Keresés

Részletes keresés

aknot Creative Commons License 2005.04.08 0 0 285
Ergo magyar (rendszamu) autot kell hasznalni magyar jogsival (es magyar biztositassal)!
Mert mi van pl ha Mao-n (magyar allampolgarkent) angol jogsival megallit a rendor? (akarmilyen rendszamu kocsival)
AAAaaa Creative Commons License 2005.04.08 0 0 284

Ha biztositani akarsz itt egy autot (ez tortent nekem masfel eve) akkor megkerdezik, hogy van-e UK-ban ervenyes jogositvanyod. Az akkori szabalyok szerint az elso evben hasznalhatsz magyar jogsit, utana nem.

Ha elkovtesz egy balesetet es a biztositodnak fizetnie kellene, akkor felo, hogy belekot. Tehat amig nincs baj addig nem baj, ha tortenik valami akkor van kockazat.

(amerikai kollegamnak ugyanugy meg kellett csinalnia)

Udv

Előzmény: netszkvid (282)
AAAaaa Creative Commons License 2005.04.08 0 0 283

Masfel eve csinaltam vegig ezt a folyamatot (gondolom az EU hozhatta ezt a valtozast), vegig kerdeztem mindent akkor nem volt mod becserlesre (kb 10 eve Nemetorszagban siman becsereltek, tehat ismertem ilyen folyamatot is)

Udv

Előzmény: Ethan Hunt (281)
netszkvid Creative Commons License 2005.04.08 0 0 282

Szia, Hunt,

Akkor kihasznalom a pillanatnyi nagylelkusegedet, es megkerdezem, hogy erdemes becserelni egy magyar jogsit angolra? De tenyleg, azon kivul, hogy lesz meg egy doksid, amivel angol ember szemeben igazolni tudod magad (egy orszagban, ahol a SZIG-re meg lakcimkartyara laposan pislognak csak), van ertelme? Mi evek ota elvagyunk magyar jogsival. Tobb embert is ismerek, akinek pl nemet rendszamu autoja van, Magyarorszagon es Nemetorszagban hasznalja, magyar jogsival, kb 5-7 eve.

Előzmény: Ethan Hunt (281)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.04.07 0 0 281
Hello, bocs de nem tudom honnan veszed ezeket vagy mikori infok ezek (vagy esetleg valaki felreertett valamit...)

A magyar jogsit siman becserelik a DVLA-nel, mindenfele vizsga nelkul. 38 fontnyi Postal Ordert kell venni, ami osszesen kb. 42-be kerul a kezelesi koltseg miatt, vagy allithatsz ki csekket, ha van angol bankszamlad. Cash es bankkartya nem jo! Plusz fenykep, ha jol emlekszem ketto, de lehet hogy egy is eleg, ebben most nem vagyok biztos. A DVLA varojaban van fotoautomata.

Le kell adni az utleveledet es a magyar jogsidat es kikuldik kb. 2-3 heten belul (marmint az utlevelet es az angol jogsit, a magyartol bucsuzz el, azt nem kapod vissza). Ugy tervezz, hogy addig ugye nincs utleveled, tehat ne tervezz utazast vagy mas ugyintezest, amihez esetleg kell. Jo a regi papir jogsi is, azt is becserelik. Ha vissza akarod szerezni majd a magyart, azt az itteni ugyintezo szerint Magyarorszagon kell kerni, gondolom az okmanyirodanal.

A londoni DVLA Wimbledon-ban van, a District vegallomasanal, a kijarattol jobbra kell fordulni, majd az elso(?) sarkon megint jobbra, de ha egy kornyekbelit megkerdezel, mindenki tudja. Nagy ronda vorosteglas epulet a jobb oldalon, a saroktol nem messze. Szamits ra, hogy min. 1 ora sorbanallas (ules) lesz. Az elso sarkon tul (az alloamas kijaratatol jobbra egyenesen, az utca bal oldalan) van egy kis bevasarlokozpont, abban van postahivatal a PO-t megvenni. Az elejen vegyel el egy tajekoztatot es egy form-ot, amin reszletesen rajta van az utmutato is, azt toltsd ki varakozas kozben. Ha nincs kiteve, akkor kerhetsz soron kivul valamelyik ugyintezotol, de ne kerulj sorra ugy hogy nincs kitoltve, mert akkor elhajt.

