Keresés

Részletes keresés

Nadzsi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 560
A No Frost az utóbbi évtizedek egyik legjobb újítása a háztartási hűtőknél. A többlet fogyasztás nem valós. Nem jegesednek el az elpárologtatók, így mindig jó hatékonysággal hűtik a szekrényben forgatott levegőt. Ezáltal a hűtőkompresszor is jó hatásfokkal üzemel, végsősoron érdemi fogyasztásnövekedés nincs. Nekem kb. harminc éve van ilyen. A fagyasztót elég néhány évente kipakolni és kitakarítani. Nincs jégvakarás, maga alá vizelés és hasonlók. A hűtő és a fagyasztó belselyében mindenütt  tiszta, száraz érzés. Hosszútávra, nagyobb méretű gépeknél csak ezt érdemes megvenni.
Előzmény: Soká (460)
xabi38 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 559

Electroluxal nekem is nyüszítő hang problémám van ami a motor felől jön, 1 hónapos, kiegyensúlyoztam vízmértékkel, akkor szűnni látszik a hang, de 130 000-ért ez akkor is nagyon gáz... egyébként hűt, node 2009-et írunk, elvárható hogy halk legyen...

 

Korábbi hűzőm is Electrolux volt, semmi baj nem volt vele, hangja is ok volt, mi ez a visszafejlődés???

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.15 0 0 558

sziasztok,

 

néhány hete szombat reggel meghalt a 20 éves zanussi hűtőnk. Gyorsan kellett venni helyette. A MM akkor akciózott az áfa emelés miatt.

szélesség adott volt, igény A+ és inox, alul fagyasztós.

Sok választás nem lévén, Elektrolux ena 38415x hűtőt vettünk.

Nem tudom milyen technológia, gáz (most már tudom) működteti, de a hűtő szabálytalan időközönként ciripen, nyöszörög. Ilyenkor hangosabb a 20 éves zanussinál!

Ennél azért többet vártam 1xx ezerért.

Amúgy a feladatát ellátja.

   

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.10 0 0 557
Most anyáméknak döglött be a hűtőjük (INDESIT) , csak a gond az, hogy lejárt a gari! A hiba megállapítása 8 ezer HUF! Állítólag palást hibás, dugulás van és elszökött szép lassan az anyag, ami biztosítja a hűtést. Nos most azt kellene bebizonyítani, hogy ez gyári hiba. Mert ez az. A hűtő folyamatosan jegesedett, egyre kevésbé hűtött, majd egy leengedést (erre gyanakodott az ember, hogy ez segít) követően gyakorlatilag szobahőmérséklet van a gépben... szegény embert az ág is húzza
Előzmény: Áki52 (550)
KifordítottFiú! Creative Commons License 2009.07.08 0 0 556
Nem rég kb. 1 hete lecseréltük a hűtőnket. Egy Ariston 1921 FW-re

http://www.edigital.hu/Felulfagyasztos_huto/Ariston_NMTM_1921_FW__felulfagyasztos_hutoszekreny-p46685.html

Vásárlás előtt sokat olvastunk fórumokat, hogy hol mit ajánlanak. Ezért gondoltam én is megosztom a tapasztalatokat.

Aztán végül is emellett tettük le a voksunkat. Azért, mert árban sem olyan nagyon sok és méretben is hatalmas. Az első napokban kellett tekergetnem a beállító tárcsákat, hogy jó legyen. (Mindegyik hűtőtérnek van sajátja. Bár 1 kompresszoros a hűtő) Gyárilag ajánlanak egy beállítást ahol a legjobb fogyasztás/hideg jöhet létre. Természetesen ebben annyira nem bízom, de a fagyasztónál ez az „I care” funkció a hármas helyén pihen. Még nem kísérleteztem a kettessel, de megpróbálom hátha ritkábban nyitogatott időszakban……

Szóval ezzel a beállítással sikerült egy kb. -18 fokos hőmérsékletet elérni. Ami szerintem nem rossz. Természetesen nincs tele a fagyi. Inkább csak lézeng benne pár fagyasztott cucc. A hőmérséklet mérésére egy a HACCP szabvány és az ÁNTSZ által is elfogadott hagyományos hőmérőt használok. Ezen persze nem olvasható le a pontos érték, de tökéletesen működik +30 és -30 között. A sima hűtőtér beállító tárcsáján is megtalálható az energia takarékos jelölés. Ez valahol a min és a med felírat között van. Első körben gondoltam meglátjuk mit produkál.

