Keresés

Részletes keresés

operet Creative Commons License 2005.11.17 0 0 42
Mindenkinek!
Sziasztok ! mostanában többször láttam hogy magányos varjú csúnyán verte a kissebb ragadozókat pl, ;karvaly ,vércse s csak sok száz méter után hagyta abba az üldözésüket . természetes dolog ez?,gyakori jelenség amire eddig nem figyeltem fel!?

köszi: operet
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.13 0 0 41

Milyen új madár?

Lemaradtam valamiről??? :)

Előzmény: efalco (40)
efalco Creative Commons License 2005.11.13 0 0 40

Sziasztok!

 

Az új sólymomat idomítom, egész jól haladunk.

 

üdv efalco

efalco Creative Commons License 2005.11.09 0 0 39

Sziasztok!

 

Mindenkinek válaszolok, csak ma nem érek rá.

 

Üdv efalco

Jó kis csapat volt, jó madarakkal.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.09 0 0 38

Sajnálom, hogy nem lehettem ott, de házat újítunk fel, se pénzem, se időm.

De olyan helyen van, lehet, hogy jövőre tudok az udvarról vadröpíteni... :)

 

A hímem Dévaványán felült egy szigetelt 20kW-osra, és úgy kiégett a lábán lévő adó, mint a huzat. Azóta "pihentetem", időhiány miatt, de szeretném még időn tréningezni. 730g volt ma délután, de még jön kesztyűre... :)

 

A te madaraddal (hím vándor) mi a helyzet?

 

Látom, népes kis solymászcsapat volt Szelén.

A többiek madarairól is írhatnál!

Előzmény: efalco (35)
operet Creative Commons License 2005.11.09 0 0 37
Efalconak!
Az oktató könyvek engem is érdekelnek ill.minden olyan irodalom ami egyszerü földi halandónak is érthető ,tanulságos .
üdv :operet
operet Creative Commons License 2005.11.09 0 0 36
Efalco mester !
Nem látom a képen a péter madarát ! Neki rendeződött a hiánya?megnéztem a képeket a találkozóról ,valóban klasssz.láttam ölyvet és baglyot is ők csak ott voltak , vagy tevékeny résztvevőkként szerepeltek a programban.? Az engedélyt előbb kell kérni vagy csak akkor ha már van kiszemelt szárnyas? az évkönyvben azt írták hogy 3 hónap az átfutási idő. ehhez van nyomtatvány vagy kézi könyörgéssel működik?
üdv :operet
Előzmény: efalco (35)
efalco Creative Commons License 2005.11.08 0 0 35

Kedves Falper!

 

Bingó!!!

 

Sólymok , héják vegyesen.

 

A Pres. mondta, hogy építkezel. Mi van a kiválló hímeddel? Láttam a Krekinél a testvérét, super volt.  Ez a Lóki Gyuri, jó sólymokat is tenyészt:)))

 

(tőle van a kutyám)

 

A Kreki hímje egy remek vágásból, földharcban majdnem fogott egy koromfekete kakast, sajnos nem sikerült. Pedig szívesen megnéztem volna közelről.

 

 

Üdv Efalco

Egy sikeres pedzés.
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.08 0 0 34

Szia Ede!

Tápiószele, ha nem tévedek... :)

Írhatnál róla, hogy milyenek voltak a madarak, mit fogtatok. Sólymok, héják vegyesen?

efalcotanitvanya Creative Commons License 2005.11.08 0 0 33
Szia! Annyira sajnálom, hogy nem lehettem ott... :( remélem, engem is meghívtak volna, ha utazóképes lennék? Csak nem a Tigris az a Laci mellett??Vagy csak egy rokon? Öreg hímem: Melyik problémára gondolsz a sok közül? :)))) Még mindig nagyon kövér, tegnap jól dolgozott zsinóron, de egyszerűen nem látom a szemében azt, ami alapján el szoktam engedni. Ez csak egy remek színészi produkció. Idén türelmetlen voltam, meg is lett az eredménye. De mindig tanul az ember. Remélem, nemsokára rendeződik az életem, és beszerzek még egy klassz tojót. Szeretnék még sok ilyen zömök egyszínű hátuljú madárkát... :)) Annyira szeretem repíteni, ezért vagyok olyan türelmetlen! hali TAnya
efalco Creative Commons License 2005.11.07 0 0 32

TAnya!

