Keresés

Részletes keresés

magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29747

EGYETÉRTEK! Japán is igykezte az ötvenes években???  HA meglenne az 1958-as KINAI-MAGYAR NYELVTANKÖNYVEM, az ma kuriozum lenne??? Rendkivűl vastag, és nagyonszép-és jóvolt, csak tanár nemvolt hozzá! Tisztelettel: Elemér

Előzmény: Törölt nick (29732)
magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29746

IGEN őnmegsemmisitő űzemmód! Sorozatossan mennek tönkre saját készülékeim??? Szines tv elmult őtéves és variálja őnmagát, digitális müholdvevők nemszeretik a sok műholdat, tehát rendszeressen sztájkolnak, kiejtik a műholdakat, 80000ft-os mosogép nemvárta meg szerencsére a kétéves garancia végét, az uj lombporszivó oldala kinyilt,és majdnem megvakitott, a számitógép-is néha önálló életet él??? Ami nagyon bosszant: már a hetvenes években készült készülékek gumialkatrészei ÖNGYILKOSSAK!!! Az 1950-es évekbeli magnóim meg ŰZEMKÉPESSEK,  és gumialkatrészeik a természetes őregedés  melett is űzemképesek. Üdvözlöm önt.

Előzmény: Sanvean (29729)
M.Jocó Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29745

Ezek lagalább a saját "baromságaink", nemúgy mint a mások bemásolt "ötletei" -;)/ igaz nem itt, hanem az OFFok Offjában -:)

 

Előzmény: big-dewil (29740)
***RS*** Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29744

Hol lehet a szalagokat átvenni?

Előzmény: qualiton (29717)
Morgó Sapiens Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29743

Nem lehet állandóan morogni...

Előzmény: horvathplastic (29742)
horvathplastic Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29742

Teljes mértékben egyetértek,értelmetlendolgok ezek az eszmefuttatások.    A MORGO SAPIENS pedig egy humoros ember

Előzmény: big-dewil (29740)
Morgó Sapiens Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29741

Ajándék fostexnek ne szagold a fosát. Mi baja?

Előzmény: Sanvean (29739)
big-dewil Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29740

Hogy tudtok egyszuszra ennyi marhaságot leirni???

 

Technologiát mi is lophatnánk és másolhatnánk ezek xerint bármit.

Mégsem texxük.

-Wajon miért nem?

 

Na ezen gondolkodjatok el, mielött teleraknátok a sok baromsággal a topikokat, h igy, meg ugy a kinaiak.

 

Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29739

No, de OFF vége... ON.

 

A kis Fostex (A4) generálra szorul, úgyhogy videót jelen állapotában most nem érdemes róla készítenem.

Előzmény: Sanvean (29738)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29738

Persze az is igaz, hogy muszáj függésben tartani a kis hangyácskákat. Ha ők is jól él(het)nének, akkor ki dolgozna, ki termelné meg burzsujéknak az elköltenivalót? Így pont csak annyit fizetnek (vagy annyit sem), amiből a munkaerődet talán fent tudod tartani... de annyit már nem, hogy félre is tudjál tenni, hogy esetleg ne szoruljál hitelekre se. A kapitalista rendszer ott halna meg, ha mindenkinek egyforma lehetőségei lennének és nem volnának 'egyenlőbbek' az egyenlőknél.... ha nem számítana az anyagi háttér, ahonnan jöttél.

 

Előzmény: M.Jocó (29737)
M.Jocó Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29737

Itt minden szét van már OFFolva, nemcsak a topik -:)

Akik jól élnek ezt használják ki....

