Keresés

Részletes keresés

aderka Creative Commons License 2017.06.25 0 0 272

Hát Én elsősorban az üzemben előre legyártott acélszerkezetre gondoltam.

 

Egy kivitelező oldalán a következő olvasható: 

"Az épület acélszerkezete tűzálló. Emellett kiemelkedően biztonságos, földrengés és viharálló. ÉMI alkalmassági vizsgával rendelkezik, ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben készül, ami biztosítja a műszaki, minőségi biztonságot."

Én úgy gondolnám, ha egy kivitelező ÉMI alkalmassági vizsgával rendelkezik, akkor ezekkel a technológiai előírásokkal tisztában kell hogy legyen, és talán be is tartja tervezéskor. Legalábbis az ember ezt várná el.

Az tűzre érzékenység érdekes, mert Én azt gondoltam volna, hogy erre a faszerkezet sokkal érzékenyebb.

 

Előzmény: makóról (271)
makóról Creative Commons License 2017.06.23 0 0 271

Nagyon nehéz erre választ adni, hiszen fémvázas/acélvázas szerkezetet akarsz összehasonlítani egy faszerkezetessel. Ez az alma és a körte esete. Mindegyik könnyűszerkezetes. Azonban a faszerkezetesből számtalan a választék. Fémvázas/acélvázas szerkezetnél is meg kell különböztetni az üzemi vagy a helyszíni előregyártást a helyszíni kivitelezéstől.

Tudomásul kell venni, hogy a faszerkezetessel  szemben a fémszerkezet mindig hőhidas, a hőtágulását kezelni kell, mert deformációt okozhat, hanghatással járhat. A fémszerkezet sokkal érzékenyebb a tűzzel szemben, ezért olyan burkolattal kell ellátni, amely megakadályozza a szerkezet idő előtti összerogyását. Külföldön ezeket az épületeket a tűzoltók pirossal jelölik, a tűzoltás során nem mehetnek be, kívülről próbálják oltani, hűteni a szerkezetet.

A fémszerkezet építésénél szigorúan be kell tartani a technológiát. A felületvédelem sérülésére vezethető vissza a legtöbb építési hiba. Ennek megtalálása a takart szerkezetek esetében a legnehezebb. A hőszigetelőanyag alkotta burkot megszakító, abba ágyazott acéltartó korróziója miatti meghibásodásra csak akkor derül fény, ha az épületen megjelennek a szerkezeti repedések, esetleg törik, szakad a teherhordó szerkezet.

Szerencsére egyre több műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető követeli meg a gipszet tartalmazó anyag és a felületvédelemmel ellátott szerkezet közötti elválasztó réteget, ami külföldön már nem csak előírás, hanem természetes. Sajnos nálunk még nagyon sokan nem értik, hogy milyen kárt okozhat a gipszporos csavar.

A villanyszerelők is kezdenek odafigyelni az acélszerkezet okozta problémákra (áramütés, kóbor áram, feltöltődés, földelés, villámcsapás, stb.).

Előzmény: aderka (270)
aderka Creative Commons License 2017.06.20 0 0 270

Sziasztok,

 

A véleményeteket, tapasztalataitokat szeretném kikérni a könnyű szerkezetes házakról, azon belül az fémvázas / acélvázas szerkezetről, illetve ennek a faszerkezethez hasonlításáról.

Tud valaki ajánlani megbízható, jó minőséggel dolgozó kivitelezőt fémszerkezetre?

 

Köszönöm,

 

Üdv,

aderka

makóról Creative Commons License 2017.06.14 0 0 269

Erre nem fogsz választ kapni. Ahhoz tudni kellene, hogy hol szeretnél építeni és milyet. Ha készházban gondolkozol, akkor is kell egy kivitelező, aki elkészíti a fogadószintet és a befejező munkákat. A panelszerelés miatt nagyon kicsi a mérettűrés, tehát nem lehet akármilyen minőségű a fogadószint, ergó a kivitelezőtől meg kell követelni a maximális minőséget.

Ha helyszínen történik a gyártás, akkor általában nem jelentkeznek az előregyártással járó költségek egy része és a helyszínen tudják korrigálni a megelőző munkák "hibáit". A szállítási költségek mások. Pl. Romániából, Ukrajnából érkező félig kész készletek esetében is van szállítási költség, de képesek egy kamionba bepakolni mindent.

