Keresés

Részletes keresés

stoki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 147
daunerni !!!

Mi egyszer a haverral kiszámoltuk, hogyha darabonként rakjuk össze a kütyüt, akkor 20-30-al drágább, mintha egybe vette volna meg az ember, igaz, akkor az van a gépen , amit az ember akar, de a mai választék már igen nagy és még az eladóval is lehet valami keverni.

Egyébként, ha négy gyermeked van, nincs gond a gyereknek én se a legdrágább gépet venném meg, sőt, mivel a gyerekek nagyon gányolják és nem is a sebesség meg a precizítás a lényeg nem hiszem, hogy 50 rugónál drágább gépet kell nekik venni.

Alapszabály, ha veszel egy új gépet, de nincs elég pénzed, akkor vegyél egy vacakabb felszereltségű bringát egy jó minőségű vázzal (na nem titánvázra kell gondolni), majd idővel, ha lesz pénzed (4 gyerek mellett nem könnyű), akkor a cuccokat szép sorjában cserélgesd le.

Előzmény: daunerni (142)
stoki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 146
Barracuda !!!

Hát a fenék az nagy probléma ...

Már többen szóltak hozzá én is ezeket ajánlanám. Egy anatómikus nyerget (ami nem biztos, hogy gél töltésű), vagy ha nagyon béna az alsó fertájad (ez nem sértés volt!!!), akkor egy jó minőségű bőrnyerget. Volt nekem ilyen és az a tuti benne, hogy 300-400 km után felveszi a fenékcsont alakját és amíg nem kap komolyabb vizet úgy is marad ...Ennél jobb nincs, hiszen olyan mint egy bőrcipő, de ez mindenképpen ápolásra szorul. A bőrnyereg viszonylag nehéz és nehezen beszerezhető, ezért mindent figyelembe véve az anatómikus nyergek lesznek a legjobbak.
Ha újat veszel, akkor ne legyen túl kemény, ne legyen túl puha (jól megtömött gél ülés), ne legyen túl széles, de ne is legyen túl keskeny, viszont legyen hosszú, hogy a combokat jól megvezesse. A "ne legyen túl" a te testalkatodtól függ.

A gatya szarvasbőrrel nagyon sokat dob a kényelmen, ahogy már valamelyik kolléga írta.

Előzmény: Barracuda (133)
stoki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 145
Gyerekek !!!

Félre értettetek !!!
Én nem azt mondtam, hogy csak 100 rugó felett lehet bringát venni. Ki lehet fogni ennél olcsóbban is jót ez csak egy irányár volt ...

Szóval a haverom is árult 70-ért egy heavy tools lasert shimano lx-el és az is jó vásár volt, aki megvette. De ha lopott bringát vesz az ember az még olcsóbb és a külföldi kidobott bringákkal is jól lehet járni. De a mai árak mellett 30-ért hivatalosan, nem külföldi kidobott bringát nem érdemes venni.
Ha az ember sokat használja és nem akar minden évben egy új bicajt, akkor azt hiszem minél jobb cuccokal kell megvenni a gépet és ennek ára van.

Még egyszer : 50-től is lehet kapni már egy elfogadható bringát, de ha az ember komolyan használja, akkor feljebb kell menni, hiszen a drágább tartósabb, precízebb stb.

Szóval így tessék érteni engem ...

stoki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 144
Helyes ez a beszéd :-)
Előzmény: Arabella (143)
Arabella Creative Commons License 1999.06.09 0 0 143
Vigyázni fogunk, meg vigyáztunk is, Kandúr is ott volt:) Elöször engem szolított meg az ürge, mert úgy nézett ki a dolog, hogy egyedül vagyok:), aztán mondtam, hogy az urat kérdezze, én "csak" szenvedő alanya vagyok a látogatásnak:)
Arra volt jó, hogy kinéztük a brinyó márkáját és a nagyságát, most már csak azt kell megnézni, hogy ez a brinyó hol a legolcsóbb.
Előzmény: stoki (141)
daunerni Creative Commons License 1999.06.09 0 0 142
Egy bringa száz "rugónál" kezdődik?
Lehet, de ha igy van sose lesz bringank! Nekem négy gyerekem van, és mindegyiknek kell valami. Én a sajátomat 12-ért vettem használtan, igaz, azóta jószerivel csak a váz maradt eredeti. Éppen az a szép a bringaszerelésben, hogy nagyjából úgy lehet fejleszteni apránként, mint egy számítógépet.
Jut eszembe, igaz, hogy 2-3 ezer forintokert lehet vázat kapni? Ahhoz mindenképpen Veszprémbe menni?
Nekem is kéne most egy ilyesmi. Ha van valakinek egy roncs (verseny :-))) váza, akkor szóljon!
stoki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 141
Örülök a kalibrálásomnak !!!

