Keresés

Részletes keresés

pernye71 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 80691

Kedves pimre!

 

Képzeld, írtam a [freemail] szolgáltatónak, és azt tanácsolta, változtassam meg a jelszavam, amit egy rosszakaró valószínűleg valahogy elkapott, és ezzel be tudott lépni a fiókomba, és a nevemben leveleket irkált.

Miután ezt megtettem, megszűnt a probléma. Egyébként az igazi bukta akkor lett volna, ha a jelszót megváltoztatja, mert akkor nem lett volna mit tenni. 

 

Köszönöm a segítségedet, hogy rágódtál a kérdésen! 

Üdv.: pernye

 

 

pernye71 Creative Commons License 2015.10.18 0 0 80690

Kedves pimre!

 

Az ajánlott anti-malware programot letöltöttem (talált is vagy 40 kártevőt) megnéztem a plugineket is, a gyanúsakat letiltottam. Sajnos a helyzet nem változott. Aztán eszembe jutott, hogy a probléma akkor is jelentkezik, ha más gépről jelentkezek be, tehát a hiba nem az én "készülékemben" van. Lehet, tényleg nincs más lehetőség, mint otthagyni a freemailt? (Vagy esetleg lehet segítséget kérni az üzemeltetőtől?) Ha törlöm a fiókot, a freemailes e-mail címmel történt regisztrációk is ugranak? Gondolok itt elsősorban egy bizonyos torrent oldalon elért "helyezésre", aminek a megszűnése kicsit érzékenyen érintene. 

 

Üdvözlettel: pernye 

 

pimre Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80689

Megnéztem még egyszer a leveledet. Lehet még az ok valami egyéb kártevő, ami nem vírus. Megpróbálhatnál valami rosszindulatú szoftver keresőt. Én például a Malwarebytes programot használom. Van magyar verziója is. Több helyről le lehet tölteni, talán innen jó lehet: https://ipon.hu/utils/Malwarebytes_Anti-Malware (Én nem innen töltöttem le, de torrentoldalt a fórumon nem reklámozunk, szóval maradjon homályban. De ez az Ipon.hu nekem megbízhatónak tűnik.)

 

Még annyit, hogy a MALL-nál én is regisztráltam, vásároltam tőlük nem is egyszer. Csodálkoznék, ha tőlük kaptál volna valami fertőzést.

 

Egyébként, ha sikerült rendberakni a leveleződet, javaslom, hogy apránként térj át egy komolyabb rendszerre. A freemail, citromail, meg jó néhány más is nem teljesen megbízható. Szerintem ma a legmegbízhatóbb a Gmail. És ott sok védelmi rendszer alapból be van építve. Például SPAM-eket csak elvétve kapsz. És azt is jelented, onnan arról a címről nem jön már másik. Nekem az elmúlt néhány évben eddig egyszer fordult elő, hogy fél napig nem tudtam használni. Ez újsághír is volt. Mármint nem az, hogy én nem tudtam használni, hanem, hogy üzemzavar történt. Azonkívül mindig hibátlanul működött.

Előzmény: pimre (80688)
pimre Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80688

Ez böngészőfüggő. Nem tudom, milyen böngészőt használsz. Én a google keresőben javaslom, hogy keress rá. Mondjuk a plugin és a böngésződ nevének megadásával keresőkifejezésként. Van rá esély, hogy az első néhány találat közt lesz olyan, amelyik megmondja. Ha értesz angolul, akkor több az esély használható tartalomra.

Előzmény: pernye71 (80687)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80687

Kedves Pimre!

 

Az e-mail címek, amikről az én állítólagos leveleim "visszapattanak", megvannak a rendszerüzenetben (általában egyébként .....@yahoo.co.uk vagy .....@hotmail.co.uk), de egyik sem ismerősöm. Azt a 2-3 bővítményt, ami a gépemen van megnéztem, azok között biztosan nincs olyan, ami ezt a problémát okozhatná.

