Keresés

Részletes keresés

Rettenet Creative Commons License 2000.01.06 0 0 270
Csak nem ajánlatot tettél?
két takarítás közt még egy kis olvasásra is beneveznél mi?
Előzmény: hirvike (265)
Gróf Úr Creative Commons License 2000.01.06 0 0 269
Purusa, mon vieux, szerintem kezdjük szerényebben a megvalósítást; a berendezési igényeiddel egyetértek, de egy jobb, méretes jacuzzi árából olvasótermet lehet venni! Tehát ha szerényebb keretek közé szorítjuk jogos igényeinket, akkor megvalósíthatjuk a projectet még a mi korlátozottabb anyagi lehetőségeink mellett is, mindenki kölcsönös megelégedésére, míg ha elrugaszkodunk a valóság rögös talajáról, akkor csak álom marad...
Előzmény: Purusa (263)
Gróf Úr Creative Commons License 2000.01.06 0 0 268
Tilia kedves, én nehezményezem a megosztott figyelmet olvasás közben! Szerintem minden könyv megérdemel annyi tiszteletet, hogy amikor olvasol, csak rá figyelj... És hogy pont a kötögetést hiányolod...!? Na meg a könyv gerincének kitörése, már megbocsáss: utána használhatatlan a könyv a mások által való olvasásra és én ezt barbárságnak tartom, már megbocsáss!
Előzmény: Tilia (262)
Gróf Úr Creative Commons License 2000.01.06 0 0 267
robi, én benne vagyok, szerintem meg tudjuk szervezni és az egymás közötti koordináció sem okozna gondot, csak elképzelem a könyv borítóját, amint beviszi az ember az olvasóterembe és szinte érzi, hogy megszólal: "Jé, de ismerős helyszín!" :-)))

Más: a komoly szervezést bonyolítsuk mélben...

Előzmény: robicsek (261)
gargoyle Creative Commons License 2000.01.06 0 0 266
jóreggelt kedves könyvfetisiszták!

ismét szaporodtak a nagyon "ontopic" hozzászólások, melyek "offtopic" szemmel olvasva roppant szórakoztatóak, ha néha mégoly félreérthetőek is...csak így tovább

most különösebb az olvasásról nem jut eszembe, talán csak annyi, hogy könyvklubot vagy olvasótermet kialakítani elvileg jópofa gondolat, de a gyakorlati megvalósítás felvet néhány problémát, és most itt nem kifejezetten az infrastruktúra megteremtésére hanem inkább az olvasóközönség konfliktusmentes műélvezetére illetve a könyvek kikölcsönzési rendjére gondolok.....ezen kívül én speciel nem feltétlenül szeretnék egy már rongyosra olvasott könyvet lapozgatni, persze tudom, kinek a pap, kinek a paplan.....

hirvike Creative Commons License 2000.01.06 0 0 265
Kivülállóként azért tudnám javasolni, hogy egy takinénit is szerződtessetek, mert hát egy kétes tisztaságú olvasóterem nagyon le tudja lohasztani az olvasási kedvet. :-)
Előzmény: Purusa (263)
hirvike Creative Commons License 2000.01.06 0 0 264
Említettem már, hogy én még zoknikötés közben is tudok olvasni? Bár ha jól emlékszem sosem próbáltam...

Aknot: nekem anno nem tűnt fel, hogy lankadt volna az olvasási képességed. Sebaj, majd a tantónénivel átismételgetheted a dolgokat :-)

Előzmény: Tilia (262)
Purusa Creative Commons License 2000.01.06 0 0 263
robicsek: Rendkívül figyelemre méltó ötlet! Komolyan! (Jelenleg ugyan anyagilag nem igazán vagyok meg offé, de dolgozom az ügyön... azért a project elindulhat... kényelmes, végeláthatatlan ágy, puha szőnyegek, domború kartámaszú bőrfotelek, duci párnák... nem is lenne szükség túl nagy kéróra, hiszen nagyon kevesen szeretnek közben rohangálni... minimalista zenecucc, naaaagy fürdőszoba [kádban olvasás] [[jacuzzi?]], apró konyha, esetleg bárszekrény. Hm? - Yah, hátsó lépcső, biztonsági zár az ajton!! [Utálom, ha olvasás kozben zavarnak...])

