Keresés

Részletes keresés

K_edina Creative Commons License 2005.06.03 0 0 191

Tegnap délután tankolni voltunk a párommal. Amíg ő töltötte a benzint én bementem a shopba fizetni (meg autópálya matricát is vennünk kellett... mindegy), persze: mezítláb. Egy aránylag normális nyári ruha volt rajtam. Szinte senkinek nem tűnt fel, legalábbis nem bámultak meg túlzottan, a pult mögött álló >30-as nő viszont le se vette a szemét csupasz lábaimról.  De nem tudtam rájönni, hogy írigykedve, vagy rosszalóan néz, mert ritka kifejezéstelen arca volt.

 

Remélem, a hét vége tartogat nekünk némi kellemes időt és élményeket... :-)

Kilroy Creative Commons License 2005.05.30 0 0 190
Ja, nekem is. Egy-ket hete is eveztem, akkor csak piros lett utana a hatam (pedig le is hamlik altalaban), most mar tenyleg hamlik is, szerencsere nem nagyon (kentem/kenem)... na de ez off :-)
Előzmény: tpapa (189)
tpapa Creative Commons License 2005.05.30 0 0 189
Felénk is izzott a beton, de nekem a hátam inkább bánta a hétvégét, mint a talpam...
Előzmény: Kilroy (188)
Kilroy Creative Commons License 2005.05.29 0 0 188
Nem égett oda, a Duna jó hideg volt és a parton meg sokfelé árnyék is volt...
Előzmény: mushead (186)
K_edina Creative Commons License 2005.05.29 0 0 187

Szió!

Köszi a figyelmeztetést! :-)

A talpam nem égett oda, többnyire füvön, homokon sétáltam. A szúnyogok azonban nem nem kíméltek...

Előzmény: mushead (186)
mushead Creative Commons License 2005.05.28 0 0 186
oda ne égjen hétvégén a talpatok :)
K_edina Creative Commons License 2005.05.25 0 0 185

Amit a távoli szegény országokban viselt strandpapucs-szerűségről írtál, nagyon kézenfekvő igazság. Kolombusz tojása. Kár, hogy ezt az összefüggést nagyon kevesen ismerik fel.

 

Ha legközelebb szóbakerül ez a téma a párommal, biztosan felvetem neki.

 

Amit a drága, márkás ruhákról írtál, azzal is teljesen egyetértek. Ha valaki ilyen cuccban van mezítláb, inkább "úri passziónak" tekintik a lábbeli hiányát :-)

Előzmény: tpapa (184)
tpapa Creative Commons License 2005.05.25 0 0 184

Akkor vegyen fel olyan cuccot (gatya+póló), amiről messziről ordít, hogy drága volt és valódi, nem "piacos". Akkor aztán mehet cipő nélkül is... :o)))

 

Érdekes, hogy ez a vélt összefüggés tényleg mennyire megmaradt az emberekben. ("Azért nincs cipője, mert szegény.") Elmondhatom, hogy Európán kívül 3 földrészen láttam olyan szegény emberket (nagyon sokat), akik valamilyen strandpapucs-szerűségben voltak. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy manapság (mióta a filléres strandpapucsokat "feltalálták") az jár cipő nélkül, aki cipő nélkül akar járni. A maradékot pedig nagyon jól meg lehet különböztetni ezektől, mert a ruházatuk többi része is arról árulkodik, hogy nem került semmibe és inkább az élelem megszerzése a napi gondjuk, mint az öltözködés. Ellenben -azt hiszem tán Egyiptomban- láttam olyat, hogy fiatal fiú baromi elegáns iskolai egyenruhában, de cipő nélkül ment az utcán. Kicsit csodálkoztam is. ;o)

 

Más. Amiben viszont tényleg egyként gondolkodunk a kedvesemmel az az, hogy mivel hétköznapokon munkakörileg elegánsak vagyunk hétvégén minél kényelmesebbre vesszük a figurát. És tegnap egy ismerős, akivel általában hétvégeken szoktunk találkozni, ránk is csodálkozott ebből kifolyólag... :o)

 

Ami a kérges talpat illeti azt hiszem az nem kötelező. Ha elég vastag a bőr a talpon akkor rugalmasan is eléggé óv. A kérgesedés viszont cipőben is utolérheti az embert sajnos, sőt vannak olyan lábgombák is, amik kérgesedést, kirepedezést, kifehéredést (a külső réteg elhalása) okoznak. Kezelni kell őket és kész. Ez ellen nincs mit tenni sajnos. (De van egy olyan gyanúm, hogy ezeket nem csak a szabadban mezítláb járva lehet elkapni, sőt. Lásd: uszodaszemölcs, amiről korábban már beszéltem.) :o/

Előzmény: K_edina (183)
K_edina Creative Commons License 2005.05.25 0 0 183

Jaj, hát azért írtam úgy, hogy "mintha parázson járna" mert olyan furcsán lépegetett, teljesen idegen volt számára, hogy a csupasz talpa érinti a földet. Nekem sincs megkérgesedve a talpam, (nem is szeretném), de míg én többnyire midnen lépést élvezek, őneki minden lépés kellemetlen volt.

