Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1466
Előzmény: belic (1465)
belic Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1465

Benelli M90 hasznalt sportpisztolyt

 

Az milyen?

 

Előzmény: Lompika68 (1459)
GoodGhost Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1464

A Hungaro-Arms felejtős cég.

Tegnap felhívtam őket telefonon, érdeklődtem egy Weirauch revolver után, a válasz a következő volt:

Nincs raktáron

Nem tudják mikor fog szállítmány érkezni

Majd felhív a főnökük és rábeszél valami más revolverre

 

Namármost ha én valami tipust keresek akkor ne próbáljanak rábeszélni valami másra, különösen miután elmondtam, hogy kipróbáltam és pont ez a megfelelő tipus számomra mind méretben mind árban. :(

 

Innentől számomra egy komolytalan cég.

Előzmény: Törölt nick (1463)
sniperlina Creative Commons License 2011.10.25 0 0 1461

Sziasztok! Dobjatok már egy linket hol lehet fegyvereket nézni és értelmes leírást találni róluk! Köszi! Forgók előnyben!

 

exhighand Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1460

Tudja fene 15 éve volt, de talán M92-es. A reteszelő tördesett benne, kerítettem másikat.

Előzmény: STEVE_5 (1458)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1459

Keresek megvetelre Walther SSP, Pardini HP vagy Benelli M90 hasznalt sportpisztolyt.

STEVE_5 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1458

Milyen Berettád volt?

Előzmény: exhighand (1457)
exhighand Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1457

Hát ezt megköszönöm, természetesen illő viszonzás mellett.

Előzmény: r1 (1444)
killertom Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1455

Önmagában ahhoz, hogy tag legyél egy lövészzegyesületben semmiféle orvosi vizsgálatra nincsen szükség.

Ha igazolt versenyző szeretnél lenni MSSZ vagy MDLSZ rajtengedéllyel, na ahhoz már kell.

 

Ez az amit a törvény előír. Aztán hogy a tulajdonos milyen saját feltételeket állít fel, az már rajta múlik. De az is lehet, hogy simán félreértett, egy kört mindenképpen megér a dolog.

Előzmény: Törölt nick (1450)
r1 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1454

Nem versenyzek.:) Par evre kikuldetes miatt kulfoldre koltoztunk es akkor abbahagytam (fegyvereket eladtam, tartasit visszaadtam). Mikor hazajottem, atszervezes miatt nyugdijba kerultem es most csak a magam oromere legpuskaval lovok celba a kertben (ill a kislanyomat tanitgatom). Korabban a szarazfoldi erok locsapatat keszitettem fel versenyekre (ill a csapatvezetoje voltam), majd kesobb a legieroet. A legiero a tanitvanyaimmal egy evtizedig orizte az MH bajnoki cimet (ilyen a honvedseg torteneteben korabban nem volt). Elsosorban katonai versenyeken vettem reszt. Katonai fegyverekkel es katonai loveszetben vagyok otthon. Egyeniben is sorra nyeretem a versenyeket, de az igazi ertekem az lenne (mar ha ki lenne hasznava), hogy rovid ido alatt tudok loni nem tudo emberekbol kivalo loveszeket csinalni. A honvedsegnel evrol evre megelegedtek azzal, hogy nehany nap felkeszitessel gyoztes csapatokat gyartsak, egyeniben pedig nyerjem meg, aztan menjunk vissza dolgozni. A bekefenntartokat is csak azert kepeztem, mert a kikepzo kozpont kikepzesi reszleget vezettem (A kulfold hasra volt esve a munkanktol. Azt mondtak, hogy nem is gondoltak, hogy  kozep-europaban egy ennyire jol felkeszitett csapat var bevetesre. A spanyoloktol erkezo is azt mondta, hogy tanulni jottek hozzank, mert ok is ezt a kikepzesi format szeretnek megvalositani. - Aztan fel evre ra, hogy bevetettek a csapatot boszniaban (es megkaptuk mindenhonnan az elismereseket), nagyjaink megszuntettek a bekefenntarto erok kikezo kozpontjat, aztan mehettunk amerre lattunk). Ha a kik. fonokseg vette volna a faradtsagot es a tudasomat (ill a csapat tobbi tagjanak a tudasat) kamatoztattak volna a kikepzesben, akkor az MH rendelkezhetne a legjobb loveszekkel a NATO-n belul. De szerencsere nem tettek. Ok is csak akkor talaltak meg, ha meg kellett nyerni a honvedsegnek a fegyveres testuletek bajnoksagat es a rendor csapat (Simonyi Otto, Varga Karoly, stb, stb) tul nagy falat lett volna nelkulem es a legiero csapata nelkul.

