Keresés

Részletes keresés

:).....:) Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1251

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e valaki szeptember és december között Telc német középfokú nyelvvizsgán?

Engem konkrétan a levél-témák érdekelnek.

 

Nagyon fontos lenne, aki tud legyen szíves írni.

 

Hálás köszönet!

 

:)

attiati- Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1250
kovacsg87

Írni akartam neked, de nem publikus a mailod. Tudnál nekem írni az attiati@index.hu-ra?

köszi előre is
Előzmény: Törölt nick (1213)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1249
Gratulálok! :D
Előzmény: peter20 (1248)
peter20 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1248
Aaaaaaaa beszarok behugyozok, TE TÉNYLEG PRÓFÉTA VAGY: sikerült az írásbeli is, és hány százalékkal? Na hánnyal??? Persze h 60-nal !!:DD

Mekkora mákom volt már, 2 x kerek 60%-al átmenni!
Előzmény: Törölt nick (1247)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1247
Mér' ne sikerülne? Karácsony van: Belive in miracles! Vagy hogy kell ezt mondani... :P
Előzmény: peter20 (1246)
peter20 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1246
Engem egyébként azért érdekel ez a dolog, mert most februárban lesz újra vizsga, és nem tudom, hogy addigra fel tudok-e megfelelően készülni az írásbelire. Ugyanis ha egy alkalomra szól a "fél vizsga", akkor nem nagyon mernék most februárban menni. Bár ez nyílván attól is függ, h mennyi % lesz most az írásbeli, egy 50 valahánnyal már mernék, de ha fogadni kellene, akkor 40 valahányra fogadnék. Az meg másfél hónap alatt szvsz behozhatatlan. Még ha van is időm egész nap ezzel foglalkozni is.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1245
Én nyáron tettem német ÖSD középfokút és nekem azt mondták, hogy a következő naptári év végéig lehet letenni a hiányzó részt, ha sikertelen az egyik vizsgarész... Néhány hónappal később pedig már ezt láttam...
Előzmény: peter20 (1244)
peter20 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1244
Hmm, hát abban biztos vagyok, hogy a DExam-nél lehet fél vizsgát tenni, arra is emlékszem, hogy a 20 000 Ft-nak az 1/3-át kell befizetni csak... De úgy emlékszem, h csak egy vizsgán lehet kihasználni h neked már megvan a szóbeli, tehát fél vizsgát tenni. Ezzel szemben viszont akkor nem értem, h miért állítanának ki ilyen "egy alkalomra szóló" bizonyítványt, ugyanis kiállítanak C1-es 'A' vizsgabizonyítványt.

Régebben voltam TELC középfokún, ott is így voltam , h a szóbeli meglett, és ott határozottan emlékszem, h 1 év volt a "limit", addig lehetett kihasználni h van szóbelid, utána elévült, mehettél megint.

És az idegesít, h nem találom az erre vonatkozó dolgokat a DExam honlapján.

Köszi egyébként az utána nézést.
Előzmény: Törölt nick (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1243
Próbálok... Bár teljes a szűrzavar...

Ezen az oldalon azt írják, hogy igen:

"Úgy tudom, hogy csak akkor lehet szóbeli és írásbeli vizsgát komplexnek minősíteni, ha nem telt el hosszabb idő a két vizsga között, mint két év. Igaz ez?
Nem így van. Nincs időhatár a két részvizsga között."

A német nyelvvizsgám oldalán pedig ezt:
"Sikertelen vizsga esetén, a vizsga ismételhető. A 137/2008.(V.16.) Kormányrendelet értelmében részeredmény (írásbeli/szóbeli) nem vihető tovább. Sikertelen vizsga esetén az egész vizsgát meg kell ismételni, FÉLVIZSGA NEM ISMÉTELHETŐ."

