Keresés

Részletes keresés

lostrider Creative Commons License 2013.01.14 0 0 1501

Szerintem leginkább öööö van. Polányit ne feledjük azért rakták ide, hogy a rafiffesennel sikerüljön megállapodni - válságmenedzser. félig banki, félig önkormányzati ember: a sikert tehát mindig innen kéne nézni. (senki nem várt egy sikeres önkormányzatot tőle, és azt sem lehetett elvárni, hogy most csak a városért fog dolgozni - a várost annyira akarta rendbe hozni, hogy tudjon fizetni a banknak.) volt egy status quo a felek között: polányi szállítani fogja a banki megállapodást, cserébe nem piszkálgatja a múltat. ezen most lehet cöcögni, de szerintem egy olyan béka, amit le kell nyelni. számomra nem teljesen világos, hogy mi lett az új banki megállapodások sorsa... 

 

a városnak még mindig döbbenetes az adósságállománya, nagyon árfolyamfüggő, de kb. 5 mrd költségvetés mellett közel 10 mrd az adósság. számomra egyelőre nem világos, hogy ebből mennyit vállal át az állam (a felét? mert akkor itt szerintem a 2/3-1/3 eredmény elosztás nagyon nagy vonalú saját magával...). az dósságteherből kevesebb, nem igazán világos nekem a kép, gondolom nem véletlenül.

 

én is hallgattam az interjút vele még a jazzy-n, hát, elképesztő, hogy milyen hiányosságok voltak... (még egyszer: több milliárdos az éves költségvetés, ez nem egy 30ezer forintos bt, mégis kb. azon a színvonalon állt a szervezettsége.) ez lehet úgy tálalni, hogy jaj, polányi milyen ügyes. és úgyis, hogy mivan? most azokkal az amatőrökkel, félidiótákkal, tolvajokkal megy tovább a kóceráj, akikkel korábban ezt a válságot sikerül előidézni?! (a mór megtette a kötelezettségét, a mór mehet: de még egyszer hangsúlyozni szeretném, itt a feladat az volt, hogy a bankkal sikerüljön megállapodni. polányinak az nem volt érdeke, hogy szentendre fejlődjön, neki addig kellett rendbe hozni a gazdálkodást (ha kell, akkor a szolgáltatások durva lefaragásával), amíg abból a banknak képesek fizetni. és ehhez meggyőzni a helyi, politikai akaratot: nem bántani az eddigi grémiumot, nem veszélyeztetve azok jövőjét, megélhetését, nem piszkálgatva múltját, stb, amíg azok aláírnak egy új szerződést. mennyit is tudunk erről? nem sokat. polányinak ez nem volt feladata.) 

 

Azért szomorú elnézni, hogy Balatonalmádi hogyan aggódik az ország egyik legjobb középiskolájáért. Mert nekik van. Az hogy lehetséges, hogy itt nincs? Miért nem Szentendrén van az ország egyik legjobb középiskolája? Miért nincs anyagi potenciál benne, hogy egy ilyet megteremtsen magának? Nem volna igény az ittlakókban? Akkor miért van Balatonalmádiban? Vagy miért nem vagyunk elmaradva a gasztronómiai nagyhatalom Dunabogdánytól? (Jövünk fel azért, de még mindig: pék, étterem (2!), halas, és nekünk? mondom: jövünk fel, talán egy döntetlenre valamikor jók leszünk.) Miért nincs olyan Duna-partunk, mint nekik? Miért nincs olyan strandunk, mint Leányfalunak? Miért nincs olyan játszóterünk, csak kettő, mint amilyen Békásmegyernek legalább 5 vagy hat? És még sorolhatnám... Miközben mi összeszedtünk egy 10 milliárdos adósságot, tehát ömlött ide a pénz rendesen. Én megértem, hogy emelik az ingatlanadót, hogy nem lesz lomtalanítás, hogy reggel is, este is sötét van, mert spórolunk, oké - de akkor hol van ez a pénz? Nem a pénzt kérném vissza, sőt, fizetem, ameddig lehet, de hova ment?! (Csak ismétlésképpen: Dietz 1 mrd mínusszal vette át, és most 10 mrd mínusznál járunk. Engem ez olyan nagyon nem zavarna, ha lenne egy életképes uszodánk, sok helyi úszó- és vizilabda csapattal, ahol tömve lenne szurolókkal a csarnok, ha lenne egy világverő gimnáziumunk, de legalább általános iskolánk, ahova bekerülhetnek a mi gyerekeink, a többi település meg ácsingózna utána, ha lenne egy olyan Duna-partunk, hogy kilométerekről járnának ide, ha itt lenne a környék apraja-nagyja, mert itt egész nyáron kulturális, gasztro- és egyéb programok vannak, ha lenne egy olyan szociális vagy egészségügyi rendszer, amire megint csak büszkék lehetünk, és úgy érezzük, hogy ez a miénk, erre érdemes volt áldozni (pluszban!!!) - és ezek nem fértek bele 9 mrd mínuszba?! mert ugye azt csak úgy eltapsoltuk a normál költségvetés, azaz a normál milliárdos bevételeink mellett... az állami központosítással most nagyon nehéz lesz már helyi forrásból bármit is megteremteni...)