 

Miért piszkál? Talán nem a "piszkál" a helyes kifejezés. Rosszalóan szóváteszi néha. Valahogy erkölcsileg nem elfogadott nálunk mezítláb lenni. Tulajdonképpen egybeforrt a "szegénység" fogalmával. Attól tartok, a páromban is van egy ilyen sztereotípia. Túlságosan meg akar(-unk) felelni mások elvárásainak, túlságosan sokat törődünk azzal, mit gondolnak, mit mondanak mások rólunk.

 

Fejtegettük ezt már az idegenek "beszólásai" kapcsán.

 

Még a páromra visszatérve: nem annyira vészes ám a dolog. Alighanem én dramatizáltam túl. "Múltam" folytán betegesen érzékeny vagyok a családtagok ilyen irányú megjegyzéseire.

Előzmény: tpapa (182)
tpapa Creative Commons License 2005.05.24 0 0 182

És ezt a "filozófiát" meg is bírja indokolni, ha kéred? (Gondolom már +próbáltad...) :oP

Másik lehetséges ötlet, hogy irasd be őt valami keleti harcművészeti edzésre. Ott sok az olyan ember aki mezítláb van, aztán mégsem szokták emiatt kétségbe vonni egymás férfiasságát... Hehe. :o)))

Ha nem égetett akkor biztosan szúrt. Csak te használtad, a "mintha parázson járna" kifejezést, abból gondoltam elhamarkodottan.

Azt hogy érted, hogy "piszkál" miatta??? Ezt nem is értem. Ha én nem szeretek futni (nem szeretek) akkor nem futok. De miért zavarna, ha a párom futni akar??? Nekem ne kelljen, aztán kész... :oDDD

Előzmény: K_edina (181)
K_edina Creative Commons License 2005.05.24 0 0 181

Szerintem vagyunk olyan kapcsolatban, hogy eláruljam az intim részleteket: rakottkrumplit kellett készítenem (amit ő imád, én viszont cseppet sem szeretem), ki kellett mosnom a kocsija üléshuzatait, és le kellett gépelnem 40 oldalt a szakdolgozatából.

 

Szégyellős? Nem tudom ez-e a helyes kifejezés. Az az alapfilozófiája, hogy "Férfiember ne járjon mezítláb".

 

Különben, ott, anno Kiskörén nem égetett az aszfalt. A hídon az árnyékos oldalon voltunk, utána a gáton és a Tisza parton sétálgattunk, teljesen mezítláb-barát környezetben. Egyszerűen nem jön be neki lábbeli nélkül lenni.

 

Mostanra már lemondtam arról, hogy mezítlábazzon velem, megelégednék azzal, ha engem nem piszkálna miatta. Most különben nincs itthon, úgyhogy mióta hazajöttem egyfolytában mezítláb vagyok :-)

Előzmény: tpapa (180)
tpapa Creative Commons License 2005.05.24 0 0 180
Nem leszek indiszkrét és nem kérdezek rá a kiengesztelés részleteire, de ha jól értettem, azóta sem kedvelte meg a "földközeli" járást. (Amikor az ember érzi a talpán a természet viszont-érintését.) A fokozatos rászokás azért is jobb, mert a korai negatív tapasztalatok (pl. a forró bitumentől felhólyagosodott puha talp) később is elvehetik a kedvét, ha épp megjönne. Legközelebb vidd el egy erdőbe, ahol nem járnak sokan, és próbáld meg ott rávezetni, hogy ez milyen jó. Ott nincs ilyen talpégés-veszély sem, meg ha szégyenlős, akkor sem látja senki rajtad kívül... :oDDD
Előzmény: K_edina (179)
K_edina Creative Commons License 2005.05.24 0 0 179

Méghogy én erőszakos? :-)

Utána már sajnáltam szegényt. Úgy csetlett-botlott, mintha parázson járt volna.

Nem volt könnyű kiengesztelnem.

Előzmény: tpapa (178)
tpapa Creative Commons License 2005.05.24 0 0 178
Hmmm... Ezt inkább nezevném erőszaknak, mint példamutatásnak. :oP
Előzmény: K_edina (177)
K_edina Creative Commons License 2005.05.24 0 0 177

Hajh! De jó lehet, ahol mindketten szeretnek mezítláb lenni!