Egyébként az az egyik legdrágább bolt. Igaz színvonalas, de én még körülnéznék !!! Vigyázz az eladóra, jó a dumájuk és igen könnyen le tudják venni az embert a lábáról !!!

Előzmény: Arabella (139)
OpiumPapa Creative Commons License 1999.06.09 0 0 140
Hali lemy!

Annak örülök, hogy 80-as a mell, de hát szegény Gábor biztos fiú...
Meg nem is értettem, hogy mit kezdjek én egy telefonszámmal, nem is igazán értem, én nem örülnék, ha egy topikban meglátnám a telefonszámom. És honnan gondolod, hogy én hol lakom?

OpiumPapa

Előzmény: Törölt nick (138)
Arabella Creative Commons License 1999.06.09 0 0 139
Most mindjárt elpirulok.... A kalibrálásod jól sikerült:)))
Tegnap voltunk brinyót nézni találtunk is valamit. Asszem az lesz a nekem megfelelő, de még körbenézünk máshol is, most csak úgy beugrottunk a boltba. Valahol a vár alatt van, az alagúttól nem messze.
Előzmény: stoki (130)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.08 0 0 138
OpiumPapa! Nem akarsz befogadni kerékpáros köreidbe egy elvetemült keróst? Leírom ide a telszámát - szerintem nem lakhattok túl messze. Dobai Gábornak híjják, a Metrónál dolgozik. Megszállott hifista is. Tel: 317 24 11/424 80-as mell.
Előzmény: OpiumPapa (86)
altf4 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 137
Sziasztok!

Nehany hozzaszolas:

1. Monti kontra verseny: imho altalanos celra monti jobb - tekintetbe veve a magyar utviszonyokat, kulonosen a varosok utburkolatatt. De a verseny mindenkeppen gyorsabb meg hegyi terepen is, ha aszfalton fut a kerek.

2. Hol vegyek olcso verseny gepet: pl. videki piacokon (pl. Veszprem) lehet kapni tobbe-kevesbe lestrapalt nyugati (foleg osztrak) bringakat. En es kedvesem 3200! es 3600! forintert (persze alkudni kell) jutottunk igen jo allapotu Peugot es Puch versenygepekhez, amiket kb 2000-2000Ft ert kitunoen fel tudtam ujjitani. Eleg nagy a kinalat, de jol kell kivalasztani, mert sok nagyon rossz alapotu is van, de akad nagyon jo is.

3. Mennyiert vegyek uj bringat: ajanlom mindenkinek vasarlas elott nehany tucat Mountainbike Action Hungary ujsag elolvasasat, altalaban megvan nagyobb konyvtarakban tehat nem kell ra kolteni. Tapasztalat szerint a pesti boltok 90%-aban az eladok finoman szolva hazudnak(!!!) ha kerdez a vevo, vagy/es hulyenek nezik az embert. Veszpremben imho jobb a helyzet, itt van 2-3 olyan bolt is, ahol korrekt, turelmes a kiszolgalas es eleg jok az arak is (pl. 90%-ban stx-es cromo vazas bringa 67eFt).
Altalaban a vazra irt marka nem sokat jelent, fontos az egyes komponensek tipusa: ha mondjuk az van kiirva egy bringara hogy alivio alkatreszekkel szerelt, akkor egyik boltan kiderul hogy a fele nem az, a masikban meg hogy a masik fele. Ezert erdemes mindent jol szemugyre venni. Jobb boltokban lehet vasarlas elott cserelni, igy pl. 0Ft-ert lekerulhet a rucskos gumi es sima futofeluleture cserelheto, ami mar 80%-os aszfalthasznalatnal nagyon elonyos. De sokszor cserelhetoek a fekkarok, attetelek, kitamaszto (elonyos a hatso tengelynel rogzitett, nem verheti a pedal-hajtokar ha nem feszes a rugo) stb.

4. ules: kenyelmes ulopoziciohoz fontos: a) bar nem sportos kinezetu, megis hosszu tavon egeszsegesebb a kicsit szelesebb szivacs (vagy gel) toltesu ules, kulonosen holgyeknek b) helyes magassagbeallitas: ne mozogjon a csipo tekereskor, a pedal also helyzeteben eppen ne legyen teljesen kinyujtva a labunk c) rossz uton ne legyen tul kemeny a gumi (nem tul kemeny <= 3bar, persze gumi valogatja)

5. kerekparos turak: pl http://www.fsz.bme.hu/mtsz/kerekpar/kerekpar.htm
de erdemes elmenni a helyi kerekparszakuzletbe es ha valamire valo hely (tehat innen is megallapithato) akkor a faliujsagnak tudositania kell hogy milyen turak vannak a kornyeken.

udv, altf4

Banana In Drive Creative Commons License 1999.06.08 0 0 136
ez igaz, nekem sincs 100 rongyom a bringamra megis bazi jo. Persze azer sok penz is benne van. De: en raktam ossze, sok alkatreszt ugy kukaztam (menny el mongyuk 1 svajci szemettelepre, ha van alkalmad ra, nehany franker ojan cuccokat szerelhecc le a bringakrol, hogy! En vagy ot eve 1 Shimano Dura-Ace hajtomuvet hasznalok elol, na azt igy szereztem.) De biztos van masik mod is.

