Fülemüle (Kőfaragó u.) -- a hangulatosságát illetően megoszlanak a vélemények (oldszkúl, kissé szedett-vedett és igénytelen), de a kaja még mindenkinek ízlett. (Különösen a liba jó.)
Félreértettél. A Marost csak a sztrapacska miatt írtam, mert az jó. Különben mint Boszorka is írta: feledhető. Lehet ugyan vacsorázni, de valami plusz kell hozzá, hogy meg is érje beülni. Vagy olyan idő, amikor nyitva van a kerthelyiség, vagy olyan társaság, amelyik kihasználja a tizensok személyes nagy asztalt, vagy ismerni kell a személyzetet, hogy otthonosan érezd magad, vagy sok szép emlék, amitől nosztalgikus hangulatba kerülsz. Egyébként tizenkettő egy tucat, középszar konyhával.
A Pozsonyi és a Maros jól hangzik, ezeket tesztelni fogjuk, a Regősben voltam már, az inkább étterem kategória nálam, nem helyi kisvendéglő...
A Maros helyileg hol van?
Tegnap a Paprikában voltunk a Peterdy u. Dózsa Gy. sarkán, hát az inkább turistás jellegű, csülök pékné módra (3600Ft/2 személy) nem volt a legjobb, most is beigazolódott, hogy a Király utcai Haxenben kell csülköt enni...
Igen, olvastam. És nem értem, mi történhetett, mert már nem először hallok negatív hangokat. Bennünket is a "Tasnádi-hasonmás" pincér szolgált ki, és mondhatom, nagyon kulturált és segítőkész volt.
Hamarosan visszanézek, kíváncsi leszek, mi történik. ( Bár azért hozzá kell tenni, az ételekbe még ez az írás sem tudott belekötni, s szerintem ez a legfontosabb szempont.)
Nálunk a sztrapacska = Maros. Az legalább még ma is megvan, legalábbis remélem. (Amióta megvan a két ded, alig megyünk valahová, a Marosban legalább egy éve nem voltunk.)
Ferenczy István utca. Volt. Ugyanis kb. fél éve bezárt, azóta is üres, a kirakatokban csak egy-egy nyomtatott A/4-es papír van, ami a bezárás tényét tudatja.
melyiktől? mert én az ún. kézműveseket is nagyon gyengusnak találtam... etyeken szokott lenni az andré, hát sztem az is száraz, mint a sivatag, somáról ugyebár nem is beszélve...
Egy általam nagyra tartott blogger imigyen írt erről a helyről:
"Gondoltuk vásárolunk egy kis sajtot, ha már erre járunk, a jó sajtoknak soha nem tudok ellenállni. És akkor következett a csoda! Csöngetésünkre Búzás Attila a tulajdonos nyitott ajtót, és tartott egy nagyon kedves kóstolót. Ettem én már sok sajtot, sok jó sajtot is, és eddig biztos voltam benne, hogy igazán remek sajtokat csak a franciák tudnak készíteni. Vannak máshol is finom sajtok, de ha egy tíz pontos skálát nézek, akkor eddig a legjobb dán, vagy holland sajt is csak 8 pontot ért el számomra.
Itt hamar rá kellett jönnöm, hogy jobb helyre nem hozhatott volna a sors, végre kimondhatom: Igen, megtaláltam! Egy magyar sajtkészítő, aki tíz pontos sajtokat készít, nem csak kecske, de tehéntejből is. Persze nem kellett sokat beszélgetnünk, hogy megtudjam, ő bizony Franciaországban tanulta a mesterégét, és van olyan sajtja, amihez valódi Roquefort penész kultúrát használ. Vásároltunk is tőle négy féle sajtot, aminek már sajnos kezdünk a végére járni, de szerencsére bármikor postán is rendelhetek, 24 órán belül itt van."
Én évente egyszer idejövök, és mindig beírom, hogy a La terrába szerintem. Erre egyetlen mentségem van, hogy komolyan és érdekmentesen ezt gondolom. http://www.caffelaterra.hu