Keresés

Részletes keresés

Corazso Creative Commons License 2014.09.21 0 0 4016

Te Döglött madár hol élsz te?? Az ExCorás vezetőket első évben kicsinálták, a

 

normálisak akik értettek a kereskedelemhez azok mentek el legelsőnek, ahogy

 

átvette a madarasteszko őket. Látták amit felépítettek színvonalt, áruházat teljesen 

 

lerombolták, azt a rombolásra költött pénzt befektették volna, most nem lennének

 

ilyen helyzetben. Ha nem rombolták volna le ami a Corában jól működött hanem

 

azokat megtartják az Auchan jól működő ötleteivel akkor egy erős üzletlánc lehetett

 

volna!!! Csak a debreceni Cora átfestése fehérről krematórium színű feketére több

 

millió forint pénzkidobás volt!!!

 

 

Előzmény: DöglöttmadárSlave (3985)
nézek Creative Commons License 2014.09.18 0 0 4015

A budaörsinél épül az osan benzikút....  jó ár, jó benzin=baromi nagy forgalom.   ha ez így lesz, akkor a környékbeli konkurencia lehet, hogy  letérdel.

ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.18 0 0 4014

:-)

 

 

kerekezek Creative Commons License 2014.09.15 0 0 4013

Azért az legyen tiszta, hogy az önkiszolgáló kasszák bevezetésével munkahelyek szűnnek meg.

 

Ha tehetem a tesónál is a normál kasszát választom...

Előzmény: Törölt nick (4012)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.11 0 0 4012

tetszik, nem tetszik, online, és önkiszolgáló kassza dolgokba nagyon kezd lemaradni a konkurenciához képest az áruház.

karlmax Creative Commons License 2014.09.10 0 0 4011

Ha tejet, vagy gyümölcslevet vesztek, akkor keressétek a Tetrapak Fsc-s címkéket! Egyrészt környezetet kíméltek vele, másrészt nyerhettek. Auchanos ajándékkártyát is 100 ezer ft értékben. Szóval, figyeljetek, ha gondoljátok!

nézek Creative Commons License 2014.09.08 0 0 4010

Akkor jól láttam...

Természetesen mint  (ős)osanos vásárló nem bántom az áruházat, van elég bajuk nélkülem is. 

Ez a polctologatás finoman szólva nem korszerű..azt az iszonyat hangot, amikor tolják-vonják...ráadásul itt-ott jön föl a mozaiklap...

Úgy vagyok ezzel az egésszel, a személyzet biztosan tudja mit csinál. Nálam(pontosabban a nejemnél) az a fontos, hogy megkapja az ismert, neki tetsző/megfelelő terméket.

Eddig sikerült.

 

A budaörsi áruház(is)  egy igazi nagyüzem, tele ilyen-olyan emberekkel, akik, még ha sokan balkáninak is tartják, csak bemennek vásárolni ezt-azt. Nem tudom bevételben mennyi a növekedés, de valószínű, hogy nem csökken. Ha nem is tudom  meg soha, de gyanítom, hogy minden nap  egyenlegéről is jelenteni kell valahová, ahol szúrós szemmel nézegetik, és  nincs pardon.

 

Nos a teszkó is igyekszik, de nem hivatkozom az ott látottakra. Látják azt az osanosok is. Bizony összetalálkozom néha az aldiban is osan vezetővel, sőt...piacon is.

 

 Vásárolok.    Ha lehet inkább jókedvűen.      Nekem tetszik.

 

 

már rég írtam ide: hajrá osan!

Előzmény: serano (4009)
serano Creative Commons License 2014.09.08 0 0 4009

Nem, teljes mértékben igazad van, a vevőnek jogában áll megtudni a pontos vételárat, és nem feladata tippelgetni, hogy melyik számjegy maradhatott le.

 

A "boldogabb" áruházláncok ennek kiküszöbölésére már bevezették az elektronikus címkét. Jelentősen csökkenti az áreltéréses panaszokat, az áruház dolgozói nem töltenek órákat a címkék kicserélésével, ezáltal hatékonyabban működnek, nem kell állandóan cserélni a nyomtatópatront és kalibrálni a nyomtatót, tehát mindenki boldog - gondolhatnánk.

 

Az Auchanban azonban nem így gondolják. Míg lassan a legutolsó Tesco is átáll elektronikus címkére, sőt, több kereskedelmi multi is ezt használja (pl. a Praktiker), mi boldogan cserélgetjük papír alapú címkéinket, már ha megtaláljuk, és bizony míg az utolsó címke a helyére nem kerül, nem kevés bosszúságot okozunk a vásárlóinknak. 

