Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kipiri 2013. dec. 28. Creative Commons License 78722

Valamiért nagyon bánthatja a szemed Péterfi Csaba. De biztos meg van az okod. A cikk amit említesz egyébként Szabó Margithoz kötődik, még a neve is ott van a cikk alatt. Így azt nem értem miért Péterfi tehet a hibáról? Ettől még a hiba az valós.Csak nem ahhoz kötődik akit te ezért szidsz.

Gondolom te egy nagy ember vagy, ismert is és nagyon sokat tettél és teszel a városért, ha már így kritizálod a többieket. Olvasva a véleményed nem a jelenlegi vezetéssel szimpatizálsz. Tudod én mindig azt mondom, hogy tessék megmutatni mit és hogyan kell jobban csinálni, mert szidni meg kritizálni a lehető legkönnyebb. Nekem és több száz, talán ezer gödöllőinek tetszik a könyv is. Ismerősim közt van történelem tanár is és ő maga is csak dícsérte. A magazin pedig egy bulvár lap ami érdekes cikkeket , interjúkat tartalmaz. Persze a helyesírási hibákra azért oda kell figyelni. Ez az egy amiben egyetértek veled. Ha írnál nekem választ, arra azért nem fogok válaszolni, mert elutazom, így előre is elnézésed kérem.

 

Kívánok mindenkinek békés boldog új esztendőt és főleg gyűlölködéstől menteset, bár választási évben ez szinte lehetetlen.

 

 

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78714)
D. Belloq 2013. dec. 24. Creative Commons License 78721

Kellemes ünnepeket nektek is.

Bumburnyák 2013. dec. 24. Creative Commons License 78720
..boldog ünnepeket Gödöllő..!
fenyvesic 2013. dec. 24. Creative Commons License 78719

Persze, a felsoroltak egyike se vagyok!

Ám azért van némi előnyöm...valamikor az egyetemek és főiskolák irodalmi pályázatán első díjat nyertem, novella kategóriában.

 

Na, nem öndicséretként, de mivel ma az ajándékozás napja van megajándékozom magam azzal a mondattal, amit a volt magyar tanárnőm mondott a 45 éves érettségi találkozónkon:

" Itt kezdtem a Török Ignác gimnázimban és innen mentem nyugdíjba, de olyan csodálatos magyar érettségit, mint a magáé volt, nem hallottam senkitől! "

 

Jól esett nagyon ez a mondat, mert az utóbbi 30 évben nem sok sikerben volt részem...

 

Békés, boldog napokat kívánok mindenkinek!

 

 

 

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78718)
ejnyebejnye2100 2013. dec. 23. Creative Commons License 78718

Teljesen rendben van ahogy megfogalmaztad. :))

 

Pedig te (javíts, ha tévedek) nem vagy se főszerkesztő, se "kabinetvezető, kommunikációs igazgató, a nemzetközi kapcsolatok koordinátora".

Én még a második mondatot is kettészedném, mert a "szaporulatok miatti hozzátoldás" és a "harmonikussá formált barokk műemlékegyüttes" annyira eltérő stílusban írja le ugyanazt, mármint a kastélyépítést, hogy nem illenek egy mondatba.

Látod megy ez! Ha leülnénk egy nap alatt végigkorrigálnánk a teljes szöveget :)))

De erre nem fog sor kerülni, mindenki tegye azt, ami az ő dolga és amiért ő kap fizetést.

Ha pedig sz@rul csinálja, akkor viselje el a kritikát.

Ennyi történt, semmi több.

Boldog karácsonyt!

Előzmény: fenyvesic (78717)
fenyvesic 2013. dec. 23. Creative Commons License 78717

Na, akkor ne toldozgassuk, leírom úgy, ahogy szerintem helyes lenne:

 

"Jól választotta meg építőmesterét.
Az osztrák illetőségű Mayerhoffer András a család bővülésével mind szűkebbnek bizonyuló  palotához  újabb és újabb oldalszárnyakat emelt, és formálta harmonikus egésszé hazánk legnagyobb alapterületű barokk műemlékegyüttesét, a gödöllői kastélyt."