Szivesen. Ismerek olyat itt a forumban, aki egy ilyen vagy hasonlo tanacsadasert 50 fontot ker, de ez most ingyen volt :) (na jo abban benne van, hogy o el is megy veled, de arra igazan nincs szuksege ertelmes embernek, felteve persze ha ki tudsz tolteni egy szimpla kerdoivet meg el tudsz makogni annyit, hogy "Ajd lajk tu csendzs maj hangerien drajving lajszensz for en inglis van")
Előzmény: AAAaaa (276)
bluekiwi Creative Commons License 2005.04.07 0 0 280

Elso blikkre jonak tunik a hely, nem ismertem eddig. A zenet majd lecsekkolom ha kicsit tobb idom lesz.

koszi

Előzmény: felulokabicikl imre (279)
felulokabicikl imre Creative Commons License 2005.04.07 0 0 279
Sajnos nem.A hely honlapja www.cargo-london.com  ,de meg nincs rajta az info.A zenekar oldalan viszont van egy rakas szam,ha erdekel, bele tudsz hallgatni.
Előzmény: bluekiwi (278)
bluekiwi Creative Commons License 2005.04.07 0 0 278

En nem osmerem, de ugy tudom a Yonderboi-al kapcsolatos valami.

A rendezvenyrol tudnal beadni egy linket?

Előzmény: felulokabicikl imre (277)
felulokabicikl imre Creative Commons License 2005.04.07 0 0 277

Sziasztok!

Nem tudom ismeri es szereti-e valaki Zagart, ha igen majus 11-en a Cargoban fellepnek.83.rivington street.shoreditch.old street vagy liverpool street tube

AAAaaa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 276

Beadod a jogsi kerelmet - 1 honap alatt megjon

Utana jelentkezel elmeleti tesztre - altalaban 3-4 hetet kell varni.

Utana jelentkezel gyakorlati tesztre - 1-6 honapot kell varni.

(azert kell varni, mert minden lepcso utan kapsz egy kodot ami szukseges a kovetkezohoz)

Ha nem veszel orat (ami kb 20 font orankent, de elmagyarazzak, hogy piros lampanal be kell huzni a kezifeket, sebesseg valtas elott es utan tukorbe kell nezni es ezek nelkul ismetelsz) akkor olyan 200 font kuroli az egesz.

Tovabbi reszletek a www.dvla.co.uk

Mindegy, hogy van-e magyar jogsid az angol megszerzesehez (de az elso ket evben vezethetsz vele)

Udv

Előzmény: Initram5 (275)
Initram5 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 275
Sziasztok!

Ha van magyarországi érvényes jogosítványom, akkor hogyan kérhetek brit jogosítványt (okmányt), mi a feltétele, mennyibe kerül?

Köszi!
netszkvid Creative Commons License 2005.04.05 0 0 274

PLACEBOGIRL,

Hazaertetek szombaton ejjel? Hogy tetszett a magyar diszko?

netszkvid Creative Commons License 2005.04.05 0 0 273

Mi is megkaptuk a meghivot. Rogton elkezdtunk gondolkodni, mi is lehet a nagykovet felesegevel, csaladi problema?! (Ha nem huztak volna ki a nevet a meghivorol, szerintem meg fel sem tunt volna, hogy nincs ott, igy viszont kivancsiva tettek). Reszemrol kedvem lenne elotte egy italra, de orulok, ha odaerek 7-re, nagyon sok munkam van e hetre. Tobbiek?

Előzmény: bluekiwi (272)
bluekiwi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 272

Megkaptatok a meghivokat?

Esetleg van-e valakinek kedve elotte osszefutni valahol, vagy majd ott talalkozunk?

bluekiwi Creative Commons License 2005.04.04 0 0 271

Beke legyen vele!

Nem hinnem, hogy gorombanak latszanek, de az teny, hogy nem szeretem ha szamonkernek, foleg olyanok akik arra sem veszik a faradsagot, hogy 5 percnel tobbet toltsenek egy topik atolvasasaval. Errol ennyit, nem nagy ugy.

Erre a kerdesre en azt tudom valaszolni, hogy altalaban itt sem kevesbe boldogok vagy boldogtalanabbak mint barhol mashol. Itt is megvannak a problemak ugyanugy, raadasul sajat maga elol az ember ugysem tud menekulni, marpedig a lenyeg ott van.

