Fertőrákos Budapesten! Nagyszabású Ráspi borvacsora a Maligán étteremben. Eddig még ismeretlen borok bemutatkozása! A konyhán Litauszki Zsolt, a Ráspi fennállásának 14 éve alatt az egyetlen séf, aki képes volt magáévá tenni a Ráspi filozófiát, az első magyar Michelin csillag várományosa.
2008 február 15, 19:00 Jelentkezni lehet a Ráspi étteremben a 99/355-146, vagy a 30/400-25-57-es számon és a Maligán étteremben a 061/240-90-10 számon Valamint e-mailen: raspi@raspi.hu, boretterem@maligan.hu
Érkezéskor: 2007 Rosé Cuvée, Ráspi BorászatAperitif: 2003 Balzsam esszencia Amuse Gueule LIBAMÁJ DUETT BIRSALMÁVAL ÉS BRIÓSSAL
2006 Leányka botritisz, édes fehérbor
CSICSÓKAKRÉMLEVES SZARVASGOMBÁVAL ÉS FÜSTÖLT HARCSÁVAL
2007 Leányka
FERTŐTAVI FOGAS KAKASHERÉVEL ÉS SÁRGAPAPRIKA KRÉMMEL
2007 Savignon Blanc
IBOLYA HIDEGEN-MELEGEN
2006 Kékrankos, 2005 Máté Cuvée
BORJÚ LEGFINOMABBJA KARFIOLLAL ÉS SZT. JAKOB KAGYLÓVAL
2005 Öreg Tőkék Kékfrankos Sel. 2004 Máté Cuvée
CHUAO CSOKITORTA CSIPKEBOGYÓVAL
2004 Zweigelt 2006 Elektusz „a természetes szépség”
Petit four
Természetesen az ételekhez házi készítésű Ráspi kenyeret és péksüteményeket is felszolgálunk. A Chuao csokoládé Venezuelában termő, vad csokoládé fajta.Rajta semmiféle emberi nemesítés nem történt. Többször a világ legjobb csokoládéának választották Amerikában és Fraciaországban is. A est folyamán mód nyílik néhány Ráspi szörp kóstolására is, mint például: a szőlővirág, a csipkebogyó, a szagosmüge.
ja, a szeremley botrányosan rossz. nem tudom, volt-e valaha jó, de most botrányosan rossz és botrányosan drága. pl. 33-as ásványvíz 1000 forint. röhej.
félreértesz. persze, lehet főzni bárhol jót. én arra céloztam, hogy az andrássy közepén nyilván tízszeres a bérleti díj, és ehhez képest mégis tud normális árat tartani...
Kb. 1 éves. De akkor egy tapasztalat nem tapasztalat alapon :) 6 hét különbséggel kétszer is voltunk, és minden kifogástalan volt. Most márciusban újra készülök oda egy szülinap kapcsán, majd beszámolok...
hogy lehet szinte csak 2000-2500 fölötti minden étel, meg még több, amikor az isten háta mögött van
Szerintem tök mindegy hol van az étterem, ha egyszer jót s jól főznek. Az Andrássy út nem a világ közepe, egy pestszentlőrinci kis utcában is lehet nagyon jó étterem. Vagy akár Soroksár közepén is. Mint ahogy Tolcsván vagy Fertőrákoson vagy Sümegprágán is. Én is Klassz, Csalogány26 és Menza rajongó vagyok, de elismerem és értékelem mind Szeremley, mind Kalla mester, de akár Bözsi néni éttermét is, még ha az a világ (ország) végén van is.
sztem ez pofátlanul drága. nem is értem, hogy lehet szinte csak 2000-2500 fölötti minden étel, meg még több, amikor az isten háta mögött van, míg egy andrássy úti étteremben simán olcsóbb a legtöbb kaja... nem beszélve a minőségről, pl. klassz...
Szerintem ha megkérdik, hogy mit keres fent, és azt mondja, hogy éttermet, megússza a nagy számlát. Sőt, egy ideig napi 300 Ft-ért menüre is jogosult lesz. :-)
Baraka (szufi szó), jelentése: áldás, életesszencia, lélegzet,... ugyanezt jelenti nekünk, szakácsoknak a tavasz. Lassan végére érünk a betegítő, nehézgyomrú, vitaminszegény hónapoknak, és várhatjuk a friss, megújuló természetet. Búcsuzólag jön még a farsang-karnevál, és az újabb trend szerint a Valentin nap.