Ember legyen a talpán aki ezt érti... :P
Előzmény: peter20 (1242)
peter20 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1242
Köszi:)

Az utána lévő, 1237-es kérdésemre tudsz valami választ adni?
Előzmény: Törölt nick (1241)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1241
Gratulálok! :)
Előzmény: peter20 (1236)
Frouwe Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1239
Őszintén megmondom neked, nincs kedvem neked a választ magyarázgatni a kérdésemre. Ha érdekel, nézz utána. Ha nem tudod megtalálni, az nem azt jelenti, hogy nem tudod letenni a C2-es vizsgát, hanem azt, hogy nem vagy nyelvtanár.....(ahogy mondtam, ez egy SZAKMA, amihez a fenti kérdésre adandó választ is illik tudni)

A diploma alapfeltétele nem a középfokú nyelvvizsga, hanem a 4 (5) év alatt sikeresen lettett összes előírt vizsga, államvizsgatanítás, német nyelven megírt diplomamunka és német nyelven letett államvizsga, ami az én időmben simán elérte, ha nem meg is haladta a C1-es nyelvvizsga szintjét. Persze nem mindegy, nagyon nem, hol végez az ember!!!

Kösz, a szöveget ne fordítsd le, értem anélkül is. És az alanyokat is megtaláltam benne. Asx-nek is menne, ne aggódj, csak már megunta a kukacoskodásod szerintem és kiszállt a játékból.

Ami a nyelvtanár rokonodat illeti, ha az az, akit idéztél egyszer, azt kell mondanom ( az idézet alapján), hogy jó, hogy van önkritikája..... Ugyanis szerintem se menne át a C2-es vizsgán. Még a C1-en sem. (az alapján, amit idéztél tőle anno)

A franciát amúgy majd gyakorold még kicsit! ;) A nevezett személy neve ugyanis "Rousseau" ...
Előzmény: Törölt nick (1238)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1238

Látod, ez a válasz értelmes stílust tükröz.

 

 

de TE tudod pl., hogy miért azonos a módbeli segédigék jelenidejű ragozása a gyenge igék múlt idejű ragozásával?

 

sajnos nem tudom, mivel még hobbinyelvész sem vagyok, de érdekel a megoldás, talán ha a kérdést jobban részleteznéd, pl.: csak az igék végződésére gondolsz?

De szerintem pont kivételt tettél fel nekem. Mert már biztos olvastam róla valahonnan. Mond már el, mert tényleg kiváncsi vagyok *-*

 

Van egy sejtésem a Konjuktiv irányába, azaz ha egy két predikatív szerkezetes mondatban az egyik Indikativba van, a másik pedig Konjuktivba, és az egyik módbeli segédige kijelentő, a másik pedig kötőmódban van, vagy ilyesmi. :$

 

De ha tévedek, ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne lennék képes egy C2-es nyelvvizsgát lerakni esetleg harmadszorra. Én jól tudom, hogy nagyon messze vagyok, mert mostanában komolyabban foglalkozom az angollal saját magam, amit persze sehol se tanultam azelőtt, és más elfoglaltságaim is vannak. A rokonom 20 éve foglalkozik a némettel, tudod, a nyelvtanár, de szerintem ő neki se menne elsőre, saját bevallása szerint se, ugyanis megkérdeztem.

 

Ez a heti 500 szó kitűnő példa arra, hogy amikor én úgy 2 éve totál mindent elfelejtettem németből, bemérgedtem, elkezdtem legépelni csak úgy szavakat. Persze nem csak alapfokút, volt közte más is = Folgeerscheinung, Lindenblütentee, meg ilyenek. 1 nap alatt megtanultam, de úgy, hogy egész nap csak azt olvastam.

És ráadásul pont ugyanazok a szavak ugranak be elsőre, ha ki kérdem magam.

Ez nem kamu. Van úgy, hogy egésznap a németet dolgozom ki, de van, hogy hónapokig rá se nézek a jegyzeteimre. Átlagban ha 6 percet tanulok egy nap 1,5 éve. Az úgye sacc/kb 55 óra.

Ahhoz képest elég jól megtanultam, nem?? :DD Pedig egy alapfoku 200 óra tanulás után ajánlott. Szerintem az az alapfok már rég meg volt.

