Keresés

Részletes keresés

Pivo Creative Commons License 2000.12.06 0 0 80
Főlap: www.darkent.com (a Dark Entertainmentnek több online játéka is van/lesz)

direkt: war.darkent.com

Előzmény: Sumo (79)
Sumo Creative Commons License 2000.12.06 0 0 79
akkor mostan off:

hol lehet erre a bizonyos war II nevu jatekra ralelni? merhogy a seholban sem talalom...

valakiiiiiiiiii!!!!
proszim! hilfe!

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.29 0 0 78
Este van, este van, hazaérkezik a megfáradt kalandor. Beszédül halkan alakásba, s drukkol, hogy etúttal ne csavarodjon fel a fogasra. Magába dönt egy pohár vizet, mert a sörtől megszomjazott vala, s elhelyezkedik kicsiny számítógépe előtt, hogy csicsikálás előtt leveleket nézzen, meg írogasson valamit kedvenc topicjaira. Hirtelen felindulásból rákeres Arel istennő nevére, mert éppen a mámor olyan fokát éri el, hogy vallási kérdésekről támad kedve vitatkozni. Arel nuku, van helyette Karel Gott. Megnéz. Lát név Hancu. Gondolkozik. Eszébe jut fiatalság, CoV. És rákeres CoV. És talál. Könny szökik szemébe, hogy vannak még oly lelkek eme sívár földi létben, melyeknek egykoron az életbe maradáshoz szükséges havi lelki táplálékot ama újság jelentette. Billentyűzetet kap, s írni kezd vala bizony, hisz lehetetlen az, hogy kimaradjon eme csodálatos mókából, mely ifjúkorát idézi fel számára. Közben imára kulcsolt kezű tehenek szállnak el az ablak alatt, s az oldal közepére vérvörös pacákat szór a nyomda. De haj, hol vannak már azok a boldog idők, mikoron az ember Wizard Of Wort, Pirates!-t, netán Lords of Midnight-ot játszott. S e gámák mennyivel jobbak voltak a mostaniaknál, ha azt vesszük alapul, hogy azokkal is ugyanennyit játszottunk, ha nem többet, mint a mostaniakkal. Vagy hol kereshet az ember manapság Időrégészt, UV I-II.-t, Bosszút. Hol egy jófajta, magyar nyelvű szöveges kalandjáték, s hol van Nyina Vasziljevna, valamint a róla elnevezett mezőgazdasági termelő szövetkezet, és a Pál Utcai Fiúk miért nem tud olyan zenét játszani, mint akkoriban, és miért ment fel a sör, meg a cigi ára?
Nyüssz. Kikapcsol gép. Fekszik ágy. Alszik.
Edea Creative Commons License 2000.11.29 0 0 77
Hi Whiplash!
Ez nem jó kisérlet, várható, hogy bedöglik a topic. Végül is meghalt a király, éljen a király (meg a konzolok)!
Whiplash Creative Commons License 2000.11.28 0 0 76
Ez itt most egy szociológiai kísérlet.

Megfigyeltem, amelyik topicra írok valamit, annak azonnal befellegzik, és eltűnik a süllyesztőben.

Lásd: A Tóth kocsma és Karel Gott rajongói topicját.

Mint mondottam, ez csak egy kísérlet, mindenféle hátsó szándék nélkül, mielőtt még a negatív kisugárzások megindulnának felém.

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.11.21 0 0 75
Én tuggyam? Külsős vagyok, egész nap itt ülök a cégnél... Benézni csak hw tesztelésre meg fizu ügyben szoktam, egyébként ott a mail...
Előzmény: ALIEN(tm) (72)
ALIEN(tm) Creative Commons License 2000.11.21 0 0 74
Hé CoV!

Mé nem vagy itt? Amúgy lenne 1 ?-em:
Mé ir olyat ki a gép, hogy a nick még nincs aktiválva, amikor már 3 hónapja nyomulok vel?

lacee Creative Commons License 2000.11.13 0 0 73
Télleg, a homeworld-tesztet ki csinálta? (PC-GURU)
Meg aztán valaki mondja meg, hogy a T.J.-vel mi van? Mert hát amióta nem veszem az öthéthatot... :)
ALIEN(tm) Creative Commons License 2000.11.11 0 0 72
Laa-Yosh: A PC Gurunál az a V.Z. =Vári Zoli?

