Keresés

Részletes keresés

szatti Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1870

Szia!

 

Szerencsére nálunk a telekárak nem ilyen húzósak ( Komló).

Itt lehet venni már 1M körül is, és ahogy hallottam a legdrágább is 2.5-3M -ért kelt el licit útján.

 

Az szép. Csak amiket leírtál kb 600E Ft és ez csak a papírmunka. Szerintem az én barátom csak kőműves szemmel nézte a dolgot és az összes többi dolgot nem számította bele. Na, a jövő héten beszélek vele és akkor kiderül, hogy hogy is gondolta. Mutatott egy tervet amit 200E-ért csináltak. Most ott dolgozik.

 

Ha tényleg nem kihozható a ház úgy ahogy ígérte, akkor valószínű bele sem vágunk, hanem inkább keresünk egy kész házat és azt alakítgatjuk át.

A havi 50-60E Ft hiteltörlesztés nem a mi keresetünkhöz való, főleg nem 15 évig. Ki tudja, hogy mi lesz 5 év múlva. Nem aludnék nyugodtan, és nekem annyit nem ér.

Előzmény: memorix (1869)
memorix Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1869

Hello,

 

Petmegyében Bp-től 30 km körben a telkek horror áron vannak, összeteheted a két kezed ha 5M forint környékén találsz belterületen összközműves telket!

 

 Valamit telek vásárlásnál néz meg, milyen messze van az iskola, abc, közlekedés, orvosi rendelő, autóval lehet-e közlekedni csak, a besorolását, összközművekkel való ellátottságát, beépíthetőségét...

 

www.ingatlan.com portálon találsz néhányat...

 

ahoz, hogy szocpolt és hitelt kapjál a telek besorolásának belterületinek kell, hogy legyen a tulajdoni lapon a földhivatalnál... zártkert, szántó, építési teleknek titutált külterület nem jó!! Egyik bank sem adra hitelt, szocpolt.

 

Ha telket veszel elöször megkérdezed a helyrajzi számot, ezzel bemész az önkormányzatkoz , megérdeklödöd a beépítési feltételeket, lehet-e rá építeni nincs-e más terve az önkormányzatnak a területtel pl kisajátitás...,út,  utánna földhivatalba mész és egy szemle tulajdonlapot kérsz, megnézed milyen teher van rajta, ki a tulajdonos, persze azért ügyvédet is kerítsél (sajátot aki téged képvisel, nem az eladó által ajánlotat) és utánna alkuszol, adsz foglalot ha minden tiszta.

 

A földhivatalnál legalább elköltesz egy 20-30eFt a tulajdoni lapok nézegetésével és az ügyvédi költség a telek 2% szokott lenni minimum 50eFt.

 

Utánna elmész az építészhez ők egyszintes tervet 150-400eFt között készítenek. Ebben nincs benne a közmű nyilatkozatok, víz, gáz, elektromos áram, kéményseprő ezeket neked kell beszerezni (ha valamelyik közmű hiányzik akkor pedig be kell kötettni) ha meg lesz a terv, kell okmánybélyeg is rá (ezidáig +60eFt) és be kell adni elbírálásra ettől számítva 2-3 hónapon belül kapsz építési engedélyt... utánna az apehnak be kell jelentened, hogy 10M forint felett építkezel...és ők jöhetnek ellenőrizni a kívitelezőket...vezetni kell az építési naplót...

 

utánna keresgéled a kivitelezőket, nézed az árak...

 

ha saját erőből 40% eljutottál akkor elmehetsz a bankba és kaphatsz hitelt, de ez is pénzbe kerül, legalább 150-250eFt + 50eFt közokíratba foglalás + tulajdoni lapok 15eFt

 

A banknál a szemlékért is fizettni kell, mivel többrészben folyosítják a pénzt...

 

Sőt, hogy pénzt kaptál nem csak törlesztő részleted van hanem kezelési költséged is amit évente fizetsz általában ez csökken évente kb évi 100-200eFt a hitel nagyságától függően...

