Keresés

Részletes keresés

zizizuzu Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11085

Értem, és köszönöm a segítséget!

Előzmény: London-Jack (11084)
London-Jack Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11084

A fenti cégnek pedig csak a szokásos kapcsolatteremtés jellegű oldalán volt a térképrészlet, nem értékesítenek ilyen jellegű dolgokat, tehát nem gondolnám haszonszerző tevékenységnek. 

 

Pedig ez már az. A haszonszerzéshez közvetve hozzásegiti őket, de csüggedésre semmi ok. 

A fenyegetőző cégnek kell ugyanis bizonyitania, hogy a kép kihelyezéséből kára származott és azt is, hogy az a kár mekkora. 

Ha nem tudja bizonyitani akkor a biró fogja eldönteni. Ez utóbbi esetben a piaci gyakorlatot fogja figyelembe venni, pl. hogy más hasonló esetekben egy ilyen térképszevény használatáért mennyit szoktak kérni. Az összeg ez utóbbi esetben sztem max. 20-30 000 HUF lehet. 

 

Az fontos, hogy a cég irjon a jogtulajdonosnak egy levelet, mely szerint ő jóhiszemű volt és emlitse meg, hogy a jogsértő állapotot  már megszüntette.  Ha tovább izmoznának, akkor peren kivüli egyezséget kell felajánlani és hajlandóságot mutatni mondjuk 20 rugó utólagos használati dij kifizetésére. Ha ez nekik nem jó, akkor vélhetően megszivják, de sztem perelni nem fognak, mert az ügyvédjük nyilván tudja, hogy a követelésük bagatell és a céljuk tulajdonképp a káron szerzés, magyarul, a palivadászat.

 

Előzmény: zizizuzu (11083)
zizizuzu Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11083

Egyelőre nem engem fenyegetnek perrel, hanem a céget, akinek készítettem a weblapot.

Természetesen próbálok nekik segíteni, egyrészt lelkiismeretik okokból, másrészt ha büntetik őket, akkor utána kártérítési ügyem már nekem lesz velük szemben. A fenti cégnek pedig csak a szokásos kapcsolatteremtés jellegű oldalán volt a térképrészlet, nem értékesítenek ilyen jellegű dolgokat, tehát nem gondolnám haszonszerző tevékenységnek. 

Előzmény: London-Jack (11082)
London-Jack Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11082

tartalom ára most a piacon kb 20-50e forintos sávban mozog, akkor kérhet a cég 1M forintot? Ráadásul nem az 5 évvel ezelőtti árat kellene kifizetni?

 

Mindenki annyit kérhet a portékájáért, amennyit akar.  Kérhetnének 20 milliót is (ha szerződtél volna velük).  

Mindenesetre pali vagy, ha fizetsz bármennyit is. A jogsértő állapotot megszüntetted, törölted a képet.  

Ha perre kerül a sor, akkor megizzadnak, mert a bizonyitás terhe az övék.

A követelt összeg pedig kirivóan magas a felhasználás jellegéhez képest (káron szerzés tilalma). Te nem szerződtél velük, hanem egy esetleg téves vélelem alapján vetted használatba a képet, amellyel (tudomásom szerint) profitot nem termeltél.  

 

 

 

Előzmény: zizizuzu (11081)
zizizuzu Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11081

Értem. Tehát mindenképp megszívtam. 

 

A másik kérdésem azonban még mindig él. Ha az adott elméletileg lopott tartalom ára most a piacon kb 20-50e forintos sávban mozog, akkor kérhet a cég 1M forintot? Ráadásul nem az 5 évvel ezelőtti árat kellene kifizetni?

 

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

Előzmény: _lala_ (11080)
_lala_ Creative Commons License 2013.10.12 0 0 11080

Gondolom ilyen esetben senki sem köt külön szerződést, hanem letölti és használja nem? 

 

Hogy ki mit csinál, hogyan védi magát, az ugye mindenkinek a saját szoc. problémája.