 

ha megnézzük polányi intézkedéseit, már amit nyilvánosan megismerhetsz, semmi csoda nincs benne. mármint egy közepes céget belülről ismerő ember számára. hogy hiányzott, inkább az elképesztő! a személyes véleményem az, hogy az auót (várost) finanszírozó bank (raiffeisen) félrerántotta a kormányt (polányi kezével), mielőtt az nekiment volna a falnak. de most az autót visszaadták a korábbi sofőrnek. (esztergom: ott inkább nekivezették az autót a falnak, mert civakodnak, hogy ki vezessen, ott is rossz a fék, a kormány és hiányzik a benzin a tankból.) az autó nem lett jobb, egy kanyart bevett. továbbra is olyan a motor, a fék, a kormány és minden, mint előtte. ezt olvasd el! (A Polányi mögötti politikai akarathoz az is kell, hogy ezt ne nagyon feszegesse senki - mert akkor nem lett volna új megállapodás. Mondom ezt a békát én lenyelném, lenyeltem volna, ha most azt mondják, hogy gyerekek, elfelejtjük, hogy fék miért olyan amilyen, meg a kormány, a kerék, miért hiányzik annyi a benzinből, stb., de akkor most tessék innen tiplizni, mások vezetik a kocsit.)

 

Amit én látok: megyünk azokkal, akik megásták a város sírgödrét. Most éppen egyensúlyozunk egy pallón felette. Eközben szépen elvonták központilag a forrásokat, tehát eleve kicsi a mozgástért. (Tehát mondjuk - hogy a fenti példánál maradjak - a helyi közösség úgy gondolja, hogy ő márpedig szeretne egy kifejezett elitgimnáziumot, szeretné egyet legalább bőven a magyar átlag fölé emelni, akkor erre most nincs lehetősége. Miközben ez egy fontos dolog lenne. Vagy szeretne egy NB1es focicsapatot, és ezért hajlandó áldozatot hozni - ezzel nem értek egyet, de mondjuk tudomásul venném. Lehet, hogy elköltöznék oda, ahol inkább az oktatásra áldoznak. Ez most nincs, központilag fogják megmondani. Vagy szeretnék egy nyugdíjas város lenni, ahol a mostaniak iszonyatos áldozatot hoznak, hogy ha itt megöregszenek, akkor nekik olyan ellátásuk legyen, hogy íhajj! ezek fontos helyi kérdések lennének - vagyis lettek volna eddig.)