Azonkivul meg: kinek mi a nagy szerelme... Ha valakinek az autoja, es komojan veszi, hat kolcson ra 100ezret. Nekem (tobbek kozt) a bringam.

Előzmény: Barracuda (135)
Barracuda Creative Commons License 1999.06.08 0 0 135
Stoki:
"Nekem egy normális bringa (STXRC cuccokkal) 100 rugónál kezdődik és sokan azt mondják, hogy ennél lejjebb nem szabad adni. De ha ezt a gépet évente egyszer veszed elő, akkor 50-ért is lehet kapni valamit. Mindenesetre minél olcsóbb annál vacakabb. 30-ért nem is érdemes venni bringát."

Sokan azt mondják, hogy az autó az Audinál kezdődik. Én is szívesen járnék olyannal, de nem telik rá. Szerinted, ha nem telik 100.000,- Ft-os bringára, akkor járjak gyalog?
Nem személyesen ellened szólok, csak marhára bosszant, mikor többszázezer Ft-os kirakatbringán feszít, az aki még életében nem tekert le 10 kilométert.
Nem tudom egyetértetek-e velem, de szerintem csodálatos érzés amikor magányos tekerés közben összeakad az ember egy másik bicóssal, és alkalom adódik egy kis versenyzésre. Olyan tartalékok jönnek elő, amelyek létezéséről mit se sejt az ember. Sokszor alulmaradtam már ilyenkor, néha győztem is, de úgy vettem észre, sosem a bringa ára döntött. :-)
Éljen a bringás szív!.

Banana In Drive Creative Commons License 1999.06.08 0 0 134
ha van 1 jo bringasgatyad (a kenyes reszeknel szivacs meg szarvasbor) sokat segit. De ha telleg nagyon nyom akkor valoszin a nyereg es a kenyes reszejid nem kompatibilisek, probalj meg 1 ujat.
Előzmény: Barracuda (133)
Barracuda Creative Commons License 1999.06.08 0 0 133
Tanács kellene törzsbringások. Most hogy beindult a szezon, napi 1 - 1,5 órát töltök a bicómon (MTB) részben sport, részben közlekedési célzattal. Régebben is vágott a nyereg, de csak akkor ha valamilyen okból nem taposhattam ahogy én szeretek. Mostanában ellenben akárhogy is nyomom a pedált (na jó nem állok végig) folyton Bendegúz jut eszembe midőn a Lókupec Sanyi nevű lován ügetettl: "Szétvág ez a gebe!"
Ez a nyereg egy műanyag lapra feszített habszivacsnak tűnik. Most akkor mi van, én vagyok ortopéd vagy az ülés?
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 132
Lánchídtól úgy 25 - 30 kilométer .

Miért olyan rossz, hát mert megette a tél az utakat és nincs ki karbantartsa ...

Előzmény: daunerni (131)
daunerni Creative Commons License 1999.06.08 0 0 131
Szentendre az kb mekkora táv, mondjuk a Lánchídtól, és miért olyan rossz?
Lehet, hogy a hétvégén el kéne menni.
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 130
Naaaa, akkor bekalibráltalak egy 30-asnak ...

TESSÉK TISZTELT EZT OLVASÓ HÖLGYEIM ÍGY KELL EZT CSINÁLNI, BÁRCSAK MINDEN NŐ ÉS PERSZE FÉRFI ÍGY GONDOLKODNA ...

Előzmény: Arabella (127)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 129
Nézz körül lejjebb az mind nagyon jó ...
Előzmény: bodzavirag (128)
bodzavirag Creative Commons License 1999.06.08 0 0 128
Sziasztok "Kerékpérosok"!!!

