Keresés

Részletes keresés

PÍT Creative Commons License 2003.11.04 0 0 397
Jó Neked! Én még 1x sem tudtam, úgy bemenni a Fekete Ökörbe hogy legyen hely, viszont a Kandurban volt... A Kozel tényleg renben van.
Előzmény: kémember (396)
kémember Creative Commons License 2003.11.02 0 0 396
Nem vitatkozom:)
Ezúton jelentem viszont, hogy a Fekete Ökörben a sör még mindig 21 korona, és finom. Igaz, a páromnak a krusovice (főleg a barna) jobban bejött, de azért magunk között mondva, jó az a kozel is:) Sajna, a kandúrban nem volt szabad hely, de azért nem volt unalmas Prága most sem.
Előzmény: Lomposloncsosésbozontos (394)
rottem Creative Commons License 2003.10.28 0 0 395
1. Heineken
2. zöld Dreher
3. az összes
Lomposloncsosésbozontos Creative Commons License 2003.10.28 0 0 394
Akkor az sörpancs volt. :)
Előzmény: kémember (393)
kémember Creative Commons License 2003.10.28 0 0 393
Nekem is volt receptem angol sörpuncsra. Pokoli volt. Szerintem nem volt jó az alapanyag (meghatározott sörfajtákat írtak elő, amit akkoriban nem tudtam beszerezni), de mások szerint ez csak javított a minőségén...
Előzmény: licsikonzerv (392)
licsikonzerv Creative Commons License 2003.10.28 0 0 392
a túlélők között három darab ingyenes gyomormosást sorsolunk ki.
Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.28 0 0 391
Ezt most találtam, hát nem szörnyű?! Valami lelkes egyed probálja már ki, s írjon be a topicba, ha túlélte volna.

Meleg sörök:


Meleg sör 1.
1 l sör, 12,5 dkg cukor, 1TK só, 1 késhegynyi fahéj, víz, 2 tojás, 1 EK vaj, 1 EK rum.
A sört felforralom, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverem és állandóan kevergetve belekeverek egy keveset a forró sörből. Az egészet elkeverem a felmelegített sörrel, majd hozzáadom a vajat és a rumot.

Meleg sör 2.
Fél liter sör, negyed liter tej, 1 tojás, cukor (méz).
A sört egy lábasba töltöm, majd a tejet, a cukrot és a tojást felverve hozzákeverem. Kevergetve felforralom.

Sörpuncs
1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, cukor.
A tojást a rummal felverem. A sört a cukorral felhevítem és állandó keverés közben a tojáshabhoz keverem.

forrás: Grocceni receptoldalai

nonameboy Creative Commons License 2003.10.27 0 0 390
Csak a Borsodi:-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.12 0 0 389
Te jó ég! Hát bármelyik, csak ártson!
NeomatiK Creative Commons License 2003.10.09 0 0 388
Most bármelyik jól jönne, jóóó hidegen!!!

Azt hiszem, kénytelen leszek megdézsmálni a gyűjteményemet :)

akaszap Creative Commons License 2003.09.18 0 0 387
Sziasztok! 2-3 éve többé-kevésbé rendszeresen gyűjtöm a sörösüvegeket (most kb. 300 különféle üvegnél járok). Ha valamelyik türelmesebb hozzászólónak lenne tippje, hol tudom ritka - helyi főzésű - hazai sörök üvegeit beszerezni, azt nagyon megköszönném (pl. régóta keresem a Budai Ászok és Keszi Sör üvegeket). A söröket persze meg is iszom, ez a legkellemesebb része a hobbimnak :-) De hogy a topicnál maradjak: ha Prágában jártok, térjetek be a Pivrnec kocsmába, s kóstóljátok meg a helyi főzetet (egészen kiváló!: Pivo Pivrnec), de ki ne hagyjátok a Radegast söröket és a Primátor-sorozatot (belga társaival vetekszik). Üdv
nonameboy Creative Commons License 2003.09.17 0 0 386
És ami a legdurvább az AÁ-MLL szerződésben: az egyéb sörgyárak hirdetési tilalma az első és a másdosztályú klubokra vonatkozik, az ezért járó pénzből viszont csak az első osztályúak részesülnek...
tinimtzsal Creative Commons License 2003.09.17 0 0 385
Jah, és ha újságcikket akarsz csinálni az ügyből, keress meg, bátran! Nem én fenyegettem ugyan, de ha már csak ez hiányzik a tetves kampányotokból, én szívesen megfenyegetem az egész redvás csűrhét!