 

Előzmény: Lompika68 (1449)
boxer-gs Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1452

De ugye nem te buheráltad át azokat az éles fegyvereket? Mert ha igen, ne nagyon reklámozd nyílvánosan!

 

Polgári lőtéren tudtommal tagsági nélkül is lőhetsz alkalomszerűen, csak nyílván gazdaságosabb a tagsági bérlet, mint minden alkalommal lőállásdíjat, fegyverbérleti díjat fizetgetni.

Előzmény: Törölt nick (1451)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1449

Megkérdezhetem, hogy még versenyzel?

Előzmény: r1 (1444)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1448

Sajnos killertomnak igaza van, a jelenlegi jogszabályok alapján saját éles fegyvered nem lehet. Szerintem is bármelyik lőtérre lemehetsz, egyesületi tag lehetsz és gyakorolhatsz éles fegyverekkel lövészetvezető jelenlétében.

 

Előzmény: Törölt nick (1443)
killertom Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1447

Hát, nem akarlak elkeseríteni de pszichiátriai kezelés alatt állóként a jelenlegi szabályozás értelmében alapból ki vagy zárva a lőfegyvertartásra jogosultak köréből.

A pszichiátered azt ír amit akar, a fegyvertartáshoz külön pszichológiai alkalmassági vizsgálat tartozik, a sportorvosit csak azután kapod meg ha a pszichón megfeleltél, ráadásul első fegyver előtt két külön vizsgálat kell, 6 hónap különbséggel.

 

Én azt tudom javasolni, hogy nyugodtan keress egy egyesületet, kezdj el lőni, és a saját fegyveren akkor kezdj el gondolkodni, ha rendbejönnek kicsit a dolgok és nem szorulsz aktív kezelésre. Ahhoz hogy lőtéren lőj nem szükséges semmiféle orvosi alkalmasság, szóval ezt simán megteheted.

Előzmény: Törölt nick (1443)
r1 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1446

Amit leirtal es ahogyan leirtad, az alapjan biztosnak erzem, hogy teljes mertekben alkalmas vagy arra, hogy eles lofegyverrel sportolj. Katonasagnal az elmult evtizedek alatt nem ilyenek mentek orsegbe eles fegyverrel nap mint nap. Meg azt a kijelentest is megkockaztatnam, hogy jot tenne a betegsegednek. Abban viszont mar nem vagyok biztos, hogy ezt fel fogjak vallalni, tehat nagy remenyt ne taplalj, mert nagyot csalodhatsz. Az pedig garantaltan rosszat tenne a betegsegednek. Azt hiszed, hogy nekem pl nem hianyoznak? Nekem ez a szakmam, ez volt a hobbim, a sportom, ez volt a munkam es most legpuskakkal probalom az urt betolteni.

Mivel a legfegyverekhez nem kell engedely, ezert azt javaslom, hogy probalj meg eloszor egyesuleti szinten azzal sportolni. Lehet, hogy megtalalod amit keresel, mert pl egy jo legpuskaval 40-45m-rol tavcsovel celba loni hasonlo, mint egy precizios puskaval 400 m-rol. De ott vannak a legpisztolyok is. Ezek a legfegyverek is finom muszerek (finomabbak is mint egy P9RK), tehat muszakilag is megkapod azt az erzest mint amit egy lofegyverrel es pontossagban is - es ha ennyre szereted a loveszetet, akkor eredmenyes sportolo is lehet beloled.

