Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 525
nem, mindig mással. Most azzal a krémmel próbáltam amit itt hirdettek kifejezetten atópiás stb. bőrre. A férjem kezénél tökéletesen működik (remélhetően... mert eddig semmi sem segített annyira száraz a bőr az ujjai között), Lillánál meg ront a helyzeten.
Előzmény: VKOrsi (522)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 524
fú, azt megköszönném! (Bp-en lakunk, XVI. kerület, kifelé nem szívesen mennék) (Kistarcsa azért jött volna szóba bőrgyógyászügyileg mert ismertük a főorvost... de most hívtuk a kórházat és kiderült, hogy elment nyugdíjba. A magánrendelésére meg már nem mennénk el).

Mondjuk azon elgondolkoztam, hogy kiadnék-e egy fillért is privát bőrgyógyászra. Szerintem nem. Nem hiszek már bennük. Nagyon nem.

Most épp életet próbálok lehelni a régi telefonomba hátha benne van még annak a homeopata dokinak az elérhetősége amit anno a környéken ajánlottak.
Előzmény: rollller (523)
rollller Creative Commons License 2007.12.03 0 0 523
ha kistarcsan szultel, ez azt jelenti, h arrafele is laktok? mert akkor van egy tippem, hova vidd a gyereket, ha belefer, h 6-7ezer ft-ba kerul, de ha ennyire gaz, lehet, h most megerne
Előzmény: Törölt nick (521)
VKOrsi Creative Commons License 2007.12.03 0 0 522
mindig ugyanazzal próbálod a hidratálást?
mert lehet, hogy szimplán valamelyik összetevőre allergiás.
Előzmény: Törölt nick (521)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 521
rohadt idratálás. Tiszta vörös lett reggelre a lába és megint viszket. Ráadásul az arca is. Megint propoliszozok.

Miért romlik azonnal a helyzet ha akármivel hidratálom? (Az arca az más, azt tényleg hidratálni kell - annál érezni is, hogy teljesen száraz a bőr)

Megyek körbetelefonálgatni egy normális dokiért. (Sajna a város túlsó végére most nem tudom átvinni)
Zsanitka Creative Commons License 2007.12.03 0 0 520

Sziasztok,

idokozben sikerult kideritenem, hogy  hol van Szalai Zsuzsa doktorno maganrendelese... Ime:

II. kerulet Kando Kalman u 6. I/1.

06 30 949 2072

Szep napot Mindenkinek!

Előzmény: Zsanitka (496)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.02 0 0 519
Én kaptam antibiotikumot. Kínosan ügyeltem arra, hogy semmit se szedjek ami káros lehet, erre az ucsó hetekben bekaptam egy kis ételmérgezést amivel be is fektettek a kórházba és 5 napig kaptam az antibacit (ami totál haza is vágta az addig tökéletes bélflórám)... aztán persze szülés alatt is ment a kötelező antibiotikum (ld. ha már 6 órája folyik a magzatvíz akkor - Kistarcsán legalábbis- kötelezően beadnak intravénásan egy adagot nehogy valami fertőzést szedjen össze az ember - bár ez a dokim szerint iszonyú pici adag volt).

Lilla lába megint elkezdett romlani - asszem ... (egy napig nem kentem). Most megpróbálom csak hidratálni (azzal a krémmel amit mintának küldtek). Van benne karbamid is. Majd kiderül, hogy ér-e valamit. A karja szép tiszta.
Előzmény: Ancsúr (515)
rollller Creative Commons License 2007.12.02 0 0 518
en se kaptam antibiotikumot terhesseg alatt semmilyen formaban, mondjuk az en gyerekem csak atopias, de azert a minden mindennel osszefugg megkozelites kicsit tulzas nekem
Előzmény: VKOrsi (517)
VKOrsi Creative Commons License 2007.12.02 0 0 517
én nem kaptam antibiotikumot, sosem szedek olyat.
nemtom összefügg-e.
Előzmény: Ancsúr (515)
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.02 0 0 516
Ez valóban csodálatos javulás! Érdekes, jó lenne tudni mi történik.
Előzmény: Törölt nick (511)
Ancsúr Creative Commons License 2007.12.02 0 0 515

Jó, hogy eszembe juttattad a Perilla kenőcsöt, azzal fogom bekenni a lányom popsiját:-)

 