Most még csak azt nem tudom, hogy tudnál-e abban segíteni, hogy hol lehet az említett plugin-eket megnézni? 

 

Köszönettel:pernye

pernye71 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 80686

Kedves pimre!

 

Most csak gyorsan átfutottam a tanácsodat, majd beszámolok róla, mire jutottam.

De nagyon köszönöm, hogy reagáltál a problémára!

 

Üdv.:pernye

pimre Creative Commons License 2015.10.15 0 0 80685

Az általad idézett két üzenet nem kéretlen levél, hanem rendszerüzenet, ami arról szól, hogy az általad küldött levelet nem sikerült kézbesíteni a címzettnek. A "zavaros angol nyelvű üzenetben" meg is találod a címzett(ek) email címét, ahonnan visszapattant a levél. (Ezeknél ugyan nem gond, ha megnyitod a csatolmányt (nem kártevők), csak éppen attól attól sem leszel okosabb, tehát felesleges)

 

Próbáld meg megnézni az üzenetekben, hogy melyik címzett nem volt elérhető. Ha azt találod, hogy számodra ismeretlen, vagy ismert ugyan, de te nem küldtél neki mostanában levelet, akkor gyanakodhatsz olyan kártevő jelenlétére, amelyik a nevedben küldözget kéretlen leveleket.

Ebben az esetben a böngésződtől függően nézd meg a bővítményeket (extensions) , hátha találsz köztük ismeretlen bővítményt (pl. Linkedln, vagy hasonlók), és töröld, vagy legalább tiltsd le az adott bővítményt. Esetleg még nézd meg a beépülőket (plugin). Oda is kerülhetnek ilyenek.

 

Még annyit, hogy ha nem tudod megállapítani a neve alapján az adott bővítményről, hogy kártevő-e, akkor keress rá a nevére a google-ban, vagy kérdezd meg ezen a fórumon, hogy tudja-e valaki, hogy mi az. Mert feleslegesen ne törölj bővítményt. Ha például az AdBlock (reklámblokkoló) köztük van, azt a saját érdekedben inkább hagyd békén.

 

Előzmény: pernye71 (80684)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 80684

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e valaki segíteni az alábbi probléma megoldásában.

Néhány napja naponta számos kéretlen e-mailt kapok a freemailen. 

A levelek feladó rovatában a "Mail Delivery System", a tárgy rovatban pedig az "Undelivered Mail Returned to Sender" felirat szerepel. Sajnos az első ilyen levelet megnyitottam, de a csatolmányt nem töltöttem le soha. Az üzeneteknek nincs szövege, csak valamilyen zavaros angol nyelvű "rendszer információ". Azon kívül ha levelet küldök, nem az én megjelenített nevem, hanem egy teljesen más név jelenik meg, hiába állítom vissza a beállításoknál a saját nevemet. Mindezeken felül nem enged belépni más levelező rendszerbe, máshol nem fogadja el a jelszavamat (ami egyébként ugyanaz, mint a freemail-en), de a másik freemail fiókomba sem tudok belépni. A freemail szűrő funkciója ugyancsak hatástalan a levelek blokkolásában. A NOD32 nem jelzett vírust, pedig mindig riaszt, ha rosszindulatú tartalmat próbálnék letölteni. Az e-mail címemmel néhány hazai webshop felületen és az aliexpressen regisztráltam csupán (hónapokkal, évekkel ezelőtt) , ill. legutóbb a MALL.hu-nak adtam meg az e-mail címemet. A kéretlen levelek egyébként ez utóbbi után jelentek meg.  

 

Mindezek alapján tud valaki megoldást a jelenség megszüntetésére?

 

Köszönettel

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.25 0 0 80683
Azt hiszem, van saját fórumuk, ha tudsz inglisül, ott hamarabb kapsz segítséget.
Előzmény: pimre (80682)
pimre Creative Commons License 2015.06.25 0 0 80682

Sziasztok, ismeri valaki a MalwareBytes.Anti-Malware programot? Néhány napja letöltöttem a .v2.1.6.1022 verziót, sőt azóta frissítettem a 2.1.8.1057-re.