 

Nem vagy köteles írásban szerződést kötni, de ez esetben nehezen tudod utólag bizonyítani, hogy jogszerűen szereztél ingyenes felhasználási jogot (amely ugye megvédene attól, hogy utólag valakik előpattanjanak, és pénzt követeljenek), márpedig adott esetben a saját érdeked bizony ez lenne. És azért rossz mondat az, hogy "csak letöltöttem és használtam", mert a szerzői jog alapverzióban a tiltással indul, azaz ha nincs a felhasználásra engedélyed/szerződésed, akkor nem használhatod. Az, hogy valahova fel van töltve, és elérhető, az sajnos nem jelenti ezt az engedélyt, pláne nehéz utólag bizonyítani, hogy ott és akkor milyen kísérő szöveggel (ingyenes felhasználási engedély) volt fent. Nem utolsó sorban az is gond lehet, ha az a valaki, aki az ingyenes felhasználásra engedélyt adott, az nem a valódi jogtulajdonos volt (ő is másolta/lopta/rég eladta másnak a vagyoni jogokat/whatever). Ha semmi nincs a kezedben, akkor nehéz jól kijönni a dologból.

Előzmény: zizizuzu (11078)
London-Jack Creative Commons License 2013.10.11 0 0 11079

Ha pl. az istockphotos oldalon felkeresem egy ingyenes kép készítőjét, és megvásárolom a szerzői/felhasználói jogát az adott képnek, akkor teljesen jogosan fogom utána perelni azokat, akik mondjuk 3 évvel a vásárlás előtt ingyen letöltötték arról az oldalról azt a képet mondjuk 2M forintra, mert szerintem annyi az értéke?

 

Nem.

Nem perelheted őket. Nem lesz rá jogalapod. 

 

Előzmény: zizizuzu (11078)
zizizuzu Creative Commons License 2013.10.11 0 0 11078

Ezt értem, az ügy miatt beleástam magam a szerzői jogba.

Én arról beszélek, hogy ha az adott weblapon fel volt tüntetve, hogy szabadon használhatóak a képek, akkor is felelősségre vonható vagyok-e. Gondolom ilyen esetben senki sem köt külön szerződést, hanem letölti és használja nem? 

 

Hogy teljesen érthető legyen mire gondolok: Ha pl. az istockphotos oldalon felkeresem egy ingyenes kép készítőjét, és megvásárolom a szerzői/felhasználói jogát az adott képnek, akkor teljesen jogosan fogom utána perelni azokat, akik mondjuk 3 évvel a vásárlás előtt ingyen letöltötték arról az oldalról azt a képet mondjuk 2M forintra, mert szerintem annyi az értéke?

Előzmény: _lala_ (11077)
_lala_ Creative Commons License 2013.10.11 0 0 11077

Ha "ingyenes volt", akkor most sem kell fizetned.

Ingyenes volt = örökös felhasználási jogot szereztél ingyen, és ezt bizonyítani is tudod (kb. van róla szerződésed).

Ha csak szimplán fent volt a neten, és senki nem szólt, hogy ez nem ingyen van, az nem = "ingyenes volt".

Előzmény: zizizuzu (11076)
zizizuzu Creative Commons License 2013.10.11 0 0 11076

De ha eddig ingyen elérhető volt, és akkor tegyük fel a felhasználói jog megvásárlása után fizetőssé téve a tartalmat, nem kellene értesíteni az adott tartalmat használó céget?

A normális ügymenet az nem úgy nézne ki, hogy - értesítem, hogy fizetős tartalom, fizessen vagy vegye le, ha nem reagál, akkor állok neki perrel fenyegetni? 

Előzmény: dr.C (11075)
dr.C Creative Commons License 2013.10.11 0 0 11075

pl.úgy, hogy a megalakulását követően megvette a kép hasznosítási jogait...

Előzmény: zizizuzu (11074)
zizizuzu Creative Commons License 2013.10.10 0 0 11074

Sziasztok!

 

Van egy folyamatban lévő ügyem : (11004)

 

 

Mint kiderült, a netes közösségben már ismert késbe szaladtam bele :

http://hup.hu/node/115362

 

Kérdeznék egy tőlem okosabbat, hogy hogyan követelhet egy 2011-ben alapított cég 2008-ban másolt kép után jogdíjat? Mivel nem emlékszem honnan van a kép, még az is lehet, hogy akkor ingyenesen felhasználható volt, a szerzőt sem tudom, kicsoda. 