Pár éve sikerült "rávennem" a páromat, hogy mezítláb legyen pár órát a természetben :-) Álltunk a kiskörei Tisza hídon, irtó meleg volt. Ő strandpapucsban, én természetesen meztláb. A papucs pántja kidörzsölte a lábfejét, amikor egy kicsit kihúzta a lábát, én beleöktem a papucsot a vízbe :-)

Mit mondjak? Irtó dühös volt, de legalább mezítlábazott kicsit. :-D

Előzmény: tpapa (176)
tpapa Creative Commons License 2005.05.23 0 0 176
Á, közel sem egyformán. Többször is rámszólt már ilyen-olyan esetekben. És a gyereket is sokkal jobban félti mint én. Úgyhogy marad a pozitív példamutatás, mint a meggyőzés legjobb útja... :oD
Előzmény: K_edina (175)
K_edina Creative Commons License 2005.05.23 0 0 175

Írigylésre méltó, hogy egyformán gondolkodtok (és cselekszetek) mezítlábazás terén is. Sajnos én a páromat aligha tudnám rávenni.

Az is nagy eredmény, hogy tegnap és ma nem szólt rám. Sajnos én még nem tudtam a házunkon kívül mezítlábazni. Ja, pontosabban a szomszédasszonnyal beszélgettem kicsit az utcán :-)

Előzmény: tpapa (174)
tpapa Creative Commons License 2005.05.23 0 0 174

Juteszembe, le is fotóztam... :o)

Kerti láb
Előzmény: tpapa (172)
Kilroy Creative Commons License 2005.05.23 0 0 173
Na ja, a Dunaparton nem art odafigyelni, ha mezitlab jarkal az ember. En evezni indultam nagyon sokszor a Romairol, tobb helyrol is, uvegcserep mindenhol volt. Lekopogom, eddig meg nem tortent bajom belole.
Előzmény: tpapa (172)
tpapa Creative Commons License 2005.05.23 0 0 172

Én párom is virágokat ültetgetett tegnap a kertjébe'. Szép fekete is lett a talpa a zsíros fekete földtől... :oP Előtte még a virágkertészetben, ahol az elültetnivalót vettük a fiam kijelentette az neki, hogy levenné a cipőjét, aztán ott rohangált fel-alá, de nem szólt rá senki. :o)))

Múlt vasárnap meg a dunaparton voltam a fiammal, ott "jószándékúlag" beszólt egy arra járó, hogy sok ottan az üvegtörmelék, más említésre méltó nem volt. Ja de, a rohadt sok szúnyog! Sajnos az otthon a kertben is "terem" dögivel. :o(

Előzmény: K_edina (169)
Kilroy Creative Commons License 2005.05.23 0 0 171
Nem akartam leirni, mert semmi extra, de tegnap a Palatinuson mezitlabaztam egy jo adagot.
Előzmény: K_edina (169)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.23 0 0 170
épp most jöttünk be a lányokkal a teraszról, mind a hárman jó kis fekete talpakkal! :-) csak az enyém 41-es, az övék 20-as. :-)))
Előzmény: K_edina (169)
K_edina Creative Commons License 2005.05.23 0 0 169

Sziasztok!

No végre! Tegnap egész nap mezítláb voltam. Előbb csak a teraszra merészkedtem ki, de a langymeleg burkolaton felbátorodva lementem az udvarra és a kertbe is. Nem az esetem a kerti munka, de mezítláb az is jobban megy.

Most sajnos dolgozom, de bízom benne, hogy délután, mire hazaérek lehet még kicsit mezítláb lenni :-)

Veletek mi van? Nagy a hallgatás mostanában.

Kilroy Creative Commons License 2005.05.02 0 0 168

Ehh, szegeny gyerek.. keves nagyobb szopas van, mint mikor a gyereket melegben tuloltoztetik...