 

Előzmény: Sanvean (29736)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29736

Nézd! ilyen aránytalanságok eddig is voltak. Régen is volt irígyelni való színész, zenész, sportoló. De emellett a kispolgári lét nem volt ennyire kihívásokkal teli. Kis hazánkban a rendszerváltozás óta sokaknak (egyre többünknek) egyre lejjebb van csak és kilátásunk sincs arra, hogy egyszer beérjük -az amúgy szintén kapitalizmus, kizsákmányolás igája alatt leledző, de valahogy mégis csak jobban megélő európai, tengerentúli embertársainkat. Arra sem látok túl sok esélyt, hogy például a görögországi bérszínvonalat beérjük. (Minimálbér 600 euro vagy mennyi volt?). Azt, hogy egy osztrák életszínvonalat elérjen legalább itt a többség... nos, az még kilátástalanabb.

A rendszerváltás óta, az EU -hoz való csatlakozástól kezdve sokan bíztak abban, hogy javulni fog az életszínvonal. De jelenleg azt láthatjuk, hogy egy szűk 'nyertes' rétegenkívül mindenki másnak egyre csak romlik az életszínvonala, a fizetése egyre kevesebbet ér.

 

Én a szakmámmal szart sem érek. (Nem tudok elhelyezkedni.) Megpályázok minden mást is (irodai munkától kezdve még takarítóit is)... de oda sem kellek. Pedig tanultam, szakmát szereztem és hülye sem vagyok.

De pechemre nem olyan szakmát tanultam ki, amivel most boldogulni lehet.

Olyan időket élünk, hogy egy jó végzettséggel a kezedben jóval kevesebb munka és valódi értékteremtés nélkül jóval többet kereshetsz.

 

Áááá... túl hosszú anyázkodásban törnék ki szívem szerint... de azzal csak szerteszéjjel offolnám a topikot.

Előzmény: M.Jocó (29734)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29735

Éhkopp lesz egyre többeknek... növekvő társadalmi különbségek, munkanélküliség, feszültségek... és előbb utóbb nagy anyázkodás.

Előzmény: négyszög (29733)
M.Jocó Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29734

Közel van a vége?....én is úgy gondolom.
Az értékek eltorzultak(egy berúgott gól többet ér mint egész életed munkája!)
Egy filmben vállalt szerepért annyit kap a színész, amennyit egy dolgozó
ember 5 emberőltőn át nem keres!

Akinek van pénze annak adnak űjszívet vagy májat...stb, akinek meg nincs pénze
az símán megdögölhet. Pedig minden embernek ugyanolyan joga van élni.

Meggyógyulni nem??? Hát nem, csak ha pénze van!!!
Ezek mind olyan értéktorzulások, ameleyek nem tarthatóak. Beteg már a társadalom....
Az 1800-as évek közepén megérett a társadalom egy változásra. Na most is ott áll, a változás előtt.

Előzmény: Sanvean (29730)
négyszög Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29733

Ámen! De mi lesz utána? Bár mi abban nézők sem leszünk!

Előzmény: Sanvean (29730)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29732

OFF

"Mert hát mi is a kínai termék, ha nem lopott holmi? Mindent, amit itt Európában kitalálnak,
azt azonnal ellopják és potom pézért legyártják, eladják!"

 

Ez az állítás egészen a közelmultig igaz volt, napjainkban azonban egyre inkább nem állja meg a helyét. A kínaiak felismerve a rohamos fejlődésükhöz szükséges utat, amerikai és más fejlett nyugati országok neves egyetemein tanult, ill. jelenleg tanuló fiataljaikkal létrehoztak egy olyan magasszintű fejlesztő gárdát, amely a legrövidebb időn belül szükségtelenné teszi számukra, hogy a korszerű termeléshez külföldi szellemi importot vegyenek igénybe. Ezt már most is megfigyelhetjük, de a közeljövőben egyértelműen fogjuk tapasztalni.

Csak megjegyzés képpen. Jelenlegi űrtechnikájuk és a rövidesen bekövetkező Holdutazásuk már nem alapulhat a nyugati technika ellopásán és a mai technika szintjén történő termeléshez sem elegendő már az ún. rabszolgamunka.