Ha van a közeledben olyan kivitelező, aki hagyományos technológiával épít, azt mindig olcsóbb ajánlatot fog tenni az előző a könnyűszerkezetes technológiához képest. A helyszínen felépített vázszerkezet melyet utólag burkolnak mindig olcsóbb, hiszen minimális a szállítási és gépesítési költség. Tisztelet a kivételnek, de legtöbb esetben "gyengébb tudású" szerkezetet építenek, hogy minél magasabb munkadíj mellett is "versenyképes" legyen az ár. A tervezés, a kivitelezés számtalan megoldást kínál, de így benne van a lehetőség, hogy nem profi tervezőt, kivitelezőt választva kritikán aluli lesz az elkészült épület.  

 

Előzmény: nia5506 (263)
Tobo károsult Creative Commons License 2017.06.13 0 0 268

Kedves Bandi!

 

Nekünk az átadás-átvételi határidő már 8 hónapja lejárt a soproni Tobo Consulting Kft.vel, és azóta se fejezték be a házunkat.

Se telefonra, se e-mail-re nem válaszol az ügyvezető, Tóth Zsolt.

Szerintem ne válaszd őket, mi már nagyon megbántuk!!

 

Egy (talán nem az egyetlen) Tobo károsult

 

Előzmény: Bandi Csongor (264)
pilifold Creative Commons License 2017.06.04 0 0 267

Én is hasonló szigetelési munka előtt állok.  Meg tudnád mondani,  hogy ezeknél a régi faházaknál,  hogy érdemes az utólagos szigetelést felrakni?  Milyen a jó rétegrend? Köszönöm. 

Előzmény: Törölt nick (260)
PETEE78_HUN Creative Commons License 2017.05.10 0 0 266

Sziasztok!

 

Szerintetek 15M ból van esély felhúzatni könnyűszerkezetes házat? Van olyan cég aki ennyiért egy alap mondjuk 60 m2-es házat megcsinál? És amit megcsinál az jó is? :)

 

Lehet balek kérdés! :)

 

 

SolnesN Creative Commons License 2017.05.03 -3 0 265

Vigyázat faházasok !

 

 Jönnek a termeszek és felzabálják a házatokat    !!

Bandi Csongor Creative Commons License 2017.05.02 0 0 264

Sziasztok!

A soproni tobo consulting kft-ről hallottatok már? Megbízhatóak lehetnek? A honlapjukon nagyon jónak tűnik a műszaki leírás a téglaháznak is, és frissnek tűnik a honlap, legrosszabb esetben is 2016-os, mert a bemutatkozásban is írják.

Előre is köszönöm!

nia5506 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 263

Kedves Felhasználók! Mi is könnyűszerkezetesben gondolkozunk. Tud valaki olyan építtetőt/céget akikben meg lehet bízni? Tudom a buktatóit is a háznak, nem egyet láttam, ami a hanyag munka áldozata lett. Véleményekre lennék kíváncsi. Köszönöm előre is a segítséget!

Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.04.25 -3 0 262

Ne akarj könnyűszerkezetes szart...SZAR!

Jin_Ke Creative Commons License 2017.04.19 0 0 261

Értem köszi. Bár nagyon igényesek, akiké a ház, de én is attól félek, hogy esetleg rászigeteltek a szarra, vagy a rétegek között lakókra, de ezeket fogalmam nincs hogy szűrjem ki. A szigetelést, még csak, de ezen felül a többi, gyakorlatilag lutri, nem? 

Előzmény: Törölt nick (260)
Jin_Ke Creative Commons License 2017.04.19 0 0 259

Sziasztok!

 

Budapesti új építésű lakásból költöznénk agglomerációba. Egyre inkább nézegetem a könnyűszerkezetes házakat, akármennyire is próbálnak róla lebeszélni :) Most találtunk szegről végről ismerősön keresztül egy Flóra típusú faházat, ami teljesen felújításon és szigetelésen esett át. Nagyon gyönyörű kis építmény. A kérdés az, hogy van-e olyan szaki, akit el lehet hívni egy ilyen ház átvizsgálására, illetve, hogy egy gyakorlatilag frissen szigetelt házon hogy tudom feltárni az esetleges hibákat? Esetleg akinek van, vagy lakott már ebben a típusban, annak van valami tapasztalata az esetleges bővítésről, vagy hozzáépítésről?

 

Előre is köszi!

 

mike 04 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 258

sziasztok, segitséget szeretnék kérni. szükségem lenne ennek a tipusu faháznak a nevére, nemrég vásároltam meg egy ilyet bontottan és szeretnék hozzá kérni_ letölteni összeszerelési útmutatót.