Ha akarod, nem kell elhinned.

 

Honnan veszed azt a bugyutaságot, hogy egy nyelvtanár szakon középfokú tudással végeznek a hallgatók???

 

Nem azt mondtam, hogy középfokú nyelvtudással végeznek, hanem pontosítva azt, hogy egy középfokú nyelvvizsga a diploma alapfeltétele. Bár valahol nem, ez tény.

 

Mostmár jó késő van, de holnap lefordítom neked a recezióból azt a szöveget. Nem azért írtam be, mert nem tudtam volna, én csak arra lettem volna kiváncsi, hogy asx-nak menne-e. Amúgy csak átfutottam rajta, és az alanyokat azért nem vettem észre, mert a szöveg "übermäßig kompliziert" és vonatkozói, mutatói, hasonló névmások alkotják az alanyt. :(

 

Eleinte én is szótárból tanultam, de hát ez az abc-t miért kellett szóba hozni? azt már ovodás koromban végigpöröltem, úgy mentem az elsőbe, hogy folyamatosan olvastam, míg a többiek /csak szó-ta-gol-va/ azóta gyorsabban gépelek mint bármelyik irodai dolgozó, akárhol voltam. Legutoljára az ügyvédnél. Szánalmas látvány volt, ahogy úgy kellett neki a szavakat vakongépelés tudásának hiányában gépelni. Na, de nem azt akarom bizonygatni, hogy milyen okostojás zseni vagyok. Mert már leírtam a zsenizségről a véleményem. Talán ismered Edison mondását.

 

Ha kell szótárprogram, akkor a NÉMET NYELVVIZSGÁK topicban megadtam egy linket.

Bár gondolom, neked nincs rá szükséged. Csak mondom szólok, hogy mindenki számára elérhető.

 

Örülök, hogy higult a vita, csak tudod, hugomat éppen most vágta át egy régi barátnője gazdasági számításokból = 1800 ft, amikor én egy Halász közép szótárat adtam az öccsének, plusz 5 óra ingyen németet korrepetáltam neki. Melléknév ragozás.

De szerintem menjünk át a németes topicba, mert elvesszük a többiektől a tanácsadás miatt a helyet, hiszen én is azon vagyok, hogy segítsek másoknak, csak kicsit mindenki máshogy látja a világot. Ki így, ki úgy. Én sajnos pénzellenes kis Roussau vagyok. ;)

Előzmény: Frouwe (1235)
peter20 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1237
By the way: arra tudnátok válaszolni (mivel az írásbeliben nem reménykedem h meg lesz), hogy meddig "használható" ez a szóbeli, hogy is van ez pontosan? 1 évig? Vagy a következő vizsgáig? Tehát mikor fog elévülni? Mennyi ideig úsznám meg vele a szóbelizést nyelvvizsgán?

Azért kérdezem, mert nem találok a DExam-nál erre vonatkozólag infókat, pedig tudom h van, mert olvastam. Csak éppen már nem emlékszem. Gondolom azért ez hasonlóképpen van minden nyelvvizsgán.
peter20 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1236
Testvérem belőled a próféta beszélt: kerestek és találtak egy pontot, kerek 60%-kal megvan a vizsgám!!! :DDD
Előzmény: Törölt nick (1233)
Frouwe Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1235
Azért kaptál hamar választ, mert éppen ráértem....Ritka pillanat az utóbbi időben.

Igen, saját oldalam van, úgy 2005 nyara óta, azaz amióta a neten tanítok, és akkoriban a Lingvico még sehol sem volt...... A fórumot illetően köszi a figyelmeztetést, úgy 2006-2007-ig rendszeresen figyeltem, de nem írtak bele igazán, most látom, hogy valahogy önálló életre kelt. Tök jó, majd foglalkozom vele.

Az általad lefordítandónak megadott szövegben nekem nem hiányzik sehol az alany, ha neked igen, akkor keressed.....

