Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2016.01.27 0 0 80701

Szerintem nem érdemes szopolni, az indiai ráér, Te meg nem és csak bosszantod magad. Ha nem lehet értelmesen leiratkozni, akkor szabállyal kuka és kész. Ezek lehet ezrével keresik az oldalakat, de lehet csak simán robot, most ha csinálsz egyet lehet megtalálja, lehet nem, vagy másik 300at talál meg kéretlenül. No meg azon sem lepődnek meg, ha visszafelé fog dőlni a szemét, előfordul.

Előzmény: Szipolykaa (80698)
pimre Creative Commons License 2016.01.12 0 0 80700

Kösz. A defender fut, de nem ő törli. Beírtam hozzá is kivételnek, mégis törlődött. És nincs is a naplójában. Szóval teljes e rejtély.

Mindenesetre tegnap este becsomagoltam, és egyelőre még megmaradt.

 

Tehát megoldásnak jó, de azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az, ami dolgozik a háttérben, és törli.

Előzmény: F.E.K. (80699)
F.E.K. Creative Commons License 2016.01.12 0 0 80699

Áthidaló megoldásként csomagold be. vagy a kiterjesztést írd át (pl. .exe helyett .ex_).

 

MS defender fut a gépen esetleg? Alapból fent van és az is törölhet (az is naplóz. Bármelyik törölte is a naplójában benne kell lennie a dolognak).

Előzmény: pimre (80697)
Szipolykaa Creative Commons License 2016.01.12 -1 0 80698

Szep reggelt!
Lenne egy kerdesem.
Tudomanyos teruleten dolgozom, es van egy bizonyos spam, ami rettenetesen bosszant: Mindenfele online ujsagok kerik, hogy publikaljak bennuk. A jelensegek "predatory publishing"-kent irjak le, es megvan a konferencia-megfelelojuk is ("predatory conference"), bovebben itt: http://cabbagesofdoom.blogspot.com.es/2013/07/omics-group-conferences-sham-or-scam.html es itt: http://scholarlyoa.com/2013/01/25/omics-predatory-meetings/
Na ezek nem hagynak nekem beket, es ami a legnagyobb pofatlansag, hogy leiratkozni abszolut lehetetlen, egyszeruen ignoraljak, es tovabb ömlik a sok szenny a postaladamba. Pedig mar azt is kinyomoztam, hogy a legbosszantobbnak melyik g. a tulajdonosa (egy indiai faszi), bejeloltem a Face-n, es a barom visszajelolt :-) Ezek utan irtam neki uzenetet, de arra sem valaszol a tetu.
Ezert elhataroztam, hogy - miutan ezek a dolog termeszetebol adodoan mindig valos e-mail cimrol irnak - errol tobb izben meg is gyozodtem -, megprobalok bosszut allni rajtuk. Letrehoztam Google baratunk szamara egy weboldalt, amit feldiszitettem olyan nepszeru cimekkel, mint "Guestbook", "Restaurant", "Contact us" esatobbi, aztan felsorolom az e-mail cimeket. A problema csak az, hogy a Google egyelore meg nem talalt ra erre a weboldalra. Hogyan tudnam megmutatni neki?

pimre Creative Commons License 2016.01.08 0 0 80697

Sziasztok, most a szokásossal éppen ellentétes gondom van. Letöltöttem egy programot, aminek az installálásához egy keymaker.exe program volt szükséges. Installáltam, a program remekül működik.

 

Viszont szerettem volna a telepítőfájlt a keymakerrel együtt menteni, hátha szükségem lesz még rá. Eltettem a winchesteremen egy könyvtárba, valamint mentettem egy pendrájvra is. Az közismert, hogy az ilyen keymaker fájlokat a vírusirtók nem szeretik, és előszeretettel törlik. Ezért az Avastnál (én ezt használom vírusvédelemre) valamint a Malwarebytes Anti-Malware Home programban megadtam ezeket a helyeket, mint kivételeket.

Ez működik is, egyikük sem rakja karanténba, legalábbis a karantén listában nem jelenik meg a fájl neve. Ugyanakkor a winchesterről időről időre törlődik. A pendriveról visszarakom, másnapra megint eltűnik.

