Keresés

Részletes keresés

Feyyaz Creative Commons License 2010.04.23 0 0 2081
Hogy méltónak találom-e?? Mi az hogy!!! 100-szor is méltónak! A stílussal pedig ne törődj! Jó ez így,különben pedig a Türkinfóra minden színvonalú beszámolót feltesznek,ami Töröko.-ról szól. Én már olvastam olyat is,amelyben benne voltak a helyesírási hibák. Szóval ez nem téma,jó lesz ez!

Kara Kartal= Fekete sas,pontosan! Még az 1940-es években egy,az Aranyszarv-öbölben dolgozó halász nevezte el így őket. A jegy fotóját köszönöm,már el is mentettem a többi mellé! A Carsi: Bazár,így van! Az 1982-ben létrejött ultracsoport a Besiktas kerületben megtalálható bazárról kapta a nevét. Mégpedig azért,mert hétközben a Kartal fanok ebben a bazárban dolgoztak,boltoskodtak,vásároltak,mozogtak,tehát itt a meccseken kívül mindig megtalálhatóak voltak. Így hát legyen a nevünk „Carsi”,-döntötték el anno.

Sedat viselkedése és hozzáállása tökéletesen reprezentálja az átlag török embert! Mindenki megőrül a futballért! Egyébként nem tudod,Sedat nincs fent véletlenül a Facebookon?

Az almateáért azóta megőrülök,mióta Istanbulban először megkóstoltam.

Köszönöm,hogy napról-napra élményhez juttatsz a beszámolóddal!

Ama simdi iyi geceler:

Feyyaz

cassano71 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2080
A végén még a focin keresztül megtanulok törökül:-) Az olasszal így történt annak idején.
Karakartal, fekete sas, ez micsoda jópofa szó már pl.
Előzmény: Feyyaz (2076)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2079
Előzmény: cassano71 (2078)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2078
És ezzel még azt hiszem tartozom, így hiteles teljesen:-)

Előzmény: Feyyaz (2076)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2077
Carsi azaz bazár? Igen hallottam őket többször is és rendkivül impozánsak mikor egyszerre ugrálnak és énekelnek. Őket tartják a legfanatikusabb, legjobb drukkereknek a három nagy isztambuli csapat szurkolói közül, ezt többek is mondták nekem.
Az Ordu Caddesin nagyon szerettem sétálni én is, sokat tudnék nagyon mesélni most, de a futballal kapcsolatos dolgokra korlátozom magam:-)
Kérdezted a sztorit a bazárban, szóval ez a Beyazit Kapalicarsiban történt vagyis a Nagybazárban. A meccs másnapján mentem oda reggel 9 felé, ez meg is határozott mindent:-) Rengeteg boltos olvasta az újságot, tárgyalták az esti meccset, sokan egyik másik csapat mezében voltak. Általánosan jellemző hogy kedvesek, beinvitálnak és ha nem akarsz venni semmit akkor sem sértődnek meg. Na a lényeg hogy több bolt között elvetődtem egy olyanba ahol kézzel festett kerámiaedényeket árultak, persze gyönyörűeket és mivel ilyenekből én venni akartam többet nagy alkudozásba kezdtem a sráccal aki, később kiderült, a három tulaj közül az egyik volt. Végül meg is állapodtunk, vettem 5 edényt szerintem nagyon szépeket nála. Eddig a pontig vevő-eladó kapcsolat volt vagyis formális, de ekkor megemlítettem a meccset. Mikor aztán tudatosult benne hogy ott voltam a stadionban rendkívül érdeklődő lett, megnézte a gépemen a videókat, képeket ekkor már nagyon barátságos volt. Na nem ragozom, több mint 1 órát töltöttem a boltjában és egyfolytában a fociról beszélgettünk. Teljesen belemelegedett, olyanok történtek közben hogy vevők jöttek-mentek, árat kérdeztek de egyáltalán nem foglalkozott velük:-) Volt egy olyan is hogy egy olasz csoport jött, megkérdezett egy árat, a srác - egyébként Sedatnak hívják - csak odaszólt "persze, ok" de láttam rajta fel sem fogja milyen árra mondott ok-t:-) Mikor jöttek fizetni akkor meg mondta, micsoda?? llyen árat ő nem mondott. Én meg mondtam neki, hogy de tényleg mondott. Erre nem problémázott hanem mondta, "ok, ha mondtam hát mondtam" és odaadta azért az árért:-) Már én kezdtem magam kellemetlenül érezni, mondtam rontom az üzletét, de szabadkozott egyből, hogy dehogy rontom. Én nem tudom meddig beszéltünk volna ha rajta múlik, lehet hogy estig? Leültetett, teát hozatott nekem, almateát kérdeztem hogy van-e mert én azt nagyon megszerettem Isztambulban. Volt persze:-) Szóval így ment ez, ott teáztunk, beszéltünk a Besiktasról mivel hogy ő Besiktas drukker. Tőle tudtam meg azt is hogy kartal=sas. Elmond róla mindent hogy az e-mail címében ez van: "eagleofturkey":-) Megbeszéltük, hogy ha visszatérek Isztambulba, márpedig visszatérek, akkor kimegyek vele egy Besiktas meccsre. Az Inönü valódi szentély lehet, sok videót láttam róla a neten. 132 desibel rekor ahogy írod is:-) Igen, elképesztő. Ezt látni kell egyszer. Egyébként láttam az Inönüt kivülről, jártam ott is. Tényleg jó lenne ott megnézni mondjuk egy Besiktas - Galatasarayt.
A Türkinfóra felteheted nyugodtan ha arra méltónak találod, bár ha ezt tudom akkor kicsit irodalmibb stílusban és szebben írom meg, de nem baj. Tedd fel nyugodtan mindhárom részt egyben, mármint az előző kettőt és ezt amit most írtam.
Előzmény: Feyyaz (2076)
Feyyaz Creative Commons License 2010.04.22 0 0 2076
Sevgili Cassano!

