Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

TotalCar címlap TotalCar fórumok
Csűrdöngölde 6 napja Creative Commons License 628975

Azért nem egyszer volt már, hogy egyébként előkelőbb helyre való pilóta esett ki a Q2-ben, és nem csak eltaktikázás miatt.

És én egyébként sem osztom azt a véleményt, ami itt állandósulni látszik, hogy úgyis van egy erősorrend, ami egyértelművé teszi a helyzetet. Ide tartozik az, hogy aki a Q2-ből alig megy tovább, az a Q3-ban is esélytelen, meg az is, hogy a 12 körös időmérőn is az utolsó percben dől el minden. Mert a körülmények változnak, az autóbeállításokon finomítanak, a pilóták nem tudnak két azonos kört menni.

Amikor 12 körös időmérők voltak, akkor is igaz, hogy folyamatosan gyorsultak, és a legjobb eredményét mindenki jellemzően az utolsó körökben érte el, de az odáig vezető út sem volt izgalommentes. Egyszer az egyik állt az élen, máskor a másik attól függően, hogy ki hol talált valamennyi kis időt. Én legalábbis végigizgultam azokat az időmérőket is, már amikor pályán voltak az autók.

Előzmény: Inner Circle (628964)
candle 6 napja Creative Commons License 628974

"úgyhogy leült, és megvárta, míg körbeért a műnyúl"

 

Asszem Peterdi, a "Bedobjuk a törölközőt!" (?) c. kötetében írt egy olyan szituról, ahol az egyik agár megfordult és bevárta a nyulat. :-)

Előzmény: Inner Circle (628970)
wégé 6 napja Creative Commons License 628973

Dehogynem, de néha nehéz megállni, ha pont gép előtt vagyok, ha nyilvánvaló az ellentmondás. Van, amikor hetekig alig olvasok bele, most épp többet.

Előzmény: appache10 (628969)
candle 6 napja Creative Commons License 628972

Ebből az következik, h azért pénteken is már oda kellett tenniük magukat, ergo 2 időmérő volt 1 hétvégén. :-)

Előzmény: wégé (628954)
candle 6 napja Creative Commons License 628971

Ez nem újdonság.

Előzmény: appache10 (628953)
Inner Circle 6 napja Creative Commons License 628970

Szerintem még egy kőkorszaki Frédi-Béni páros is rájönne második alkalommal, hogy ész nélkül nem lehet menni.

 

Állítólag az agárversenyek mintájára megpróbáltak vizslát is futtatni, de az egy kör után rájött, hogy átverték, úgyhogy leült, és megvárta, míg körbeért a műnyúl :D

Persze a vizslának inkább ez a verseny való:

Előzmény: wégé (628968)
appache10 6 napja Creative Commons License 628969

Wégé!

 

Nem unod még azt hogy válaszolgass ilyen kommentekre? :D

Előzmény: wégé (628968)
wégé 6 napja Creative Commons License 628968

Kedves Nemtudomaneved, most ezzel tulajdonképpen mit akartál mondani nekem? Hogy régen is, és most is volt egy ideális időpont a gyorskör megfutására, és ezt akkor is és most is tudták a csapatok? Tudod miért jöttek ki hamarabb a kisebbek? Nem azért, mert hülyébbek voltak, de ezt gondolom szintén nem kell elmesélnem neked. 

 

Azt viszont, hogy ezt hogy csomagolod egy egész időmérőbe, unalmasan, vagy kevésbé, az nem mindegy. Hogy egy sportág alkalmazkodik a televíziós keretekhez nem F1-es találmány, a vizilabdától a teniszig, a snookertől a dartsig mindenki megteszi. Min csodálkozol?

