Keresés

Részletes keresés

Edmond Dantes Creative Commons License 2008.02.04 0 0 9396

FYI

 

RÁSPI BORVACSORA A MALIGÁN BORÉTTEREMBEN

Fertőrákos Budapesten! Nagyszabású Ráspi borvacsora a Maligán étteremben. Eddig még ismeretlen borok bemutatkozása! A konyhán Litauszki Zsolt, a Ráspi fennállásának 14 éve alatt az egyetlen séf, aki képes volt magáévá tenni a Ráspi filozófiát, az első magyar Michelin csillag várományosa.

 

2008 február 15,  19:00
 Jelentkezni lehet a Ráspi étteremben a 99/355-146, vagy a 30/400-25-57-es számon és a Maligán étteremben a 061/240-90-10 számon Valamint e-mailen: raspi@raspi.hu, boretterem@maligan.hu

 

Érkezéskor: 2007 Rosé Cuvée, Ráspi Borászat

 

Aperitif:  2003 Balzsam esszencia

 Amuse  Gueule

LIBAMÁJ DUETT BIRSALMÁVAL ÉS BRIÓSSAL

2006 Leányka botritisz, édes fehérbor

 

CSICSÓKAKRÉMLEVES SZARVASGOMBÁVAL ÉS FÜSTÖLT HARCSÁVAL

2007 Leányka

 

FERTŐTAVI FOGAS KAKASHERÉVEL ÉS SÁRGAPAPRIKA KRÉMMEL

2007 Savignon Blanc

 

IBOLYA HIDEGEN-MELEGEN

2006 Kékrankos,  2005 Máté Cuvée

 

BORJÚ LEGFINOMABBJA KARFIOLLAL ÉS SZT. JAKOB KAGYLÓVAL

2005 Öreg Tőkék Kékfrankos Sel.  2004 Máté Cuvée

 

CHUAO CSOKITORTA CSIPKEBOGYÓVAL

2004 Zweigelt  2006 Elektusz „a természetes szépség”

Petit four 

 

 Természetesen az ételekhez házi készítésű Ráspi kenyeret és péksüteményeket is felszolgálunk.
A Chuao csokoládé Venezuelában termő, vad csokoládé fajta.Rajta  semmiféle emberi nemesítés nem történt. Többször a világ legjobb csokoládéának választották Amerikában és Fraciaországban is.
A est folyamán mód nyílik néhány Ráspi szörp kóstolására is, mint például: a szőlővirág, a csipkebogyó, a szagosmüge.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9395
ja, a szeremley botrányosan rossz. nem tudom, volt-e valaha jó, de most botrányosan rossz és botrányosan drága. pl. 33-as ásványvíz 1000 forint. röhej.
Előzmény: varadit (9391)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9394
félreértesz. persze, lehet főzni bárhol jót. én arra céloztam, hogy az andrássy közepén nyilván tízszeres a bérleti díj, és ehhez képest mégis tud normális árat tartani...
Előzmény: varadit (9391)
varadit Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9393

 

 Kb. 1 éves. De akkor egy tapasztalat nem tapasztalat alapon :) 6 hét különbséggel kétszer is voltunk, és minden kifogástalan volt. Most márciusban újra készülök oda egy szülinap kapcsán, majd beszámolok...

Előzmény: beetee (9392)
beetee Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9392

Mikori a benyomásod a Gombásról? A honlapján, a vendégkönyvben és medwe kalauzában is olvastam róla negatív kritikát...

Ez azt is jelentheti, hogy ingadozik a színvonala.

Előzmény: varadit (9391)
varadit Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9391

hogy lehet szinte csak 2000-2500 fölötti minden étel, meg még több, amikor az isten háta mögött van

 

 Szerintem tök mindegy hol van az étterem, ha egyszer jót s jól főznek. Az Andrássy út nem a világ közepe, egy pestszentlőrinci kis utcában is lehet nagyon jó étterem. Vagy akár Soroksár közepén is. Mint ahogy Tolcsván vagy Fertőrákoson vagy Sümegprágán is. Én is Klassz, Csalogány26 és Menza rajongó vagyok, de elismerem és értékelem mind Szeremley, mind Kalla mester, de akár Bözsi néni éttermét is, még ha az a világ (ország) végén van is.

Előzmény: Törölt nick (9390)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9390
sztem ez pofátlanul drága. nem is értem, hogy lehet szinte csak 2000-2500 fölötti minden étel, meg még több, amikor az isten háta mögött van, míg egy andrássy úti étteremben simán olcsóbb a legtöbb kaja... nem beszélve a minőségről, pl. klassz...
Előzmény: varadit (9388)
loggol Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9389

:-)

Valszeg nem lesz olyan jó a konyha, de legalább nem kerül sokba.

