Keresés

Részletes keresés

Black Dragon Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9564

Ebben az esetben a forintszámláról fogja levonni a PP a pénzt. Természetesen amit a PP számlára utaltál, azt megérkezése után visszautalhatod a forintszámládra.

Előzmény: Yocoooka (9563)
Yocoooka Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9563

Jól bogoztad ki, valóban ez történt. A buzeeált az e-bay kifelyezést arra értettem, hogy még szombaton leütöttem pár aukciót és kaptam már kedden értesítést, hogy fizessem ki.  Tegnap előtt tettem 110ezer forintot a számlámra. Tegnap ráértem és átutaltam a paypal-ra. Aztán rámentem a termékeknél a fizetésre. Gondoltam ha majd megérkezik a paypal-ra a pénz akkor úgyis levonja. De ezt már írtam. Szóval igen, most a paypal-on és a raiffeisenen is zárolva van au összeg. Tegnap miután átutaltam a raiffeisenről a 110-et ott volt a tranzakciók között terhelés (vagy zárolásként) teljesítés napjának meg ugye a mai napot jelölte meg. Na most belépvén a netbankba látom, hogy a 110e befizetés megjelenik zölddel, viszont 110e terhelés nincs pirossal sem a könyvet, sem pedig a könyvelésre váró tételek között. A többi termék ára ott van zárolt terhelésként.  A kérdésem, hogy ha megérkezik a pénz a paypalra, akkor onnan kiegyenlíti a rendszer az ottani terheléseimet és eltűnnek a raiffeisenből, vagy ezután is a raiffeisenből akarja levonni és vissza kell utaljam a paypalról a bankszámlámra?

Előzmény: Black Dragon (9561)
blueye Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9562

Ha így van, akkor egyszerűen vissza fogja utalni a PP számláról a banki számlájára a pénzt és minden OK.

Előzmény: Black Dragon (9561)
Black Dragon Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9561

Szerintem úgy értelmezi a dolgot, hogy utalt a PP számlájára pénzt, mert "elfelejtette", hogy ha van érvényes kártya alárendelve, akkor ez szükségtelen. Aztán fizetett a szokásos módon, így - egyenlőre - kétszer zárolódott a fizetendő összeg a forintszámláján.

Én nagyjából ezt bogoztam ki az írásából.

Előzmény: Axióma (9560)
Axióma Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9560

Nem ertem. Az elozo hsz-odban mit jelent akkor az a "Buzerált az e-bay, hogy fizessem ki a cuccokat, így kifizettem" resz? Most akkor ki van fizetve, vagy sem? Ha ki van, akkor hogyan, paypal nelkul? Mit kene honnan levonni?

Meg kene probalni kicsit jobban leirni a helyzetet, mert en is olvastam mar elobb is, de nem fogtam fel, hogy mi a kerdes.

Előzmény: Yocoooka (9559)
Yocoooka Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9559

Akkor hiába megérkezik a péz a paypalra nem fogja onnan levonni csak a bankszámlámról? Viszont a bankszámlámon most nincs pénz. Utaéjam majd vissza a paypal-ről? Nem lesz gond, hogy ennyi ideig nem érkezik meg a pénz az eladónak?

Előzmény: Pavel (9558)
Pavel Creative Commons License 2013.10.24 0 0 9558

Nem rontottál el semmit, az átutalás meg fog jelenni pár nap múlva a PayPal egyenlegeden, majd akkor visszakérheted, ha akarod.

Előzmény: Yocoooka (9557)
Yocoooka Creative Commons License 2013.10.23 0 0 9557

Sziasztok!

Történt a következő: kinéztem pár dolgot az e-bayen és gondoltam megveszem. Tavaly már vásároltam innen, akkor csináltam a paypal-t is. Nem nagyon emlékeztem már, hogy akkor hogyan használtam. Mivel a hozzárendelt kártyámon nem volt péz, tettem rá amennyi kijárja a vásárlást. Ma este csináltam egy utalást a bankból a paypal számlára (mint utolag rájöttem felesleges volt). A pénz még nem érkezett meg, ugye leghamarabb holnap utalna a raiffeisen a paypal-ra. Szoval az összeg már nem elérhető a banknál, a paypal-on meg még nem. Buzerált az e-bay, hogy fizessem ki a cuccokat, így kifizettem, gondoltam ha majd megérkezik a lové, levonja a rendszer. Csakhogy elb.asztam valamit mert a bankszámlára terheltem a vásárlást és  most ott vannak a terhelések a raiffeisen számlán is és a paypalon is.  Elég nagy összegről van szó, kb. százezer Ft. 

belphnaque Creative Commons License 2013.10.22 0 0 9556

Segítsetek kibogozni Plíz !

