Keresés

Részletes keresés

Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 183
Ismerős. Nekem Bagi az ajtóba ül és elsöprő tekintettel és hangos énekléssel kérlel, hogy maradjak. :o)
Előzmény: Bandimacs (181)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 182
Ez nálunk is pont így történt ! Ubulka volt a legbarátságosabb az alomból. A tenyésztő inkább egy barna cirmost szeretett volna eladni, de Ubulka odajött, rámnézett és hagyta magát simogatni, dorombolgatott. Azt hiszem szegényke az alomban olyan kivert kutya lehetett, a többi macsek picit nagyobb is volt, és talán verték is, mert ahogy egy másik kölyök odajött - elkezdett sírni. (most már 10 kg felett van)
Úgyhogy - kiválasztott engem. Akkoriban már 2 felnőtt perzsánk volt, de az egyik 1 perc alatt összeesett, valószínűleg szívinfarktus, és 1 pillanat alatt elment. A másik meg pár órával később mély gyászba esett a barátja miatt, azonnal kellett egy új cica, hogy a halni készülő gyászoló macsekot felrázza. Hát így került a családba Ubulka .
Előzmény: Brigi0621 (180)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 181
Ez érdekes amit mondasz, nálunk is mindkét macsek dumál. A szemembe néznek és mondják - én meg csak sejtem, hogy mit is akarnak. Valszeg én lehetek a félkegyelmű óriás a szeműkben.
Ubulkám mostanában nem szereti, ha elmegyek reggel itthonról... 2 lábra áll, ráfog a nadrágomra, kezemre - és húz vissza, és közben mondja a magáét kb. már megint hovááá mész te ütődött ??? Úgy látszik, nem szereti, ha a "házanépe" nincs szemelőtt.
Előzmény: Brigi0621 (176)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 180

Igazából annó mi nem Bagiráért mentünk. Egy ezüst cirmos cicát szerettünk volna elhozni, de én tartom magam egy régi elvemhez, ami szerint az állat választja ki a gazdáját és nem fordítva. Az ezüst cirmosak elbújtak, Bagira meg áhitattal beült az ölembe és le sem vette rólam a szemét. :o))

Ezen a ponton megadtam magam! Nem lehetett azoknak a sárga karikáknak ellenálni. :DD

Persze a tenyésztőnek más volt az elképzelése. Tenyésztésre és nem kedvencnek akarta eladni. Meggyőztük, de kikötötte, hogy kiállításokra vigyük el, hogy lássa mit tud elérni. Ezért járunk ki...

Előzmény: Bandimacs (179)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 179
Most tavasszal múlt 5 éves.
Előzmény: Brigi0621 (178)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 178
Ezek szerint már elmúlt 4 éves?
Előzmény: Bandimacs (177)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 177
Az én Ubulkám, ha jól emlékszem 1 éves lehetett amikor ivartalanittattam. És való igaz, 3,5 éves kora körül még nőtt, változott. Addig olyan kölyök képe volt, és elég kajla is volt. Négy éves kora körül változott meg az arckifejezése, akkor vette fel ezt a zord hiúz-párduc tekintetet - ábrázatot.
A talált cirmoska is kb. 1 éves lehetett amikor elvesztette a férfiasságát, a pisije szúrós szagúra változott ez volt a jel, hogy menni kell az állatorvoshoz.
Előzmény: Brigi0621 (175)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 176

Köszönöm! Egyszerűen rabja vagyok mindkettőnek.

Vanessa három éves. Ő idősebb, érett korban került hozzánk előző "hányatott" körülmények közül. Imádom, mert ő a mi Hercegnőnk. Aristokrata, kényeskedő de messzemenőleg ragaszkodó viselkedésével az első pillanattól magához láncolt minket. :o)

Bagira a vagány kandúrka. Ő még csak másfél éves. Vadóc, igazi bátor "ki ha én nem!" kandúr. Imád énekelni és állandóan beszél. Szinte be nem áll a szája. :o))

Igazi egyéniség mind a két cica akik tökéletesen és összhangban élnek együtt. :o)

 

Visszanéztem a képeidet is. Csodaszép cicád van! Egy kincset találtál te is. :o)) 

Előzmény: Bandimacs (174)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 175

Na ez az a téma amit még a tenyésztők is vitatnak. Mikor lehet ivartalanítani egy Maine Coon kölyköt?

