Keresés

Részletes keresés

Xil Creative Commons License 2003.05.19 0 0 71
Bükkaljai!
Borostyán mennyi idős?
Előzmény: bükkaljai (41)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.14 0 0 70
Minden dicséret TopCat-et és Lajkát illeti, én csak beszálltam:)))
Előzmény: Xil (69)
Xil Creative Commons License 2003.05.14 0 0 69
Nextdoor!
Szerintem is fantasztikus amit csináltok, remélem szerencsével jártok és minden kutyus végleges gazdára talál!
Belláért különösen fáj a szívem, igyekszem nyomon követni a sorsát, nagyon emlékeztet a régi kutyimra a tekintete. Tényleg szép kutyus. Majd írok TopCat-nek, hátha valamiben tudok segíteni.
Előzmény: LAJKA (67)
Xil Creative Commons License 2003.05.14 0 0 68
Kedves Hound!
Remélem sok örömed telik majd a kiskopóban! Én sajna nem vagyok Bp-i, annyit tudok, hogy a MEOE kopó klub szokott rendezni vaddisznó hajtást, ez inkább olyan ösztön próba. Természetesen az engedelmességet egy jó kutyaiskolában kellene elsajátítanotok, nézz körül a környéken, sétálj ki egy-egy foglalkozásra, konkrétan nem tudok helyet..
Előzmény: hound (52)
LAJKA Creative Commons License 2003.05.13 0 0 67

szóval Ő Bella, a kép még a rabságban, neki kéne segitség
Előzmény: nextdoor (66)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 66
Bella megérkezett a budatétényi állatkórházba, nagyon félt, de a kocsiban nézelődött, örült a simogatásnak és a jó falatoknak.
Keressük ideiglenes befogadóját, még inkább végleges gazdáját ennek a szép, aranyos, kedves, okos kutyának.
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 65
Köszönöm szépen, nem tudom milyen címre írtál, kérlek továbbítsd erre a címre is: Pásztor Zsuzsa [pzsj@freemail.hu]Zsuzsa egyébként épp most ér ki az Illatos útra, s viszi Bellát a "szanatóriumba".
Előzmény: bükkaljai (64)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.13 0 0 64
Írtam neki egy mailt amiben leírtam mire gondolok.
nextdoor minden elismerésem a Tiétek!!!!!!
KOPÓSOK MINDENKI VEGYE A FÁRADTSÁGOT ÉS KÉRDEZZEM KÖRBE AZ ISMERŐSEI KÖRÉBEN HÁTHA VALAKI SZERETNÉ BELLÁT!!!!
Előzmény: nextdoor (63)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 63
Ja, ja már mindent értek, csak nehezen ment:)))
Bellának nincs konkrét betegsége, de az Illatos úti kutyák szinte kivétel nélkül rossz állapotba kerülnek (betonkennel, kevés takarítás, no séta mittudoménmikaja, bánat...), ezért mindenkit először orvoshoz viszünk, és pár napig megfigyeltetjük. Ott már kivirulnak, érzik, hogy jó helyen vannak, s segíteni akarnak nekik, nincs is az a pánik, amit az Illatos úton tapasztalunk.
Nagyon kedves tőled, hogy segítenél, Zsuzsával beszéld meg mit gondolsz... tulajdonképpen már az is nagy segítség, ha nem néznek bennünket totál hülyének vagy futóbolondnak,amiért szeretnénk segíteni kutyákon
Előzmény: bükkaljai (61)
MA850 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 62
Sziasztok!

Az én Bellám nem keres gazdit, mert van neki! Korábban írtam róla és ígértem, hogy utána nézek az adatainak. Bocsi, ha keveredést okoztam!

Air...

Előzmény: nextdoor (59)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.13 0 0 61
Nem-nem az a Bella akiről Ma850 ír nem az Illatos úti Bella . De ha esetleg az Illatos úti Bellának van tetoválás a fülébe akkor ki lehetne derítdeni a tenyésztőjét.
Mivel B.A.Z. megyéből írok nem nagyon tudok a szállításában szegíteni, de felhívom a megadott számot.Van valami konkrét betegsége vagy csak nem ártana,ha látná az állatorvos?
Előzmény: nextdoor (58)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 60
MA850, semmi, felejtsd el, totál hülye vagyok, de már kezdem érteni: van Neked egy Bellád, aki persze nem a sintértelepi Bella, csak azt nem bírtam megnézni, kinek írtál. Már tudom nem nekem, és nem megmentés-ügyben
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 59
Visszaolvasva beírásaidat: szóval ez a Bella, aki a sintértelepen van vagy két hete, szerinted az a Bella aki a nexuson látható?
(nem értem...)
Előzmény: MA850 (56)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 58
Köszönöm, hogy reagáltál, kérlek, próbáld meg felvenni a kapcsolatot Pásztor Zsuzsával 06 30 429 29 23, már az is segítség lenne, ha a kihozatalban tudna valaki segíteni (mármint fizikailag, kocsival), de bármi más segítség is rendkívül jól jönne.