Előzmény: gukker888 (269)
AAAaaa Creative Commons License 2005.04.04 0 0 270

Egy pikniket junius vegere betervezhetunk valamelyik 'belvarosi' parkban (Hyde, Regens?) ha van eleg erdeklodo.

Egy kis program ajanlo a Bushy Parkhoz: majus 8-an 12.30-kor lesz a Gesztenyevirag parade. Regi lovaskocsik, veteran autok, 100 eves biciklik vonulnak fel a fouton, ahol ilyenkor viragzanak a gesztenyefak. Utana angol majalis - sorvirslivattacukorzene - politikus beszedek nelkul. Mi nem valoszinu, hogy ott leszunk, de lattunk mar ilyet es tudjuk ajanlani.

Udv

Előzmény: netszkvid (265)
gukker888 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 269

Kedves Bluekiwi!

Sic transit gloria mundi!

A Topiccal kapcsolatban - amit tényleg te élesztettél fel haló poraiból -  igazad van, valóban nem olvasnak az emberek általában 1-2 oldallal tovább vissza.

A Jézus Krisztus Szupersztárban van egy jelenet, amikor megrohanják Jézust a betegek, hogy gyógyítsa meg öket. Jázus pedig elhajtja öket, mert hirtelen ennyivel nem tud mit kezdeni. Ez a rész a Bibliában is benne van, amikor Jézus felkiált, hogy valaki megérintette, és elszívja az erejét.

Én is részben ezért vettem fel ezt sokszor gorombának látszó stílust, mert tudom, hogy az emberek mennyi felesleges dolgot hajlandók kérdezni csak azért hogy biztonságosabban érezzék magukat.

Ma például írt egy lány, hogy boldogok ott-e NöK?

így általában?

Te mit válaszolnál egy ilyen hülye kérdésre?

vargalondon@freemail.hu

00447916252490, 00447931461775

gukker888 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 268

Kedves Kincseskamra!

Hogy miért legyen nálad a személyid is, és az útleveled is, ha Nagy-Britanniába ?érkezel hosszú távra?

1.) Itt a hivatalok mindent POSTAI LEVÉLBEN intéznek, és az a jó szokásuk, hogy elhagyják, vagy elkeverik az emberek okmányait.

Tapasztalatom szerint ez az okmányelveszés (több száz esetet láttam, abból van az adat)  kb az ügyintézések 2-3 %-ában fordul elö. Mi a fenét csinálsz itt ha mondjuk elküldted a hozzászólásodban úgy lobogtatott UNIóS SZEMÉLYIDET, ha egy hivatalnok elhagyta?

Hogy utazol Magyarországra, ha sürgös? Hogy igazolod magad bárhol, hogy van jogod munkát vállalni, hogy van jogod ITT LÉTEZNI?

Amíg a hivatal 3 héten át intézi az ügyed úgy hogy nála a SZEMÉLYID, hogy igazolod magad?

2.) Ha a személyivel akarod igazolni magad, akkor elöbb be kell bizonyítanod hogy létezik ilyen ország, de nálad sincs térkép, és nála se, valamint, ha elöhúzza a fényképes videokölcsönzö tagsági igazolványát, azon lehet hogy különb biztonsági jelek vannak mint a te személyiden. A Magyar útlevéllel is az a probléma, hogy nincs rányomtatva az elejére kívülröl,  hogy passport, ezért forgatják, nézegetik, mert mi van ha teszem azt át akarod verni, és ez a kék könyvecske egy ukrán horgászengedély? Az útlevélnek kegalább útlevél formája van!!

3.)  Javaslatom(ha hosszú távra érkezel dolgozni), ha hallgatsz rám, és nem vagy hülye, akkor hozod a személyidet, a 10 éves útleveledet, valamint a jogosítványodat is, ha van.

