Keresés

Részletes keresés

szellszabi Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5122
Ez már nekem nem rossz, meg a néhány egyéb hozzászólásból is tudok csipegetni... sőt talán ez esti netezők is még jelentkeznek...
Előzmény: anblock_italia (5121)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5121
Eddig még csak én mondtam el a véleményemet, hátha más is lesz, így még azért kukkants vissza olykor-olykor:-) Én remélem, hogy lesz miért. Mindenesetre jó utazást, és ha netán mesélnél valamiről hazajövet, akkor nagyon örülnénk:-)
Előzmény: szellszabi (5118)
Kobzoska Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5120

Az én két hetem:

 

Északon kezdenék, a tavakkal, Maggiore, Orta, Iseo. (3 nap)

Aztán átutaznék a Ligur-tengerhez, San Remo, Imperia, Rapallo. (3 nap)

Következne Toszkána. (4 nap)

A végére maradna a már régóta vágyott csemege: a csizma "lábrésze", a sarkanytútól lefelé, Puglia, Basilicata és Calabria. (4 nap)

 

Az országon belül autóval közlekednék, kivéve az utolsó szakaszt, Firenzéből repülnék Bariba.

 

Május végét, június elejét választom.  

anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5119

Egyelőre semmit nem tudunk a kedves "megrendelőről", de valami azt súgja nekem, hogy nem a reneszánsz freskók születésének megtekintése a fő célja:-) De talán majd elmondja ő maga, hogy mi is érdekli őket!

Amúgy mi a véleményed az útvonalról, egy japán csoport kibírná?:-)

Előzmény: vélemény (5116)
szellszabi Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5118
Köszönöm, mindenkinek a hozzászólásokat, erre gondoltam pont, hogy ki mit gondol, és majd én mazsolázgatok utána a neten belőlük... Talán most Róma kimarad, és azt egyszer "megejtjük" pár napos fapados verzióban, hiszen az egyszerűbb... Egyébként tervbe annyi van, hogy tengerpart, város, hegy, templom is legyen, de egyikből se nagyon sok :-) Főleg a nagyon lenyűgöző tájak, épületek érdekelnek, aztán majd alakul... nálam fontos, hogy ne legyen előre meghatározva pontosan, ahogy kedvünk tartja....

A lényeg, hogy most már tudom mik azok, amiknek érdemes utánanézni, és kitaláljuk... meg persze majd olvasgatok még itt, hátha bukkan fel hasznos infó...

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
Frajti Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5117
Mesélj, egynapos Veronánál mit érdemes? :)
Előzmény: vélemény (5116)
vélemény Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5116
Veronabaan tényleg több a látnivaló, de szerintem a Scrovegni kápolnáért és a San Antonioért már érdemes Velencéből kirándulni.
Előzmény: anblock_italia (5114)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5115

Egyszer voltam Padovában,sajnos az csak egy szervezett út volt és persze nem volt a programban a kápolna.Szerencsére sok-sok éve nem jártam már szervezett úton:)))Van néhány olyan dolog az életemben,amit egyszer megláttam képen és azonnal éreztem,hogy azt feltétlenül látnom kell "valódiban"!Na,ez az egyik ilyen!

Arra gondoltam,hogy a fiam vágyát teljesítve egyszer elmegyünk a velencei karneválra és onnan át tudonk menni vonattal Padovába megnézni ezt a gyönyörűséget!

Előzmény: anblock_italia (5114)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5114

Akkor még nem gondoltam át egyáltalán, csak úgy mondtam, de most is azt gondolom, amit a mi utazásunkkor, hogy ha körút, akkor legyen körút, és Róma legyen majd máskor. De persze ez csak az én meglátásom:-) Amúgy Rómával együtt is inkább Velence lehetne az utolsó, hiszen sok is lenne egyhuzamban hazajönni. Pl. lehetne mondjuk Cinque Terrét kihagyni, vagy Pisát és Luccát (én szívesen megtenném ezt az utat, de csak ez utóbbit tudnám kihagyni), vagy..., és akkor 1 nap Róma:-)

Padovával kapcsolatban..., ahhoz azért már komoly művészi érdeklődés kell, hogy a Scrovegni kápolna miatt az ember bevállalja Padovát, ami amúgy nem kiemelkedő szépségű város és igen nehézkes benne a közlekedés, mi pl. a főtérnél meg sem tudtunk állni. Nekem amúgy nagyon tetszett, de Verona még jobban, és ha választani kellene, akkor...

