Keresés

Részletes keresés

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.01 0 1 15445

Na, ez szebb, mint amilyen az első edzőmeccs volt.

Előzmény: N.21 (15444)
N.21 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 15444
N.21 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 15443

Akkor az első edzőmeccs ma, csak magyarokkal, a ZTE ellen...

Tocy92 Creative Commons License 2018.08.23 -1 0 15442

Na most már az irányító nem érkezése (két hónapja megvan a keret többi része...) mellett az is aggaszt, hogy több riválisunknál leszámoltak azzal a hagyománnyal, hogy légióst csak szeptembertől lehet fizetni, sok helyen már együtt edz a kész keret. Nálunk a keret sincs kész, plusz a meglévő külföldiek is majd csak később kapcsolódnak be - nem tudom, hogy milyen edzésmunkát lehet így végezni négy felnőtt játékossal, de lassan nekünk is el kellene ezt felejteni, ha már a többi csapatnál nem spórolnak ezen.

N.21 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 15441
Tocy92 Creative Commons License 2018.08.14 -2 0 15440

Engem amúgy aggaszt, hogy még nincs irányítónk, nyilván tök mindegy, hogy egy jó játékos mikor jön, de pont az irányító határozza meg az összes többit, megnyugtatóbb lenne, ha nem a legvégéig várnánk arra, hogy hátha lejjebb megy valakinek az ára. Vagy csak nem találunk elég öreg játékost, az lehet a baj :)

 

A magyar távozó igaz lehet? Az is biztos azért, mert túl sokan vagyunk :)

Előzmény: A Matróz (15439)
A Matróz Creative Commons License 2018.08.14 -2 2 15439

Talán egyszer ezekre is választ kapunk...

 

Mikor lesz meg a legfontosabb posztra a légiós?

Lesz-e 5. külföldi a keretben?

Ha igen, akkor mikorra tervezik és milyen posztra?

Mikor indul a felkészülés? Hogyan készül a csapat?

Kikkel és hol játszunk edzőmeccseket, melyik tornákon játszunk? Meg lehet-e majd nézni a csapatot?

Lesz-e nyilvános edzés/bármilyen program a csapattal?

Mikorra készül el a csarnok?

Ha nem "időben", akkor hogyan tervezzünk a beköltözést, májusban 1 meccsre lesz értelme vagy ha van, ha nincs, muszáj lesz bemenni?

A régi csarnokban is felújítás zajlik, zavarja-e ez a szezonkezdést?

A bérleteket hogyan érinti majd a csarnokváltás év közben, ezt hogyan tervezik megoldani?

Egyáltalán mennyibe kerülnek majd a bérletek, lesz-e változás a jegyárakban? Még mindig nem vonatkozik a Kaposvár Kártya a bérletre?

Lesz-e vásárolható mez/póló/sál/sapka/minden lófasz?

Igaz-e, hogy lesz még magyar távozó?

A tavalyi sérültek állapota milyen?

Lesz-e változás a szakmai stábban vagy az UP stábokban?

Lesz-e szerződéshosszabbítás Hendleinnel?

A szakvezetés hogyan számol a fiatalokkal? Tervezik-e beépíteni bármelyiküket is? És miért nem?

Tocy92 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15438

Azzal értek egyet, hogy nem akarom én sem őt vissza. De azzal nem, hogy "jobbat" akarok, mert szerintem ő nagyon extra képességű, a bajnokság egyik legjobb egyese lenne, csak nem megfelelő stílusú és személyiségű ebbe a csapatba, én legalábbis így gondolom. Szerintem nettó jobbra nincs esélyünk, csak olyanra, aki jobban illik ide minden téren.