A fentieken túl más vírus- és kártevő elleni védelmet nem telepítettem a gépemre. A tudtom nélkül sem települhetett ilyesmi.

 

Kérdésem, hogy vajon mi lehet mégis a felelős ezért? A Win7 tűzfala? Ennek a pontos beállításait nem ismerem. Esetleg az Avast, vagy a Malwarebytes, amelyik nem karanténba teszi, hanem törli a kivétellista ellenére? Esetleg valami más, amire nem gondolok?

Jahno Creative Commons License 2015.12.29 0 0 80696

Azta, ma kerek 10 éve volt a klasszikus lóitató sorozat.

pimre Creative Commons License 2015.10.25 0 0 80695

Igen. Megjegyzem, semmilyen módon nem vagyok érdekelt a Google cégben, csak évek óta használom, és messzemenően elégedett vagyok a különböző ingyenes szolgáltatásaival, ezen belül a levelező rendszerével, a gmail.com-al (vigyázat! nem gmail.hu, mert annak ehhez nincs köze).

Előzmény: pernye71 (80694)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 80694

Szia pimre!

 

A múltkor az általad ajánlott "Gmail" alatt a Google levelező szolgáltatást értetted?

 

Üdv.:pernye

Előzmény: pimre (80692)
pimre Creative Commons License 2015.10.23 0 0 80692

Szia, örülök, hogy megoldódott a gondod, de a jelenség leírása alapján továbbra is az a véleményem, hogy a "rosszakaró" egy kártevő volt, nem pedig egy magánszemély. Ezért tudott hibás (nemlétező) címekre levelet küldeni a nevedben, és ezért is nem változtatta meg a jelszavadat. 

 

Továbbra is ajánlom, hogy keress egy megbízhatóbb levelezőt. Ha a google keresőben rákeresel a freemail problémák keresőszavakkal, akkor sok találatot kapsz, és a többsége friss (1 éven belüli). Például rögtön a legelső, ahova Te is írtál: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9025833. Csak olvasd vissza az utolsó 50 hozzászólást (az elmúlt másfél év termése).

Nem véletlen, hogy egyes honlapok nem is engednek regisztrálni freemailes, citromailes és hasonló címekről, vagy legalább kérik, hogy ne regisztrálj innen. Csak egy példa: http://www.noikarriernap.hu/hu/felkeszules/regisztracio (az email cím melletti kérést nézd meg!).

Előzmény: pernye71 (80691)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 80691

Kedves pimre!

 

Képzeld, írtam a [freemail] szolgáltatónak, és azt tanácsolta, változtassam meg a jelszavam, amit egy rosszakaró valószínűleg valahogy elkapott, és ezzel be tudott lépni a fiókomba, és a nevemben leveleket irkált.

Miután ezt megtettem, megszűnt a probléma. Egyébként az igazi bukta akkor lett volna, ha a jelszót megváltoztatja, mert akkor nem lett volna mit tenni. 

 

Köszönöm a segítségedet, hogy rágódtál a kérdésen! 

Üdv.: pernye

 

 

pernye71 Creative Commons License 2015.10.18 0 0 80690

Kedves pimre!

 

Az ajánlott anti-malware programot letöltöttem (talált is vagy 40 kártevőt) megnéztem a plugineket is, a gyanúsakat letiltottam. Sajnos a helyzet nem változott. Aztán eszembe jutott, hogy a probléma akkor is jelentkezik, ha más gépről jelentkezek be, tehát a hiba nem az én "készülékemben" van. Lehet, tényleg nincs más lehetőség, mint otthagyni a freemailt? (Vagy esetleg lehet segítséget kérni az üzemeltetőtől?) Ha törlöm a fiókot, a freemailes e-mail címmel történt regisztrációk is ugranak? Gondolok itt elsősorban egy bizonyos torrent oldalon elért "helyezésre", aminek a megszűnése kicsit érzékenyen érintene. 

 

Üdvözlettel: pernye 

 

pimre Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80689

Megnéztem még egyszer a leveledet. Lehet még az ok valami egyéb kártevő, ami nem vírus. Megpróbálhatnál valami rosszindulatú szoftver keresőt. Én például a Malwarebytes programot használom. Van magyar verziója is. Több helyről le lehet tölteni, talán innen jó lehet: https://ipon.hu/utils/Malwarebytes_Anti-Malware (Én nem innen töltöttem le, de torrentoldalt a fórumon nem reklámozunk, szóval maradjon homályban. De ez az Ipon.hu nekem megbízhatónak tűnik.)