Aknot: veszélyes! Közlekedésbiztonságilag... (Gondolj bele: hirtelen fékezéskor, vagy - ugye olyankor nem lát igazán jól távolra az ember - rágurulsz egy olyan lejtőre, ahol aztán nem tudsz megállni...)

Tilia: szvsz ha elzsibbad a karod, érdemes testhelyzetet változtatni.

Tilia Creative Commons License 2000.01.06 0 0 262
Az olvasási szokásaimról: bárhol, bármikor... csak jó - és lehetőleg fantasy - legyen! A legszívesebben evés közben olvasok. A második helyen a füdőkád áll (sajnos ez csak hétvégenként kivitelezhető), majd a TV elötti megosztott - de inkább az olvasmányra irányuló - olvasás-nézés-hallgatás (ebben csak az a rossz, hogy nem lehet közben pl. kötni). A legkevésbé ágyban fekve szeretek olvasni, mert mindig elzsibbad a karom.
A könyv lapjait rongyosra tekergetem néha - ha nagyon izgi -, és MINDIG kitöröm a gerincét, mert utálom, hogy ha nem áll elég "laposan" magától is. Azért még nem lesz undorító, csak olyan kedvesen olvasott benyomást kelt. :-)
robicsek Creative Commons License 2000.01.05 0 0 261
purusa, Gróf,
nekunk kb ugyis hasonlitanak a könyv preferenciáink, nekem már többször felmerült, hogy barátokkal közösen egy kis lakást be lehetne rendezni egy olvasásra alkalmatos helynek, amikor valamelyikünk félre akar vonulni diszkréten a kedvenc könyvével meg egy whiskyvel, hogy megtehesse nyugodtan.
szerintem nem olvasgatnánk annyit, meg lehetne megszervezni páran egy ilyen közös kis olvasószobát, mit gondoltok?
És mindenki , némi szervezés után, félrevonulhatna a kedvenc könyvei egyikével.

Aknot,
érdekes élmény, attól függ, hova teszed a könyvet. De eléggé izgalmas látvány a többi közlekedőnek is.

Sir Balambér Creative Commons License 2000.01.05 0 0 260
Had csatlakozzak eme nemesi bandériumhoz. Olvasni mindig és mindenhol! Bár az autóban-buszban olvasást még fejlesztenem kell... és a repülőgép sem az igazi. Viszont (és ezzel nem szeretném a könyvbarátok eme szentélyét beszennyezni) a műsorosújság szent révületben történő böngészése a toaletten szinte reflexszerűen történik nálam.
Ki mit olvas mostanában? Az én favoritom Mérő, "Mindenki máskép egyforma" című könyve.. A legjobban a "gyáva nyúl" javasolt nyerési stratégiája teccik... (Érdeklődés esetén szivesen kifejtem).

ui: Szia Sógor! :)))

Aknot Creative Commons License 2000.01.05 0 0 259
Erôsen foglalkoztat a vezetés közben való olvasás gondolata (egy filmben láttam ilyet). Van valakinek errôl tapasztalata?
Purusa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 258
...örül az ember szíve ennyi könyvbarát láttán. :)

[Alig győzlek olvasni benneteket :))))))]

Csin: ez a fürdőkádas módszer... ez tetszik! Én még sosem próbáltam, mert attól féltem baja lesz a könyvnek (kicsúszik a kezemből, stb.).
Esetleg megmutatnád/elmondanád egyszer, hogyan lehet biztonságosan...? ;)