Meglepve láttam, hogy ez kb. 8 foknak megfelelő hideget csinál. Ami ha úgy nézzük még elfogadható, de mivel én 4 fok párti vagyok tekertem kicsit, egészen a med-re. Itt pedig azt tapasztaltam, hogy  2 fok körüli értéket sikerült elérni. Úgyhogy a végső beállítás valahol ez „e” után kicsivel. Itt már megkaptam amit akartam.

Eddig teljesen megvagyunk elégedve a hűtőgéppel. Bár tudom, hogy egy hát még nem elég. Ezért majd később fogok még írni a tapasztalataimról.

Még azért megjegyzek pár dolgot amit észre vettem. Azért mert sehol nem találtam felhasználói értékelést az adott típusról. Hátha valakinek segít mellette vagy ellene a döntésben:

Első körben feltűnt hogy hatalmas a sima hűtőtér. Egy nagy család is elfér benne. De az üveg polcok mégis olyan mintha zsúfoltan lennének egymáson. Ez azért nem kellemes, mert ha nagyobb dolgot akarunk belerakni akkor átkell rendezni a polcokat. Adtak hozzá egy rozsdamentes bor tartót is. Amit szintén a polcok között helyezkedik el. Na ezt szerintem sehogy nem lehet jól berakni, mert a lehetőségek elég szűkösek ami a variálhatóságot illeti.

Mi használjuk, ezért bekerült középre De emiatt az alatta lévő polcokat nem lehet rendesen használni. Pl.: egy ötkilós dinnye már nem akart rendesen bemenni a polcra. Viszont a zöldségtároló fiók gond nélkül elnyelte.(Ennek a szellőzése szabályozható egy rostélyon keresztül) Viszont az ajtóban is van üvegtároló rész. Itt rengeteg üveget lehet tartani egy 10darab biztosan elfér. És nem csak fél literesek.

Fent van egy frissentartó rekesz szerűség. Ez a használati utasítás szerint halaknak és egyéb húsoknak a legtökéletesebb hely. Hiszen itt van a leghidegebb a fagyi közelsége miatt. És akár egy hétig is eltarthatjuk benne. Én méricskéltem itt is a hőmérsékletet és nem tapasztaltam külömbséget a többi polchoz képest.

A fagyasztó rész kicsit egyszerű. Van benne egy polc, meg egy gyorsfagyasztó rekesz. Ahova a fagyasztani kívánt dolgokat rakhatjuk átmenetileg.

Ezenkívül még található egy jégkocka készítő rész. És 2 tároló az ajtóban. Ez nem rossz. Van egy kis extra rész. De mivel légbefúvásos az egész hűtő. Azt gondolom, hogy az ajtóban található rekesz alja nem véletlenül lyukacsos. És ha jól megpakoljuk nehezebben áramlik körbe a levegő a hűtőtérben. Úgyhogy én csak végszükség esetén, vagy sör hűtésre fogom használni. :)

Mindent összevetve, a légbefúvásos rendszer elég jó. Bár érdekelne, hogy  honnét veszi a levegőt. (Tippelem, hogy forgatja a hűtőtérben találhatót) És kissé aggódással tölt el, hogy szűrő nincs a gépezetben. Vagy ha van arról nem szól a fáma.  Boldogabb lennék, ha lenne egy álltalam takarítható valami, mert azért csak kerül kosz és por a rendszerbe ez pedig letapad valahol.  Természetesen igyekszem minden ételt és egyebet tisztán betenni, hogy ez minél kisebb gond legyen. De azért tökéletesen csinálni nem lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.05 0 0 555
Ha az alsó rész is no frostos és az árú sem takar el befújó nyílásokat, és a madzag se enged ki túl sok hőt, és a belseje nem jeges és a hómérő megbízható, akkor bátran állíthatom hogy az eset nem normális.
Előzmény: Infomaker (553)
kertiati Creative Commons License 2009.06.30 0 0 554
Amonka: Mail ment az adatlapodon megadott címedre.
Előzmény: Amonka (549)
Infomaker Creative Commons License 2009.06.24 0 0 553
Sziasztok!