Ráadásul irreálisan túlárazott szelvényről van szó. Hozzávetőlegesen az egész város térinformatikához alkalmas térképe (járműkövetés, GPS, stb..) 70.000 Ft akkor egy 300x400-as png-ért ami városrészlet 1M Ft 5 év után?

 

Köszi!

A62.5TDIQ Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11073

Határozatlan idejű 3 hónap próbaidővel, 15 napos felmondási határidővel.

Előzmény: twiaj (11072)
twiaj Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11072

Ez határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződés volt?

Próbaidő ki volt kötve?

Előzmény: A62.5TDIQ (11070)
sztmorzsi Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11071

Hello,

Egy elég undorító sztorim van.Július 29-én ellopták a fiam iPhone 5 telóját, ami biztosítva volt Extra nagy vagy nem tudom milyen csomaggal, az a lényeg, hogy a legjobbal. Másnap egyből mentünk a Telekomhoz, hogy kapjunk egy másikat. Náluk kiderült, hogy szerintük nincs is biztosításom, pedig nekem e-mailem van a visszaigazolásról, hogy igényeltem a biztosítást. Tettem egy panaszt, amit 30 napjuk volt kivizsgálni, a levelet persze a 30. napon adták fel és szeptember 2-án érkezett meg hozzám Budapesten. Ebben az állt, hogy kivizsgálták és adminisztrációs hiba miatt nem volt benne a rendszerükbe, hogy biztosításom van. Már örültünk, hogy visszakapjuk az iPhone-t, mivel kérték, hogy küldjük el a rendőrségi feljelentést.12-én hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mit csinálnak még mindíg (egyébként többször is hívtam őket július óta) kiderült, hogy még 30 napjuk van (nem csinálni semmit) kivizsgálni, hogy jogos-e a kérelem és hogy elsőbbséggel kezelik az ügyem. Szeptemberben még többször is hívtam őket, és ezeknél az alkalmaknál mint kiderült, mindig új ügyet nyitottak. Tegnap újra hívtam őket, mivel a 30 nap már letelt. Annak ellenére, hogy külön kértem, hogy küldjenek sms-t,e-mailt vagy hívjanak azt mondták, hogy kiküldték a levelet, amiben az áll, hogy elutasítják mivel nem tőlem, hanem a FIAMTÓL lopták el a telefont. Elolvastam a készülék biztosítás feltételeit a Telekom oldalán, ahol ezt találtam:

12. Károsult:
- a természetes személy Biztosított Hozzátartozója
- vagy a jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet Biztosított
munkavállalója vagy vele egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló munkatársa,
- vagy a fenti munkavállaló vagy egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló munkatárs
Hozzátartozója.

2. A Biztosító a jelen Szerződés szerinti esetekben és feltételekkel abban az esetben is teljesít
szolgáltatást, ha a Nyilatkozatban meghatározott, mindenkor biztosított Készülék tekintetében a
Biztosítási Esemény akkor következik be, amikor a Károsult a Biztosított tudtával és
hozzájárulásával jogszerűen használta a Készüléket.

Mi a véleményetek, mit tudnék csinálni, szerintetek ezek a pontok nem azt jelentik, hogy a fiamnak vissza kéne kapnia az iPhone-t?

Köszi,Sándor

A62.5TDIQ Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11070

Igaza van, pontatlan volt a megfogalmazás. Munkaszerződést augusztus 1-én a munkaerőközvetítővel kötöttem, majd a munkaerőközvetítő által tett tájékoztatón tudomásul vettem, hogy XY Kft-hez közvetített ki. Ez a munkaszerződés a mai napig nem változott egyik fél részéről sem!

 

A kölcsönbevételi szerződést állítólag a Kft. szeptember 4-én felmondta a munkaerő közvetítő cégnél, de erről és ennek következményeiről írásban senki sem tájékoztatott. A Kft. szeptember 5-én létesített velem munkaviszonyt, amit szeptember 19-én fel is mondott. 