Olvasgatom, linkelem a TESZ honlapját - elképesztő, amiket írnak. Hogy ilyen megtörténik itt. És erre gyakorlatilag nulla a reakció. És akkor elolvasom a SZEVI-t és azt látom, hogy megy a néphülyítés, minden nagyon szép, minden nagyon jó. De mi? Mi történt nem 10, legyen csak 5 mrd-ig, ami olyan jó lett? Szentendre javára írom bármikor a Dunát, a hegyeket, a dombokat, a belvárost, a templomokat, egy-két éttermet, boltot, a hévet, az akármit - de ebből mit csináltunk az elmúlt 20 évben? És ne csak pénzre gondolj! Itt sok minden egy kis odafigyeléssel, emberséggel, összefogással, valóban városérdekből jobb lenne. De te ezt érzed itt?! Én minden optimizmusom ellenére nagyon csalódott vagyok: azt gondoltam, ide nem csak születnek, véletlenül, és akárhol máshol is lehetnének az emberek, hanem tudatosan szeretik és vállalják, hogy szentendreiek. (van ilyen, pataktakarítás, stb.) És nem fogják elviselni, hogy egyesek szanaszét hordják, lerohasszák a városukat. (Itt még látszat sincs: hja, itt ez van, tudod, mert ez meg az, meg amaz. Néha azt gondolom, hogy jobb lett volna belemenni a falba, hogy felébredjünk, közösen, lásd Esztergom. Ott legalább a többség azt mondta, hogy jóreggelt, mi történt?!Hirtelen szarabbul állunk, mint egy leszakadt kistérségi tanyaközpont... Nem bántva, csak ez utóbbinál az ember megérti, hogy nagyon rosszul állnak. De Esztergom? De Szentendre? És miért hozzuk azt az áldozatot, hogy éves szinten egy komplett iskola költségvetését tapsoljuk el tőke- és kamattörlesztésre? Mert ha ebből, mondjuk lettek volna a fenti fejlesztések, akkor én szívesen szívok pár évig, és fizetek több adót. Vagy netalántán lettek volna olyan fejlesztés, amiből a város több bevetélt remél, és vetettünk volna, és most aratnánk... Van ilyen? 

 

És ezt a közönyt nem varrhatjuk a Polányi nyakába, márpedig a közönyben ő nem fogja felrúgni a jelenlegi viszonyokat, ez sem neki, sem a városvezetésnek, sem a banknak nem volt érdeke. Nekünk volna, de hányan is vagyunk ilyenek?!

 

yaminka Creative Commons License 2013.01.13 0 0 1500

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/valsagmenedzserrel_hoztak_rendbe_szentendret.178112.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

 

"Polányi szerint Szentendrének a problémái kétharmadát sikerült így megoldani, a másik egyharmad az állami segítségnek köszönhető, amely a kormány ősszel bejelentett adósságátvállalásával érkezett meg."

 

ööö izé, akkor most öröm van? vagy ez megint csak szöveg és mese habbal?

lostrider Creative Commons License 2013.01.07 0 0 1499

A korrektség azt kívánja, hogy leírjam, hogy hétvégén is (szombaton) lehet menni gyerekkel a V8 wellness részére. Mindenképp előremutató, hogy képesek a saját rossz döntésüket felülvizsgálni és korrigálni.

 

Ami viszont elszomorító, hogy a költségek egy része - legalábbis ránézésre - a felújítás, karbantartás, állagmegőrzés rovatból lett megtakarítva, és így nagyon gyors lerohadás lesz a vége, és akkor megint kell fél-egy milliárd, hogy használható állapotba kerüljön... De addig lehet harsogni, hogy milyen szépen megfogták a költségeket. (Egy közel 3ezer forintos jegyért cserébe már több helyen is hiányos a burkolat, a szappantartók üres lukai vannak a tusolóban, ahol nem működik a két csapból az egyik (ffi), folyékony szappannak csak a tartója van a másiknál is, stb.) Értem én (költségcsökkentés, hisz így is veszteséges), csak nem szeretem (ár-érték arány). 

 

Más. Az ingyenes SZEVI hozzánk is megérkezett. Egy valamit tanultam belőle: ezt nagyon sokan olvassák, ebből nézve Szentendrén minden szép és jó, pezseg, nyomul, fejlődik, itt még a fáknak sincs árnyéka, csak nyáron, amikor hűs, enyhet adó. Egy-két apróság, de lám, azt is milyen gyorsan rendbe rakjuk. Magyar táj, magyar ecsettel típusú értekezés. Innentől kezdve tényleg értem, hogy ha ismét megszavaznak négy évet Dietz & co.-nak. 

