Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2021.12.26 0 2 3093

Hát, bevallom el vagyok szomorodva! :(

 Ha most itt tartunk, mi várható még ezután?

Felfújható nylon hangszerek lesznek 5-10 év múlva, ami 3 év alatt le is bomlik és humusszá válik, aztán rászórjuk a virágágyásra??? Neeeeee!

 

De még egy kis adalék az XE20-hoz, amit külföldi review-k alapján még kimazsoláztam:

- a speckó 120 hang polifóniája is kamu, mert az arranger motor 64-ig van korlátozva

- az EK50 változat kisebb testvér-hangszer létére nagyobb kezelőgombokat és numerikus billentyűzetet is kapott értékbevitelre! (most nem szeretnék káromkodni...)

- a song recorder csak 1 sávon rögzít dallamot és nem lehet editálni, valamint egyszerre megy csak a dobgéppel (azt szóló zongora felvételre így pl. le kell 0-ra csavarni hangerőben!)

 

Én büntetném a céget ezért!

Komolyan, 2002-ben volt az SP500 modellük, kb ezzel a tudással és hangzással, komolyabb mechanikával, normális kezeléssel és érintőkijelzővel, hasonló árkategóriában (mínusz a hangszóró mondjuk). Botrány!

Előzmény: semgza (3091)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.26 0 2 3092
Előzmény: semgza (3090)
semgza Creative Commons License 2021.12.26 0 1 3091

Megnéztem közelebbről, még az LCD pontokon is spórol, 5x7-es nagy pontokból rakja ki a betűket.

2022-ben. A kólaautomatának jobb kijelzője van. Elképesztő.

Előzmény: semgza (3090)
semgza Creative Commons License 2021.12.26 0 1 3090

Rákerestem, 8 dollár egy 320x240 es színes LCD, mint alkatrész kínából. A gyártónak valószínüleg még kevesebb.
Tehát mondjuk azt jóindulattal, hogy legfeljebb 5 dollárt spórol ezzel a 2 soros 40 éves színvonalú custom lcd-vel a gyártó. A korai "kvarcjátékokon" volt ilyen. De má' mikor? :) 

Előzmény: semgza (3089)
semgza Creative Commons License 2021.12.26 0 0 3089

De alapos cikk, ez igen!

Ezek nem derülnek ki sehonnan, csak ha leülsz elé.
Tök jogos, hogy pl. a Shift gombot betiltanám élő játékra szánt hangszeren.

Meg általában is azt a fajta kezelést, amihez két kéz kell.
Persze a pénz nagy úr, ha megspórolhatnak a gyártáson 10 centet. :( 

Előzmény: djuice (3088)
djuice Creative Commons License 2021.12.22 -1 1 3088

KORG XE20 - CSAK EZT NE!!!

 

Egy kis +infó, MILYEN HANGSZERT NEM SZABAD VENNI, SŐT TILOS!


Nyugdíjas ismerősöm megrendelt most, egy ünnepek előtti utolsó példányként leakciózott Korg XE20 zongorát, közös zenész ismerős javaslatára, aki próbálta is előtte...

 

Tulajdonképp egy Korg B2 hangszerről van szó, kiegészítve az 5 oktávos EK50 arranger
keyboard tudásával, csak mégis a B2 kalapácsmechanikás kivitelében.
Természetesen az arranger funkció + mp3 lejátszás miatt esett rá a választás otthoni muzsikálás, szórakozás címén, hisz elég kevés ilyen komplexebb hangszer van manapság a piacon tudásilag. Eredetileg a Yamaha DGX660 lett volna befutó, azt jól ismerjük, de már sehol nem kapható, még elfekvőként sem. Utóda a DGX670 pedig már kissé túlnőtt a kategórián az elbonyolított kezelésével és majd 100 ezret drágulván elődéhez képest. Mondani se kell továbbá, hogy természetesen itt 2021 végén az is hiánycikk, tehát eleve nem volt sok választás, maradt a Korg.