UI. na ja :D Ez hovatovabb mar Murphy-torveny ;-DD

Előzmény: tpapa (167)
tpapa Creative Commons License 2005.05.02 0 0 167

Én tegnap kocsit mostam, az arról lejövő csapvíz se volt még kimondott pisimeleg... ;o)

Amíg én ott tapicskolok (poló+sort), szomszédgyerek meg a másik szomszéd kislányával dumál valamit a kerítésen át. A srác olyan 8 év körüli és úgy fel volt öltözve (hosszúnadrág+pulkó), hogy aszittem, velem van a gond mégis. (Nálunk is az asszony túlöltözteti a fiamat állandó jelleggel, az meg bújna ki a göncökből persze...) :o) De aztán jött még valaki, aki ilyen szórólapokat dobált be, és elviccelődtünk, mert abbahagytam a locsolást míg elment, mire megköszönte, de azt mondta, talán nem is kellett volna, mert amúgy neki is nagy melege vagyon. :oP

Ui. Aztán ha ma belázasodom, akkor mégis én voltam alulöltözve, nem a szomszéd fia túl. :oDDD

Előzmény: Kilroy (166)
Kilroy Creative Commons License 2005.05.02 0 0 166
Tegnap nem tudom, volt-e 26 fok, de szvsz 20-25 kozt lehetett. Mindenesetre mezitlab setaltam vegig a Lupa-szigeten, tok jo volt. Ja, a Duna ellenben mocsok hideg volt :-)
Előzmény: tpapa (165)
tpapa Creative Commons License 2005.04.29 0 0 165

Őrület. 26 fok??? De fázós itt mindenki... :o)

Nekem bezzeg most is épp frankón zöld a talpam, mert megint füvet nyírtam. :oP

(Két hét alatt pont nőtt annyit, hogy érdemes legyen, a közbeeső hétvégén meg suxos volt az időjárás. Tulajdonképp egy szavam nem lehet ha így nézzük.) :oDDD

Előzmény: mushead (164)
mushead Creative Commons License 2005.04.29 0 0 164
hm, alakul az időjárás, bár én általában csak 26 fok felett szoktam nekiindulni :)
cool_l Creative Commons License 2005.04.25 0 0 163

Hello!

Egy kis spontán mezítlábazás, vízparton...

 

Előzmény: K_edina (160)
K_edina Creative Commons License 2005.04.25 0 0 162

"ennek a hétnek a végére még sokkal szebb időt jósolnak"

Remélem, beválik a jóslat! Májusban már nagyon időszerű lenne sétálni egyet mezítláb.

Előzmény: tpapa (161)
tpapa Creative Commons License 2005.04.25 0 0 161

Hétvégén lehetett megint... Nem kell annyira fázósnak lenni és akkor nincs semmi gond. :oP

De ennek a hétnek a végére még sokkal szebb időt jósolnak. ;o)

Előzmény: K_edina (160)
K_edina Creative Commons License 2005.04.22 0 0 160

Szia Mushead!

Köszike! Végül is, ez igazándiból költői kérdés volt :-) Nem nagyon bíztam benne, hogy létezik ilyen nálunk.

Magam részéről egyébként többre értékelem a spontán mezítlábazást. Vízparton, vagy akár városban, stb. Csak lehetne már...

 

 

Előzmény: mushead (159)
mushead Creative Commons License 2005.04.22 0 0 159

nem hinném, hogy itthon akár 1db ilyen park is lenne...

de addig is itt van még néhány link:

 

www.barfusspark.info

www.hobby-barfuss.de

www.barfusszone.de

www.barfuss.ch

http://cityfeet.tripod.com

 

K_edina Creative Commons License 2005.04.21 0 0 158

Tök jók!

Ha már nem mezítlábazhatunk, legalább lássuk, hogyan művelik mások :-)

Érdekesek ezek a "Barfuss Park"-ok. Ti tudtok ilyenről Mo-n?

Előzmény: mushead (157)
mushead Creative Commons License 2005.04.21 0 0 157
mushead Creative Commons License 2005.04.20 0 0 156
Sziasztok, látom jól felpörgött a téma :) sajna a jó időre még várnunk kell...én pedig egyszerűen már megveszek egy rendes sétafikálásért, cipő nélkül :)
K_edina Creative Commons License 2005.04.20 0 0 155

Hű, gyerekek! Akkora felhőszakadás volt felénk...

Szó szerint hömpölygött a víz az utcákon. Arra gondoltam, milyen jól lehetne most mezítláb császkálni, ha mondjuk 10-15 fokkal melegebb lenne... :-))))))))))))

cool_l Creative Commons License 2005.04.19 0 0 154

Ahogy hallom, nem nagyon akar jó idő lenni a héten.

Dehát majdcsak... majdcsak

Addig is:

 

K_edina Creative Commons License 2005.04.19 0 0 153

Szia Melana!

Jó dolga lehet a leányaidnak! Nekem kifejezetten tiltották a szüleim, hogy mezítláb legyek. Otthon még csak-csak rámhagyták, de az utcára nem mehettem lábbeli nélkül :-(

Azóta eszembe jut egy-egy helyzetben, hogy ha most látnának...

