nem tudom volt-e már, de az újra megnyilt Déryné jó, nagyon jó kis hely lett. hangulatos környezet, egyszerű de nagyon jó étlap, aki szereti annak látványkonyha - én dohányzóban ülök, úgyhogy ezt bukom:) - szivarszoba kandallóval, borospince. kedvesek, kicsit szétszórtak, de igyekeznek. hárman vacsoráztunk, mindenki elégedett volt.
Ez a kiszolgálási diffúzió nem valamiféle koncepció a Klasszban? Hozzánk se jött oda kétszer egymás után ugyanaz a pincér, és találkoztunk az összes pincérrel az asztalunknál, pedig nem volt teljesen tele az étterem. Viszont a változó pincérek nem kevertek össze és nem felejtettek el semmit.
Lehet, hogy túlságosan negatív kicsengésű volt az írásom, de úgy áltam hozzá, hogy Krízia szintű helyre mentünk be. A kacsamájnál megjegyeztem, hogy "nekem" túl nyers volt, de ez ugye olyan mint a marhasteak ki hogyan szereti /a "jól átsütve" az már más kategória :-) /. A felszolgálással is inkább az volt a gondom, hogy jóformán nem volt vendég rajtunk kívül. Ha teltháznál elkevernek ezt-azt annyi baj legyen (az is igaz, hogy attól függ milyen elvárással esik be az ember). Még próbálkozunk véle.
Más. Elsétáltam Ó utcában Segal étterme mellett és tök üres volt, valamint nem igazán láttam nyitvatartást kiírva, csak egy jó nagy üvegmatricát, hogy itt mi is fog nyílni. Közben ezen a topicon olvastam volt, hogy már megnyílt. A honlapjukon is novemberi (2007) nyitás volt meghirdetve egy horrorisztikus nyitvatartási idővel (07:00 - 02:00). Én 16 óra magasságában sétáltam arra.
A mai nap folyamán vacsoráztunk a Klasszban.A felszolgálók valóban fejetlenül rohangáltak a placcon,minket is 3 pincér szolgált ki. gyakori probléma ez náluk!A lényeg viszont az ,hogy az egyik dolog a kacsamáj amiért a klasszba járunk!Külseje aranybarnára sült a belseje pedig krémes volt,pont ahogy szeretjük!A hagymalekvár és a tokaji is a helyén volt!
A mellettünk lévő asztalnál ülő külföldiek egy pohár bort küldtek a szakácsoknak,ők az ablakhoz álltak és integettek nekik....igen ezt szeretem van varázsa a helynek!
"Friss kecskesajt, pisztáciás keksszel tokaji mártásban - ez teli találat, mindkettőnknek nagyon ízlet."
Ez az alapvetően elronthatatlan fogások rendjébe tartozik, ami minden kicsit is iskolázott ínynél garantált siker, kell, hogy legyen. Ennek ellenére a mai viszonyok mellett biztos, hogy megérdemelhette a dicséreted. Ami emelkedetté teheti ezt a fogást az a keksz, illetve a kesz textúrája, roppanóssága, pirítottsága, pisztációs lecsengés. A másik kettő mindenképpen hozza a formáját. Milyen volt a kesz?
"Kacsacomb májával krumplipürével - Bár nem az én ízlésemnek megfelelően volt sütve a kacsamáj, de ezt embere vállogatja."
Ilyen nincs. A chéfnek tudnia kell, hogy milyen a közízlés. Ha a kompozíciójában ettől szándékosan eltér, akkor a pincérnek tudatnia kell és megkérdezni a véleményed, valamint alternatívákat felállítani. Ha csak szimplán hanyag volt a chéf az már nagyobb baj. A leírás inkább az utóbbit valószinűsíti.
Az, hogy Uruguayban a spanyol után az olasz bevándorlók száma volt a legnagyobb, ezért az olasz konyhát anyanyelvtől függetlenül a saját nemzeti konyhájuknak tartják. A lakosság kb. fele büszkélkedhet olasz felmenőkkel.
Klassz, alapvetően pozitiv hozzászólásokat kapott eddig. Ma volt szerencsém kedves feleségemmel meglátogatni késő délután. Gondolkodtam ebbe a Topicba írjak, vagy a "negativ"-ba. Mégis inkább itt teszem meg, mert annyira nem szörnyű, csak többet vártam. Alaphelyzet, rajtunk kívül még 2 asztalnál vendég + 3 pincér
Kezdeném a negatívumokkal:
1. Pincér fogadja a kedves vendéget, ez jó, de ha már úgy sincs egyéb dolga a hölgyről kabát lesegítés?
2. Asztalon a terítő szerintem nem mai frissességű.
3. Mások is írták, miért 3 pincér szolgál ki? Össze is keverték a megrendeléseket.
4. Jérce supreme ropogós bundája, nem csak ropogott, hanem túl sütött volt (magyarul jó néhány helyen égett volt az íze)
Fogyasztás:
Jérce supreme ropogós bundában, ruccola salátával és majonézes burgonyával
Kacsacomb májával krumplipürével - Bár nem az én ízlésemnek megfelelően volt sütve a kacsamáj, de ezt embere vállogatja. Én kicsit tovább sütöttem volna és kisebb tűzön. Mert nekem túl nyers volt a közepe, a külseje meg kicsit keserű
Narancs Brulée - finom volt
Friss kecskesajt, pisztáciás keksszel tokaji mártásban - ez teli találat, mindkettőnknek nagyon ízlet.
+ 2 ásv. víz., 1 presszó kávé és egy hosszú kávé
Nem vagyok nagy étterem szakértő, de hosszú kávéhoz ha tejet kínálnak az miért nem forró?
Összeg:6.930 + borravaló
Időközben jöttek még egy asztalhoz külföldiek, akik szép anyanyelvemet nem beszélik. A pincérek őket is szépen sorban meglátogatták és mindegyik bepróbálkozott magyarul. Belváros, üresneknek nevezhető étterem - a pincérek folyamatosan beszélgetnek egymással, akkor miért nem adják át az információt egymásnak a vendégekről? Elmenéskor se bú, se bá!
Mennyire jó az Alabárdos? Azért kérdem, mert árban elég fájdalmas. Egyszer nyáron ki akartuk próbálni kettesben, de az étlap tanulmányozása után máshová mentünk a Várban, mert kevésnek ítéltem a nálam levő pénzt.
először is mindenkinek BUÉk, másodszor köszönöm a hozzászólásokat, ajánlatokat, szépen felirogattam őket, és elkezdhetünk mazsolázni a kollégákkal...(bár most azt hallottam, hogy "csak" nyolcan jönnek majd, és nagyon gondolkodnak, hogy a lengyel vagy a budapesti részleget látogassák-e - remélem az előbbi mellett döntenek...;)))))
Még jó, hogy mondtátok, hogy az indiai pasas nagy valószínűséggel vegetariánus, tutira elfelejtettük volna...:)))))))))
Nagyon rég nem voltam, még nem olvastam vissza. De könyörgöm láttátok, hogy a kis Gerbeaud-ból förtelmes onix étterem lett???????????????? Téboly! (Ezzel nem a szerencsétlen zserbót magasztalom, de így esélye se lesz, hogy bármi történhessen vele) 150 év kampó.