Keresés

Részletes keresés

Poppy77 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 4946

Sólepárló...

Poppy77 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 4945

Paralia a templomnál...szerintem ez egész szép, csak sokan vannak, de ez nem mindenkit zavar.

Ugyanott este, ekkor már nagyon kellemes, nincs tömeg.

Poppy77 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 4944

Ez Olympic Beach és Paralia közötti, nem tömegnyomoros rész, azt hiszem a kép magáért beszél. Sokkal elhanyagoltabb és koszosabb. A kiépített strand rész Paralián és Olympic Beachen is szebb csak ott meg tömeg van.

Poppy77 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 4943

Korinos Beach -Nekünk ez jött be legjobban Paraliánál.

 

Korinos Beach

Kotori nyaralás Creative Commons License 2015.08.19 0 0 4942

Nem tudom konkrétan mi érdekel, de amit tudok írok:

tej: 1,1-1,9

6 db 1,5 literes víz 1,3

gyros: 2,2

fagyi: 1

frappé : 1 (de van 1,8 is)

 

Kérdezz, és ha emlékszem ( 08.08-án jöttünk haza) , írom.

 

Előzmény: Sigmoria (4941)
Sigmoria Creative Commons License 2015.08.19 0 0 4941

Üdv. Jó pár évvel ezelőtt voltam kint, és jövő héten ismét megyek. Érdeklődnek, hogy az árak mennyire vannak fent most a sajtó által is rémhírként terjesztett áfa emelés kapcsán ?
Ezt főképpen azoktól kérdezném akik nemrég voltak kint... De bármilyen infót szívesen veszek. Nem szeretnél túl sok pénzt sem váltani de túl keveset sem... :)

Poppy77 Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4940

Mi amikor az Olümposzon voltunk utána a Plakán próbáltunk strandolni, na ott olyan tömeg volt hogy autóval nem tudtunk leparkolni, így onnan vissza is fordultunk. Ahonnan a táj sokkal szebb illetve az egész környezet az Platamonas. Ott már hegyes, zöld táj van míg Paralia és környéke elég ütött-kopott ahogy lejössz az autópályáról. Maga a város már nem, csak a környék. Szántóföldek stb. Ettől függetlenül lehet ott is jó strandot találni ahogy írtam, Korinos  beach a neve azt hiszem. Olympic Beach-nél mi csak a szélén fürödtünk, a két város között, ott széles homokos part van és tömeg sincs, de nincs semmi napágy vagy napernyő vagy frappé ugye...ahol meg ezek vannak ott már tömeg van ugyanúgy.

Előzmény: Tücske13 (4934)
Poppy77 Creative Commons License 2015.08.17 0 0 4939

Szia!

 

Ahogy korábban is írtam, nekünk nagyon bejött a Paraliától nem Olympic Beach felé, hanem a másik irányban lévő strand. Ahogy elhagyod Paraliát és mész a sólepárló felé ott lesz. Autóval max 5 perc. Ott mindig jutott napágy és napernyő, kellemes büfé van és a víz is jó, már amennyire ott jó, nem azt mondom hogy átlátszó de kellemes. Nem muszáj Paralián sem heringként strandolni.

Előzmény: Tücske13 (4918)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.10 -1 1 4938

ÁÁÁÁ. lehet ott autózni (már mint Isztambulban), a törökök vigyáznak rád, mint a hímes tojásra (no meg egymásra is, mert ők tudnak vezetni). Na persze mi is csak a szállóig mentünk,aztán gyalog mindenhova.

Göröghonban sokkal nagyobb barmokkal lehet találkozni a volán mögött, még a magyaroknál is (majd meglátod). Eleinte még furcsa volt, hogy szemből is bemennek az egyirányú utcába, de aztán ezt megszokod (akkor lett baj, amikor én is megpróbálkoztam vele, na egyből szembejött egy makacs görög, aki nem akart egy centit se visszatolatni, hogy félre húzódhassak).