 

Mert kell a pénz másra... múltkor poénból írtam a tologatást, nos, hallom, hogy több áruházban ez nem poén, valóban tologattak-tologatnak ebben az évben is , mintha ez megoldana bármit is. Azon túl, hogy pont két éve volt egy "mindent elsöprő tologatás" ahol elvileg a tökéletes áruházak legtökéletesebbjét alkották meg, eredmény nélkül persze, vajon mi a fészkes fenét várnak attól, hogy ezt a rendkívül erőforrásigényes és vevők által utált eszközt vetik be újra? Arról az apróságról nem is beszélve, hogy ezeket a polcrendszereket nem arra tervezték, hogy ide-oda tologassák, mert előbb utóbb megtörik az a láb, és ha ráborul valakire az alzer, abból világraszóló botrány lesz. 

 

Szóval jelenleg nem elektronikus címkére ruház be a vállalat - amúgy beleszámolva a papírköltséget, a nyomtatóköltséget, a tintát, a kirakáshoz szükséges munkaórát (akcióváltás, LPP ugyebár...) szerintem nagyon hamar megtérülne -, hanem ismét a sortologatásba. Hiszen ilyenkor, közeledve a karácsonyi szezonhoz, nincs is szebb annál, ha a vevő kuplerájt, üres polcokat, feltöltetlenséget, illetve össze-vissza variált áruházat talál. Aztán meg lehet csodálkozni, hogy miközben a kiskereskedelmi forgalom nő, az Auchan eredményein ez miért nem látszik. Egyszerű okai vannak ennek, kérem szépen, és nem az, hogy X osztály három kockával lejjebb vagy feljebb van.

Előzmény: nézek (4008)
nézek Creative Commons License 2014.09.06 0 0 4008

Eleinte azt hittem, hogy elromlott a nyomtató,  a perforáló, vagy bármi, ami az árcédulákat állítja elő...

De nem...ma már bizonyos, hogy tendencia, mert ennyi véletlen, illetve ennyire figyelmetlen kezelő ilyen sokáig nem fordulhat elő csak úgy..

...hogy mi a baj? nos az árcédulák zömén az első számjegy  nem látható...rutinosabb vásárló gyanítja, hogy hiányzik, de aki nem lát jól, vagy nem gyanakszik, hogy turpisság forog fenn, az boldogan viszi a kasszához...

...ma is több tucat árcéduán láttam, hogy az első számjegy hiányzik, és csak a következő három olvasható, vagy még az sem igazán...azt most nem említem, hogy az egységárszámítással is elég sűrűn baj van.

 

most jön a kioktatás, tessék megnézni az árellenőrzőn, vagy elővenni a számológépet....   én résen vagyok,megnézem, de sokan nem.

szóval, vagy nagyon ügyes(nek látszik),  vagy baromira nem érdekel senkit..   vagy...   de ezt már nem is merem leírni. egyik rosszabb variáció, mint a másik...

remélem csak a budaörsiben fordul elő....

 

serano Creative Commons License 2014.08.24 0 0 4007

Ezt a gyomorforgató összehasonlító reklámot nem lehetne már végre befejezni? Nagyon pozitív hatása lehet, elég csak ránézni a csökkenő vásárlószámra. 

 

Az sem ártana, ha a menedzsereknek kiadott foglalási tábla termékei és árai legalább néha stimmelnének az újságos árakkal. Lehet, sokkal hatékonyabban lehetne akciózni, ha nem kapnánk a hosszú e-maileket a "bocs, de ez a termék nem lesz benne (a foglalást természetesen megkapjátok), hanem helyette az, amire most SOS foglaljatok, meg a másik termék sem azon az áron lesz benne, hanem ezen, illetve a harmadik terméknél jól megplusszoltuk a foglalásotokat, de közben inkább mégis kivettük, mert helyette egy negyedik terméket raktunk be, méregdrágán, bomba ár felirattal".

 

Azt sem értem, mi értelme a rengeteg "nem kommunikált" akciónak. Eleve, az áruházaknak nincs energiájuk, hogy az összeset kommunikálják (nem lehet telezászlózni egy sort, annak nincs értelme), másrészt ezzel vásárlót nem nyerünk, mert a vásárló nem is tud róla, mielőtt elindul vásárolni. De lehet vele árrést veszíteni. Hurrá!