Nem emléxel mennyi a rekord Q1 első világ első pálya?

DOOM!!! forEVER!!!

ALIEN(tm) Creative Commons License 2000.11.11 0 0 71
Akkor nekem, még egy évet várnom kell ezzel a nosztalgiával, akkor lépem át a bűvös határt!
Bárki bármit mond : Moha és páfrány!!!!!!!!
Előzmény: Hancu (60)
sulla Creative Commons License 2000.11.10 0 0 70
Istennek hála, már nem éltem hiába: láttam a karika TV 2-n Nagy Ferótól az Isteni Karel Gott Lédi Karnyevál c. számát magyar feldolgozásban! Nem mindennapi élmény volt!
Ja, ha már rajzfilmeknél tartunk, a kiváló Varázsceruzára senki sem emlékszik már?
Bandyta Creative Commons License 2000.11.09 0 0 69
Drifter: a gyalogkakkukban tényleg relatíve kevés a szláv beütés,viszont mélységesen humanista mondanivalója méltóvá teszi arra,hogy e topicban nyerjen említést.Mert miről is van szó?
1.A farkas agyal,majd részben a természetben fellelhető legegyszerűbb tárgyak,részben a ma elérhető csúcstechnológia (ACME-products)innovatív igénybevételével elkészíti ördögi eszközét.
(ez a tehetség)
2. A dolgot nem bízza a véletlenre,próbát tart.
Minden működik.
(ez a szorgalom)
(szorgalom+tehetség=zsenialitás)
3. Jön a flatline-agyú,dülledt tekintetű kakukk,annyit tud,hogy bip-bip,erre a gondosan kitervelt és kipróbált szerkezet fordítva kezd működni,a farkas aláhull,a kamera hosszan követi egyre kisebbedő,nemes alakját,majd tompa puff.
(ez az élet)
4. A farkas felkel,leporolja magát,elsántikál a kocsmába,és fizettet magának a pumával egynehány korsó sert.
(ennek egy része valószínűleg fikció)
5. A farkas nekiáll kiagyalni egy mégelborultabb,még az eddigieknél is pokolibb szerkezetet...
(na,ez meg a lényeg.ettől lesz majd csekk)

P.S. Most megyek és leszedek valahonnan egy kevés Alla Pugacsovát csak úgy,ízelítőnek..(Valaki majd segítsen újratelepíteni a windowst.)

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.11.08 0 0 68
WOWOWOWOWOW!!!!
Előzmény: Hancu (67)
Hancu Creative Commons License 2000.11.08 0 0 67
Akarom mondani:

Ha csak ez hiányzik, a www.diebienemaja.de-n megrendelhetsz fűt-fát, de például egy ilyet biztosan:




[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Laa-Yosh (65)
Hancu Creative Commons License 2000.11.08 0 0 66
Ha csak ez hiányzik, a
Előzmény: Laa-Yosh (65)
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.11.08 0 0 65
Apropó Maja, a méhecske... Gyerekek, ha bárkinek van, vagy tud szerezni erről a kedves mesefiguráról valamiféle kézzelfogható játékszert (plüssbaba, kulcstartófigura, akármi), annak baromira hálás bírnék lenni!

Egyszerűen mostanában nagyon sokszor támad bennem hihetetlen ingerencia arra, hogy komolyan árthassak valaminek, aminek Maya a neve... >:[
(A Lazának ugye ott van az a jó kis gumicsirke, aztán kedvére ütheti a fejit az asztalhoz, ha valami baja van a tördeléssel)

Előzmény: Drifter (63)
Hancu Creative Commons License 2000.11.08 0 0 64
A Szellem a toronyházban szerintem lengyel volt, de olymindegy. Emléxem, akkoriban minden kiscsákónak csupa kéklila hupli volt a feje, mert megpróbálta utánozni az sorozat örökbecsű hőseinek falonátközlekedős módszerét... "Taub" bácsi meg csak simán Tau volt, bár ez mit sem von le az idióta kalapjának és a még idiótább esernyőjének úgymond mentális tatárjárás jellegéből.