 

Az XE20 különben egy új vonulat a Korgnál abban a tekintetben, hogy mivel ugyan korábban is voltak arranger zongoráik, pl. a 90-es évek beli méregdrága Korg i1-től kezdve (amiben a kalapácsmechanika még motorikusan is állítható volt!!!), a billentyűzetileg később is komolyabb modellekhez idomuló, már olcsóbb osztályt képviselő SP500-on át, a legutóbbi PA588 csatahajóig, a maga 30+ kg súlyával, szóval most az XE20 egy olyan irányt céloz meg, ami nagyon kettős értelmű. Ez pedig abból áll, hogy az alapjában 150 ezer Ft körüli B2 modellre épülve, mint belépő legolcsóbb kategória, az XE20 elég csípős, 350-400 ezer közti áron kezdte egy éve a pályafutását. Mondhatni 1 hangszerben 2-t adnak el összegszerűen is, ha megnézzük, hogy egy EK50 arranger is ez az árkategória! Korábban a kalapácsmechanikás automata verziók mindig valami plusz prémiumot is adtak a vásárlóknak, sajnos ezt az XE20 esetében főleg kivitelezésileg nem nagyon érezni. A B2 mechanika bár nem a leggagyibb billentyűzet a piacon, tapasztalt ujjaknak rögtön talán az olcsóság érzést idézi fel elsőre. Én azt mondom, a Yamaha GHS billentyűk kicsit fejlettebbek ettől, ahogy a DGX660-ban is tapasztaltam. A hangszer kidolgozása extra műanyag és bár esztétikus kivitelileg, a spórolás jellege azonnal érződik a burkolat vastagságát vizsgálva, de legnagyobb szégyenként mégis a kottatartó árulkodik az alacsony színvonalról. Ez ugyanis egy alig 1 mm vastag nagy müa. lemez, amit 2 db lehelet vékony kis müa. pöcök "rögzít" a hangszertesthez, viszont annyira instabil és deformálódó darab, hogy ténylegesen 2 db kottalapon kívül, NEM VICC! semmi nehezebbet nem szabad rátenni nehogy letörjön! :(

 

A hangszíneket nézve ugyan van benne annyi említett plusz tartalom, hogy rendelkezik egy German Grand és egy Italian Grand nevű hangzással is, s valamelyest különbözik is a kettő, füllel hallhatóan is, de inkább csak paraszt hajszálnyival, parasztvakítás címén. Elég lett volna 1 fő zongora is bele, rendesebben kidolgozva a mai kor igényeinek, különösen a hangszer árát tekintve. (Szerintem a DGX 660 ebben is jobb helyezést ér el.)
A hangszórórendszeren keresztül egyébként annyira nem is vészes a hangzás, elég testesek a basszusok, inkább közép tónusban érződik elvékonyodottnak a zongorák hangja (ahol elvileg legtöbbet játszik az ember nem mellesleg!), illetve a zenei kíséretek, dobok is mondhatni hogy ebben a kategóriában végül is teszik azért a dolgukat. Szóval nem Casio szintet kell várni tőle, de megint csak a DGX-re célzok, hogy ott komolyabb eredményeket kaphatunk e téren is.
Van több mint 700 hangszínünk továbbá, ezek között ilyen is, olyan is akad, régi Korg automata hangszerekből összeollózva, tehát ne a legújabb dolgokra számítsunk ebben a low budget "zenekaros zongorában", kb. 15 évvel ezelőtti Korg hangszerek színtjén mozog. Egy-két újabbnak nevezhető hangszínt is kapott azért a korábbi nagyobb kategóriákból, s főleg az ismerősöm szempontjából lényeges templomi orgonák közt találtunk ilyeneket, ami neki lényeges is, mert egyházi zenéket is szokott muzsikálni.

 