Előzmény: Tücske13 (4933)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 4937

Esetleg még annyit megtehetnél, hogy ha megvolt a nyaralás, kendőzetlen véleményed megosztod itt! Sokak negatív tapasztalata, hogy akik érdeklődnek, választ kapnak, nyaralnak Paralián, utána valamiért nem írják meg véleményüket. Ugyan én nem olvastam vissza a fórumot, de ha tényleg ez van, legyél te a kivétel! Olyasmire gondolok, hogy aki sok pénzt áldoz egy nyaralásra, nem szeretné bevallani a mellényúlást? De lehet sima lustaság is, csak okoskodom.

Előzmény: Tücske13 (4936)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.09 0 1 4936

Akkor hamar megtaláljuk, remélem lesz hely. Kicsit féltem, hogy a parkolással gondok lehetnek, de akkor ezek szerint ez is megoldható.

 

Nálam első a szegedi halászlé :), aztán jöhetnek a tengeri halak, rák, esetleg még a kagyló is, a polip viszont kizárt, mint ahogyan a tintahal is. Valaki ódákat zeng róla, de nekem még nem sikerült finomat ennem. A férjem egyébként imád horgászni, de utálja a halat, úgyhogy ismerős a dolog. :) A Solo feljegyezve, kipróbálom, ha tényleg ennyire jó.

Előzmény: Katana750 (4932)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4935

Jobban örültem volna, ha a google autó nyáron megy körbe ezen a részen, és akkor láthatnám, hogy kb. mi a helyzet a hotel előtt. Egyelőre a fotók alapján azt látom, hogy vannak kint napernyők, napágyak, ami egyrészt jó, másrészt, ahogyan írod, így valószínűleg lesz azért egy kis zsufi, de remélhetőleg nem akkora, mint bent Paralián, kíváncsian várom.

 

GoogleEarth-ön és a Panoramio-n találsz képet a környékről bőséggel, ott meg tudod nézni, hogy nyáron mi a helyzet.

Előzmény: Tücske13 (4933)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4934

Elolvastam az írásod, ez alapján maga a part szép, gondolom főszezonban nem túl csendes, de az Olümposz talán feledteti ezt, nagyon tetszik a panoráma. Szerintem elindulunk arra, aztán max. nem megyünk el addig, ha találunk valamit az általad említett két kis falunál, úgy látom Leptokarya van előbb. Megnézzük, köszi a tippet. :)

Előzmény: geodo1 (4930)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4933

Szia!

 

Egyre jobban kezdek megnyugodni, köszi Neked is. :)

 

Jobban örültem volna, ha a google autó nyáron megy körbe ezen a részen, és akkor láthatnám, hogy kb. mi a helyzet a hotel előtt. Egyelőre a fotók alapján azt látom, hogy vannak kint napernyők, napágyak, ami egyrészt jó, másrészt, ahogyan írod, így valószínűleg lesz azért egy kis zsufi, de remélhetőleg nem akkora, mint bent Paralián, kíváncsian várom.

 

Olvastam már a sólepárlóról, de azért kimásoltam, amit írtál róla, mert elképzelhető, hogy elnézünk arra, egy kis iszappakolás sosem árt. :)

 

A többi szerintem most kimarad, de azért köszi a tippeket, mert ezúttal a strandolás lesz az elsődleges (ez a fő terv, aztán lehet megunjuk), Isztambulban másfél hónapja úgy kinézelődtük magunkat, hogy mikor hazaértünk vagy egy hétig tudtam volna egyhuzamban aludni. Ott is tervbe volt egyébként véve, hogy elmegyünk olyan tengerpartra, ahol fürödni is lehet, ezt a dolgot viszont keresztülhúzta a megérkezésünk a városba. Alig vártam, hogy letegyük a kocsit, és végig feléje sem néztünk, mert egy általam még sosem tapasztalt közlekedési káoszba csöppentünk bele. Leírhatatlan. Utána már csak és kizárólag gyalog vagy villamossal mertünk közlekedni. :)

Előzmény: feketefelho (4928)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4932

A Poseidon gyakorlatilag a főutcán van. A behívóember rendkívül szimpatikus, semmi durvaság. A kocsit lesz hol hagyni max 200métert gyalogoltok. Az én párom igazi földhöz ragadt Magyar nő. Semmi hal,polip,kalmár, stb. Tavaly Szártiban valahogy rákényszerítettem a nyelvhal filére(majdnem összevesztünk) azóta az etalon a Solo. Így kérd az étteremben! Fantasztikus. A végén számíts rá, hogy kaptok sütit,dinnyét grátiszba! A muszakájuk szintén kiváló, de ha te halas vagy meg fogod találni a neked valót. Makrigialosra átmenni sem a part, sem az éttermek miatt nem érdemes. A szálloda jó, ha pihenésre vágysz. Kellemes nyaralást kívánok!