Rendkívül le vagyok nyűgözve! El sem tudom mondani,mennyire tetszik a beszámoló! Most aztán tényleg úgy éreztem,mintha én is ott lettem volna a helyszínen!

Óóóó,hányszor végiggyalogoltam én is az Ordu caddesin! Volt,hogy napjában többször is.

Ugye mondtam,hogy nem lesz semmi baj,amint megtudják,hogy magyar vagy!:) Sajnos az erőszak ott is jelen van. De a törökökben olyan erős a nemzeti érzés,hogy én már voltam Fenerbahce nemzetközi kupameccsen Besiktas mezben a Fener tábor kellős közepén,és ott ez semmiféle problémát nem okozott olyankor!

És igen,jól tudod Besiktas fanatikus vagyok már 17 éves korom óta! Kartal gol-gol-gol! 132 decibel,dünya rekor! En büyük siyah-beyazlilar! Sadece Karakartal!

Egyébként nagyon féltem,hogy a meccs hatására egyből Feneres leszel,de látom azért még van remény!:)

Jajj igen,ezt mondhattam volna,már vagy 10 éve nem engedik be a török stadionokba az aprópénzt! Hát a röpiről én csak annyit tudok,hogy az ősszel a Besiktas nyerte a lányoknál a Balkán Kupát. Nagyon büszke vagyok,hogy időnként a Carsit,a Besiktas híres ultracsoportját is hallottad a stadionban!

Gondolom folytatódik még a beszámoló,pl. hogy mi történt a Fedett Bazárban stb. !? Majd szeretném feltetetni a Türkinfo honlapra is,ott a helye!

A képek 10 pontosak! A videókat hogyan lehetne megnézni?

Nagyon köszönöm:

Feyyaz

Előzmény: cassano71 (2075)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2075
cassano71 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2074
Szóval a stadionba körülbelül egy órával meccskezdés előtt jutottam be, de már akkor nagy hangulat volt, hangoltak a szurkolók. A meccs előtt ünnepelték meg a ffi és női röpiseket akik mindketten megnyerték a bajnokságot. Hatalmas ünneplés volt vagy 10 percig, körbeszaladtak a pályán. Én szeretem a röpit is, sok játékost ismerek is főleg a női csapatból, a fiúknak meg magyar edzője van, Demeter György, persze ő is ott volt.
Mikor kijöttek a Besiktas játékosok melegíteni óriási füttykoncert volt, 50ezer ember fütyült kb. egyszerre, ilyet sem hallottam még:-) A Fener játékosokat egyenként mutatták be, szokásos "hangosbemondó kezdi és szurkolók fejezik be" módon. A hangosbemondó elég aktív volt később is, gyakran vezényelte a különböző szektorokt "Migros, Migros... " és mondta mit csináljanak, főleg az élőképeknél merthogy olyan is volt meccs előtt.
Lassan megtelt a stadion, hatalmas hangulat volt főleg a Fener induló alatt, meg a különböző szektorok egymásnak válaszolgattak, így szórakoztatták magukat. Tőlem elég távol volt a vendégszektor, dupla rendőr- és dupla rendezősorfal választotta el őket a szomszédos Fener szektoroktól. Egyébként is óriási rendőri jelenlét volt a stadion környékén. A Besiktas szurkolók ugye nagyon kevesen voltak a hazaiakhoz képest, de ezzel együtt azt kell mondjam impozánsak voltak mikor néha egy emberként ugráltak és énekeltek, ilyenkor elég erősen lehetett hallani őket kis létszámuk ellenére, nagy látvány volt tényleg. Egyszer görögtüzet is gyújtottak a szektorban, igazai fanatikus drukkereknek tűntek.
A meccs maga azonnal egy góllal kezdődött ami érdekesen alakította a későbbieket, az első percben Alex azonnal gólt lőtt. Egyébként róla az a véleményem hogy kivételes technikai tudású játékos, tényleg azt csinál a labdával amit akar, leheletfinom passzai vannak, nagyon jól lát a pályán, hülyeséget, rossz passzot nem sokat látni tőle. Egy gond van vele, erőnlétileg nincs a topon, a második félidőben eltűnt a mezőnyben elég gyakran. Utána megnéztem hány éves és már nem is csodálkoztam mert már 34. Szintén rendkívüli képességű játékos Volkan a kapus, de róla ezt tudtam is. A Besiktasban nekem tetszett Ernst és Fink, mindketten rengeteget dolgoztak, tipikus német futballisták, hú, de el tudnám képzelni őket a Lokiban mondjuk:-) Bobo sem rossz még ha ki is hagyta most a 11-est.
A gyors gól után a Besiktas egy ideig nem tért magához, inkább a Fener volt továbbra is veszélyes, aztán a 25-30. perc környékére már kiegyenlítődött a meccs, ekkor hatalmas taktikai és ha mondhatom fizikai csata zajlott a pályán.
A második félidő pedig arról szólt, hogy a Fener meg tudja -e őrizni az előnyét vagy nem, a Besiktas minden erőt mozgósított az egyenlítés érdekében, a hazaiak inkább csak kontráztak már ekkor, meg Alex aki a fő szervező elfáradt ekkorra. Jött a 11-es ami szerintem jogos volt, és még csak azt sem mondhatom hogy annyira rosszul rúgta Bobo, szerintem Volkan nagyot védett tényleg, hatalmas bravúr volt, videón megvan egyébként ez a jelenet nekem, mármint felvettem a fényképezővel.
Egyébként sokszor nem tudtam hogy a meccset nézzem vagy a szurkolókat fényképezzem meg hallgassam inkább:-)
A meccs végére elszabadultak az indulatok, én most inkább nem foglalok állást a piros lapok és meg nem adott 11-esek ügyében, a török tv utána rengeteget foglalkozott vele napokig, a szállodában láttam különböző csatornákon újra a vitatott jeleneteket amint órákig vitatkoznak róla meg kikockázzák. annyit azért mondanék hogy egy jogos 11-est szerintem nem adott meg a Besiktasnak a bíró a kezezésnél.
A végén mikor lefújtáka a meccset hatalmas fieszta kezdődött a stadionban ami alatt szólt a Fener induló, sokan egy ideig nem mentek el hanem ott ünnepeltek. Ez az utcán is folytatódott még.
Előzmény: cassano71 (2073)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 2073
Hazaértem pár órával ezelőtt szerencsésen. tényleg szerencsésen mert a budapesti gépem kívül azt hiszem a római járat indult el ma csak Isztambulból európai célpontpok felé. Az összes többit, tehát németországi, angliai, észak -európai járatokat törlték. Elképesztő egy helyzet van egyébként, a turisták is erről beszélnek egymással mjindenfelé a városban és egymást kérdezgetik kinek milyen infója van meg hogy és mennyiért lehet hazahutni.
Akkor a meccsről:
Már a jegyvétel is egy élmény volt volt, azt hiszem lentebb írtam. Beyazitból ahol a szállásom volt a Cevahir plazába kellett eljutni: villamos Kabatasba + onnan a villamosmegálló mellől indul szinte a fogaskerekű fel a Taksim térre és onnan pedig zöld metró és a Sisli Mecidiyeköy megállónál kell leszállni, ott a Cevahir plaza majdnem mellette és első emeleten az egyik sarokban van a Biletix iroda, de inkább bódénak nevezném, na ott lehet venni jegyet. Csak azért írtam le ilyen részletesen hogy ha akadna még olyan elvetemült mint én aki ki akar menni majd egy meccsre akkor tudja hova menjen jegyért.
Ketten is álltak mögöttem a sorban akik elmentek mikor meghallották milyen áru jegy van már csak, de mások meg maradtak, azt hiszem egy órán belül elkelt már az a maradék 40-50 jegy ami még volt mikor én érkeztem. Lehet mondani az utolsó jegyek egyikét vettem meg.
Érdekes hogy a meccs napjáig nem nagyon láttam embereket Besiktas vagy Fener mezben a városban. Na ez a meccs napján megváltozott, sokan flangáltak Fener mezben fel-le az Ordu Caddesin ami Sultanhametbe visz Beyaztiból és láttam pár Besiktas drukkert is. Kezdés előtt három órával már úton voltam a stadionba. Úgy kell menni hogy villamossal le a tengerhez Eminönübe, aztán hajóval Eminönüből át Kadiköybe, onnan meg már gyalog elérhető a stadion, szinte mindenki úgy megy. A hajókikötőben már rengeteg Fener mezes ember volt és nagy tömeg. Kadiköyben aztán már nehéz eltévedni mert elég követni a sárga-fekete csíkos mezes emberfolyamot:-) Én csapódtam egy négytagú társasághoz akik nem igazán beszéltek angolul de azért sok mindent el tudtunk egymásnak mondani mégis. Mondták hogy Kadiköy az a "Fener imperium":-) Tetszett nekik hogy magyarként kimegyek erre a meccsre meg hogy tudtam jegyet szerezni, de később is a stadionban többen vigyorogtak mikor ezt elmondtam meg megveregették a vállam, ilyesmi:) A stadionba menet kemény jelenetek zajlottak. Valahogy bekeveredtem a kemény magba és velük együtt vonultam jobb híján a stadion felé:-) Ha megláttak egy Besiktas drukkert kocsiban vagy taxiban mert csak abban lehetett őket látni azokon az utcákon akkor megrohamozták a taxit, ütötték, rúgták, kemény jelenetek voltak, volt hogy 7-8 Fener drukker rohant egy taxi után. Más Fener drukkerek ezeket a jeleneteket rosszallóan, fejcsóválva nézték. Volt egy olyan mikor egy Besiktas drukker egy étterembe menekült be a tulaj meg gyorsan lezárta az ajtót, már ott is voltak a Fener drukkerek és dörömböltek meg fenyegetőztek stb. A stadionhoz szerintem nem a legjobb irányból érkeztem meg a kemény maggal:-) Azon a részen két gyorsforgalmi út van, de senki nem zavartatta magát, ott rohangált mindenki a kocsik között, dudálás, ordibálás, minden volt ott. És hogy teljes legyen az őrület, az felüljáró alatti úton a rendőrök meg éppen beterelték a Besiktas szurkolókat a vendégszektor felé:-) Ment persze oda-vissza az anyázás, mutogatás, őrjöngés. A rendőrök nagy erőkkel vonultak fel, rohamkocsik, stb. Egy magából kikelt Fener drukkert a tömegből kiemeltek és alaposan elvertek sajnos ott az orrom előtt.
Az én szektoromhoz a Fenerium Alt tribünhöz még körbe kellett menni a stadionon majdnem, óriási tömeg volt és fejetlenség, a stadion megközelítése és a beléptetés nem éppen európai hogy úgy mondjam:-) Hatalmas tumultus volt a kapunál. Sajnos itt kiderült hogy nem lehet bevinni aprópénzt így ki kellett dobnom kb. 5-6 lírát egy persely-szerű valamibe. A kapunál amúgy nem is sima biztonságiak hanem rendes rendőrök vannak akik a motozást végzik. Nagyon udvarias volt a rendőr aki engem átvizsgált mikor kiderült hogy nem is török vagyok, tök normális volt tényleg és meg is volt lepődve.
Érdekes hogy jegyet csak bent a stadionban kellett elővenni igazából, akkor ellenőrzik mikor belép az ember magába a szektorba. Vonalkódos jegyek vannak és valamiért mikor belépsz úgy tépik el a jegyet hogy a vonalkódba is beletépnek mindenkinek, ezt megfigyeltem.
A helyem nem a legjobb volt, bár egy drágább szektorba szólt, csakhogy a második sorba.
Ez van, nekem nem volt gond, onnan is nagyon élveztem az egészet.
Folytatom majd, mert már nagyon késő van, lesznek képek is, sőt videókat is csináltam a fényképezővel.
De látom te Besiktas drukker vagy? Kartal gol gol gol :-)
Baromira tetszik a mezük, na meg a sas, az nagyon jó a Besiktas sálakon pl. Erről lesz egy sztorim majd, még lehet Besiktas drukker leszek én is, egy török srác igencsak elvitt ilyen irányba később a nagy bazárban:-)
Előzmény: Feyyaz (2072)
Feyyaz Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2072