Az Örökség viszont Bohussal az élen maga a megtestesült istenkirályság, ahogy a végén Istennel issza a pálesz a hérosz, azon be kell sz*rni. Ja, meg "Ne tegezd a lovamat, bazmeg!" és "Gxűjjön hozzám feleségül, van videjóm meg struccom" és még sorolhatnám, de mindenki őszinte megkönnyebbülésére inkább nem teszem.

Előzmény: Drifter (63)
Drifter Creative Commons License 2000.11.08 0 0 63
Hmmm... északi szomszédaink szerintem elég sűrűn csuklanak mostanában...

Nos...igazad van, a Bob és Bobek nosztalgiahullám tényleg nem lett volna jobb.

Sőt: igen furán festett volna anno az újságban (gyk.: a komoly nosztalgikus értékeket felvonultató havi(?)lapra gondolok, melyben a "Rendelj-Régebbi-Számainkból" oldal néha akár harmadmagával várta békésen a közeledő, mindent elsöprő nosztalgiahullámot) amint a két idióta "nem szarvasmarha" néha belekotnyeleskedik a kindertojás-rovatba, vagy (neadjisten) a levelezésbe...

Bár, ha a krtecseknek sikerült, akkor... talán ...ki tudja?

De félgőzzel nem lehet ám nosztalgiázni. A ködös emlékek nem így működnek... Ha az embernek a "Kórház a város szélén"-t emlegetik, akkor jön a többi gyerekkori szörnyűség is... a "Taub bácsi" a hülye kalapjában, a "Szellemek a Toronyházban", meg a "Maja a méhecske" (jójó, az utóbbi kettő már NDK remekmű, de már az emlegetésük is alkalmas kóros nosztalgiakeltésre)...

Eléggé el nem ítélhető módon a csehszlovák szélesvásznú alkotásokról kevés szó esik. Pedig azok még megérdemelnek legalább egy külön topicot. Egykét cím, hátha valakinek beugrik valami: "Örökség", "Akkumulátor" (Bohus! Bohus simán lenyomja Karelt, igaz, hogy nem dalol, de akkor is a ő legnagyobb "cseszkó" arc! Bohus rajongói topicot, MOST!)

Bandyta: Nem is tudtam, hogy a Gyalogkakukk is szláv... Hogy ne légy ennyire offtopic (jajj!) inkább képzeld magad a "nupagagyí"-s bagózós farkas helyébe. Az ugyanolyan frusztráló tud lenni. Ennél már csak az lehet frusztrálóbb, ha akkora fejet képzelsz magadnak, mint a Lolkaé meg a Bolkáé.

Tényleg! Ha már ennyire belemélyedtünk a szláv ("fogyasztói"-nak ugyan nem nevezhető) kultúra rejtelmeibe, akkor már csak azt kell kiderítenünk, hogy ki a fene az a 'CoVboy', akiért itt rajongani kéne...