 

 

Előzmény: szatti (1868)
szatti Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1868
Gondolom nekik is a rendes tervrajz kell, nem pedig a mi kis Mórickarajzunk amit terveztünk, hogy mi hogy lenne a házban. Csakhogy nincs tervrajzunk, de még telkünk sem :-(( Azért köszi, már ezt is tudom legalább, ha egyszer belekezdünk a dologba. 
Előzmény: memorix (1866)
szatti Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1867

Köszönöm a részletes leírást!

Szóval ennyire gondos tervezés mellett ilyen sok saját munkával és ásott kúttal, egy szinttel, fa födémmel is 16M lesz a vége. Ez így is több mint duplája mint amit a barátom mondott.

Így már egyre inkább nem hiszek neki. Csak azt nem értem, hogy miért érdeke ennyivel kevesebbet mondani amikor annyi munkája van, hogy egy éven belül nem is érne rá. 

Gondoltam, hogy tervre áldoznánk pénzt, így előre, akkor is ha nem építünk még, de telek nélkül úgy tudom nem lehet tervet sem készíttetni.

Ezekkel az infókkal fel fogom keresni a barátomat és megkérdezem, hogy mit mond rá!

Üdv.: Attila

 

Előzmény: memorix (1865)
memorix Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1866

Hello,

 

Eszembe jutott egy hasznos dolog a bramacnál, tondacnál, ytongnál ha beküldöd a tervrajzodat akkor memodják a pontos darabszámot hánydarab cserép, tégla kell a ház felépítéséhez. (persze listaáron). Utánna elmész tüzépekre és a darabszámok segítségével megtudakolod mennyi kedvezményt kapnál ha itt vásárolnál... igy sokkal egyszerűbb számolni és pontosabb is...

 

Üdv.

Előzmény: szatti (1857)
memorix Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1865

Kedves Szatti!

 

Az építkezés megkezdése elött volt már 5 raklap 30-s Ytong, 2 raklap 10-s Ytong válaszfalam, számos bontott téglám, vas anyagom, beton törmelékem.

Megvolt majdnem az összes villanyszerelési anyagom. Ezeket nem tartalmazza a költségvetés.

 

A munkák közül a földdeponálás,tereprendezés ,anyagbeszerzés ,vízbevezetés, árokásás, járdakészítés,villanyszerelés ,támfal építés ,festés,  teljes mértékben saját kivítelezés. Ezeket sem tartalmazza a költségvetés. A többi művelethez részlegesen, vagy teljesen segítséggel tudom csak kívitelezni.

 

Nehéz becslést adni házra, az függ a beépített anyagok mennyiségétől, mínőségétől, a saját kívitelezés mértékétől, a ház bonyolultságától, a tereptől, kapcsolatoktól. Minden apró részlet 10e -s

 

Nálam a ház+tető úgy volt tervezve, hogy többségében a 6M -s faanyagot kelljen használni minél kevesebb maradék anyag levágással. A ház is egyszerű és jól beosztott, a külső falak 37,5 -s , a belső tartó falak 30-k, és a válaszfal 10-s.

 

Az elejétől kezdve a terv úgy volt elkészítve, hogy minden lehetőleg a tüzépen fellelhető anyagok méretéhez igazodjon. 

 

A tervezésnél figyelembe vettem a benapozottságot, az ablakok számát, a belső nyilászárók méretét. 2 helyen van boltivem is részleges leválasztással. Miközbe fokozza az élményt olcsóbb mint az ajtó...

 

Az Ytongnál NF -s vettem és Ytong hőszigetelő habarcsal, Ytong áthídalókkal. Igy a belső vakolás helyett csak 3 rétegű glettelés  van és tükörsima falak. Nincs kívűl Dryvit,nikecel. Igy egy phoroterm építkezéshez képes (38 fal+nikecel+gipszkarton v. vakolás) a megtakarítás 10-15% összköltségben. Miközben kevesebb törmelék van és nem kell konténer ezek elszállításához.