 

Jött a céges PayPal számlámra egy összeg. Lekértem az OTP számlára, de csak nem jött meg. Nem tudom az okát, de végül visszapattant.

Menet közben vásároltam is valamit a PayPal-lal, de nagyobb összegért mint ami jött, hát leszedték a PayPalos számlámról is az összeget, és a bankszámlánkról is.

 

Most viszont nem tudom a bejött összeget lekérni az OTP-re, hogy a megjelenésével számlát állítsak ki ennek alapján.

 

Nem vagyok könyvelő vagy nagy zsonglőr a témában.

Ennek ellenére tudok számlát kiállítani ? Mi kell a könyvelőnek hozzá ?

 

Köszönöm ! Belphnaque

 

 

pifu76 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 9555

Üdv mindenkinek!!

 

Valaki tudna segíteni? reggel még működött a vásárlás PayPal-on keresztül, délután óta viszont rendre visszadob az alábbi hibaüzenettel:

 

Return to merchant and try a different payment method

 

nem tudom mire vélni a dolgot, pénz is van a számlán, stb. és mégsem működik... :(

 

valaki tudna segíteni mi lehet ez?

C. Vieri Creative Commons License 2013.10.21 0 0 9554

Erre senki nem tud megoldást? Már vagy 6-szor írtam nekik, és semmi reakció. A fiókom meg még mindig limitált.

Előzmény: C. Vieri (9545)
luxcruiser Creative Commons License 2013.10.20 0 0 9553

sziasztok, szerintem a segítségetekre szorulok. Kb 4-5 honapja regisztráltam paypalra, dombornyomott raiffeisenes kártya HUF Eu és GBP valuta nemekkel. tehát a sztori. ebay-n és mobile.de-n hirdettem egy kocsit. a mobile.de rendszeren keresztül érdeklődtek a kocsi iránt, majd az érdeklődő emlitette hogy ebayn is látja az autot. miután több képet is küldtem neki mondta hogy szeretné megvenni, majd másnap reggelre buy now, nyerte a fixáras licitet, alku nélkül. no, a bajság ott van hogy küldött 2ezer eurot mint előleg. uj vagyok még a paypalon, ez az első tranzakciom de már szopok! szoval a 2ezres utalás után gondoltam átteszek 540ezret eaiffeisenre, de a limitre (2500Eu-ra) hivatkozva kérték hogy erősitsem meg az adatokat stb, majd helyreállt a rend. Majd emberünk ugy gondolta hogy küld még ezer Eu-t, a kocsi teljes vételára 3500Eu. időközben azért +50ezret csak át tudtam tenni a Raiffeisenes számlámra de ezalatt Limitáltak, és rendes számonkérésen vagyok tul, rákérdeztek a 2 tranzakcióra, a 2ezresre és az ezresre, adatok megerősítése ujbol, bekérték a vevő és a köztem zajlott mailezést (print screen) bankszáméakivonat jol láthato banklogóval névvel címmel ami egyezik a paypalnal regisztrált cimmel. nos a számlám ugy néz ki hogy... szoval igazodjatok el mert én ehhez sztem hülye vagyok még per pillanat. most itt a dolgok hogy állank? mert azt látom hogy a 2ezer Eu az tartva van, az 1000 eu az élből vissza lett forditva, kérték hogy a levett 350ezret tegyem vissza, azaz a balance-ot egyenlitsem ki, most tulajdonképpen az egyenlegem 14 ezer ft. kérdésem az lenne, hogy hogyan vannak itt a dolgok? én pénzt mozgatni csak akkor tudok ha a kocsit kiküldtem és a vevő visszaigazolja hogy megkapta az árut? Email kontaktban vagyok a vevővel és őt ugyanigy baszogatja a paypal kérdésekkel. mi a baj a tranzakcioval? Hozzáteszem ő marokkóban van de németországi címre kérte a szállitást és az elején emlitette hogy marokkóban neki nem megoldható az ebay-s fizetés mert nem rendelkezik TAN-al neki a paypal előnyösebb lenne. én amit látok hogy (szerintem nem gyanus csalás lenne ez, mert a pénzt küldte. vagy ezek mögött rejlik valami mégis gyanus dolog? a válaszotokat illetve a szerintetek érdemleges magyarázatokat nagyon szépen megköszönném...

bombaba Creative Commons License 2013.10.14 0 0 9552

Ok, most már értem, nem voltam elég figyelmes.