Én még a hazai viszonyok között sem hallottak két hasonló idő megjelölést. Van aki szerződésbe foglalja és korai ivartalanítást kér. (Természetesen ez egyesület függő, és érthető)

Többen pedig korainak tartják 6-8 hónapos korban, mert a MC-k 3 éves korukra fejlődnek ki teljesen azaz más cicákkal ellentétben későn érők. Külföldi lapokon én is többször utána olvastam a témának és ott a 10 hónapos kort jelölik meg első ivartalanítási időszaknak. Mondván a korai műtét esetlegesen akadájozhatja a cica teljes kifejlődését.

Állást még nem foglaltam, de érdekes vitatéma a tenyésztők között. :o)

Előzmény: Bandimacs (173)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 174
Mindkét cicád nagyon szépséges ! Mennyi idősek ? Vanessa profil arcképe nagyon jól sikerült fotó !
Előzmény: Brigi0621 (168)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 173
Ha nem akarod a kandúrkát tenyészteni, akkor még az ivarérés előtt ivartalaníttatni kell, 6-9 hónapos korában. Ebből a szempontból szinte mindegy, hogy a második macsek kisfiú vagy kislány lenne, - mert ő sem maradna ivaros.
Nálam mindig ivartalanitott kandúrok éltek egymás mellett, időnként 2-3 macsek, békében.
Azért választottam kandúrokat, mert az első cicám egy kék-krém perzsa leányzó emlőrákban halt meg - ő nem volt ivartalanittatva. Hát, egy tavasztól őszig 2-3 hetente tüzelő macskalánnyal élni emeleti lakásban - az nem semmi. Ha kiengeded a kertbe, "megejti" az első csámpás kandúr, aki arra jár :) Úgy vigyázhatsz rá, mintha a tini lányod lenne...
Itt korábban már írták, hogy a maine coon - kutyalelkű... van is benne valami. Ubulkámhoz képest egy angol lord - csőlakó :) Hozzám ragaszkodik, kedves, udvarias, nem tolakodó, nagylelkű. A befogadott kelekótya cirmost szereti, puszilgatja, de ha az elkezd "bizalmaskodni" vele, azt ki nem állhatja, röpülnek a macsi pofonok. Megtartja a 3 lépés távolságot, de szigorúan ott alszik mellettem, onnan a kicsi sem tudja kitúrni.
Előzmény: shine_adonis (166)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 172

Ismerős a szituáció. Mi Bagit szintén kedvencnek vettük, de a tenyésztő látva a sikereit már elbizonytalanodott. Döntés még nem született, Bagira még ivaros és így a felnőtt macska osztályban indul. Az Európa kiállításon kint leszünk mi is. :o))

Nekem mindkét cicám a St. Carlino de Sol tenyészetből, Bóth Károlytól származik.

Általában mi inkább a Panoráma kiállításain szoktunk résztvenni, mert Bagit indítottuk a TICA-ban is. Most is inkább csak a "Show" és a baráti kör miatt megyünk ki. Nekünk nem tét a nyerés, de jó érzés, ha mégis sikerül.

 

Előzmény: nadyzs (171)
nadyzs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 171
Szia. Köszönöm az elismerést, de a habos babos erős tulzás...nem az én érdemem hanem Armanié.Nem csináltam mást mint megfürdettem , még csak nem is száritottam öket.Nagyon jó minöségű a szőre , a tesójának, a kislánynak már nem ilyen tipusú.Mikor megvettem öket nem akartam tenyészteni. De akitől vettem az mostmár ragaszkodik hozzá, hogy hagyjam meg öt ivarzó kandúrnak.A tesójának , a fekete-fehér kislánynak fekete kandúrt keresek. A tied ivartalanított?Kint leszel a kiállitáson?
Előzmény: Brigi0621 (168)
Fklari Creative Commons License 2008.09.29 0 0 170
Annál, ha kizárólag nem túl jó minőségű konzervvel eteted, tényleg jobb, ha csak húst kap. Viszont jól el tudod rontani idővel, ha folyamatosan van előtte kaja. Én úgy etettem annak idején a kölyköket, hogy két étkezésre tápot kaptak, egy étkezésre leginkább húst, néha konzervet. Így mindenfélét megismertek, és szépen is fejlődtek. Az is jó ötlet, amit Bandimacs írt, hogy bébiételt adsz a husihoz, de én továbbra is azt gondolom, nagyon nehéz egy kölyökcicának optimális táplálékot így összeállítani, nagyon kell érteni a táplálkozástudományhoz.
Előzmény: shine_adonis (161)
Fklari Creative Commons License 2008.09.29 0 0 169
A Maine Coon kandúrok nagy része nem jelöl, de vannak kivételek, illetve ha van másik kandúr a területén, akkor azért nagy esélyjel jelölget.