 

Ismerősek a képek? Mondjuk 3 napos ködben más volt a táj.

 

Az öreg hímeddel a problémát, már tudod kezelni!!!!

 

Üdv

efalco

Előzmény: efalcotanitvanya (28)
efalco Creative Commons License 2005.11.07 0 0 31
Terülj-terülj asztalkám....
efalco Creative Commons License 2005.11.07 0 0 30
Egy kép a szállásról.Minden kényelemmel felszerelt vadászház.
efalco Creative Commons License 2005.11.07 0 0 29

Sziasztok!

 

A hétvégén solymásztunk, egy kép a csapatról.

efalcotanitvanya Creative Commons License 2005.11.04 0 0 28
Na egy kis elrettentés a solymászattól: tegnap engedtem el idén először a madárkámat. Megfogattam vele elébb egy galambot, hagytam rajta élvezkedni egy kicsit, majd továbbmentünk és ráengedtem egy kelő fácánra. Eléggé kedvetlenül kergette, na mondom, ebből még baj lesz. Szó mi szó, madárka felgallyazott, mire aláverekedtem magam a tenger szederben, egyrészt széttépettem magam, másrészt szépen beesteledett, madárka már nem látott semmit. Ma hajnalban kislattyogtam, lehívtam egy galambra. Nem viselte meg különösebben a dolog, elégedetten pancsolt itthon, és egyáltalán nem éhes (mitől hízik, a levegőtől..?). Úgyhogy még rá kell tennem pár napot... Szóval: a lábam, mintha öt macskával aludtam volna, a kezem ég a csaláncsípésektől meg valami ismeretlen növényétől, és persze egész éjszaka nem aludtam, mert nem vagyok nyugodt, ha nincs mellettem a madár... Hát ilyen is van. Igaz, Efalco? Pedig a tündérbogyó, vadászni azt már nagyon akart, kézre jönni kevésbé. Persze a T-fáról nagyon pedánsan dolgozott..a kis színész.. hali TAnya
Előzmény: totneteri (27)
totneteri Creative Commons License 2005.11.01 0 0 27

Köszönöm az információkat, azt hiszem én még egyelőre maradok elméleti síkon a solymászatot illetően. Különben könyvcímek érdekelnek, mert szeretnék többet tudni a madarakról is meg magáról a solymászatról. Sajnos nekem mostanában nagyon kevés a szabadidőm és emiatt is felelőtlenség volna elkezdeni madárral foglalkozni. Bár nagyon tetszik már a gondolata is.

 

Egyébként még lesznek képek a sasokról, ha sikerül megszereznünk az egyik ismerőstől, aki szintén ott volt a találkozón.

A telefonszámot és a nevet, azért légyszíves e-mailban küld már el, mert ha lesz időm, akkor szívesen megnézném hogyan is "működik" ez az egész. Tapsztalatnak nagyon jó lesz. Addig is üdv:Teri

efalco Creative Commons License 2005.11.01 0 0 26

Sziasztok!

 

Örülök, hogy tetszett. Nagyon jók lettek a képek.

 

Ahhoz, hogy gyakorlati solymász legyen valaki elég sok szabadidő kell. A madár tartáshoz volierre (röpdére) van szükség. Orosházán lakik egy nagyon jó gyakorlati solymász, érdemes lenne vele felvenni a kapcsolatot, én szívesen tanítanálak, de túl messze lakunk egymáshoz. A solymászat megtanulása majdnem színtiszta gyakorlati oktatás, valakinek megmutatni, hogy kell felbéklyózni egy madarat, kb. 5 perc, leírni fáradtságos munka és nem is biztos, hogy megérti a tanuló......

 

Solymász oktató könyveket lehet vásárolni, ha akarsz venni megírom a címet és a telefonszámot kitől lehet.

 

Ha szükségesnek tartod megadom az orosházi solymász telefonszámát. De amiben tudok azért segítek én is.

 

 

kivűlrőlbelülről
Előzmény: totneteri (25)
totneteri Creative Commons License 2005.10.31 0 0 25

Sziasztok!