Depresszio/panikbetegseg: Nekem (es masoknak is) most veszik el a nyugdijamat (hazugsagokkal indokolva) es kozel 50 evesen katonai vegzettsegekkel kell az eletemet a civil vilagban megprobalnom ujrakezdeni. Ha belegondolnek a helyzetembe (es ebbe a szemetsegbe) mehetnek a pszichiatriara en is. Eppen ezert inkabb nem teszem. Valahogy eddig is volt, ezutan is lesz, eddig is vandoroltak ki ebbol az orszagbol emberek, max en is erre kenyszerulok. Orulj az eletnek es szard le azokat a dolgokat amik depressziossa tesznek (tobbnyire ugyis attol leszel depis amin nem tudsz valtoztatni es ezert egyre nagyobb problemanak latod). Indulj ki abbol, hogy ami harom het alatt magatol meg nem oldodik azzal kar is lett olna foglalkozni. Ha a fegyver semmilyen formaban nem jonne ossze, akkor vegyel egy arra alkalmas fenykepezogepet es fenykepezz viragokat, rovarokat. Vonulj el abba a vilagba kikapcsolodaskent.

Előzmény: Törölt nick (1443)
r1 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1444

Oraberben sokat kerek, de sajnos "5 perc alatt" meg tudom tanitani, igy jo ha egy fantat kerhetek az okitas utan.:)

Egy tortenetet viszont el kell mondanom: A MMK-nel P9R-el (huh de nem szerettem) lottuk 25m-rol ezeket a versenyeket (buko nelkul, 10 loves 25m-rol a 4sz cellapra, 1 kezzel). A kontingens torzsfonoke nagyon jo lovo volt de versenykorulmenyek kozott  megallt mindig 90 kor korul. Mivel minden versenyt megnyertem es mindig o volt a masodik, ez valoszinuleg bosszantotta. Egyszer Zpk arra kert, hogy tegyem meg, hogy egyszer hagyom nyerni, mert versenyek utan nehez vele kijonni.:) - De a kerest elutasitottam (a verseny az verre megy).

Egyszer a tof megkerdezte, hogy tanitanam-e. Elmondtam, hogy mivel egy teljesen mas stilusban lovok, en az o stilusaban nem tudok neki segiteni (azzal a stilussal azt sem lonem meg amit o) ezert az atallas alatt az eredmenyei biztos, hogy romlani fognak es csak akkor van ertelme elkezdeni ha idot szan ra es teljesen atall arra a stilusra amit en tanitok. - Fele-feleben nem fog menni.

Par nap gondolkodas utan raallt. - Bar kesobb is nyertem, de mar nem volt sok koztunk (pl lott 95-ot a verseny elejen es vegig vezetett, aztan jottem az utolso korben es lottem 96-ot).

 

Ha ossze tudjuk hozni (eleg messze is vagyunk egymastol) szivesen megmutatom. Nem bonyolult (futoszalagon tanithato), ezert mukodik.

Előzmény: exhighand (1442)
exhighand Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1442

Ha nem kerül túl sokba én kifizetném a tandíjat, hogy 4a-ra hogyan lehet a PA-val 80% 10-st lőni.

Előzmény: r1 (1431)
GoodGhost Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1441

A .22-es versenyvfegyverekben nem vagyok otthon, ha annyi pénzed van, akkor a Walther-nek meg egy csomó más cégnem vannak jó versenypisztolyai, még az Orosz gyártók is játszhatnak (fegyvert mindig is tudtak tervezni), vagy hallottam valami Pardini nevű cégről, állítólag jó fegyvereket csinálnak.

Előzmény: Lompika68 (1440)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1440

Gyakorlófegyvernek szerintem egy MCM-et fogok venni, igazi versenyfegyvernek mit lenne érdemes?

Előzmény: GoodGhost (1439)
GoodGhost Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1439

Esetleg egy MCM? Megbízható stabil jószág, olcsó és elpusztíthatatlan.