Király vagy! Nagyon várom a részleteket! Jó és szerencsés utat haza!

Iyi geceler:

Feyyaz

Előzmény: cassano71 (2071)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2071
Nemreg jottem meg a meccsrol, jelenlegi allpotomban annyit tudok mondani hogy megerte, marmint az arat:) Bovebben meg annyit hogy ilyen hangulatot es szurkolast nem lattam meg es nem is igen fogok tobbet, esetleg ha kimegyek egy masik meccsre majd egyszer itt Isztambulban. Voltak pillanatok amikor szinte felelmetes volt a stadionban, nagyon nagy elmeny annak aki szereti a futballt. Mondanek tobbet is majd otthonrol, csak nem biztos hogy hazajutok mert az most enyhen szolva nehez innen (is). Legfeljebb itt ragadok es jovo heten is kimegyek egy meccsre:)
Előzmény: Feyyaz (2070)
Feyyaz Creative Commons License 2010.04.14 0 0 2070

Merhaba Cassano!

Nagyon örülök,hogy már a meccs előtt jelentkeztél! Természetesen elborzasztó hallani a jegyárat,de itt lép be a képbe az a szempont,hogy ki tudja,lesz-e még ilyen alkalom! Hogy az ember rangadó alkalmával van kint Istanbulban...?!

Annak meg még jobban örülök,hogy ugyanaz a véleményed az országról,városról,népről mint nekem! Ezért is lett a kedvenc országom!

Nagyon várom a beszámolódat,a fényképeket,mindent! És veled együtt izgulok!

Iyi geceler:

Feyyaz

Előzmény: cassano71 (2069)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 2069
Szia! Itt vagyok mar Isztambulban es sikerult jegyet venni, nem tudom meg merjem-e mondani mennyiert:) 255 lira azaz 127 euro. Ilyen dragan meg nem voltam meccsen es nem ıs igen leszek de nem banom. Nem volt sok lehetosegem; miutan ma reggel villamos+fogaskereku+metro kombinacioval eljutottam vegul a Cevahirba ami nem eppen a szomszedban volt, ott az fogadott hogy talan az egesz stadionba volt meg 40-50 jegy; amugy meg minden jegy elkelt bar csak 5 nap mulva lesz a meccs. Gyorsan kellett donteni es ugy dontottem megeri nekem ha ennyit utaztam erte. Volt 2 olyan torok is aki mogottem mikor meghallotta milyen jegyek vannak mar csak el is ment egybol amugy ez meg nem is a legdragabb kategoria. igazuk van a maguk szempontjabol mert lathato hogy ennyiert is siman megveszik. Ugy nez ki ez olyan meccs aminel semmi nem szamit csak ott legyenek az emberek. Na befejezem mert a billentyuzet borzaszto. Egyebkent Isztambul jo hely, nem tudom jartam-e valaha olyan helyen ahol mindegy hol eszel a sarki lepukkant kajaldaban, torok gyorsetteremben vagy az utcan, mindig minden nagyon jo. Alıghanem a legjobb konyha amıt valaha kostoltam, pedıg mar kostoltam parat. A sutemenyeik mesesek, aki edesszaju annak itt vege. A torokok pedig segitokeszek, pl. egy srac direkt visszajott a metrobol velem az utcara csak hogy megmutassa milyen iranyban es pontosan hol van a Cevahir, szoval rendes nepek.
Előzmény: Feyyaz (2068)
Feyyaz Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2068

Merhaba Cassano!