 

Amit te számonkérsz, az a sportág fejlődése, hogy mindenki tökéletesen optimalizálja a lehetőségeit, szemben a jóval korábbi évtizedek mai szemmel esetlegesnek tűnő bájával(?), amitől mindenki folyamatosan körözgetne edzésen, mint valami "no tire wear" szimulátorban? Szerintem még egy kőkorszaki Frédi-Béni páros is rájönne második alkalommal, hogy ész nélkül nem lehet menni. Inenntől meg neked már problémád lenne, mert "mesterséges", meg "túloptimalizált". És az autósport természetesen elsősorban mindig is az autógyárakról szólt, ugyanis gyakorlatilag ők találták ki és finanszírozták is már a kezdetektől fogva, mert ezzel népszerűsítették a portékájukat.

 

Egy megkeseredett öregember benyomását kelted, és tulajdonképpen az is vagy.

Előzmény: sunnysun333 (628960)
Inner Circle 6 napja Creative Commons License 628967

Igen, ez is pluszpont. Régen hótt para volt, hogy a végén mondjuk Schumacher vagy Hakkinen tud tiszta kört menni, vagy keresztülesnek Gaston Mazzacane-on...

Előzmény: _madbalee_ (628966)
_madbalee_ 6 napja Creative Commons License 628966

Az mondjuk nekem pozitiv, hogy a leggyorsabbak körözesekor az idömerö vegen nincs mindenki a palyan, es joval kisebb a forgalom.

Előzmény: sunnysun333 (628960)
appache10 6 napja Creative Commons License 628965

:D

Előzmény: Inner Circle (628963)
Inner Circle 6 napja Creative Commons License 628964

Mondjuk ha őszinték akarunk lenni, van egy kis műizgalom a dologban, mert a Q3-ba kerülésért folyó késhegyig menő harcnak általában elég kevés a tétje; aki épp csak bekerül, az a Q3-ban is a 9-10-ik helyekre esélyes. (Ha meg valami megkavarja a kártyákat, pl. az eső, az az egyórás időmérőben is megtörténhetett.) Nade ez is jobb, mint az egyórás időmérő 30 percig üres pályája.

Előzmény: Csűrdöngölde (628961)
Inner Circle 6 napja Creative Commons License 628963

Az a helyzet, hogy te szakmailag teljesen hülye vagy a modern F1-hez.

Előzmény: sunnysun333 (628960)
appache10 6 napja Creative Commons License 628962

Én szerintem is sokkal jobb a mostani rendszer mert ahogy csürike :D is mondja így vannak legalább nagy meglepetés kiesők és nem fullad unalomba az egész időmérő mint régen max csak a végén kellett izgulni oszt annyi, hát valahogy egyáltalán nem sírom vissza a régi rendszereket.

Előzmény: Csűrdöngölde (628961)
Csűrdöngölde 6 napja Creative Commons License 628961

Én jobban szerettem az 1 órás 12 körös időmérőt, de attól tény, hogy most nem az utolsó percek számítanak csak, illetve háromszor az utolsó percek. Ugyanis az is izgalmas tud lenni, hogy ki esik ki az első harmadban, nem egyszer előfordult már nagy név is itt. Ugyanez a második harmadban, sőt itt már gyakran esnek ki nagyobb nevek.

Előzmény: sunnysun333 (628960)
sunnysun333 6 napja Creative Commons License 628960

Kedves Gábor, tudjuk nagyon jól, hogy minek köszönhető a jelenlegi időmérő rendszer. Legalábbis páran még emlékszünk rá...  Az is egy kétségbeesett húzás volt annak megakadályozására, ami pár éve vészesen kezdett elharapózni, nevezetesen, hogy a csapatok taktikáztak a kijövetellel, volt amikor akár fél óra is eltelt üresjáratban a világméretű tévé közvetités során, mert az okosok vártak a kedvező pillanatra...

 

Ilyen szempontból valóban lépni kellett és lehet ,hogy szakmailag ez igazságos (??) is, csakhogy a laikus nézők zöme (és őőőők vannak többségben, ha tetszik ha nem...) talán még ma sem érti ,hogy akkor az első menetben milyen és a második menetben milyen specifikációval is kell kimenni a pályára és mi is van a harmadikban...