 

megjegyzés: 1. Nem a családtagok bővülnek, hanem a család! 2. A krályit kihagytam, mert amikor épült, még nem volt királyi kastély...

 

:)) Tudsz jobbat?

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78716)
ejnyebejnye2100 2013. dec. 23. Creative Commons License 78716

Ma már a "fórumok, chatek, SMS-ek, emailek" korában a helyesírást lehet, és szabad lazábban értelmezni. Ezeknél a kommunikációs formáknál elégséges követelmény, ha érthető, amit akarsz mondani.

 

De a hónapokig készülő (korrektúra, stb.) magazinban mondatonként egy hiba is sok.

Különösen, ha minden számban egész oldalon áradozik saját kiadványáról a főszerkesztője. (A gödöllő.hu szerint "kabinetvezető, kommunikációs igazgató, a nemzetközi kapcsolatok koordinátora".)

Egyébként kezdetnek nem is rossz az a három hiba, amit észrevettél a mondatban. Gyorsan mondok még kettőt.

 

1. Az általad észrevett felesleges "a" betű után rögtön van egy felesleges "az" is.

2. A kastélyt lehet úgy is írni, hogy "gödöllői királyi kastély" és lehet úgy is, hogy "Gödöllői Királyi Kastély" (így használják pl. a saját honlapjukon). De ahogy a cikk használja a mondatban, a kettőt összekutyulva nem lehet.

 

 És korántse gondold, hogy ezzel a végére is értünk ennek az egyetlen mondatnak :((

Előzmény: fenyvesic (78715)
fenyvesic 2013. dec. 22. Creative Commons License 78715

A példának kiragadott mondatban, valóban van egy fölösleges "a"  betű és véleményem szerint hiányzik két vessző...különben elmegy, érthető.

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78714)
ejnyebejnye2100 2013. dec. 22. Creative Commons License 78714

Bevallom, a véleményem megírása után volt egy kis lelkiismeret-furdalásom. 

Na nem a könyvről írtak miatt, mert az sajnos olyan, amilyennek leírtam. 

De volt egy fél mondatom, amelyik a még meg sem jelent Szolgálat-Magazint kritizálta. Nem szép dolog egy még meg sem jelent "művet" kritizálni, elismerem. Aztán ma elolvastam a kiadványt a "gödöllői gentlemanusokról" és sajnos el is múlt a lelkiismeret-furdalásom. 

 

Ugyanolyan, mint a könyv: van létjogosultsága, jók a fotók, de rosszul megválasztott arányok, szirupos, öntömjénező szövegek, ráadásul tele ostoba hibákkal. 

Mint egy közepesnél kicsit gyengébb diákújság: egyeztetési hibák, dagályos körmondatok, hiányzó alanyok, stb. 

Nem bántom Péterfi Csabát. Vannak önértékelési hiányosságai, de ettől még lehetne értékes ember a megfelelő helyen. A fő bűnös az, aki olyan feladatokkal bizza meg, amihez se tudása se képessége.

 

A példamondatomat direkt olyan cikkből vettem, amivel nem bántok meg élő személyt. Ha valaki talál még tíz "hasonló" mondatot a kiadványban, ne kezdjen el büszke lenni magára. Legalább száz olyan mondat van benne, amit egy magára valamit adó szerkesztő pirossal javítana ki.

 

Egy mondat idézet a Grassalkovich I. Antalról szóló történelmi cikkből:

 

"Jól választotta meg építőmesterét, az osztrák illetőségű Mayerhoffer András a családtagok bővülésével mind szűkebbnek bizonyuló a palotához az újabb és újabb oldalszárnyakat emelt és formálta harmonikus egésszé hazánk legnagyobb alapterületű barokk műemlékegyüttesét, a gödöllői Királyi Kastélyt."

fenyvesic 2013. dec. 20. Creative Commons License 78713

Tegnap megvette a nejem a könyvet, most néztem át....