Honnan veszed azt a bugyutaságot, hogy egy nyelvtanár szakon középfokú tudással végeznek a hallgatók??? Normális egyetem és fősuli esetén nem ez a helyzet, már ne is haragudj. Ugyanis az összes vizsgát német nyelven kell letenni, az államvizsgát is, és a szakdolit és németül kell megírni....Ha szerinted ez egy középfokú szint, akkor jó. Nekem német szakon heti 400-500 szó volt feladva és ZH-ban lekérdezve, plusz leíró nyelvtani gyakorlatok (ZH minimum 70%), plusz kötelezők (németül), plusz tanulmányok és recenziók olvasása (németül: olyan szövegek, mint amit nem tudtál lefordítani...) Laza? Ok. Csináld meg te is.

ÉN tudok scriptet írni, igaz, hogy csak egyszerűeket, de TE tudod pl., hogy miért azonos a módbeli segédigék jelenidejű ragozása a gyenge igék múlt idejű ragozásával? Vagy honnan ered a bringen-brachte-gebracht alakokban a tőhangváltás? Szerintem fogd vissza magad egy kicsit és ne hasonlítgasd a 2 szakmát egymáshoz, mert almát hasonlítasz a körtéhez.....

Hogy ki készít fel C2-es nyelvvizsgára? Pl. én...*ördögi vigyor* Jó pénzért persze. De messze vagy te még attól....Nagyon messze.

Ami a tökéletességet illeti, az az idegennyelv-piacon nem létezik. Még egy született német is vét nyelvi hibákat...

Ami meg a szótárt illeti: tudod, én lapozgatom. Persze, ahhoz fejből kell tudni az ABC-t, mert nincs gép, amelyik kikeresse nekem a megfelelő szót....
Előzmény: Törölt nick (1224)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1234

és most tényleg nem nézek ide be amíg téged látlak itt, a félműveltek idegesítenek, abszolút segítőkészen állunk itt azokhoz, akiknek szükségük van ránk, de nem érdekel aki mocskolódni jön ide vagy féligazságokat pufogtatni

 

ekkora beképzeltséget, már leírtam valamit erről,

Miért, én nem segítőkészen állok a többiekhez? Holly2005-nek épp most segítettem msnen, legalább 4 szer mondta a nagyon köszönöm-öt.

Amúgy meg nincsenek féligazságok, vagy igaz valami vagy nem. A mocskolódó szavakat te és Frouwe írja. Olvasd csak újra a hozzászólásokat!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

De veled szerintem nem is éri meg vitatkozni, több olyan diákkal beszélgettem msnen, aki titeket nem bír, tudja ő is, és én is, hogy mi az igazi igazság a vitáinkban.

Velük legalább közös nevezőre lehet jutni.

 

Úgyhogy én be is fejeztem ezt a témát veled.

 

Ja!!! Ha attól jobban érzed magad, akkor írj még vagy száz hozzászólást, ha úgy érzed, hogy téged illet az utolsó szó. Megadom neked ezt az örömöt, mert én többet ide nem írok ezzel a témával kapcsolatban.

 

 

 

Előzmény: Angel DC (1231)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1233
DExam? Ismerem. A középfokújáról sok jót hallottam. Hát biztos volt olyan eset, hogy utólag sikerült fellebbezni, de nem igazán lehet jellemző az ilyen, én nem igazán hallottam ilyenről. Hátha felbukkan itt olyan, akinek volt már tapasztalata...
Előzmény: peter20 (1232)
peter20 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1232
A DExam nevűn voltam Debrecenben. Arra akartam igazából rákérdezni, h mik a tapasztalatok, nem tudja-e valaki közületek, vannak-e ilyen esetek h vkinek ilyen úton, utólag lesz meg a nyelvvizsga, vagy nem jellemző ez egyáltalán. Mi a tapasztalat ilyen téren.
Előzmény: Törölt nick (1227)
Angel DC Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1231
minek olvasom el amit írsz?:)))

na figyelj, ha valaki, én pontosan tudom, milyen katasztrófa nyelviskolák léteznek és működnek, szégyellem is magam helyettük

de: nekem a a felelősségem, hogy amit mi nyújtunk, az rendben legyen
és tiszta a lelkiismeretem

neked sem kellene azokat a nyelvtanárokat bekategorizálni, akik tisztességes megélhetést szeretnének, van közöttük aki rendesen teszi a dolgát, van aki nem, egyéni elbíráslást érdemel mindenki

nem egészen értem az utolsó bekezdést, én a mi esetünket ismerem csak, a mindenkori előírásoknak megfelelő képzési szerződés része a dokumentációnak

