Keresés

Részletes keresés

A Matróz Creative Commons License 2018.10.01 0 2 15470

Azért nem jön rosszul, hogy ezzel ellen a siralmas TF ellen kezdtünk, tényleg nem A-s szint, de majd hoznak még 2 légióst, akkor otthon talán jutnak 1-2 győzelemre, de bennmaradásban egy ráadásul megerősödött bajnokságban nem nagyon gondolkodhatnak!

 

Lilov extra volt, én őt emelném ki, 1 rontott dobása votl. Reggie az 1. negyedben eladott vagy 5 labdát egymaga, de azért benne van potenciál. Spica szétszopatta az ellent, azt csinált, amit akart, dobhatott volna 40-et is ezekből a 2+1-ekből, annyira nem tudtak vele mit kezdeni. McCray továbbra is botrány szerintem, 35 percen át volt 5 pontja, a végén dobott 8-at szerint 2-3 perc alatt, amikor már végképp a seggükön vették a levegőt az ellenből.

 

Ezen a mindigon amúgy valaha vissza lehet nézni majd a meccseket? Bár a kapos tv-s verzió nyilván jobb továbbra is.

 

Amúgy tényleg ekkora gyökér a nagy többség a delfineken? Amúgy sem értem minek kell az az egész "fórum", megbeszélni semmit nem lehet ilyen formában. Be kellett volna már szántani.

Kaposvári01 Creative Commons License 2018.10.01 0 0 15469

https://youtu.be/dlwHCMp4ONY

 

Kaposvári KK–SERCO-TF-Budapest 100–61 (26–14, 15–18, 34–21, 25–8)

Tocy92 Creative Commons License 2018.10.01 -1 1 15468

Igazából felemás érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban, mert egyrészt ez a TF nem A csoport szintű, azt most jó lehetett látni, másrészt ennél többet nem nagyon kérhetünk egy ilyen meccstől: 39 pontos győzelem, Roli és Marko remek játéka, Halász, McCray és Lilov javuló teljesítménye, Baki- és Bogdán-triplák, száz pont, fieszta, pályán a fiatalok, stb.

 

McCrayt én nem emelném ki, három negyeden keresztül kb. három jó megoldása volt, a triplája, egy lefordulós közelije, meg egy szép passza, ezen felül csak kárt csinált. A lepattanóitól szerintem nem kell elájulni, mindet hátul szedte és szinte mindet az ott álló, kizáró magasemberünk elől, bezzeg amikor komolyabban kellett volna megdolgozni érte, akkor kettőt-hármat is kivettek a kezéből, meg elvittek előle. Ő ennél azért többre képes minden téren, remélem, hogy a negyedik negyedben bevert két triplája kicsit meghozta a kedvét meg az önbizalmát.

 

Én Halászt emelném ki pozitívumként, mert ahogy passzolt, mozgatta a csapatot a negyedik negyedben, azt tanítani kellene: minden labdájának szeme volt, olyan ütemben érkezett, hogy a társ "rá volt kényszerítve" a dobásra jó helyzetben, élmény volt nézni. Oké, nálunk itt már a cseresor volt fent nagyrészt, de akkor is, a TF-nél nem az. Mondjuk ez egyben kicsit el is szomorít, mert nagyon éles a kontraszt Reggie-vel, aki egyáltalán nem irányító, maximum labdafelhozó.

 

Illetve pozitívum még, hogy a múlt hetihez képest most látszott valami játék is támadásban, volt némi dinamika és sokkal jobban érezték egymást a srácok - aztán lehet, hogy erről csak a TF lassúsága és rutintalansága tehet, nem tudom. A Szeged mindenesetre sokkal keményebb lesz már, vannak pontszerzőik, van rutinjuk, de ettől függetlenül az megint kötelező győzelem természetesen, aztán lehet épülni tovább, meglátjuk, hogy meddig juthatunk. Ha kikapunk, akkor továbbra is óriási a baj...

