Keresés

Részletes keresés

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2995

szia katt2!

 

megkerdezhetem Neked, h szuperal a nagylabujjad? Kezdetektol mozog, mozgatod es most mennyire hajlik?

koszi

Előzmény: katt2 (2992)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2994

azt mondod a talpdagadas miatt nem ernek le az ujjaim a foldre? Remelem igy van. En arra gondoltam, h megemelkedett a mutettol a boltozat es azert, de rem nem, mert igy nem fogok beferni cipobe. A nagylabujjamat sajnos csak tegnap ota merem mozgatni, hat nem is hajlik ugy mint reg, meg most se nagyon merem annyira hajlitani. Neked ugy hajlik, mint regen?

az en kezelocipom is nagy, pedig 38 as labra s-t vettem, de azert jo igy is.

Előzmény: krokidoki (2991)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2993

és a csavart mikor veszik ki??

Előzmény: katt2 (2992)
katt2 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2992

Szia!

Első 4 nap volt olyan,hogy szinte egyáltalán nem terheltem,  fekvés felpolcolva,max. wc,de az is segítséggel. Aztán egy két lépés sarkon vagy talpélen, járókerettel. Aztán anélkül. Egyszer csak azt vettem észre,hogy elég bátran közlekedek a házban, persze óvatosan.Kb. 10 nap után kezdtem el terhelgetni a jobb lábamat. Minden nap kicsit többet.

Egyébként dagad most is,estére elég csúnya.

Gondolkoztam azon ,mi van ha jobban terhelem?  Ha jobban fájna,úgysem használnám így,az orvosom a fokozatosságot hangsúlyozta ki. Az megvolt.

Talpélen sem volt jó menni, két nap után a kisujjamnál jelentkezett egy kis bütyök. Na ,nem, csöbörből vödörbe,ezt nem akartam, úgyhogy próbáltam inkább talpon járni úgy, hogy nem nehezkedtem az ujjaimra.

Egyébként nekem is azt mondta a doki,műtét közben dönti el, mit is kezd a jobb lábammal. A bal egyértelműen csavarosnak indult.

Összességében rosszabbra számítottam.Szép nem lesz a lábam(sose volt az, kicsi és széles lábfejem van)de legalább nem torzítja el az a két hatalmas bütyök,ami már a 2. ujjamra is ránőtt és fájt miatta az is.

5 héttel vagyok műtét után, bicegve megyek ugyan de majd lesz ez jobb is. Ma végre vezettem is!!Ősszel tudok cipőt felvenni, nem kell 2 számmal nagyobbat hordanom.

Kímélem még, délelőtt megcsinálom a dolgaimat, délután jobbára pihentetem.

 

 

Előzmény: krokidoki (2990)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2991

Szia!

 

Tegnap miután nem bírtam tovább a szét hullott kötést lecseréltem , akkor csináltam a képeket is . Nekem is így be van dagadva a talpam. az biztos idővel leapad majd , ne izgul ! Már csak az a kérdés , hogy az is mennyi idő. Én néha nagyon jól viselem de néha nagyon türelmetlen vagyok. A csavart októberben fogják kivenni az kb. 1cm -es vágással jár helyi érzéstelenítéssel . Azt hallottam , hogy az kellemetlenebb mint a műtét utáni nap. Nekem tuti nem hagynák bent , nem is volt róla szó. Te tényleg csak a varratszedés után mozgattad meg a lábujjaid ??? Én van ,hogy arra ébredek éjjel , hogy mozgatom őket álmomban és nagyon fáj. :))

Előzmény: LaurenC. (2987)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2990

Szia!