 

A következő megtakarítás a fa fődém.(Ez egyszíntes ház, sokkal olcsóbb volt a tervezés is)  Ez jelentősebben olcsóbb mint más. Az eresz csatorna is hagyományos semmi újfajta drága csoda.

 

Azonban az ablakok jóminőségű Koemerling 1,1 -s üveg 5 kamrás 70cm Future beépítésűek. Lenti hozzászólásnál megtalálható a link. Igy a későbbi fűtési költség megtakarítás is jelentősebb lesz. 

 

A tető bramac alpesi protector, 30 év garral...(itt lehetett volna spórolni pl Tondac)

 

A rendszer gáz turbó cirkó. Ennek nem kell +kémény.

 

Mivel a telek körbekerített így kerítést sem kell készíteni. A telken van ásott kút. Igy a felhasznált víz innét jön. Később pedig innét lehet öntözni. Amúgy van vezetékes víz is az azonban drága lenne az építkezéshez...

 

A telek saját tulajdon, tehermentes. Igy ezért sem kell pluszba fizettni.

 

A beszerzéseknél a kapcsolatok az anyagok áránál jelentkeznek...nem mindegy milyen kedvezménnyel kapod a beépítendő anyagokat....

 

Le kell ülni és komplett költségvetést, kíviteli tervet kell készítened és akkor már tudod mi mennyibe kerül.

 

 

Előzmény: szatti (1857)
Axióma Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1864
Jol hangzik, raadasul az erkelyajtoink a confectortol vannak, megkerdezem oket! Mondjuk ossz joval tobb ablakunk van de a hatso 60x60-asokra nem kell tehat 15 ablak 3 ajto de az ajtok kozul 2-nel nem beepitett tehat raer, akkor ez keszen aluval felmill az meglepoen jo ar! Azt hittem ennyibol csak a tokjaink leszenk... nem tudom, hol nezhettem ilyen arakat!
Amugy koszi a kialakitasi infokat, de nalunk mar megvan pth30 falban 2 eltolt athidaloval a helye, es az egeszre engednenk ra a 8 centi dryvitet. A dryvit az muszaj mar most osszel, csak kizarolag ezert surgos a redony, mondjuk jo ha van de kibirtuk volna nelkule ha nem lenne muszaj a feluletet egyben csinaltatni ahhoz, hogy normalisan nezzen ki.
Előzmény: memorix (1854)
memorix Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1863

Hello!

 

Még nincs kész. Én is hitelt és szocpolt veszek fel...

 

A telkem összközműves,panorámás, lejtős, kerítés van,  kút van, építmény 140m2, Ytong 37,5 főfal, 30-s teherhordó fal, 10-s válaszfal.

                                                         Anyag

Alap anyag Br                                : 1.15 M

Ytong össz anyag Br                      :  1.41M

Bramac alpesi protector Cserép Br :  0,93M extra hófogó,                   

Fa fődém                                   Br :  0,88M

Ablak Koemerling 5  kamrás, 1.1 Br: 1,05M

Alu Redőny beépítéssel Br              : 0,26M 

 

...

A várható összköltség: 16MFt

 

Minden kiszámolva, elöre leegyeztettve. Csak 70% ról várható számla.

 

+ extrák: Kandalló, extra villanyszerelés (12V alrendszer,szünetmentes tápegység, nappaliban többkörös váltó és szabályozó rendszer, riasztó)

 

 

 

Előzmény: szatti (1857)
kiskori Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1862

Az anyag eddig szinte teljesen áfás volt. Egy-két tétel nem (sóder egy része, homok) A munka-nál 500 000 ról van számla a födémig,  a tetőnél az ács szerencsére nem áfa alany, így ott nem kell áfát fizetni. A tető mediterrán betoncserép. "terveink" szerint 12 millió, de itt a vakolás, festés, villanyszerelés, burkolás, födém szigetelés, betonozás saját munka lesz?!