 

Megint más. Nézegetem az épülgető gátat, hát, ez a betonfal kőkemény lesz a felső részeken... Oké, hogy a középső részen lesz a mobil, és lám, lesz kapcsolat a város és a Duna között, ennek én őszintén örülök, de a többi? Tudom, nekem semmi sem jó, de biztos, hogy egy betonfal a legcélravezetőbb? Iszonyatosan néz ki.

lostrider Creative Commons License 2013.01.04 0 0 1498

olyan szép: http://tesz2000.hu/tesz_visszhang/t/mese_a_magatol_felepulo_gatrol.htm

 

kár ezért a szigetért, mert nagyon lenne helye Szentendrén - ha már fúrtak meleg vizet, talán a V8 is életképesebb komplexum lett volna itt, összekötve mondjuk sportcentrummal, kerékpárosok, vizessportok, strand, stb. nyilván árvíz, stb. probléma, de valahogy a leányfalui strand egészen jól elvan, most már télen-nyáron. de ettől függetlenül is egy nagyon jó kis hely lehetne, ki kéne kotorni persze, mert így elég gyorsan félsziget lesz belőle.

szóval, ha rendbe raknák, egy életképes koncepcióval elindítanák élne ez - ehhez képest... Ehhez képest is egész jól elvan, legalábbis én nagyon szeretem, csak mennyi lehetőség van még benne! 

ponyegy Creative Commons License 2012.12.19 0 0 1497

Tényleg durva a Pálma, ráadásul ült a közepén egy kikötetlen kutya. A Jeges és Ölyv utca is szívet dobogtatóak.

Előzmény: hurvinek_2 (1493)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1496

Pismányban van egy brutális lejtő (utca), ilyenkor nem mennék le rajta kocsival (bár gyorsan leérnék).

Előzmény: hurvinek_2 (1493)
eref Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1495

Igen.

Előzmény: Eriel :) (1494)
Eriel :) Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1494

A Vasúti villasor és a Pomázi út közötti összekötő utcák között lesz.

Előzmény: ponyegy (1492)
hurvinek_2 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1493

pismányban a pálma utca felső szakasza is kemény

Előzmény: ponyegy (1492)
ponyegy Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1492

Melyik a legmeredekebb utca Szentendrén? Nálam eddig a Harkály utca.

Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.13 0 0 1491

Ennyi erővel a pásztorok is majd akkor érkeznek, és az egész jászol egyelőre üres, mert a szülők még Názáretben vannak :)

Más: vajon miért reggel 1/2-8 - 8 között gyűjtik a szemetet a 11-es út mentén(kedd), illetve a szentlászlóin az iskolánál (szerda). Alig volt kilométeres sor, dudázás, hörgés, mert 3/4 8-kor megbénult a közlekedés a minden kapualjban megálló szemetesek miatt.!?

Előzmény: Törölt nick (1488)
lostrider Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1490

A politikus semmivel nem ért jobban hozzá, mint te vagy én. Az állambácsiban, Mikulásbann és önkormányzatban pedig nem hiszünk. Esetleg a Mikulásban, az bocsánatos. 

 

Az nem kérdés, hogy Szentendre nagyon megcsúszott az elmúlt pár évben. Amikor neked fáj, és nagyon nem jönnek az eredmények, sőt, akkor csak elgondolkozol, hogy nem jó az orvos. Főleg, ha azért mindig van alternatíva (még ha nagyon korlátos is), és lehet váltani. Amit írsz, tökéletesen egyetértek. Nem az a baj, hogy most nem jó, hanem hogy nincs jövőkép. Nem akkor megy valaki el az országból, városból, akárhonnan, ha éppen akkor nagyon rossz. Hanem ha nem látja, hogy holnap sem lesz jobb, sőt!

 

Mindig cinizmusom ellenére, azt gondolom, hogy a demokrácia mégis csak jó, de ahhoz nekünk (én, te, ő) meg kell hozni a döntéseket. Ha azt mondjuk, hogy fenn vannak az okosak, és majd ők irányítanak, mert biztos értenek hozzá - ez nem fog előre vinni. Egyrészt mi választjuk őket, és valami alapján csak meg kell ítélni. Kettő ők sem szakemberek, hanem politikusok, akik téged képviselnek, egyáltalán nem értenek hozzá. 