 

Még annyit, hogy a MALL-nál én is regisztráltam, vásároltam tőlük nem is egyszer. Csodálkoznék, ha tőlük kaptál volna valami fertőzést.

 

Egyébként, ha sikerült rendberakni a leveleződet, javaslom, hogy apránként térj át egy komolyabb rendszerre. A freemail, citromail, meg jó néhány más is nem teljesen megbízható. Szerintem ma a legmegbízhatóbb a Gmail. És ott sok védelmi rendszer alapból be van építve. Például SPAM-eket csak elvétve kapsz. És azt is jelented, onnan arról a címről nem jön már másik. Nekem az elmúlt néhány évben eddig egyszer fordult elő, hogy fél napig nem tudtam használni. Ez újsághír is volt. Mármint nem az, hogy én nem tudtam használni, hanem, hogy üzemzavar történt. Azonkívül mindig hibátlanul működött.

Előzmény: pimre (80688)
pimre Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80688

Ez böngészőfüggő. Nem tudom, milyen böngészőt használsz. Én a google keresőben javaslom, hogy keress rá. Mondjuk a plugin és a böngésződ nevének megadásával keresőkifejezésként. Van rá esély, hogy az első néhány találat közt lesz olyan, amelyik megmondja. Ha értesz angolul, akkor több az esély használható tartalomra.

Előzmény: pernye71 (80687)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.16 0 0 80687

Kedves Pimre!

 

Az e-mail címek, amikről az én állítólagos leveleim "visszapattanak", megvannak a rendszerüzenetben (általában egyébként .....@yahoo.co.uk vagy .....@hotmail.co.uk), de egyik sem ismerősöm. Azt a 2-3 bővítményt, ami a gépemen van megnéztem, azok között biztosan nincs olyan, ami ezt a problémát okozhatná.

Most még csak azt nem tudom, hogy tudnál-e abban segíteni, hogy hol lehet az említett plugin-eket megnézni? 

 

Köszönettel:pernye

pernye71 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 80686

Kedves pimre!

 

Most csak gyorsan átfutottam a tanácsodat, majd beszámolok róla, mire jutottam.

De nagyon köszönöm, hogy reagáltál a problémára!

 

Üdv.:pernye

pimre Creative Commons License 2015.10.15 0 0 80685

Az általad idézett két üzenet nem kéretlen levél, hanem rendszerüzenet, ami arról szól, hogy az általad küldött levelet nem sikerült kézbesíteni a címzettnek. A "zavaros angol nyelvű üzenetben" meg is találod a címzett(ek) email címét, ahonnan visszapattant a levél. (Ezeknél ugyan nem gond, ha megnyitod a csatolmányt (nem kártevők), csak éppen attól attól sem leszel okosabb, tehát felesleges)

 

Próbáld meg megnézni az üzenetekben, hogy melyik címzett nem volt elérhető. Ha azt találod, hogy számodra ismeretlen, vagy ismert ugyan, de te nem küldtél neki mostanában levelet, akkor gyanakodhatsz olyan kártevő jelenlétére, amelyik a nevedben küldözget kéretlen leveleket.

Ebben az esetben a böngésződtől függően nézd meg a bővítményeket (extensions) , hátha találsz köztük ismeretlen bővítményt (pl. Linkedln, vagy hasonlók), és töröld, vagy legalább tiltsd le az adott bővítményt. Esetleg még nézd meg a beépülőket (plugin). Oda is kerülhetnek ilyenek.

 

Még annyit, hogy ha nem tudod megállapítani a neve alapján az adott bővítményről, hogy kártevő-e, akkor keress rá a nevére a google-ban, vagy kérdezd meg ezen a fórumon, hogy tudja-e valaki, hogy mi az. Mert feleslegesen ne törölj bővítményt. Ha például az AdBlock (reklámblokkoló) köztük van, azt a saját érdekedben inkább hagyd békén.

 

Előzmény: pernye71 (80684)
pernye71 Creative Commons License 2015.10.14 0 0 80684

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e valaki segíteni az alábbi probléma megoldásában.