Utolsónak hagyom a menet közben elemzésre sikeredett beszámolómban az XE20 legsötétebb árnyoldalát, ez pedig a kezelőfelület.
Sajnos itt a legrosszabb a helyzet és ár/érték arányban egyenesen kiábrándító is ettől a hangszertől. Kb. 20 db gomb adott a hangszer kezelésére, minden hátulütőjével ennek. Bár átlátszó szilikon gumi gombokat nyomkodhatunk, melyek sötétben elég jól láthatóvá teszik a megfelelő funkciókat, de a feliratozás szerencsétlen mód a hangszer panelére került, ami így mégis olvashatatlan. Továbbá nagyon aprók és zsúfoltak is a gombok elhelyezésileg, így megtermett tenyerű pék legények számára nem sok esély mutatkozik. És ennek tetejébe jön még a legborzasztóbb, a hangszer kezelése és menürendszere, valamint az egyébként elsőre jóravalónak kinéző LCD panel, ami hát elég kevés információt tud megjeleníteni nekünk. A kezelés tekintetében pedig egy sokoldalú, automata kíséretes hangszerhez képest, kevés gomb adtán, bőven kell bújkálni a menükben és gombkombinációs funkciókban, a lehető legjobban megnehezítve ezzel a használatát. :( Nem is értem ezt hogy merték ilyen szintre lebutítani. A hangszer mérete eleve adott lenne, kényelmesen kezelhető és nagyobb számú gombcsoport elhelyezésére, helyette biztos hogy meg kell szakítanunk játékunkat valamilyen fontosabb üzemmód elérésével vagy paraméter állításával. Történik mindez azzal, hogy pl. zenei kíséret közben a tárcsával nem tempó értéket állíthatunk, mint normális esetben a legtöbb ilyen hangszeren, hanem a stílusokon keresztül lapozhatunk. Tempó állításhoz, a másik oldalra helyezett shift gombbal együtt kell tekerni a tárcsát. Mentőövként mondjuk van egy tap tempo gomb is, de ezt sokan nem szeretik vagy nem tudják jól használni, megfelelő ütemérzék híján, melyből a gép kikalkulálná a nyomogatás ütemében nekünk megfelelő metrumot.

 

Másik ilyen szörnyűség, hogy van ugyan egy dedikált piano gomb bal szélen, amely azonnal zongora üzemmódba váltja át a hangszer működését, de pl. hangszíneket nem tudunk ilyen egyszerűen váltani, mert ahhoz megint gombkombinációkkal kell bűvészkedni. A lehetőség adott lenne 3 jobb kéz hangszínt is egyszerre használni (pl. összekombinálva akár 3 különféle sípos orgonát vagy mondjuk oktávban eltolva 2 zongorát, ún. "latin piano" stílusban), de az előlapon csak a 3 némító/aktiváló gombját találjuk a hansgzín partoknak, ezekre más hangszínt aktiválni megint csak shift gombos nyomogatás és a tárcsával való tekergetés vezet egyedüliként. Egyszerű zongoristák talán nem is érzik ennek jelentőségét, de aki játszott már automata kiséretes hangszeren, hát az haját tépné ettől a bonyolítástól. Ráadásul a partok hangszín neveit nem is láthatjuk alap esetben, hogy mit kínál fel számunkra a hangszer a beállításaiban, mivel a leszűkített kezelési lehetőségekhez, ha nem volna így is elég, párosul egy olyan nem ide illő buta logika, amivel csak mégjobban megnehezíti a zenész számára az áttekinthetőséget. Ún. keyboard seteket tudunk kezelni alapvetően és ezek szerkesztő módjába lépve juthatunk el az egyes hangszínekig, de mindig azok közt is váltani szükséges, a képernyő ugyanis csak 1 hangszín nevet képes megjeleníteni vagy pedig a keyboard set nevét, mely akár a hangszíntől eltérően bármi fantázia szüleménye is lehet vagy épp egy dal címe. Ha nem értitek miről beszélek, akkor jó, akkor sikerült elérni a célt! :))) Szóval ennyire nehéz megérteni ezt a hangszert valójában.
Na de nézzük! Mondjuk az előre programozott 64 világsláger beállításait véve az XE20 kínálatában, találunk olyat, hogy "Imagine" - az ismer Lenon sláger... Ebből mondjuk ki lehet találni, hogy egy zongora hangszín lesz felkínálva, hogy eljátszuk a slágert, de a keyboard set neve éppen hogy "strings" mégis és mindössze csak ennyit látni a képernyőn. Azt már csak gombnyomkodással tudjuk kideríteni, hogy a part 3 beállításon fogunk kapni egy zongorát, a part 1 és 2-n viszont két vonósunk lesz élből! Ez mondjuk nem tragédia, mert elég gyakori a zongora + vonós kombináció ilyen hangszereken, de ugye nem látom mivel állok szemben, mert csak 1 part hangszínnevét tudom egyszerre megtekinteni, azt is csak menüben. Ez pedig valós előadás közben bukórepülés, ha csak nem ismerjük már ezer éve a hangszerünket a legutolsó szőrszálig, mikor mit és hol találunk benne. SZÓVAL KEZDŐKNEK KIZÁRT MEGÉRTENI ÉS HASZNÁLNI AZ XE20-AT! (De megsúgom, haladóbb, gyakorlott zenésznek is megszokást igényel, sűrű fejvakarások közepette.)
Ez annyira téves elgondolás ilyen funkciókat egybegyúrni egy végletekig lebutított kezelési megoldással nyakonöntve, hogy szerintem nem a zenélés felé ösztönöz senkit sem, hanem inkább hogy kidobja az egészet az emeletről.
Kb. azt juttatja eszembe, mikor anno a Casio piacra dobott a 80-as években egy 50 nevet és telefonszámot tároló számológépes karórát, egy haverom 3 hónapi fizetését spórolta össze rá, hogy megvegye és ahhoz képest 125 gombnyomkodással tudott belőle bármit kikeresni, amit egy zsebnoteszből 3 mp alatt is megtehetett volna és még le se merül közben az elem! :D

