Keresés

Részletes keresés

Naive Ben Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20474

Nekem nagyjából ugyanez volt az eddigi legnehezebb 10 napom során. A zsibongó gerinces fejzúgós gyötrelem engem főleg esténként ért tartósabban, és volt, hogy kitörés szerűen elsírtam magam tehetetlen kínomban. Azt javaslom, ha nincs fizikai akadálya (erős izületi, vagy izomfájdalom), akkor próbáld ki, hogy erőt veszel Magadon, és sportolsz valamit a szabadban. Kocogás, futás, bringa, görkori, szerintem majdnem mindegy, csak rázd fel kicsit a vérkeringésed. Ez nekem volt amikor herx-et okozott, de sokszor meg meglepő mértékben jobban érzem magam utána. Bevált nekem még a Spirulina alga a tünetek enyhítésére, ez elvileg megköti a toxinok egy részét, és segít abban, hogy kiürüljenek. Állítólag a Chlorella alga még jobb erre a célra, csak ahhoz én még nem jutottam hozzá. A sport jó esetben az alvásproblémákon is segít kicsit, de mondjuk nekem érdemi változást az antibiotikum kúra hozott (persze továbbra is sporttal, meg sok féle immunerősítő táplálék, és táplálékkiegészítő fogyaztása mellett), illetve általában a sportolás után közvetlenül forró fürdővel "kínzom magam" (olyan hőmérsékletű vízben ázok, amit épphogy el bírok viselni) amolyan "mesterséges láz" létrehozása gyanánt. Elvileg ez is bombázza valamelyest a "betokosodott" (biofilm) baktériumtelepeket. Általában ettől is felerősüdik a fülzúgásom, az a furcsa fejfájásom, meg a szédülés, "agyi köd", de fél óra pihenés után általában a tünetek ellenére könnyebben elalszom a forró fürdők hatására. 

Amiket leírtál, számomra nagyon egybe csengenek a saját "mélypontom" tüneteivel, így én eléggé úgy érzem, hogy sorstársunk lehetsz, szerintem a Lyme lehet a Te kínjaid mögött is. 

A találkozótól én is féltem ilyen szempontból, mert én is kb 50%-a vagyok egészséges önmagamnak "éberség" és kommunikációs készség terén, és a helyszínre való felautózás még ebből is sokat kivett. Tiszta gyagya voltam már, mire oda értem, ráadásul sokat késtem, de mégsem éreztem semmilyen negatív reakciót, mindenki elfogadó volt, abszolút nem bántam meg, hogy elmentem. Persze nem akarlak vádolni, abban a bizonyos 10 napomban én sem hiszem, hogy elmentem volna a találkozóra, inkább csak bátorítani szeretnélek, hogy "sorstársak közt" nincs félni valód, bármennyire is nem ért meg minket a külvilág, mi azért megértjük egymást...

Előzmény: Rita2222 (20430)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20473

Több orvosnál voltam, a német lyme klinikán, Belgiumban xynitta orvosánál, Esztó, Lakos, Balaicza. (Nem ebben a sorrendben) Arra jutottam a betegekkel beszélgetve, hogy a gyógyszertől nem lehet meggyógyulni vagy nem tartósan, viszont a hosszú távú szedése nem tesz jót. Évi több kúrára viszont nem vagyok hajlandó, a gyomrom sem bírja. Tőkés Ildikó könyve után döntöttem úgy, hogy befejezem. 

 

Most rosszabbul vagyok - talán a hideg miatt, vagy a karden hozta elő, mert eddig ilyen nem volt, nem tudom. A könyvek sokat segítettek, hogy ne higgyek az orvosoknak. Mindenki saját magárt felel. Ez a legfőbb tanulság.

 

http://bookline.hu/product/home.action?id=10348&type=250&_v=Ivan_Tamas_A_Lyme_kor_alternativ_gyogymodjai

 

http://publioboox.com/hu_HU/karikazza-be-ahol-faj

 

http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=gyogyulasom-zsakutcai&ID=77008

 

De a legjobb ez, csak lassan olvasom, mert sajnos angolul van:

 

http://www.amazon.com/Why-Cant-Get-Better-Solving/dp/1250019400

Előzmény: Törölt nick (20468)
sziti50 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20472

Volt már valaki Dr.Bózsik Bélánál? Ő mit ajánl Lyme-ra és mennyi nála a tarifa?

Diótörő Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20471

Ja és ha elmondanátok, hogy ki az az Eszto és mi az a karden?

Kösz szépen.

Diótörő Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20470

" szinte hallom is, ahogy kattan), majd visszaugrik. "

Az nem lehet hogy csigolya meszesedés?