Semmi gond nincs vele szerintem, pont azt kaptam, amit vártam, illetve többet, mert vannak benne olyan fotók, dokumentumok, amikről nem is gondoltam, hogy léteznek. :))

 

Csak egy megjegyzésem van, de hát ez az én egyéni problémám - kicsit sok volt nekem a Horthy, vagy ahogy mondják, a kevesebb, kevesebb lett volna! :))

Előzmény: kipiri (78712)
kipiri 2013. dec. 18. Creative Commons License 78712

Több mint 800 fotó 274 oldalon. Egy ilyen jellegű könyv minimum 6000 forint. Szerintem nézd meg és alkoss véleményt magad. A bemutatón is elhangzott hogy azért ilyen alacsony az ára, mert nincs rajta profit, és a fő cél az, hogy mindenkihez eljusson.

Én a barátnőmnek vettem egyet, tegnap adtam neki oda. Ő azt mondta gyönyörű.

Előzmény: fenyvesic (78711)
fenyvesic 2013. dec. 18. Creative Commons License 78711

Szerintem se gond, ha valaki névtelenül kritizál...

Sajnos én nem láttam a könyvet, így még azt se tudom mondani, hogy a kritika jogos e, vagy sem.

 

( Viszont, mnt régi könyvesboltos, azt tudom, hogy egy album jellegű könyv, színes fotókkal nem 2500 Ft. szokott lenni, hanem minimum a duplája! )

Előzmény: hu manus2.0 (78709)
Bumburnyák 2013. dec. 18. Creative Commons License 78710

..mégis érdekes dolog, hogy kritika esetén azonnal jön valamiféle retorzió, vagy kifogás..most ezért nem helyes a kritika, most meg ezért, most meg név nélkül, stb..egyszerűen képtelen a városvezetés elfogadni azt, hogy van aki másképpen lát dolgokat, mint ők..

 

 

 

..ami meg a közlekedési lámpákat illeti..ne reménykedj..

 

:-))

Előzmény: hu manus2.0 (78709)
hu manus2.0 2013. dec. 18. Creative Commons License 78709

Az ilyetén fórumoknak is megvan a maguk (diszkrét) bája és semmi kivetnivalót nem látok abban, ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg. Max. nem értünk vele egyet.

 

Más. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a lámpás lereszteződéseket gyér forgalom idején (vasárnap reggel 5:30-ig, vagy este 11 után) állítsák sárga villogóra. Éppúgy, mint Kerepesen és Kistarcsán. Láttok arra lehetőséget, hogy valamilyen közlekedési hatóság, avagy a városvezetés lépjen ez ügyben?

 

Bumburnyák 2013. dec. 17. Creative Commons License 78708

..a facebookon nem starpásabb regelni, mint itt..és akkor negligálná a sok okostojást, aki mind a névtelenségre hivatkozik..

 

..persze, azt tesz amit akar..

 

:-))

Előzmény: fenyvesic (78707)
fenyvesic 2013. dec. 17. Creative Commons License 78707

Aki azt mondja, hogy szereti a kritikát, az hazudik!

 

Miért keresné meg a fészbukon, hiszen akkor kiderülne, hogy kicsoda. :)))

Most ezért regisztráljon egy fal identitást? Strapás....

Előzmény: Bumburnyák (78706)
Bumburnyák 2013. dec. 17. Creative Commons License 78706

"Félelem nincs bennem, hiszen tudjuk, hogy milyen empatikus a városvezetés a kritikus véleményt megfogalmazókkal"

 

..ezt osztom..

 

 

 

..azért megkereshetnéd a komát a facebookon..

 

:-)))

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78705)
ejnyebejnye2100 2013. dec. 17. Creative Commons License 78705

Nem vagyok nagy fórumozó, a véleményemet is csak azért tettem közzé, mert olvastam kipiri szirupos ömlengését. Inkáb csak olvasom a híreket és érdeklődöm a helyi ügyek iránt. Péterfi Csabáról nincs jó véleményem, bár szerintem voltak és nyilván vannak is jó ötletei.

Azt hiszem ugyanaz a baj vele, mint az ifjú alpolgármesterekkel, különösen Tóth Tiborral: egyre nagyobb a mellény, és ennek egyre rosszabb az optikája.