 

Markovics elsőre valószínűleg azért nem lesz még kezdő, de nem lepődnék meg azon, hogy ha menne neki, akkor többet játszana McCraynél, nagyon várom, hogy mit tud hozzátenni - pedig igazából 8-10 pontnál többet számszerűen azért nem nagyon kell tőle várni.

N.21 Creative Commons License 2018.09.29 -1 0 15467

Gratulálok a csapatnak, szép szezon kezdet volt, jó meccs, jó szurkolással.

 

 

A statot nézegetve kiemelnék három számomra pozitív dolgot:

 

57%-kal tripláztunk,

McCray dupla-duplája a 10 védőlepattanóval

és Johnson 7 gólpassza.

 

 

 

N.21 Creative Commons License 2018.09.29 0 0 15466

SH-ban azt olvastam Halász nem játszik ma a kézsérülése miatt. A hivatalos honlapon viszont erről semmi, majd meglátjuk...

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 15465

Markovics megítélésével én várnék, amíg kiderül, hogy itt milyen hozzáállással, morállal fog kosárlabdázni, meg hogy milyen fizikai állapotban van. A legjobb formája gyakorlatilag kezdő szint nálunk még akkor is, ha jó csapatot akarunk, a legrosszabbal viszont csak többen vagyunk. Én bízom benne, ultra agresszív, bátor, jobb napjain még a dobásai is beesnek, a kezébe lehet adni a labdát, tud passzolni, gyors, atletikus, dinamikus - ha McCray marad, akkor én simán Markovicsot tenném helyette a kezdőbe.

 

Amúgy Johnson a hazai tornán szerintem egyáltalán nem játszott rosszul, sőt, vannak benne extra dobások, sok labdaszerzés és bár nem túl gyors, nem is igazi egyes, ő azért viszonylag jó "motorral" játszik, lehet benne bízni. Lilov az, aki szerintem szerkezetileg egyszerűen rossz igazolás, de tőle azért holnap már sokkal többet várok ennek ellenére, McCrayt meg remélem, hogy csak 1-2 hétig kell nézni.

 

Mindegy, holnap így is nyerni kell persze.

 

Egy dolog még: ha tényleg a jövő évre gyúrunk, akkor én el tudom fogadni, hogy idén az építkezés jegyében gyengébb légiósaink vannak, de cserében összehoztunk egy Halász-Markovics-Baki-Hendlein-Harazin magyar ötöst - Rolin kívül mindenkinek aláírt szerződése van jövőre is, de hát meglepődnék, ha pont ő nem maradna, főleg ha tényleg jó csapat lesz. Szóval a magyar sorral egyáltalán nem is kell törődni innentől, maximum arra figyelni, hogy majd egy évvel később ne ürüljön ki a keret, oda lehet viszont fókuszálni már a légiósok minél jobb kiválasztására és a pénzük előteremtésére - a mostaniak nem valók komoly csapatba, de ehhez a magyar maghoz négy jó külföldi bőven elég ahhoz, hogy reálisan célba vehessünk valami komolyabbat.

 

Szóval ez a Markovics-igazolás nagyon kellett a botrányos felkészülés után, talán Lilov és McCray jobb fizikai állapotban lesz már most és azért 1-2 hetünk van arra, hogy utóbbit elcseréljük egy magasabb, erősebb, jobban védekező, gyorsabb amerikaira. Papíron sok csapat jobb, de nagyon összeszarni azért senkitől se kell magunkat, csak már látnám az elvégzett munka eredményét csapatjátékban, védekezésben...

N.21 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 15464

Nem is nagyon emlékszem "mostanában" ilyen, papíron legalábbis, erős magyar magra... Létszámban sem.

 

Johnsont én egyszer láttam a felkészülés alatt (ahogy az egész csapatot), akkor borzalmas volt, annál csak jobb lehet, de ez igaz McCray-re és Lilovra is. Spicát tudjuk milyen, jó és rossz értelemben is, többet nem várok tőle sem már, mint a szokottat, olyan már sose lesz, mint az első itteni évében.