Talán már mindent a lájmra fogtok. Nekem minden reggel így kezdődik, hogy alul az utolsó csigolyánál kattan egyet, ahogy megkapja a terhelést, de aztán többet nincs vele gondom.Igaz sok vízi torna és masszázs után jutottam el idáig, addig eléggé kellemetlen volt.

Na de azt hiszem én jobban benne vagyok a korban.

 Ez az 50 napos ab kúra félelmetesen hangzik. Nekem kedden mondja meg a doki, hogyan tovább. Bár lehet, hogy bőrgyógyászat létére tovább küld valami specialistához?

 Korábban nekem is voltak kis apró kiütésim, viszkettek is szépen, ezek szerint a szervezet védekezése volt a bennem tanyázó vendégekkel szemben?

Előzmény: Törölt nick (20459)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20469

Jó választás a G1, ott valóban biztosabb eredményt fogsz kapni. Oda én is elmennék, de még nem tudtam rá összegyűjteni, de talán majd jövőre. Akárhogy is, a lyme semmiképp nincs kizárva még nálad, mert azért az mindenféle elváltozást tud okozni az agyban is, az sm-hez hasonlókat. Nem érdemes idegeskedni, ki kell várni a különféle eredményeket.

Előzmény: Melpoma (20467)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20468

Közben visszaolvastalak, cowdenen és kardenen vagy, ha minden igaz. Szépen javulgatsz, ez reményt ad, hogy ha a gyógyszeres vonal nem is sikerülne, akkor van még más is.

Nem tudom, miért van ez a tünetünk, de érdekes, hogy rángások mindegyőnknél voltak amúgy is.

Előzmény: Törölt nick (20466)
Melpoma Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20467

Csak nem gondolom, hogy a talprángást és alsóvégtagigyengeséget gerincsérv okoz, illetve a centrális mozgatóidegeket a nyaki gerincsérv gondolom nem befolyásolja vagy károsítja, na már most nekem a perifériás idegredszerben nincs károsodás, a centrálisban igen, nahát itt ez a nagy baj, és ezt a Mep vizsgálatot az SM illetve az Als betegség kiegészítõ vizsgálatához használják. Ezért félek én, na mindegy, még nincs veszve semmi, mert bármi is ez, elindulok lyme irányban, de inkább a biztosabbra megyek, úgyhogy a G1 intézetben csináltatom meg a tesztet, a családom fedezi az anyagiakat, mert nekem meg kell gyógyulnom, elsõsorban a kislányomért és magamért. Küzdeni fogok, mint itt mindenki.

Előzmény: Törölt nick (20463)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20466

Évek óta nincs sav és legalább két éve nem szedek gyógyszert.

Előzmény: Törölt nick (20465)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20465

Nincs savproblémád? S mikor szedtél utoljára AB-t? A rángás a torokban szerintem a lyme-tól van, sőt én herxnek gondoltam eddig.

Előzmény: Törölt nick (20464)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20464
Elalvás előtt mintha torkon ütnének, ez nekem is van! Főleg bal oldalt, de nagyon erősen. A mellkasom közepén pedig mintha a csont kattanna, akár egy nagyobb levegővétel közben. Már csak a bokám belseje ráng.
Előzmény: Törölt nick (20459)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20463

Nyugodj meg, ez akkor nem als lesz! Azt én is olvastam, hogy a gerincsérv okozhat izomrángásokat. Meg fogsz gyógyulni! Tulajdonképpen ezek a vizsgálatok nekem is kellhetnének, de nekem a kúra óta nagyon minimális és csak ritkán jelentkezik az izomrángás. Így még vizsgálatok nélkül is azt mondom, nekem inkább lyme kórom van.

Annyi mindenesetre nagyon jó hír, hogy valószínűleg akkor tényleg nem als-ed van, onnantól kezdve meg már gyógyítható lesz, ne aggódj.

Előzmény: Melpoma (20462)
Melpoma Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20462

Én még mindig kórházban vok, szerdán volt agyvízvétel, nem volt gáz, eredmény kb.     2-3 hét. Teljes gerinc MRI, nyaki gerincsérvet találtak. Voltam MEP vizsgálaton, sajnos pozitív lett, ez a vizsgálat az agy motoros idegét vizsgálja. Tegnap SSEP bizsgálaton voltam, ami az agy sensoros idegeit vizsgálja, ennek még nem tudom az eredményét. A véreredményemben is volt kettõ eltérés, azaz az immunpanelban, úgyhogy immunológiára el kell menjek. Szóval nem tudom mi ez, de elég elkeserítõ, hogy a motoros idegek sérültek...legalábbis a pozitív eredmény minden bizonnyal ezt jelenti, bár nekem nem az orvos mondta, de én így raktam össze a képet. Néha megzuhanok, de még mindig reménykedem, hogy nem als, hanem valami más. 