Lesz kiskorúnak bankszámla, és oda utal. Nem PP és így off.

Előzmény: Axióma (9551)
Axióma Creative Commons License 2013.10.14 0 0 9551

???

Nem a paypal lesz a megoldas, hanem kiskoru szamlaja. Azzal is lehet szivni, engem a gyamugy fele tereltek egy nem tul magas osszeggel is, hogy csak rajtuk keresztul ferhetek hozza... de az egyosszegu, szamlaegyenlegre nem tudom mi vonatkozik (es ez itt mar off, a bankosba illik).

Előzmény: bombaba (9550)
bombaba Creative Commons License 2013.10.14 0 0 9550

Hogy fogsz a kiskorú nevére szóló közüzemi számlát beküldeni a PP-nek, ha kéri?

Előzmény: zserboka (9549)
zserboka Creative Commons License 2013.10.14 0 0 9549

Nem is tudtam fogadni a pénzt, mert kellett volna a bankszámla, így elutasítottam és visszament neki.

Van olyan család-barát, aki nevét adta a számlához, én teljes jogú meghatalmazott vagyok, mindent én intézek, a banknál az én nevem, elérhetőségem stb. van leadva, hozzám jönnek az értesítők, az sms-ek és minden, a netbankhoz csak nekem van hozzáfárásem. Viszont az exem nem hajlandó más nevén lévő számlára küldeni a csöppnyi gyt-t. Most az van, hogy a kiskorú gyerekmnek kell számlát nyitni és majd oda küldi...

Na mindegy, ......azért köszi

Előzmény: Black Dragon (9544)
Quintuplet Creative Commons License 2013.10.13 0 0 9548

Érdemes a végére járnod, mert a skype tud automatikus töltést is, azaz a végleges nullázódás előtt újratölt (ha így van beállítva). Az ismerősöd meg majd dícséri neked a skype-ot, hogy mennyire jó, sose fogy el a pénz róla :-)

Előzmény: Csumi960 (9546)
mrobes Creative Commons License 2013.10.12 0 0 9547

Próbáld meg,ha rákattintasz a "profile" menüpontra,utána bal oldalon a "my money",azon belül pegig van egy olyan,hogy "My preapproved payments".

Nálam itt vannak a fizetési megbízások.

Előzmény: Csumi960 (9546)
Csumi960 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 9546

Sziasztok!

 

Ismerősömnek feltöltöttem a Skype egyenlegét és most vettem észre, hogy a Skype regisztrálta magát a PayPalon, így bármikor az én kontómra tudna töltögetni.

Szerettem volna kitörölni és a törlés gomb megnyomása után a következő üzenetet kaptam:

 

 Jelentkezzen be PayPal fiókjába, és vonja vissza a Skype-pal kötött fizetési megállapodás.

 

Már minden menüpontot végigpróbáltam, de sajna sehol nem találtam hol lehet visszavonni a fizetési megállapodást.

 

Kérem segítsen valaki!

 

Üdv.

 

Csumi960

 

C. Vieri Creative Commons License 2013.10.12 0 0 9545

Sziasztok!
Egy lehet egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok... Korlátozták a Paypal fiókomat (mondván valaki más is beléphetett, rendben, odafigyelnek, ennek még örülök is), oké, újraaktiváltam a bankkártyám, új jelszót és biztonsági kérdéseket-válaszokat kreáltam, ahogy írva is vagyon. Ezután nem történt semmi, valamennyit vártam, aztán nosza írtam a mailt a help-nek. Válaszban elhadarták, hogy változtassak jelszót, stb... amiket már meg is tettem korábban. Azóta viszont egy mailre nem reagálnak (1 hete), visszajön az automatikus mail, és kész, nulla reakció... a fiókom meg továbbra is limitált... Valaki volt már hasonló cipőben?

Ja és azt hozzáteszem, legelső mailben is tisztáztam, hogy amit Resolution Centerben írnak, megtettem (Begin a limitation review), aztán jött a levelük, amiben gyakorlatilag leírták ugyanazt, amit már megcsináltam. Szerintem csak megnézték a "case ID"-t és már küldték is a típusválaszt, tökmindegy volt, hogy mi állt a levélben.

Black Dragon Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9544

Nagyjából értem, de így (a leírtak szerint) megpróbálni pénzt fogadni,....hát, elég zavaros. Szerintem sokkal egyszerűbb lenne egy olyan megbízható ismerőst keresned, aki rendelkezik PP számlával, és rajta keresztül fogadni a pénzt.