Előzmény: Tibor Juhasz (253)
vasgyári capriccio Creative Commons License 2017.04.11 0 0 257
Előzmény: landrider (251)
Ép-itt-ész Creative Commons License 2017.03.29 0 0 256

Bocs, hogy csak most szólok bele , de részemről az Erdélyi faházak felejtősek .Legalább is a tapasztalat azt mutatja , hogy 1,5 X annyi energia szükséges megépítésükhöz mint amit feltételezel róla .

cs

Előzmény: Tibor Juhasz (253)
pablo80 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 255

Nem válasz a kérdéseidre - mert 5 éves volt, amikor beköltöztem- de én egy ilyen erdélyi könnyűszerkezetes gerendaházban lakom. Nagyon szeretem, már 10 éve lakom benne és fantasztikus érzés. Az előző tulaj elmondta, hogy 2-3 évig olyan volt, mintha még élne a fa, mert recsegett. Emeletes, de ha én építenék, akkor nem építenék emeletet, mert az zavaró, hogy dübörög, ha fent mászkál valaki. A kandallót ki ne felejtsd, mert az elengedhetetlen!

Előzmény: Tibor Juhasz (253)
einohyl Creative Commons License 2017.03.18 0 0 254

 " A gyártónak megvan a tervrajz? "  Jobb gyártó általában rendelkezik néha több variációval is.

 Rá kell kérdezni a kínálatra !

 

  " akkor gépészetet ki és mikor építi be? "

az építi be aki  megbízást kap erre  és általában menetközben - egyeztetve a most már építőnek előlépett gyártóval.

 megjegyzendő hogy a gépészet egy gyűjtő fogalom, nem árt részleteiben is átgondolni-

Előzmény: Tibor Juhasz (253)
hulladaemon Creative Commons License 2017.03.06 0 0 252

Szia!

Sikerült megépíteni? Kellett rajta módosítani?

Előzmény: krisztian98 (219)
landrider Creative Commons License 2017.02.26 0 0 251

Jó estét!

 

Már régóta készülök faházat építeni a telekre. Amolyan igényesebb hétvégit.

Nekem nagyon tetszenek az amerikai stílusú, úgy nevezett Tiny House, akár mobil akár fix kivitelben.

Kedvelem az újrahasznosított anyagokat normális keretek között.(pl.: raklap)

Esetleg lenne valakinek tervrajza kb.: 3x6 méteres házhoz, modern stílusban?

 

Köszönettel: Laci

TelkesElek Creative Commons License 2017.02.22 0 0 250

   Éva faházról kérnék bármilyen információt (tervrajzok, stb.)

feno1111111 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 249

Sziasztok! 

Erdért típusú /jellegű fahazat szeretnék venni, amit le kellene bontani, majd a telkemen betontuskokra újra építeni! Tudtok-e ajánlani valakit, aki ért hozzá, vállalja is az egészet, és esetleg azt, hogy egy ilyen bontás - építés mennyibe kerül kb.?? 

Nagyon köszönöm, ha válaszoltok! 

Üdv Norbert 

 

Téli nap Creative Commons License 2017.02.12 0 0 248

Szép és hangulatos.

 

De csak  kéthétre !

Előzmény: sunike70 (246)
Treveri Gall Creative Commons License 2017.02.12 0 0 247

Szia. Küldj egy email címet és küldök pdf. könyveket.

 

                                                                                                   üdv a Gall

Előzmény: sunike70 (245)
sunike70 Creative Commons License 2017.01.19 0 0 246

Előzmény: sunike70 (245)
sunike70 Creative Commons License 2017.01.19 0 0 245

Üdv!A párommal gondolkodunk faház építésén..:)..Dolgoztam a Németeknél az erdőn és egy helyen a szállásunk egy faház volt...Nagyon tetszett nekem..És arra gondoltunk meg építenénk.DE sehol nem találok olyan vagy hasonló tervet sehol...Mellékelek egy képet vagy kettőt...Arra emlékszem,hogy alul volt egy fürdő,Wc,nappali konyhasarok és egy kis szoba.Az emeleten két kis szoba..Nagyon hangulatos volt...Ha volna valaki aki tudna típus tervet vagy hasonló leírást nekem küldeni azt nagyon meg köszönném!!!Minden jót nektek...

Treveri Gall Creative Commons License 2016.11.26 0 0 244

Hello. Ha küldesz email címet küldök egy könyvet.

 

 

                                                                                         üdv a Gall

Előzmény: M2525 (225)
Treveri Gall Creative Commons License 2016.11.26 0 0 243

Hello. Szerintem a talpszelemen és a beton között nincsen szigetelés. Utólag szerintem már nehéz megoldani.

 

                                                                   üdv a Gall

 

                                  

Előzmény: csont11 (239)
csont11 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 242

Szia! nem hinném, eső után volt csak ilyen, egyébként nem.

KalásziM Creative Commons License 2016.09.18 0 0 241

 Cső törés, csőszivárgás !

Előzmény: csont11 (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!