Hát csak be akartam számolni a fejleményekrõl. 

Előzmény: Törölt nick (20460)
Adelaideee Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20461

Sziasztok!

 

Nem tűntem ám el..:)

 

Folyamatosan olvasom a fórumot, csak még egyenlőre nincs elég tapasztalatom a témában, és sajnos nem is vagyok sokkal jobban se...

 

Két hete hagytam abba az AB-t, sajnos nem tudtam végig szedni mert már nagyon nem bírta a gyomrom...

 

Ami javult nálam: a szédülés enyhült, kicsit tisztább az agyam és ritkábban érzem kimondottan hogy magas a pulzusom...

 

Az agyi köd 'mintha nem lennék teljesen magamnál' amit Rita is érez, még mindig uralkodik, de ez is volt sokkal rosszabb pl. 1 évvel ezelőtt! Szóval remény úgy tűnik erre is van, de piszok lassan.. Az izommerevség is megvan, ez szinte semmit sem javult. Jelenleg szedek allergia gyógyszert + kaptam valami asztmás befújós cucott, ez mintha segítene valamit a nehézlégzésemen, de az sem tökéletes...

 

Szóval van még hova javulni. Január 6-án megyek Esztóhoz, szerintem én legközelebb nem tablettában kérem az orvosságot, mert az nagyon nem jött be...

 

Most vitaminokat szedek, és iszogatom a kardent...

 

A talira én is szívesen mentem volna, de elég messze lakom a fővárostól. Esetleg ha legközelebb péntek vagy szombat estére lenne téve, akkor megoldható lenne nekem is hogy találkozhassunk. :)

 

Nálam egyenlőre ennyi!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20460

Ha ez nem allergia, meg nem is herx, akkor a reflux is lehet. Régóta sok a savam az AB-k miatt, s lehet, hogy emiatt a nyelőcsőnél "kibolyhozódott" vagy nem zár valami rendesen. De biztosan rendeződik majd.

Előzmény: Törölt nick (20459)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20459

Nem tudom, nincs torokváladék igazán. Amióta gyógyszert szedek, eddig is gyakran észleltem olyat, hogy a mellkasomban rándul valami (szinte hallom is, ahogy kattan), majd visszaugrik. Ma délelőtt is párszor visszaugrott, és olyankor jobb lett. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nem tudom máshogyan leírni. Az is egy érdekes dolog, hogy elalváskor (pl. tegnap is), a torkom rándult egy nagyot, arra riadtam fel.

Amúgy egész jól vagyok, szerintem használ a gyógyszer azért mégis, valahogy ki kéne bekkelni ezt a kúrát már  vele.

Előzmény: Döndöleg (20458)
Döndöleg Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20458

Lehet, hogy naiv kérdés, de nem lehet, hogy simán elkaptál valami téli bacit és attól van a hurutos érzés?

Előzmény: Törölt nick (20456)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20457

http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/7590/australian_olajfalevel_kivonat/

 

Közben találtam egyet, az ára sem vészes. Ezt lehet, hogy ki fogom próbálni...

Előzmény: Törölt nick (20456)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20456

A viszketés önmagában még lehet herxtünet, akkor bonyolultabb a helyzet, ha ehhez már más is jön. Nálam pl. van a mellkasi hurutos érzés, ami nem múlik napok óta és alig tudok tőle aludni. Félek, hogy a gyógyszer csinálta. Szerintem igyál nagyon-nagyon sok folyadékot, én is most ezt teszem, bízva abban, hogy attól majd távoznak  toxinok. Egy liter meleg vízbe citromot facsarok, bele valami light-osabb filter, és ezt iszogatom rengeteg mézzel. A mellkastünet nem enyhül ettől sem, de a viszketés legalább igen.

 

Más: olivalevél-kivonatból folyékonyat szeretnék venni a karden mellé. Mo-n melyik gyártónak van ilyen terméke? Kapszulát nem szeretnék, a kapszulahéj csak felesleges allergénforrás. A válaszokat előre is köszi!

Előzmény: Jesurun under Lyme (20455)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20455
Jo volt a talalkozo. En nagyon orulok h talalkoztam joparotokkal. Jo volt veletek beszelgetni.
Eleg nehez megint visszaolvasni amit irtatok... Jo sok.
En relative jol vagyok bar vannak uj tuneteim.
Kedden kezdtem el egy ujabb 50 napos ab kurat.
Azota elkezdett a bal kezfejem viszketni.
Es ilyen kicsi pattanasszeru viszketo dolgok jelennek rajta.
De csak a bal csuklo es kezfej.
Szerintem a viszketes akkor van amikor sok mereganyag tavozik.
Ami jo
Nem szoktam szedulni sem es csutortokon szedultem.
Olyan nagyon furan. Ahogyan meg sohasem.
De egyebkent jol vagyok.
Jo lenne megegy talalkozo kb 2 honap mulva. Jan 11-16 kozt. Akkor lesz vege az ab kuramnak es akkor jovok haza megint.
One of the millions Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20454

Sziasztok!