A tető: fedélszék, cserepezés, eresz: 6494 Ft/m2 anyag 3796 Ft/m2 munka

Előzmény: CsRob1 (1861)
CsRob1 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1861
Szia!
A költségek, amiket leírtál ÁFA-s árak vagy csak részben (kb. milyen arányban?)?
Mi a szerelőbetonig vagyunk készen és arányosan számolva kb. hasonló költség jött ki nekünk is.
A tetődre kb. milyen Ft/m2 ár jön ki munkadíjra, ill. anyagköltségre? Mivel feditek a tetőt?
A használatbavételiig kb. mennyibe fog kerülni a ház a terveitek szerint?
Előzmény: kiskori (1856)
kiskori Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1860
Mi is városban építkezünk. A mester munkadíjáról nincs teljes számla. Eddig majdnem minden anyag számlás. Pont a kötelezettség miatt. Amúgy az áark mennek felfele. Októberben 1m3 sóder 4600 volt számlával, most 5200, de csak azért, mert jó vásárlók vagyunk. Az 30-as Ytong januárban 700/db, rossul számoltunk kellet még ötven: 770/db, mert áprilisban árat emeltek. Szóval sok sikert! S ha tudok segítek.
Előzmény: szatti (1858)
Lacivill Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1859

Azt ugye tudod, hogyha szocpolt veszel fel akkor az ő általuk elfogadott kötségvetés 70%-áról számla kell, a magánerőt nem fogadják el.

Szerintem nagyon nézz körbe mielőtt belevágsz, mert 7-8 millából nem fog kijönni.

Szerintem még sok olyan költség fel fog merülni amiről még nem is álmodtál.

Előzmény: szatti (1857)
szatti Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1858

Tehát ha jól számoltam, akkor kb 7.5 M-nél tartasz és áll a ház tetővel, de nyílászárók nélkül. Mi is vidéken ( de város) építenénk.

Itt áll egy ház ami a kőművesem szomszédságában van és ugyanilyen állapotban ahogy én most elképzeltem a tiédet, ami 5M -nél tart most, de 2 szintes!

Azt nem tudom, hogy hány m2, mert csak kívülről láttam.

Köszönöm a részletes leírást!

 

Előzmény: kiskori (1856)
szatti Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1857

Szia!

 

Természetesen 37,5-s Ytong lenne és nem kell a további hőszigeteléssel foglalkozni.

Természetesen az Ytonghoz való cuccok lennének használva mindenhol, erre a kőműves barátom felhívta a figyelmet. A csatorna, WC, kád stb belső cuccok nem kell, hogy márkás legyen csak az a lényeg, hogy ne legyen gagyi.

Acryl sarokkád is van már 30 ezer körül ( 150*150) és  olcsóbb mint 10 éve volt amikor a jelenlegi lakáshoz vettem. 

 

Első lépésben annyi lenne a lényeg, hogy az alap, falak, tető minőségileg jó közepes legyen, a többi belső cucc annyira nem fontos, mert később ha lesz pénzünk már cserélhető jobb minőségűre.

A lényeg az lenne, hogy megépüljön és a szocpolt is ki tudjuk használni.

 

Van egy lakásunk, ami 7.5 körül eladható + a szocpollal számolva 2 gyerekre kellene kihozni a házat. A kőműves barátom esküszik rá, hogy megoldható. Sajnos Ő az egyetlen, aki ezt mondja :-((

 

Szerinted?

Előzmény: memorix (1852)
kiskori Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1856

Szia!

