Keresés

Részletes keresés

BlueBird Creative Commons License 2000.12.14 0 0 82
"fürge mint a tigris, és farka surran mint a gyík"

Hihihi

Előzmény: Közellenség (79)
Közellenség Creative Commons License 2000.12.13 0 0 81
Legalább leírta volna valami előszóban, hogy nanoterápián vett részt a főhőse! Esetleg, hogy ő a két évszázados ember magyar verziója...
Előzmény: Kipper (80)
Kipper Creative Commons License 2000.12.13 0 0 80
Igen, ez nekem is tetszett. A Sindzse megírásakor a háborús élményeivel gazdagított minket, később is előkerült, hogy az RAF-nek dolgozott, aztán az író bizonyára rájött, hogy Sean Connery is csak 15 éves volt a 2. vh befejezésekor, és hát eljárt felette az idő; nem lehet már egy hasonló korú pacáktól elvárni, hogy tigris és gyík elegyeként mozogjon. Ezért aztán leépítette ezt a vonalat, és maradt a "nagydarab kefehajú fiatalember", aki a 90-es években is fitt. Lendvai is háborús veterán, de ott legalább a bevezető rész utal arra, hogy a történet nem új.
Előzmény: Közellenség (79)
Közellenség Creative Commons License 2000.12.13 0 0 79
A Sindzsét - pironkodva bevallom - nem olvastam. A Vérfarkas tetszett. Csak azt nem győzöm számolgatni, hogy a világháborús veterán elsőszemélyű főhős hány éves lehet mán, hogy fürge mint a tigris, és farka surran mint a gyík. :P
Előzmény: Kipper (78)
Kipper Creative Commons License 2000.12.13 0 0 78
Szvsz mostanában nagyon dominál nála a misztikum (Lebegők, Tulpa) és a brutalitás (Mau-Mau). A régi könyvei remek kikapcsolódást nyújtanak, amikor még titokzatos segítők ólálkodtak LLL vagy Lendvay körül (Karvaly, Fekete kalap, Damballa) és minden eseményt emberi gonoszságra lehetett visszavezetni. Személy szerint a Vérfarkas éjszakája a kedvencem, ahol rendesen beleásta magát a mítosz hátterébe.

Ahogy ktibor megjegyezte, nem Dosztojevszkijt helyettesíti, nem is az a célja. King-gel sem hasonlítgatnám, mert LLL saját műfajt teremtett. (Németországban egyébként ezzel a felirattal jelent meg a Sinzse: Ha tetszett az Indiana Jones, ezt imádni fogja!)

Közellenség Creative Commons License 2000.12.13 0 0 77
Az egyes szám első személyű "nyomozós" könyveit az atmoszféra miatt olvasom, aminek a megteremtéséhez SZVSZ konyít. Talán ezért szoktam néha Doomozni is néha egy kicsit. A történet teljesen mellékes. Az LLL Construction Kit baromi jó ötlet, csak a helyszínek kitalálását lenne nehéz belefoglalni. Jó, hogy az embernek eszébe juttatja, hogy van más is, mint a szürke budapesti tél. Még akkor is, ha nem szürke, nem budapesti, és nem tél. :D

Hosszú szafári rulez! [igaz, az Lőrincz L. volt]

Előzmény: ktibor (49)
Közellenség Creative Commons License 2000.12.13 0 0 76
Ide még visszagyövök.
Laslow Creative Commons License 2000.12.13 0 0 75
Elolvastam vagy 10 könyvét, aztán úgy döntöttem, hogy túl ugyanolyanok és ez nekem unalmas. Maradtam Stephen Kingnél:) Aztán most egy pár hete megint kedvem támadt LLL-hoz, jó lenne elolvasni tőle valamit, hisz olyan jó emlékek élnek bennem, ahogyan visszagondolok a régi szép időkre, mikor a könyveit olvastam.
ifj Creative Commons License 2000.12.12 0 0 74
Szerintem örülnél neki, ha csak egy gyenge utánzatát össze tudnád hozni bármelyik regényének.

Nekem Laci bá a kedvenc íróm és büszke vagyok arra, hogy majdnem az összes könyve meg van nekem, a Lawrence-ből az összeset olvastam, és nagyon örülök, hogy a Magyar Könyvklubb segítségével meg tudom venni a hiányzó köteteket.

Igaz az, hogy történetileg nehány regény eléggé lapos (pl.: A Suttogó árnyak öble), de a tudományos rész mindig a valóságon alapszik. Ez viszont nem kevés utánajárásaba kerülhet Laci bácsinak.