 

A 142-ik Diára "vessétek szemetek":

 

"The MTR/MTRR block with ROS is significant in Lyme clients.  We have many who have this concern so its great to start learning how to manage it."

 

 

Előzmény: One of the millions (20449)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20453
Langyos v hideg. Ha nincs idod arra h megvard h a tea langyos legyen akkor tedd bele egy kis vizbe tisztan. Ugy is siman ihato.
Előzmény: Törölt nick (20437)
Memphi Creative Commons License 2014.11.22 0 0 20452

Sziasztok! Ha hetfo reggelig nem jelentkezik senki az idopontert (nov 25. 15 ora) lemondon, hatha valaki bejelentkezne.

Rita2222 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20451

Köszi Milla az aggodást, tartom magam valahogy. Egész nap pihizek nem csinálok sokmindent. Tegnap voltam este a városban is szoval azért élek, csak a minőség elég szar.. Kétpofára eszem a hangulatjavíto gyogynövény kapszulákat, orbáncfű stb. Érezhető egyébként egy kicsit a hatása.Most úgy érzem ha szarul is vagyok jo a sorrend. Először amerikai idegsebészet 27-én, hátha van valami ötletük! és ha minden kötél szakad dec. 9én Eszto...és be vagyok jelentkezve 9-én egy pszichoszomatikus betegségekkel foglalkozo orvoshoz  is,aki nem hagyományos orvosként kezeli a betegeit, hátha! Szomatikus zavarokat kezel. Ha mégsem testi lenne. Szoval a kör teljes.

Előzmény: milla10 (20417)
Rita2222 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20450

Nagyon drágák vagytok, de egyszerűen nem tudom megoldani a munkahelyen az újabb szabit! Ki kellett vennem előre már 3 napot így is, és állandoan hiányzok valamiért hol itt hol ott. Szoval most örülök hogy ebbe a kivett 3 napba sikerült Eszto doktornőtől kapnom egy időpontot.De nagyon köszönöm nektek!!! VAlaki más éljen az alkalommal!

 

Azért kicsit bizakodom a 27-i amerikai úti vizsgálatban is. Olvasgatok keresgélek a neten és nekem egyhe delíriumos állapotom van szerintem, erre jöttem rá. Azt pedig vmi okozza minden esetben, lehet csomo oka.Most olyan állapotban vagyok, mint aki enyhén ittas egész nap. Akármennyire probálok nem bírok rákoncentrálni dolgokra, pl ha beszélnek hozzám, nagyon megerőltető. Én ezért is nem akartam eleve menni a talira, mert jelen állapotomban egyszerűen képtelen vagyok társalogni, többfele figyelni, ilyen helyzetben mivel egyszerűen nem bírom felvenni a tempot sak lefagyok és ülök mint egy mukk, szörnyű!!. Pedig nekem áprilisig semmi bajom nem volt, szerettem társaságba járni, gyorsan reagáltam, viccelődtem.

Nem pánik, mert tegnap voltam bent a városban, metroztam, jol éreztem magam, szoval nem az. De ott is elért ez az állapot aztán, mint vmi roham és meg is keserítette az esti programomat. Úgy tűnik mintha vmi pánikroham lenne,de arra azt írják szapora szívverés és elfutni akarás is kíséri. Nekem ilyen nincs. 

Előzmény: illatos-fű (20444)
One of the millions Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20449

Sziasztok!

 

Introduction and Clinical Application:
Methylation and Nutrigenomics

Presenter:
Benjamin Lynch, ND

 

November 2014
Japan

 

Link

 

Bocs ez a legfrissebb!

One of the millions Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20448

Szaisztok!

 

Methylation & Clinical Nutrigenomics, Part 2:
Latest Findings, Establishing Treatment Plans & SNPs
Presenter:
Benjamin Lynch, ND

 

Bastyr University
Kenmore, WA
March 15 - 16, 2014

 

Link

One of the millions Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20447

Sziasztok!

 

Methylation and clinical nutrigenomics
Individualized Medicine at Its Best

Presenter:
Benjamin Lynch, ND

Link

Móki65 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20446

Szia!

Mennyi van még hátra a cefiből? Sikerült az időt kicsit feltornázni a 15 perc-ről vagy úgy megy de no problem?

Előzmény: hornet599 (20431)
Móki65 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 20445

Szia!

 

Köszönöm az infot!

Előzmény: One of the millions (20421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!