Előzmény: Tücske13 (4931)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4931

Köszi szépen az infókat és a megnyugtató szavakat. Amit korábban írtam, az éppen ennek a fórumnak a hatására történt. Tömény volt két-három részletben 2010-től az összes hozzászólást elolvasni, és ez alapján tényleg ez jött le.

 

Elolvastam amit Makrigialosról írtál (nem könnyűek ezek a görög helységnevek :)), ha ott is sok a tengerifű, akkor gondolom nem nagyon éri meg átnéznünk. A Poseidont kipróbáljuk. Ha jó lesz a reggeli a hotelben, akkor ahogy magunkat ismerem, csak vacsorázni fogunk, az ebéd kimarad, viszont szeretünk beülni jó kis éttermekbe. A Poseidont könnyen megtaláljuk? Merre van? Tudsz valami jó kis halas kaját ajánlani? Imádom, nagyon sok halat szeretnék enni. :)

 

Paraliában nagyon nehéz parkolóhelyet találni? 1,5 km-re van a szállástól, jó lenne kocsival bemenni egy-egy este, bár OB-re is átnézünk, az csak 500 m elvileg, oda talán gyalog éri meg jobban.

 

Olvastam, hogy jár egy kisvonat is OB és Paralia között. Az a parti sétányon megy?

 

Nekem fel sem tűntek a mínuszok, abszolút nem foglalkozom velük, Te se idegeskedj emiatt, teljesen fölösleges.

Előzmény: Katana750 (4923)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4930

én csak skiathost néztem a bookingon is, és a mellékelt airbnb-s is ott van. azért ezzel kapcsolatban ne feledd, h baromi késő van már, ennyivel előre minden a lehető legdrágább, ráadásul a főszezon főszezonját írjuk. időben foglalva, júliusra simán vannak 40-50 euróért szállások arrafelé is. tehát azért nagyjából normális költségvetéssel is meg lehet oldani, ha határozottan nem is a legolcsóbb görög szigetek ezek.

 

nei pori? erről a térségről is van egy beszámoló a blogomban, amiben írok erről az üdülőtelepülésről is pár szót. nos, miközben maga az ország nagyon közel áll hozzám, ez a térsége nem tudott a szívemhez nőni, így nekem nei poriról sincsen jó véleményem. egészen pontosan a paralia előtti helyet foglalja el. :) szóval, ne rám hallgass, ha jót is szeretnél róla hallani. amúgy, a partja nem rossz, mikor ott jártunk nagyon tiszta is volt, simán el tudom képzelni, h tetszen nektek. de azért a magam részéről inkább javasolnám a paralia és nei pori közötti partokat és kis falvakat, mint pl. Panteleimonast vagy Leptokaryat.

Előzmény: Tücske13 (4929)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4929

Nem néztem el, csak én Skiathosra kerestem rá, ott tényleg csak ez a két méregdrága szállás van az adott időszakra (gondolom, hogy vannak olcsóbbak is, csak azok már tele vannak). Megnéztem Skopelost is, ott van akár már 130.000 Ft-tól (7 éjszaka, 3 fő). Közben tájékozódtam, és ez alátámasztja azt is, amit olvastam, hogy előbbi hely jóval drágább. Egyre inkább igazat adok Neked abban, hogy fakultatív keretében kell megnézni valamelyiket, bár még nem tudom melyiket a kettő közül. Olvastam a Mamma Mia! és a Skiathos túráról is, első blikkre utóbbi talán jobban tetszik. (Ha valaki esetleg mindkettőn volt, írja meg, hogy melyik a jobb. Köszi szépen.) Ha egy-két hetet töltenénk a szigeteken, akkor nyilván megérné kifizetni a kompot, de fél-egy napért sajnos nem. Viszont jövőre komolyan fontolóra veszem az ide való utat, bár más görög szigetekről is nagyon jókat olvastam, ami szinte biztos, valamelyik görög sziget lesz a befutó.