LG No Frost fagyasztós hűtővel lenne kérdésem:

Normális az, hogy a mélyhűtő részen nagyon ingadozik a hőmérséklet?

Egy belógatott levegőhőmérséklet mérővel nézem, aminek a madzagja ki van vezetve, és lcd-n mutatja.
Beállított: -18 fok.
Ha megy a kompresszor, és a ventilátor, akkor -18 fok is van, de egy idő után ez felmegy -6 fokra, sőt néha még a mélyhűtő belső hátlapja még mintha meleg is lenne (belül!)

Normális ez szerintetek?

Amikor elindul a hűtés, akkor viszonylag hamar hideget fúj amúgy.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 552
Igen jó fajta szerkezet, mindenféle szempontból, de az italadagolót az első hónap után nemigen fogjátok használni. Cserébe elég sok helyet foglal a belsejéből. Szerintem :)
Előzmény: vadcoca1971 (551)
vadcoca1971 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 551

Sziasztok!

Kinéztem egy hűtőszekrényt, LG GR-F 419 BTQA típusú.

Szerintetek ez jó? Van valakinek ilyenje? Mi a vélemény róla?

Köszi!

Gábor

Áki52 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 550

Még mindig az Indesit szervizt várom!

Ennyit a minőségükről, és ennyit a szolgáltatásukról!!!

 

Előzmény: Áki52 (548)
Amonka Creative Commons License 2009.06.17 0 0 549
Sziasztok!

Szeretnenk hasznalt hutogepet vasarolni. Ha valaki kozulletek le szeretne cserelni regi hutoszekrenyet, szivesen megvasarolnank, csak ne legyen draga, es mukodjon jol.

tovabbi szep esetet
Áki52 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 548

Nekük volt korábban egy Ariston hűtőnk, ami nem volt szép, de legalább nem hűtött! Viszont jó sokat fogyasztott, mert amikor megnéztük fogyasztásmérővel isönként 1000 wattot is, mert nem akart elidulni a motorja!

Megszabadultunk tőle! Most bedöglött egy régi hűtönk (már elég öreg volt) és elmentem venni egy másikat sürgősen! Egy dolog volt fontos, hogy ne Ariston legyen de tudatlan voltam és vettem egy Indesit-et! :( Amikor ásnapra bedöglött, akkor jöttem rá, hogy ez is ugyan az a gyártó. Az, hogy szar a minőseg az egy dolog, de, hogy milyen rossz a garanciális űgyintézés, arról álmodni sem mertem!

Ahhoz, hogy kicseréljem, elöbb a szervizt kell kihívni, de bejelenteni csak munkaidőben lehetett másnap, azok meg majd jönnek valamikor megállapítani, hogy nem mőködik, utána lehet magyd ügyintézni, közben meg minden tönkremegy ebben a melegben! Gondolom egy hét alatt elintéződik a dolog.

Az biztos, hogy ezeket a márkákat nem fogom megvenni és nem is ajánlom senkinek! Az igaz, hogy nem a legdrágábbak, de hát "olcsó húsnak híg a leve"

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 547
Végül én is liebherr-t vettem, CNesf 3033 (30330) a mediamarktban 165ezer, bárhol kerestem 200e felett volt. Azt mondták bevezető ár miatt ennyi. Amikor visszaolvastam, különböző márkáknál/típusoknál arra panaszkodtak egyesek, hogy nem elég hideg stb. Hát ezzel ilyen gond nem hiszem, hogy lesz. A hűtőrészt +1 és +9, a fagyasztót -15 és -32 fok között lehet szabályozni.
Előzmény: Törölt nick (543)
mmilan Creative Commons License 2009.06.15 0 0 546
Hello!

Pár hónapja vettünk Elektrolux hűtőt, és pont azt csinálja, amit Te is írtál (el is neveztük fókának, olyan a hangja; ritkán fordul ez elő, de akkor ritka idegesítő).

Neked a gázcsere végleg megoldotta a problémát (azóta már eltelt egy kis idő)?

Hogyan lehet ezt garanciában elintézni?

Üdv:
Milán
Előzmény: zozomax (488)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 545
Liebherr megbízható márka, meghálálja a befektetést.
Előzmény: kisskeki (544)
kisskeki Creative Commons License 2009.06.06 0 0 544

Hello Hűtőguruk!

