Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693177

Ez is lehetséges, tulajdonképpen mindennel egyetértek, amiket írtál, csak nem releváns.

 

"Azt mondjuk nem tudom, mennyire vagyunk még a témánál :)"

 

Ismét itt lesz a kutya elásva.

A téma ugyanis az, hogy fitosi szerint Rosberg sem lett volna jobb Barrichellónál, de nem pattant volna meg másodhegedűssége ellenére sem, hiszen Hamilton mellől sem pattant meg.

Erre mondtam, hogy a kettő nem ugyanaz a történet.

Magyarra lefordítva szerintem a 2000-es évek első felében a Ferrarinál jobban le voltak osztva a lapok, mint az elmúlt évek Mercedesénél. 

Előzmény: Jam Clerk (693172)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 693176

igen, az a verseny már egy utolsó szalmaszál lett volna, de akkor is. Monza után még reálisabb volt a dolog, igazából az volt Bari pechje, hogy mire ő feljavult, addigra már kevesebb pontot tudtak szerezni az autó visszaesése miatt, mint akkor, amikor Button ment jól.

Előzmény: Inner Circle (693175)
Inner Circle Creative Commons License 4 napja 0 0 693175

"Brazíliában pole-ból indult, Button meg a mezőny közepéről, de akkor jött Bari szokásos otthoni peche."

 

Addigra Bari már kiszállt a VB-meccsből; a harmadik helyet védte Hamival szemben, amikor defektet kapott, de még ha meg is tartja (amire nem volt sok esély), Button hatodikként is VB lett volna.

Addigra a Brawn nem volt pole-esélyes, Barinak is extrém kevés benyával kellett mennie; Webbo simán bedarálta az első boxnál.

Előzmény: _fortune nip (693141)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693174

Azt azért elég valószínűnek tartom, hogy az MS alatti Ferrari sokkal (és egyre) inkább a némethez "passzoló" kocsit épített, és a második számú pilótával meg úgy voltak, hogy ha tud, alkalmazkodjon hozzá. A jelek szerint Barrichello volt a legalkalmazkodóbb csapattárs (a többi jelentkező nem húzottt le 5 évet MS mellett). Ezért írtam, hogy nem hiszek abban, hogy Barrichello pusztán a csapat által kijelentett visszafogás miatt nem tudta ugyanazt hozni. Lehettek ilyen technikai okai is, amihez nem kell kifejezett TO, a tervezők megoldják anélkül is.

Persze lehet, hogy tévedek, nem ez volna az első eset.

Előzmény: Csűrdöngölde (693169)
jedi1 Creative Commons License 4 napja 0 0 693173

Dehogynem. MS és Bari sosem játszott egy ligában. Talán volt évi 1-2 futam ahogy a brazil lett volna jobb, de ez pont a leszarom kategória.

Előzmény: Csűrdöngölde (693171)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693172

A nemrég általam linkelt cikk szerint Barrichello legkésőbb az első év után levette, hogy ő ott nem nyerhet (gondolom, feltűnt neki, hogy a csapat nagyon rá van állva MS-re), legalábbis bajnokságot csak valami extrém esetben (ha mondjuk MS eltöri a másik lábát is). Ezek után mondjuk nem tudom, mire is számított a következő 4 évben. Innen nézve mit is számít, hogy engedték-e versenyezni vagy sem? Ha ez ennyire nyilvánvaló volt a számára, és nem akar megelégedni a másodhegedűs szereppel, akkor miért nem ment onnan hamarabb?

Azt mondjuk nem tudom, mennyire vagyunk még a témánál :)

Előzmény: Csűrdöngölde (693169)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693171

Igen, annak a témának a szempontjából irreleváns, amiben felmerült. Nem véletlen, hogy nem akarsz a feltett kérdésre egyenesen válaszolni...

Előzmény: jedi1 (693170)
jedi1 Creative Commons License 4 napja 0 0 693170

Irreleváns, hogy ha MS-t versenyeztetni akarták volna Barival, akkor a németnek többet kellett volna nyomni a féket mint a gázt? Kabaré.

Mellesleg Irvine vagy Massa sosem hisztizett, Birkusz pedig bizonyíthatóan kétszer engedte el MS-t. Hűha.

Tudod mi az irreleváns? Az ezen két eseten túli fórumos fantáziálások.