Előzmény: Törölt nick (5111)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5113
Amúgy a "Bűvöleten szocializálódtam", és szinte minden helyszínt felismertem, még akkor is, ha egy étteremben ültek és volt beazonosítható kilátás:-) Kezdetben csak Róma miatt néztem, később aztán nem lehetett abbahagyni:-
Előzmény: Verka_ (5110)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5112

Úgy gondoltam minden nap más város. Persze rettentő nehéz és fárasztó, de meg lehet csinálni. Ja, mondjuk aludni nem nagyon lehet közben, mert azalatt kellene utazni:-(

1.a Garda tóig le lehet érni délutánra, ott alvás

2.másnap déltájban elindulni Genova felé. Azt én úgy képzelném el (nem csak képzelem, csináltam is, ha nem is pont így, mi két nap alatt és Antibesig mentünk), hogy nem bemenni Genovába, hanem az autópályán elmenni San Remóig, ott aludni és reggel elindulni a parton szép lassan, gyönyörködni, Genovában megállás, tovább aztán a Cinque Terre első városáig.

3.Másnap Cinque Terre, este át

4.Pisába. Ott délelőtt megnézhető a Csodák tere, több nem elengedhetetlen, jön Lucca. Ott alvással.

5. Firenze, ott alvás.

6. jó korán indulás San Gimibe, az egy jó délelőtt, délután Siena, ott alvás.

7. Cortona, késő délután Orvieto, ott alvás.

8. Le Pompeibe jó korán, utána Amalfiig meg sem állnék, ott aludnék. De idő hiányában ez esetben csak Positanóig mennék, de ezt kihagyni nem szabad!.

9. Sorrentóból Capri, a kocsi miatt vissza kell menni Sorrentóba, így ott alvás.

10. Nápoly, ott alvás???

11. Assisi, Gubbio belefér egy napba, persze felületesen, ott alvással.

12. Ha imádjuk a mozaikokat akkor Ravennát érintve, esetleg Padovában, vagy inkább Veronában alvás, reggel Velence

13. Velence, ott alvás,

14. dél körül indulás haza.

 

Azért nehogy azt higgyétek, hogy nekem ez a vágyam, de megoldhatónak tartom az ismereteim szerint. Persze semmilyen igény eddig nem merült fel, művészeti vagy tengerparti igény, hegy vagy síkság, város vagy vidék tekintetében:-)

 

Előzmény: Verka_ (5108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5111

Hiszen pont az 5088 hsz-ban írtad,hogy Róma csak a végére kerülhet,mert különben ott ragadnak:)))

Akkor mégis Velence maradjon a végére?Nekem úgy is jó lesz!!!!

(Tudom ám,hogy még nem voltál Rómában!Mindig elolvasok minden topicot az első hozzászólástól az utolsóig,mielőtt megnyilvánulnék benne!)

Előzmény: anblock_italia (5101)
Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5110

"jobban ismerem már most Rómát, mint sokan, akik már jártak ott"

 

Ez az érzés is ismerős, egy-két hely van a világon, amivel én is pont így vagyok. ;) A sok tervezés és utánaolvasás eredményezi azt, hogy sok olyan helyről is tud az ember, ahová végül csak sokkal később megy el, vagy pedig nem is jut el soha.

 

Az időjárás az tényleg nagyon számít, ez pl. abból is látszik, hogy nekem Velence csöppet sem úgy él az emlékeimben, mint egy színes város... minden szürke volt és egyfolytában esett az eső... (mindez augusztus közepén...). De szeretném látni azt a másikat is, mint amilyennek Te megismerted! :)

Előzmény: anblock_italia (5106)
Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5109

Adja magát a kérdés. :)

 

Én akkor először barátokkal mentem Olaszországba (az első állomásunk Velence volt), és akkor egyáltalán semmit nem terveztem, csak mentem velük. A tervezős út majd most fog jönni! :)

Előzmény: raulista (5105)
Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5108

Ezt az utat ennyi mindennel 14 nap alatt meg lehet tenni? :)

Előzmény: anblock_italia (5104)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5107

Assisi csodás, nekem is a szívem csücske, de Velence annyira egyedülálló!

 

Gondoltam leírok egy olyan tervet is, ami az én nagy vágyam, de aztán rájöttem, hogy felesleges, elő kell venni a térképet és felolvasni a hátoldalán a városneveket:-) De a viccet félretéve azért vannak kiemelkedőbb vágyaim, majd összeszedem őket.

Előzmény: Verka_ (5103)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5106

Nem, nem félek, egyrészt mert hiszek az előttem szólóknak, másrészt mert ha nem is volta, de szerintem jobban ismerem már most Rómát, mint sokan, akik már jártak ott, "tudom", hogy nekem találták ki:-)

 

Nálunk, és ezt nem csak a magam nevében mondom, bizony a Firenzével való első találkozásunkra rányomta az emlékét Velence. Az a sok különlegesség, mindenhol jelenlévő víz, a sok növény, amit nem is gondolna Velencében az ember, az a rengeteg szín és végül, de talán elsősorban, a tömeg ellenére is csend, nyugalom, hiszen nincs autóforgalom! Ezzel szemben Firenze majdnem mindenben alulmaradt akkor:-( Bár, hozzá kell tennem, nálunk az időjárás pont fordítva volt, és ez biztos, hogy nagyon számít!