E két ünnep talán, a Tél utolsó háborúja a Tavasz ellen. Vesztes csaták sora a hideg és a meleg, a sötét és a fény, a ború és a derű, a vad és a szelíd, a kopár és a rügybefakadó között. Olyan csaták ezek mint két szerelmes cívódásai, és erre kíválló alkalmak a fenntebb említett ünnepek.
Ebben a szellemben született meg éttermünk Bálint napi menüje melynek fogásai egy-egy apró harcot jelenítenek meg a hideg és a meleg, nyers és a sült, a lágy és a ropogós, a fekete és a fehér, az édes és a savanyú, között.
Valentin Napi Menü ajánlatunk 2008-ra
Osztriga Duó
- füstölt lazaccal, spenóttal, szarvasgombás hollandi mártással sütve
- frissen nyitva, szójával-wasabival-gyömbérrel
Libamáj Duó
- bonbon kataifban sütve vargányával
- hab portói zselével
Tintahal Duó Feketén-Fehéren
- fekete angyalhaj tészta tintahal spagettinivel, kókuszos fekete szezám mártással
- fekete tigris garnéla tatár, fehér paradicsom levessel
Borjó Duó
- tamarinddal fényezett szűzpecsenye rizstészta tavaszi tekerccsel
- szakéval és mirinnel érlelt gerinc, pármai sonkával, piritott zöldség sushival
Egzotikus gyümölcs „Shot” DuóSexy, csípős csokoládé duó
14000 Ft/Fő
Üdvözlettel:
Biró Norbert
Chef de Cuisine
Baraka Restaurant & Lounge
1078 Budapest
Andrássy u. 111.
Tel:+36 1 483 1355
www.barakarestaurant.hu
nem, azt egy másik hsz-ban keresett valaki, én a torkos csütre akartam referenciát kapni és kaptam is. a torkos csüt lényege, hogy féláron eszel, ezért ilyenkor gondoltam drága helyre menni.
Tudtam, hogy ismerem régebbről az olasz urat... (elnézést a "pofa" minősítésért), csak nem ugrott be, hogy a Lelloból. Már dereng, hogy a Wallyban egy másik olasz tulajdonos volt, a lányával, meg egy gyönyörű macskával. Remélem, Lello a Raffaello pizzáját felhozza az Alkotás úti Da Lello szintjére.
A "pofa" Lello, akié az Alkotás úti Da Lello volt. Most megvette a Wally-t és Rafaello lett. Pizzériának kitünő, ha mindenki szereti a topiclakók közül (csak nem a porc-gerincesek :)) És nekem épp a fényerő a gondom, ha levennének belőle+néhány gyertya, úgy tompítana a szocreál belsőn.
A Déryné menedzsmentje valami hihetetlen intenzív pr tevékenységet folytat a neten. Egy csomó általam is nézegetett blog tele van a saját néven és különféle átlátszó álneveken írt hozzászólásaikkal és reagálásaikkal. Vajon a tulaj ennyire lelkes és igyekvő vagy ennyire nyomulós?
A Segal rugalmasan nyit. Mi perverz időpontban szoktunk (est)ebédelni, du. 4-5 felé. Pár napja felhívtam őket, a hölgy mondta, hogy este 6-tól van konyha, de ha foglalunk korábbra, akkor is főznek nekünk.
A Malomtó jó, ősszel kétszer voltunk, még kint lehetett ülni. Minden finom volt, amit ettünk (ezekre emlékszem: raguleves, grillezett gomolya, kacsa rizottóval, bélszín erdei gombákkal, creme brulée, somlói, csokiszuflé). Újabban vannak magyaros ételek is, poénból egyszer kipróbáltam a borjúpaprikást, nagyon korrekt darab volt. Azóta csinosították a honlapot és van már heti ajánlat. Szerintem nem gyengébb, mint a Klassz, csak az árak fájdalmasabbak.