 

 

Ezzel a csapattal lehet dolgozni, lehet forgatni őket, most Ádám is dobbanthatna valamit. A Pécsen látott játékból és a felkészülési meccsek eredményéből ítélve van min javítani bőven-bőven.

 

 

Jósolni nem merek semmit, nagy vonalakban úgy benne lehet ebben az idényben 6-12. helyig bármi, meglátjuk.

 

 

Holnap újra meccs, végre. Már vártam azért.

Előzmény: Lecso11 (15463)
Lecso11 Creative Commons License 2018.09.28 0 5 15463

https://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_3655

 

Markovic Luka Kaposváron

 

Az utolsó előtti edzőmeccsünkön keveredett vitába Dzunic Branislav trénerrel a klubunkhoz három esztendeje érkező bedobó, Markovic Luka. Vállsérülése miatt szinte a teljes tavalyi szezont kihagyó, ám a nyáron az alapozást problémamentesen végigdolgozó kosarast a vezetőedző fegyelmi okok miatt a második csapathoz küldte.

 

A játékos kérte szerződése felbontását, amit klubunk vezetése feltételekhez kötött. Ezeket az elvárásokat a Kaposvári KK teljesítette, így a kosárlabdázó náluk folytatja pályafutását. Markovic Luka további pályafutásához sok sikert kívánunk.  

 

A 4 légiós mellett azért egy

Halász - Markovics - Baki - Hendlein - Harazin + Hock, Bogdán magyar sor egyáltalán nem rossz, ez egy bő, használható keret.

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.26 0 1 15462

Így van ez a 14év nagyon sok idő komoly eredmény nélkül! Sajnos Monok meg elégszik annyival hogy bejutunk a 8ba. Nem csak edzői vonalon kellene lehet hogy változás. Monok aláírom hogy nagyából rendbe rakta a klubot, de lassan lehet a klub élén is lehetne változás. Ide hozta idén a két ismert légióst és lehet mindkettővel befürdünk.

 

Fec88 Creative Commons License 2018.09.26 -1 3 15461

Érdekes egy szezonunk lesz az idei is. Az a baj sajnos, hogy ez is ugyan olyan negatív előjelekkel indul mint az előzőek és ugyan úgy nem fogunk elérni semmit mint eddig mert a többi csapat fényévekkel előttünk jár anyagilag és felkészültségben egyaránt. Előbbire tökéletes példa a tavalyi újonc, utóbbira pedig például a Pécs (a nagycsapatokat már nem is említem). Ha jól megnézzük 2004 óta (14 év!) fel tudunk mutatni két negyedik helyet, ami lássuk be senkit nem érdekel. Nagy teljesítmény volt bejutni de nem profitáltunk belőle az égvilágon semmit. Úgy gondolom egy kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes csapattól aki másik két csapattal (Körmend és Paks) végig dominálta a kétezres évek elejét ez édeskevés. Nem vitatom el az érdemeket, stabilizálni kellett a helyzetet mikor a béka segge alatt voltunk, de azóta megelégszünk azzal ha bejutunk a rájátszásba (ami szintén nem könnyű feladat aláírom) ahol meg jó ha nyerünk két meccset. Na mindegy, nem akarok panaszkodni én sem, de nagyon rossz nézni ezt az egy helyben való toporgást évek óta. Bízzunk benne, hogy sikerül légióst cserélni vagy ránk cáfolnak és megtáltosodnak, aztán Markoviccsal megerősödve még elérhetünk valamit. Ha ez idén sem sikerül akkor viszont el kell gondolkodni egy edző cserén, bármennyire is szeretem Ádámot.

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.26 0 0 15460

Valaki azért rendszeresen mínuszolja a "rendszerkritikus" hozzászólásokat :D 

 

Keresztbe tett ujjal várjuk, hogy lesz-e Markovicsunk...

Előzmény: N.21 (15459)
N.21 Creative Commons License 2018.09.25 -1 2 15459

Szerintem többek véleményét fogalmaztad meg, sokan így látják.