Előzmény: Csűrdöngölde (693161)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693169

Ezzel minddel egyetértek. Csak azt áruld el végre, hogy miért számít ez a témában?

Előzmény: Jam Clerk (693167)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693168

Olyat Hamiltonnál nem igen fogsz számolni, ahol csak úgy átadatták a győzelmet neki Rosberggel...

Előzmény: fitosi (693166)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693167

"Nem mindegy, hogy a gyengébb képességei miatt korlátozták, vagy másért?"

Ha csak 1-2 évet húznak le egymás mellett, az még nem feltétlenül mérvadó, de öt év alatt azért kialakul egy nagyobb mintavételi lehetőség, és számomra Barrichello nem-domináns évekbeli pontjai elég mérvadóak: egyszer sem szerzett 65 pontnál többet, és az első domináns évben is "csak" 77 pontja lett. Hogy ez azt jelenti-e, hogy benne ennyi volt, és MS "árnyéka" nélkül sem tudott volna (jelentősen) többet, vagy csak valami fatális véletlen folytán a Ferrari nem vette észre benne a csiszolatlan gyémántot, és inkább MS-t nyomatta, noha Barrichello lett volna az igazi ász... Számomra az előbbi a valószínűbb. Nem hiszek abban, hogy MS kizárólag azért szerzett olykor kétszer annyi pontot nála, mert ő volt a brand. Függetlenül attól, hogy egyébként (nem vitatottan) volt pár TO is az évek során.

Előzmény: Csűrdöngölde (693162)
fitosi Creative Commons License 4 napja -3 0 693166

Mondom, te két esetre hivatkozol, abból a kettőből szűröd le, hogy nem versenyezhetett. Ilyeneket Hamiltonnál is össze lehetne számolni. Az meg ugye nem mindegy, hogy Schumi egytől-egyig visszaadta azokat a győzelmeket.

Előzmény: Csűrdöngölde (693160)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 693165

2002 mondjuk elég jó példa a Ferka általános hozzállására, mert ugye Ausztriában azzal indokolták a helycserét az első helyen, hogy MS-nek minden pont kell, mert mi van, ha történik valami váratlan, akkor minden pont számítani fog, miközben Ausztria után Bari még a mínusz négy ponttal is közelebb volt a második Montyhoz, mint Monty MS-hez a pontversenyben.

_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 693164

jó, de akkor azért engedték Barit akkor, mert már nem voltak dominánsak? ebben mi a logika? :)

Előzmény: Jam Clerk (693154)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 693163

mivel pont azon vitáztok, hogy Barit engedték-e versenyezni a Ferkánál, vagy nem, az lenne a lényeg, hogy miért volt ez.

Előzmény: Jam Clerk (693153)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693162

"Ha nem ismernéd a csapat által képviselt filozófiát, csak az év végi pontokból indulnál ki, akkor is azt mondanád, hogy KR ugyanolyan jó pilóta ugyanazzal a kocsival, mint Vettel vagy Alonso, csak épp ő balszerencsés? Gyakorlati szempontból én erre gondoltam, mármint hogy nagyon szűk az a határmezsgye, ahonnan ezt meg lehet ítélni."

Áruld már el, hogy mi a tökömet akarsz ezzel? Egyrészt nem csak a pontokból indulunk ki, és nem mondom, hogy KR ugyanolyan jó, mint Vettel, vagy Alonso, de mi a frászt számít ez???

 

" Néhány nyilvánvaló (TO) esettől eltekintve, Barrichello ugyanúgy mondható volna másodvonalbeli, mint MS érdekében szándékosan visszafogott pilótának, aszerint, mit érzékel a mezei néző a boxutcai háttérinformációkból. "

 

És mit is számít ez? Nem mindegy, hogy a gyengébb képességei miatt korlátozták, vagy másért?

 

 

Előzmény: Jam Clerk (693158)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693161

Nem mersz egyértelmű választ adnia kérdésre? Ugyanis amit te írsz, az a téma szempontjából tökéletesen irreleváns.

Előzmény: jedi1 (693157)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693160

Akkor 2002-ben a hatodik versenyen miért kellett átadnia a győzelmet?