 

Egyetlen gyógyírt kínál minderre a hangszer, hogy 40 dalhoz magunk is lementhetünk ilyen 3 hangszínt tartalmazó keyboard set beállítást vagy helyzet függő aktivitási állapotot, tempóértéket stb. (igazából a 3 az négy, 3+1, mert még bal kézre, kettéosztva a billentyűzetet, is lehetőségünk van külön hangszínt használni, pl. bal kéz basszusnak, de erre már ki sem akartam térni, még tovább bonyolítandó a helyzetet...) Ezek a memória beállítások (ún. set list) mondjuk elérhetők egyetlen mozdulattal, de a Korg kicsit itt is megkurtította a kezelési élményt, mert mindössze 4 memória gomb érhető el a panelen és külön egy bank gombbal 10 x 4 ilyen beállítási egységet enged váltani. Nem ragozom, katasztrófa! Tulkép. a DGX sorozatban is ezt kaptuk leggyengébb láncszemként a Yamahától, 4 panel memória regisztráció és 8 bank közti váltogatás. Erre megoldás lehetett volna akár 8-10 kiépített memória gomb és 4 bank választó vagy egyszerűen egy telefon stílusú 10-es számbillentyűzet, amin nagyon gyorsan bepötyöghető pl. hogy 138 és kész, mint régebben az ilyen típusú hangszereken.

 

Summa summarum, ehhez a tudású hangszerhez ezért az árért kényelmi szempontok garmadáról kell lemondania, aki nem csak szimplán zongorázni szeretne rajta. Ellenben aki csak azt szeretne, nem is fog ennyi felesleges és elbonyolított funkcióért még jó drága pénzt is fizetni, úgyhogy dupla zsákutca. A Korg szerintem szégyellheti magát, amit az XE20 képében megalkotott!
Hozzá tartozik amúgy és itt a végére talán ki is maradt még, hogy volt nekik nemrég egy elég jól sikerült arranger zongorájuk, a PA szériás automata hangszereik tudását tükrözően, ezerszer kényelmesebb használattal és már érintő kijelzővel pluszban, a Havian 30. Ez a hangszer viszont árban is a fél milliót közelítette, új, csak hozzá fejlesztett kalapácsmechanikával, az XE20 viszont minőségben és színvonalban is az olcsóbb szegmens felé vitte el az egész arranger piano koncepciót, mint hogy büszke utódjává válhatott volna a Haviannak.

 

Végszóként, aki szimpla tudással szeretne olcsóbb dig. zongorát, az fog is találni a piacon jócskán, nem az ő területük amit az XE20 tud nyújtani. Aki viszont hasonló komplexitású hangszerre vágyik kalapácsmechanikával, ma is csak a Yamaha DGX modellekben érdemes gondolkodni 300-400 ezer Ft-ig, aktuálisan a 670-es típussal, mely komolyabb megszólalás és hangzás mellett, szinte prémium kijelzővel, normális kezelőfelülettel van felvértezve, ráadásul a felvételkészítést már audio formátumban is lehetővé teszi, még az XE20 az mp3 felvételt stb. csak lejátszani képes, rögzíteni mindössze midi platformon van lehetőség.

Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.18 0 0 3087

Hát igen, erre jutottunk mi is! Mondjuk a használt piac sem olcsó, amik jelenleg fent vannak mind majdnem új árban, vagy arukereső szerint legutóbb ismert áron vannak fent! Pl. korg 380 amit találtam 280 ezer székkel együtt 300. Jelenlegi ára 319 ugye!