Ma850, hogyan bukkantál rá erre az infóra, de mindegy is, szerinted lehet a tenyésztővel beszélni arról, hogy visszafogadná? Esetleg meg tudod mondani az elérhetőségét?

Előzmény: bükkaljai (57)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.13 0 0 57
Nagyon remélem, hogy mihamarabb szerető gazdira talál Bella. Körbekérdezek én is az ismerősök között , hogy nem szeretné -e valaki.Én legszivesebben mindegyiket elhoznám onnan.Azokat akik pedig ide juttatják őket...inkább nem írom le mit csinálnék velük.
Sajnos nálunk telt ház van, a kopók mellett van egy befogadott macskánk is.De szívesen hozzájárulok a gyógykezeléséhez csak írjátok meg hova küldjem. Kopósok ! Segítsünk Bellán meg a többi jobb sorra érdemes ebedlin, borzasztóan szomorúak . Nézzétek meg az Illatos út honlapját!
Előzmény: nextdoor (55)
MA850 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 56
Sziasztok!

Szóval Belláról...
A tkv-i neve Holdtölte Ugató Ajándék, tenyésztője pedig Maronics János, és 1999. áprilisában született.

http://www.nexus.hu/akv/bella/bella.htm

Air...

Előzmény: bükkaljai (48)
nextdoor Creative Commons License 2003.05.12 0 0 55
Holnap reggel, ha minden jól megy, Bella kutyát TopCat elviszi a Budatétény állatklinikára.
Keresünk számára ideiglenes befogadót, de leginkább végleges, jó gazdát.
Kérlek, ha tudtok valakit, aki szeretné Bellá, szóljatok
Köszönjük
nextdoor Creative Commons License 2003.05.12 0 0 54

Bella kutya képe itt: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9076041&uq=524
nextdoor Creative Commons License 2003.05.10 0 0 53
Kedves Erdélyi kopó-barátok, az Illatos úti sintértelepen várja jobb sorsát Bella, a szelíd, barátságos 4-5 év körüli erdélyikopó és még egy kis valami-keverék. Fényképe :http://www.extra.hu/illatosut
A 118k kennelben van. Nem tűnik betegnek, inkább lehangolt, de örül, ha szólunk hozzá, nyújtogatja a mancsát, az orrát, örül, ha megsimizzük.
Szeretnénk segítséget kérni kihozatalában és abban, hogy befogadót, gazdát találjunk neki.Az Illatos úton sajnos nagy esély van arra, hogy valamiféle vírust vagy egyéb okú megbetegedést összeszedjenek az ottani kutyák, ezért, akit kihozunk először orvoshoz visszük.
Ezúton kérem, hogy aki tudna segíteni bármilyen módon is, keressen meg: 06 30 201 66 71 Anna, vagy TopCat (Pásztor Zsuzsa) 06 30 429 29 23.
Köszönöm, bocs a kicsit offért
hound Creative Commons License 2003.05.09 0 0 52
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.
Nyáron végre nekem is lesz egy kis kopóm, alig bírom kivárni.
Szeretnék vele majd komolyan foglalkozni, tudtok Bp. környékén olyan kutyaiskolát ahol foglalkoznak speciálisan vadászkutyákkal? Létezik ilyen egyáltalán?

Xil Creative Commons License 2003.05.07 0 0 51
Ma 850: Engem is nagyon érdekelne Bella származása, nagyon szép kutya.

Bükkaljai:
A másik kérdésedre pontos választ nem tudok adni.
Zana 11-12 éves korában, még annyira jó állapotban volt nem is látszott rajta a kora (miközben a tesóm vizslájának 9 évesen már komoly problémái voltak). Szóval akkoriban komolyan reménykedtem, mert az állatorvos azt mondta , ismert 18 éves kutyát egész jó állapotban.
Aztán egyszer csak megjelent a szemén a hályog, akkor már az állatorvos csak a fejét csóválta szomorúan, de még Zana jól volt.
2001 május 21-én lett volna 14 éves, kb. egy 1 hónap alatt teljesen legyengült, a lábai szétcsúsztak néha, azt hiszem az ízületeivel is volt baj. Roboráló szereket kapott, de egyre kevesebbet evett. Végül már csak kenőmájassal etettem, azt is úgy könyörögtem bele..
Jó állatorvosunk van, de vidéken eszközökben nem annyira jól ellátott. Azt mondta elvihetjük Bp-re egy vizsgálatra, de szerinte nincs sok értelme, inkább ne bolygassuk.
Utána úgy döntöttem elengedem. Nem kérleltem tovább, napokig búcsúzkodtunk. Ő az ölembe hajtotta a fejét és halkan nyüszögött (nagyon "beszédes" kutya volt) én pedig búcsúztam.
Nem kellett elaltatni, magától ment el egy délután...
Bocs, de erről még mindig csak ilyen érzelgősen tudok írni.