Tisztelettel, Varga Zoltán

vargalondon@freemail.hu

szállás Londonban, tanácsok londoni életkezdéshez, munkavállaláshoz

Mobilszámok 00447916252490,   00447931461775,   00447958229396

Előzmény: kincseskamra (266)
Melamni Creative Commons License 2005.04.01 0 0 267

sziasztok! lerobbant bufe-kocsinkhoz autoszerelot keresunk. nagyon surgos lenne!!!

ha ismertek valakit vagy ti magatok raernetek most hetvegen (aprilis 2-3), akkor legyszi irjatok itt vissza vagy keressetek a 07984462046-os szamon. anyagiakat megbeszeljuk szoban. koszi: H&O

kincseskamra Creative Commons License 2005.03.29 0 0 266
Kocike a cimet /neked is/. Felhivtam oket...aztan elgondolkodtam, mi a fenenek csinaltatnam meg az utlevelemet, uniosok vagyunk-elvileg el kell fogadniuk a szemelyigazolvanyt is..erre a pasi azt mondta, elfogadjak, de nehezebb, es kotoszkodni fognak....hm..van valakinek ilyen "elmenye"?
Előzmény: Ethan Hunt (263)
netszkvid Creative Commons License 2005.03.29 0 0 265

Szia,

A Bushy park  nagyon buli hely. Mi szivesen benne lennenk valami piknikes programban. A Kew Gardens peldaul tuti nagyon szep ilyenkor. Voltatok mostanaban?

Mi gyerek nelkul vagyunk, azert piknikezni szeretunk....

Előzmény: AAAaaa (261)
macbearhell Creative Commons License 2005.03.28 0 0 264

OFF:

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, otthon, és itt Londonban is!

ON:

Ethan Hunt Creative Commons License 2005.03.27 0 0 263
Ea a hivatalos kovetsegi honlap:
http://www.huemblon.org.uk/
(Hungarian Embassy London)
Előzmény: kincseskamra (257)
kincseskamra Creative Commons License 2005.03.24 0 0 262

nekem semmi ilyet, biztos nem jo "kulcsszavakat" irtam be :))

koszike

Előzmény: netszkvid (260)
AAAaaa Creative Commons License 2005.03.24 0 0 261

O az a Bushy Park! Remek szarvasos kepeket szoktam ott kesziteni szeptemberben bogeskor! Majdnem minden hetvegen kimegyunk...

Gyerek 4 eves 8-kor szokott fekudni. Azt hiszem majd legkozelebb...

Vagy az otletbol kiindulva lehetne szervezni majd majus-junius tajan egy pikniket valamelyik parkban a csaladosoknak.

Udv

Előzmény: netszkvid (259)
netszkvid Creative Commons License 2005.03.24 0 0 260

Nekem a google ezt dobta. Neked?

http://hungary.embassyhomepage.com/

Előzmény: kincseskamra (257)
netszkvid Creative Commons License 2005.03.24 0 0 259

Tapasztalataim hasonlok. De a remeny hal utoljara, hatha magyarbaratabbak lettek amiota ott voltam! Kingston kozeleben, Teddingtonban voltunk mult szombaton tajfutni ( a szarvasok kozott, nagyon buli volt, ahogy a szarvascsordak bamultak a futkoraszokat...), es a parom azt mondta a vegen, hogy amennyi ido alatt oda es visszaertunk, szerinte annyi volt a Bp-szloven tengerpart is, kb 5 ora... Orult dugok voltak, rugby meccs, utepites, remalom...

De vonattal csak jobb.... Gyerek nagyon pici, nem lehet elhozni? Hatha buli neki si! 10 kor vege az egesznek, az nagyon keso?

Előzmény: AAAaaa (256)
kincseskamra Creative Commons License 2005.03.23 0 0 258

a cimem: pipacs@freemail.hu

kotyi

kincseskamra Creative Commons License 2005.03.23 0 0 257

Sziasztok.

Segitsegre lenne szuksegem. Mi a londoni nagykovetseg honplapjanak a cime?

kotyike

AAAaaa Creative Commons License 2005.03.23 0 0 256

Koszi, probaltam visszamenni, de ugy latszik nem elegge.

Amugy 6-os zonabol kellene megejteni az expediciot, Kingston kozelebol. Azaz 1,5-2 ora oda es 2 ora vissza + bebisinter szerzes, szoval nagyon komoly szervezes :)))

Amugy kinek milyen tapasztalata van a kovetseggel? (nekem nem sok, de az nem eppen pozitiv - utlevel, anyakonyvi kivonat, igazolas)

Udv

Előzmény: netszkvid (254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!