 

Paralia tőlünk (Szeged) a google maps szerint 9 óra 24 percre van, így is lesz vagy 11-12 óra az út megállásokkal, határátkelésekkel együtt. 1 óra plusz még belefért volna, de végül a fennmaradó szállásokból a paraliai nyert.

 

Megnéztem a blogodat, egyenlőre csak a szuper fotóidra fókuszálva, később bele is olvasok majd, tényleg gyönyörű helyek vannak kicsit messzebb, de mostmár marad ez.

 

Annyi infó van egyébként fent a neten, ráakadtam egy másik fórumra is, nem győzök olvasni. Sajnos nem fogok az út előtt a végére érni.

 

Nei Pori egészen közel van. Megéri átmenni strandolni?

Előzmény: geodo1 (4922)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4928

Szia!

 

Na, azért ne kapkodj a szállás visszamondásával.

Amit a régi hozzászólásokban olvastál Paraliáról, Olympic Beachről azok igazak, DE csak közvetlenül a falvak előtti partszakaszokra (tömegnyomor, fejbedobós oroszok, ... :-)))). A ti szállodátok - a weboldal alapján- O.B. szomszédságában, a falun kívül, már a csendesebb (legalább éjszaka) részen épült. Itt pár éve még nem volt semmi, csak sétány, homok és tenger (medúza és tsa.-i bárhol lehetnek). Mi régebben (10 évvel ezelőtt nyaraltunk ott utoljára, azóta kicsit délebbre Variko-ba helyeztük át a nyaralási központot) rendszeresen nyaraltunk ott, de mindig a falun kívüli partszakaszra mentünk (kicsit autókáztunk) pont az egyre több szláv nyelvű "barátunk" miatt. Ez a szálloda előtti partszakasz már teljesen nyugis (volt még 1-2 éve is), kellemesen meleg a vize, nem mélyül hirtelen és nem érzed úgy magad, mint a heringek a dobozban (persze, ha a szálló előtt van kiépített napernyős rész, és azt használjátok, még lehet ilyen érzésben is részetek). Érdemes átsétálni (autózni) Paraliába, ott lehet enni, inni - nagyobb a választék, mint O.B.-ben.

 

Ha kirándulást terveztek, ne hagyjátok ki az északra kb. 10-15 km-re lévő sólepárlót (Alikes)! (Keress rá, vannak érdekes képek :-) onnan!) A falu előtt kettéágazó úton jobbra fordulsz és a bal oldalon lévő öböl partján parkolsz. Az út jobb oldalán 3-4 medencében lehet fürödni is (Holt-tenger kismiska ehhez képest), bekenheted magad iszappal (ingyen wellness), aztán az út bal oldalán lévő igen sekély vizű öbölben lemoshatod a cuccost. Szerintem megér egy napot. 

Idén mi ezt már kihagyjuk (asszony szerint 23-adszorra már ne menjünk Görögországba), így idén Törökország lett az úti cél.

A közelben van még Dion (Katerinitől délre 10-12 km) elég sok kiásott rommal.

Picit messzebb az Olympos (Litochorónál lehet felmenni Zeus kádjához, meg a csúcs felé is)

És persze ott vannak a Meteórák (a kolostorok nyitvatartásában vannak kis anomáliák, indulás előtt nézz utána, ne ott érjen meglepetés). Az út odafelé kb 1,5-2 óra, vannak délelőtti és kora délutáni nyitvatartási időpontok, illetve pihenő napok, amikor zárva van az adott kolostor.

(Mi egyszer leszaladtunk Athénba is, na az már közel 24 óra volt oda-vissza.)

 

Üdv.

Előzmény: Tücske13 (4916)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4927

:-)) Nagyon ott van!