Azon gondolkodtam, hogy vajon van- e összefüggés a terhesség, szoptatás alatt szedett antibiotikumnak az ekcémához. A lányomnál egyszer kaptam terhesség alatt, majd rögtön szülés után. A fiamnál viszont szinte az egész terhesség alatt antibiotikus kúpot használtam, ezen kívül szintén kaptam gyszert, majd szülés után megint:-(

Előzmény: sundu (513)
sundu Creative Commons License 2007.12.01 0 0 514
Teljesen egyetértek veled szesztre!
Sajnos ma még nem tartunk ott, hogy természetes legyen, hogy ha valahová bejelentkezünk és mégsem tudunk el menni, lemondjuk az időpontot, hogy esetleg más is eljusson. Mert engedtessék meg: felháborító a két havi várakozás (bocs, három)! És ezt mint eü. dolgozó mondom!!! Mert a gyereknek nem három hónap múlva lesz ilyen a bőre (bár lehet, hogy ilyen lesz, de az is lehet, hogy csúnyább), hanem most van segítségre szüksége!!!
Nyílván..., senkitől sem várható, hogy linkre elmenegessen a rendelésre, hátha valaki "lemondja". Az én férjem is kiborulna :-)))) De ezek szerint, aki közel lakik, tegye meg, hogy odamegy! Én ezek után megpróbálnám..., jelzem, én közel lakom.
Előzmény: szesztre (510)
sundu Creative Commons License 2007.12.01 0 0 513
De az már igencsak nagy haladás, ha már a gyerekdokitok homeopátiás készítményt is javasol adott esetben.
Én, mint meséltem volt, hasonlóan jártam a perilla kenőccsel. Holott az egy távol-keleti növény, amit kifejezetten érzékeny, gyulladt, ekcémás bőr kezelésére javasolnak, a bőrgyógyász viszont csak halkan annyit mondott, hogy " erre az nem jó". De azt már nem mondta, hogy miért nem, vagy hogy akkor meg mire jó. Pedig javult tőle a kislányom bőre.
Előzmény: Ancsúr (508)
sundu Creative Commons License 2007.12.01 0 0 512
Szerintem is az lenne a jó, ha a két fél elismerné egymás előnyeit és hátrányait egyaránt. Nekem is van egy orvos kolléganőm, aki teljes mellszélességgel kiáll és hisz az alternatív orvoslásban, ugyanakkor a főorvos asszonyunk merően "elutasítja". Ennek ellenére, ha a szülők hittek benne, mi is alkalmaztunk adott esetben aroma terápiát illetve különböző masszázs- technikákat.
Előzmény: Ancsúr (508)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.30 0 0 511
Nya... néhány kép - egyik kar, egyik láb (2 napja még az egész láb barna plakkokkal volt tele és most ezek potyognak le gyönyörűen - a karján meg már alig látszik valami pedig ott is randa plakkok voltak - vagymik)

szesztre Creative Commons License 2007.11.30 0 0 510

Elfogadom én ezt, csak akkor, perpill. bosszantó volt. Ráadásul 10-ből 8 nem ment el, s ez nagyon rossz statisztika. Bár az is lehet, hogy az egy kivételes nap volt. Negatív értelemben. :)

 

Aki megteheti, mert közel lakik, annak egy próbát megér. Én sajnos nem, mert kb. 85 km-t kell utaznunk ahhoz, hogy odaérjünk. S egy 9 hónapossal a próba csereszenye rizikós.  Ráadásul apja igen óvatos egy figura, leharapná az orromat, ha fölöslegesen utaztanám a gyerkőcöt.

 

Ráadásul amennyire vártam, olyan nagy csalódás volt. Itt, a sorok között találtam meg a megoldást Danci számára.

 

Köszönöm mindenkinek! :)

Előzmény: sundu (503)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.30 0 0 509
Sziasztok!

Sajnos nem sikerült fényképeznem de DÖBBENETES tempóban javul Lilla bőre. Mindenhol. Éljen a propolisz:) A heges plakkok helyén már majdnem mindenhol szép rózsaszín bőr figyel, már nem vakarózik. Most átálltam arra, hogy csak este kenem egyszer. A hátát már nem is kenem mert arról majdnem azonnal elmúlt minden. Ami fura: a pakkok már majdnem mind lejöttek, a hegek viszont ami a kivakart bokán figyel tök lassan gyógyulnak.

Nem tudom mi folyik itt, mi okozta az egészet, azt se, hogy mivel kellene kezelni, csak azt, hogy van valami ami megállította a durva napról-napra romlást.