t

Előzmény: Sörember (377)
HAWK Creative Commons License 2003.09.17 0 0 384
tinimtzsal Creative Commons License 2003.09.17 0 0 383
Emlékeim szerint a sajtó (boon.hu) már megemlítette az estet...

Nem valószínű, hogy én tévedek, ugyanis ekkora pofátlanság mellett nem megy el az ember szó nélkül. Arany, kedvező áron BORSODban is, és az általam említett Arany áron... is kint van. Én ezt a kettőt láttam. Az egyik érintett óriásplakát a Miskolci Egyetemváros elágazásánál látható. Azt meg hogy Ti mit használtok, mit nem, a Ti dolgotok, de elég röhejes, hogy fogalmad sincs róla...

És ez a reklám-kampány gondolkodtatja el az embert (ha előtte nem tette volna), hogy miként lehetséges ez. Úgy, hogy A VERSENY SZABAD! És itt jön az MLL ügy, amikor is az MLL köt egy olyan tartalmú megállapodást az AÁ-val, miszerint a magyar labdarúgás sem első, sem másodosztályú bajnokságának keretén belül más szesziőpari vállalkozás NEM HIRDETHET. Az i betűn pedig a pont az, hogy hiába hivatkozik itt akárki arra, hogy a Liga kiírása szerint éveken át a BORSODI volt a névadó szponzor, most mit ugrálnak, UGYANIS ABBAN AZ IDŐSZAKBBAN AZ ARANYÁSZOK MEZREKLÁMOT VÁSÁROLT A GYŐRI ETONÁL, A SIÓFOKNÁL, A DEBRECENNÉL ÉS A fradinál. Jogszerűen. Tehette. Mert a BORSODI nem zárta őt ki a versenyből. Teccikérteni???

Tisztességes ember pedig BORSODBAN NEM ISZIK AÁ-t, tetszik, vagy sem.

t

Előzmény: Sörember (377)
madjoe Creative Commons License 2003.09.17 0 0 382
;-)
Dunaparti korzon betertunk tegnap egy draganak latszo, de valojaban megdragabb helyre. Csapolt sorok: Borsodi Vilagos es Borostyan. Eddig hajra, ismertessuk a fritxekkel, milyen is a magyar sor. Kertem egy pohar Borostyant, szep volt, hideg es jo.

Jovo hetvegen az Oktoberfesten, majd gondolok mindenkire aki nincs ott :)

