Az elképzelés nem tul bonyolult.Nekem csak az számit hogy a lehetö legjobb minöséget tudjam előálitani.Olyat szeretnék amit nem kell átalakitani hanem ami ugy jó ahogy ki van találva és kivitelezve.Saját magam nem nagyon értek hozzá hogy megbütyköljem.Másra meg nem akarom bizni.Lényeg ami lényeg 5-600000 maximum keret.Magas minöség elöálitása.Ha lehetséges akkor elektromos legyen de ez nincs köbe vésve.Mindenképp kétlépcsös fözésre alkalmas legyen.Remélem tudtok öttleteket adni
Üdv ! Talán nem vagy elégedett a "kiskőrösi" főzővel ? :-) Nekem egy Gábor féle 65 l -s olajos duplafalu van, réz kupolával és deflegmátorral ,és pompásan működik, ragyogó pálinkákat sikerül vele főzni ! Lett volna pécshez közelebbi főző is ,de nem bántam meg a választást ! Hogy azért legalább 1-2 hibát is szóljunk rá ,akkor az, hogy nem lehet szigetelt változatot kapni/kérni (Én beszigeteltem kőzetgyapottal) ,meg a felfűtés is hosszadalmas a konstrukcióból fakadóan, de nincs is leégés !
Zárt vizes/gőzös esetben mondjuk 1 bar maximális üzem, 1.5 bar lefújás minimum 3 bar-os nyomáspróbát feltételezne.
A nyílt rendszerű olajosnál nincs túlnyomás a duplikációban (hacsak el nem dugult minden kivezető, de akkor az már rakéta és nem üst :-) ), csak a cefre súlyát kell elbírnia.
Szimpla falú üst is működik, azt is meg lehet konstruálni jóra, 100liter alatt főleg, de az tényleg vicces, hogy elvétve jönnek ki a kisiparosok komplett, átgondolt konstrukcióval. Ritka, mint a fehér holló, szemben a sok rettenettel. Az, hogy olajos még egy dolog, de se egy igazi sisak, üstfedőre nem futja, se keverőre, üstház már rég nem divat, a rádiuszos edényfenék egyenesen a luxus kategória.
Ha tippelnem kéne, az utóbbi. Occóbb az előállítás.
p.s. Ez olyan "magyarosch".
"Ne kelljen már nyomásra tervezni, csináljunk nyitott olajos üstöt" találta ki valamelyik kisiparos sok évvel ezelőtt. Működni működött, erre mindegyik ezt kezdte másolni. Az, hogy a világ más felén "ipari" körülmények közt még csak mutatóba se fordul elő ilyen, az mindegy.
Következö szezonra szeretnék vásárolni egy 100 literes pálinkafözöt.Kérlek segitsetek ,hogy kinek milyen tapasztalata van.Ki mit javasolna?Jofogáson találtam többet is ami érdekes számomra.A Des 100 literes fözöje számomra a legszinpatikusabb. De abbol az elektromos az nagyon drága.
Ami számomra még nagyon érdekes az szintén a jofogáson van .
Pákozdon gyártják elektromos 90 literes.Esetleg valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatba???Elektomos fözökröl vélemény????
Annyi az előnye, hogy kevesebb nyomás szükséges, ha ez számít, lehet hogy vmivel gyorsabban reagálja le a változást, mivel kevesebb a víz. Nem hiszem, hogy lenne bármi egyéb jelentősége.
Az enyémen van egy automata légtelenítő, ami akkor zár be, amikor a gőz felmelegíti ezt a szerelvényt, amikor a levegő távozott, ez volt az eredeti konyhai üstön, ami a kiindulás volt, megtartottam, elég jól működik.
Azt nem nézted, hogy meddig menne fel a nyomás ha nem engeded le? Régebben én is lefuvattam 0,2 - re de akkor "akadt" ki a visszacsapó szelep, mondták: "nem kell azt folyton piszkálgatni, teszi a dolgát"....
Az enyém hagyományos vízes duplikáció, ha elveszti a nyomást akkor csak légköri nyomáson üzemel és 100 Celsius fok fölé nem tudok menni, mivel ott már felforr, de azi kevés a cefre kifacsarásához, olyan nyomásra van szúkségem, hogy 105-110 Celsius fokot elérjek a palástban.
0,4-0,5 bar. Volt már olyan eset, hogy felforrt a vízem mert a visszacsapó szelep észrevétlenül elengedte a nyomást, akkor beiktattam elé egy golyós csapot, amít a fűtés kezdetekor elzártam majd a főzés végén nyitottam, de az spontán megszünt, valószínűsítem, hogy felkapott egy kis szennyeződést és az "kitartotta". Akkor a nyomás is elment, ha jól emlékszem 0,1-0,15 körül tudtam tartani és egyértelműen forrásban volt a víz. Tegnap finomításnál már nem jelentkezett a probléma(ugyancsak 0,4-0,5 bár), lehet-e a sűrűbb állagú cefre az okozója?
Nem mérvadó a deflegmátor hőmérséklete, ha minden más paraméter eltér, tehát nem tudsz így 2 készüléket összehasonlítani, sem adatot, tapasztalatot átvinni.
A deflegmátor egy hőcserélő, a bemenő vízhőfok, a kilépő vízhőfok és a térfogatáram (liter/perc) adatok írják le a működését és az alapján is csak egy másik azonos méretű, azonos kialakítású deflegmátorral lehet összehasonlítani sajnos.
Le volt zárva és hűvös helyen állt. Körte. Már lefőztem. Jövőre mindenképp pépesítek, a darálás kevés volt. És lehet fogok gyümölcscukrot megtanulni mérni.
Üdv! Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?:intenzív buborék képződés a duplikációban a felfűtés vége felé, és a főzést alatt. A nyomás nem csökken, szivárgást nem tapasztaltam, a biztonsági berendezések rendeltetésszerűen müködnek, a fefűtés ideje nem tolódik ki.
3 szint 4"-os, normál rézsapkás oszlopom van. Ez a rézfelület elég pálinkafőzéshez.
Ha a hálót/réztöltetet a deflegmátor fölé raknám (oda való lenne), növelném a passzív (hűtővízzel nem szabályozható) deflegmációt, valószínűleg túlfinomítanám a pálinkákat, eltolnám az "alkoholos" jelleg felé.