Előzmény: Csokis (9386)
varadit Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9388

 

 Nem tudom, nektek mennyi az olcsó, de ez dél-pesten van, hangulatos, van különterem és jól is főznek: http://www.gombasetterem.hu/

 

 

Előzmény: Gina61 (9387)
Gina61 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9387
Családi szülinapnak keresnék hangulatos, olcsó kisvendéglőt 14-16 főre, lehetőleg Dél-Pesten.
Ötletek?
Csokis Creative Commons License 2008.02.03 0 0 9386
Szerintem ha megkérdik, hogy mit keres fent, és azt mondja, hogy éttermet, megússza a nagy számlát. Sőt, egy ideig napi 300 Ft-ért menüre is jogosult lesz. :-)
Előzmény: loggol (9384)
Szakadás Creative Commons License 2008.02.01 0 0 9385

Elnézést, esős időre gondoltam, amikor a hidat betolják az Alagútba :)

Előzmény: loggol (9384)
loggol Creative Commons License 2008.02.01 0 0 9384

Mármint az Alagút Krisztina város felőli végének tetején.

 

A Lánchíd tetejére ne mássz fel éttermet keresve, mert jönnek a tűzoltók és nagy lesz a számla, pedig enni sem kaptál. :-)

Előzmény: Szakadás (9383)
Szakadás Creative Commons License 2008.02.01 0 0 9383

A Lánchíd Krisztinaváros felöli végének a tetején :)

Tényleg jó hely, a legjobb kakasragut ettem ott, de kicsit szvsz hullámzott tavaly a teljesítménye.

Előzmény: varadit (9382)
varadit Creative Commons License 2008.02.01 0 0 9382

 

 Meglepetések nélküli lista. A papírforma érvényesült. Egyedül a Manna Lounge-ot nem találtam volna ki, mert azt sem tudom merre van.

Előzmény: nagypapi51 (9381)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 9381
Az elmúlt év legjobb éttermei
nbiro Creative Commons License 2008.01.30 0 0 9380
          Baraka (szufi szó), jelentése: áldás, életesszencia, lélegzet,... ugyanezt jelenti nekünk, szakácsoknak a tavasz. Lassan végére érünk a betegítő, nehézgyomrú, vitaminszegény hónapoknak, és várhatjuk a friss, megújuló természetet. Búcsuzólag jön még  a farsang-karnevál, és az újabb trend szerint a Valentin nap.

            E két ünnep talán, a Tél utolsó háborúja a Tavasz ellen. Vesztes csaták sora a hideg és a meleg, a sötét és a fény, a ború és a derű, a vad és a szelíd, a kopár és a rügybefakadó között. Olyan csaták ezek mint két szerelmes cívódásai, és erre kíválló alkalmak a fenntebb említett ünnepek.

            Ebben a szellemben született meg éttermünk Bálint napi menüje melynek fogásai egy-egy apró harcot jelenítenek meg a hideg és a meleg, nyers és a sült, a lágy és a ropogós, a fekete és a fehér, az édes és a savanyú, között.

 

Valentin Napi Menü ajánlatunk 2008-ra

 

Osztriga Duó

-         füstölt  lazaccal, spenóttal,  szarvasgombás  hollandi mártással sütve

-         frissen  nyitva, szójával-wasabival-gyömbérrel

Libamáj Duó

-         bonbon kataifban sütve  vargányával

-         hab portói zselével

Tintahal Duó Feketén-Fehéren

-         fekete angyalhaj tészta tintahal spagettinivel, kókuszos fekete szezám mártással

-         fekete tigris garnéla tatár,  fehér paradicsom levessel

Borjó Duó

-         tamarinddal fényezett szűzpecsenye rizstészta tavaszi tekerccsel

-         szakéval és mirinnel érlelt gerinc, pármai sonkával,  piritott zöldség sushival

Egzotikus gyümölcs „Shot”  Duó

Sexy, csípős csokoládé duó

 

14000 Ft/Fő

 

Üdvözlettel:

Biró Norbert

Chef de Cuisine

 

Baraka Restaurant & Lounge

1078 Budapest

Andrássy u. 111.