Előzmény: Verka_ (5103)
raulista Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5105
Ezt már én is kérdeztem régebben:)

Nekünk is Velence volt az első, elég felületesen. Mi nem terveztük ilyen tudatosan az utazásunkat, így alakult. De arra jó volt, hogy vissza vágyjak az országba. Aztán már alaposabban jött Róma, majd Toszkána. Aztán a többi. Persze annyit nem voltam sehol sajnos, hogy azt mondhassam már jól ismerem.
Felcsillant a remény, hogy szeptemberben visszamegyünk Toszkánába 5 vagy 6 éjszakára:))
Előzmény: Verka_ (5103)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5104

Garda-tó

San Remo-Genova vagyis a Riviera

Cinque Terre

Pisa, Lucca

Firenze

San Gimignano, Siena

Cortona, Orvieto,

Pompei, Amalfi part

Capri

Nápoly

Assisi, Gubbio

Velence

 

Csak így nagyjából, most többre nem érek rá.

 

Sajnos Róma nem fért bele:-((( Majd a következő két hétbe:-)

Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5103

Velence pedig nekem is az első volt... most elrontottam? ;)) De én nem éreztem úgy, hogy később a többi város emiatt nem tűnt volna olyan vonzónak. A legjobban talán Assissi tetszett, hiába volt Velence után... (Mondjuk lehet, hogy ebben az időjárásnak is szerepe volt, mert Velencében három napig áztunk, és csak később lett jobb idő...)

 

Tudom, biztos meghökkentő lesz ez a kérdés Neked, de nem félsz attól, hogy Róma esetleg csalódás lesz, ha ilyen nagy várakozásokkal tekintesz elé...? :)

Előzmény: anblock_italia (5101)
Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5102

"Én nagyon az alapos felkészülés mellett vagyok, nehogymár ha ott vagyok, akkor elsétáljak a jelentős dolgok mellett!"

 

Szívemből szóltál. :) Én mindig kb. egy évig bújom a könyveket meg a netet indulás előtt... mondjuk ez extrém, hogy még az idei nyár sem kezdődött el, de máris a jövő évit tervezgetem... ;) Na de nem csak az útikönyveket és a topikokat kell elolvasnom addig, hanem egy-két művészeti könyvet is, amik már oda vannak készítve a polcra. ;) Szóval van terv bőven és ehhez kell a még hátralévő idő. :) És biztos vagyok abban, hogy hasznomra lesz minden, amit itt olvasok, mert már eddig is bele-belenézegettem, és örömmel olvastam sok-sok érdekel leírást tájakról, templomokról, látnivalókról, és szerencsére nemcsak felületesen, hanem néha meglepően részletesen is.

Előzmény: anblock_italia (5099)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5101
Veled viszont mindjárt itt az elején nem értek egyet (remélem szabad kritizálni), azt vallom, hogy Velencét kell a végére hagyni. Olyan desszert az, amit nem szabad az elején elfogyasztani, mert minden mást ahhoz mérünk! Ráadásul Velence olyan hely, ahol nem "muszáj" bemenni épületekbe, az a város annyira gyönyörködtet, kár is az időt a falak mögött tölteni. Kell egy vaporetto bérlet, esetleg ha gazdag vagy egy gondolára is befizethetsz, vagy csak üldögélsz a rakparton, kószálsz kicsit a sikátorokban..., és a fárasztó utazás után lazíthatsz!:-)
Előzmény: Törölt nick (5094)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5100
Én is álmodoztam ilyenről lakóautóval..., dehát nekem ez a ház, a kert miatt sem lehetséges (sajnos a kutyákkal már nem nagyon kell számolnom). De az útiránnyal egyetértek:-)
Előzmény: Frajti (5095)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5099

Így lesz az igazi..., a minap valaki beugrott: a jövő héten megyünk Cinque Terrére, mit nézzünk meg? Ez így azért elég durva. Én nagyon az alapos felkészülés mellett vagyok, nehogymár ha ott vagyok, akkor elsétáljak a jelentős dolgok mellett! Mert más az, ha a hegyeken bolyongunk, és más, ha a városokban.