Mi sajnos tudjuk, hogy az egész csupán arra jó, hogy kikényszeritsék a csapatokat a pályára -noha üresjárat így is bőven akad, ha az átszerelési szüneteket veszed, akkor majdnem ott vagyunk, ahol voltunk régen...

 

Szóval ezzel a logikus és szakmailag kiváló szabályozással sikerült oda eljutni, hogy tényleg semmi más ne számítson, mint az időmérő utolsó köre, az utolsó pár másodperc - ami előtte történik, annak tul.képpen nincs is sok jelentősége. Csak a hardcore kissebbség rúgózik rajta nyálcsorgatva...  A laikus néző meg nyugodtan mehet közben füvet nyírni, nem bambul a képernyőre és nem memorizálja a hirdetők logóit-neveit....::))))))))

Előzmény: wégé (628951)
Csűrdöngölde 6 napja Creative Commons License 628959

Mindegy hogy mivel van bajod, mindegy hogy mi miatt nézhetetlen a forma1 számodra. Nem kell nézni, ha nem tetszik, és nem kell vinnyogni arról, hogy nem tetszik. Nekem sem tetszik már az NBA úgy, mint mondjuk 15-20 éve, de nem okádom tele az ezzel kapcsolatos topikokat a sirámaimmal, hanem egyszerűen nem nézem.

Előzmény: sunnysun333 (628957)
Inner Circle 6 napja Creative Commons License 628958

"mitől volt jobb régen mint most azt se tudnád megmondani igazából..."

 

Hát attól, hogy akkor szívesen nézte, most meg nem...

Előzmény: zajkszi (628956)
sunnysun333 6 napja Creative Commons License 628957

Természetesen félre tecccik érteni, vagy félre akarsz érteni....

 

Nekem nem a F1-gyel vagy általában az autósporttal van bajom, mert nézném én ma is ugyan olyan lelkesedéssel, mint régen és összességében van egy sejtésem, hogy én valamivel több versenyen voltam kinn, mint itt sokan nagy "rajongók"...

 

Nekem az autógyárak (igenis) fojtogató jelenlétével van bajom, a sportág filozófiájával, politikájával, stratégiájával és ezek értelmében a szabályozásával van bajom...

 

Előzmény: Csűrdöngölde (628943)
zajkszi 6 napja Creative Commons License 628956

figyelj, arra még nem gondoltál hogy te is öregedtél változtál, meg a világ is körülötted, nem csak az f1 változott?

 

mitől volt jobb régen mint most azt se tudnád megmondani igazából...

 

 

20-30 éve is voltak dögunalmas versenyek, most is vannak. amikor Senna átment a mezőnyön a sokkal jobb technikájával hátulról mint most Lewis vagy Rosberg az izgalmasabb volt ? Meg én mondjuk nem meklárenes voltam és rohadt unalmas volt amikor folyton Senna és Prost nyert, amit ma nagy nosztalgiával szokás emlegetni :o) Schumacher éra hatalmas izgalmait már nem is kell említenem, vagy finger boyt és a visongását...

 

Nem lehet és nem is lesz minden verseny olyan amit 10-20 év múlva is emlegetni fognak.

Előzmény: sunnysun333 (628938)
_madbalee_ 6 napja Creative Commons License 628955

:) lehet tenyleg csak nosztalgia, regen minden jobb volt effekt:), meg az embernek akkor több ideje volt, kevesebb informacioforassal, es az idömerö holtidejeben jutott el a nezökhöz az a sok info, ami most mar szinte azonnal az interneten hozzaferhetö. Igy belegondolva tenyleg felesleges.

 

Gumiszabaly/hasznalat akkor lehet valtozott meg az el bennem, hogy a gyorsköröket nem ugyanugy a "leggyorsabb" gumin teszik meg, hogy a versenyen mas taktikan legyenek. Az utobbi idöben a futamok keves reszet lattam.