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.18 0 0 152

sziasztok, lelki társaim! én mániákus mezítlábazó vagyok. télen csak itthon, a lakásban, de amint úgy döntök, hogy tavasz van, utcán is. sajnos többnyire csak cipőben mezítlábazok, viszont, ahol, amikor csak lehet, lerúgom, beleértve a munkahelyemet is :-))) két napja is mezítláb vezettem haza budaörsről. szegény kis lánykáimat is rászoktattam, inkább fűtök, de nem adok rájuk zoknit :-)

mezítláb rulez!

K_edina Creative Commons License 2005.04.18 0 0 151

Egyébként abban igazad van, hogy inkább megrögzött mezítlábazó vagyok, mint megátalkodott hypohonder. Ez végülis évszak-függő.

"Mi van, ha belelépsz valami szúrósba? " Hát, bizony, ez szinte minden nyáron összejön. Ettől akkor szoktam parázni, ha bennmarad pl. a tüske (tövis, stb.) hegye. A párom többször szedte már ki a maga akkurátus módján :-) Valójában ilyenkor az óhatatlan "nougyeezértkellmezítláblenni?" szövegektől szenvedek leginkább.

 

Előzmény: tpapa (150)
tpapa Creative Commons License 2005.04.18 0 0 150

Én meg azt hittem, megátalkodott mezitlábazó... :oP

Ezek nekem nehezen jönnek össze. Mi van, ha belelépsz valami szúrósba? Vagy a külsérülésektől nem félsz, csak a belgyógyászati tünetektől??? ;o)

Előzmény: K_edina (149)
K_edina Creative Commons License 2005.04.18 0 0 149

"Arra gondoltál már, hogy a tüsszögés mástól is lehet? (Lappangó egyéb betegség, allergia, gyakorlás hiánya"

Juj! Ne tedd ezt velem! Megátalkodott hypohnder vagyok :-)

Előzmény: tpapa (148)
tpapa Creative Commons License 2005.04.18 0 0 148

Hali! Pedig a szombat nagyon gyönyörű időt hozott ide, Pestre. A beton ugyan még hideg volt, de a kő meg a fű az fincsi. Főleg, ahol sütötte a nap. Vasárnap délután már lógott az eső lába, de amíg le nem ment a hőmérséklet 12 fok alá, nem zavart. Addigra meg amúgy is este lett. :o) (Bár lehet, hogy csak azért nem fáztam, mert homokot lapátolni, meg talicskázni szívet -és lábat- melengető tevékenység???) ;o)

Ui. Arra gondoltál már, hogy a tüsszögés mástól is lehet? (Lappangó egyéb betegség, allergia, gyakorlás hiánya?) :oP

Előzmény: K_edina (147)
K_edina Creative Commons License 2005.04.18 0 0 147

Szióka!

Nagyon bátor vagy... Szombaton én is erős kísértést éreztem, de egy rövid mezítlábas próbálkozás után tüsszögni kezdtem, így inkább visszavettem a cipőmet.

Előzmény: tpapa (146)
tpapa Creative Commons License 2005.04.18 0 0 146
Ez a hétvége igen 'alkalmas' volt. Azzal kezdtem, hogy Pénteken a fiammal hemperegtünk egy jót a fűben. Aztán másnap lenyírtam. (A füvet.) Tegnap meg homokozót építettünk. (Bár délután már egy kicsit hideg volt, így csak én voltam cipő nélkül, ő nem.)
Előzmény: tpapa (145)
tpapa Creative Commons License 2005.04.04 0 0 145
ITT a jóidő! ;o)
Előzmény: K_edina (144)
K_edina Creative Commons License 2005.03.30 0 0 144
Szió! Ez így leírva valóban faramuci helyzetnek tűnik, én belátom. A nappaliban felszedtük a szőnyegeket (mivel gyerekek is voltak a vendégek között, akik az eső ellenére ki-kiszaladtak az udvarra). Az étkezőben, konyhában, folyosón stb. pedig sima burkolólapok vannak, úgyhogy mindenki cipőben volt. Fent a tetőtérben azonban padlószőnyeg van és amikor leültem kicsit internetezni, lazítás képpen bizony megszabadultam a cipőmtől és a harisnyától is. Aztán persze következett a mosogatás, rendcsinálás, stb. már cipőben :-(
Előzmény: tpapa (143)
tpapa Creative Commons License 2005.03.30 0 0 143
Hmmm... Nálatok nem a vendég veszi le a cipőt, hanem te veszed fel??? :oO
Előzmény: K_edina (141)
Kilroy Creative Commons License 2005.03.27 0 0 142
Szia Edina, nm! Próbáld csak, sok sikert :-)
Előzmény: K_edina (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!