104 m2 hasznos alapterületű, földszintes vb födémes 30-as Ytong házat építünk. 3 kis szoba , fürdő, Wc, mosókonyha, nappali, étkező konyha egy légtér, de szeparálva, kamra, szélfogó. Egy részén fedett terasz. Építés vidéken, sok-sok alkudozással a kereskedőkkel. Eddig "csak" az anyagbeszerzés volt saját meló. Födémig kész.

sávalap:

anyag: 480 000   munka: 320 000

lábazat:

anyag: 200 000 munka: 200 000

lábazat feltöltése:

anyag: 180 000 munka: 200 000

padlózat szerelőbetonig:

anyag 250 000 munka 150 000

falazat+kémény+lépcső

a: 1 400 000 m: 400 000

áthidaló:

a: 100 000 munka: 14 000

koszorú:

a: 130 000 m:80 000

födém:

a: 1 200 000 m:270 000

A födém egy része saját munka lesz: szigetelés lerakása, aljzatbetonozása.

a tető anyagát és munkadíját le tudom írni, mert már megvettük egy részét, illetve szerződtünk az áccsal:

fedélszék:

a 371 000 m:431 000

tetőzet, csatorna:

900 000 munka:310 000 ( a csatorna sk)

 

 

Előzmény: szatti (1855)
szatti Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1855

Szia Memorix!

 

Az általad leírt ház erősen hasonlít a mi elképzelésünkhöz. Mi egyszintes 117m2 + dupla garázst terveztünk 37-es Ytongból. Az ablakok száma is nagyjából stimmel.

Arra lennék kíváncsi, hogy mennyiből sikerült megépíteni és, hogy mennyit sikerült megtakarítani saját munkával?

 

Köszi!

 

Előzmény: memorix (1854)
memorix Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1854

Kedves Axioma!

 

Nekem 9 ablakra+1 terasz ajtóra, német  alu redony (nem szúnyoghálós) 264eFt beépítve, anyagokkal, számlával! (A műanyagredőnyök ólcsóbbak) A ház 120m2+20m2-s Ytong 37,5 fal, 10cm Ytong válaszfal, bramac fedés, fa tetőszerkezet, egyszíntes. Az ablakok Koemerling 5 kamrás Futur fehér, álosztóval, 1.1 üveg, fehér kilincs kiszállítva beszerelve Br. 1,05M (9 középen felnyiló Bukó ablak,1 db nyiló, bejárati ajtó, terasz ajtó)

 

http://www.koemmerling.hu/2ablakok/26future/index.htm

 

Itt is ólcsó a külső vakolhatótokos redőny, valamint a rehaunál is...

 

http://www.confector.hu/nyitonagy.htm

 

A redőny egy Z kialakitású helyre kerül, az ablak fölött 3 db PTA Ytong áthidaló van ,a külső tokos redöny a belső oldalról 2 db 10+15 -s PVA Ytong áthidaló takarja belülről. Kivülről vakolható tokos , 37,5  Ytongnál nek kell dryvit! Ezért olcsóbb a házépítés! Nincs belső vakolás, csak 3 rétegű glet, tükörsima fal, (Kívülre nemes vakolat lesz+színezés) Ez is ólcsóbb mint a phorotermnél. Redőnynél többféle tipus van. Falazás elött érdemes végigbeszélni redönyössel az árakat, a tipusokat és utánna kömüvessel úgy rakatni a falat. Igy mindennek van helye és jól néz ki, lehet igény és pénztárca alapján válogatni a tipusok között. (Lehet külső, belső, beépítet, vakolható tokos, rálógós, stb...)

 

Ismerőstől...

 

Beépítési módok:

 

http://www.balintroll.hu/honlap/redony/redony.htm

 

Az alsó linken lehet az alábbi Z -s beépítésre egy példát találni VB monolitnál:

 

Vakolható redõnyszekrény elhelyezése, a nyílászáró fölötti helyszíni vasbeton áthidalóhoz, d=30 cm vastag fal esetén

 

http://www.redony.majsainfo.hu/redonyok_v.htm

 

Üdv. Laci

 

 

Előzmény: Axióma (1853)
Axióma Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1853
Csak egy erdekelne: hany ablakra gondoltad a redony + 200e-t, es honnan? Most meg nem mertem osszeadni de vszinu ha nem csak tokot vennenk akkor milla felett lenne minimum... de muszaj lesz a dryvit miatt azt is megvenni, mert ha nem akkor soha nem lesz normalisan egybedolgozva a kulso vakolat.
Előzmény: memorix (1852)
memorix Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1852

Hello!