Ahhoz, hogy a kölykei törzskönyvet kapjanak, tulajdonképp elég, ha neki van törzskönyve, de valamirevaló nősténygazdi nem engedi a fiúdhoz a cicáját, ha nincsenek egészségügyi tesztjei és komoly kiállítási eredményei. És az sem mindegy, melyik egyesület állította ki a Te cicád származási lapját, nem mindegyikét fogadja el a többi.
Előzmény: shine_adonis (167)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 168
Sziasztok!
 
Egy ideje rendszeres olvasója vagyok a topiknak. Vannak ismerős arcok és cicák. Gáborral (Angelic-Coons) már sokszor volt szerencsém találkozni a kiállításokon.
A legutóbbi MMME Kiállításon a Lurdyban pedig láttam Armani-t. Csodaszép kandúr, le a kalappal előtte. Persze ez nem csak az én véleményem. Tenyésztői körökben is elismeréssel gondoltak rá, amikor habos-babosan, jól fésülten megjelent a kiállításon. :o))
Gondolom mondanom sem kell, hogy Maine Coon imádó vagyok. Szinte az első pillanatban megszerettem ezt a szelíd óriást. 
Két imádnivaló cicám van. Egy vörös-cirmos fehérrel lány, neve Vanessa, és egy fekete fiú, Balgira. :o)


shine_adonis Creative Commons License 2008.09.29 0 0 167
Azt már szerettem volna megkérdezni, hogy mikor fedezhet egy maine coon kandúr. Úgy értem, hogy törzskönyv, meg orvosi papírok elég-e, vagy kiállításra is muszáj vinni?
Igaz, hogy a kandúrok nem jelölnek? Több helyen is ezt olvastam.
shine_adonis Creative Commons License 2008.09.29 0 0 166
Én igazából nem szeretném tenyészteni, és másik macsekot sem szeretnék, csak nem bírom magam leállítani a nézelődésben. Igaziból már így is túl sok jószágunk van: 1 argentin dog, 2 vadászgörény, meg a macska. Ez így rendben is lenne, ha gyermektelen házaspár lennénk, mert világ életemben ez volt a vágyam, hogy sok állatom legyen, de van ugyebár 2 fiunk is, egy 14 és egy 4 éves, és velük sok időt kell tölteni. Tenyésztésre, meg kiállításra majd nyugdíjas korunkban 30 év múlva.:)
Előzmény: Bandimacs (165)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 165
Hát, ha második macsekban is gondolkoztok, és ha van lehetőségetek rá, most kellene egy kölyök macsi , mert akkor együtt nőnének fel, szinte tesók lennének.
Ők biztosan jól éreznék magukat együtt :)
Jól értettem ? A mostani gyerek az kisfiú , és mellé vennél egy kislányt ? Tenyészteni szeretnéd ezt a fajtát ?
Előzmény: shine_adonis (163)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 164
Szia,
az apróra vágott husira tehetsz 1-2 kanálkányi bébi kaját is (üveges, amilyent az ember gyerekek is kapnak) nálunk Ubulkám amikor még kicsi volt a sárgarépásat, sütőtököset szerette. Most is elkunyerálja a húslevesből a főtt sárgarépát...
Előzmény: shine_adonis (161)
shine_adonis Creative Commons License 2008.09.29 0 0 163
Én is megnéztem az oldalt: tényleg nagyon szép cicók. Nekem is elsősorban a klasszikus cirmos macsekok tetszettek, de most hogy van ilyenünk, kacérkodunk egy bikolor kislánnyal is. A lány maine coon-ok milyen természetűek? Ha egy meglévő mellé hozunk egy másikat is, akkor a meglévő hogyan reagálja le az új kispajtást?
Az előző cicámhoz még ivartalanítása előtt hoztunk vendég kandúrt, de nagyon utálta.
Nem is barátkozott össze másik macskával soha, pedig 3szor is megpróbáltuk.
Előzmény: nadyzs (159)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 162
Szia,
megnéztem a honlapodat, hát gyönyörűségesek !
Nekem Cippora és Csoki lopta be a szívembe magát, de a többi cicus is szépséges!
Nagyon határozott komoly pofijuk van, gondolom idegen 2-szer is meggondolja, hogy bejöjjön-e ha ott vigyázzák a házat :)
(Ilyenkor sajnálom, hogy nem kertes, nagy alapterületű házban lakunk, mert akkor biztosan nekem is 4-5 macsekom lenne... )
Előzmény: nadyzs (159)
shine_adonis Creative Commons License 2008.09.29 0 0 161
Nem csak húst kap kizárólag, mert midig ki van rakva neki a royal canin száraz, azt is ropogtatja, és időnként vitamint is kap. Gondolom, ha változatos hússal táplálom (szárnyas, főtt sertés, marha, különféle belsőségek), akkor az nem lehet rosszabb, mintha egy fajta konzervet eszik. Az előző cicám csak a darling konzervet ette, abból is a marhás volt a kedvence, pl-ul a csirkéset meg sem ette. Ennél szerintem jobb, ha tiszta húsokat kap változatosan.
A tenyésztő nevét nem írom ki, mert nincs weblapja, és a hirdetésben sem írta ki a nevét, de ideszúrom a hirdetést, ahonnan találtam a cicát.
http://www.startapro.hu/tobbi_kategoria/allatok/macskak/1482545
A képen pont Adonis látható még kisebb korában.
Előzmény: Fklari (160)
Fklari Creative Commons License 2008.09.29 0 0 160
A legtöbb Maine Coon jó természetű, barátságos cica. Az viszont biztos, hogy ha most kedves és barátságos, akkor amennyiben nem rontod el nagyon, később is ilyen lesz, csak előnyére változik majd.