Előzmény: N.21 (15437)
N.21 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15437

Nem volt rossz nálunk, a ZTE-ben is jó volt szerintem. Szerinted nagy fogás lenne amúgy, de te sem akarod most vissza őt, ahogy én sem. Akkor igazából egyet is értünk, nem? :)

Előzmény: Tocy92 (15436)
Tocy92 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15436

Hát azért szerintem Ubillánál jobb egyes tavaly is csak Perry és Govens volt itthon, mindkettő el is ment nagy pénzért idén máshova, szóval ha meg tudnánk szerezni, az azért nagy fogás lenne. Csak közben meg a személyiségéről nincsenek jó emlékeim, illetve én más stílusú egyest szeretnék, nem tudom, hogy ő mennyire hagyná érvényesülni a támadásban sok labdát igénylő társakat - mert ha meg nem kap elég labdát Marko, Lilov vagy McCray és emiatt gyengébb lesz, nem tudjuk kihasználni, vagy elmegy a kedve bármelyiknek, akkor inkább ne jöjjön Ubilla.

 

Elkésve éppen nem vagyunk persze, meg mindig ez a legnagyobb holtidőszak és azt is látjuk, hogy a többi csapatnál is óriási a csend, de lassan nem lenne nagy baj, ha megtalálnánk a megfelelő irányítót, vagy lennének valami hírek, információk a csapatról :)

Előzmény: N.21 (15435)
N.21 Creative Commons License 2018.07.25 0 3 15435

Egy hónapja nincs hír, úgy látszik az utolsó láncszem nehéz ügy. Remélem ez az Ubilla pletyka, ami felmerült a delfineken, nem igaz. Nem volt rossz irányító nálunk sem, a ZTE-ben sem, de valahogy inkább ne ő legyen, én jobbat szeretnék.

N.21 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 15434

Tóth Peti még érdekes kérdés lesz, így hogy érkezett Halász, valamint, hogy tavaly szerintem Hock is kiharcolta azt az esélyét minimum, hogy komolyabban vegyék, és akkor jó lenne még az is, hogy Filipovity Peti is bele-bele kóstolhatna a dologba.

 

 

Persze ez a kellemes gond, ha van magyar mag és sakkozhatunk velük, mert viszonylag használható kategória is mind.

Előzmény: Tocy92 (15432)
N.21 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 15433

Szerintem az, hogy egyszerre 5 légiósunk legyen, esélytelen. Sérülés esetén látnék rá valamicske sanszot, de csak magyar sérüléskor, és akkor is kb. csak Roli esetében. Ha légiós sérülne, akkor nyilván cserélnénk is, ha az olyan fokú lenne, hogy kellene hozni valakit, és érdemes is lenne (ez nálam az elődöntő esély).

Tocy92 Creative Commons License 2018.07.12 0 0 15432

Ja, kisember tuti nem, de igazából máshova sem, inkább ezeknek a légiósoknak kellene jobbnak lenni szerintem...

 

1-est tud játszani a hamarosan érkező légiós, Halász, vész esetén Tóth 
2-est tud játszani Lilov, valószínűleg a hamarosan érkező légiós (mert Halásszal biztos lesznek fent együtt), Baki, Tóth és megkockáztatom, hogy ha magas szerkezetet akarunk és lesz még egy 3-4-es légiósunk is később, akkor McCray is

3-ast tud játszani McCray, Baki, ha kell, akkor pár percre Tóth, vagy akár Lilov is, ha rohanni akarunk

4-est tud játszani Roli, Harazin és szerintem McCray (small-ballban biztos, jó lepattanózó, van post-up játéka, csak védekezésben kérdés, hogy mit bír egy nagyobb négyes ellen, de hát ugye Ivosevvel mi se vertük rommá az ilyen csapatokat idén...)

5-öst tud játszani Marko, Harazin és Roli is

 

Szóval mindenhol megvagyunk, plusz a padon tartalékként ott figyel még Hock, aki biztosan bevethető, meg Filipovity és Bogdán, Kocsist én elfelejteném (szubjektív nagyon, én nem látom benne azt a tüzet, hogy jobb legyen).

