Sziasztok, a segítségeteket kérném: januárban idelátogat hozzánk cégünk két nagy-nagy főnöke (ahogy mondják: olyan magasan vannak, hogy onnan már a Jóisten is látszik;) plusz még 2-3 ember.
Tudnátok valami jó helyet ajánlani, ahova el lehetne vinni őket? Elsősorban magyaros vagy nemzetközi kéne (ugyanis az egyik indiai a másik olasz, szóval ilyetén irányultságú helyekre inkább nem vinnénk őket;) - tehát ahol jó a kaja, jó a dizájn és jó a kiszolgálás is.
Aki nem kifejezetten nagyigényű ínyenc, annak melegen tudom ajánlani Sergio tapas bárját a IX. kerületi Márton utcában. Sokféle tapas kapható, többnyire 300-500 forint körüli áron, ezek közül szinte minden ajánlható (pl. uruguay-i kolbász, csípős sült burgonya, krumplis lepény, kis csirke saslik, empanaditas), kivéve talán a kissé borsos árú sajttálat meg a polipot. Vannak főételek is, döntően bélszín és bárány 2800 forintért, de ezek közül csak a rákot kóstoltam, amit nem ajánlok (aránytalanul drága, ahhoz képest semmi extra). A napi ajánlat általában lasagne, rablóhús vagy sült malac salátával (potom 600 forintért), ezek közül különösen az utóbbi emlékezetes. A borok közül jók a spanyolok (és ha szerencsénk van, akkor 2000 forintért is van egy üveggel), illetve érdemes megkóstolni az eredeti kubai mojitót, ami citrommal készül (nem lime-mal). A hely hangulatos, kellemes, a főnök, Sergio pedig önmagában megéri a látogatást. Ha valaki érdeklődik, szívesen mesél hazájáról, Uruguayról. Én mindig úgy érzem Sergiónál magam, mintha nyaralnék valahol délen. Összességében a hely nem az ételek vagy az italok kiemelkedő minősége, hanem inkább a hangulat és az ár-érték arány miatt lett a törzshelyem.
Vendég voltam, így árakkal nem kellett foglalkoznom, de nem drágább, mint pl. a Csalogány26. 20 órától élőzene a karzaton, a Sinatara korszak zenéiből, addig diszkrét, minőségi gépzene, normál hangerővel lehetett beszélgetni.
Nekem a hangulatával nem volt bajom, a felszolgálással sem, de amit felszolgáltak, azzal szemben gyakorlatilag csak kifogásokat tudnék sorolni, annak ellenére, hogy egy pubról beszélünk, tehát egyszerű és finom ételeket vártam volna tőlük (alsó-közép/közép kategóriát), semmi többet. Ehhez képest kaptam egy terített betlit.
Mivel ölég öreg vagyok, egy garantáltan hiteles emlékem 1965 (hatvanöt)-ből. Erzsébet söröző, Lenin krt. Nem szerettem az első számúnak számító Kőbányai (vagy Kinizsi?) sört, ezért a második számú Kinizsi (vagy Kőbányai?) sört kértem. Pincér: "Az nincs" Milyen sör van? "Nincs sörünk". ---- Én sem hinném el, ha nem velem történik.
Pedig az átépítés előtt nagyon szerettem, olyan jó hangulatos volt... mondjuk inkább csak tatárt, desszertet ilyesmit ettem volt italozós topictalálkozókból kifolyólag, de azok nagyon finomak voltak. Azóta csak egyszer kívülről belenéztem, és tudtam, hogy ide többet nem jövök... számomra pont a vonzereje veszett el.
Akkor ezzel a hozzászólással új vizekre evezek (mivel sajnos nem nagyon tudok mit mondani a 80-as évek pesti vendéglátó-egységeiről, amiket a szüleimmel látogattam anno, arról nem sok emlékkel rendelkezem;)
tehát tegnap este kollégákkal karácsonyi vacsoráztunk a Klassz-ban, nagyon kellemes élményekkel távoztunk, az ételeket (külcsín és belbecs) mindenki nagyon dicsérte, jó volt a zene is, kellemes volt a hangulat, egy dolog volt kicsit zavaró, hogy tán nem három pincérnek kellett volna kiszolgálnia minket (oké, nem felejtettek el semmit, de akkor is...)
az ár-érték arány is nagyon jó volt, 21600 forintot fizettünk borravalóval, ebben volt két leves, négy főétel, három desszert, két üveg bor, négy ásványvíz és két kávé. Szerintem nagyon korrekt volt, mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia...vegetáriánusok némileg hátrányban.
Nos,én akkor is idegen voltam Pesten..csak akkor keletröl közeledtem más volt a perspektiva. A Békében jartunk es a Royal-ba szombat délutan tancolni...
Pressos emlékeim: A Károly köruton egy kis expresso,makrames teritös zongoránal egy kitunoen éneklo középkoru...kaszinotojás és marcipános burgonya...kávé rummal..
Salgo bársonyos hangja a Kulacs-ban,libamáj elöételnek es igazi marhapörkölt.
Egy nagyon kedves Fészek,a legjobb olaszos kávéval ( plusz igazi tejszinhab,a kistányéron ) és a borju (!) bécsi .Tudjuk a valodit csak borjuhusbol készithetik..
A Centrálról semmi emlékem nincs. Szvsz már nem létezett az "én időmben". Ma meg nekem semmilyen hangulata nincs.:-(
A kárpátiát sajnálhatod. Nagyon jó étterem volt, még az épitkezések alatt is. Mikor az uj tulaj megnyitotta drága lett és rossz.
Nekem a Mátyás pincéről nincsenek jó emlékeim. Mikor idegenvezető voltam a 60-as évek legelején, rendkivűl undokok voltak. Nem hiszitek el, de akkoriban a Palace éttermét szerettük a legjobban. Igaz a szállodában néha poloskára panaszkodtak a vendégek.:-(
Na és én az Ifjúsági Park kapuja előtt is sokat álltam sorba és volt, hogy a Rajnák engem is kivágott, mert nem volt rajtam nyakkendő (vagy mi a szöszt akart ő folyton?)
Istenem, Napoletana a Váci utcában - amikor még autók jártak benne-rajta és parkoltak a járda mellett és jött Ernyei a kis fehér 650-es Steyr Puchjával........
A Mátyást sajnálhatod, két része volt, balra a boxos söröző, jobbra szemben az elegáns(abb) étterem, de egy étlappal. A'70-es évek elején szinte hetente jártunk oda a cimborákkal, a pontyhalászlé (filézett halból) bográcsban 26 Ft-ba került, és a többi kaja sem volt észtvesztő áron. (Akkoriban a Napoletanaban - még a Váci utcaiban - 14 magyar forintokért kaptál egy nagy tál bolognai spagettit parmezánnal(!) és 3dl paradicsomlevet.)
Jó lenne már, ha vki korrekten megfogalmazná, mit nevez(t)ünk autentikus pesti vendéglátó helynek! Addig csak ok nélküli vagdalkozás folyik. (Sztem ugyan nincsen ilyen, kb olyan szókapcsolat, mint a vasbeton vasúti talpfa...:))
Tényleg.... Pedig sokáig szinte kedveltem őket - persze később ott is előfordultak "ingadozások"... El kéne látogatni a Ráday utcába, de ilyen kutya időben kinek va nereje hozzá, pláne azon a manapság háború sújtotta környéken....