Keresés

Részletes keresés

jedilovag Creative Commons License 2007.07.27 0 0 8646
biohami, beléd??? whadafuck!? ;-)))
Előzmény: shiraz (8643)
jedilovag Creative Commons License 2007.07.27 0 0 8645

uhh, felsorolta tegnap telefonon, csorgott is a nyálam rendesen...

ma este végig esszük ;-)))

Előzmény: Edmond Dantes (8644)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.27 0 0 8644

Mi van benne? Elfelejtettem megkérdezni, amikor szólt.

Most sajnos(?) vidéken szükséges garázdálkodnom (ill. paráználkodnom ;) ), így nem tudom tesztelni.

Előzmény: jedilovag (8642)
shiraz Creative Commons License 2007.07.27 0 0 8643
Serpenyős 3ker Szépvölgyi út. Az a fajta óbudai kerthelyiség amilyen régen sok lehetett, de ma már igen kevés van, de azok is gyengék.  még a szépvölgyi út kis zaja sem zavar főleg este. az elmúlt hónapokban 4-5ször rápróbáltam és csodálkoztam is mennyire megszerettem. napi ajánlatok, bio étlap serpenyőben sült cuccok stb. egy gyengéje van az a borlap. de az sok helyen problémás nekem...
jedilovag Creative Commons License 2007.07.27 0 0 8642
tudomásom szerint meg fix menüsor. ;-)))
Előzmény: Edmond Dantes (8641)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.26 0 0 8641
Tudomásom szerint szabad. :)
Előzmény: csite (8640)
csite Creative Commons License 2007.07.26 0 0 8640

mi van a menüben?

 

 

Előzmény: Edmond Dantes (8638)
jedilovag Creative Commons License 2007.07.26 0 0 8639

hoppácska!!!

fix vagy szabad menüsor?

Előzmény: Edmond Dantes (8638)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.26 0 0 8638
A héten 7.990-ért lehet 6 fogásos menüt enni a Segalban.
Előzmény: csite (8630)
bor_kedvelő Creative Commons License 2007.07.26 0 0 8637

mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy még csak ebédidőben voltunk...

de a leves tényleg elég gyengus volt, és nekem most a grízpuding sem ízlett annyira, mint legutóbb...

Előzmény: csite (8630)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.25 0 0 8636

nincs felszolgálási díj, legalábbis az ebéden nincs. klíma nekem tökéletes volt, de mi még a 42 fokos napok egyikén voltunk.

Előzmény: Via Galvani (8629)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.25 0 0 8635

azért egy angol nyelvű honlapot illene egy ilyen helynek csinálnia...

Előzmény: Törölt nick (8634)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.25 0 0 8634
ó, köszönöm!!
Előzmény: Edmond Dantes (8632)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8633

Írj csak, legalább így lesz színes a topic.

 

Ma a Matteoban ettünk:

Hideg gyümölcsleves friss gyümölcsökkel

Rákkal töltött bélszín java konyakos mustármártásban,

Konyakban flambírozott csípős bélszíncsíkok szarvasgombás tagliatellével

 

Az orosz származású partner annyira elégedett volt, hogy beígért egy Beluga-kaviárt a számomra. ;)

Előzmény: Funghi (8631)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8632

Hanner, http://www.hanner.cc/restaurant.htm

Három forgatási napot sikerült összevágni ilyen rövidre. Amin az átlagnézőnek gondolkozni kellene, ki is hagyták...

Előzmény: Törölt nick (8626)
Funghi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8631

Apetito: hétvégén volt szerencsém (ez jó megjegyzés, mert bármit jelenthet) az étteremhez. 1. Korábban írta itt valaki, hogy nincsenek már a kisadagos kóstolók (ez így van. Sajnos a honlap még mindig hirdeti)

Előétel - Sült sajtfalatok, gyöngyhagymával, erdei gombával és zöldsalátával; Főétel - (rövidítve) Fácánmell filé szalonnába göngyölve vörösboros körtével és krumpli ("tortácskával")  pürével ; Desszert - Mini túrógombóc tokaji borhabbal és krokanttal; + 2 sör + ásv. víz = 11.000,- (az aprót nem kértem vissza, de ebben benne volt 1000 valahányszáz Ft felszolg. díj).