 

Amúgy el lehet szállni azon is, hogy 30cm Ytong helyett 37,5 -s veszel ez +15% felár a téglán, azonban ha nikecelezel, dryvitozol az ytongon az a 30 téglára vetitve + 25% és befüled és vizes lesz . (folyamatos szelőztetéssel el lehet kerülni)

 

Ha fa vagy jobb műanyag nyilászárókat veszel mint a panorama 2000 -s akkor az is többletköltség, a szanitereken (WC, kád, mosdó,csaptelep) is vagyonokat ér ha jót akarsz, ha szeretnél redőnyt az +200EFt valamint az áthidalókat az ytongnál meg kell venni (Pta, redőnytokhoz +Pva) az +150eFt, phoroterm áthidalónál hőhidas az Ytong ezért hőszigetelni+ vakolni kell kivűl belül (az plusz költség!! Ne tedd később sokat festhetsz..és vakolhatod belül is). A koszorút Ytong+ fafődémnél nem u zsalúval hanem vb monolittal + hőszigeteléssel kell készíteni. Ha nem fafődémed lesz hanem vbm vagy gerenda az +200-300eFt.

 

Ha jobb cserepet veszel mondjuk tondac-t vagy bramacot és nem tatait (ami 10-15 év múlva cserélhető) az +200-400eFt

 

A tetőnél ha aládeszkáztatsz (lambéria) az plusz költség és ha kérsz sorjázást is az is plusz költség...

 

a csatorna lehet hagyományos vagy újabb színes bevonatos, rezes,stb + 200-500e
FT

 

Ha nem  praktikeres belső (kezeletlen nyers fa, vetemedős) ajtókat szeretnél az +50-100eFt

 

Ha pincét is akarsz az +2-5M is lehet. Ha kisporolod a szerelőbetont, terítő sodert 100-300eFt az alapból akkor ólcsóbb az alap (eladásra készülő házaknál sok helyen kisporolják és később sem tudják miért vizes a fal alja és miért hideg a beton) 

 

Hogy szép,tartos és ólcsó legyen azt nem olyan könnyű összehozni ha csak nincs sok ismerősőd az építőiparban....

 

Ytong 30-s nál általában kéz alatt lehet venni II. o az 20% ólcsóbb...sok mulik a kapcsolatokon.... 

Előzmény: szatti (1851)
szatti Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1851

Köszi a részletezést.

Ezt elviszem és megmutatom a kőműves barátomnak.

Ő majdnem mindenhez ért a betonozástól a burkolásig, festésig.

A vízvezetéket, lefolyókat, villanyt, fűtést ( padlófűtés lesz) pedig én megcsinálom, mint ahogy megcsináltam a mostani lakásban is.

 

Ami elsőre kitűnik nekem a víz+fűtés 1,9M+Áfa, amiből szerintem jócskán lehet spórolni. Szerintem ha én csinálom, akkor ki lehet hozni negyedéből is. Nem kellenek drága radiátorok, csövezés, csak a padlófűtéscső az osztó és a kazán.

 

Amúgy a 0,7M+A szerintem rohadt drága ahhoz képest, hogy milyen egyszerű ezekkel a mai csövekkel dolgozni. Még menetvágó sem kell, meg kócolás mint régen.

A vizet egy hétvégén összerakom. A padlófűtést meg max 1 hét alatt.