 

Ha viszont hozunk még egy ötödik külföldit, én is azt mondanám, hogy olyan kellene, aki tud négyest is játszani, vagy legalábbis McCraytől függ, hogy mi legyen - ha ő elbírja a négyes posztot, akkor jöhetne egy tripladobó 3-as (Puljko :D ), ha McCray inkább 3-as és jobban érzi magát a periméteren, közelebb áll hozzá a 2-es, akkor meg jöjjön egy védekezni tudó 4-3-as, de valszeg úgyis csak percember lesz.

 

Ja meg tényleg még egy sérülés boríthat bármit, vagy ha Tóth Petiről az derül ki, hogy egy teljes alapozás után sem tud már 100%-os lenni. 

Előzmény: Lecso11 (15431)
Lecso11 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 15431

Ha tippelni kellene, akkor szerintem csak akkor hozunk ötödiket, ha év közben van sérülés vagy valami nagy gebasz. Akkor meg nyilván a megüresedő poszthoz igazítva.

 

Viszont ha esetleg tényleg már a rajtra lenne ötödik, akkor kisember tuti nem kellene. Elvileg 1/2-re ott lesz egy légiós + van ugye Halász, Tóth, Hock és Lilov is.

Alapból azt mondanám, hogy egy triplaspecialista hármast, aki ha szar, akkor max. nem játszik sokat, ha jó, akkor meg kap 15-20 percet (na, mondjuk ki egy Puljko kaliberre gondoltam :D) Szóval ott ugye elvileg McCray meg Baki van (esetleg Lilov). De elgondolkodnék, hogy 3/4-es is inkább, mivel ott Roli és Harazin tud játszani "csak", McCray meg Baki meg csak muszájból. Szóval oda ilyen Cooke-kaliberű játékos jöhetne (posztra értem).

Előzmény: Tocy92 (15430)
Tocy92 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 15430

Nagy a pangás :) 

 

Kérdésem van: elvileg ugye jön még egy amerikai irányító (remélhetőleg most már nem kell sokat várni rá), de arról is volt szó, hogy jönne egy ötödik külföldi is. Ti melyik posztra hoznátok? Vagy nem hoznátok?

Tocy92 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 15429

Scorernek rendben van, a hírek szerint jó mentalitású, győzni akaró légiós, nem csak a pénzt akarja felmarkolni és eladni magát még jobb helyre, legalábbis így hallottam. Nálam azért vannak kérdőjelek...

 

Valóban egy gyenge csapatban királykodott és a jó teljesítményeivel sem ment semmire a csapata, sőt, sokszor gyártott azért úgy statot, hogy már közte húsz volt. Jó lepattanózónak számít, de én többször is úgy láttam, hogy kicsit "westbrookosan" oldja ezt meg, lelép az emberéről védekezésben hogy jobb esélye legyen lepattanózni. Amerikai 3-4-es, ilyet akartam, de szerintem nem (vagy nem jelentősen) gyorsabb és nem atletikusabb Tománál, így pont nincsenek meg azok az előnyei, amik kellenének...

 

Összességében én valami védekezőbb felfogású, gyorsabb, atletikusabb, kevésbé scorer játékost láttam volna szívesen, de rossznak azért ő sem tűnik és azt azért hozzátenném még, hogy Fodor Marci véleményét biztosan kikértük róla, ha rosszat mondott volna róla, akkor aligha igazoljuk le. Vagy ha igen, akkor olcsón és több pénz marad irányítóra :) 

 

Most már nagyon kíváncsi vagyok az egyesünkre, eleinte abszolút egy Gibbs-szerűt láttam volna szívesen, de mivel pontszerzőből van most már több is (Lilov és McCray is potenciális 18-20 pontos ember és Marko is "befejező"), lehet, hogy mégis valami Dunn-szerűbb (csak motiváltabb), klasszikus irányítóra lenne szükségünk, aki beveri a hármast, jól védekezik és "eteti" a többieket. Csak ilyenből jót találni nagyon nem olcsó mulatság.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (15425)
TYHilton Creative Commons License 2018.06.23 0 0 15428

Csalóka lehet valóban, hogy bár egy kieső csapatnál komoly számokat tudott hozni a gyerek, hogy itt majd mire megy, de reméljük nem fogunk vele mellé. Lilov szerintem rendben lesz, szegedi formájában bízok, hogy a következő szezonban újra tudja hozni azt a játékot. Az megint, pozitív, hogy hamar megvannak a légiosaink egy kivétellel, magyar magot is megerősítettük végre valahára, kisöpörtük a haszontalanokat.