 

Kiválóan működik, egyetlen bajom van vele: Állandóan felugrik a figyelmeztető ablak, hogy blokkolta hol az utorrent, hol a skype fenyegetést. Szerencsére nem töröl, csak figyelmeztet. Ezt egyébként - különösen az utorrent esetén - normálisnak is tartom, ezért megadtam a beállításoknál a kártevő kizárások között. Megadtam magát a fájlt, teljes elérési úttal, sőt az azt tartalmazó könyvtárat is - biztos, ami biztos. Ennek elvileg azt kellene elérnie, hogy nem foglalkozik vele. De hatástalan. Időről időre felugrik a figyelmeztető ablak, és tájékoztat a blokkolásról.

 

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a megoldás?

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.14 0 0 80681

Ja, igen: wigwam.info :)

Előzmény: ervwrevwervwervewrv (80680)
ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.14 0 0 80680

Ha még van itt élő ember:

1. Mi történt a wigwammal? (wigwam.sztaki.hu meg volt valami .info-s címe is, eltérő tartalommal)

2. Van valakinek ötlete, hogy egy vadidegen, UPC-s címről mi a bánatért pingelnek napokon át, megállás nélkül egy olyan IP-t, ami egyébként nem válaszol?

 

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.10 0 0 80679
Ez erősen vírusra emlékeztető jelenség.
Próbálj egy biztosan tiszta('nak látszó ;) ) gépen készíteni bootolható víruskereső cd-t/pendrive-ot (kaspersky, comodo stb. - érdemes többfélét is kipróbálni) és arról futtatni a keresést.
Előzmény: peterez (80678)
peterez Creative Commons License 2015.06.10 0 0 80678

Sziasztok, mi lehet annak a hátterében, hogy Win 8.1 alatt egy ideje folyamatosan kapom a jelzést a Műveletközpontból, hogy az automatikus Windows Update ki van kapcsolva?

Én mindig bekapcsolom ilyenkor automatikusra, de egy idő után vagy új indításkor mindig átvált arra, hogy ne figyelje a frissítéseket. És ekkor megjelenik a Műveletközpont üzenete is.

 

Jogtiszta win 8.1, és Bitdefender Total Security 2015 van a gépen.

 

Mi lehet a gond szerintetek? 

rokkantagy Creative Commons License 2015.04.12 0 0 80677

Egy ideje azt vettem észre, hogy a wincsin hosszas kerregés után megjelenik egy ~stb.xar file.

 

Weben ez Apple projekt részekent van említve, máshol viszont egy exceles kémprogram eredményeként szerepel.

 

Hogyan tudom felderíteni es kigyilkolni a létrehozóját??

 

Egyetlen vírusirtó se talált semmit.:-(((

pimre Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80676

Ja, azt nem is vettem észre. Azt hittem, a dvm.exe a gond, ami éppen ki volt jelölve.

Előzmény: osztódással szaporodó (80675)
osztódással szaporodó Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80675

 a magyar nyelvű windows-ban érdekesek a kínai karakterek a felhasználó helyén

(egyébként 5 perc mire elindul a TaskManager valamint lehalt az USB, se pendrive se nyomtató)

újratelep. megoldotta

Előzmény: pimre (80674)
pimre Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80674

Igen, ez a Microsoft Desktop Window Manager, magyarul asztali ablakkezelő. Mi a bajod vele? Meglehetősen szűkszavú vagy:-)

 

Két gépemen is Win 7-et használok, ezeken természetesen ott van, de soha semmi gond nem volt vele.