Igen,minden nap eljövök ide. Sajnos az a baj,hogy nem tudom,létezhet-e az általad említett jegyár,ugyanis pont Törökországban nem voltam még török meccsen!

Nyugodtan menj a Migros tribünre,nem lesz semmi baj!

Az eddigiekhez és az elszántságodhoz gratula,és nagyon várom a beszámolót!

A részletekről bátran kérdezhetsz a turkinfo.hu honlapon,a Futbol Süperlig fórumban!

Iyi geceler:

Feyyaz

 

Haydi Besiktas!

 

Előzmény: cassano71 (2067)
cassano71 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2067
Szia! Nem tudom itt vagy-e, de célegyenesbe fordultam Fener - Besiktas meccset illetően, jövő hét kedden indulok. Jegyárak már fent vannak a biletix.com-on, elég brutál.
Maraton Üst Tribun H-I Blok: 132,00 TL
Fenerium Üst Tribun H-I Blok: 132,00 TL

Gyakorlatilag 66 euro egy jegy és ez még messze nem a legjobb hely. Ez létezik? Ennél egy olasz bajnoki is olcsóbb a San Siróban pl. Na midegy, ez engem nem támtorít el, ha ennyi lesz a helyszínen is a jegy akkor ennyi lesz, csak legyen. Mármint jegy:-)
Legolcsóbb a Migros a kapu háta mögött, oda csak 44 líra, de nem tudom azt be merjem-e vállalni 0 török nyelvtudással egyedül:-)
Ha sikerül és túlélem beszámolok majd már ha van rá igény.
Előzmény: Feyyaz (2064)
Feyyaz Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2066
Iyi akşamlar Prof.!

 

Persze,ez nem probléma! Íme:

Gaziantepspor 1996/97:

Kapusok:

Metin, Mehmet T., Melih

Mezőnyjátékosok:

Niyazi, Semavi, Cem, Hüseyin, Kadri, Hacı, Lima (brazil), Mehmet G., Ayhan, Mertol, Coulibaly (mali), İsa, Mehmet Ali, Erol, Hasan, Serkan, Hakan, Kemal, Sinan, Mustafa, Seydi, Şenol

 

Ez tehát a komplett keret 96/97-ből!

Üdv:

Feyyaz

professorMcAlec Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2065
Merhaba Feyyaz!

Tudsz nekem segíteni abban, hogy milyen kerete (játékosai) volt a Gaziantepspornak az 1996/97-es idényben?

Tesekkür ederim!

Feyyaz Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2064
Merhaba!

Nagyon örülök,hogy „előkerült” Mbemba! Annak meg mégjobban,hogy ténylegesen is előrébb vagy jegyvásárlás ügyben!!! Gondolom akkor egy kicsit meg is nyugodtál. És már mondtam: volt olyan Fener-Beşiktaş bajnoki,hogy nem volt teltház! Tehát bizakodjunk!

Nekem meg lehetett volna annyi eszem,hogy a Biletixet én is ajánlom,hiszen réges régen ismerem már a honlapjukat: http://www.biletix.com/category.htm?p=sport

Igen,a Fenerium és a Marathon tribünök vannak a hosszanti oldalon,én azért javaslom ezt,mert sosem szerettem a kapu mögül meccset nézni.

Így van elképesztően jó és hátborzongató érzés török szurkolói videókat nézni. A legőrültebb fanatikusok! Az olaszok még elmennek,de a spanyol stadionok hangulata ehhez képest kihelyezett könyvtár.

Garantálom,hogy a törökökkel ezután is jó tapasztalataid lesznek! És plusz még ételeik!

Igen,én is eddig akárhány törökkel megismerkedtem,mindegyik meg akart hívni magához.J

Sajnos csak nagyon keveset beszélek törökül. Rengeteg szót tudok,de nem megy a nyelvtan.L Jó ötlet valamennyit megtanulni,mielőtt kimégy!