 

Glam Slam : Igazad van .A munkadíjakkal nyomják fel az árakat rendesen. A barátom ( kőműves, festő, burkoló stb) azt mondta, hogy legtöbben úgy számolnak, ha a 7 napból csak 4-et dolgoznak a többi napon lógatják a lábukat, akkor is beleférjenek az időbe, tehát jócskán túlméretezik.

Én is mindent amit csak tudok magam szeretném megcsinálni.

 

memorix Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1849

Nem lehet 8 m -Ft ból 117M2+duplagarázsos házat építeni ha csak nem kőmüves vagy és a maradék anyagokat ingyen nem kapod.:) és mindenki szívességből jön dolgozni.. :)

 

A ház bonyolultságától, a beépített anyagok minőségétől a mesteremberek munkadíjaitól az árak szórodnak, ezek környékén tudod kívitelezni a házad...

 

Ha mindenen sporolsz és a legolcsobb anyagokat veszed akkor leszel ezeknek az áraknak a környékén, azonban ha saját magad akarod kivítelezeni a dolgokat akkor mindenhez kell értened, alapot ásni, falat rakni, betozni, ablakot berakni, villanyt szerelni, falat vésni, stb. a többségéhez szerszám kell ha csak nincs otthon minden...

 

Közben természetesen pénz is kell keresni ha csak nem érsz rá egy 6-8 hónapra a barátokkal rokonokkal házat építeni.

 

A tüzépek és a mesteremberek árai is szórodnak. Valamint feltételezzük, hogy elsőre jó mester embereket sikerül megbiznod és szinte ingyen dolgoznak és nem kell visszabontattni semmit...

 

Ha megnézed anyagra 8-12M+A ig Munkadíjakra 4-8M+A

 

                                  A                  M

alap                       1,1M+A             0,5M+A

Ytong+kémény      1,2M+A             1M+A

fa tető+cs.             1,4M+A             0,6M+A

víz+fütés                1,2M+A            0,7M+A

áram+kapcs+csillár 0,4M+A           0,3M+A

K+B nyílászáró        0,8+A             0,1M+A

burkolatok              0,7M+A           0,6M+A

festés                     0,3M+A           0,4M+A

talajn. szigetelés     0,1M+A

plafon hőszigetelés 0,2M+A

garázskapú            0,2M+A

külső vakolás +sz.  0,6M+A          0,5M+A

szállítás                                        0,2M+A

gázterv                                        60eFT

idéglenes villany                          50eFt

gáz közmű bekötés                     200eFT

víz, csatorna bekötés                  150eFt

ellemktromos bekötés                 100eFt

építési tervezés                          150-200eFt

használatbavételi engedélyhez földhivatali felrajzoltatás 60eFt

 

Amúgy most ment fel 6% az Ytong, a cserepek ára 6%, a réz vezetékek ára 30%, a rézcsövek ára 10%, a beton ára 2% a szállítás ára is növekszik a magas olajárak miatt

 

Előzmény: szatti (1847)
Lacivill Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1848

Ha tisztában vagy az anyagárakkal akkor csinálj pl. egy exel táblát, és hamar kiderül.

Szerintem 7-8 milla az anyagra lehet elég, de arra is szüken, és olcsóbb kategórijú anyagokat beépitve.

Előzmény: szatti (1847)
szatti Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1847

Sziasztok!

 

A Szocpol topikból zavartak ide a kérdéseimmel :-))

Szerintetek ki lehet hozni egy 117m2-es egyszintes házat ( 3 szoba, nappali, fürdő , stb) Itongból 45m2-es dupla garázzsal 7-8 M Ft-ból vidéken?

Természetesen úgy gondoltam, hogy mindent amit csak lehet az ember sajátkezűleg csinál.

A kőműves barátom szerint szűken, de ki.

Az anyagárakkal tisztában van, mert jelenleg is épít egy házat és az elmúlt hetekben vette meg a téglákat és a másik házhoz pedig a komplett tető cuccokat.