JancsiKkk Creative Commons License 2018.06.23 0 0 15427

Valószínűleg 4 légióssal kezdjük a szezont!

Előzmény: Törölt nick (15426)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 -1 1 15426

Amikor egy alsóházi - ráadásul kieső - csapatban jól teljesít valaki, akkor nehéz megmondani, hogy egy magasabb célokért küzdő csapatban miképp fog alkotni. A 20 pontja mellett a 9 lepattanó mindenképpen komoly mutató, főleg hogy nem palánk alatti emberről van szó. Ha a posztját és számait nézzük, akkor nekem nagyon úgy tűnik, hogy Ivosev helyére hoztátok őt. Mindenesetre rutinos játékos, nyolc országban is megfordult már. Egy komoly iránytót, ha kifogtok még, akkor a playoff simán meglehet. Az eddigi légiós igazoláspolitikátokat nézve úgy látszik az a terv, mint a Zeténél (illetve az elmúlt szezonban a Falconál), hogy a hazánkból ismert játékosokban bíztok.  Amúgy hány légióssal kezditek a szezont?

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (15425)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.06.22 0 0 15425

Új igazolásról vélemény? Szerintetek beleillik a képbe?

Lecso11 Creative Commons License 2018.06.21 0 1 15424

Eddig ez nagyon jó, hoztunk haza végre egy kaposvárit, idehoztunk egy nagyon távoli dobót és azért van egy cseremagasunk is :)

Mivel az eredeti terv a két csoki, két fehér, így 3/4-esbe is szerintem amerikait nézhetünk, legalábbis Monok tegnapi nyilatkozata alapján Ivosev helyére azért nem ülünk tétlenül és már van kiszemelt.

 

Azért ez a légiós - Lilov - légiós - Ronca - Marko

Peca - Tóth - Baki - Harazin

+ Hock, Filipovics, Bogdán, Kocsis

sor már elég rendben van nekem. Persze a nagy lényeg a légiósokon lesz, de eddig 2 jó megvan.

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.06.21 0 0 15423

Azt akartam írni, hogy jól dob kintről is.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (15422)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.06.21 0 0 15422

Lilov jó döntés. Egy biztos pont lehet a csapatban. Nem ismeretlen, és nagy harcos. Nem mellesleg jól főbb kintről is.

Előzmény: Tocy92 (15421)
Tocy92 Creative Commons License 2018.06.21 0 0 15421

Na bazz, közben bejelentettük Lilov érkezését is. 

Tocy92 Creative Commons License 2018.06.21 -2 1 15420

Valahogy így :) 

 

Egyébként most biztos, hogy kulcsfontosságú lépések következnek, nem lehet hibázni igazolással, tárgyalással. Juhosnak egy éves szerződése van, őt jövő nyáron vissza kell hozni és azt kell neki mondani, hogy elérkezett az idő, amikor ő váltja a kezdőben Rolit - utóbbinak szerintem nem lenne gondja a csere 4-5-ös szereppel. Juhost szerintem az idei (mármint jövő évi, de most már legyen idei :) ) csapatunk erejétől függetlenül is meg lehet szerezni azzal, hogy kezdő lehet és hogy itt van Ákos.