 

ON

Előzmény: M.Jocó (29725)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29731

Ja... amit elfelejtettem a nagy ömlengésben leírni:

A cégek jóval előrébb tartanak a fejlesztésekkel, mint ahogy azokat piacra dobják. Most egy hülye példát mondok: számítógép processzor... 3GHz -est amikor piacra dobják, már rég megvan a 4GHz -es is... de előtte kifuttatják a kisebb teljesítményűt... kaszálnak azon is... majd piacra dobják az újabb nagyobb teljesítményűt... de a piacra dobáskor már ott figyel a fiókban a még nagyobb , még jobb.

Te meg megveszed, mint a robot.

Előzmény: Sanvean (29730)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29730

Az, hogy szinte minden cég Kínában gyártat, maga a kánaán kedves ferdeszemű barátainknak. Ipari kémkedés? Ugyan már! A hülye európaiak, amerikaiak, japánok házhoz hozzák a lekoppintani valót.

Kedves rízszabáló barátainkat meg se lehet nagyon baszkurálni. Lehet pert is nyerni ellenük, de a lényegében zéró anyagi és szürkeállomány beli ráfordítással megszerzett (lopott) 'tudást' akárhány ellenük nyert perrel sem vehetik el. A lopott tudás nem vész el, csak átalakul. Kicsit ezt hozzátesznek (a máshonnan lopott találmányból), kicsit változtatnak a külsején... stb, oszt' bizonyítsa már be valaki, hogy azt lopták. (Mondjuk biztosan be lehetne.)

 

A kapitalizmus legalja az, amikor az extra haszonért olcsó bérmunkát vesznek igénybe. Az sem baj, ha a minőség silányodik, hisz mindenki Kínában gyártat és a többi gyártó terméke is nagyjából azonos mértékben 'megbízható' és 'hosszú élettartamú'.

A látszólagos jólét demográfiai robbanással is járt. Ennyivel több embert etetni, munkával ellátni úgy már nem lehetne, ha élethosszig tartó megbízható termékeket gyártanának. Fogyasztói társadalom: vegyél olyat, amire lehet, hogy nem is volt szükséged, de elhitetik veled, hogy az kell neked. (Kínálat előbb van, mint a kereslet.) Megveszed, mert a szomszédodban mindenkinek már van olyanja... nem akarsz lemaradni, mert lenéznek akkor... a gyerekedet meg kiközösítik, lesajnálják.

Megveszed, használod... és hamar bedöglik. Javíttatni minek? Javíthatatlan vagy drágább a javítás, mint amennyiért vetted. Hát kidobod és veszel egy másikat.

Az elavulás is közrejátszik. Muszáj folyton fejleszteni, újabb és újabb terméket kihozni plusz funkciókkal, más dizájnnal... ha nem így lenne, kedves cégek tönkre mennének, rengeteg ember az utcára kerülne. Úgyhogy a nagy cégek egymással versenyeznek és az is számít, ki mennyiért tudja gyártatni. Ez pedig egy öngerjesztő folyamat. A Kínába 'kitelepített' gyártással persze csak a kedves cégtulajok és részvényeseik járnak jól. A hazai munkaerő piac meg kakukk... az utcára rakott emberek mehetnek zabot hegyezni vagy valami egyéb csicskamunkát végezni. Egyre több anyaországbeli cég bocsájt el rengeteg embert (mert Kínában megcsinálják olcsóbban). Ezeknek az embereknek egy része jó ideig nem talál munkát, így az adófizetők pénzéből fizetett segélykéből tengeti életét. Fogyasztani nem tud annyit, így nem csak adóbevételből jön be kevesebb, de a cégeknek is visszaeshet a forgalmuk... és így tovább.

Egyszer ennek a szar szemét kapitalista mocsok világnak össze kell omlania! Közel az idő szerintem.

Előzmény: M.Jocó (29725)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29729

Önmegsemmisítő üzemmód? :-D

Előzmény: magnos (29722)
M.Jocó Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29728

Ugyanúgy, mint ahogyan azt a villanykörtével tették! - hogy a fogyasztói társadalom méltó termékévé alakítsák át!