 

Én nem a méret miatt csináltattam meg , ha a szépség lett volna csak akkor leélem az életem vele:)  de a bal lábam kb. 1 éve kezdett egyre sűrűbben begyulladni és nyugalmi helyzetben is mindig tudtam ,hogy van bal lábam ( fájt) A kezelő cipő nekem is nagy szerintem pedig "S"-es és 38-as a lábam. Úgy volt , hogy a jobb lábamból nekem is csak faragni fognak de műtét közben meggondolta magát a doki . Lehet ,hogy nem akart többet találkozni velem ezért inkább gyorsan megcsinálta azt is alaposabban :)))  na jó ez csak vicc. Én is örülök , hogy túl vagyok mind a kettőn egyszerre. Nekem is napi parám , hogy nem e terhelem túl . te mondjuk az első héten miket csináltál vele???  pl. wc-oda-vissza vagy esetleg a konyhában tevékenykedtél már ???? csatolok még egy képet a bal lábamról az volt nekem a rosszabb.

Előzmény: katt2 (2989)
katt2 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2989

Szia!

Június 13-án műtötték mindkét lábam.A balt csavarozni kellett ,a jobb lábamról  "csak"  lefaragták a bütyköt.Egyszerre akartam a kettőt,mivel én nem vállaltam be a kétszeri lábadozást meg az egyéb macerát.A feltöltött képeket nézve meg kell mondanom,hogy az én bütykeim hatalmasak voltak.Talán azért tűnik most úgy,hogy mintha egy kicsi maradt is volna, persze dagad még mindkét lábam.Az első pár nap nehéz volt, nem volt ugye ép láb, de ki lehetett bírni. Azóta napról napra könnyebb,ma már vezettem is.Rá tudok állni már mindkét lábamra,de óvatosan teszem.Napközben pihentetem többször, viszont fokozatosan terhelem.Én eleitől kezdve attól félek,túl gyorsan kezdem el használni, de úgy gondolom abból baj nem lehet.A csavarnak már rögzülnie kellett,meg minden más egyébnek is.

Zokniban jártam az elején(már amennyit jártam)Egy hete vettem egy szilikon szandált, lábujj között van a pánt, van a saroknál is.Nagyon kényelmes!!!!!!A kezelőcipőből a legkisebb méret "S", az nekem nagy volt,semmit nem segített.Szívesen válaszolok mindenre,amire tudok. További gyógyulást.

Előzmény: krokidoki (2971)
bzsüsz Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2988

Sziasztok!

 

Szeretnék érdeklődni, van-e valakinek 36-os méretben eladó kezelőcipője? Egy darab kellene csak. Helyileg mi közel lakunk Veszprémhez. Esetleg valaki környékbeli tudna segíteni?

Köszönöm szépen előre is!

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2987

szep lett a Tied is! Azt mondta a dokim az a fontos, hogy megorizzuk ezt az allapotot. Ket het mulva majd hasznalom alvaskor a butyokeltavolito sint is. nekem is ket vagas van egy labon, a szalagatkotes miatt. Nekem is tt faj, ahol irtad, sajnos mert ott a csavar....nekem, ha nem okoz kesobb panaszt benn is fog maradni, de sztem jo lenne majd kiszedni max hat honap mulva.Te csavaroddal mi lesz? 

Tegnap ota viszont kicsit nehezebb lenn tartani a labam, kicsit hianyzik a fasli, lehet veszek magamnak, h neha feltegyem mert egyenlore segit.

 

Azt vettem eszre , hogy elegge megemelkedett a labujjam alatti resz, ezert a labujjaim nem ernek le egyenlore. A mellekelt kepen lehet latni, hogy felfele allnak. ez mitol lehet? Igy nehez lesz cipobe bujni, remelem majd valamennyire visszamennek es kozelitenek a talajra.

Előzmény: krokidoki (2982)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2986

na még egy próbálkozás , meg írhatná valaki ,hogyan lehet hozzászólást törölni , mivel a sikertelen képfeltöltéssel ment fel egy-két felesleges hozzászólás.

Előzmény: LaurenC. (2981)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2985

talán most

Előzmény: LaurenC. (2981)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2984

talán most sikerül

Előzmény: LaurenC. (2981)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2983

ilyen volt és ilyen lett, szerintem sokkal jobban néz ki bár ez csak másodlagos mert a szépség része miatt soha nem csináltattam volna meg.