és most tényleg nem nézek ide be amíg téged látlak itt, a félműveltek idegesítenek, abszolút segítőkészen állunk itt azokhoz, akiknek szükségük van ránk, de nem érdekel aki mocskolódni jön ide vagy féligazságokat pufogtatni

merry xmas to everyone here!
Előzmény: Törölt nick (1230)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1230

Na igen, ez egy nyelviskola. 

De én a magántanári oktatásról beszéltem.

 

De azért én szivesen bemásolnám a MTT-ről a szerencsétlen áldozat esetét, akit a nyelviskola le akar húzni, mert nem volt megelégedve az oktatással, és ilyenkor nem kell neki kifizetni a teljes összeget, ők viszont kihasználva a tanulo jogi tudásának hiányát behajtócéghez fordultak, annyira dörzsöltek. 

 

Ezt a témát értelmes BME-n végzett hallgatók kísérik figyelemmel és szólnak hozzá, úgyhogy nem venném be, ha most olyasmit akarnál mondani, hogy a nyelviskolának van igaza, ugyanis olvastam a szerződést az iskola és a tanuló között.

Előzmény: Angel DC (1229)
Angel DC Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1229
"az a veszélyes konkurencia, aki téged le se sz.r":)

bocs, idéztem az üzleti tanulmányaimból

nem foglalkozunk a konkurenciával, azzal törődünk h magas szinten, az egyénre odafigyelve tanítsunk, és nekem az is felelősségem h az itt tanító kollégák anyagilag is megbecsülve érezzék magukat, nem csak erkölcsileg
ez meg 1500 ft-ból nem megy

még annyit h amíg itt a 14 évesek 90% feletti B2-őn mennek át, addig van mire felvágni

az angoltanárok krémjéhez tartozunk, mert szeretjük, amit teszünk és mi magunk is jól érezzük magunkat tőle, mert tudjuk h mindig tanulnunk kell.. tökmindegy te mit hiszel

na legközelebb ide akkor írok h lesz valami amire érdemes:)
Előzmény: Törölt nick (1226)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1228
Huh, szerintem egy kicsit idealista módon látod a világot. Nem kellene ennyire egyoldalúan gondolkodnod, ezért kár volt előhoznod a "Milyen könnyű a tanároknak, bezzeg én belepusztulok a melóba..." témát. Sosem szerettem a szakmák hasonlítgatását, mert mindenkinek szerint az amit ő csinál, az "über alles".
Előzmény: Törölt nick (1224)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1227
Szia!

Én sok újat nem tudok neked mondani... Először is keresd fel, hívd fel a nyelvvizsgahelyt, na igen, az ünnepek miatt ez sem lesz könnyű... Ott kell ezt megérdeklődni. Azt megkérdezhetem, hogy milyen angol felsőfokú nyelvvizsgát tettél? Például más helyen felülvizsgálják a határ közeli eredményeket és magnóra rögzítik a beszélgetést.

Elég kellemetlen helyzet, de kitartás! :)
Előzmény: peter20 (1223)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1226

Nem ismerlek, de csak annyit tudok ehhez hozzászólni, hogy:

 

 

A tudás nem egyenlő a beképzeltséggel.

Nemrég néztem egy műsort, egy professzor kapott díjat a köztársasági elnöktől, és elmesélte, hogy nem csak az ő érdeme. Nem beszélt fennhangon, mert ő olyan nagy zseni.