Néhány napja naponta számos kéretlen e-mailt kapok a freemailen. 

A levelek feladó rovatában a "Mail Delivery System", a tárgy rovatban pedig az "Undelivered Mail Returned to Sender" felirat szerepel. Sajnos az első ilyen levelet megnyitottam, de a csatolmányt nem töltöttem le soha. Az üzeneteknek nincs szövege, csak valamilyen zavaros angol nyelvű "rendszer információ". Azon kívül ha levelet küldök, nem az én megjelenített nevem, hanem egy teljesen más név jelenik meg, hiába állítom vissza a beállításoknál a saját nevemet. Mindezeken felül nem enged belépni más levelező rendszerbe, máshol nem fogadja el a jelszavamat (ami egyébként ugyanaz, mint a freemail-en), de a másik freemail fiókomba sem tudok belépni. A freemail szűrő funkciója ugyancsak hatástalan a levelek blokkolásában. A NOD32 nem jelzett vírust, pedig mindig riaszt, ha rosszindulatú tartalmat próbálnék letölteni. Az e-mail címemmel néhány hazai webshop felületen és az aliexpressen regisztráltam csupán (hónapokkal, évekkel ezelőtt) , ill. legutóbb a MALL.hu-nak adtam meg az e-mail címemet. A kéretlen levelek egyébként ez utóbbi után jelentek meg.  

 

Mindezek alapján tud valaki megoldást a jelenség megszüntetésére?

 

Köszönettel

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.25 0 0 80683
Azt hiszem, van saját fórumuk, ha tudsz inglisül, ott hamarabb kapsz segítséget.
Előzmény: pimre (80682)
pimre Creative Commons License 2015.06.25 0 0 80682

Sziasztok, ismeri valaki a MalwareBytes.Anti-Malware programot? Néhány napja letöltöttem a .v2.1.6.1022 verziót, sőt azóta frissítettem a 2.1.8.1057-re.

 

Kiválóan működik, egyetlen bajom van vele: Állandóan felugrik a figyelmeztető ablak, hogy blokkolta hol az utorrent, hol a skype fenyegetést. Szerencsére nem töröl, csak figyelmeztet. Ezt egyébként - különösen az utorrent esetén - normálisnak is tartom, ezért megadtam a beállításoknál a kártevő kizárások között. Megadtam magát a fájlt, teljes elérési úttal, sőt az azt tartalmazó könyvtárat is - biztos, ami biztos. Ennek elvileg azt kellene elérnie, hogy nem foglalkozik vele. De hatástalan. Időről időre felugrik a figyelmeztető ablak, és tájékoztat a blokkolásról.

 

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a megoldás?

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.14 0 0 80681

Ja, igen: wigwam.info :)

Előzmény: ervwrevwervwervewrv (80680)
ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.14 0 0 80680

Ha még van itt élő ember:

1. Mi történt a wigwammal? (wigwam.sztaki.hu meg volt valami .info-s címe is, eltérő tartalommal)

2. Van valakinek ötlete, hogy egy vadidegen, UPC-s címről mi a bánatért pingelnek napokon át, megállás nélkül egy olyan IP-t, ami egyébként nem válaszol?

 

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.10 0 0 80679
Ez erősen vírusra emlékeztető jelenség.
Próbálj egy biztosan tiszta('nak látszó ;) ) gépen készíteni bootolható víruskereső cd-t/pendrive-ot (kaspersky, comodo stb. - érdemes többfélét is kipróbálni) és arról futtatni a keresést.
Előzmény: peterez (80678)
peterez Creative Commons License 2015.06.10 0 0 80678

Sziasztok, mi lehet annak a hátterében, hogy Win 8.1 alatt egy ideje folyamatosan kapom a jelzést a Műveletközpontból, hogy az automatikus Windows Update ki van kapcsolva?

Én mindig bekapcsolom ilyenkor automatikusra, de egy idő után vagy új indításkor mindig átvált arra, hogy ne figyelje a frissítéseket. És ekkor megjelenik a Műveletközpont üzenete is.

 

Jogtiszta win 8.1, és Bitdefender Total Security 2015 van a gépen.