 

Kíváncsian várom, mikor jut valakinek eszébe az a zseniális ötlet, hogy építsük át megint az áruházakat, és tologassunk sorokat, mert ha valami nem megy, akkor általában ez szokott történni. A múltkorinak is nagy sikere volt, nem győztük hallgatni a vásárlók anyázását, hogy nem találnak semmit. De ezt persze figyelmen kívül hagyta a felsővezetés, érdekes, a vásárlók véleménye csak szelektíven számít. 

 

És akkor ne is beszéljünk a logisztikai átalakításokról, hogy össze-vissza keveredve érkeznek a raklapok, meg a logisztika lassan már alig tárol valamit, rengeteg dolog tranziton jön, jól megnövelve az áruházak készleteit. Érdekes, hogy itt a seniorok, igazgatók visszajelzéseire is nagy ívben tesznek a központban, de őszintén remélem, hogy aki ezt kitalálta, és költségmegtakarításnak tüntette fel, lezavarják egy áruházba, és szétszedetik vele az összekevert raklapokat, hogy lássa, milyen hatékony is ez az áruházaknak. Itt spórolunk egy kicsit, ott bukunk egy nagyot. Ez az Auchan jelenleg.

 

De legalább most a központi implantációk terén van egy kis csend. Lehet, rájöttek, hogy ez hülyeség? Amúgy tényleg az, az én osztályomon pl. a központi implantációs termékek jó része már nem is létezik, illetve van egy csomó új termék, mely nem szerepel rajta - érdekes lenne újra 100%-osan megépíteni a jelenleg érvényes központi implantációt, tele lennénk üres polcokkal, a raktár meg ki nem implantált termékekkel :-) 

 

Uff.

varos_jaro Creative Commons License 2014.08.24 0 0 4006

Hát ez egy régi konfliktus forrás, mert aki nem központban dolgozik mindig kritikus az ott történő dolgokkal és különösen a létszámmal. A moder nagyvállalatok használnak egy mérőszámot, miszerint az ideális ha 5-7 munkatársra jut egy vezető. Ennyi ember munkáját lehet áttekinteni és operatívan irányítani. Ha ennél többnek kell szervezni a napi munkáját, akkor az már szervezeti kérdés. Ha ezt vesszük alapul, és kiterjesztjük vállalati szintre, akkor az Auchan központ a 19 áruházzal még hozza a jó átlagot. 7000 valamennyi és 700 (?). A 10-es átlag megvan. De ez csak egy standard, még a kereskedelemben lévő átlagot is kellene ismerni. Ha megy az üzlet, ennyi központost bőven el kell tudni tartania 19 áruháznak.

 

Én inkább munkaszervezésben és kommunikációban látom a problémákat. Itt a fórumban is felvetették a terepen dolgozók véleményének a masszív figyelmenkívül hagyását. Ez tipikauchan jelenség. NEm tudom mennyire fakad a magyar, a francia vagy az Auchan M.o. sajátosságaiból és munkakultúrájából. 

 

Nagyon általánosan fogalmazva az Auchan a racionalizmus, a 70-es évek középosztálybeli konjuktúrájának és a töretlen fejlődésbe vetett hitnek a gyermeke. Nehezen találja a helyét az új világban, ami nem racionális, középosztály a pokolban és nincsenek benne éveket átívelő fejlődési szakaszok, ráadásul a kommunikáció is alapjaiban más, mint akár 10 ével ezelőtt. Szintén írták itt a fórumon, hogy nem értik az újság tartalmát. Igen, mert vagy Ár-Termék marketing vagy Tartalom marketing. Dönteni kell, mert nálunk a családok a földön járnak. :)

 

A kommunikáció alapjaiban más és kell a gyorsaság miatt az intranet vagy valamilyen felhő alapú IT megoldás. És a lényeg: ki és mit oszt meg? Érdekes megfigyelni az Auchan hivatalos és az Auchan munkatársak privát megszólalásait a Facebookon és a LinkedIn szakmai oldalakon. Ezek formáját és tartalmát illetően is érdekes következtetéseket lehet levonni.

 

Ami a Corából érkezettek ügyét illeti, érdekes párhuzamról hallottam minap egy Spar áruházvezetőtől. Lényegében ugyanaz történt náluk is a "kis corák" megvétele után. Ironíkusan kijelenthetjük, hogy a volt corás kollégák hatékony érdekérvényesítők, de hosszútávon nyereséggel még nem tudtak vállalatot működtetni.

 

Jó munkát, jó szurkolást... :D

Előzmény: DöglöttmadárSlave (3985)
nézek Creative Commons License 2014.08.19 0 0 4005

friss tapasztalat a b.örsiből...mintha jobb állapotban lennének a kocsik.

nézek Creative Commons License 2014.08.19 0 0 4004

hááát ez az...izlések és...