Ma 850: Engem is nagyon érdekelne Bella származása, nagyon szép kutya.

Előzmény: bükkaljai (49)
Xil Creative Commons License 2003.05.07 0 0 50
Nahát! Borostyán és Bella is gyönyörű! Bella eléggé emlékeztet Zanára és Borostyán is nagyon a típusom, le vagyok nyűgözve és írigykedek.
Kedves Bükkaljai! Igazad van, akinek egyszer volt kopója, annak nehéz "beérnie" más fajtával.
Mikor Zana elpusztult, mivel olyan mély barátság volt közöttünk,úgy éreztem nem kell másik kutya.. Ez tartott néhány hónapig, de olyan üres volt az udvar.
Akkor hoztam egy hihetetlen rossz döntést, hogy ne legyen kézenfekvő az összehasonlítás teljesen eltérő fajtát választottam . Az új kutyi mindenben más volt. Eleinte azt mondtam a férjemnek, ez nem is kutya. Aztán megtanultam elfogadni olyannak, amilyen, de azóta is nagy az űr bennem és nagyon szeretnék még egy kopót.
Az a hihetetlen keveréke a büszke öntudatnak és az odaadó barátságnak, a szinte gondolatokból is olvasó intelligencia, nem mindennapi, aki mellett egyszer volt ilyen kutya, annak nehéz nélküle meglenni , és úgy érzem a többi erdélyi kopó tekintetéből is ez sugárzik.
A kiskopó tervben van, mihelyt megtalálom az igazit, nézegetek ám, kiállításokon is, de elég kevés kölyök születik. Borostyánnak esetleg nem terveztek kölyköket?
Az idén babát várunk, ezért tervezem a jövő évre, mert ugye a kopóval menni kell sokat, akkor boldog. De már nem fogom sokáig halogatni..
Előzmény: bükkaljai (49)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.07 0 0 49
Xil !
A Zana miben pusztult el? Tudom mennyire mély nyomot hagy az emberben.Engem is nagyon megviselt az első kopóm halála, több éve volt már de nincs olyan nap, hogy ne gondolnék Rá.Szerintem ne félj beszerezni egy másikat! Miért nem tetted ezt meg eddig??? Aki egyszer tartott már kopót az vagy soha többet nem kér belőle vagy mindig ilyen fajtát fog tartani.Én biztos vagyok benne, hogy mindig lesznek erdélyi kopóim, sőt szeretnék más kopófajtát is tartani.
Előzmény: Xil (25)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.07 0 0 48
Nagyon elegáns a hölgyike, mennyi idős őkelme?
Ja és mi a tkv-i neve, ki a tenyésztője stb...
Kicsit bővebben Belláról!Örülök, hogy sikerült feltenni a képeket.
Előzmény: MA850 (47)
MA850 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 47
Sziasztok!

No, felkerült egy-két kép a kopó-fajzatról:
http://www.nexus.hu/akv/bella/bella.htm

Air...

Előzmény: bükkaljai (41)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.30 0 0 46
Kedvenceink képekben topik!

üdv
iffy

ps: szép a dög.:O)

Előzmény: MA850 (45)
MA850 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 45
Na akkor próba:
< i m g s r c = "http://www.nexus.hu/akv//HPIM0422.jpg" >

Ne haragudj, - tudtommal - még nem ismerjük egymást, csak az adatlapodon szerepel a neved...

Köszi!

Air...

Előzmény: bükkaljai (44)
bükkaljai Creative Commons License 2003.04.30 0 0 44
Hányszor esek még bele ugyanabba a hibába?
Szóval:< i m g s r c = "elérési útvonal" >
Előzmény: bükkaljai (43)
bükkaljai Creative Commons License 2003.04.30 0 0 43
Fogalmam sincs, van egy segítségem.Megpróbálom értelmesen leírni:a képet feltöltöd valamilyen tárhelyre pl:www.extra.hu vagy nexus.hu....és a fórumban hivatkozol erre a képre pl:

Az ékezetes fájlneveket nem szereti az extra.hu
A fórun elején is leírta már valaki lehet, hogy azt jobban megérted.
Egyébként ismerjük egymást?
Előzmény: MA850 (42)
MA850 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 42
Tényleg Őméltóság! :)
Eszter, hogyan teszed be a képet az üzenetbe?

Air...

Előzmény: bükkaljai (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!