Előzmény: Boar... (4926)
Boar... Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4926

Kohn Bácsit már ötödször állítják elő rémhírterjesztésért. Gondol egyet a rendőrkapitány: megijesztjük a vén hazudóst! Hajnalban kivezetik Kohn bácsit a börtönudvarra, odaállítják a falhoz, bekötik a szemét, majd rálőnek vaktölténnyel. Aztán fenéken billentik, majd elzavarják. Az öreg persze remegő térddel távozik. Alig kilép a börtön kapuján, meglátja régi ismerősét, Grünt. Odainti magához:
- Pszt! Grün! Hallja, ezeknek már lőszerük sincs!

Előzmény: Katana750 (4925)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.08 -2 0 4925

Király! Már nekem is van.-om. Kár, hogy nem vagyok egy igazi nethuszár! Volt régen egy kommunista plakát, talán 1919ből való. Az volt ráírva, hogy "Te! Sötétben bujkáló rémhírterjesztő ellenforradalmár. Reszkess!"  A -olónak ajánlanám kicsit átértelmezve a mi esetünkre. Ha valami nem tetszik, ki lehet nyilvánítani, de legalább nicknévvel, és kimondva mi a hiba.

Katana750 Creative Commons License 2015.08.08 -1 0 4924

Ahhoz képest, hogy fél napja írtál ide először valaki lelkesen nyomja a -okat. Mi a franc ez? Hozzászólásra +meg-jelet nyomni! Agyrém.

Előzmény: Tücske13 (4921)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4923

Azért nem egy Görög tragédia, Paralia. A nyugis ücsörgés a parton tényleg felejtős a tömeg miatt, de javaslom az iránytű "észak" jelzését is megnézni! Ebben az irányban 20km-re voltam 07 13 és 23 között Makrigialoson. A "görögországi nyaralás" topikban részleteztem kicsit. Alig, hogy elhagyod a kicsit értelmetlen nevű Paralia Beach-et, érdemes az útról a part felé vizsgálódni! Lesznek olyan részek ahol 1-2 lakóautó vadkempingezik és teljes az elhagyatottság. Van az arany középút is. Szellős part és napágyak, amelyek használatáért néha fogyasztasz valami frappét, üdítőt, sört stb. Az üdülőfaluban valóban nem sok a látnivaló, de autóval mentek, keressetek magatoknak relaxálós helyet! Biztos, hogy sikerülni fog. Ha igényes étteremre vágytok, a Poseidon ne maradjon ki! Kellemes nyaralást kívánok!

Előzmény: Tücske13 (4916)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 4922

szporádok: megnéztem, és egy nullával elnézted azokat az árakat. :D vagy ha nem, akkor nem jól keresed. mindegy is, de ez például az airbnb-n 522 euró. persze ez is drága, csak mégse maradjon itt olyan, h több millióért van egy hétre szállás. :)

 

a komp viszont lehet ennyi, igen; ez a mamma mia! őrület eredménye. ezért mondtam, h erről saját szervezésben le fogsz mondani, legalábbis egy napért ennyit fizetni...hát nem tudom.

a méretüket azért hagy ne mondjam már meg, használd a google maps-ot, hogy mennyi idő eljutni a szigeten a-ból b-be. de nyilván, ha átkompoztok, és lefekszetek az első beachre, meg azt a települést megnézitek, ahová kiköt a komp, akkor nem kell közlekedni, de ha szeretnétek menni, akkor meg kell. lehet van helyi közlekedés is, utána kell nézni.

 

szép helyek 'közel': nekem a maps 10 és fél órát ír paraliára. ennél egy órával több a chalkidiki-félsziget közepe, pl. vourvourou. nyolcvan perccel több a már említett pelion, és ha a negyven perces komp utat nem számolom hozzá, akkor nyolcvan perccel több thassos szigete is. nézzél ezekről fényképeket, (ha a nevemre kattintasz, az ottani blogon utóbbi kettőről beszámolót is találsz, szintén viszonylag sok fotóval), és hasonlítsd össze őket paraliai képekkel.

 

 

Előzmény: Tücske13 (4921)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.07 -1 0 4921

Ha hazaértünk, megírom a véleményemet, hogy én hogyan láttam Paraliát.

 

Tudod hogy csináltam? Beírtam a bookingon, hogy Görögo. Makedónia. Amelyik hotel tetszett, arra katt, megnéztem hol van, beírtam a google útvonaltervezőbe, és ha 10 óránál többet írt, akkor kiesett. Szóval itt az elrettentő példa, hogy nem szabad választani. :)

 

Görögországban melyik hely az, ami 10 órán belül van, és szebb?