Lökött tyúk vagyok a solymok között. Részt vettünk a párommal a Solymásztalálkozón Gyopárosfürdön. Sajnos csak a szombati napon tudtunk elmenni egy vadászatra. De az valami fantasztikus élmény volt. A sasos csapathoz csatlakoztunk, Ede a Te tanácsodra. Ráadásul még ismerősökkel is találkoztunk. A szombati vadászat "termése" a 3 sastól alig 4 nyuszi volt. Másnap a szántáson való gyaloglástól a lábaimat kellőképpen éreztem, hogy megvannak. Akit érdekelnek az akkor készült fényképeink, azok megtalálhatják az alábbi linken.

 

http://www.kep.tar.hu/totzoli65/50163528#2

 

Soha nem gondoltam volna, hogy a madarakat mennyi mindenre meg lehet tanítani. A cseh férfinak a sasa valami fantasztikus volt. A fickó egyetlen felesleges lépést sem tett, és mégis "visszacsalogatta" kézre a madarát. Addigra a német vadász "futott" 8 km-t. Ez a cseh sasos annyira összhangban volt a saját madarával, hogy alig hittem a szememnek. Még másnap is magam előtt láttam az egész vadászatot. Egyszerűen pótolhatatlan élmény volt. Mindenkinek ajánlom aki még nem látott ilyet.

Szóval Ede igazad volt. Azóta is gondolkodom és érlelődik bennem  annak gondolata, hogyan is kellene elkezdenem. Egy-két szakirodalmat ajánlhatnál nekem olvasgatni, és informálódni a madarak tartásáról és viselkedéséről. Egyelőre ennyit szerettem volna elújságolni Neked. Jövök még! Teri

efalco Creative Commons License 2005.10.29 0 0 24

Szia Operet!

 

Igen Ő az én Ildikém.

 

Van neve a madárnak "Sármos". Küldök még képeket róla.

 

A héjám ma is olyan volt mint az atom, egy állásból egy fácán.

 

Szerintem csinálj olyan voliert ami jó akármilyen madárnak, szerintem amit nálam láttál az pont jó.

Előzmény: operet (23)
operet Creative Commons License 2005.10.29 0 0 23

Efalconak!

Gyönyörű madár ! Nekem a kép alapján ez tetszik alegjobban a solymaid közül. A másik képen a kedvesed az a csinos hölgy ?  Egyébként a szín érdekelt, hogy miért vkék { ilyen festék akadt vagy van szerepe }? A jóllakott ölyvnek is zárt volierkel ?

{mivel nem igazi ragadozó } vagy az jobban elvan a kilátós ,hálós védett helyen?

 

üdv : operet

Előzmény: efalco (21)
efalco Creative Commons License 2005.10.29 0 0 22
Szép idő volt ma is.
efalco Creative Commons License 2005.10.28 0 0 21

Üdv Operet!

 

A voliereket nem meghatározott időnként takarítom, hanem, ha úgy látom, hogy szükséges. A festék nem speciális egyszerű mész, kis zöld szinezékkel.

 

Vettem ma egy vándorsólymot, még nincs neve, emberre imprintált.

 

üdv efalco

Előzmény: operet (20)
operet Creative Commons License 2005.10.28 0 0 20

Efalco mester!

Szeretném megtudni , hogy a voliereket milyen idöközönként takarítod ezért a példás tiszta rendért.? azon kívül a színe belül véletlen vagy van jelentősége !?

272x próbáltam feltenni 1képet  ezért volt az előző szólás értelmetlen .sjna ebben semm vok ász .

üdv : operet

operet Creative Commons License 2005.10.28 0 0 19

Sziasztok kedves mindenki !

Nagy nehézségek árán de sikerült regisztrálni s így ronthatom a szakmai minőséget ha megtűrtök magatok közt . e falko mester tanácsára kerültem ide mint leendő tanonc. jelenleg a rácsodálkozó és félve érdeklődő kategóriát képviselem, s mint ilyen feltételezhetően nektek alap  kérdésekkel bombáználak titeket.

 

szívélyes üdvözlettel leendő operet solymász

operet Creative Commons License 2005.10.28 0 0 18

 REmélem látható azaz érzés amelyet mindenki átélt az első alkalommal !

még ha oly ügyetlenül is csinálom !