Előzmény: Hancu (60)
Bandyta Creative Commons License 2000.11.07 0 0 62
Nana!
És a gyalogkakkuk? (Én mondjuk mindig a farkas szemszögéből nézem,mit mondjak,frusztráló).
Előzmény: J-MAN (61)
J-MAN Creative Commons License 2000.11.07 0 0 61
Bob és Bobek? Az a legkirályabb rajzfilm a flúgos futam után!
Előzmény: Hancu (60)
Hancu Creative Commons License 2000.11.07 0 0 60
Ej, ej Alien, hiába vagy TM, nem érted a lényeget. Húszon felül a cseszlovák (sic!) kultúra igen komoly nosztalgikus értékekkel bír, és mostanában ez hogy-hogy-nem Karel Gottban tört ki a népből. Jobb lett volna a Bob és Bobek? A Kórház a város szélén? A Nők a pult mögött? Na ugye. A Zlatyi Bazsant legyen veled!
Előzmény: ALIEN(tm) (59)
ALIEN(tm) Creative Commons License 2000.11.06 0 0 59
Mér éltetjük enyire a szlávokat?
Éljenek inkább a ugandaiak (azok legalább jó messze vannak:)
sulla Creative Commons License 2000.11.05 0 0 58
Pivo:
Vigyázz ezzel a Berija nevü gengszterrel, állítólag van egy magyarországi embere ( asszem valami Szergey nevü ipse, előszeretettel állítja magát autószerelőnek), aki egy csőre töltött Nagannal csak az NKVD utasítására vár, hogy virtuálisan kiiktasson ( állítólag Hancut már kóstolgatta!) . Na meg gondoljunk csak vissza a legendás Zsukov tábornok felejthetetlen szavaira: " terem az ember mint a dudva"- tehát vigyázz az NKVD-vel! Viszont az orosz nyelv frissítése nem rossz ötlet, ki tudja mit hoz a jövő ( szibériai hadifogság, gulág, - jól jöhet majd egy tolmács ha extra kaját kell kunyerálni). Örömmel hallom, hogy te is nagy rajongója vagy a Szovjet Nép Himnusza című örökbecsű zeneműnek, melyet jómagam általában a klotyón szoktam teli torokból énekelni ( drága szomszédaim nagy-nagy örömére), hadd hallja csak ország- világ az én szépen csengő gyönyörű hangomat! Ez is jól fog majd jönni a gulágon, viszont a TV Maci Main Theme nem túl nyerő, lévén hogy kifigurázza a dicsőséges szovjet népet ( ugye az orosz medve), tehát szovjet-ellenes, vagyis tiltott!!! A Kisvakond viszont egy tégla, ő az imperialzmus beépített ügynöke volt , vakondbőrbe rejtve adta át a titkos üzeneteket Pelikán elvtársnak, aki már akkor tudta, hogy "a Duna az jön!" Szóval a nemzetközi helyzet fokozódik, viszont nyugaton a helyzet változatlan.
Iwo Creative Commons License 2000.11.05 0 0 57
Karel Gott egyeduralma a könnyűzenei világban megtörni látszik Dunától Tiszáig, az Uráltól az Ardennekig, földrésztől-földrészig. Most.

Aki nem hiszi, látogassa meg kedvenc szupersztráda barangolójával a következő kisebb szösszenetet: http://parasztcompo.ini.hu.

Pivo Creative Commons License 2000.11.05 0 0 56
Próbáld azt, hogy POZOR...
Előzmény: lacee (55)
lacee Creative Commons License 2000.11.05 0 0 55
Valaki szánjon már meg, és küldje el nekem azt a kokodzsámbót lengyelül! Már vagy egy éve keresem! Vagy, ha mást nem, hát azt mondja meg Pivo mester, hogy milyen szóra keressek a Napster-ön... :)
ALIEN(tm) Creative Commons License 2000.11.04 0 0 54
All: na, most ez olyan nagy baj, hogy nem tudok semilyen szláv (vagy ehez rokon) nyelven? 1x voltam prágában, de semmit sem sajátítottam el a nyelvből. Cak az egyik metrómegálló neve maradt meg: Rasanszka vagy valami hasonló. (kb.7 éve volt.)
Szlovákban annál többször voltam (bár akkor még csehszlovákiának hívták) de csak a fagyi neve dereng: Zmrzlina ,de nem biztos, hogy jók az emlékeim errőla szóról.
SEMMI!!!!!!!!
ALIEN™
?: miért nem lehet a felhasználó nébe ™ <-ilyet berakni?
Bandyta Creative Commons License 2000.11.02 0 0 53
Ahoj,pistolnik!
(To ALIEN: source:Limonádovy Joe.Hevenyészett fordítás:Hi,CovBoy!)
Hát,nem piskóta,bár úgy látom a jerri a Te klaviatúrádról is hiányzik.(Állítólag a Microsoft klavikhoz van egy driverpatch,amivel az MS gombra lehet konfigurálni,ekkor a CTRL+ALT+DEL kombinációt is helyettesíti. Kevésbé szlavofileknek:a jerri NEM a mouse.)
Hozzátenni max. annyit tudok,hogy vstup na koleje zakazan.Prágába irányuló sörtúráim idején,e vasút közelében látható frekventált feliratról úgy gondoltam,hogy Gustav Husak et. egyik örökbecsű aforizmája,míg egy tót(h) kollega fel nem világosított,hogy pusztán a síneken való gyalogos közlekedést van hívatva korlátozni.Mindegy,a "zakazan"szó zord fensége azóta is mély húrokat pendít.
Lévén zenei műveltségem kissé sekélyes,pusztán az"obladicsku,obladice"számra hívnám fel becses figyelmed.(Hacsak nem ezzel akarják likvidálni a Napstert.)