 

Hm, akkor lehet mégis Skiathos lesz, mert az közelebb van. Képeket néztem róluk, nagyon szépek, ha tehetném ide foglalnék, de a booking szerint 7 éjszakára 3 főnek az adott időszakra két lehetőség lenne, az egyik ára több mint 3, a másiké több mint 8 millió Ft. Nem semmi. 

 

Köszi a tippet, valóban nem olcsó a jegy, létezik, hogy 266 Euro lenne hármunknak komppal átmenni?  Vagy én vagyok béna, és valamit rosszul írtam be? Ebben a kocsi sincs benne, pedig éppen most gondolkodtam azon, hogy csak vinni kellene. Eddig úgy gondoltam, hogy Volosban hagyjuk. Érdemes egyébként átvinni? Mekkorák ezek a szigetek?  

 

(Ne haragudj, ha sokat kérdezek, közben igyekszem magam is utánanézni dolgoknak)

Előzmény: geodo1 (4919)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.07 -1 0 4920

Ó, most látom, hogy van ilyen topik is, na mindjárt belekukkantok:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9153298

geodo1 Creative Commons License 2015.08.07 -1 1 4919

:)) tudod hogy van ez, ugyanazt más és más másképpen írja le. bevallom, ha én lennék ott főszezonban, akkor kísértetiesen hasonlóan érezném magam, mint ahogy leírtad. :D de azért vannak itt sokan, akik viszont meg fognak majd nyugtatni, h szó sincsen ilyesmiről. :) te pedig majd eldöntöd személyesen, h számodra hol van az igazság. :) Azért az biztos,  autótávolságra is találhattál volna nem csak nyugodtabb, de szebb helyeket is.

 

Skopelos és Skiathos egymás mellett vannak ugye (a mamma mia! nem különbség, mindkettőn forgatták, sőt az említett pelionon is), nem tudom, melyikre vannak 'fakultatívok' Paralia környékéről. Mindkettő igen szép sziget, mindkettő 'érdemes'. A Hellenic Seaways indít oda járatokat Volosból.

 

 

Előzmény: Tücske13 (4918)
Tücske13 Creative Commons License 2015.08.07 0 1 4918

Általában az aranyközéputat szeretjük, most kivételesen inkább a nyugodtabb pihenésre vágytunk volna, minimális programmal, időnk legnagyobb részét a parton töltve, ahol még az sem zavarna, ha zene szólna, vagy kétóránként megjelenne egy árus, esetleg más is lenne rajtunk kívül, végtére is nem egy lakatlan szigetre utazunk, viszont a hozzászólások alapján az én lelki szemeim előtt valami ilyesmi jelent meg:

Csukott szemmel, természetesen napernyő nélkül, mivel az már nekem nem jutott, nyugodtan sütkérezek a parton, miközben hirtelen full hangerőn bódi guszti rákezd az aranyeső valami tuc-tuc verzióra "áthangszerelt" változatára, és a friss tengeri szellő az orromba fújja a mellettem rotyogó pörkölt illatát. Kinyitom a szemem, és öt fekete férfi takarja el a napot, akik fölém hajolva rám akarják sózni a portékáikat. Miután végre elmenekülök előlük, belevetem magam a medúzáktól hemzsegő tengerbe, ahol egy orosz kisfiú fejbe vág a strandlabdájával, majd egy másik is, és még egy. Mivel a tengerben többé már nem érezhetem magam biztonságban, szédülten kikecmergek a vízből és leülök a parton, ahol a jobb karomat a nap égetői sugarai melegítik, a balt pedig a csak félig elnyomott cigicsikkek. Talán a napsütéstől, talán a fejemre mért ütésektől, mindenesetre riadtan veszem észre, hogy heringek vesznek körül, és magam is azzá váltam. :)

 

Komolyra fordítva a szót, igen, valóban jobb lett volna előbb utánanézni, majd csak aztán foglalni, általában megtervezzük az utazást, de ez most tényleg hirtelen volt, szerettünk volna a fárasztó isztambuli út után egy picit pihenni is még a nyáron, jól jött a közelgő hosszú hétvége, foglaltunk is Tihanyba szállást, de múlt héten kiderült, hogy akár már 16-án útnak indulhatunk, akkor meg miért ne legyen inkább tengerpart? Az én hülyeségem miatt olyan hely jöhetett csak szóba, ahova kocsival is el lehet jutni, mert szégyen nem szégyen, rettegek a repüléstől, (még Londonba is inkább busszal mentem, pedig a repülő olcsóbb lett volna), bár jövőre azt hiszem nem kerülhetem el a végzetem, muszáj lesz gépre szállnom.