Azt pedig, hogy a történeteiben milyennek formálja meg saját magát, bízzd inkább rá.
Ne mond azt nekem, hogy te sohasem álmodoztál arról, hogy másmilyen legyél.
A különbség csak annyi, hogy Laci bá' ezzel penzt tud keresni.

A most megjelent tortenetet most olvasom. Szerintek nagyon jo. Mondjuk van benne egy resz, ami szerintem mar szerepelt egy masik konyvben (amikor a bunyossal talalkozik), de ettol meg tetszik. Le se tudom tenni.

Csak igy tovabb Leslie! Gratulalok es Sok Sikert!

Előzmény: mmmspb (12)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.10 0 0 73
Melyik az a 4 regi mu?

Hat mostanaban A kicsik cimu muve jelent meg,oyan se vege,se eleje,bar ezt sajat neven adta ki.

Előzmény: Törölt nick (72)
potyómotyó Creative Commons License 2000.11.05 0 0 71
Jaaa, szóval a "Mau-Mau a McIntire-Gyilkosságok" című könyvre gondolsz? Hát, tényleg nem volt jó. Jobbat vártam.
Előzmény: Törölt nick (70)
potyómotyó Creative Commons License 2000.10.13 0 0 69
A.Sas:
S.King-től voltak azért emészthető könyvek is. Én a Tűzgyújtó-t (a kislány aki tüzet gyújtott), Cujo-t (a megveszett Bernáthegyi kutya), Christine-t (a féltékeny pirnyos autó), Tortúrá-t (az íróról, aki balesetet szemved a hegyekbe és egy női rajongója talál rá) olvastam.
De mostanra már nem hoznak tűzbe ezek az irományok. Nem érdekel S.King. és a szörnyei.
Utólag is bocsi az OFFTopic-ért.:-)
Előzmény: Törölt nick (62)
Veg Creative Commons License 2000.10.13 0 0 68
potyómotyó Creative Commons License 2000.10.13 0 0 67
BlueBird: "Négy fekete koporsó" volt a címe.
A legutóbb a Tulpa címűt olvastam. Szerintem nagyon jó könyv volt. A Kicsik-et viszont készülök elolvasni.
Előzmény: BlueBird (66)
BlueBird Creative Commons License 2000.10.13 0 0 66
Sokáig én is szerettem a könyveit, de mostanra már unom. Egy könyvet olvastam tőle, amit Frank Cockney néven írt, Négy koporsó vmi volt a címe. Egész tűrhető volt. Elsősorban a krimi jelleg miatt olvastam, másodsorban, mert tudományosan is nyújtott valamit. Sajnos tényleg elsablonosodott, akárcsak Vavyan Fable, legnagyobb bánatomra.
A. Christie, E.S. Gardner és R. Chandler rulez! Legalábbis krimi műfajban, bár A.C-től is olvastam egy-két marhaságot.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.13 0 0 65
Olvasta valaki az iro:A kicsik cimu muvet,hogy tetszett,velemeny?

Nem volt rossz,szerintem,bar nagyon X-aktas lett a befejezes.

tejfigura Creative Commons License 2000.04.11 0 0 64
teljes mértékben egyet értek bogyóval leslie l. lawrencet illetően. valaha (kamaszkorom kezdetén) nagy rajongója voltam sci-fi műveinek, de szellemi fejlődésemmel párhuzamosan egyre kevesebbet és kevesebbet olvastam tőle, aztán úgy 15 évesen végképp abba is hagytam. kurvára misztikus akar lenni a csóka, de nem tud, csak felesleges és kiszámítható fordulatokra futja "írói vénájából". még strandra is kevés.
birildi Creative Commons License 2000.04.11 0 0 63
Nekem főként azért teszenek a könyvei, mert egyedülálló fanáziáról árulkodnak.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.10 0 0 62
En Merle-tol a tortenelmi muveket olvastam es a Madrapur c. konyvet,ez utobbi kifejezetten nem tetszett.
S.King es R.Cook nalam sem nyero,akkor inkabb Lawrence.

E.S.Gardner es "esetei" igencsak jo muvek,de ebbol a kategoriabol Chandler a kiraly.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.03.10 0 0 61
Merle nem agymunka???
Oké, megérteni és követni valóban könnyű, de SzVSz eléggé elgondolkodtatók a könyvei. Mondjuk én csak 3-at olvastam (Védett férfiak, Állati elmék, Mesterségem a halál), lehet, hogy ez még nem reprezentatív minta...