Az, hogy valaki 1500-ért tanít, nem jelenti azt, hogy kevesebbet tud, mint aki 2400-ért. Csak azt, hogy becsületes. Nem használja ki a többit, persze ilyenkor a konkurens tanárok az irigységtől megfulladnak.

 

Előzmény: Angel DC (1221)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1225

Bizony, bizony! Éljen a becsületesség! Hurrá.....Ne fizessünk a szellemi munkáért! Se a szótáríróknak (és kiadóknak), se a tanároknak! Lopjunk mindent ingyen, mert az a korrekt! Mit foglalkozunk a copyright-al?! Le van tojva! Fő az ingyenesség!

 

Ha megveszel valamit a boltban, addig vagy jó nekik, amíg fizetsz.

Jól ki van találva az Akadémiai szótárprogram is.

Megveszel vagy 4 szótárt, mert mindegyikben a szavak vonzatai külön-külön vannak, ez kb 60 ezer forint. És regisztrációs kódot kell kérni, telefonon, postán, interneten. Ha a gépeden a szótár, köszönhetően a szar programozásnak meg lefagy, nem tölti be a java az adatbázist, akkor meg várhatsz fél évig az újabb regisztrációra, vagy tedd tönkre a vinyót a formázásokkal, hogy használhasd minden telepítés közben két hétig.

Vagy van jobb: lapozd a szótárat! Kérdem, akkor miért vettem meg cd-vel?

 

Volt pont ilyen esetem. 19 ezres szótár nem indult el egy idő után, felhívtam a Kiadót, erre az volt a válasz arra , hogy nem, indul el a szótár, hogy "hát ilyen nem is létezik" Erre letette.

Aztán magam rájöttem, hogy rendszer visszaállítás. Ezt nem tudták elmondani?

Na ugye, hogy csak akkor vagyok jó, amikor perkálni kell.

 

Ezért van letojva a copyright

 

Ha nem tudnak normális szótárt készíteni, akkor majd lemásoljuk.

 

Ha valaki azt írja erre hogy ez így helyes, akkor szerintem meg annyira bedőlt a zsarnokságnak, hogy már azt se veszi észre, hogy mennyire kihasználják a fogyasztót.

 

 

 

Előzmény: Frouwe (1219)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1224

 

A legjobb védekezés a támadás -gondoltam, hogy írsz, csak nem mertem volna fogadni, ilyen gyorsan 

Már bocsáss meg, de mikor hatalmaztalak fel arra, hogy azt, amit én neked msn-en a munkámról elmondtam, azt kiírd a fórumba??! Nem semmi bunkó vagy hallod! :( Ezen túl közlöm veled, hogy nem vagyok az index fórumára szorulva, ami a tanítványokat illeti, van elég anélkül is, mert az emigránsokon és a live-online nyelvoktatáson túl egyéb helyeken is tanítok még. (mellesleg: én nem vagyok fent a Lingvico oldalon .... ) Amúgy mennyit is kértem tőled az msn-es beszélgetésért? Úgy emlékszem, ingyen volt....de javíts ki, ha tévedek.

 

Nekem nem meséltél semmit az msnen, hogy mit tanítasz, ezeket az index fórumán olvastam. Amúgy msnen ha 15 mondatot váltottunk egymással 5 percig.

Persze, hogy nem vagy fenn a lingvico oldalon, hiszen már saját honlapod van, ahol csak a te szolgáltatásod van fennt, aminek fórumán egyébként már ráuntál válaszolni a szerencsétlen tanulók kérdéseire

És szerinted a KORREKT ár 800ft/45 perc??! Hát nem semmi pofátlan nézet, az biztos! Ezt a 800ft-ot is bruttó gondoltad, számlával - ugye?? Szóval egy nyelvtanár, aki 4 vagy 5 évig heti 20-30 órában képzi magát a szakmájára, az dolgozzon nettó úgy 1,50 Euróért, igaz?? Gratula, tényleg! És hogy nem kell beruházni....*hahaha* Az informatikusoknak se kell, aztán mégis elkérnek egy vagon pénzt, ha valamit programozni kell. Pedig mi kell hozzá?? Egy számítógép, ugye.....