 

A megfogalmazott véleményem egyébként kifejezetten olyan, aminek semmi köze ahhoz, higy nick mögé bújva vagy anélkül fogalmazom meg. Ezért, és mivel jelenleg nincs függelmi viszonyom az önkormányzattal, akár névvel is elmondhatnám. De nincs értelme, mert ahogy írtam, nagyobb a baj, mint az említett kiadvány.

 

Félelem nincs bennem, hiszen tudjuk, hogy milyen empatikus a városvezetés a kritikus véleményt megfogalmazókkal.

Példák sora bizonyítja, Veiszer Alindától Kecskés Józsefig :))

Előzmény: Bumburnyák (78703)
Csavar Hugi 2013. dec. 17. Creative Commons License 78704

Magam köztudottan nem vagyok városvezetés fan, de ez, első hozzászólásként előadva, hogy úgy mondjam, valahogy azt sugallja nekem, afféle "fikanick" vagy.

Alkotnál valami mást is, bemutatkozásként, csakhogy komolyan vegyünk?

 

:-D

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78699)
Bumburnyák 2013. dec. 17. Creative Commons License 78703

..Péterfi Csaba a facebookon megtalált..és egy személyes találkozóra invitált téged..mert azt mondja, könnyű egy nick mögé bújva kritikát fogalmazni..

 

https://www.facebook.com/csaba.peterfi/posts/10202739105509438

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78699)
fenyvesic 2013. dec. 16. Creative Commons License 78702

Bevallhatnád, hogy nem is annyira a könyvvel van gondod, inkább Péterfi Csabával...

Kiváló szélérzékelőm van, mindig tudom, honnan fúj!

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78699)
kipiri 2013. dec. 16. Creative Commons License 78701

Szerencsére sok emberrel beszéltem a könyvről és mindenki egyértelműen pozitívan nyilatkozott. Olyan emberek, akiknek semmi kapcsolata sem a polgármesterhez, sem a szekrkesztőhöz.

Személyesen nem tudom milyen ember, de hallottam egyszer kétszer nyilatkozni, és igen értelmesnek tűnik.

A te véleményed azonban igen csak negatív. Persze nem kell mindenkinek tetszenie. Egy az ezerből nem rossz arány szerintem.

Tudod szokták mondani, hogy csináljon jobbat aki csak kritizálni tud. Én ezt tudom ajánlani neked is.

Merva Mária pedig elmondta a bemutatón, hogynagyon jó szakmai anyagnak tartja. És ez egy képes történeti könyv, nem pedig a monográfia.

Szerintem szép és nekem tetszik, szerencsére nem tudod elvenni a kedvem.

További jó fújkálódást kívánok neked.

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78699)
Bumburnyák 2013. dec. 16. Creative Commons License 78700

..ejnyebejnye..mit nem mondasz..

 

:-))

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78699)
ejnyebejnye2100 2013. dec. 15. Creative Commons License 78699

Nem segít a reklámdumád, ez a könyv úgy botrány, ahogy van.

Öntömjénező amatőr fércmű. Politikai propagandaprospektus. Közel FELE arról szól, hogy 1990-ben jött az MDF és Gémesi, azóta és csak azóta töretlen a fejlődés a városban.

 

A nyelvezete szörnyű, újabb bizonyíték, hogyha valaki kellő intelligencia és alázat nélkül próbál poénkodni, akkor abból csak szánalmas ripacskodás sülhet ki. Még szerencse, hogy a képekhez nem tudott hozzányúlni a "szerkesztő úr".

A tartalom és az arányok minősíthetetlenek. Ha valamelyik diákom "Gödöllő története" címszóval ezt adná elő az érettségin, akkor utána még sokáig kellene dolgoznia, hogy a végén legalább egy gyenge közepest kapjon.

 

Kíváncsi vagyok, hogyan vették rá (cukor? korbács? stb.) Merva Máriát, hogy nevét adja egy ilyen szörnyűséghez, ezzel teljesen lenullázva az évtizedek alatt felépített szakmai presztizsét. Nyilván kellett valaki, akivel próbálják hitelesíteni ezt a katyvaszt. De ez legyen Merva Mária problémája.