Előzmény: zserboka (9542)
Axióma Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9543

Nem feltetlen van mogotte bankszamla (a leirasodbol nem ertem pontosan, hogy milyen iranyu penzmozgas az az uzleteles), de a kerdes inkabb, hogy neki kene-e allnod ezzel foglalkozni, marmint a kideritessel. Egyszeruen kozold hogy errol a szamlajarol tudsz, majd akinek feladata penzt beszedni (elinditotta a tobbire az inkasszot), tudja hogy illetekes-e benne, es hogy mi a modja. Ha tudod, hogy mi az ottani bankszamlaszama (ez nem szam, hanem egy email cim), azzal be van azonositva. Ugyse rajtad mulik, hogy utana tudnak-e nyulni.

Előzmény: angclung (9539)
zserboka Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9542

Az, hogy nekem egyéb okok miatt nem lehet a nevemen bankszámla. Viszont az exem csak paypal-on keresztül tudna külföldről pénzt küldeni.

Pontosabban most utalt sajna, de függőben van az összeg, mert nem tudom fogadni, amíg nem rendelek hozzá számlaszámot, viszont nevet nem enged a pay módosítani, csak nevemen lévő számlát adhatok meg. Nem tudom, hogy ilyenkor mi a megoldás. Abból lehet gond, ha a nevemet hagyom, de az ismerős számlaszámát írom be, hogy tudjam fogadni a pénzt, utána már pay-ről tudom tovább küldeni, utalni?

Vagy, ha nem fogadom a küldött pénzt, akkor automatikusan visszamegy a küldőnek? Sajnos egyáltalán nem vagyok járatos ebben, sosem használtam még a pay-palt. (anno mikor nyitottam, még volt bankkártyám, arról fizettem a 400 ft. amit kellett, de az a karim megszűnt és töröltem is a pay-ről)

Előzmény: Black Dragon (9538)
Black Dragon Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9541

Talán így látható lesz a hsz... :)

Előzmény: bombaba (9530)
bombaba Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9540

..

angclung Creative Commons License 2013.10.11 0 0 9539

A következő a problémám. Egy illető nagyobb összeggel tartozik. Erről jogerős döntés van a kezemben, sőt már végrehajtás is folyik ellene, de a számláit hiába helyezték inkasszó alá, azokon nincs semmi. Ugyanakkor különböző fórumokon paypal-en keresztül folyamatosan üzletelni próbál. Meg lehet-e ezt valahogy jogilag fogni? Utána lehet-e keresni, hogy mi az eredeti bankszámlaszám vagy ilyesmi, amely a paypal mögött van? (Mivel járatlan vagyok a paypa-es fizetési módban, megkerestem néhány embert, akivel próbált így üzletelni, segítenének is, de azt mondják, hogy egy ilyen tranzakcióban nem jelenik meg az illető bankszámlaszáma.)
A segítséget, vagy ötletet előre is köszönöm.

Black Dragon Creative Commons License 2013.10.10 0 0 9538

Tudtommal ez az út nem járható.

Mondjuk igazából nem is tudom, hogy ennek mi lenne az értelme.

Előzmény: zserboka (9535)
Black Dragon Creative Commons License 2013.10.10 0 0 9537

A lényeg, hogy PP számlára fizess!

Arra semmi garancia, hogy feladják a cuccot, de a fizetéstől számított 45 napon belül reklamálhatsz ( ügyet nyithatsz) ha valami nem oké.

Mondjuk 130 rugó, az elég szép összeg....

Előzmény: Törölt nick (9536)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 9536

Sziasztok

 

Egy olyan kérdésem lenne:

Mi van olyankor ha:
Hangsúlyoznám hogy nem Ebay-ról történt rendlésről van szó, hanem megállapodtunk egy árban az eladóval levelezéssel.
paypal-on ugye kiküldik a számlát
(tárgya: PayPal money request from badub - Termék neve & UPS Shipping) befizetem, és mi a garancia hogy fel is adja a csomagot, illetve ha oknál fogva nem kapom meg azt, mit tehetek a pénzemért ilyen esetben? (egyáltalán tehetek e valamit)

Glasgow-ból jönne a küldemény am fent skóciát jelent..:S ... elég nagy összegről van szó, 130e.

Mit gondoltok?

zserboka Creative Commons License 2013.10.10 0 0 9535

Sziasztok!

 

Lehet olyat csinálni, hogy nyitok egy pay-pal számlát, de más valaki nevén lévő számlaszámot és kártya adatot adok/rendelek hozzá?

Köszi a segítséget

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!