Remélem hasznodra leszünk:-)

Előzmény: Verka_ (5097)
anblock_italia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5098
Te még "ifjonc" vagy a topicban, így talán nem tudod, hogy én még nem jártam Rómában. Az első utazáskor, amikor lementünk Amalfin is túlra, be volt tervezve egy nap, de már útközben úgy döntöttem, hogy inkább ne, Róma nem érdemli meg az egy napos rohangászást! Aztán azt gondoltam, majd legközelebb..., de végül az maradt, hogy majd ha már NAGYJÁBÓL mindent láttam, akkor jöhet Róma. Ennek legfőbb oka az volt, hogy időközben tapasztaltam a Rómásoknál, hogy már mindig csak oda vágynak vissza!:-) Ezt én még nem akarom, nekem még sokmindent látnom kell az országból! Úgy tervezem, hogy olaszországi barangolásunk utolsó NAGY fejezete egy három hetes út lenne, abból két hét Róma és egy hét az Amalfi part és Capri, mert azokra a helyekre MUSZÁJ visszamenni!!! Aztán meg ha még lesz energiánk, akkor jöhetnek a háromnapos utak:-)
Előzmény: Törölt nick (5092)
Verka_ Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5097

Sziasztok,

 

ha lehet, akkor csatlakoznék a tervezgetéshez, vagyis inkább a tippek gyűjtéséhez. Szabihoz hasonló cipőben járok, azzal a különbséggel, hogy én nem idén, hanem jövőre tervezem majd csak az olasz körutat, de eléggé alaposan fel szoktam készülni az utakra, és azt gondolom, hogy egy ennyi látnivalót kínáló országba készülve sosem túl korai elkezdeni a tervezgetést. :)

 

Nemrég megvettem a legfrissebb Lonely Planetet és elkezdtem visszaolvasni az összes olaszországi topikot. Azt hiszem, el fog tartani a egy darabig... :) Igazából nem is akartam addig írni, amíg nem végzek az olvasgatással (ami még pár hónap lesz... :) - bár sok előnyöm van, mert eddig is bele-belenézegettem sok topikba read onlyban :)), de mivel pont erről a témáról beszélgettetek, meggondoltam magam. :)

 

Én is úgy vagyok, mint cscs0827, régebben már voltam egyszer-kétszer Olaszországban (többek között Velencében, Rómában is), de akkoriban az útvonalról és a programról sem én döntöttem, és így nem volt teljesen "igazi" az élmény és talán ezért sem tudott minden teljesen magával ragadni. Emiatt most úgy mennénk mindenhová újra, mintha először járnánk ott... :)

 

Sajnos nekünk is csak kettő, max. három hetünk lesz, ezért én eleve úgy gondolom, hogy majd több egymást követő évben fedeznénk fel az országot, mindig más-más tájakra koncentrálva. Ha eljutunk valahová, akkor mi szeretünk ott alaposan körülnézni. Most ahhoz gyűjtögetném a tippeket, hogy melyik legyen az első rész, amit felfedezzünk majd. Egyenlő arányban érdekel minket a művészet, a tenger és a tájak is. Ha Szabinak javasoltok egy vagy több jó kis útitervet, akkor abból is biztos tudnék mazsolázni... :)

Előzmény: Törölt nick (5092)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5096
Álmaidban osztozom:))Sajna ez minimum fél év és nagyon-nagyon sok pénz!Azért drukkolok ám,hogy egyszer sikerüljön!
Előzmény: Frajti (5095)
Frajti Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5095
Az a helyzet, hogy két hét nem elég. Régóta tervezem, csak még anyagilag sose jött össze. MEg szabiilag is. Szeretnék egyszer egy olasz körtúrát. Nem aggódva semmin, csak menni, nagyjából "nyugaton" le, majd Szicília, és másik oldalt vissza. Északon át indulva természetesen. Megnézni, mindent, amit csak lehet. Nagyvárost, kisvárost, tengerpartot, toszkán tájat.... Álmodozni jó. :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5094

Rendben,akkor az utolsó előtti cél legyen Nápoly és környéke.Visszafelé ülünk a lóra,de így is megoldható!

Én odafelé aludnék egyet Velencében,vagy mellette,persze meg is nézném a várost.Mindenképpen megnézném Padovában a Scrovegni kápolnát.Persze ide szigorúan előre kell időpontot foglalni.

Innen talán lehetne a következő Firenze.San Gimignanot sem hagynám ki no meg persze Sienát sem!

Nem mindegy,hogy mennyi mindent szeretnének belepréselni a programba.

Más a szitu,ha csak benyomásokat szeretnének szerezni és más,ha több napot szánnak egy-egy helyre!

Előzmény: anblock_italia (5091)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 5093
hát elég nehéz dolgot kértél, hisz Olaszországban található  a világ örökségének nagy része. Kifogyhatatlan tárháza a művészeti alkotásoknak.
Előzmény: szellszabi (5086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!