 

Mi lehet a gond szerintetek? 

rokkantagy Creative Commons License 2015.04.12 0 0 80677

Egy ideje azt vettem észre, hogy a wincsin hosszas kerregés után megjelenik egy ~stb.xar file.

 

Weben ez Apple projekt részekent van említve, máshol viszont egy exceles kémprogram eredményeként szerepel.

 

Hogyan tudom felderíteni es kigyilkolni a létrehozóját??

 

Egyetlen vírusirtó se talált semmit.:-(((

pimre Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80676

Ja, azt nem is vettem észre. Azt hittem, a dvm.exe a gond, ami éppen ki volt jelölve.

Előzmény: osztódással szaporodó (80675)
osztódással szaporodó Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80675

 a magyar nyelvű windows-ban érdekesek a kínai karakterek a felhasználó helyén

(egyébként 5 perc mire elindul a TaskManager valamint lehalt az USB, se pendrive se nyomtató)

újratelep. megoldotta

Előzmény: pimre (80674)
pimre Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80674

Igen, ez a Microsoft Desktop Window Manager, magyarul asztali ablakkezelő. Mi a bajod vele? Meglehetősen szűkszavú vagy:-)

 

Két gépemen is Win 7-et használok, ezeken természetesen ott van, de soha semmi gond nem volt vele.

 

A te gépeden valami más okozhat gondot, ha egyáltalán. A képeden az nem látszik, hogy mi a problémád. A vele kapcsolatos esetleges hiba kijavítására többek közt itt találsz tippeket: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/dwmexe-using-alot-of-ram-and-causing-the-computer/2582391b-6663-4747-a6de-bfa4092d6a4f

 

Előzmény: osztódással szaporodó (80673)
osztódással szaporodó Creative Commons License 2015.03.31 0 0 80673

pimre Creative Commons License 2015.03.10 0 0 80672

Mivel a Chrome neked csak másodlagos, lehet, hogy az AdBlock csak elkerülte a figyelmedet, és talán nálad is megvan. Persze letiltható, de nekem eszem ágában sincs.

 

Egyébként a Chrome így ajánlja: "A legnépszerűbb Chrome kiegészítő, több mint 40 millió felhasználóval! Reklámokat blokkol szerte a weben." És nálam a 2.18.1 verzió blokkolja a reklámokat.

 

A buhera meg tévedés. Szabályos Win7 Ultimate telepítés után az Internet Explorerrel (jobb híján) letöltöm a google oldaláról a chrome legfrissebb verzióját: https://www.google.hu/chrome/browser/desktop/, és a velel együtt települő Avast vírusirtót. És onnan kezdve szinte csak a chrome-ot használom. És rövidesen megjelenik a hozzátartozó AdBlock, így még a Chrome ingyenes Webáruházában sem kell keresgélnem.

És nagyon elégedett vagyok. Úgy a Chrome-al, mint az Avast-al és az AdBlock-al.

Előzmény: Misland (80671)
Misland Creative Commons License 2015.03.10 0 0 80671

Az, hogy kérés nélkül telepíti az AdBlock-ot és az AdBlock Plust, annak kifejezetten örülök.

 

Nem tudom, milyen (buherált?) telepítőt használtál, én nem látok ilyeneket, meg azért is furcsállom, mert a hirdetésekből élő Google szerintem nem tekinti elhivatott céljának a reklámok blokkolását. Opcionálisan persze engedik, ha valaki külön tesz érte.

 

Firefoxnál is hasonlóan, pedig ők inkább csak böngészőben érdekeltek. Csak ez inkább ilyen elvi kérdés, mivel az internet talán fő mozgatórugója és éltetője a reklámok, nem illene nyíltan betámadni, még a Firefox készítőinek sem.

 

Egyébként én is használom a fentieket, Firefoxban.

 

A Chrome nálam csak tesztböngésző, illetve a térképet azon nézem és az RTLMost videókat, mert az én rendszeremen az Intel GPU DXVA-gyorsítása problémás, ami a Firefoxban is hibát okoz ezen a két helyen. A Chrome nem alkalmazza a grafikus gyorsítást, ugyanakkor Firefoxnál sem kapcsolhatom ki, egyéb okból, így marad a másodlagos böngésző.

Előzmény: pimre (80670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!