 

Új lakásba költözünk és a konyhabútor által behatárolt max hűtőméret elég gázos: 59x173x63 (szé x ma x mé)

Mindenképpen inox előlapút akarok, de eddig csak a Liebherr CUPesf 2721-et találtam ami jónak tűnik és be is fér a helyére. Bár kicsit drága (160Eft), de úgy olvastam, hogy cserébe minőségi és halk!

Valaki esetleg tud olcsóbb megoldásra tippet?

 

Ja és vidéki vagyok, úgy rendelném netről (ebolt), ezzel kapcsolatban van tapasztalat? Nyugodtan megrendelhetem?

 

Köszi! 

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.02 0 0 543
"Továbbá ad egy érdekes susogó hangot, ami, ha a hűtőpanelt kicsit megnyomom (akár egy ujjal is, nem kell nagyon feszegetni) akkor elhallgat és szép csendben duruzsol."
Megoldás: tartsd benyomva :)
vagy keresd meg azt a rezgéscsillapító gumit ami elengedett, és pótold saját kreativitásod, tudásod szerint. lényeg hogy bírja a 50 fokot, és rezgéscsillapító hatása legyen. Ha sokat rezeg, eltörhet a drótháló és elszökik a hűtőrendőr, akarom mondani közeg :)
Sok örömöt a masinádhoz !
Előzmény: wector81 (542)
wector81 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 542

Sziasztok hűtősök!

Nemrég hozzájutottam egy Privileg, de Hajdú gyártmányú, klasszikus H300/115K típusú kombihűtőhöz. Fölül sima hűtőtér, alul 3 fiókos fagyasztó, két kompresszor. Elég régi darab. A fagyasztóval semmi gondom, 4*-os, a kis hőmérője szerint -18C° van benne 1-es fokozaton is, és korrekten dolgozik is. De a hűtőtér gyanúsan sűrűn ki-bekapcsol és gyorsan le is olvad a dér a hűtőpanelről. Továbbá ad egy érdekes susogó hangot, ami, ha a hűtőpanelt kicsit megnyomom (akár egy ujjal is, nem kell nagyon feszegetni) akkor elhallgat és szép csendben duruzsol. Valamint, még ha 4-4,5 fokozaton is van, nem érzek elég hideget benne. Van ezen kívül egy viszonylag új Zanussi hűtőm is, ez kemény 2-es fokozaton megy most, és a hátlapja (ebben már nem külön van a hűtőpanel, hanem ugye beépítve a hátlapba) tartósan deres, nem olvad le. A Hajdúnak mi lehet a baja? Vagy ez a jelenség normális egy ilyen régi hűtőnél? Az előszobaajtót ki se nyitom most, hogy ilyen melegek vannak, mert gyakorlatilag egyfojtában menne a fölső hűtő... Lehet, hogy a gáz van benne elfáradva? Tippeket várok, előre is köszönöm! Üdv_wector

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 541
Ellenvélemény a július 1től +5% ÁFA.
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 540
Szezon, Forint árfolyam miatt nem lenne érdemes inkább augusztus után hűtőt venni?
jancsika 39 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 539
Én is megköszönném ha valaki megmérné a szélességét belülről egy 90 centi széles side by side hűtőnek. Külön a fagyasztót meg a hűtőrészt persze. Erről mi a vélemyény egyébként?
Whirlpool 20RU-D1L
kókusztigris Creative Commons License 2009.05.14 0 0 538
Sziasztok!
Én is épp hűtővásárlás előtt vagyok, egy Bosch (KGV39Y40-t néztem ki élőben, ami minden igényemnek megfelel (kicsit nagy, de keveset fogyaszt, van benne rácsos palacktartó, lehet az ajtajába is pakolni palackot, átlátszóak a fagyasztó ajtajai, No Frost, inox), de a neten nézegettem, és találtam egy - elvileg- ugyanolyan modellt (KGV36Y40) belőle, ami csak 15 cm-rel kisebb, eggyel kevesebb polccal a hűtőtérben és az ajtóban, és kevesebbe is kerül ugye, de egyszerűen nem találok róla képet a neten nyitott állapotban, így meg azért mégse merem megrendelni. :-/
Nincs valakinek épp egy ilyen? :)
Gatinho Creative Commons License 2009.05.11 0 0 537
Sziasztok!