Az én problémám az, hogy a valaki kellően fiatal, vagy kellően messze van földrajzilag, akkor akár elhiheti, hogy Gödöllő története tényleg ez :(((

 

Aki pedig erre a társaságra bízott egy ilyen fontos kiadványt, szégyellje magát!

 

Ha pedig a "szerkesztő úrról" véleményt akarsz formálni, kérdezd meg inkább a Hivatal munkatársait. Na nem akkor, amikor kivezénylik őket a könyvtárba tapsolni, hanem mondjuk négyszemközt.

 

De lehet örülni, a Szolgálat szerint nemsokára érkezik a "szerkesztő úr" újabb színes kiadványa, ezúttal a "gödöllői gentlemanusokról".

Az Ózdi Kohászati Művek üzemi lapjának propagandistája forog a sírjában :))

 

Előzmény: kipiri (78698)
kipiri 2013. dec. 13. Creative Commons License 78698

Tegnap este elmentem a könyvtárba az új Gödöllő könyv bemutatójára. Első meglepetésem, hogy a könyv mindössze 2500 forint. Így azonnal vettem négyet. Mindehhez egy nagyon igényes, szép kivitelezésű könyv készült rengeteg fotóval. A szerkesztő Péterfi Csaba egy nagyon humoros fiatalember. Nagyon tetszett nekem az, amikor a végén elmondta mitől lesz gödöllői valaki. Mit jelent gödöllőinek lenni és mi az hogy csak Gödöllőn él valaki.A könyvet ha tudjátok vegyétek meg. Tényleg gyönyörű. Én szerintem ma azt fogom olvasgatni meg nézni és emlékezni egész nap.

fenyvesic 2013. dec. 11. Creative Commons License 78697

Ezek szerint Gyurcsány Gémesit ismeri, sőt Gödöllőt is....

Csak emlékeztetnék rá, hogy 3 éve Nvracsics annyit jegyzett meg, hogy ha Gémesi lesz a polgármester, Gödöllő nem kerül vissza a térképre...( Nem így mondta szó szerint, de úgy értette, hogy ha nem fideszes lesz a polgármester.)

Előzmény: exlex23 (78696)
exlex23 2013. dec. 11. Creative Commons License 78696

Csak én érzek itt valami ellentmondást, vagy már megint hülyének nézik az "állampógárt" :)))

 

1.

Gémesi György, 2014. december 9.:

 

"Gyurcsány Ferenc kijelentésétől, mely szerint személyemet alkalmasnak találja miniszterelnök jelöltnek ezúton elhatárolódom és visszautasítom."

 

2.

Demokratikus Koalíció (sajtószóvivő), 2014. december 10.:

 

"Olvasom, hogy Gémesi György nem lesz a DK miniszterelnök-jelöltje. Nem hát, mert erre senki soha fel nem kérte... A Magyar Nemzeten és a Hírtv-n kívül."

Tejüvegzsebre 2013. dec. 10. Creative Commons License 78695

Az emeszpések végül nem Gémesit, hanem Kovács Barnabást indítják. Megvan a jobbik jelölt is, és az elempé sem kérdéses. 

Előzmény: Bumburnyák (78693)
D. Belloq 2013. dec. 9. Creative Commons License 78694

Úristen!

Előzmény: Bumburnyák (78693)
Bumburnyák 2013. dec. 9. Creative Commons License 78693

..a fidesz közzé tette a pest megyei egyéni jelöltjeit (is)..

 

Pest megye

Pest 01. vk. – Érd – Aradszki András
Pest 02. vk. – Budaörs – Csenger-Zalán Zsolt
Pest 03. vk. – Szentendre – Hadházy Sándor
Pest 04. vk. – Vác – Harrach Péter
Pest 05. vk. – Dunakeszi –  Tuzson Bence
Pest 06. vk. – Gödöllő – Vécsey László József
Pest 07. vk. – Vecsés – Szűcs Lajos
Pest 08. vk. – Szigetszentmiklós – Bóna Zoltán
Pest 09. vk. – Nagykáta – Czerván György
Pest 10. vk. – Monor – Pogácsás Tibor János
Pest 11. vk. – Dabas – Pánczél Károly
Pest 12. vk. – Cegléd – Földi László