Viszont egy ilyen fiatal cicánál sürgősen szüntesd meg a csak hússal táplálást, egész biztos vagyok benne, hogy a tenyésztő sem azzal etette őket, különben nem lehetne ilyen szép, jól fejlett macsek. Kitől származik, ha nem titok?
Előzmény: shine_adonis (158)
nadyzs Creative Commons License 2008.09.29 0 0 159

Sziasztok!

 

Aki tud tényleg jöjjön ki az Europa macskakiállitásra,mert rengeteg szép maine coon lesz kint. Köztük mi is. Akit érdekel a honlapom...nadycoon.eoldal.hu

A tenyészet egyenlöre még nagyképű dolog.....

shine_adonis Creative Commons License 2008.09.29 0 0 158
A másik cica sajnos nyár elején elhalálozott daganatos megbetegedés miatt. Én vittem a saját kezemben az elaltatásra. Az valami szörnyű. Nem kívánom senkinek az élményt.
Nagyon szerettem, ő az én cicám volt csak. Adonis úgy tűnik, hogy mindenkivel barátságos, bár lehet, hogy ez csak életkori/nemi sajátosság. Az előző két cicám lány volt, és ők nagyon egy gazdások lettek felnőtt korukra.
Előzmény: Bandimacs (157)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.28 0 0 157
Akkor még csecsemő ! Alig 12 hetes...
És a másik cica mit szólt hozzá ? Elfogadta ? Játszanak ?
Előzmény: shine_adonis (156)
shine_adonis Creative Commons License 2008.09.28 0 0 156
július 2-án született, és szerintem is csuda gyönyörű. Jó a természete is, mivel egész jól tűri a 4 éves fiamat is. Amúgy az egész család rajong érte.
Előzmény: Bandimacs (155)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.28 0 0 155
Hát csoda édes ez a macska gyerek !!!
Nagyon aranyos a kesztűcskéje is. Mennyi idős ?

Nálunk most nagy hancúrozás folyik, elég alacsonyan repkednek a macsekok:)
A kicsi cirmoska szemtelenkedik a nála 2-szer nagyobb Ubulkával, de amikor a kicsi egy picit nagyobb pofont kap, mint kellene, utána kap egy békítő puszit is...
Előzmény: shine_adonis (154)
shine_adonis Creative Commons License 2008.09.28 0 0 154
Na végre sikerült képet is felrakni :)!

Adonis

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!