 

A te gépeden valami más okozhat gondot, ha egyáltalán. A képeden az nem látszik, hogy mi a problémád. A vele kapcsolatos esetleges hiba kijavítására többek közt itt találsz tippeket: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/dwmexe-using-alot-of-ram-and-causing-the-computer/2582391b-6663-4747-a6de-bfa4092d6a4f

 

Előzmény: osztódással szaporodó (80673)
osztódással szaporodó Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80673

pimre Creative Commons License 2015.03.10 0 0 80672

Mivel a Chrome neked csak másodlagos, lehet, hogy az AdBlock csak elkerülte a figyelmedet, és talán nálad is megvan. Persze letiltható, de nekem eszem ágában sincs.

 

Egyébként a Chrome így ajánlja: "A legnépszerűbb Chrome kiegészítő, több mint 40 millió felhasználóval! Reklámokat blokkol szerte a weben." És nálam a 2.18.1 verzió blokkolja a reklámokat.

 

A buhera meg tévedés. Szabályos Win7 Ultimate telepítés után az Internet Explorerrel (jobb híján) letöltöm a google oldaláról a chrome legfrissebb verzióját: https://www.google.hu/chrome/browser/desktop/, és a velel együtt települő Avast vírusirtót. És onnan kezdve szinte csak a chrome-ot használom. És rövidesen megjelenik a hozzátartozó AdBlock, így még a Chrome ingyenes Webáruházában sem kell keresgélnem.

És nagyon elégedett vagyok. Úgy a Chrome-al, mint az Avast-al és az AdBlock-al.

Előzmény: Misland (80671)
Misland Creative Commons License 2015.03.10 0 0 80671

Az, hogy kérés nélkül telepíti az AdBlock-ot és az AdBlock Plust, annak kifejezetten örülök.

 

Nem tudom, milyen (buherált?) telepítőt használtál, én nem látok ilyeneket, meg azért is furcsállom, mert a hirdetésekből élő Google szerintem nem tekinti elhivatott céljának a reklámok blokkolását. Opcionálisan persze engedik, ha valaki külön tesz érte.

 

Firefoxnál is hasonlóan, pedig ők inkább csak böngészőben érdekeltek. Csak ez inkább ilyen elvi kérdés, mivel az internet talán fő mozgatórugója és éltetője a reklámok, nem illene nyíltan betámadni, még a Firefox készítőinek sem.

 

Egyébként én is használom a fentieket, Firefoxban.

 

A Chrome nálam csak tesztböngésző, illetve a térképet azon nézem és az RTLMost videókat, mert az én rendszeremen az Intel GPU DXVA-gyorsítása problémás, ami a Firefoxban is hibát okoz ezen a két helyen. A Chrome nem alkalmazza a grafikus gyorsítást, ugyanakkor Firefoxnál sem kapcsolhatom ki, egyéb okból, így marad a másodlagos böngésző.

Előzmény: pimre (80670)
pimre Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80670

"a sima tracking cookie nem annyira ártalmas, mint amekkora hisztit csinál miatta egy-két biztonsági szoftver."

 

Én is így gondoltam, ezért tettem a Spyhunternél a kivételek listára azt a bizonyos 4 fájlt tartalmazó csoportot.

 

"De ha Chrome-ot használsz... sokak szerint az önmagában is egy kész spyware ;)"

 

Hát nekem inkább az IE tűnik annak. Ha valamiért kénytelen vagyok használni (igyekszem nagyon ritkán), alig tudom kipucolni a Bingjét, a Babilonját és az egyéb agresszív toolbarjait. 

 

A Chrome-al semmi bajom. Sőt: Az, hogy kérés nélkül telepíti az AdBlock-ot és az AdBlock Plust, annak kifejezetten örülök. Megengedné, hogy letiltsam, de eszembe sincs. És együtt telepítődik az ingyenes Avast vírusirtóval, ami nekem szintén megfelel. És most hogy a Spyhunterrel vizsgáltatom a spyware-okat, nem jelennek meg újak, tehát nekem megfelelően biztonságos.

Előzmény: pythonozok (80668)
pythonozok Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80669

Hozzászólást.