Nincs messze,valóban,de nekem régen volt egy vágyam,minél több helyet meglátogatni Európában. Így hát valóban,Törökország az elsőszámú és a kedvenc,de lehetőség szerint Barcelonától Erdélyig elmentem mindenhova,és így Török elmaradt. Amióta meg családos lettem,nem megyünk sehova. A repölőjegyet magam is láttam,26-ért,és nagyon csábító!

Üdvözöl:

Feyyaz

 

Haydi Beşiktaş!

cassano71 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2063
Azt hiszem a Fenerium tribünt fogom választani ha lesz oda jegy, ha jól láttam az nem a kapu háta mögött van hanem az egyenesben.
Előzmény: cassano71 (2062)
cassano71 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2062
Reagált Mbemba. És segített is:-) Megvan gyakorlatilag hogy hol lehet venni jegyet a meccsre. Bizonyos Biletix irodáiban, azt is megtudtam Mbembától milyen plazában van kirendeltségük Isztambulban.
Mivel 5 nappal a meccs előtt már Isztambulban leszek szerintem még talán lesz esélyem jegyre.
Hát igen, néztem videókat a Fener meccseiről youtube-on. A hangulat egészen elképesztő, ilyet még nem láttam, ehhez képest egy Barca vagy Milan meccsen szalonszurkolás folyik. Nagyon magával ragadott ez a hangulat.
Törökországban még nem jártam, de várom már. Törökökkel eddig csak jó tapasztalataim voltak. Döner kebab ugye:-), meg Pesten mikor járok mindig elmegyek a Szerájba legalább egyszer enni délben mert nagyon ízlik az étel ott.
Múltkor egyszer egy török sráccal beszélgettem az IC-n Pestre menet. Nagyon barátságos volt, igaz angolul alig tudott, de azért megértettük egymást. Segítettem neki taxit fogni kimenni reptérre. Akkor mondta, ha majd én megyek Törökországba akkor ő is segít nekem:-) Hát, remélem ott is ilyen barátságos emberek lesznek mint ő volt.
Törökül ezek szerint te beszélsz? Én mindenképpen pár dolgot meg akarok tanulni mielőtt megyek. Az arkadast tudtam amit írtál:-)
Miért voltál kint annyira régen? Pedig Törökország nincs is annyira messze és most a MALÉV-nál nagyon jó árak vannak. 27e Ft-ért illetékkel mindennel együtt elvisznek Isztambulba oda-vissza.
Előzmény: Feyyaz (2061)
Feyyaz Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2061
Sajnálom,és egyben furcsállom,hogy nem reagált a megkeresésedre! Nekem még privát e-mailt is küldött,mióta így összeismerkedtünk a neten. De hát az igaz mondjuk,hogy neki a Beşiktaş és Galatasaray stadionokról vannak konkrét tapasztalatai.

Tényleg sajnálom,hogy konkrétan nem tudok segíteni jegyárak ill.jegyvásárlás témakörben,de embertelenül régen voltam már kint…

Nem csak a Migroson ülnek (őrjöngenek) ultrák,hanem a Feneriumon is,de pontosabb úgy a megfogalmazás,hogy az egész stadion egy merő B-közép!

De félnivalód nincs,ez egészen biztos! Őrjöngenek,de nagyon barátságosak! Ha pedig elmondasz nekik két kulcsmondatot,már le is vetted őket a lábukról!

 „Ben madzsarim”-Én magyar vagyok.

„Türk ve madzsar arkadas”- A török és a magyar jóbarát.

Szóval ha csak ezen múlik,mehetsz nyugodtan az olcsóbb helyre!