Én is szeretek bicajozni, nagyon. Nem lesz valami jó kis túra valamerre mondjuk úgy szombat környékén??? Valaki nem tud valami jót??

bodzavirag

Arabella Creative Commons License 1999.06.08 0 0 127
Na jó! Akkor neked most elárulom a nagy titkot.:)
Tizenegynéhány éves koromban versenyszerüen sportoltam "valami téli sportot". (hű de titokzatos!), amihez ugye kell a hideg. Amikor meg nem volt hideg azért valamit kellett csinálni, hogy kondiban legyünk a következő szezonig. Az egyik ilyen edzési terv az volt,hogy na fijjuk, lányok, akkor vasárnap mindenki felül a brinyójára és elteker a következő városig, ott iszik egy kolát és visszateker, de 180 pulzussal ha lehetne kérni.
Aztán teltek multak az évek, suli, egyetem, munka, és most megint igényét érzem ( na jó, kandúr nyomásra:)) hogy megint jó lenne tekerni egy kicsit.
Holnap folytatjuk, most megyek haza.
Előzmény: stoki (125)
Arabella Creative Commons License 1999.06.08 0 0 126
Most látom:
Az egyedüli a sisak verte séró, amivel nem tudok mit kezdeni ..., de ez
már talán nem olyan nagy probléma ...
Egy NŐnél? Mindig!!!!:)))
Előzmény: stoki (122)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 125
Akkor Te egyedi vagy ... igazi "kezdő" bicós, ugye ???

Bár egy hölgytől nem illik megkérdezni, de én kiváncsiságból megkérdezem, te hányat taposol (mondjuk így : 20-30; 30-40; 40-200)

Előzmény: Arabella (124)
Arabella Creative Commons License 1999.06.08 0 0 124
Nem magamból indultam ki:))
Csak tudom milyenek!!
És milyen az észjárásuk:)
És akkor még nem is beszéltem a ruha szinének a kiválasztásáról:)
Ha meg nem lennének körülményesek, akkor rögtön trehányok lennének:)
Félre a tréfával csak felvázoltam, hogy milyen nehezitő körülmények jöhetnek szóba.
Előzmény: stoki (123)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 123
Lábszárcsontot módosítom combcsontra, egyébként azt hiszem elég bénán néznék ki !!!
Előzmény: stoki (122)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 122
Ez hülyeség, nálatok nőknél az a baj, hogy túlságosan körülményesek vagytok.

Az én csábós testem (majd kiszúrja a lábszárcsontom a testhezálló gatyát) egy hosszú pólóval tüntetem el. A biciklit - ha karban van tartva - elég 1-2 havonta pumpálni. HA szar az idő, akkor én se mindig indulok neki ..., de ha elkap az eső, akkor a bringát bevágom a sarokba (hiszen a monti úgy szexis, ha tiszta gány) és lefürdök, mintha mi sem történt volna. Egyébként meg vidd el a családot is és akkor mindenki tiszta kosz lesz :-) és így te sem tűnsz fel a tömegben. Az egyedüli a sisak verte séró, amivel nem tudok mit kezdeni ..., de ez már talán nem olyan nagy probléma ...

Előzmény: Arabella (120)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 121
...aha...
Előzmény: Arabella (120)
Arabella Creative Commons License 1999.06.08 0 0 120
Akkor a ruhához még hozzájön a sisak. Képzeld el Nagyságát, amint leveszi két óra bicajozás után a sisakot:)), ha egy kicsit sár van tiszta kosz lesz egészen a feje búbjáig:) nameg testhezálló gatyeszon keresztül látszik az a kis zsirpárna, amit karácsony óta nem tudott leadni:)
Ha városban közlekedik akkor figyelnie kell az autósokra, nem csak ülni az anyós ülésen.
Macera. Ki kell venni a bicajt a tárolóból, meg kell nézni a kerekeket, át kell öltözni, meg kell tervezni az utat, lehetőleg nem egyedül menni ( kit is hivhatnék el??....), haza jönni, letisztogatni a bicajt. És kezdheti el a napi melót :szépitgetést, főzést, gyereket kikérdezni, mosni, mert ugye hogy néz ki, hogy anyjuk bicajozik, a család meg otthon "végzi a dolgát".
Mondjam még?:)))
Előzmény: OpiumPapa (116)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 119
Te a traktor kerék az a szekérküllős kerék, mert én így ismerem ???
Előzmény: OpiumPapa (117)
stoki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 118
Kerékpáros cuccokat az "ELASTIC" nevű cégnél vegyél. Ez egy magyar cég, de nagyon jó minőségben dolgoznak. Nekem már három gatyám van tőle, már vagy négy éve vettem őket és még csak most kezdik megadni magukat, de még egy pár évet biztosan kibírnak. Nehogy kiskertől vegyél, menj el a céghez, ott (még négy éve) van egy marha rendes nő aki segít. Jóval olcsóbb, mint a kiskernél és hidd el strapás (már amennyire egy gatya az tud lenni). Van egy téli mezem is, hát az is tök tuti, de már sajna kinőttem (lehet, hogy izmosodom)

A címe a telcsikönyvben : ha jól emlékszem Pesti út x szám. Ja és előtte csörögj oda, mert nem mindig lehet bepofátlankodni (tudod nagyker is egyben)...

Előzmény: OpiumPapa (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!