Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62417

Így még a virsli is fogyasztásra alkalmas :)

Előzmény: nagypapi51 (62415)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.10 0 2 62416

Rántott szűz és gomba, franciasaláta. Lánynak rósejbni és medvehagymás tartár lesz mellé.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.10 0 1 62415

Köszönöm a tippeket.

Kizárólag azért lesz baconnel/-ben sütve, mert a maradék hidegen jó lesz vacsorára

hozzá cornichon, mustár, torma, bébi pepperoni, mixed pickles etc...

Kedvencem ez a nyársas, '82-ben fedeztem fel egy innsbrucki Sparban.

Itthon sajna nem kapni, de sebaj, május végén megyünk Bozsokra, egy macskaugrásra van

Rohonc, és a Spar... :)

 

 

 

Boszorka Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62414

Sima lecsósan.

Előzmény: nagypapi51 (62411)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62413

Lecsósan, tejföl nélkül 😉

Előzmény: nagypapi51 (62411)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62412

A hétvégén levelestésztába csavarva sütöttem virslit. Uncsik imádják. 

Ma spárgafőzelékhez sütök baconba csavart virslit.

 

Holnap prézlis karfiol és kókusztejes rizskoch.

Előzmény: nagypapi51 (62411)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62411

Van 8-10 db Wiesbauer koktélvirsli a hűtőben, még nem döntöttem el,

hogy készítsem; lecsósan, pörköltszafton tejfölösen, vagy baconbe csavarva

grill alatt. Ami mindháromnál közös, hogy friss kenyér lesz mellé.

 

szkati Creative Commons License 2024.04.10 0 0 62410

A Lidliben a zöld volt 2ezer.

Mai ebéd nálunk is gombapörkölt, mert a Lidliben akciós volt a gomba.

Előzmény: dulci_nea (62409)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62409

Ez olyan durva. Kétszer kellett megnézni, nem hittem. Gondolom megveszik, különben nem lenne kinn. A borsót és vajbabot várom már, de igencsak várok még vele. 

A lila újhagymát jobban szeretem a simánál, sosem csípős. 

 

Vettem egy csomag spárgát, nálunk 1700,- volt. Nekem 3 étkezés. Megérdemlem. :)

Előzmény: nagypapi51 (62405)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62408

Alig van már a rekesz alján, biztosan elkapkodták. ;)

Előzmény: beetee (62407)
beetee Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62407

Az a héjas borsó... az igen...

Előzmény: nagypapi51 (62405)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62406

Erősen gondolkozom megint egy Spargelhof megrendelésen.  Az összes többi hidegen hagy.

Egyszer vettem újkrumplit nálunk a cba-ban arany árban. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött íz élményt.:-(

Előzmény: nagypapi51 (62405)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62405

Budafoki piac, ma délelőtti árak.

Újburgonya nem volt, elfogadható fehér spárga 1980.-/köteg.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62404

Ma gombapaprikás tésztával. Kép nincs, mert "vótmá" 🙂

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.09 0 0 62403

A tegnapi 5 csirkecombból maradt 2, átszerkesztem "brassóinak", mellé uborka saláta.

H_G Creative Commons License 2024.04.08 0 1 62402

Az nálam is bent van a top tízben, de pulykazúzából szerintem jobb mint csirkéből, kacsából meg pláne.

 

OFF

 

Van egy egész kibírható adó, FM 103,9@ "A rock". Persze nem csak rock, mindenféle retró pop megy benne.

 

Előzmény: nagypapi51 (62385)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.08 0 1 62401

off

Napi másfél óra a minimum amit vezetek de rádiót már tizenéve nem hallgattam. Szar zenék sok reklámmal és hülye dumákkal körítve. Szóval pendrive és heavy metal.

Előzmény: öreg_néne_b (62396)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62400

Magam csontoztam, így sikerült 🙂 Piacon van egy csirkés néni, saját nevelésű- és feldolgozású csirkét/alkatrészeket és tojást árul, nála szoktam vásárolni. A sütögetéshez vettem a mellet, így lett az alaplé, amit eredetileg be akartam fagyasztani, de aztán kitaláltam ezt a levest mára. Alaplevet amúgy farhátból, szárnyvégből szoktam főzni, abból az ebzet is jól szokott lakni 🙂

Előzmény: nagypapi51 (62393)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62399

A Bartókon nem. ;)
Nem tudom, csak zörögjön valami a háttérben, nem szoktam tudatosan keresni.

Előzmény: nagypapi51 (62398)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62398

Melyik adón nyomnak ilyet? :)

Előzmény: öreg_néne_b (62396)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 2 62397

kicsit homerhez kapcsolódik:

Eltűnt 1,5 kg máj az asztalról, a mackára gyanakodtak, le is mérték.

Pont 1,5 kg volt.

OK, a máj már megvan, de hol a macka?... :)

Előzmény: öreg_néne_b (62392)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62396

Vezetés közben általában be van kapcsolva a rádió. Magamtól persze soha...

Előzmény: Boarhunter (62395)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.08 0 2 62395

Legalább kettő van...

Lévén sose vitt rá a lélek, hogy meghallgassam. 

Előzmény: öreg_néne_b (62392)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62394

Könnyen lehet... :)

(szóval te szerencsétlen vagy)

Előzmény: öreg_néne_b (62392)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62393

A húsbolt általában nagyvonalúan csontozza a csirkemellet, érdemes

nagyobb tételben (2-3 kg) venni és alaplének megfőzni.

(íz emlék, amikor a budafoki piac még beázós-bódés volt, az egyik csirkés bodegához beálltam,

hónom alatt egy félkilós cipóval, melegítőben, mondhatni elég razziás kinézettel.

Mondom a komának, 170 Ft apróm van, ennyiért kérek csirkemell csontot (kb. ennyi volt a kiló ára)

Tette a mérlegre, csak rakta, már 2.5 kiló volt, mondom ez már sok lesz, visszakacsintott, hogy ez pont annyi. Ciki volt :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62388)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62392

Szerintem te vagy az egyetlen szerencsés ember az országban, aki nem ismeri "a nézését meg a járását..." (Kis Grofó).

Előzmény: nagypapi51 (62391)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62391

Te nyilván megnézted, de nekem hadd ne kelljen... :(

Mi benne a témához kapcsolható infó?

Előzmény: öreg_néne_b (62390)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62390
Előzmény: nagypapi51 (62387)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.08 0 1 62389

Persze. A nagyobbik másfél évesen már evett pacalt, elsírta magát amikor elfogyott és nem tudtam többet adni neki. Aztán jött egy "nemszeretem" időszak de most már megint hajlandóak megenni.

Az a helyzet, hogy várják a hétvégét amikor apa süt/főz mert akkor válogatott jó kaják vannak, tudják, hogy akármivel nem vesződök. Így ha pacal készül bográcsban apa keze által, akkor az egy jó kaja. Utoljára én jártam úgy, hogy kerestem a hűtőben a maradékot oszt nem volt...(jó, le lett fagyasztva egy része de amit azonnali fogyasztásra szántam azt felfalták.

Előzmény: homerx (62384)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.08 0 0 62388

Borsóleves csirkehússal (a tegnapi csirkemell csontjából főztem alaplevet, és mivel elég nagyvonalúan sikerült kicsontozni, visszaraktam a levesbe a husikat 🙂), áfonyás-túrós palacsinta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!