P.S.:azért a pijonyer Abroszimov-ot is meghallgatnám mégegyszer.Ebből akár kalandjáték is lehetne: vonat jön,kő lát,kő tol,kő marad.
pirosnyakkendő lát, pirosnyakkendő le, pirosnyakkendő integet,vonat megáll,szpasziba.
Jó,lehet,így elsőre túl könnyű,de lehetne beletenni szörnyeket.Na,megírjuk? (O.K. tudom,a halhatatlan CovBoy Quest óta nincs szükség társszerzőre.)

Tenshinhan az okos Creative Commons License 2000.11.02 0 0 52
Áááá! Tudom CoV új mail címét! De sajnos nem mondhatom el. (persze szerény díjazás fejében minden elképzelhető)
Tenshinhan
Pivo Creative Commons License 2000.11.01 0 0 51
Kedves Bandyta!

Még tudom azt cselákul, hogy Krtcek (Kisvakond), meg azt, hogy dobre vecser klapci, vecsernyicsek zaplatyi (vagy valami hasonló). Valami ilyesmit hablatyoltak az esti mese előtt.

Egy szláv nyelvtudós komával valamikor tavasz magasságában roppant elmés e-maileket váltogattunk a szlovák és a cseh nyelv rejtelmeit illetően, és kaptam tőle egy remek Moha és Páfrány-linket, ahol az egyik epizód ékes cseláksággal el is mesélődött (sőt, le lehetett húzni a zenéjét is - egy ideig ezzel startolt remek operációs rendszerem). Sajnos most ezt nem tudom a t. publikum elé tárni, mert az egyszeri és pótolhatatlan hozzáférési lehetőség ottmaradt az 576-ban.

Cselák-ügyben persze további tanulmányokat folytatok, ugyanis Hancu nemrégiben betámadta elektronikus levélládámat egy Napsterről frissen vadászott KG-slágerrel, ami a "Hej, páni konselé!" címet viseli. Ilyen kis latinos darab, nagyon üt. Kiemelt helyet foglal el az MP3/YIKEZ!-könyvtáramban a Szovjet Nép Nemzeti Himnusza, a TV Maci Main Theme és a lengyel Kokodzsámbó nevezetű darabok között. (A szöveg kigrabbelésén nagyon dolgozom, bár vannak azért problémáim...)

Egyéb szláv nyelvek kapcsán még annyit tudok mondani, hogy mostanában az orosz nyelvtudásom frissítésén (is) nagyon rajta vagyok. Kedvenc internetes játékomban van ugyanis egy Lavrenti Berija of NKVD nevű játékos, aki orosz oldalon játszik. Neki két ground attack között a "Várj reám, és megjövök..." című jeles ruszki dalt (nálunk Darvas Iván nyomta) szoktam e-mailben énekelni. Természetesen oroszul ("Zsdí minyá i já vernúsz, tójká ócsiny zsdí..."), és az egészet átplántálom angol fonetikába - szóval ez egyben pszichológiai hadviselés is.

Szóval nem kell aggódni, a szláv Bünti-pakknak még nincs vége, csak átmenetileg szünetel. Ez egyrészt jólneveltségem számlájára írható, másrészt meg kell találnom egy nyomtatott médiát, ami be meri vállalni.

PS. Csekk ment.

Előzmény: Bandyta (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!