Vélemény a saláta finom volt, de ennyi, a fácán viszont nagyon omlós volt és jó ízű, igaz nem teljes egészére jutott a rozmaring szószból, de a körte, az eddigi legjobb volt, amit eddig ettem, a túrógombóc csalódás - nem azért mert rossz volt, de édesanyámé könnyebb és a borhab sem hagyott mély emlékeket (pedig miatta rendeltem). A felszolgálás a helynek megfelelő volt, folyamatosan hordtak körbe olivás; hagymás kenyeret és mini császár zsömlét.

A számlát személyenként tudták prezentálni (többen voltunk) Összességében kellemes hely és ennyi. (Krízia, de még a Chez Daniels is (tudom ez sem tetszett sokaknak) jobb volt.

Csak a kedélyek borzolása véget: A R. Pelikán első alkalommal jobban tetszett, pedig ez komolyabb és minőségibb hely. (még utána kétszer voltam a R.Pelikánban, de már nem írtam róla, mert sokaknak a név hallatára görcs áll a kezükbe és írhatnékjuk támad "kicsit" személyeskedve). Az igazság szerint pedig jól lehúztam volna.

Ha nem vet ki a topic igényes törzsközönsége azért még írnék be, ha úgy hozza a sors

csite Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8630

megnéztük mi is a brokkolikrémlevest, de az nagy csalódás volt, nagyon menta domináns, és olyan kovászosuborka levére hajazó aromatikája volt

 

szombaton viszont voltunk Segalnál

5fogásos menüt prezentált, minden kifogástalan volt, ami kiemelkedett nagyon-nagyon, az a rák+rizottó, és a creme brulee

de igazságtalan csak ezeket kiemelni, mert minden tökéletes volt

Előzmény: Törölt nick (8623)
Via Galvani Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8629
És a "felszolgálási dij" mellett elvárják a borra valót?
Az ördöggörcs az ilyen részletekben rejlik. Erről ne hallgassunk.
Előzmény: Törölt nick (8623)
Via Galvani Creative Commons License 2007.07.23 0 0 8628
Csalogány? Klíma nem túl erős vagy túl gyenge?
Előzmény: Törölt nick (8623)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.22 0 0 8627
Hétfőn találkozom vele, megkérdem.
Előzmény: Törölt nick (8626)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.21 0 0 8626

én is láttam, tök véletlenül, érdekes volt. nem tudjátok, hol, milyen étteremben voltak ausztriában?

Előzmény: varadit (8624)
cibulette Creative Commons License 2007.07.21 0 0 8625

Itthon senki sem vegyészkedik céltudatosan!Szójalecitint használnak páran  habosításra és xantant zselésítésre plcsalogány26,Klassz.de pl a Ferran Adria féle CaCl-os eljárást esetleg a lou lou-ban találkozhatunk.Nem érzem hogy erre a dolgokra itt kis hazánkban meleg fogadtatás várna-sajnos -ez a határokon belül mozogva egy kis szint vihetne megszürkült gasztronómiánkba!

 

Előzmény: varadit (8624)
varadit Creative Commons License 2007.07.21 0 0 8624

 

 Szimpatikus srác ez a Viktor. Valamiért idősebbnek gondoltam, meglepődtem, mikor megláttam.

 De az nem volt világos, hogy miért is kellett Ausztriáig menni, hogy prezentálják a molekuláris gasztronómiát? Itthon senki nem "vegyészkedik"?