Előzmény: krokidoki (2982)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.18 0 0 2982

Jó reggelt! Vissza olvastam a bejegyzéseket és megnéztem a képeket , nagyon szép lett a lábad. Én 33 éves vagyok kettő gyerkőccel és a nyár a nyugisabb időszak a munkámban azért vártam meg ezt az évszakot. Már február óta tudtam az időpontot és így tudtam mozgósítani a nagyszülőket ,hogy nyaraltassák a gyerekeket míg én itthon henyélek :))  Ennek az eredménye az is ,hogy egy kieséssel túl akartam lenni mind kettő lábamon. Ill. a doki azt mondta ,hogy a jobb lábamat csak megfaragja mert nem olyan vészes , aztán belülről még sem volt túl jó állapotú így lett mindkettő vágva-csavarozva.

Valóban a dupla láb miatt kicsit nehézkes volt az első kettő nap de most azt gondolom ,hogy megérte. Ill. nekem a bal lábam olyan rég óta fájt és heti szinten gyulladt be , hogy már most megváltás az új lábam. kb. 26 éves korom óta odáztam ezt a problémát de a fájdalom olyan kellemetlen volt és meghatározta a minden napjaimat ,hogy most szántam rá magam. Ha tudtam volna ,hogy ez a műtét nem is olyan vészes tuti sokkal előbb rászánom magam.

Engem Székesfehérváron műtöttek , Dr. Szabó Gábor. Nem beszélt róla ,hogy meddig - hogy-merre .....annyit mondott , hogy 25.-én vár varrat szedésre , addig pedig pihenjek. Remélem az aug. második hétvégéjén már járhatok rendes cipőben , mert ez a kezelő cipő nem életem legszebb cipője :)) A doki szerint 6 hét után lehet vele dolgozni bár szerintem ez attól is függ ,hogy ki mit dolgozik. Ma reggelre kicsit hasogat az a csont ami a nagy láb ujj alatt fut a lábfejben . neked az szokott fájni?? küldök képeket előtte - utána állapotról.

Előzmény: LaurenC. (2981)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2981

semmi gond szivesen elmondom, mi van velem es masok is erdekelnek :) engem tatan mutottek a kastelypark klinikan, amugy pesti vagyok, csak az orvsom ott tudott tb alapon muteni, mert itt pesten csak draga helyen tudott volna.

egy hetig mankoztam, mert nekem is fajt a kezelocipo hordasa, talpelen nem merek most se menni. Sztem egy het utan terj ra a kezelocipore, mert biztonsagosabb, nehogy rosszul lepjel egyszer nelkule. Hat a faslitol megorultem en is, mar, jo hogy lenn van, koszos volt es szakadt nagyon, neha rahutam egy elol levagott zoknit, de ugy meg meleg volt. Estenkent jegzselevel hutom amugy a tappancsom, mert jol esik. Korabbi bejegyzesembe talalsz kepet a varratokrol is, ha erdekel.

bator vagy, hogy bevallaltad a ket labat egyszerre, en nem mertem es bevallom nagy tamasz a masik laban, anelkul nem tudom, hogy birnam a mozgast. De igy sajna majd vmikor azt is meg kell csinaltatni, de egyenlore orulok, ha a mostanival minden ok lesz. 

Teged hol mutottek? Mikortol tudsz majd rendes cipot hordani Es dolgozni menni?Mondta a dokid esetleg? Kivancsi vagyok masnak mit mondtak. Koszi

Előzmény: krokidoki (2980)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2980

Szia!

 

Köszönöm ,hogy írtál és a képet is. Nagyon megnyugtattál mert aggódtam ,hogy nem fáj csak zsibbad , azt hittem ez baj.