 

Tudom jól,hogy ezzel konkrétan nem sokat segítettem,de gondolkodom nagyon,hogy ki tudna segíteni az ismeretségi körömből! És esetleg a szállásadóid?

cassano71 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2060
Mbebával egyelőre semmit nem sikerült. Közben megnéztem a Fener oldalán a jegyárakat, hát ha igaz amit ott láttam akkor nagyon drága. Most éppen Fener - Bursaspor meccs lesz. Ha a tribünre akarnék ülni az 66-215 lira. A 66 lira az a "Fenerium Üst Tribun H-I Blok" lenne. Még ez is majdnem 9e Ft átszámítva, azért vagyok meglepődve kicsit mert Milan - Fiorentina meccsen 32 euróért ültem a tribünön ami ugyanez az ár gyakorlatilag és valamiért azt hittem egy török bajnokin nincsenek magas jegyárak, de tévedtem:-) És könnyen lehet hogy a Besiktas ellen még ennél is több lesz mert az nyílván kiemelt meccs.
Van még olyan hogy "Migros" eza kapu mögötti rész, monhatnáma "B-közép", az csak 22 líra, hát nem tudom olyat be merjek-e vállalni 0 török nyelvtudással:-)
Előzmény: Feyyaz (2056)
Major One Creative Commons License 2010.01.14 0 0 2059
Igazi csemege:Pköszi;)
Előzmény: rkozma (2057)
Feyyaz Creative Commons License 2009.12.30 0 0 2058
Köszönjük Kozma R.,már hogyne érdekelne! Ez igazi különlegesség! Több szempontból is nagyon híres mérkőzés volt!
rkozma Creative Commons License 2009.12.30 0 0 2057
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel: megtaláltam egy 1956-os török - magyar barátságos focimeccs összefoglalóját. Török nyelvű filmhíradó:

Törökország - Magyarország 3:1 (2:0). Isztambul, 1956. 02. 19.

Magyar összefoglaló.

Török (angol) összefoglaló.
Feyyaz Creative Commons License 2009.12.09 0 0 2056
Azért írigyellek,mert te áprilisban MEHETSZ Isztambulba és meccsre! Én húsz éve voltam először Törökországban,és azonnal „megőrültem” először is az országért,majd-mivel akkor már focirajongó voltam-közvetlenül azután a török fociért is.

Igen,a hangulat páratlan a stadionokban,én is nagyon odavagyok a szurkolói mozgalmakért,pl.fanatikusan gyűjtöm a török ultrafotókat.

Mbembával mit sikerült tárgyalni?

Előzmény: cassano71 (2055)
cassano71 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 2055
Az április miatt miért irigyelsz? Egyébként még soha nem voltam Törökországban, ez lesz az első látogatásom ott, egy hétre megyek Isztambulba. Mivel a focit nagyon szeretem gondoltam meg kellene próbálni kijutni egy nagy meccsre ott és ez a bizonyos Fenerbahce - Besiktas pont akkor lesz. Meg ahányszor török csapat hazai meccsét láttam a BL-ben a tv-ben, mindig lenyűgözött a hangulat.
Előzmény: Feyyaz (2054)
Feyyaz Creative Commons License 2009.12.09 0 0 2054
Igen,bizonyítottan a Beşiktaş-é a leghangosabb szurkolótábor a világon! Sok sikert a Mbembával való értekezéshez,és írigyellek nagyon az április miatt!
Előzmény: cassano71 (2053)
cassano71 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 2053
Köszi, utánanézek. Megnéztem az írást is ahol van fent video is, mit mondjak megadta az alaphangot:-)
Előzmény: Feyyaz (2052)
Feyyaz Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2052
Hjajjjh,nem könnyű ezután a rohadás CSKA meccs után pár perccel valamit is írni,de csak kicsivel előbb vettem észre a bejegyzésedet.

Az a nagy baj,hogy olyan,de olyan régen jártam már Törökországban,hogy le sem merem írni! Ezért nem tudok konkrétan segíteni,de van egy ötletem,hogy esetleg ki tudna!

A nevedből látom,hogy olaszos vagy,és esetleg itt lehet a megoldás! Létezik ugyanis egy Olasz fórum nevű blog,-lehet,hogy te is ismered-és ennek egyik szerkesztője,egy bizonyos Mbemba nevű úriember az ősszel kinn volt Isztambulban egy-egy Beşiktaş ill. Galatasaray bajnokin! Szerintem őhozzá kellene fordulnod konkrét kérdésekkel! Az írását itt olvashatod:

http://nst.blog.hu/2009/11/02/a_dzsami_kutyaja

 

És nem! Nem írom csuklóból,hogy teljesen esélytelen,hiszen a Fener gyönyörű stadionfelújítása (2002) óta volt már egy-két Fenerbahçe-Beşiktaş,ahol nem volt full teltház.

 

Haydi Beşiktaş!

Előzmény: cassano71 (2051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!