Mr. Quijote Creative Commons License 2003.09.17 0 0 381
Szerintem is felesleges egymás torkának ugrani ilyen hülyeségen. Kinek a pap, kinek a papné. A két cég termékpalettája nagyjából azonos számú és szegmentációjú, ezért is tudnak nagyjából hasonló piacrészt birtokolni. (Fúj, de szakmai vagyok). Mindkettőnek két volumensöre van és egy-egy komolyabb piacrészű prémium: a Dreher, illetve a Stella. Kisebb jelentőségű prémiumok is kábé hasonló számban: Tuborg, Pilsner, Hofbräu kontra Borostyán, Holsten, Staropamen.
Logikus az is, hogy mindketten "idegenben" próbálnak értékes pontokat begyűjteni, hiszen a tröszt időszakban regionális márkák voltak, és az országossá válásuk folyamata még nem fejeződött be: az egyikük a Dunán innen, a másikuk túl, illetve Pesten erősebb.
A Liga névváltása (Jé! Leesett, hogy az MLL minek a rövidítése! Jó hosszú rövidzárlat volt a fejemben!) valóban nagy vihart kavart, de ha hinni lehet a belső információknak, a tisztességtelenség gyanúja leginkább a Ligát illeti, hiszen miután "háttérbeszélgetéseken" a Dreher ráígért a Borsodi éves szponzorációs pénzére, a liga jogászai találtak rá módot, hogy a Borsodis szerződést érvénytelennek nyilvánítsák, és újat kössenek.
Mondjuk röhejes, hogy ezért a magyar fociért ölre mennek a sörösök, de ez OFF.
Az Amstel-Brau fúzióval három, nagyjából 30-30 százalékos cég osztozik a piacon, az izgalmak szerintem fokozódnak.
Örülök, hogy mások is ismerik és szeretik a Mályi Ászokot. Jövő nyáron, ha megint arra nyaralok, elviszem a kinyomtatott topikot, hogy a tulaj ingyen sörökben fejezhesse ki háláját az ingyen reklámért. Úgy is mondhatnám: hírverésért csapraverést!
Előzmény: Sörember (378)
Sörember Creative Commons License 2003.09.16 0 0 380
Házi sörök versenyében szerintem magasan veri a kelet-magyarországi mezőnyt a felsőzsolcai Serforrás bajor söre. Szenzációsan ízletes, és ami fontos, nem változó a minősége, ellentétben a többi kisüzemi sörrel. Az egyenletes íz-szín-hab a házi söröknél állandó problémát jelent.
Sörember Creative Commons License 2003.09.16 0 0 379
Miskolcon csapolják is néhány kricsmiben a Mályi Ászokot. Pl ha jól tudom, akkor az Oázisban, ami a Győri kapuban van.
Habár van a városban is egy Rauschberg sörfőzde. Vajon van köze egymáshoz a két Rauschbergnek? Kit tud róla infót?
Előzmény: Mr. Quijote (371)
Sörember Creative Commons License 2003.09.16 0 0 378
1. szerintem nem attól van előrébb egy sörgyár, hogy van-e, avagy nincs magasabb alkoholtartalmú söre. (habár előfordulhat, hogy bejön az ötlet, és akkor fél évnél tovább is tarthat az újdonság varázsa.)
2. lehet, hogy lekörözi, de ugye kategóriákat nem szeretnél átugrani? (maradjunk a világos kategóriában)
3.nem értem, hogy mit tartasz hazugságnak a szavaimban. (egyébként kicsit arrogánsnak tűnsz...)
4.Tavaly milyen néven is volt a Liga? És azelőtt? Ha végiggondoltad, akkor várom az álláspontod, hogy mikor ki volt a "tisztességes", illetve a "nem tisztességes."
5.Sajnos a Spaten 3 éve szűnt meg, a Rolling Rock pedig most egy éve. Amiket kihagytál, az nem képvisel volument a piacon, csak színesít, az ínyencek számára. De ha tudsz, sorold bátran tovább azokat a márkákat, amelyek volumenként számba jöhetnek a piacon.
6.Szerinted az Amstel-Brau fúzió nyomán hogyan változott a sörgyárak piacrészesedése hazánkban? Nézz utána, és lehet, hogy még csodálkozni is fogsz...és hidd el, még mindig nem hazudok.:-)

+1. ez olyan "csakazértis" című mondás.:-)

Előzmény: Bacilus Benő (368)
Sörember Creative Commons License 2003.09.16 0 0 377
Kiket fenyegettek meg? Engem érdekelne, akár újságcikket is lehetne csinálni belőle.

Viszont valószínű, hogy nem jól láttad a reklámot. Az van ráírva az óriásplakátokra, hogy: Arany, kedvező áron Borsodban.
Tudod, a "jobban csúszik" szlogent már bő egy éve nem látom sehol, valószínűleg nem használatos. A reklámokban most az van, hogy "A legjobb döntés".

Amúgy meg tisztességes (nem csak) borsodi ember azt iszik, ami jólesik neki.