Előzmény: Lompika68 (1437)
GoodGhost Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1438

Nem, nem jártam bent a FÉG-nél.

Annak idején tetszettek a FÉG P9-es pisztolyok, különösen az FP9 volt a szívem csücske, alelkesedésem a kipróbálásig illetve az első 50-100 lövésig tartott.

Önvédelmi fegyvernek lehet, hogy akkor jók voltak, de a sportlövészethez nem voltak eléggé jól összerakva. Legalábbis azok a darabok, ami az én kezemben jártak.

 

Egyszer láttam eredeti orosz "M" zárolt fegyvereket (PPS) igazi fegyverzsírban konzerválva...... Na az volt még egy érdekes látvány :)

Ellenben rozsda nem volt rajtuk egy szál se hiába az évtizedes tárolás, csak az első lövésekhez érdekes takarítási út vezetett. :)

Előzmény: r1 (1430)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1437

Biztosan nagyon fog tetszeni, mert egy jó pisztoly. Bárcsak nekem lenne végre valami hasonló.

Szerinted .22-ben mit kellene még vennem?

Előzmény: GoodGhost (1436)
GoodGhost Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1436

Még nem, de remélem hamarosan ki tudom próbálni. :)

Előzmény: Lompika68 (1435)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1435

Lőttél már vele?

Előzmény: GoodGhost (1427)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1434

Sajnos én is ezt tapasztalom, hogy elfogytak a jó lövők. Én elmondhatom, hogy rendszeresen 180 felett teljesítek. Jó lenne ha újra minnél több jó lövő lenne, más úgy versenyre menni, hogy "küzdeni" kell:)

Előzmény: exhighand (1429)
Lompika68 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1433

Én úgy tudtam, hogy a P9R lett a Browningról másolva. Ezek szerint tévedtem.

Előzmény: urzu7 (1432)
urzu7 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1432

Gencsydani arra akart celozni, hogy a P9R nem a Browning GP masolata, hanem a Smith & Wesson 5906-e.

A Browning GP-t a P9M masolja.

Előzmény: GoodGhost (1426)
r1 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1431

Hat az eleg elkeserito. Nyertem hadseregbajnoksagot szeles idoben 49 koregyseggel, pedig a loido 50 mp volt a hat lovesre. Az elso lovest egy 7sz bukoalakra kellett leadni 50m-rol es ha talalt akkor lehetett a maradek idoben az 5-ot a korkorosre elloni. Igyekezni kellett, nem volt ido kivarni a szelrohamok kozott.

Van egy nagyon jo sablonom (modszerem) amit evekig fejleszettem es ennek eredmenyekent noket is meg tudok tanitani erre nehany nap alatt. Regen 98-ban a terrorelharitoktol is kertek, hogy tanitsam meg oket PA-val, de rovidesen atkerultem egy masik csoportba es igy elmaradt.

Előzmény: exhighand (1429)
r1 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1430

Ugy gondolod, hogy a FEG masolatot gyartott?:) Ezek szerint nem jartal bent......:)  A FEG markajelzesuektol amugy en sem voltam hasraesve. Volt onvedelmiben M-es param es eleg sok utomunkat igenyelt. Ez van. Amugy lattad volna azt a garniturat amit a MMK megkapott okucaniban R-esbol. Nem voltak kemenykromozva a csovek es ott be lettek rakva egy paras zart kontenerbe (az volt a fegyverszoba).:)) Az ugyviteles pisztolyanak a csoven alig lattam at amikor kivettuk, de a tobbi sem nezett ki sokkal jobban.:)

Előzmény: GoodGhost (1426)
exhighand Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1429

Ezzel a 45 feletti átlaggal az a baj, hogy ez egy 20 lövéses számban 180 feletti eredményt jelent.

 

Márpedig ma maximális 5-10 lövő van, aki ezt az eredményt a minősítő versenyeken rendszeresen meg tudja lőni.

Előzmény: r1 (1420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!