 

Ami pedig itt folyt, azt szerintem elég egyszerűen meg lehet ítélni. Ehhez elég írni-olvasni tudni, és napnál világosabb.

Előzmény: yaminka (1487)
lostrider Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1489

ezt nem tudtam, én eddig mindenhol gyerekkel együtt láttam, igaz, nem templomban.

Előzmény: Törölt nick (1488)
yaminka Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1487

vagy valaki hazavitte már Advent első vasárnap estéje előtt, hogy meg ne fázzon a Kisded?

 

Ha értenék a politikához, gazdasághoz, érdemben tudnék véleményt formálni, de inkább elhatárolom magam, fel sem hozom, és csak abban bízom, hogy 'ott fent' tudják mit miért csinálnak...

ez olyan, mint egy zsugorodott izommal dolgozni, nagyon tud fájni alapból és a kezelések hatására is, de ha az ember végig csinálja becsülettel, akkor a jövőben nem lesz korlátozott a mozgásában, nem lesznek fájdalmai, de ehhez végig kell csinálni az akár hónapos kúrát és a végeredménynek kell lebegni a szeme előtt

nem lenne jobb az emberek 'közérzete', pozitívabb a jövőképe, ha tudnák, hogy most nem jó, de ki kell bírni, mert így lesz később sokkal jobb?

én ezt hiányolom, vagy csak én látom ennyire azt, hogy sz@rban vagyunk, és nem is lesz jobb legalább 15-20 évig?

 

 

Előzmény: lostrider (1486)
lostrider Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1486

Fogadjunk, hogy még hiszel a mesékben! 

Ugyan már, szerintem nem kell ahhoz mesterszakácsnak lenni, hogy megállapítsuk: amit itt adnak enni, az bizony moslék. Én se vagyok hőmérő, de meg tudom állapítani, ha hideg a víz...

Szóval, ne tessék elbújni a végzettség mögé, a kiválasztóknak sincs, vagy csak ímmel-ámmal, és az eddig történet nem azt mutatja, hogy felelősségből több lenne.

 

Én se hallottam még, hogy a jászolba csak szenteste raknák be a kisjézust. Ennek lesz egy ceremóniája?

Előzmény: yaminka (1484)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1485

Na csak bedobták hozzánk is a Szentendre és vidéke című, önkormányzati agitprop pravdát, engem kb a Kádár-korszakra emlékeztet a kiadvány stílusa. Megtudhatjuk belőle, hogy minden rendben, Szentendre milyen fantasztikusan kezeli az adósságot (amelyet összehoztak és aminek az állam majd az adófieztők pénzén átvállalja egy részét). Szem nem marad szárazon...

Előzmény: yaminka (1484)
yaminka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1484

A probléma az, hogy nem sírnak, hogy veszteséges... tök mindegy nekik...Ha sírnának, hogy veszteséges, akkor már csak 'becsületből' (???) is, de tenni kellene ellene valamit, DE NEM. Mit tesznek? Igazgató váltás? Elbocsátások? Ez segít? Nem hiszem...

Nem tudom, hogy mi a hosszútávú tervük, minél több és nagyobb veszteséget termelni?, aztán valakinek eladni? (nem megyek bele a kinek kije kit ismer és kinek kije kinek mit hol hálál meg témakörbe)

FB-n valaki linkelt egys cikket, hogy a jelenlegi igazgatóról mit is lehet tudni... én mint nem gazdsági végzettségű ember, tuti nem neveztem volna ki, DE mivel nem értek hozzá, csak abban reménykedem, hogy nem a fent nevezett témakör volt az alapja az egésznek, hanem komoly, felelős gondolkodás és döntés... (álmomban, mi?)

 

 

Egy kérdés: lehet magam minősítem vele, de a főtéren a jászolban tényleg azért nincs 'Kisjézus', mert még nem született meg, majd Karácsonykor beteszik? Legalább is ezt a választ kaptam, amikor rácsodálkoztam, hogy hol a 'kicsi'?