Előzmény: tinimtzsal (365)
Mr. Quijote Creative Commons License 2003.09.16 0 0 376
Te Benő, én tegnap óta azon gondolkodom, minek a rövidítése az MLL. Léci, ne okozz nekem újabb álmatlan éjszakát!
Köszönettel.
pOtrOhOs Creative Commons License 2003.09.16 0 0 375
ühüm. jegyzeteltem. térképen bex-eltem...
Miskolc sajnos nékem meglehetösen messzi van, mivel én itt nyugaton éldegélek. bár, ha fincsi a sörük, simán megérné elugrani oda is. namajd, ha 1x arra vetödök, feltétlenül meglátogatom ezt a Mályi Ászok nevezetü helyet! (netán Mályi nevezetü településen keressem? 8))
az általam emlitett és magasztalt likócsi házisörözde a Györ melletti Likócs falucskában van, és isteni a söre a bácsinak! ö is valami potom pizér méri, elvitelre itt is occsóbb. esetleg ismertek Vasban v, GYMS-ban más jófajta házisörfözdét?
böff...
Előzmény: Huggy Bear (372)
PÍT Creative Commons License 2003.09.15 0 0 374
Szvsz a Borsodi Borostyán bármely magyar sört leiskoláz, de nem járok messze a valóságtól, ha kijelentem, hogy exportban is simán renben van.
Mr. Quijote Creative Commons License 2003.09.15 0 0 373
Az.
Előzmény: Huggy Bear (372)
Huggy Bear Creative Commons License 2003.09.15 0 0 372
Rauschberg (Mályi Ászok) a neve.
Előzmény: Mr. Quijote (371)
Mr. Quijote Creative Commons License 2003.09.15 0 0 371
Ha már a házisöröknél tartunk: Miskolc mellett, Mályiban van egy fantasztikus sörfőzde, a neve nem ugrik be, valami németes, de igen kiváló sört főznek, olcsón adják. (Asszem 85 forint volt a nyáron fél literje elvitelre, 130 pínz helyi fogyasztáskor)
Előzmény: pOtrOhOs (362)
szeszimádó Creative Commons License 2003.09.15 0 0 370
Én nagyon szeretem a söröt, mind jó, csak az a lények, hogy üssön.
Angello_HD Creative Commons License 2003.09.15 0 0 369
Az én szavaimmal élve az AÁ löttyeit bőven veri a csodás ízű BORSODI SÖR!!!
Előzmény: Bacilus Benő (368)
Bacilus Benő Creative Commons License 2003.09.15 0 0 368
1. A Borsodi Sörgyárnak van magasabb alkoholtartalmú söre, a Drehernek nincs, le van maradva, mint mindig mindenhol.
2. A Bivaly minősége bármelyik, a szeméttelep közvetlen szomszédségéban - a kőbányai sörgyár mellett - készülő sör minőségét lekörözi.
3. 119Ft - látod, ez a baj Veled, a marketinghez lövésed sincs, csak hazudsz össze-vissza. Lásd a merketinges könyveket a "bevezető ár", és "a piac beetetése" részeknél...!!! A Dreher a marketingben is le van maradva, úgy látszik...
4. A piaci versenyben a profit is számít és még sok más is. Például a tisztesség. Ajánlom figyelmedbe a Borsodi Sörgyár - MLL - Arany Ászok esetet. Két tisztességtelen piaci szereplő kizár egy harmadik - tisztességest.
5. Szűkös márkaportfolió: Spaten, Borsodi (4 féle), Holsten (2 féle), Rolling Rock, Stella Artois (2 féle), és biztos kihagytam valamelyiket...
6. A Borsodi nem ideiglenesen piacvezető, hanem, ha jól tudom, 1,5 éve az. Ezért írnak be a Kőbányai Sörgyár alkalmazottai olyan hazugságokat, amelyekre én most 6+1 pontban válaszoltam.

+1: A Borsodi sör sokkal jobb, mint a Kőbányai, vagy az Arany Ászok.

Előzmény: Dreher Antal (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!