 

Viszont ha idén sikerülne egy felsőházi csapatot összerakni, akkor jövő nyáron meg kellene próbálni Filipovityot is, attól függően persze, hogy hova és mennyi időre ír alá, vagy esetleg marad-e mégis az Albában. Sőt, nekem lenne egy olyan forgatókönyvem, hogy még most, ha nem írt alá valahova, azt kellene neki ajánlani, hogy jöjjön és küzdjön meg Bakival a kezdő 3-as posztért, legyen ő a 3-4 és kezdjünk csak három külföldivel, de 1-2-ben azok legyenek MVP-kaliberűek, aztán ha nem megy, akkor hozni még valakit év közben külföldinek. De persze ez nem lesz így, viszont ha gyengébb is lenne így a csapat, egy plusz kaposváriért talán megéri kicsit áldozni.

 

És ugye majd az utolsó építőkocka lesz Voja, akit nem tudom, hogy mikor lehet hazahozni, meg hogy hogyan, de én nem tartom lehetetlennek. Nyilván pénzkérdés is, meg ahhoz, hogy megkereshessük, már idén egy felsőházi csapatot kell csinálni - ha ez sikerül úgy, hogy esetleg nem vagyunk messze a négytől, jövőre jön AZ az év anyagilag, jön Juhos, akkor meg lehet keresni, szereti a várost, jóban van sokakkal, szerintem ő megfelelő ajánlat esetén szívesen jönne.

 

Benke más, ő teljesen eltérő úton van most a karrierjében, sok sikert neki, nagyon jó lenne, ha hazajönne, de rá látom a legkevesebb esélyt, sőt, inkább kizártnak tartom.

 

Na de éppen a fent említett dolgok miatt kell most nagyon határozottnak lennie a vezetőségnek és kőkeményen megcsinálni mindent, ami szükséges és úgy, ahogy szükséges - nyilván a pénztől függ sok minden, de lehet lehetőségünk valami igazán nagyot alkotni.

 

Mondjuk egy Frazier-Raivio-Vojvoda-Juhos-jólégióscenter kezdő, mögötte Halász-Filipovity-Filipovity-Hendlein, plusz esetleg még egy légiós sort nagyon tudnék szeretni. Szerintem egy ilyen magyar mag mellé felesleges az öt légiós, senkinek az értékét nem tudjuk úgy kihasználni igazán.

 

Na de egyelőre ott tartunk, hogy az idei csapatnak is csak az alapja van meg :D

Előzmény: N.21 (15419)
N.21 Creative Commons License 2018.06.20 -1 2 15419

Bár így lenne, mekkora királyság lenne!

 

 

Halász-Vojvoda-Benke-Hendlein-Juhos

Filipovity-Hock-Filipovity

 

és 

Frazier-Gibbs-Raivio-Ivosev-Spica

 

 

 

Tegye fel a kezét az a kaposvári szurker, aki ezt nem fogadná el! :)

Előzmény: Tocy92 (15415)
N.21 Creative Commons License 2018.06.20 0 0 15418

A magyar magunkat elég állandóra szánjuk szerintem, mert:

 

Halász 2 év

Tóth Péter 1 év

Baki 2 év

Harazin 2 év

Hendlein 1 év + tárgyalnak a hosszabbításról

 

 

 

Illetve: "Ők a fiatal játékosainkkal, Hock Gergővel, Bogdán Benedekkel, Kocsis Zalánnal és Filipovity Péterrel kiegészülve jelentenék azt a magyar alapot, amelyre a 2019/2020-as együttes épül."

 

 

Ez most elírás, vagy az lesz AZ az év...?

KámánMVP Creative Commons License 2018.06.20 0 0 15417

Pontosan, remélem nem hozzuk ide. (Ugye akkor Szombathelyen éppen Bencze Tomi volt az edzője, nyilván tudja a dolgokat.)

És akkor is elég komoly statokat gyártott, el is vitte az über-Szolnok - aztán ott nem igazán váltotta meg a világot, és nem nagyon marasztalták...

Előzmény: Törölt nick (15414)
Bruschi85 Creative Commons License 2018.06.20 0 2 15416

Na erről van szó, tényleg végre, ideje volt, a tékozló fiú hazatért.
Idei első igazolásunk, akinek kifejezetten örülök. :)

Előzmény: Lecso11 (15413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!