 

 

Előzmény: lostrider (1483)
lostrider Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1483

Nem győznek máshol valahogy becsábítani, hogy menjek már a családdal, ilyen kedvezmény, olyan kedvezmény, főleg ha sokan vagyunk, csak fizessek.

Kivéve a saját városomban, ahogy azt már valaki megírta. 

Ha fizetek, ha nem, gyerekkel márpedig a wellnessbe nem mehetek. És akkor sírunk, hogy veszteséges?!

Tibbe Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1482

Nos, akkor mire vársz? gyertek!:)

Előzmény: Zaba (1481)
Zaba Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1481

Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat seítetek vele nagyon!

Napok óta forgatjuk a gondolatot a fejünkben. Igazán csak egy dolog van, amit el kell döntenünk, hogy vállaljuk e az ingázást. Minden más a költözés mellet szól. Bölcsi fronton sajnos mindenhol taposás van a helyekért, azon nem vagyok meglepődve. Megnézettük egy szakemberrel is a házat, minden rendben van vele, egy igazi kis szerethető, midnen igényünket kielégítő háazcska leheten belőle. Most egy nagyon-nagyon lepukkant albérletben lakunk. 

lostrider Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1480

Szerintem nagyon sok függ nagyon sok mindentől. :) Hol örököltél, mit örököltél, konkrétan ott ki a szomszédod, mennyira hangos az utca, hogyan élsz, színházba akarsz járni vagy erdőben sétálni, hol fogsz dolgozni, mennyit vagy otthon, mit csinálsz esténként, kátyús az utad, ha egyáltalán van, esetleg pont melletted lakott valaki, aki miatt leaszfaltozták, stb.

Mivel a város nagyrésze alvó, ezért ehhez igazodnak a dugók, szolgáltatások, élet. De ez sokkal jobb vagy rosszabb, mint egy egészen kis faluban. (Értsd: lesz dugó reggel, de nem valami félelmetes giga sorbanállásra gondolj, hanem pici araszolásokra (kivéve: baleset a 11-esen), viszont a pezsgő éjszakai élet az még nyáron csak-csak, de télen egy darab mozicska, stb.)

Az iskolákról már írtunk, igénytől függ, nyilván jóval kisebb a választék, mint mondjuk Bp-en, de másik oldalról nem egy falu, tehát van, sőt van választék, több gimnázium is. Én az egyik óvodát tudom dícsérni, de az a szentendreiek közül is a jobbak (szerintem legjobb) közé tartozik.

Bölcsibe nagyon nehéz bekerülni, mondanám, hogy oda születni kell, de még az is kevés. És persze mindig vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Ha viszont idetartoznál, szerintem akkor nem itt kérdezősködsz. :P

A városvezetés katasztrófa, de mindig hiszünk abban, hogy jobb lesz. Személy szerint ezért látok benne perspektívát: ilyen gyalázatos, korrupt, lusta, ostoba vezetés mellett is egészen élhető hely, most képzeld, ha egyszer csak lenne egy jó vezetése, az embereket fel lehetne rázni, érdekelné őket, ami itt történik, az a több milliárd, amit eltapsoltak hatékonyabban, tisztességesebben és a valós igényekhez igazodóan került volna elköltésre, stb. Ehhez persze a választóknak kéne változni, ami sokkal nehezebb.

Az én állandó vesszőparipám a játszóterek szűkössége, helyette erdő, folyópart, rét, kert, stb.

(Én budai kivándorló vagyok, azért egy Széchenyi-hegyi villa épületet nem hiszem, hogy bármi is elcserélném itt.)

Mivel nagy valószínűséggel Bp-re fogsz bejárni dolgozni, ezt gondoldd végig nagyon. Vagy kocsizol (azt is korán, mert főleg budai oldalon elég komoly dugók vannak) vagy volán+bkv (hosszú, macerás, tömve van nyilván a csúcsidőben, stb.). Azért ez nem ugyanaz, mint amikor bent felpattansz buszra/metróra/villamosra és mész három megállót. Nekem a kezdetben nagyon hiányzott az a napi egy-két óra plussz, ami elment közlekedésre. Ez gyerek mellett még jelentősebb: reggel nem tudsz akármilyen korán indulni, mert oviba, iskolába viszed, és este pedig vissza kell érned. Sok alkalmazkodást igényel, de nem tudom, most hogy csináljátok - ha rákosfenetudjahonnan jártál budakülsőnemtudomhova, akkor ez már ismerős. Ha két sarkot mentél, akkor ez más lesz.