üdv : operet

efalcotanitvanya Creative Commons License 2005.10.26 0 0 17
Hát a végére elfáradtam... Ma felbéklyóztuk párommal a madaramat, egészen elit lett az Avon-krémmel kezelt kengurubőr lábbelikkel :))) Nagyon sajnáltam kézbe venni, olyan gyönyörűen hamvas volt a háta, teljesen egyszínű hamvasszürke "hímporos", mint egy festmény, fájt a szívem... de hát túlélte :) Ma szundítottam egyet, és mivel álmodtam? A fantasztikus csülkös bablevessel, Ildit puszilom érte! Köszönök mindent még egyszer! (fogó már a hátizsákban, ha jövök, biztos nem marad itt) TAnya
efalco Creative Commons License 2005.10.25 0 0 16

Sziasztok!

 

Az ünneplés sajnos elmaradt. TAnya bátortalan volt és vissza adta a tételeket. Nem baj majd 3 hét múlva sikerül.

 

Nagyon szupi volt ma a madaram, pedig nem fogott semmit. Piszke állt egy kakast, ez a kakas az égbe tört és 200  méter megtétele után siklózott az erdő felett, a héjámat nem láttam, csak akkor amikor torpedóként kitört az erdő fölé és belekapaszkodott a fácánba, de mire megtaláltam a héját, a fácán nem volt sehol. Ilyen a vadászat.

Majd legközelebb sikerül.

 

üdv efalco

Egy kis solymász piknik.
efalco Creative Commons License 2005.10.22 0 0 15

TAnya!

 

Szerintem sikerülni fog. A bor jó lesz amilyet szoktál:))) A pezsgőt hozom én.

Gondolj arra, most sikerülnie kell és akkor annyi "nélkülözés" után kedvedre solymászhatsz. Azt a "vasat" amiről a múltkor beszéltünk tartsd a tűzben.

 

 

M mester!

 

Koldulni nem szégyen. Legalább is, ha valaki rászánja magát, utána már ne szégyelősködjön, mert üres lesz a tarisznyája. Mifelénk valami ilyen mondás járja:))

 

Te a megbocsájtás bajnokaként fogsz emlékezetes maradni az eljövő solymász nemzedékeknek, de én felmentelek. Legnehezebb az ilyen volierben nevelt héjákkal, amik a szüleiket és az embert is látják, az öregek állandóan riasztanak, a kicsik félnek mindentől, embertől, héjától egyaránt. Az a legjobb ha pár naposan elviszed és magad neveled, meg van a veszélye, hogy sírós lesz, de akkor nincs annyi gond vele.

 

Üdv efalco

efalcotanitvanya Creative Commons License 2005.10.21 0 0 14
Hű de érdekes madár, szép, egész más mint az én kurta kis "sólymom" :) Hát kedden nem tudom, mi lesz, mondjuk úgy, hogy próbálkozom, már nagyon elfáradtam a végére, és úgy vagyok vele, ha most nem jön össze, legfeljebb két hét múlva..de azért nem adom fel! Milyen bort vigyek? TAnya
Előzmény: efalco (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 13


Efalconak!!!

Öregsam , Falcom , öregszem!!!
De akkor Te mán a saját oldaladra vonultál vissza,
és a "hivatalosakat,,nem olvasgatád???
Mert azok valamelyikén említettem,hogy madárom
,egy két éjszakás kaland után, a harmadik nap reg-
gelén megkerült.
Mindenesetre abban igazad vagyon ,hogy a szögelésnek
-a behordáson ,és a garasokon kívűl-solymászati jelentő-
sége nincs. Sőt úgy látom ,hogy e tevékenységem jelentő-
sen befolyásolta terveimet.
Azontúl :kivívtam a solymásztársadalom ,,elismerését",
miután némelyek a koldus jelzővel illetének.
Ennek igazán nem örültem ,de látva a Margit-híd budai híd-
főjénél kollégámat, ki alvó kutyája mellet az aszfalton ku-
porog kezében feliratos táblával,rájöttem,hogy közöttünk
lényeges különbözőség nem vala csak tán annyi,hogy én
tábla helyett madarat tartok ,és vonatkozó mondókámat
angolul,németül,olaszul,sőt japánul is elgagyogom.
Meghát Krisztus bűnökkel teli követőjeként vallom:
,, Ha megüték az Te orcádat balfelől tartsd oda a jobbat is".
És ez nem könnyű próbatétel.

Tisztelettel üdvözöl : M

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!