Előzmény: négyszög (29727)
négyszög Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29727

Addig a dolgok, nem fogna megváltozni, amíg egyetlen érték van a pénz! De ezzel nem hiszem hogy újat mondtam. A programozott pusztulás kapcsán,igen kíváncsi vagyok, a ledes világítások jövőére. hogyan, milyen technológiákkal fogják a gyárak lepusztítani, a ma még "botrányosan " hosszú élettartalmukat. Ma még elég lassan terjed a ledes világítás, most még csak a szar kompakt fénycsövet nyomják, de előbb utóbb a kérdés a piac telítődésével élessé válik! No például ezért kell a fogyasztót lebutítani a sárga földig, hogy ne vegye észre hogy megint át B....szták!

etwg Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29726

Nagyon egyet tudok érteni. A mai kapitalizmus szerte a világban ellenséget keres, hogy azt a pocsék amerikai filmek mintájára majd hatalmas túlerövel legyözze (néha még az is kiderül, hogy nem is volt ellenség - lásd Irak stb.) a számlát persze mindenkivel megfizettetik.

Mert ha nincs ellenség, nincs kire hivatkozni, nincs kitöl jobbnak lenni, és akkor összedöl a kártyavár.

Előzmény: M.Jocó (29725)
M.Jocó Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29725

A társadalom lassú(?) de tudatos átalakítása történik. A "fogyasztói társadalom" a keleti tömb országaiban annak
idején egy álom volt, most meg rémálom. Ugyanis a kapitalizmus azon áhított formája csak addig tudott létezni, ameddig
mi itt keleten szendevtünk. Miután már szenvedésünk "múlni látszik", a nyugati világ átalakult, és nagyon gyorsan, teljesen
más formát őltött. Így nekünk is már ebből a megváltozott kapitalizmusból van csak részünk.
Csak egy, nem több, példával jönnék: annak idején azt vallották, hogy a nálunk azért van annyi tolvaj, mert a lopott holmi
gazdát talál. Mert ha nem venné meg senki, akkor nem volna értelme lopni sem! NA ... DE most náluk is megveszik a lopott holmit,
még akkor is ha álcázva kínainak nevezik. Mert hát mi is a kínai termék, ha nem lopott holmi? Mindent, amit itt Európában kitalálnak,
azt azonnal ellopják és potom pézért legyártják, eladják! De kineK? Hát az európaiaknak! Tehát van a lopott holminak piaca, és van jóbőven a stabilnak mondható nyugati társadalmakban is. Akkor most miért veszik meg ugynazt ugyanúgy amit megvetéssel elutasítottak, ha mi tettük ---itt keleten.
És ez valóban csak az egyik példa arra, ahogyan az egészséges kapitalizmus csak addig létezett, amíg mi itt a cocializmussal vívtuk a szélmalom harcunkat.   Uffff... ez hosszúra sikerült. Bocsi.

Előzmény: Törölt nick (29724)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29724

"Beprogramozott élettartalommal rendelkeznek a készülékek! SAJNOS EZ VALÓSÁG!!! A gyártótól fögg, hogy hányévmulva romlik el a készülék!"

Ez már egy több évtizeddel korábban is használt módszer. Már az 50-es évek táján egyes amerikai cégek (akkor még nem Japánban gyártattak) olyan tömör szénellenállásokat (általában a jelenlegi ellenállásoknál nagyobb átmérőjű, leginkább barna alapszínű, színjelzéses ellenállások voltak) használtak készülékeikben, amelyek anyagában egy olyan vegyi anyag volt, amelyik néhány év után az ellenállás eredeti értékét közel végtelen értékre növelte. Akinek ilyen régi készülék kerül a kezébe, erről maga is meggyőződhet, én az érdekesség kedvéért egy egész doboz ilyen ellenállást őrzök.