Tel:+36 1 483 1355

www.barakarestaurant.hu

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 9379
nem, azt egy másik hsz-ban keresett valaki, én a torkos csütre akartam referenciát kapni és kaptam is. a torkos csüt lényege, hogy féláron eszel, ezért ilyenkor gondoltam drága helyre menni.
Előzmény: Via Galvani (9375)
FatMo Creative Commons License 2008.01.28 0 0 9378
Köszi! Akkor újra próbálkozom majd!
Előzmény: Zuzm (9368)
Txakoli Creative Commons License 2008.01.28 0 0 9377
Szepsy István Borvacsora

Menü:
Szepsy Hárslevelű 2003

Hagymalekvár szalonna

Édeskömény lazacban

Hárs leves

Szepsy Aszú 6 puttonyos 2003

Libamáj langyos zselében

-Szepsy Birtok  Furmint 2006

Sonkakrém édes rák

-Szepsy Hárslevelű Király dűlő 2006

Szárnyas gulyás

-Szepsy Furmint Úrágya dűlő 2006

Sóágyon sült borjú gerinc

-Szepsy Botond Cuvée 2006

Sárgabarack (madártej) sós karamella

-Szepsy Meglepetés 2007

Olvadó sajt, zempléni  forrásvízben

 

A vacsora ára 16 800,- Ft/fő

A borvacsora időpontja: 2008. február 02.

Asztalfoglalás: 061/ 240-9010 vagy boretterem@maligan.hu

 

Zuzm Creative Commons License 2008.01.28 0 0 9376
Tudtam, hogy ismerem régebbről az olasz urat... (elnézést a "pofa" minősítésért), csak nem ugrott be, hogy a Lelloból. Már dereng, hogy a Wallyban egy másik olasz tulajdonos volt, a lányával, meg egy gyönyörű macskával.
Remélem, Lello a Raffaello pizzáját felhozza az Alkotás úti Da Lello szintjére.
Előzmény: brummadra (9373)
Via Galvani Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9375
... Póriasabban: drága.
Ez módos emberek topiktalálkozója lenne? (Mert a konyha elég jó.)
Előzmény: Zuzm (9367)
kifli Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9374
A Déryné szép, csak lejön, hogy akik csinálják nem értenek a vendégélátáshoz. talán 1-2 év múlva belerázódnak.
Előzmény: jedilovag (9372)
brummadra Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9373
A "pofa" Lello, akié az Alkotás úti Da Lello volt. Most megvette a Wally-t és Rafaello lett. Pizzériának kitünő, ha mindenki szereti a topiclakók közül (csak nem a porc-gerincesek :)) És nekem épp a fényerő a gondom, ha levennének belőle+néhány gyertya, úgy tompítana a szocreál belsőn.
Előzmény: kheiron (9362)
jedilovag Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9372

és kb. 40 percet kellett várni a kajára, pedig alig lézengtek benn vendégek...

design oké, csak kicsit tömény és eklektikus...

 

Előzmény: loggol (9365)
loggol Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9371
A netes nyomulásba azért nem fért bele egy - legalább az átlagtól nem nagyon lemaradó  - honlap...
Előzmény: Zuzm (9369)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9370
köszi, akkor ez lesz! :-)
Előzmény: Zuzm (9367)
Zuzm Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9369
A Déryné menedzsmentje valami hihetetlen intenzív pr tevékenységet folytat a neten. Egy csomó általam is nézegetett blog tele van a saját néven és különféle átlátszó álneveken írt hozzászólásaikkal és reagálásaikkal.
Vajon a tulaj ennyire lelkes és igyekvő vagy ennyire nyomulós?
Előzmény: loggol (9365)
Zuzm Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9368
A Segal rugalmasan nyit. Mi perverz időpontban szoktunk (est)ebédelni, du. 4-5 felé. Pár napja felhívtam őket, a hölgy mondta, hogy este 6-tól van konyha, de ha foglalunk korábbra, akkor is főznek nekünk.
Előzmény: FatMo (9358)
Zuzm Creative Commons License 2008.01.27 0 0 9367
A Malomtó jó, ősszel kétszer voltunk, még kint lehetett ülni. Minden finom volt, amit ettünk (ezekre emlékszem: raguleves, grillezett gomolya, kacsa rizottóval, bélszín erdei gombákkal, creme brulée, somlói, csokiszuflé). Újabban vannak magyaros ételek is, poénból egyszer kipróbáltam a borjúpaprikást, nagyon korrekt darab volt.
Azóta csinosították a honlapot és van már heti ajánlat.
Szerintem nem gyengébb, mint a Klassz, csak az árak fájdalmasabbak.
Előzmény: Törölt nick (9361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!