Bőrgyógyászhoz még nem jelentkeztem be de valszeg ő már csak a fényképeket fogja látni amit elviszek hozzá. Remélem legalábbis.

Ami nagyon zavar, hogy nem tudom mi okozza ezeket a plakkokat mert így megelőzni se tudom (azon kívül persze, hogy eddig az összes orvos ekcémát diaknosztizált). Azt viszont látom, hogy ha bekenem a bőrét valamivel akkor romlik a helyzet.

A múltkor valaki bepakolt ide valami oldalt ahol regisztrációért termékmintát küldenek. Na néhány nap alatt meg is érkezett a termékminta. Jól hangzik, ha sikeresen letisztul a bőre akkor ki is próbálom, mert lehet, hogy a tiszta bőrnél már tényleg elég lesz a hidratálás a megelőzéshez. Nem tudom. (Első körben a bebe zabos testápolója fog bejátszani, ha az segít akkor inkább a férjem nagyon-nagyon durván száraz kezét kenegetjük majd vele)

Mondjuk iszonyúan zavar ez a tehetetlenség és az, hogy nem tudom befolyásolnia dolgokat (mint innen mindenkit). Ja igen. Egyre jobban úgy vagyok az egésszel, hogy nem érdekelnek a hagyományos orvosok, nekem inkább egy homeopátiás doki kell.

(ja... kicsit azért félek attól, nehogy allergizáljon a propolisz de eddig úgy tűnt, hogy nincs semmi negatív hatása)

Ha sikerül fényképeznem jönnek a képek.
Ancsúr Creative Commons License 2007.11.30 0 0 508
Ez arról jutott eszembe, hogy a bőrgyógyász (aki azokkal a borzasztó erős, higítás nélküli krémekkel kenette volna a 8 hónaposomat) a szemembe nevetett lesajnálóan, hogy mit akarok én a homeopátiával...
Ancsúr Creative Commons License 2007.11.30 0 0 507

Az lenne jó, ha békésen, egymást kiegészítve élnének egymás mellett  különböző "irányzatok".

A fiamat én is orvoshoz vittem elsőre, másodszorra, harmadszorra...

 

Nem tartozik ide, de kellemes meglepetésben volt részem szerdán. Lányomat vittem a gyerekorvosunkhoz, aki már az idősebb generációhoz tartozik. Annak idején, mikor bevallottam, hogy homeopata orvoshoz fordultunk, kicsit meglepődött. Aztán kíváncsian várta, hogy mi lesz. Mert semit nem tudott a homeopátiáról.

Erre szerdán nem írt fel kapásból gyógyszert, hanem megkérdezte, adhat- e inkább homeopátiás készítményt.