Előzmény: Tocy92 (15458)
Tocy92 Creative Commons License 2018.09.23 -1 5 15458

Mivel a delfineken ilyet nem lehet leírni a jelek szerint, akkor ide írom.

 

Ez az "újkori" (Roli visszatérése óta) Kaposvár messze leggyengébb csapata, csak annak lehet örülni, hogy van benne három H betűs kaposvári, talán ha ilyen gyengék maradunk és nem áltatjuk magunkat a nagyobb célokkal, akkor Bogdán Beni is kaphat perceket, Hocktól mindenesetre tilos ezeket elvenni. 

 

De hogy ki gondolta azt, hogy ezek a játékosok, ez a keret megfelelő lesz, az rejtély, pontosabban persze nem, az a rejtély, hogy miért vannak még ezek az emberek felelős pozícióban. Nem szeretem a "mondjon le" mantrát, de amikor itt plusz ezer emberről, új arénáról, a jövő évi "sikercsapat" megalapozásáról beszélünk, közben pedig ilyen keretet rakunk össze elvileg a korábbinál több pénzből, akkor ott nincs mit tenni, alkalmatlan emberről, emberekről beszélünk - félreértés ne essék, nem csak a vezetőségről beszélek, hanem az igazolásokban nyilván szerepet kapó, majd ezzel a kerettel hetek alatt gyakorlatilag semmi fejlődést el nem érő edzőről is. Ha ezzel a csapattal sem tudunk triplázni, akkor az sorozatban három évben, három teljesen más kerettel már nem a játékosok hibája...

 

Nem tudjuk lejátszani a figurákat, nincs, aki tényleg védelmet bontson (Reggie ehhez lassú és nem túl okos, Lilovnak van egy-két kierőszakolt betörése, de Halásztól se jön semmi ilyen, McCrayt hagyjuk is), nincs, aki bedobja a triplákat, nincsenek jó dobóhelyzeteink, ugyanaz az erőlködés van, amit tavaly rá lehetett fogni a magas szerkezetre, van aki szerint Dunnra, tavalyelőtt pedig arra, hogy hát ez egy védekező csapat, támadásban kevés kreativitással. Csak sajnos idén védekezni se tudunk, úgy mennek át rajtunk, ahogy akarnak, mert lassúak vagyunk. Furcsa ezt írni, de tényleg ez a helyzet, egy fokozattal mindenkinél lassabbak vagyunk, kivéve a Szegedet, de hát egy Pécs, vagy bármelyik komolyabb csapat könnyedén kialakítja ellenünk a sima helyzeteket.

 

De ugye ez is maximum annak meglepetés, aki összehozta a keretet, mert már akkor is látszott, hogy egyénileg mindenki gyenge védő, egyedül Reggie nem, de hát egy ember kevés, főleg ha az irányítóról beszélünk. Rim protectionben nulla center, egy hátul csak ritkán kaparó négyes, egy buta, folyamatosan rosszul helyezkedő hármas és egy csoszogó, lassú, gyenge kettes ennyire elég, két zárás, két elmozgás, aztán kész is van ellenünk az üres dobóhelyzet.

 

Ja meg ugye konkrétan szembemegyünk megint az európai (és a magyar) trendekkel: tavaly a túl magas, nem triplázó szerkezettel, idén meg azzal, hogy botrányosan alacsonyak vagyunk. Nem is csak a centerposzton gond ez, hanem a periméteren, Reggie, Lilov, Halász és Hock is kicsi, meg ugye még Bakit is ide lehet venni, márpedig közülük sokszor hárman vannak egyszerre pályán, míg mondjuk a Pécsnél kettesben a magas és félelmetesen gyors, jó kezű Taylor van, hármasban meg Csirics...