Kicsit sokára, de visszaolvastam.

Nos az Ariston-nal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy remekül elvagyunk vele azóta is.

T&M, kérdésedre válaszolva, az alsó polcok is megtelnek átlag 70-80%-ban, szerencsére van mivel megtölteni... :) Igazat adok Neked, ez a méretű hűtőszekrény azoknak ajánlható, akik életvitelükből adódóan sok élelmiszert szeretnének tárolni folyamatosan. A szüleimnek két kertjük van, állatokat is tartanak, így folyamatosan érkezik tőlük az utánpótlás... Nem okoz gondot nagyobb méretű edények elhelyezése sem, még a polcokhoz sem kellett hozzányúlni, ha esetleg valami több napra elegendő étel kerül bele.

Ötös skálán állítható a hűtés erőssége, 2,5-en használom mióta megvettük, ez tökéletesen elegendő, bárhonnan húzok elő bármit. Említettem, hogy nem 'no frost', a hátfala ennél a poziciónál minimálisan egy nagyon vékony rétegben jegesedik, de nem vastagodott semmit sem a jég mióta beüzemeltük.

Nem ástam bele magam a témába nagyon a vásárlás előtt, de azért pár órát eltöltöttem a neten mielőtt döntöttem. A 3 fő ok a mérete, az ára és a külleme volt, ami miatt végül is ez mellett döntöttem.

Fateromnak van egy profi fogyasztásmérője, megnézem vele a gépet, majd megírom hogy mit mutat a gyári adatokhoz képest.

Üdv.:

Gat.

Fergej Creative Commons License 2009.05.07 0 0 536
Nálunk egy LIEBHERR áll a konyhában (http://liebherr.htm.hu/), de még jókat hallottam a FAGORról is, elérhetőbb áron (http://fagormintabolt.hu), de a Whirpool-ról nem mond jókat a szerelő ismerősöm.
Viszont, mindenképpen alulfagyasztósat javaslok, mert a hűtőrészbe többször nyúlkál az ember, ne kelljen hajolgatni!
A Candy-t majdnem elfelejtettem! (http://www.candy.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.02 0 0 535
Pl: http://www.kirakat.hu/Sharp_SJ_T640RBE-t68-5378
YamahaR6 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 534

Remélhetőleg ebben az új hozzászólásban már sikeresen bekerül a kép is.

Ha nem, akkor nem rajtam múlt.

YamahaR6 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 533

Sziasztok!

 

Mi is side by side hűtő vásárlásán gondolkodunk. Sajnos a jelenleg kapható kombinált hűtőkben (alul fagyasztó, felül hűtő) nekünk kicsi a fagyó. Max 92 literes a normálisnak mondható márkák közül. Nekünk ez kicsi. De egy 60 centis hűtő és egy 60 centis fagyasztó már nem fér el egymás mellett. A 86 centi széles side by side hűtőt is egy 95 centis helyre kell betuszakolni. szóval annak is csak kb. 5-5 centi rés maradna oldalt a szellőzésre, bár a spájzba kerül ahol jó a szellőzés és nincs meleg.

 

Érdekelne minket mindennemű jó és rossz oldala ennek a hűtő tipusnak!!!

 

Na meg valaki ha lenne olyan szives, mérje már meg otthon, hogy milyen szélesek és mélyek ezeknek a hűtők belülről. (külön a fagyó rész és a hűtő rész)

 

Amiket mi eddig nézegettünk az a Samsung és az LG

Ezekről mit lehet tudni? Van valakinek konkrétan ilyen?

Esetleg milyen más márka jöhet még szóba ebből a tipusból?

Egyébként csak egy sima mezeit szeretnénk (vízadagoló, lenyitható bárpult... nélkülit), de mindenkép no frost-osat.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 532
Nem ismerem a konkrét technológiát. Annyira nem érdekelt, hogy utánajárjak.
Előzmény: Törölt nick (531)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 531
"Az e-hulladékgyűjtéshez bedobott tájékoztatón azt írják, hogy ők szakszerűen ártalmatlanítják. "- gondolod hogy palackba begyűjtik és ártalmanítják a gázt ?
Nem hinném :) de azért egyetértve veled, értékelem a környezetbarát gondolkodásod !
Előzmény: Törölt nick (530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!