 

Téged ,hol műtöttek? A kép alapján ugyan olyan kezelő cipőm van mint neked, amit most még nem tudok hordani mert nagyon nehéznek érzem és nyomja a varratot. Te mióta hordod?? Én külső talp élen viszont egész jól közlekedem. vagy az baj lehet ,hogy így járok?? A dokihoz 25.én pénteken kell vissza mennem varrat szedésre de a kötésem már darabokra hullott. neked kibírta a kötés  a kettő hetet??? vagy lecserélted időközben??

 

Bocs a sok kérdésért csak úgy megörültem ,hogy valaki ugyan azon eset át mint én és előttem járva több tapasztalattal rendelkezik :)))

Előzmény: LaurenC. (2979)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2979

Csak sikerult feltolteni :)

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2978

Szoval ilyen most.

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2977

szia Keokidoki!

 

Nekem most ket het utan van az, hogy nem zsibbad mar annyira a labam, de most is pocolom meg, de legalabb ki tudok menni mosdoba durva zsibbadas nelkul. A nagylabujjamat ma mozgattam eloszor, mozog, de egyenlore csak kis szogben merem. nekem nem furcsa sajatomenek erzem. amugy meg most is sokszor szuro fajdalmam van, meg luktetni is szokott. Ket nap mulva vehetm le a tapaszt. Csak a tapasz alatt a varrat helyenel duzzadt a labam es ott lilas is Egyenlore.  most ilyen, ket nap mulva vehetem le a tapaszokat.

Előzmény: krokidoki (2976)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2976

Szia!

 

sajnos tanáccsal nem szolgálhatok mert előtted vagyok egy héttel , engem 11.én műtöttek és ugyan ezen estem át.

mind kettő lábam fekve felpocolva is zsibbad nem mindig de sokszor. neked volt ilyen tünteted??  nekem a nagy ujjaim olyan mintha nem az enyém lenne , ilyen volt nálad ???? ezt leszámítva tudom őket mozgatni egy kicsit .

Előzmény: LaurenC. (2975)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2975

sziasztok!

Ma voltam varratszedesen, ket hete mutottek, csavarozas,szalagatkotes+butyok lefaragas volt. azt mondta a doki, meg ket hetig kell hordanom a kezelocipot, utan pedig mutettol szamitott negy het mulva hordhatok rendes cipot is. egyenlore nem tudom elkepzelni, h rendes cipoben jarjak. ti mikortol hagytatok el a kezelocipot?

fructisa Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2974

Szia!

 

Te beszéltél már orvossal a műtét miatt? Választottál már dokit? Neked mit javasoltak? Email címem: fructis@yahoo.com

Előzmény: Törölt nick (2973)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2973

Szia fructisa! De jó, hogy írtál! Köszi szépen! Küldd már el kérlek az email címedet, és írok neked ott :)

Előzmény: fructisa (2970)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2972

Sziasztok!

 

juli.11.-én műtöttek , mind kettő lábamat vágták- csavarozták ! az első kettő nap fájdalmas volt de nem elviselhetetlen , inkább kellemetlen mert wc-re nem tudtam elmenni egyedül. A harmadik naptól nincsenek fájdalmaim csak a zsibbadás ami kellemetlen érzés.
Minden ujjamat tudom mozgatni egy kicsit de a kettő nagy láb ujjal olyan mintha nem az enyém lenne .

Tapasztalatokat szeretnék kérni , hogy ez normális érzés e , mármint a zsibbadás és az idegen ujj érzése?? 

Már mászkálok a lakásban de külső talp élen mert a kezelő cipő nehéz és kényelmetlen számomra.

krokidoki Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2971

Szia!

 

Neked mind kettő lábadat megcsinálták??  faragás - csavarozás is volt??  én ma vagyok 6 napos és jó lenne egy kettő kérdésemre a válasz egy olyan áldozódtól aki ezen már átesett :)

Előzmény: katt2 (2851)
fructisa Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2970

Szia!