 

Na meg persze azt is tegyük hozzá, hogy nem csak kosarazni nem tudunk, de ráadásul hetente van egy balhénk is :D A klub részéről az utóbbi hetekben megjelent nyilatkozatokból gyakorlatilag semmi sem igaz, semmi sem fedi a valóságot, megy a mellébeszélés meg a szarszépítés ezerrel. Csak majd akkor is legyen ilyen a hangulat arrafelé, amikor nem jutunk be a 10-be, mert hogy ez a csapat arra sem biztos, hogy elég.

 

Őszintén szólva ebből már jó csapat idén szerintem nem lesz. Az alap az, hogy McCray helyére legkésőbb a 3. meccsre hozunk egy atletikus, gyors, erős, géppuskalábú, jól védekező, magas amerikai hármast, addig pedig lefizetjük a TF-et és a Szegedet, hogy itthon valahogy hadd verjük már meg őket. Aztán hozunk egy védelembontásra alkalmas, szintén nagyon gyors és nem alacsony 2-3-ast, aki magabiztosan dob kintről. Ha ez megvan, még mindig gondolkodhatunk azon, hogy Reggie megfelelő-e, de azért ha lenne még két gyors, jó kezű játékosunk, akkor ő talán elférne, mert még mindig vele van a legkisebb gond. Lilovval kapcsolatban azért van még reményem, mert az azért nem létezik, hogy ennyire gyengén dobjon folyamatosan, betörései, gólpasszai, jó meglátásai meg így is vannak, rajta legalább látszik az ész, még ha a dobásai nem is ülnek és még ha védekezésben nagyon-nagyon gyenge is. Jobb csapatban azért ő még lehet jó.

 

Bocs, hosszú lett, de ha nem is olvassa el senki, legalább kiírtam magamból valamit :)

N.21 Creative Commons License 2018.09.20 0 1 15457

Akkor le lehet írni, hogy volt edzőmeccs, be lehet tenni pár képet és hogy nincs stat. meg eredmény, ezért meg ezért. Ez a nulla info a meccsről a szurkolók semmibevétele.

Lecso11 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 15456

Igen, eddig az eredmények nem sok jót mutatnak, most majd meglátjuk élőben is a fijjukat:)

A tegnapin elvileg úgy egyezett meg a két csapat, hogy nem lesz nyilvános az eredmény meg a dobók...

 

Élesben majd mindenkit :D

Előzmény: N.21 (15455)
N.21 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 15455

A pécsi torna után volt már egy paksi torna is két vereséggel, meg egy tegnapi fehérvári vereség szintén, amiről érthetetlen módon full hallgat a hivatalos honlap. Ha ma legalább játékban nem tudunk valami biztatót most sem felmutatni, akkor az már komoly jel lesz sajnos az egy hét múlva esedékes szezonnyitóra.

 

Nem tudok menni most a tornára, légyszi majd írjatok pár mondatot, hogy milyen volt a csapatunk.

Lecso11 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 15454

Azért most már várom a hétvégi meccseket, a pécsi torna óta eltelt 2 hét, kiváncsi vagyok mi történt azóta...

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 15453

Hát, jelen állapotunkban, mindent egybevéve, csak a hazai pálya szól mellettünk...

Előzmény: Törölt nick (15452)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.17 -1 0 15452

A TF és a Szeged közelebb van ahhoz, hogy legyőzzön titeket? Szerintem semmivel.

Előzmény: N.21 (15451)
N.21 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 15451

Hát én nem tudom, két hazai győzelem nyitásként?? Hol vagyunk mi ettől most? Fényévekre. És ha még sikerülne is így startolnunk, a "játékunkat" az sem fogja palástolni.

Előzmény: Tocy92 (15449)
Lecso11 Creative Commons License 2018.09.17 0 4 15450

Megfogadtam, hogy minimum a hazai torna utánig nem írok semmit, de egyelőre elég elkeserítő a helyzet, látva (persze csak a cikkeket, élőben nem) a többi csapatot, jelenleg nagyon nehéz elképzelnem, hogy maximum a TF-en kívül ki az, akiket biztosan magunk mögött mondanék.