 

Utazás előtt mindig végigolvasom a fórumokat, kijegyzetelem, ami érdekel, megtervezem a programot, most ez sajnos kimaradt, emlékeimben pedig úgy élt, bár Asprovaltán voltam csak, hogy sokkal jobb a tengerpart, sokkal szabadabb, mint Olaszország északi részén, ahol szektorokra osztva a parton a napágyak úgy sorakoznak, mintha vonalzóval mérték volna ki a pontos helyüket.

 

Az idő rövidsége miatt mostmár Paralia marad még a fenti szürreális képzelgésem ellenére is, megpróbáljuk ebből kihozni a maximumot, legközelebb viszont biztosan elnézünk délebbre, köszi a tippeket.

 

Abban bízok, hogy mivel nem a központban leszünk, talán nem lesz annyira gáz a helyzet., ill. valaki írta, hogy Katerini felé van egy egészen jó partszakasz, amit biztosan megkeresünk. 

 

Úgy gondoltam, hogy egy fix programot betervezek, ez lenne a sziget, bár az előbb elírtam Skopelosra gondoltam. Melyik a jobb? Mi a különbség a két sziget között a távolságon és a Mamma Mián :) kívül? Melyik hajótársaság weboldalát kellene megkeresnem, hogy megnézhessem a menetrendet? Ha beírom, hogy Volos to Skopelos csak kompokat találok. 

 

Nincs egyébként kőbe vésve, hogy mit fogunk csinálni, ha nagyon unnánk a parton sütkérezést (amit nem tudok most elképzelni, de ki tudja?), akkor  elmegyünk valamerre, akár az Olimposzra.

Előzmény: geodo1 (4917)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.07 -1 1 4917

az ilyen, esetleg kellemetlen felismerések miatt szokták mondani, h előbb megnézzük, hová utaznánk, és csak utána foglalunk szállást. :)

de komolyra fordítva. hogy mennyire döntöttetek rosszul, azért az nagyban függ attól, milyen típusú nyaralók vagytok. mert parton feküdni lehet paralián, csak éppen a leghatározottabban nem lesztek egyedül. :) ha ez nem akkora gond, esetleg nem zavar benneteket a folyamatosan szóló zene, stb., stb., akkor tökre lehet, h ellesztek ott. görög hangulatra, remek, autentikus görög kajákra viszont ne nagyon bizakodj ott.

 

de ha igen, akkor sincsen akkora baj: onnan dél felé haladva azért vannak nyugodtabb szakaszok is. ha nem is nyugodtak, de nyugodtabbak.

skiathosra pontosan úgy kell menni, ahogy írod, viszont sztem így, ebben a formában le fogsz mondani róla. :) ennek elsősorban a hajóár az oka, főleg, ha autót is vinnél. ha feltétlenül ezt tervezed, akkor mégis inkább egy környékről induló, 'turistás' hajóutat válasszatok.

 

viszont, mivel ott van nálatok a kocsi, én inkább javasolnám egyrészt az olimposzra történő felhajtást (nem is okvetlenül egész napos program ez), illetőleg esetleg a meteórákhoz való elautózást (ez már viszont igen).

 

végül. ha a szállás esetleg visszamondható, és a legelső gondolatnál az volt a válaszod, h bizony a nyugodtságot preferáljátok, akkor javaslom, menjetek egy kicsit délebbre: volostól indul a pelion vagy pílio-félsziget, ahol remek strandokat, szép környezet, autentikus hangulatokat is találsz, mindezt jelentősen kevesebb turistával. és az árak sem magasabbak.

Előzmény: Tücske13 (4916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!