 

 

 

Előzmény: wégé (628951)
wégé okt. 14. Creative Commons License 628954

Félreértettél. Az volt csalódás, hogy nem maradt esély a változásra, mert pénteken is a gyorsak voltak elől, de ahol esetleg szoros csata lehetett volna, ott sem lett belőle semmi egy eső miatt. Így értettem.

Előzmény: nohab (628952)
appache10 okt. 14. Creative Commons License 628953

Hát az idei év megmutatta azt hogy mennyire nem számít a kavaródás mert a Mercik olyan simán gázolnak át a mezőnyön hogy tök mindegy hogy honnan indulnak akkor is az első 2-ben lesznek mindketten, és ebben csak a műszaki gond akadályozhatja meg őket max.

Előzmény: nohab (628952)
nohab okt. 14. Creative Commons License 628952

Nézőként meg sokszor csalódást hozott, amikor szombaton leesett az eső, így a pénteki idők alapján állt fel a rajtrács.

 

Ez a része szerintem jó volt (a vasárnapra fókuszálva, nem a szombati 60 perces semmire), mert egy kicsit megkeverte a lapokat, most is szeretjük az ilyeneket, mert több akció lesz a versenyen, ha a rajtrács nem a valós sebesség alapján áll fel, hanem a jobb alkalmazkodás okán vannak benne kavarodások.

 

A többi szemponttal egyetértek.

Előzmény: wégé (628951)
wégé okt. 14. Creative Commons License 628951

Mi hiányzik pontosan a kétnapos időmérőből? Mert az esetek 99%-ban ott is az időmérő legvégén volt a legjobb tapadású a pálya, így akkor futották a gyors köröket. Nézőként meg sokszor csalódást hozott, amikor szombaton leesett az eső, így a pénteki idők alapján állt fel a rajtrács. Sem a szombati nézőknek, sem a tv-közvetítésnek nem tett jót. Az a rendszer egy nagyon régi szisztémából indult, amikor még 2 órás edzések voltak, de nem létezett külön szabadedzés, aztán szép lassan átalakult, külön időmérővel mindkét nap. A mai rendszer a leglogikusabb, és egyben a legigazságosabb is, a közvetíthetőségi szempontokról nem is beszélve.

 

Az időmérőn meg most is szinte üres tankkal mennek, és tapadási szempontból 1-2 körre való gumikkal (kivéve ez a szocsi hétvége), mert utána már nem lehet velük olyan gyorsan menni.

Előzmény: _madbalee_ (628945)
candle okt. 14. Creative Commons License 628950

"de ettől még nem szapulom naphosszat"

 

Viszont a trollszűrőt csak dícsérni lehet. :-)

Előzmény: Csűrdöngölde (628943)
candle okt. 14. Creative Commons License 628949

A pilóták nem sakkozhatnak, a csapatok és a fia pedig mást sem csinál.

Előzmény: Inner Circle (628947)
candle okt. 14. Creative Commons License 628948

Pedig a 2*1 órás kvali is volt amikor kiba unalmas volt. Akkor is neki lehetett állni keseregni.

Előzmény: Csűrdöngölde (628940)
Inner Circle okt. 14. Creative Commons License 628947

Mármint az hiányzik, hogy nem sakkozhatnak a gumival, vagy zavar, hogy túl sokat sakkoznak? :-)

Előzmény: _madbalee_ (628945)
Inner Circle okt. 14. Creative Commons License 628946

Persze a élvezet csökkenéséhez annak is lehet köze, hogy közben felnőttem, több a feladatom, nagyobb a felelősségem, és kisebb tér jut a drukkolásnak.

 

Csak neked emiatt nincsenek komplexusaid :-) Sunny meg már alighanem jobban ráér, de az érdeklődése nem jött vissza. Régen ölni tudtunk volna egy akármilyen Legóért, egy tűzoltó-helikopter maga volt a Mennyország. Most már akárhány Legóm lehet és valahogy mégse élvezem ugyanannyira :D

Előzmény: Csűrdöngölde (628943)