A két csoki közül Johnson legalább elkezdett pontokat is szerezni, de statok alapján nem valami hatékonyan. McCray viszont eddig azt hozza, amit sokat "vártak" tőle, egy nagyon-nagyon halvány közepest max, ráadásul eddig a kevés meccsen 2x szakadt el nála a cérna, most Pakson is volt balhéja a csehek ellen. Ez eddig ezen a poszton óriási lyuk tőle. Markot tudjuk, hogy mire képes, sajnos ő már nagyon kevésszer lesz döntő faktor, de egy átlagot azért tud majd hozni. Lilov nekem eddig érthetetlen, bár láttuk, hogy már tavaly a DEAC-ban sem volt megközelítőleg sem olyan, mint Szegeden, de valahogy ő benne még bízom, mert a kosár IQ-ja azért elég magas, benne azért ott van a tudás, reméljük ki is jön majd.

Ami talán picit pozitívum, hogy Peca és Harazin - ha lassan is -, de kezd beilleszkedni, tudjuk mire képesek, ha megtaláljuk a szerepüket, akkor ők mindenképpen jók lesznek a padról, főleg, hogy olyanunk évek óta nem volt. Hock Geri meg abszolút hasznos lehet, ha nem is megy neki a dobás, védekezésben extra lehet akár már idén is.

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.16 0 0 15449

A sorsolásunk mondjuk el tud fedni dolgokat egy ideig, mert TF és Szedeák itthon, azokat azért gyengébb játékkal is hozni lehet talán (de nagyon gyengével, pécsivel azért nem...) Utána Szombathely idegenben, Szolnok itthon, Sopron idegenben és Paks idegenben, ebből jó esetben 2-2, rossz esetben sima 0-4, de még azt is meg lehet magyarázni, hogy miért, főleg ha mondjuk a Szolnokkal megbeszélünk egy szoros meccset :)

Előzmény: N.21 (15448)
N.21 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 15448

Régen rossz már, ha Ronca a hármasokat erőlteti.

 

 

Én, amit láttam Pécsen, abból ítélve, örülök ha elkerüljük a tavalyi Sopron szerepét. 

Előzmény: Tocy92 (15447)
Tocy92 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 15447

Nem akarok két héttel a bajnoki rajt előtt vészmadárkodni, de eddig marha szarul adjuk elő. Két pozitívumot emelnék ki a felkészülés eddigi részéből: Hock Gerit tessék játszatni, mert megmutatja, hogy megérdemli, méghozzá nagyon, Ronca pedig valamit csinált a triplájával, mert a ZTE ellen bevert valamennyiből négyet, aztán a Szeged ellen asszem 1/2-t, vagy valami ilyet, Pécs ellen múltkor 4/5-öt, meg most 2/5-öt. Ha így dobná a szezonban, azzal mondjuk kiegyeznék.

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 15446

A második egy fokkal már jobb :) Bár a "másnapos", Juhos nélküli Szeged ellen azért ez minimum elvárható. A Pécs nagyon jónak tűnik, az már erős lesz holnap...

Előzmény: Tocy92 (15445)
Tocy92 Creative Commons License 2018.09.01 0 1 15445

Na, ez szebb, mint amilyen az első edzőmeccs volt.

Előzmény: N.21 (15444)
N.21 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 15444
N.21 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 15443

Akkor az első edzőmeccs ma, csak magyarokkal, a ZTE ellen...

Tocy92 Creative Commons License 2018.08.23 -1 0 15442

Na most már az irányító nem érkezése (két hónapja megvan a keret többi része...) mellett az is aggaszt, hogy több riválisunknál leszámoltak azzal a hagyománnyal, hogy légióst csak szeptembertől lehet fizetni, sok helyen már együtt edz a kész keret. Nálunk a keret sincs kész, plusz a meglévő külföldiek is majd csak később kapcsolódnak be - nem tudom, hogy milyen edzésmunkát lehet így végezni négy felnőtt játékossal, de lassan nekünk is el kellene ezt felejteni, ha már a többi csapatnál nem spórolnak ezen.

N.21 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 15441

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!