 

a középső bejáratnál jobbra, a pizzás után volt egy kávézó...többnyire oda járt az a kis ember, a Géza bácsi, aki szinte hozzánőtt az osanhoz..csakhát idővel eltűnt, mert véletlenül valamin" elcsúszott"...

 

teljesen mindegy, az osan illetékesei majd piackutatnak(vagy nem) aztán vagy dől a nép a kávézóba, vagy nem... én csak drukkolok nekik, ezért vettem a bátorságot körömreszelgetés közben hülyeségeket beszélni..

 

 

Előzmény: varos_jaro (4003)
varos_jaro Creative Commons License 2014.08.19 0 0 4003

A Dallmayr kávé kinél volt? Nem emlékszem! A treno pizzásnál Lavazza van/volt ugye? Az is jó erős volt, oda jártam doppingolni....:D

 

Ha az auchannak van esze, akkor a saját márkás kávékhoz hozatna egy gépet és azt adná....azok finomak és a csomagolásuk is esztétikus.... mondom, ha van esze....

Előzmény: nézek (4001)
Jokkura Creative Commons License 2014.08.13 0 0 4002

Ha valaki aki ért hozzá, magyarázza már el,hogyan lehet,hogy a benzinpisztoly kattanása után (... 501.-) a visszahelyezés pillanatában már ...506.- mutat a számláló. Egy csöpp se került sehová se (se az autóba, se a földre).
Az a 5.- -i üzemanyag a kútban marad.Mivel a nulla állású számláló akkor kezd el pörögni,amikor megnyomom a "ravaszt", nem 5.- minusszal
Többször megtörtént kizárolag Auchan kutaknál . Ma a Savoyánál. Nem az 5 .- a lényeg .

Ha csak tehetem, kerek összegre tankolok, több okból.
Amikor megkérdeztem a péntárost,abban a pillanatban visszaadta a kérdéses összeget.
Éves szinten ebból jön ki a 13. havi fizetése ?
Nem szeretnék nagy balhét, kíváncsi vagyok


N.B. Egy angol bank több millió fontos sikkasztását pár penny eltérése buktatta ki a múlt század elején   :)

nézek Creative Commons License 2014.08.07 0 0 4001

örömhír, hogy a budaörsi áruház fagyizóját átalakítják lángosos/étkezős pulttá..kávé, süti, finomságok..  :-)

 

ugyanott a soron volt egy kávézó, verhetetlen volt a Dallmayr kávéjuk...     sajnos elköltöztek.  :-(

 

itt az alkalom, most az osan is bevillanthatna egy ilyen csodát, hátha többen megállnak... reklámnak sem rossz, bár nem láttam ilyen kávét a környéken.(sem)    talán most...

Purcogó Creative Commons License 2014.07.14 0 0 4000

Köszönjük a válaszod.

Előzmény: tappppancs (3996)
nézek Creative Commons License 2014.07.13 0 0 3999

Értem a humort...

 

 

Előzmény: tappppancs (3998)
tappppancs Creative Commons License 2014.07.13 0 0 3998

O.K. szóltam a felelősnek. Nagyon sajnálja  dolgot. Megigérte hogy még a héten az összes kocsi lecserélteti vadonatújra. Köszöni hogy jelezted felé.

 

Előzmény: nézek (3997)
nézek Creative Commons License 2014.07.11 0 0 3997

Ma a  budaörsi áruházban ( a vevőszolgálati bejáratnál) a hatodik kocsi volt használható...a szemben álldogáló őrtől megkérdeztem, hogy ez csak velem fordul elő, azt mondta nem, mások is anyáznak...de bizalommal forduljak a vevőszolgálathoz, ők barátságosan feljegyzik a panaszom.

 

Nem fordulok, hanem itt panaszkodom, és kérem az ide beolvasó fontos embert jelezze a megfelelő helyen.

Vannak időszakok, amikor feltűnően jó kocsik vihetők, de pár napja igencsak romlik az állapotuk..

vagy a kerekek nem forognak/irányíthatóak, vagy a pénz-(akár tízes, akár százas)-nem tolható be a helyére. 

 

ennek ellenére az áruház változatlanul jó!

tappppancs Creative Commons License 2014.07.08 0 0 3996

Nettó 110-120 lesz a vége. Napi 8 óra, folyamatosan az év minden napján. Ünnepek alatt is őrizni kell. Általában heti öt nap munka, kettő pihenő. Utóbbi bárhogy eshet. Kell hozzá gyomor. Megy a karate a tolvajokkal, sok megfigyelés megy a dolgozókra. Bent a diszpiket utálják a legtöbben, így nagy haverság nincs. Persze ez is áruházfüggő. 