 

Május óta most olvasom újra a fórumot, ezért csak most láttam, hogy írtál nekem. :) Én két orvosnak mutattam meg a lábam, mindkettőt egyszerre szeretném megműttetni, mert nem akarok kétszer hiányozni a munkából. Az egyik Dr. Mády Ferenc az Ortopédiai klinikán, a másik Dr. Böröcz István a Honvéd kórházból. Mády doktor gerincbe érzéstelenítéssel dolgozik, szerinte csak le kell vágni a bütykömet, és kész, gyógyulási idő 4 hét. Böröcz doktor helyi érzéstelenítést használ, ő levágja a bütyköt, elvágja a csontot, egyenesbe állítja és megcsavarozza, amit 3 hónap múlva vesz ki, gyógyulási idő 6 hét. Fórumozók és ismerősök tapasztalatai alapján én utóbbit választom, mert jobban bízok a csavarozós megoldásban, szeptemberben lesz a műtétem.

Előzmény: Törölt nick (2778)
lemarcsi55 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 2969

Kedves Mackóbogár!

 

Ez jó hír, hogy a röntgenfelvétel jót mutat a Lábad állapotáról.

Hát nagyon erős vagy. Amin átmentél, és ami még Rád vár , nem mindenki tudná végigcsinálni.

Én is bevállaltam egyszerre a két lábam, le is robbantottak vele rendesen. Igaz ez már jórészt mögöttem van.

Most már úgy ahogy járnék, csak nincs mibe. Mondhatja nekem az orvosom 

hogy "tessék most már magasabb sarkúba járni." cc... De mégis hogy? Nem igaz? 

Jobbulást, kitartást kívánok.

Előzmény: Mackóbogár (2967)
kittinemeth Creative Commons License 2014.07.16 0 0 2968

Szia Timi. Annyira vigyáztam vele hogy egyszer sem álltam talpra meg szinte végig itthon voltam vele... lehet erre gondolt a doki...

Előzmény: Törölt nick (2964)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.07.16 0 0 2967

Kedves Lemarcsi55!

 

a munkahelyem nekem is fog egy hátast dobni, az biztos, a sportcipőbe is csak nagy nehezen nyugodtak bele :-) Ehhez képest a plüsspapucs tök gáz, de majd meglátjuk. Télen oké, van az a jó széles orrú, puha csizma - én csak yeti csizmának hívom - , az tuti jó lesz, de hát hol van még a tél ? :-)))

Amúgy a tegnapi röntgenen minden oké volt, most már mehetek teljes talpon (ha bírnék, de nem megy, mert annyira fáj a talpam), a kis fém, ami bent maradt, az a helyén van. Már csak a következő műtét időpontja gáz...mert ugyan előjegyeztek rá május elején, de még mindig nem hívtak, hogy mikor lesz. Azt mondta a doki, hogy megsürgeti, nehogy már a lista végére tegyenek,mert az január :-( Igazság szerint úgy készültem lelkileg, hogy egy az egyben letudom a lábankénti 2 műtétet egy füst alatt, egymás után. Most erősen imádkozom, hogy így is legyen.

Előzmény: lemarcsi55 (2966)
lemarcsi55 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 2966

Kedves Mackóbogár!

Köszönöm hogy segítesz. Hát ma megint vettem egy csukát, szó szerint az.  Műanyag klumpa szőrmével bélelve. Na hát ez sem lesz jó már látom. Még jó hogy ez nem volt drága.

Igazad lesz hogy csak valami plüss dolog jöhet csak be Nálam is. Na nem tudom mit szólnak majd a munkahelyen hozzá.

Holnap megint elvitetem magam beszerző körútra. Most a Lidl-újságban látok olyat amit Te mondasz.

Ma vagyok hét hetes műtött. Aug. 4-én megyek dolgozni. Most még nem vagyok biztos benne hogy bírni fogom, eléggé strapás.

 

Előzmény: Mackóbogár (2965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!