Előzmény: twiaj (11069)
twiaj Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11069

 

2013. augusztus 1-én egy munkaerő-közvetítő cég közbeiktatásával helyezkedtem egy Kft-hez munkavállalóként. Belépéskor egy szabályosnak tűnő munkaszerződést kötöttünk a munkaerő-közvetítő céggel és egy szabályosnak tűnő munkaerő kölcsönbevételi szerződést a Kft-vel.

 

Ilyen nem létezik: ha munkaerő-kölcsönzővel munkaszerződést kötsz, az tartalmazza azt, hogy melyik kölcsönvevőhöz "helyeznek ki" téged, Te külön "munkaerő-kölcsönbevételi" szerződést nem köthetsz a kölcsönvevővel. Az a szerződés a kölcsönbeadó és a kölcsönvevő között kell, hogy létrejöjjön.

 

A munkaerőt kölcsönző Kft. a munkavállalók számára munkavégzés vonatkozásában más lehetőséget nem biztosítva 2013. szeptember 5-én mindenkivel, többek között velem is munkaszerződést kötött.

 

Most akkor mikor kötöttél munkaszerződést? Augusztus 1-én, vagy szeptember 5-én? És főleg kivel? :)

Előzmény: A62.5TDIQ (11068)
A62.5TDIQ Creative Commons License 2013.10.05 0 0 11068

Segítséget kérnék, hol kaphatok választ az ilyen jellegű ügyre?

 

2013. augusztus 1-én egy munkaerő-közvetítő cég közbeiktatásával helyezkedtem egy Kft-hez munkavállalóként. Belépéskor egy szabályosnak tűnő munkaszerződést kötöttünk a munkaerő-közvetítő céggel és egy szabályosnak tűnő munkaerő kölcsönbevételi szerződést a Kft-vel.

2013. szeptember elején a Kft-nél razziaszerű ellenőrzést tartott a NAV, melynek következtében a Kft. működése bizonytalanná vált bankszámlái befagyasztása miatt. Korrekt tájékoztatást nem kaptak a Kft-nél dolgozó munkavállalók, de tudomásunkra jutott, hogy a munkaerő-közvetítő cégnél a foglalkoztatási szabályok be nem tartása, valamint járulékfizetési kötelezettségek elmulasztása miatt bűncselekmény alapos gyanúja merült fel.

A 2013. augusztus hónapra járó munkabért a munkaerő-közvetítő cégtől nem kaptam meg. A mai napig a munkaerő-közvetítő cégtől semmiféle tájékoztatást nem kaptam, munkavállalóként a munkaviszonyomat én nem mondtam fel, illetve ilyen jellegű megkeresés a munkaerő-közvetítő cégtől sem jött.

A munkaerőt kölcsönző Kft. a munkavállalók számára munkavégzés vonatkozásában más lehetőséget nem biztosítva 2013. szeptember 5-én mindenkivel, többek között velem is munkaszerződést kötött. Ezt a munkaszerződést a Kft. 2013. szeptember 19-én finanszírozási problémákra hivatkozva felbontotta és elbocsájtott. Elbocsátáskor megkaptam a kilépő papírokat és a Kft-nél munkaszerződéssel eltöltött időszakom be- és kilépési időpontjai feltűntetésével az OEP Igazolványomat. A munkaszerződés időtartamára járó munkabért nem fizették ki, egyelőre ígéret van annak későbbi rendezésére.

A következő kérdéseim lennének:

-       érvényes-e jelenleg a munkaszerződésem a munkaerő-közvetítő céggel?

-       a Kft. szabályosan alkalmazott, ha csak egy rövid időre is, vagy sem?

-       kitől és hogyan kaphatom meg elmaradt munkabéremet?

-       TB-járulék vonatkozásában most milyen szabályok érvényesek rám?

 

Válaszukat előre is köszönöm.

Egy elkeseredett állampolgár.