 

 

Nem, szerintem nem korrekt a 800ft/45 perc, mert én 1 órára mondtam 800 ft-ot. !!!Haha :D XDD, ja, ez nettó ár lett volna. Nálunk nem kérnek számlát, és áfát se fizetnek, csak mondom.

Hogy jön ide az informatika? Oda kell egy gép, egy ingyen plattformfüggetlen szerverrel, ami neten annyi van már, mint a bánat, angol C1 tudás minimum, és ottvannak az  ingyenes anyagok php, mysql, + nyílt forráskód. Ennyi


A nyelvtanítás nem gyerekjáték, kovacsg87, hanem egy SZAKMA! Önálló, kő kemény SZAKMA. És szolgáltatás, aminek megvan az ára. Ha nem akarod kifizetni, ne tedd, nem kényszerít rá senki.


Fogadjunk, hogy nem szakadsz meg a nyelvtanításban! De csak azért, mert neked is van nyelvérzéked, amit gondolom jómagad is kihasználsz.  De amikor azt kértem a NÉMET NYELVVIZSGÁK topicban tőletek, hogy fordítsa le valaki a google.ebooks-os forrásból az anyagot, és elemezze,hogy miért van kihagyva az alany a szövegben, meg hasonlók, akkor megrekedt a tudománya hirtelen mindenkinek. Akkor most mire is készült a nyelvtanár, ha ezt az irodalmi szöveget nem tudja megoldani? Pff...

Ha jelentkezek a lingvico oldalra :D, hogy C2-es nyelvvizsgát szeretnék lerakni, vajon lesz-e tanár, aki felkészít engem erre? Szerintem nem, mert még a nyelvtanári diplomához is legfeljebb egy középfokú nyelvvizsga elegendő, ha azóta nem változott.  És erre készült 5 évig? Hogyan adhatná át a tudását az, aki még nem volt élesben C2-n?? Tudod, mire tanulnak 5 évet? Nemhogy nyelvvizsgára, hanem kőkemény programozásra, mérnökfejlesztésre.

BME-VIK minimum ponthatár: 380, az átlag 410 felett van!!!!

És ott az anyag fel van adva, a nyelv meg kb az, hogyha tudsz beszélni magyarul, akkor megy az németül is. Ehelyett fel van adva szvsz napi 100 ilyen script, tanuld meg kívülről, ja és még ha php fejlesztő akarsz lenni, akkor újakat is létre kell tudnod hozni, alkotni.

Pl.:

 

<script language="JavaScript">
function CheckInput(){
for(i=0; i<document.forms[0].elements.length; ++i)
  if(document.forms[0].elements[i].value == ""){
    alert("Nincs minden mező kitöltve!");
document.forms[0].elements[i].focus();
return false;
    }
  return true;
}
</script>

 

És ez még csak egy bugyuta eseménysor. Ezt nem elég megjegyezni, hanem tudni is kell, hogy mi miért van. Nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a német nyelvel, vagy akár a tanárképzés nehézségének szintjével. Kár is lenne. Mit gondolsz,miért fizetnek a jó programozóknak havi milliót? Mert legalább két nyelvből van C1.

Ez a KŐKEMÉNY SZAKMA, nem a tanárképző, vagy az, ahol ezt oktatják.   :-(

 

Tanulj nyugodtan a nyelvcsere.hu és hasonló oldalakon! Tanuld el a veled azonos szinten lévőktől a baromságot, mert ilyen helyen mást nem nagyon fogsz.... Olvastam már pár "Beszélgessünk mi magyarok németül és gyakoroljunk" - fórumot. Valami katasztrófa, ami ezekben megy. Akinek komoly nyelvtudásra van szüksége, az általában nem sajnálja a pénzt és megfizet egy jó nyelvtanárt.