[ZedIzDead]

Előzmény: bogyó (60)
bogyó Creative Commons License 2000.03.10 0 0 60
Hát, ha nem akarsz túl sok agymunkát kifejteni, akkor ott van pölö Robert Merle. Ha szeretsz gondolkodni is (valamennyit...), Agatha Christie, E. S. Gardner, G. Simenon, a humor-éhséget jól oltja Rejto. Ha pihenni vágyik az ember, olvassa el kedvenc ifjúsági regényét, az jó arra is, hogy lemérje, mennyit fejlodött azóta.

Mindenesetre szinte minden jobb mint a LLL, vavian fable,stb, kategória.

na üdv,
b

Előzmény: Törölt nick (57)
Shogun Creative Commons License 2000.03.09 0 0 59
Engem például le tud kötni bármelyik könyve, és mégsem olyan vagyok aki elolvas mindent ami elé kerül. Pl. a Stephen Kinget utálom, nekem az ő könyvei nem tetszenek. Legutóbb pl. a Dűnét olvastam (nagyon jó volt), de most vettem egy Moldova könyvet is.
Csáó.
Előzmény: ZedIzDead (58)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.03.07 0 0 58
IMHO hosszú vonatútra legjobb. Leköti az embert pár órára. Csak fontos, hogy egyhuzamban olvassam el, mert ha 1 nappal később felemelem, sokat kell visszalapozni :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 57
Bogyo:
nekem pihenes keppen teljesen bejonnek a muvei.

Irj egy peldat!kosz!

bogyó Creative Commons License 2000.03.06 0 0 56
Bazeg, LLL nagyon gáz. A könyvcímei tipikus ízléstelen ponyva-címek, amelyek kitalálásánál a sablonoktól való eltérés súlyos mínusz százezrekben mérheto a bevétel oldalon... "Könyvei" közül csak az Uvölto bikához (?) volt szerencsém, de a faszi nem bír különösebb tehetséggel, viszont eltalálja az átlag, gondolkodásra képtelen, de olvasni még tudó középmagyar ízlését és kielégíti gyerekes romantika-igényét. Persze mindezt a minoség nagyvonalú mellozésével.

Nem igaz, hogy nincsenek igényesen szórakoztató muvek is...

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 55
Lehet az ironak semmi koze sincs a kiado piaci tevekenysegehez.
Shogun Creative Commons License 2000.03.02 0 0 54
Húúú. Azt hittem eldobom az agyam. A Laci alatt tényleg elment a ló. Kiadta újra a Mau Mau-t (!), keményborítóval, ugyanazzal a borítóképpel és mindezt potom 1500-ért (!!!) árulják. Ha újra kiad valamit, akkor legalább a régiek közül tegye, és reális áron. Ez rossz húzás volt tőle...
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.19 0 0 53
Igaz,hogy egyes szam elso szemelyben ir,de nem feltetlenul Ot kell elkepzelni,mint fohost,kepzeld bele pl. magadat,mennyivel jobb a kep:))
Nalam mostanaban a Lendvay storyk viszik a palmat,ott meg szerencsere megmaradt a szinvonal,semmi kolostor,semmi gyanus varazslat,csak Lendvay hulye feje.lasd Mau Mau.

Egyebkent szerintem csak az L.L.Lawrence tortenetek laposodtak el,ugy a Halalkialtok tajekan,a tobbi tartotta szinvonalat(A ko fia,Kez a sziklan nagy kedvenceim)

Shogun Creative Commons License 2000.02.18 0 0 52
Én azért nem szidnám le Laci bátyót. Persze, hogy sablonosan ír, meg satöbbi, de hát már nem mai gyerek, és már kiírta magából amire futotta. Mondjuk, ha tartana egy-két év szünetet, akkor lehet, hogy elő tudna adni magából egy jobb sztorit.
Előzmény: mud (51)
mud Creative Commons License 2000.02.18 0 0 51
"mmmspb válasz erre | adatok | e-mail 2000-01-27 12:37:53 (12)

Az egész egy áltudományos kultúrmocsok.
Ráadásul a műveiben nagy nőcsábászként jellemzi az egyes szám első személyű elbeszélőt, a valóságban pedig egy kicsi kövér pösze figura.
Elismerem, hogy profin keres sok pénzt, de nem büszkélkednék azzal, hogy ő a kedvenc íróm. "

Egyetertek. Raadasul, egy ontomjenezo, pitianer pozőr. A sztorik pedig szarok, fele meg lopott. Igaz, csak harom konyvet olvastam tole, de az tobb, volt, mint eleg. Sad, sad, sad...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!