James 42 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 11067

Amit az utolsó zárójelben írtál, az elég messze esik a mai (legalábbis a mai magyar) valóságtól. Szerintem ha tényleg a polgárokon (mármint az állampolgárokon, és nem csak egyeseken meg a haverjaikon) múlna, akkor nem tennének zsebre olyan sokan érdemtelenül százezreket, sőt milliókat havonta, és talán nem a stadionok építése és egyes esküvői utak aszfaltozása lenne az első, amire elköltik a közös pénzt. De ezt inkább hagyjuk!

Előzmény: nagymamam (11066)
nagymamam Creative Commons License 2013.09.27 0 0 11066

Bocsánat a gépelési hibáért. Járni jár, csak nem jut! El lehet merengeni a felosztó-kiróvó rendszeren, de a befizetett járulék ( magam 40 évig fizetttem) csak a számítás alapja. Maga a nyugdíj, árvajáradék stb a szolidarítási elven  működő rendszerből fakadóan csak addig folyósítható, amíg lesznek újabb és újabb járulékfizetők. A mi járulékunkat az akkor rokkantaknak, nyugdíjasoknak adták (szerintem helyesen), azt soha nem kapjuk vissza. Minél több a rokkant, özvegy és öregségi nyugdíjas és kevesebb a járulékfizető annál inkább kénytelen az állam (ami persze a polgárai összessége)  megnézni mikor, hova költi a befizetett járulékokat.

Előzmény: James 42 (11065)
James 42 Creative Commons License 2013.09.27 0 0 11065

Azt azért nem értem, hogy miért kell ezen felháborodni (feljáborodni meg pláne). Bár igazság szerint azt sem, hogy miért ne járna. Az, hogy nem adják automatikusan, hanem kérni kell, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem jár. Sőt, szerintem az lenne a normális, ha nem is kéne külön kérni.

Előzmény: nagymamam (11064)
nagymamam Creative Commons License 2013.09.27 0 0 11064

Mindkettőt átéltem, ezért is merészeltem írni. Igen, feljáborodok minden olyan dolgon ,amiről egyesek azt gondolják, hogy nekik jár! Nem jár egyik sem, sem az özvegyi nyugdj, sem a rokkantsági, de még az regségi nyugdíj sem,  hanem bizonyos feltételek teljesülése esetén kérni kell.

Előzmény: huncutul (11051)
Elm Creative Commons License 2013.09.26 0 0 11063

A Te kerdesed nem jogi kerdes volt. Ettol meg persze lehetne ra valaszolni, de hat, hogy is mondjam, nem nagyon erdemes. De ha az a baj, hogy senki sem valaszol, akkor tessek : fenykeppel, videofelvetellel, tanukkal, szamlakkal.

 

Barmivel meg lehetprobalni barmit bizonyitani, kerdes, mit fogad el a birosag.

Előzmény: Z.U. (11062)
Z.U. Creative Commons License 2013.09.25 0 0 11062

Sajnos ez egy értelmetlen topik, ide ne írjatok!

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.24 0 0 11061

+ a régi-új fűtésdíj (="épületrész fűtési célú hődíj") szintén légköbméter*korrekciós szorzó*hőegységár alapú.

Akkor az "épületrészre eső hőfogyasztás" -visszamenőleg egy egész évre- mire föl?

Ha eddig nem volt, most miért van? Tavaly egész biztosan nem jöttek ilyen plusz számlák.

Előzmény: Törölt nick (11060)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.24 0 0 11060

Szia!

 

Végül majdnem minden számlát megtaláltam az elmúlt évekből.

Azt látni vélem, hogy -szerintük- mitől lett több a díj, azt nem tudom, ez legális átverés, vagy ebben a formájában is megtámadható?

2011-ben és 2012-ben ilyen szerkezetű számlák jöttek minden hónapban:
- alapdíj,
- fűtésdíj, utóbbi két hónappal korábbi időszakra.
értelemszerűen nyáron jóval kevesebb.