Előzmény: sundu (504)
sundu Creative Commons License 2007.11.30 0 0 506
Szia Zsanitka!
Sajnos nem tudom a címet, csak a Heim Pálban jártam nála, ott is "csak" kétszer. Remélem akad valaki, aki tud segíteni!!!!!
Előzmény: Zsanitka (496)
sundu Creative Commons License 2007.11.30 0 0 505
Nagyon messze van az a február!!!!! Ha romlik a bőre, szerintem próbáld meg, hogy vissza hívod őket, vagy fogod magad és oda mész reggel (10 óra előtt ne érj oda, mert vizitek vannak) és mondod, hogy az osztályra mész a doktornőhöz. Én lehet, hogy attól sem rettennék el, hogy kérem az osztályt kapcsolni és oda hívatom a telefonhoz. Nagyon kedves dokinő, nem fogja a fejed leharapni. Ez csak egy ötlet... De ha beválik a házi gyógymód... (igaz, akut probléma esetén tudják megmondani, mi áll a háttérben...)
Előzmény: Törölt nick (497)
sundu Creative Commons License 2007.11.30 0 0 504
Szia!
Amióta gyerekeim vannak, azóta én is igencsak elmentem a Természetgyógyászat irányába. Annak ellenére, hogy naponta tapasztal hattam a techika és az orvosi tudomány csodáit, melyek évente több száz gyerek életét adták vissza, olyanokét akik pár órával a születésük után, meg kellett volna halniuk. És ezekkel a gyerekekkel a kislányom együtt fogja két hét múlva átvenni a Mikulás-ajándékot! Mégis rá jöttem, ahol a tudomány véget ér, ott kezdődik a Természetgyógyászat. (Persze a fenti esetekben a természet törvénye alapján ezek a gyerekek nem szaladgálnának, nem járnának oviba ..., sajnos rég halottak lennének, tehát nem mindenre gyógyír ez sem.)
Egy szó mint száz: nagyon hiszek a Természet erejében, én is nyitott vagyok erre a gyógymódra, ezért is próbálok mindenféle természetes dolgokkal meg előzni a bajt.
A mottóm: 'Ahogy anno nagyanyáink..." :-))))
Előzmény: Ancsúr (502)
sundu Creative Commons License 2007.11.30 0 0 503
Lehet, hogy egy próbát meg ér! Szerintem azért kell ennyit várni, mert hetente csak egyszer van a rendelőben (a szakrendelők részen), máskor az osztályon (fent a kórházi részen, talán 3. emeleten) vizsgál. Mi azonnal mehettünk volna, de mi protekciósak voltunk, így 2 nap múlva mehettünk. Amúgy ugyanúgy lent a betegfelvételen kellett megadni a gyerek adatait, de szólni, hogy az osztályra megyünk a főorvos asszonyhoz, és miután megvizsgálta Laurát, ő mondta a nővérkének, hogy mikorra kérjen nekünk időpontot.
Szerintem azért nem mennek el sokan, mert nem mindenkinek van akut problémája. Például, nekünk is vissza kellett menni kontrollra, ugyan nem volt akut baja már Laurának (csak meleg kiütések voltak rajta, arra meg rögtön kapta a Locoidot) és nekem is picit "nyűg" volt egy három hetes picivel pluszban, de elmentünk. Más lehet, hogy nem tudja vissza vinni kontrollra, vagy mert nincs már gond, így nem viszi vissza.
Előzmény: VKOrsi (499)
Ancsúr Creative Commons License 2007.11.30 0 0 502
A mi esetünkben teljesen érthető, hogy elfogult vagyok a homeopátiával szemben, de ettől függetlenül is logikus az, amit a dokink mondott. Ha elnyomjuk a tüneteket, attól még az a hibás, téves reakció uúgy működik a szervezetben, csak máshol kezd el rombolni.
Ancsúr Creative Commons License 2007.11.30 0 0 501
Örülök, hogy javultok! Szerintem nyugodtan elmondhatod a dokinak, hogy mit "műveltél", lehet, hogy még segítesz is neki a diagnózisban.
Előzmény: Törölt nick (497)
Ancsúr Creative Commons License 2007.11.30 0 0 500

http://www.saxmed.hu/?l=hu&p=itch

 

Csak információ, lehetőség. Ahhoz nagyon drága, hogy bárkit megpróbáljak rábeszélni. Nekünk jó volt, amíg hagyta magát kezelni. Annak idején találtam egy fórumot is, ahol a használók írták le a tapasztalataikat.

VKOrsi Creative Commons License 2007.11.29 0 0 499
na, de akkor eszerint akármikoroda lehet menni, mert tuti van vlaaki, aki lemondja :)
Előzmény: szesztre (498)
szesztre Creative Commons License 2007.11.29 0 0 498

Amúgy elég érdekes a Heim Pálos bőrgyógyászati szakrendelés. Szeptember elején kaptunk november végére időpontot. Szalay fődokihoz. Gondoltam, ez így teljesen rendben van, sokan vannak.  Pontosan érkeztünk, rendben sorra is kerültünk. És mélységesen felháborodtam, hogy 10 gyermekből mindössze 2-nek sikerült megjelenni az adott időpontra, holott láttam lent a betegfelvételnél, hogy 10 percenként voltak beírva a gyerekek. Szóval, aki menni akar, annak hónapokat várni kell, aki meg megkapja az időpontot, nem megy el. Egyébként megkérdeztem a nővérkét és azt mondta, hogy senki nem telefonált be a meg nem jeletek közül, hogy nem tud jönni, késne stb...  Durva, nem?

 

Ennyi értelme van az előre időpontnak...

Előzmény: Törölt nick (497)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 497
Hívtam a Heim Pált időpont miatt a fődokihoz. Ja. Hívjam őket megint december közepén, akkor talán majd tudnak egyet adni februárra.

Hát, akkor újra hívom őket, addig meg házibuher.

(meg azért még megpróbálok beszélni az egyik ismerős bőrgyógyásszal... )
Zsanitka Creative Commons License 2007.11.29 0 0 496

Sziasztok,

tudja veletlen valaki Szalai Zsuzsa doktorno maganrendelojenek a cimet? Valahol a Margit hidnal van, de nem tudom pontosan, hogy hol...

Koszonom szepen!

Zsanitka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!