A monsieur Le Comtetal egyetértek olvasótermileg. (Apropos: ha tud valaki alkalmasat, nekem is szóljon! Köszönet. :)

Külföldről származó könyvek: hááát, bár azt mondják nyelvében él a nemzet, szerintem ne állítsunk fölösleges korlátokat magunk elé!
Igenis érdemes utazás közben olvasni. (Nem olvas_gat_ni! Az teljesen más mű faj... Különben is, ha csinál valamit az ember, csinálja alaposan....)
[..Múlt ősszel találkoztam például 1 francia művel... mit mondjak, lenyűgöző volt - sajnos kb. a felénél kiderült, hogy nem kölcsönözhető. :(]

Havária, májdiar - az igazán jó opuszokat szinte tapintva is lehet olvasni, becsukott szemmel. (V.ö. ujjukkal olvasó fenomének...) Szinte adják magukat, vezetik az olvasót.

Színhelyek: egyszer volt alkalmam nyílt víztükrön ringó kenuban olvasni.. hmm... igazán nem sikerült befejeznem a művet, de mint nagyon kellemes élményre emlékszem rá vissza... (Azért múzeumlépcsőn én se biztos, hogy megkísérelném...)

Társaság: ...többször próbáltam már javasolni a barátnőmnek, hogy együtt olvassunk el egy könyvet. (Mármint hogy mi, egyszerre ketten, ugyanazt, ugyanabban az időben. Együttes lapozas, megvárjuk a másikat - szerintem pusztán odafigyelés kérdése az egész.) Sajnos az esetleges elméleti egyetértést mindig megtorpedózta a gyakorlatpróbájapuding: t.i. soha nem tudtunk megegyezni a konkrét mű címében. (Következetesen más típusú opuszokra gondoltunk.) Hasonló helyzetben voltatok már?

Aknot: szvsz az olvasást egyszerűen képtelenség túlzásba vinni.

Aknot Creative Commons License 2000.01.05 0 0 257
Viszon így mindenbôl csak rövideket látsz! (pl. mi van a hosszú óóóóóóó-kkal?)
Előzmény: KundK (256)
KundK Creative Commons License 2000.01.05 0 0 256
Én "szerencsére" rövidlátó vagyok, így a megfelelően közeli távolságból szemüveg nélkül is tudok olvasni.
Előzmény: Havária (254)
Aknot Creative Commons License 2000.01.05 0 0 255
Igen, én is a kontaktlencsét részesítem elônyben, csak vigyázni kell, el ne aludjunk olvasás közben, mert az problémákat okozhat. Vagyis unalmas könyvet semmiképpen ne olvassunk kontaktlencsében. Bár akkor az sem baj, ha nem látjuk jól!
Előzmény: Havária (254)
Havária Creative Commons License 2000.01.05 0 0 254
Bevallom, szerintem kifejezeten balesetveszélyes dolog szemüvegben olvasni mert a szemüveg éles kerete felsértheti az érzékeny lapokat, továbbá napsütéses időben a kellő fókusztávolság betartása mellett égési sérülések keletezhetnek a könyvön ami ugye a lakás elpusztulásához vezethet. A kontaktlencse jó megoldás lehet a probléma megoldására, mert hát az ugye mégicsak előnyös ha az ember látja a könyvet.

Havária

Előzmény: Aknot (250)
Joe-Joe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 253
Bip-bip! Jó válasz!