Előzmény: pimre (80667)
pythonozok Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80668

Akkor pontosítsunk: a sima tracking cookie nem annyira ártalmas, mint amekkora hisztit csinál miatta egy-két biztonsági szoftver. Szükséged nincs rájuk, törölheted, tilthatod őket. Legrosszabb esetben olyat néz a keresőd tracking cookie-nak, ami nem az, ilyenkor megtörténhet, hogy az oldal,  ami a gépeden hagyta, nem jegyzi meg a bejelentkezésed, bejelentkezés nélküli beállításokat.

De ha Chrome-ot használsz... sokak szerint az önmagában is egy kész spyware ;)

 

Előzmény: pimre (80666)
pimre Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80667

Mit nem lehet szerkeszteni?

Előzmény: pythonozok (80665)
pimre Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80666

Bocs, de Te értettél félre engem:-)))  Szeretek pontosan fogalmazni, jelen esetben pontosan fordítottam a lényeget: "For this reason, persistent cookies are often used as tracking cookies.", amit úgy írtam ide, hogy: "... a tartós cookie-kat gyakran tracking cookie-ként használják.". Tehát szó sem volt feltétlenről.

 

A fordítottját "És egy tracking cookie sem feltétlenül permanens." elhiszem neked, de erre nem volt utalás a linkelt oldalon.

 

Én Chrome-ot használok. Ott is vannak beállítási lehetőségek, de eddig nem foglalkoztam vele.

 

Mindenesetre most fogtam és azt a csoportot, ahol a 4 fenyegetésnek nevezett fájl megjelent, betettem a Spyhunter kivételei közé. Valahogy inkább hiszek annak, aki session cookie-nak nevezte, mintsem a Spyhunternek, hogy ártalmasak. Így legalább nem zaklat mindig azzal, hogy ártalmatlanítsam őket. Hiszen úgyis előjönnek újra minden bekapcsoláskor.

Előzmény: pythonozok (80664)
pythonozok Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80665

Utálom, hogy nem lehet szerkeszteni...

Tracking cookie, ha kicsit paranoiás vagy, akkor zavarhat. Egyébként max. annyit árt, hogy néhány elterjedtebb statisztika készítő oldal begyűjtheti, hogy merre szoktál böngészni.

Előzmény: pimre (80663)
pythonozok Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80664

Félreérted: a permanens cookie-k nem feltétlenül tracking cookie-k. 

És egy tracking cookie sem feltétlenül permanens. 

Ha Firefoxot használsz, van egy cookie monster plugin hozzá, amivel kézben tudod tartani, honnan fogadjon cookie-t, mit őrizzen meg stb.

 

Előzmény: pimre (80663)
pimre Creative Commons License 2015.01.13 0 0 80663

Köszönöm. Átnéztem, legalábbis a cookie-k leírásáról szóló részt.

 

Ez megerősítette azt, amit a korábban általam belinkelt oldalon (elaine.ie) olvastam. Ez a leírás is azt mondja, hogy a session cookies (a session szót itt leginkább munkamenetnek lehetne fordítani) csak a memóriában vannak, ideiglenesek, és normális esetben a böngésző törli őket a bezáráskor.

 

Vele ellentétben vannak a persistent cookies, a tartós cookie-k. A lényegük, hogy rendszeresen információt küldenek a szervernek a legfontosabb felhasználási adatokról, például, hogy a felhasználó mikor látogatta meg az oldalt. És a tartós cookie-kat gyakran tracking cookie-ként használják.

 

Viszont az eredeti kérdésem továbbra is nyitott: Kell-e, hogy zavarjanak ezek a minden alkalommal megtalált és kitakarított cookie-k? Ha kárt tudnak okozni, akkor meg tudok-e szabadulni tőlük egyszer és mindenkorra, vagy adjam a kivételekhez, hogy a jövőben ne foglalkozzon vele a Spyhunter?

Előzmény: pythonozok (80662)
pythonozok Creative Commons License 2015.01.12 0 0 80662
Előzmény: pimre (80661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!