 ( paradicsom és egres? hm, ki fogom próbálni... )

Előzmény: Edmond Dantes (8622)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 8623

hát emberek a csalogány egyszerűen tökéletes! a zsályás burgonya krémleves még hagyján, de a mentás brokkoli krémleves egészen zseniális, a heck roston tökéletes, a rizotto fenomenális. és a hozzá rendelhető bor is tök pozitiv meglepetés volt, egy orosz gábor tokaji furmint, nem is ismertem, könnyű, szuper.

 

a pincérek valóban nem hozzák a kaja szintjét. 3 fogásos menót akartunk rendelni, de kikapták a kezünkből az étlapot és nem is hozták vissza, valszeg az elején félreértettek minket és onnantól nem sikerült őket visszaterelni, de sebaj. kénytelen leszek visszajárni :-))

Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8622
Szombaton a TV2-n a Magellánban a molekuláris gasztronómia lesz a téma, valamint nyilatkozik Segal Viktor  is.
Szakadás Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8621

Tavaly óta az éttermek felszámíthatnak felszolgállási díjat (természetesen ezt fel kell tüntetniük az étlapon), és azt kedvezményesen adózhatják. Természetesen semmi nem kötelezi őket, hogy ezt az utat válasszák.

Ahogy látom, ez gyakorlattá vált a cukrászdákban, ahol felszolgálás is van, hiszen nem adhatják két áron a süteményt a pultnál illetve az asztalnál.

 

Egy étteremben is lehet etikus módon eljárni, és hangsúlyozni, hogy felszolgálási díj van, és nem fogadni el efelett borravalót. Na ez az, ami nincs.

 

Személyes tapasztalatom szerint szemrebbenés nélkül teszik el a borravalót (Remiz, Firkász) vagy még át is vágják a vendéget (Robinson). Így könnyen kerülhet egy vacsora 30-40%-kal többe, mint a feltüntetett ár.

 

Innentől az egész a társtopikba való ... Nem szívesen megyek olyan helyre, ahol a felszolgálási díj felett ELVÁRJÁK a borravalót.

Előzmény: Wormie (8620)
Wormie Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8620

A felszolgálási díjat hozzászámolják a számlához, amikor rákérdeztem, hogy miért van így, elmondták, hogy a legtöbb felsőbb kategóriás étteremben, így járnak el, az adó szabályok miatt.

 

Kicsit OFF, de valaki el tudná ezt magyarázni néhány mondatban? Úgy értem, hogy miért...

Múlt héten egy nemzetközi konferencia néhány résztvevőjével beültünk a Gerbaud teraszra, és ott is ez a gyakorlat. Ki-ki alapon ment a fizetés (kávét, üdítőt ittunk), de asztalonként csak egy számlát hajlandóak hozni. Ezekután kikészítettük a borravalóval kiegészített összeget, és jött a nagy pofáraesés, hogy borravaló nélkül többet kell fizetni. Az étlapon csak a legutolsó oldalon, legalul, apró betűkkel van feltüntetve, hogy 15% felszolgálási díj nincs benne a feltüntetett árakban.

Először azt hittem, hogy tán az ÁFA nincs feltüntetve, de aztán felvilágosított a felszolgáló. Mindenesetre elég kínos volt, mert a vendégeim rögtön magyarosch átvágást sejtettek... :-(

Előzmény: Hoborc (8615)
jedilovag Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8619
mér, milyen a pornósztárok tányérja, simára nyalva?
Előzmény: Törölt nick (8574)
jedilovag Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8618
jó meglátás, bár az első merítést nem próbáltam végig. csalogány tegnap is hozta a kvalitit...bár az egyik (újszerű) pincér nem volt a topon - de a kaja eccerűen kifogástalan!
Előzmény: xantan (8617)
xantan Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8617
Egy osztrák gasztronómiai szakíró szerint Budapesten a páva a faustos az alabárdos és a lou-lou mellett a a klassz és a csalogány26 a legkiemelkedőbb éttermek!!Hajrá így tovább!!!Szerinte a többiek még nem emelkedtek ki a több mint 50 éves gulyáskommunizmus árnyékából!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!