Előzmény: magnos (29722)
etwg Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29723

Ma is nagyon nagy szükség lenne, de addig amig hülyébbnél hülyébb uj titánok törtetnek vezetö poziciokba, és gyakran be is kerülnek a tudás nagyon a háttérbe kerül. Tisztelet a kivételnek, az uj vezetök csak nagyon ritkán egészitik ki a hiányzo ismereteket jo, a területet sokkal nagyobb területen beláto szakemberrel.

 

Ebböl kifolyolag rengeteg rossz döntés születik éltünk minden pontján, és csak késöbb jönnek a (néha tragikus) következmények.

 

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenképpel kellenek szakik az pl.  uj TV-k javitásához, hanem azt, hogy már a tervezés folyamán illene a jövöbeli javitásra gondolni, megteremteni ennek a lehetöségét.

A készülékek egyre bonyolultabbak, és egyre kevésbé javithatók egyszerü modszerekkel - a bonyolultak viszont megfizethetetlenek - csak egy apro példa: egy néhány 100 Euros videkamerához egy gyári javitó méröpad néhány tiz ezer euroba kerül.

Ki tudja ezt megfizetni? - a szerviz aligha, a vevö meg duplán nem (hajlandó).

Igy marad az elektronikai szemét - aminek a méretei egyre nagyobbak.

Gondoljunk csak pl. a mindennapos mobiltelefonokra: A tervezett élettartama 18 honap! (Tele rengeteg értékes és egyben veszélyes anyaggal - arany, lithium, réz, tantál stb.

Előzmény: négyszög (29714)
magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29722

FIGYELMÉBE ajánlom!!! Beprogramozott élettartalommal rendelkeznek a készülékek! SAJNOS EZ VALÓSÁG!!! A gyártótól fögg, hogy hányévmulva romlik el a készülék! Egy europai cég olyan ékszijakat tett szalagos-meg kazettásmagnoiba, amelyek TIZÉVUTÁN önmaguktól ELOLVADTAK!! TRUTYI_TRUTYIHÁTÁN, és az ÁDOZATOK tudnak róla!Üdvözlettel.

Előzmény: Sanvean (29720)
magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29721

Tisztelettel megköszönöm a NAGYON SZÉP KÉPEKET!

Előzmény: qualiton (29717)
Sanvean Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29720

Manapság egy hiba elhárítása úgy történik, hogy egy panelt kihajítanak a berendezésből és tesznek helyére egy másikat. Olyan, hogy alkatrész csere... áááá. Néha egyszerűbb egy teljes készüléket venni újonnan a meghibásodott helyett.

Belegondolva, a gyáraknak sem éri meg, ha egy berendezés évtizedekig használható. A lényeg, hogy pár éven belül vegyél újat. Még csak az sincs, hogy olyan hú de nagy eltérés lenne a termékek várható élettartamát tekintve s így választhatnál egy jóval megbízhatóbbat. Amióta mindent Kínában csinálnak alulfizetett rízszabálók milliós tételben...

 

Előzmény: M.Jocó (29716)
magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29719

Gratulálok önnek, és nemjószivvel, mert velünk együtt elveszik az a hatalmas tudás, amire ma nincs szükség???????? Párévmuva szüksége. lenne országunknak a TUDÁSUNKRA... de addigra KIHALUNK. Magunknak tanultunk, képeztük magunkat, és SZÉGYELHETJÜK?,  HOGY VAN TUDÁSUNK!!!  Fülembe cseng egy idős magyar mondása: KÁRVOLT FELÉPITENI A......!  MESTERI  cimem van ami megalázó volt eddigi életemben. és szégyenlenem kell hogy MESTER lettem! Ötvenéves, detektoros csöves, tranzisztoros- és ic-s gyakorlatom van. Megköszönőm, hogy elolvasta soraimat. Mindenki megörekszik egyszer! Tisztelettel: Elemér

Előzmény: M.Jocó (29716)
magnos Creative Commons License 2012.04.09 0 0 29718

Remélem sikeres lessz!

Előzmény: qualiton (29717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!