Előzmény: Zaba (1475)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1479

Kivéve, ha mondjuk HÉV-vel járnak be dolgozni a III. kerületbe. Egyébként meg semmi pénzért nem cserélném vissza a kertes házat, a jó levegőt a budapesti szennyért.

Előzmény: Eriel :) (1478)
Eriel :) Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1478

Szentendreinek lenni jó :) A város gyönyörû, és az élet nem nehezebb, mint máshol. 

 

Megfontolandó viszont a napi szintû Pestre utazás költsége, horrorisztikus ugyanis, fôleg hosszú távon. 

Előzmény: Zaba (1475)
Zaba Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1477

Elhelyezkedését tekintve egész jó helyen van, egy csendes kis utcában. Sokért nem tudnám eladni, egy másik lakás biztos nem jönne ki az árából, főleg nem Budapesten. Kb. annyi tartalékunk van, hogy számunkra is kényelmesen lakható állapotba tudnánk hozni. Én a III. kerületben a férjem a XII.-ben dolgozik, de sajnos egyikünk munkahelye sem biztos, ezért nem ez az elsődleges szempont. 

Előzmény: Lactarius Curtis (1476)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1476

Ez attól is függ, hogy melyik részén örökölted azt a házat és mennyit kell(ene) rá költeni. Meg attól is, hogy Bp-en hol dolgoztok, mert Észak-Pest/Buda jól elérhető, de mondjuk a XI. kerületbe nem auótkáznék át reggeltente. Ovik (ha van hely), iskolák rendben vannak.

Előzmény: Zaba (1475)
Zaba Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1475

Sziasztok!

Kérlek osszátok meg velem tanácsaitokat, vélemyéneteket a következő kérdésben!

Örököltem egy házat Szentendrén, de nem tudom, hogy eladjam vagy kiköltözzek.

Jelneleg Budapesten lakom albérletben, itt is dolgozunk a férjemmel és van két pici gyerekünk.

Milyenek az ovik, bölcsik? Mennyire húzós a bejárás? Milyen Szentendrén élni? Turistaszemmel ismerjük a várost, úgy nagyon szeretjük, de vajon élni is olyan jó benne, mint napsütéses délelőtt sétálni!?

Előre is köszönöm!

 

 

yaminka Creative Commons License 2012.11.24 0 0 1474

egyetértek!:)

Előzmény: Törölt nick (1473)
yaminka Creative Commons License 2012.11.23 0 0 1472

:(

ha valaszthatnek a nem kompatibilis és a SEMMI kozott, akkor inkabb az elsore szavaznek...

bizom, remelem, szeretnem, ha tavasszal prezentalnanak valamit helyette, meg akkor is, ha a Kalvaria nem jatszoter

 

(csak halkan kerdezem, a varosvezetes EU kompatibilis?:D)

Előzmény: Törölt nick (1471)
yaminka Creative Commons License 2012.11.23 0 0 1470

Sziasztok!

Nem tudjatok miert vittek el a Kalvariarol azt a ket gagyi maszokat? Olyan jo volt az ovibol/setabol hazajovet megallni egy kicsit...

A fiamnak azt meseltuk (majdnem sirva fakadt szegenykem!), hogy telire elvittek, hogy ne fazzanak meg... tavaszra meg hatha elfelejti, de azert jo lenne tudni kit zavart a kup meg a felkor maszoka.

Vagy esetleg van remeny, hogy potoljak oket?

 

Orsi

Gyötör Creative Commons License 2012.11.23 0 0 1469

THX, for only the Best (Of Silk)!  :-)

 

 

Igen, vmikor múlt hét első felében dobták be.

 

Előzmény: Törölt nick (1468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!