Ezért Én jelenleg hajlok a kompromisszumra a lent említetteknél. 

mondjuk az is lehetséges, hogy ha vége ennek a covidos sznak sok használt zongora fog felkerülni a piacra! Mondjuk ez Engem nem fog vígasztalni, mert ugye most szeretnék vásárolni!

 

Előzmény: djuice (3086)
djuice Creative Commons License 2021.12.18 0 2 3086

Ma én is megeresztettem szombati nyitvatartású boltok felé pár telefont, mert egy idősebb kollégám nekem is most döntött úgy, hogy dig.z.-t venne és ez bizony igaz hír! Annyira lepusztítottak mindent a covid miatt az eltelt időkben, hogy az új hangszereknél nem hogy a hazai boltok üresek, hanem az európai raktárak is! A gyárak nem bírják kiszolgálni termelésileg a piacot. Példának említették a Yamahát: eddig legalább tudták prognosztizálni, hogy 2-3 hónap múlva tudnak szállítani, most már azt se! Talán a nyárra majd lesz 5000 db-os szállítmány... Igény meg most 15000-re volna az európai dealerek összesítése szerint! Durva!!!

Ja, az eddigi 5000 dolláros hajókonténeres szállítási díj 18000-re szökött! Úgyhogy nem elég ha nincs új cucc, de jövőre brutális drágulás vár a vásárlókra előreláthatólag!

 

Úgyhogy kösse fel a gatyeszt aki tudja, mert nagyon meg kell becsülni a használt piaci hangszereket innentől, ha csak azok is nem kezdenek el durván bedrágulni majd, követve a piacot!

 

Előzmény: Juhász-AV (3085)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.18 0 1 3085

Hát egy szuper nap volt a mai, mondjuk azt nem gondoltam, hogy mindenki zongorát vesz karácsonyra! De gyakorlatilag a bolt teljes készletét felvásárolták! A tulaj nagyon segítőkész, és elég tapasztalt szintén zongorán játszik(látszik is, hogy imádja)! Így is volt lehetőségünk kipróbálni egy Yamaha ARIUS YDP 131 t, egy pearl river v03, egy roland 101t, egy pianonova ec11, 3 kurzweil M90, ka 150, kag 100 at, casio CDP-100, sajnos minden mást megvettek, gyakorlatilag ezek is le voltak foglalva! Mivel a keretünk még csekély így a pianonova ec11, és a kurzweil M90 et ajánlotta. Mondjuk rendelni bármit rendelne de idénre már esélytelen szinte. Lehet megköveztek érte de nekem mondjuk ebből a választékból a pianonova nagyon jónak tűnt mint laikus. A hangja nem volt olyan erőteljes de a mechanikája az nagyon jónak tűnt. Sajnos a komolyabb zongorákból már nem volt! A használt piacon se volt szerencsém mindkét korg elkelt, mondjuk istenigazából szinte minden használt lekerült  a netről amit eddig kinéztem! Eddig minden segítséget köszönök. 

Ha bárkinek van tapasztalata a pianonova ec11, Kurzweil m90, pr v03 ne tartsa magában kérem !

Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3084

Hát sajnos még tudatlan vagyok a témában, mivel még élőben nem láttam egyet se ill. nem próbáltam. Így csak a bolt készletéből szemezgettem párat. De már jobban várom szerintem mint a fiam a holnapi napot, hogy végre kipróbálhassak egy párat. Nem tartom kizártnak, hogy vele együtt én is tanulok kicsit, sosincs késő tanulni valami újat.

Előzmény: Törölt nick (3083)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.17 0 1 3083

Korg LP180 és LP380 az ég és föld, más a billentyűzete.

Előzmény: Juhász-AV (3078)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3082

Hát sok lehetőség nincs marketplace a facebookon. különböző csoportok. jofogás! meg google hangszerboltok keresése tőbben árulnak használtat is. Én legalábbis ezt lesem eddig.

Előzmény: Törölt nick (3080)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3081

Köszi. Elvileg a hangszerboltban van ahol javítással is foglalkoznak, garanciát is ők vállalnak rá 1 évet! De holnap kiderül milyen az eladó, ez a leghosszabb karanténnapom azt hiszem! És mellesleg a szekszárdi 380 ast is meg szeretném nézni ha már itt van a közelben.