Joe-Joe

Előzmény: Harlequin (252)
Harlequin Creative Commons License 2000.01.05 0 0 252
Honnan is? :-)
Nyugodj meg kérlek, nem az elhíresült füzetekről!
Pontosan illőnek találtatott. :-)
Előzmény: Joe-Joe (249)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.05 0 0 251
Én is az ágyban szeretek a legjobban olvasni, lefekvés előtt vagy helyett. A változatosságban egyetértek, akár attól is függhet hogy milyen könyvre vágyom, hogy mit vacsoráztam előtte. Gyakran előfordul, hogy először valami hasznossal kezdem, aztán egy kellemes könyvvel folytatom.
Előzmény: Harlequin (248)
Aknot Creative Commons License 2000.01.05 0 0 250
Kapcsolódva egy a topicban felmerült engem is érdeklô problémára, miszerint el lehet-e felejteni olvasni, azt szeretném észrevételezni, hogy elfelejteni ugyan nem lehet, de bizonyos kor fölött romlik az ember szeme! Mit lehet ez ellen tenni? Szemüvegem már van. A túl sok olvasás miatt lehet? Ne olvassak egy ideig? Vagy igenis eddzek rá?
Joe-Joe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 249
Honnan ered a neved?
Előzmény: Harlequin (248)
Harlequin Creative Commons License 2000.01.05 0 0 248
Keddves Olvtársak, hiányolom az egyéni olvasási szokások közkincsé tételét!

Spec. szeretem a jól ismert, a kedvenc részeknél ill. oldalaimnál szinte magától kinyíló, bejáratott könyveimet ismételten elő-előkeresni és újraolvasni. Persze egy vadonat, számomra még ismeretlen kiadványnak is megvan a maga sajátos, az előzőtől merőben eltérő, a megismerés apró örömeit, a felfedezés izgalmát magába foglaló, papírillatos varázsa. A tartalmat tekintve vallom, hogy a változatosság gyönyörködtet - van hogy az ember könnyed hangvételű színes borítójú ponyvára vágyik, vagy varázsos érzelemdús költészetre, bőrkötéses klasszikusra, nomeg sodró lendületű kalandregényre - de kedvenceim az új ismeretekkel gazdagító, kül és belcsínyben egyaránt nívós, a lehetőleg nem egy olvasásig érdekes könyvek.
Olvasni pedig leginkább otthon, a kényelmes, matracos ágyamon, vagy a gyapjúszőnyegen elterülve kispárnával a fejem alatt, esetleg kedvenc fotelomban szeretek, de nyáridőben a természet nyújtotta lehetőségek is ösztönöznek a kihasználásukra.

Joe-Joe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 247
:)
Előzmény: KundK (246)
KundK Creative Commons License 2000.01.05 0 0 246
A jelek szerint. És még egy olvasópróbától sem tántorított el.
Előzmény: Joe-Joe (245)
Joe-Joe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 245
Te jóságos Atya Úr Isten! Sikerült kiheverned?

Joe-Joe

Előzmény: KundK (244)
KundK Creative Commons License 2000.01.05 0 0 244
Is-is. Legalábbis látásból.
Előzmény: Joe-Joe (243)
Joe-Joe Creative Commons License 2000.01.05 0 0 243
Ismered Konyakot? Vagy engem? Ennyire nem lehetek szétszórt!
Előzmény: KundK (239)
Gróf Úr Creative Commons License 2000.01.05 0 0 242
Igazad van abban, hogy így az olvasottág híre bekerül a "baráti köztudatba", de ezt a veszélyt vállalja az ember, hiszen a barátait megválogathatja, akár "szájeljárás" szempontjából is :-))) A nyilvános olvasótermekkel kapcsolatban így utólag belegondolva csak félig-meddig írtam igazat: amennyiszer szükség lenne rájuk, ahhoz képest drágák az én fizetésem viszonylatában... No de sebaj, nem hirdetést adtam fel, ignoráljátok nyugodtan soraim, ainek meg mégis megesne rajtam a szíve, használja a mélem! :-)))
Előzmény: KundK (241)
KundK Creative Commons License 2000.01.05 0 0 241
Grófom
Viszont így min. egyel több ismerős tud a dologról, akinek eljáthat a szája. Egy könyv elolvasásához a nyilvános olvasótermek sem szoktak papírmunkát végezni.
Előzmény: Gróf Úr (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!