Előzmény: Purcogó (3993)
tappppancs Creative Commons License 2014.07.08 0 0 3995

Fizu bruttó 220-230-tól kezdődik. Ez függ az áruháztól. Vidékiek kevesebbet keresnek. Egy tapasztaltabb kezdő kaphat 250-t is, de van aki 280-nal is kezdett. Alku kérdése. Persze függ a tapasztalattól. Vannak prémiumok is, nem mindig, nem túl sok, de vannak. 

 

Nincs blokkolás. Kötetlen munkaidő van, ami azt jelenti, hogy annyit vagy bent , amennyit ők akarnak. Akkor mész amikor ők akarják. Nagy duma, hogy nem nézik mikor mész, csak a munka legyen kész. Az meg sosem lesz úgy!

 

 

 

Előzmény: mea35 (3994)
mea35 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 3994

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, mert ezt az egy élő fórumot találtam az Auchanról.

És 2014-es hozzászólások között nem találtam választ. Szóval a kereskedelmi manager mennyi fizetést kap, ha felveszik? Blokkolni kell a managernek, vagy a munkaidő végtelen néha, ahogy itt írtátok, és a vezető nem blokkol...

Kérlek segítsetek, mert már behívtak interjúra, de nincs kedvem megint egy 3 körös interjún részt venni, ha nem fizetnek jól. Nem a napi 10-12 óra munkával van gond, eddig is üzletvezető voltam.

Köszönöm a válaszokat.

Purcogó Creative Commons License 2014.07.04 0 0 3993

Sziasztok,én még új vagyok itt. Az Auchan több helyen is hirdet biztonsági őr,diszpécser munkakörben álláslehetőséget. Szeretnénk megpályázni,de jobb lenne tudni mik a követelmények,milyen a munkabeosztás,és főleg mennyi a kézhez kapott bér mindezért? Előre is Minden információt köszönünk ezzel kapcsolatban!

Gevox Creative Commons License 2014.07.03 0 0 3992

Köszönöm a segítséget!

Az a "szar órabér" mit takarhat? Havi szinten kb. mennyit lehet keresni így a napi 8 órával? Amúgy az egyik Bpesti áruházban lenne ez a munka.

Túlóra mondjuk jól jött volna,de semmiképp sem feketén!

Előzmény: SZEGMENS (3991)
SZEGMENS Creative Commons License 2014.07.02 0 0 3991

Szia!

 

Napi 8 órát kell dolgozni, blokkolnod kell, nem dolgozhatsz többet, mert nincs túlóra. Feketén nem tudsz dolgozni, mert a blokkolás igazolja hogy mennyit dolgozol. Most elég szar az órabér, de ha felpörög a gazdaság, akkor majd jobb lesz.... heti 2 szabadnapod van, nem feltétlen egymás mellet és általában hétvégén biztos hogy dolgozni kell, mert akkor van a legnagyobb igény a munkádra.

Előzmény: Gevox (3990)
Gevox Creative Commons License 2014.07.02 0 0 3990

Sziasztok!

 

Hirdetett az Auchan műszaki eladói állást,és erről szeretnék kérdezni tőletek! Nagyon megköszönném,ha esetleg olyan valaki írna,aki ebben a beosztásban dolgozik!

Igazából ami érdekelne,az a munkaidő (mettől meddig) illetve a hétvége hogy alakul, a fizetés - túlórák nélkül,van-e - kell-e - lehet-e esetleg túlórázni?

 

Tisztelettel megköszönöm a segítségeteket!

DöglöttmadárSlave Creative Commons License 2014.06.10 0 0 3989

Hopp,egy "t" lemaradt.

DöglöttmadárSlave Creative Commons License 2014.06.10 0 0 3988

Nem kellene senkit kirúgni a központból.

Csak egy új szerződést nekik és lehet menni éhbérért robotolni valamelyik áruházba.Legalább hasznuk lenne valami.

Mer így a 99% csak nagyon okos,de a munkára alkalmatlan amit végez.

 

Mondjuk,az áruházakban is gazdagon előfordul az ilyen vezető.

molyoka Creative Commons License 2014.06.09 0 0 3987

nyilvánossá tették a kp.bérköltség  csökkentési tervet  is . Később jött a levél valami erőforrás tervező kinevezésről. Lehet,hogy így kell???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!