Előzmény: djuice (3079)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3080

Nézegetem most én is a használt digit zongorákat. Merjek használtat venni, ha úgy adódik? Egyelőre csak a jofogason találtam, de nézegetem, hol érdemes még.

djuice Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3079

A C540 igaz régi, de RH3 mechanikás már, mint az LP380 is. Még a klasszikusabb "cabinet piano" vagy magyarosabban kompakt zongora stílust tükrözi, de hangban valami "Real Piano Experience" hangzás élményt emlegetnek már nála. (hangonként 4 dinamikarétegben vett zongoraminták, kiegészítő zörejek, mint kalapácshang, húrrezonancia szimuláció, stb) lényegében azokban az években jelentek meg a Korg egyéb hangszereiben is, de ezt leginkább a puding próbája dönti el, mennyire fogyasztható manapság más modellekhez képest...

USB-t is tud pc-hez kötni, tehát még jól is járhatzok vele, ha nincs baja.

 

Jó próbálkozást!

Előzmény: Juhász-AV (3078)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3078

Igen gondolom a bolt vállalja rá a garit, ez is a Lanet hangszernél van! Facebook-on néztem a hirdetéseit. elég nagy az árukészlete. De holnap meglátom átmegyünk és megnézzük. Elvileg zenélnek és hangszerjavítással is foglalkoznak, ezért gondolom érdekesnek. A c540 felejtős ezek szerint? Korg LP180 új  hangszer, Yamaha Clavinova 23,Korg EC150,Roland HP101e, ezek szúrtak szemet így elsőre.

Előzmény: djuice (3077)
djuice Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3077

C540 garival???

2008-as hangszer!

Előzmény: Juhász-AV (3076)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3076

Nem hónapokra gondoltam csak, hogy nem a fa alá kerül esetleg, hanem megvárom a köv fizetést. De a történethez hozzátartozik, hoy múlt héten amikor kiengedtek a kórházból, a nagyfiam a suli után jött és mondta, hogy tanult egy új zenét!Megmutatja Nekem erre elővett egy rajzolt zongora billentyűt amin eljátszotta a számot!Szóval egyenlőre fejben gyakorol! Ez volt a pillanat ami eldöntötte, hogy mindenképp kap egy zongorát! Csak ugye Én még karanténban vagyok, és még össze kell szednem magam! Így elmélyültem, az online infószerzésbe, hogy milyet mennyiért stb. Így jutottam idáig! És tényleg köszönöm a segítséget igazán hasznos!

 

Visszatérve a vásárlásra találtam egy korg c 540est garival hasonló árban mint 380!Leírás alapján elég jónak tűnik!

Előzmény: djuice (3074)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.17 0 1 3075

Ha mar nem uj, a FB Marketplace-t is erdemes nezegetni. Ott is rengeteg jo vetel van. Sokszor akar hyakorlatilag uj hangszerek.

Előzmény: Juhász-AV (3070)
djuice Creative Commons License 2021.12.17 0 0 3074

Az oké, hogy vártok, de ha a gyerek már ½ éve tanul, min gyakorol most?

Előzmény: Juhász-AV (3073)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3073

Nagyon köszönöm tanácsok megjegyezve, már nagyon várom, hogy legyen egy.(lehet jobban mint a nagyfiam)A korgot is biztos megnézem, Szekszárd itt van mellettünk. Még a múlt héten lecsúsztam egy clavinova 320 ról ami nekem nagyon tetszett.mindenképp megnézünk párat, hogy legyen egy kis tapasztalat. Hosszú távon, gondolkodom és inkább  várok ha kell de egy jó hangszert szeretnék amiben mindenki az örömét leli.

 

 

 

 

 

Előzmény: djuice (3071)
djuice Creative Commons License 2021.12.16 0 1 3072

Javítás!

Én egyszerűen beírtam, hogy: "digitális zongora" éhangszer, hanem audio eszközök / egyéb és kiszűrtem az értelmesebbeket.

A touchpad kicsit megviccelt és utólag nem lehet módosítani amit elküldtem...

Előzmény: djuice (3071)
djuice Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3071

Én egyszerűen beírtam, hogy: "digitális zongora" éhangszer, hanem audio eszközök / egyéb s kiszűrtem az értelmesebbeket. :)

Igen, a jófogás keresőjét egyébként nem árt ismerni, mert van hogy pl. nem is hangszerek kategóriában hirdetnek, hanem audio-video eszközök / egyéb alatt hangszert is. De amúgy globálisan keresve így is kihozta, hogy "digitális zongora", vagy ha csak annyit írnánk hogy: "Korg". Csak épp ha mondjuk elírják a hirdetés címét (Korg helyett mondjuk Krog) akkor az tuti kiesik a találatokból. És érdemes alul azt is kipipálni legtöbbször, hogy a hirdetések szövegében is keressen...