Előzmény: fitosi (693156)
jedi1 Creative Commons License 4 napja 0 0 693159

Nem tudom, de a direkt gyengébb kvalitásút szerződtetünk, meg a nem hagyjuk versenyezni, az az én univerzumomban két külön fogalom.

Előzmény: Inner Circle (693132)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693158

Ha nem ismernéd a csapat által képviselt filozófiát, csak az év végi pontokból indulnál ki, akkor is azt mondanád, hogy KR ugyanolyan jó pilóta ugyanazzal a kocsival, mint Vettel vagy Alonso, csak épp ő balszerencsés? Gyakorlati szempontból én erre gondoltam, mármint hogy nagyon szűk az a határmezsgye, ahonnan ezt meg lehet ítélni. Néhány nyilvánvaló (TO) esettől eltekintve, Barrichello ugyanúgy mondható volna másodvonalbeli, mint MS érdekében szándékosan visszafogott pilótának, aszerint, mit érzékel a mezei néző a boxutcai háttérinformációkból. Az öt vb alatt, amit MS begyűjtött a Ferrarinál, Barrichello csak két évben tudott közvetlenül mögötte végezni (2002 és 2004, a két legdominánsabb év), ebből egyszer fele annyi ponttal, mint MS. A másik három év esetében az elsőnél a Ferrari "értelemszerűen" inkább a McLarennel és Häkkinennel harcolt, viszonylag szoros eredménnyel (mármint ha 18 pontot annak tekinthetünk), a második évük egy kissé légüres térnem mondható a finn távozásával (de Barrichello ekkor sem lett második, sőt), illetve volt még a 2003-as év, amikor MS alig két ponttal gyűjtött többet, mint KR - ilyen évben kinek, melyik csapatnak hiányzik egy csapaton belüli párharc? A McLarennek, legföljebb (és hát ők ki is maxolták a filozófiájukat 2007-ben).

Előzmény: Csűrdöngölde (693155)
jedi1 Creative Commons License 4 napja 0 0 693157

Hogy a pékbe versenyezhetne valaki a másik ellen, h az az első helyért harcol, amaz a meg harmadik-negyedik-sokadikért? Én meg azt várom hogy erre mutassatok már egy épkézláb teóriát. Barikát direkt verették meg más pilótákkal is?

Előzmény: Csűrdöngölde (693130)
fitosi Creative Commons License 4 napja -3 0 693156

Engedték versenyezni, egyértelműen. Más kérdés, hogy nem tudott versenyben lenni, csak egy-két pályán. 

Előzmény: Csűrdöngölde (693147)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693155

Nem értem, hogy mit számít ez, de szerintem van különbség.

Előzmény: Jam Clerk (693152)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693154

Mármint, ha azt a fehéret nem tekintjük domináns kocsinak (egy valóban domináns kocsira év végén se nagyon jönnek föl az ellenfelek, úgy értem).

Előzmény: _fortune nip (693149)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693153

Ezüst színű domináns kocsival igen, vörössel nem. Ezen már nem lehet változtatni.

Előzmény: _fortune nip (693149)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693152

Nagyjából ugyanaz a kérdés, csak másként, mint a 693138-ben.

Előzmény: Csűrdöngölde (693150)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693151

Más a filozófia, és ennyi a lényeg. Már a tekintetben, amiről szó volt.

Előzmény: Jam Clerk (693148)
Csűrdöngölde Creative Commons License 4 napja 0 0 693150

Nem értem. A kérdést sem, meg azt sem, hogy hogy jön ez ide.

Előzmény: Jam Clerk (693145)
_fortune nip Creative Commons License 4 napja 0 0 693149

a Red Bull már akkor is év közben fejlődött, úgyhogy a tempó alapján inkább Vettel jelentett veszélyt Buttonra, akinek meg viszont csapaton belül nőtt a fejére Barrichello. az év elején nagy hátrányt szedett össze, de az az év akkor se azt támasztja alá, hogy egy domináns autóval ne tudott volna a címért menni.

Előzmény: Jam Clerk (693143)
Jam Clerk Creative Commons License 4 napja 0 0 693148

Az egyébként tény, hogy a Rosberg-Hamilton párosnál más volt a filozófia, de ennek is csak az lett az eredménye, hogy most eggyel több, sokak által meg-nem-érdemeltnek mondott címmel rendelkező (mák)világbajnok van :)

Előzmény: Csűrdöngölde (693142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!