2013-ban 1.-4 hónapra ugyanez.
Sajnos elfelejtettem aktívan kérelmezni 04.30-ig, hogy márpedig a valós mért tárgyhavi fogyasztás alapán számlázzanak, és hagyjanak békén az egyenletes díjfizetés nevű átveréssel.
(Tévét nem nézek, FŐTÁV-hírlevelet nem olvasok- ahogy azt se követem, az igazgató, Kovács Lajos elvtárs vajon 2010 nyár óta sitten van az ellopott milliárdok miatt, vagy már szabadlábon védekezik)

Pár nappal a határidő után, május elején a korábbi alapdíj+fűtésdíj mellé kiszámlázták "épületrészre eső hőfogyasztás" címen visszamenőleg a teljes 2012 évet, januártól decemberig, ami több tízezres tétel. Elosztva két számlára egy nap különbséggel a teljesítési határidőben - gondolom, hogy az átutalási limitfigyelés ne tiltsa le.

 

Majd júniusban ugyanezt az "épületrészre eső hőfogyasztás"-t kiszámlázták a 2013-as év 1.-4 hónapjára is.

 

100% hogy ez nem volt tavaly, a 2011 évre vonatkozóan, és semmi változás nem történt.

Pontosan ebből a három plusz számlából származik a brutális többlet. Másoknak nem jött ilyen?

 

Ezt csak úgy tudom értelmezni, visszamenőleg megemelték a 2012 évi fűtésdíjat. Az úgynevezett "egyenletes díjfizetés" havi díját felszorozva 12-vel nemhogy 10% rezsicsökkenés nem látszik, hanem kb. 25% díjnövekedés még akkor is, ha semmi pluszt nem kéne fizetni. (ha még az is jön, 40-50% a várható emelkedés)
Ez szimpla átverés. Mindenféle számlázási hókuszpókusszal elszabotálják egy törvény végrehajtását, plusz folytatják a 2006 óta töretlen, messze infla feletti díjemelést, amiről jogerős ítélet mondta ki, hogy törvénysértő.

Hogy tudom visszakérni ezeket a pluszban kifizettetett számlákat?

Simán kérem az ügyfélszolgálaton -hivatkozva a jogerős ítéletre- hogy fizessék vissza, vagy pert kell indítani?

Úgy tudom, már nyertek néhányan pert a FŐTÁV ellen: http://bonline.hu/cikk/99136/

Előzmény: kicsimag (11057)
Lilla_91 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 11059

Sziasztok!

Vulcz Lilla, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar harmadéves nemzetközi igazgatásos hallgatója vagyok. Jelenleg egy tanulmányon dolgozok, melynek célja a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés ismertségének, hasznosságának és eredményességének vizsgálata.

Kérlek titeket, amennyiben van 1-2 percetek, töltsétek ki a kérdőívemet, óriási segítség lenne a tanulmányom szempontjából. Itt található:

http://ripet.hu/feedback.php?kid=850ceddfb26408398212b5446738190c

 

Tudom, hogy ez a fórum jogi problémákkal foglalkozik, így merészeltem ide belinkelni. 


Köszönettel, 

Lilla :)


Z.U. Creative Commons License 2013.09.24 0 0 11058

Bontóperben, hogy lehet azt bizonyítani ki mit vitt el az ingóságokból? Ha nincs egyezség akkor a bíró mi alapján dönt?

Most adtuk be a válópert, a párom elvitt rengeteg dolgot és most letagadja.

kicsimag Creative Commons License 2013.09.23 0 0 11057

Szia!

 

Elsőkörben mindenképp a Főtávhoz menj be.

 

A számlákon szerepelnek, hogy mely időszakra vonatkozik, ill . az is, hogy mennyi a fogyasztás. 

 

Sajnos a számlák össze-vissza jönnek, össze-vissza dátumok szerepelnek rajta. Azt nézd meg elsősorban, hogy  valamit számláztak-e duplán. (pl. 2013. márc 1- márc 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan hány számla jött)

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (11050)
tanácstalan lakótárs Creative Commons License 2013.09.23 0 0 11056

Köszi a választ. Eddig világos. :-( 

Tehát a sok vénasszony irigységének vagyok kitéve, más megoldás nincs?

Olyan szolgáltatásért fizettetnek velem, amit két éve nem veszek igénybe. 

Előzmény: _lala_ (11055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!