 

A hangszerboltban is fogtok használtat, bizományba beadottat találni, s így még az eredeti tulajjal való kapcsolat, találkozás se jöhet létre. Az egyik LP380-at pl. egy hölgy hirdeti. Ha kipróbálja az ember a helyszínen, kis hangerőn, nagy hangerőn is szól szépen, nem csörög, nem zörög, nem torzít a hangja, a billentyűket végigütögetve nem zötyögnek, nem adnak feltűnő hangokat (kattanás, törésre utaló zörejek), úgy általában nem verik ezeket szét lakásban, vigyáznak rájuk. Ellenben mondjuk fellépésre hordott hangszerekkel, amit ütnek vágnak, de mondjuk azokon meg is látszik már ez az ajtóból is.

Valamint körbenézve alul-felül, nincs-e nagyobb leverődés, sérülés, repedés leejtésből, borulásból adódóan, akkor valószínűleg 99%-ban oké egy hangszer. 1 dolgot nem lehet szétszedés nélkül megállapítani hangszereknél, hogy nem-e borítottak bele korábban kólát, kávét, kakaót stb... (akár egy gyerek is véletlenül) :)

 

A gagyi márkáktól tartózkodnék! Korg, Roland, Yamaha, (Kawai), csak ezekben szabad gondolkodni ezen a szinten!!!

Előzmény: Juhász-AV (3070)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3070

Köszönöm.  Napok óta nézem a jófogást de a Szekszárdi rolandot nen dobta fel nekem. A paksi a bolt amit írtam, a hétvégén megyünk oda. Ott lesz lehetőség kipróbálni, egy pár darabot. Használtaktól kicsit tartok,  van esetleg olyan amire fontos figyelni a vásárlásnál? Nagyon kevés infót találni ilyenekről. Mondjuk az új olcsóbb kategóriás modellekről  sincs szinte semmi. Úgy gondolom nagy fába vágtam a fejszém! 

Előzmény: djuice (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3069

A fene, túl korán megvettem a rolandot.....

Előzmény: djuice (3068)
djuice Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3068
Előzmény: Juhász-AV (3066)
djuice Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3067
Előzmény: Juhász-AV (3066)
Juhász-AV Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3066

Köszönöm.Hát igen ebben az árban az ajánlott nevekből legalábbis amiket olvastam nem sok van.  Muzikeren nézelődtem pár zongora https://www.muziker.hu/product_comparisons/aa4ccef8a4 után ismerős ajánlotta a pianonovat . hétvégén ha sikerül elmegyünk a Lanet hangszerbe a közelünkben ott a legnagyobb a készlet és használt is van. ha lehet dobozos kivitelt szeretnék.Én nem sokat értek hozzá, de látom, hogy mennyire szeret menni zongorázni és ugye az ember szeretné segíteni a gyermekét ahogy csak tudja. Nagy böngészések közepedte még ez tűnt jónak https://www.hangszerdiszkont.hu/yamaha-ydp-144-b-digitalis-zongora-szett-paddal-es-fejhallgatoval-3-honap-applikacios-oktatas. Mindjárt itt a Karácsony lehet még csoda, és rak fel valaki egy jóáras clavinovát. :D

Előzmény: djuice (3065)
djuice Creative Commons License 2021.12.16 0 1 3065

Roland FP10 

Korg D1 

Yamaha P45 választható jellemzően 200-ig.

Picivel drágábban esetleg a Kawai ES110-et szokták még említeni.

Részletre vásárlás lehetőségét nézve azonban inkább egy Korg LP380-ban gondoljodnek mégis! (még több pénzért jóval többet is ad! pl. bútor kivitel, pedálok, kategóriájában már komolyabbnak tekinthető beépített hangrendszer, jó billentés, ami megérheti a néhány tízezerrel magasabb vételárat!)

 

 

Előzmény: Juhász-AV (3063)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2021.12.16 0 0 3064

Van ízlésük :)

 

A Korg mellett a Kawai-t érdemes kipróbálni (különösen: CN-29, KDP-120) sajnos a kipróbálási lehetőség a Kawai esetében igen korlátozott.

Előzmény: Törölt nick (3061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!