 

Na, ebben egyetértek, valóban nem a legszerencsésebb az, amikor az ember egy ilyen fórumra téved. De ha valakivel sikerül skype-olni, mint nekem is egy szlovákkal, akkor fel tudjuk venni a beszélgetéseket, és ha a másik hibázik ,amit mi viszont jól tudunk, akkor ki tudjuk javítani egymást. Azt írtad egyszer, hogy nyelvtanárként is hibázik az ember, azt írtad, te főleg a névelőkben. Hát ne haragudj, de te kinnt élsz, német nyelvterületen, csak németül beszélsz gondolom a külföldi kollégákkal egész nap, és aki nem tökéletes abban amit tanult, akkor attól minek vegyek nyelvórákat, ez nem csak rád vonatkozik, hanem még a saját volt tanáromra is. Ő is írt már olyan baromságot, hogy azt hittem, hogy nem is német szakos. És 2000 ft/óra.

Na hát ezért egy euró centet se vagyok hajlandó kiadni.

 

 

Többieknek: Nekem van egy nagyon kifinomult módszerem, amivel el lehet sajátítani a németet, (az angolra még nem találtam:( , de az is meglesz) akár anyanyelvi szinten, de viszont csak annak árulom el, aki jó célra is tudja használni. Talán sokan sejtik, mi az, de én még attól is messzebbre mentem.

 


 

Előzmény: Frouwe (1217)
peter20 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1223
Sziasztok!


Meg szeretném kérdezni a véleményeteket a következőkkel kapcsolatban...

Szóval, nagyon szerencsétlenül jártam. Most kaptam meg a felsőfokú angol nyelvvizsgám szóbeli részének eredményét. A helyzet az, hogy EGYETLEN EGY francos pont kellett volna h meglegyen. 50-ből 30-at kellett volna elérni, és 29 lett.

A vizsgarész áll egy beszédkészség és egy beszédértés részből. A beszédkészségre mindössze 48%-ot adtak nekem, ezt én abszolút igazságtalannak éreztem. Nem voltam hibátlan, de ezt egyértelműen alulpontozásnak érzem.
A beszédértésre 68%-ot kaptam.

Tehát 1 pont kellene nekem ahhoz, h meglegyen a nyelvvizsga ezen része (az írásbeli eredménye még nem ismert, de ha az egyik része meglenne a vizsgának, már annak örülnék). Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e megnéznem a dolgozatot (pénzbe kerül ez is), szokott-e olyan történni, hogy a vizsgázó esetlegesen talál 1-2 pontot, amit utána el is fogadnak pontnak? Szóval magyarul van-e esélyem arra, h találok 1 pontot valahogy, és azt elfogadják, s így meglegyen a nyelvvizsga ezen része?

A másik kérdésem az, h a beszédkészség vizsgarészt azt nem lehet abszolút "bolygatni"? Mert igazából ha nem készül hangfelvétel (márpedig én nem tudok róla h készülne akárhol is), akkor úgy osztályoz a vizsgáztató ahogy akar.

Bocsi ha zavaros lett csak még remegek az idegtől ugy felidegesített. Előre is köszönöm aki válaszol.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1222
Persze-persze, csak egyes tanároknál már annyira megszokott az, hogy a saját tanítványait pátyolgatja magánban, hogy szinte abnormális az, hogy van köztük egy korrekt... Előre lezsírózott témazárók, versenyek és egyéb disznóságok...
Előzmény: Frouwe (1220)
Angel DC Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1221
úgy örülök h írtatok!!! mert nagyon felhúztam magam a hülyeségein.. a mi nyelviskolánkban szóba nem állnék olyan kollégával aki 800-1500 ft -ért akarna tanítani.. olyan kevésért!! hát mit tudhat az?

nem kezdtem el írni, mert durva lettem volna:)

minden esetre az előző hozzászólások minden szavával egyet értek!!!!
mikor 100 ezer egy szülés és az ügyvédem tízezrekért ír egy papírt.. mi meg majd azért tanulunk, gyakoroljuk a nyelvet külföldön, vizsgáztatunk szombatonként, stb h utána két napi munkám árából merjek elmenni vacsit venni a gyerekeimnek:)

idióta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!