 

Axióma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1846
Nekunk femu volt, meg epulo hazban statikazott, nem tudom mennyit kell fizetni ilyen utolagos felmeresert. De egy telefont talan meger... vagy kerdezd az elozo kuncsaftot, ha mellette dont! Gyorsan el szokott intezodni, holnapra mar lehet hogy full infoja lesz.
Ha kell a szama szolj (de emailben mert itt nem vagy publikus).
Előzmény: vadcic (1845)
vadcic Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1845

Sziasztok!

Axioma:az a statikus milyen árfekvésben dolgozik?Ugyanilyen munka lenne nálunk is.Esetleg elkérem majd a számát én is.

 

Más:ha almérőket szeretnék felszerelni(víz,gáz,villany)mi a menete és milyen költségekre számolhatok?

Köszi

garabonciás Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1844
Küldtem mailt
Előzmény: Axióma (1843)
Axióma Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1843
Nem vagy publikus, ha irsz egy mail cimet nekem, megadok egy statikust aki jo es bevallalja ott is siman.
Előzmény: garabonciás (1842)
garabonciás Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1842

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől:

 

Be szeretném építeni a 100 m2 -es házam tetőterét. A ház vegyes falazatú félig tégla, félig gázszilikát. (A tető gerincvonalánál van a két anyag közti válaszvonal) A gázszilikát részen betongerenda + kefni a fődém, a tégla részben fa. A tetőszerkezet magassága megfelelő, sőt az oromfalakon ki vanak alakítva az ablaknyílások. (Így vettem) A feljárót az egyik (fagerendás) szobából kellene kialakítani.

 

A kérdéseim:

 

Érdemes egy ilyen szerkezetű ház tetőterét beépíteni? Bírni fogja a terhelést?

 

Kb mennyibe kerülhet szerkezetkészen (vizesblok, válaszfalak nélkül)

 

Tudtok egy jó statikus-tervezőt Szigethalom környékén?

 

Köszi!

Garabonc

Axióma Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1841
Az a baj, hogy a tenyleges kulonbozet utani adot kene befizetnie. Ez pedig elvileg barmilyen kis hanyad lehet, dolgozhat o elvileg ugy hogy alig van rajta nyeresege (mondjuk ha a munkasok nem alkalmazottak hanem szamlat ado vallalkozoi, de nyilvan akkor nekik kene az afa-t befizetni). Szerintem egyszeruen nem lehet elkapni azt a pillanatot, hogy most itt vagy ott valaki elcsalja. Kulonben is nem elcsalja, hanem koltseget allit vele szemben, pl. iroszert vesz akkor abban fizeti az afa-t. (A kulonbseg, hogy akkor is fizetne', ha - szabalytalanul - neked nem allitana ki szamlat, szerintem itt a gondolatmenet hibaja, hogy te ehhez hasonlitasz). Sot, ha szamlat allit ki es bevetele van akkor azert nem csak az afa-t fizeti a nyereseg reszre amit nem tud lekoltsegelni, hanem egyeb adokat is (sot a most meg a teljes bevetelre ipa-t is).
Ha mindenki mindig szamlat adna, akkor fel se merulne, hogy annak a sokfele elfolyasa az elcsalas, csak azert erzed ugy, mert szamla nelkul pont afanyival olcsobban szoktak a feladatot vallalni (mondhatnam hogy veletlen egybeeses, amugy nem teljesen, mivel olyan lett a megegyezes amit mind a ket fel el tudott fogadni elvi szinten, es igy valt szokassa).
Bocs, lehet, hogy ez mar nem erdekelt, akkor ugorj...
Előzmény: NeomatiK (1839)
NeomatiK Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1840
Ilyenekről hallottam már, hogy a fele áfát kell kifizetni. De szerintem ez a kereskedő biznisze és nem a kivitelezőé. Legalábbis én eddig ebből az irányból hallottam.
Előzmény: Tomi Filth (1838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!