Keresés

Részletes keresés

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.26 0 0 5705

Hogy vagy Hersir? Ha jól számolom, letelt a két hét. Voltál-e kontrollon és leesett-e a dudor?

Előzmény: Hersir (5689)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.26 0 0 5704

Olvastad a szabályzatot? Ez itt nem reklámoldal. Ez a " csodaszer " az itt jelenlévőkön már nem fog segíteni.

Előzmény: Végvárianna (5703)
Végvárianna Creative Commons License 2015.08.26 -1 0 5703

Tisztelt Aranyeres betegek 

Ezekszerint nem elég egyszer, kétszer felhívni a figyelmet.

www.aranyerhelp.hu Már több 1000 alkalommal segített mint műtét előtt, mint műtét után.

Aki spórolni akar a saját egészségén annak nem ajánljuk.

Aranyér help a fejlett országokban már jelen van, és elfogadott gyógyászati segédezköz, mint a kiújulás ellen, mint a megelőzésben. Az aranyér help egy olyan gyógyászati segédezköz ami a záróizom ellazulásában megereszkedett belső izomzat fejlesztésében elsősorban segíteni tud. Bárki használhatja nem kell egyébb vegyszeres kezelés az intim területen, és mégis működik.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 5702

Ne aggódj, engem több, mint két hete műtöttek, de még tegnap is volt vér a székletemben, ma első nap, hogy nem volt. Ahogy bonap arte is mondta, a meleg nem tesz jót a sebnek. Saját tapasztalatom, hogy a kb 30 fokos kamilla teás ülőfürdő jó, mert nyugtat. A vazelin is jó, nekem is ajánlotta bonap arte. Nagyon jókat mond, érdemes megfogadni a tanácsait. Tegnap a szakasszisztens barátnőm hozott egy kenőcsöt, Ialugen a neve, orvosi vényre írva kapható. Ez állítólag az ezüst tartalma miatt nagyon jó mindenféle sebre. Nekem még most is van egy kis csomóm, de szépen húzódik vissza. A műtét után kb egy héttel még lóbab nagyságú volt, most kisebb, mint egy borsó. Jobbulást kívánok.

Előzmény: Viktor1991 (5700)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.23 0 1 5701

Ami csomót érzel az a megduzzadt heg. Elmúlik idővel. A melegvizes ülőfürdő nem ajánlott, a sebet hűteni kéne mivel gyulladásban van.

Tusold le vécé után és használj kevés vazelint. Ettől nyugodtabb a seb környéke és kevésbé dörzsölődik.

Előzmény: Viktor1991 (5700)
Viktor1991 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 5700

Sziasztok

 

Engem kedden műtöttek aranyérrel, kivagták és összevarták, ma wc-zés után egy kicsit vérzett, illetve mikor megnéztem a varratnál lett egy csomó holnap kell menjek kontrollra, de egy kicsit megilyedtem a csomótól nem tudom mitől lett, kiújulhat az aranyér ugyanazon a helyen? Illetve olyan kérdésem lenne ti milyen meleg vizbe űlőfürdőztök? 

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 1 5699

Tisztelt Doktor Úr!

 

Elnézést, hogy ebbe a topikba írok, de nem találtam közvetlen linket, ahol saját kérdést tehetnék fel Doktor Úr részére.


Két hete műtöttek aranyérrel, Parks szerinti technikát alkalmazva. Tegnap voltam az első kontroll vizsgálaton, ahol a főorvos úr alaposan megvizsgált, ami rettenetesen fájdalmas volt és azt mondta, hogy hagyjam abba a paraffin olaj szedését, továbbá napi, este 1 db reparon kúpot és kétszeri kamillás ülőfürdőt írt elő. Székeléskor ma kétszer elájultam a wc-n. Parafin olaj nélkül nincs spontán székletem, pedig napi 3-4 l vizet iszom és kb. 100 g búzakorpát, búzacsírát és lenmagőrleményt eszem joghurtba keverve. A seb erősen váladékozik és nagyon fáj. Mikorra várható enyhülés és mit tegyek az állandó székrekedés kiküszöbölésére? Egyáltalán, mi ez a Parks szerinti műtét, mert a neten hiába kerestem rá, sehol nem találom? Az aranyerem IV-es stádiumú volt, muszájból mentem bele a műtétbe. Előzetes gasztroenterológiai vizsgálatok, gyomor, vékonybél, vastagbél tükrözés megtörtént. Ezeket megelőzően végbéltükrözés is volt. Továbbá hasi UH. Az aranyereken kívül semmi más kórosat nem találtak. Diagnózisok BNO kódjai: I8440 és I8420.

Azt gondoltam, valami korszerűbb eljárást alkalmaznak majd, pl. doppler vezérelt technikát, vagy Longo féle műtétet. Sajnos nem így történt és most sokkal rosszabbul vagyok, mint a műtét előtt, bármikor. Tudom, hogy látatlanul nehéz ezt megítélni, de kérem, hogy legalább körülbelül szíveskedjen megírni, hogy mik a kilátásaim és mi ennek a Parks szerinti műtétnek a menete?

Sajnos most jöttem csak rá, hogy először kellett volna kérdeznem és csak utána belemenni a műtétbe, de ez már késő bánat.

Szíves válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:

tunde1021

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5628)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5698

Köszi, megfogadom minden tanácsodat. További szép napot és főleg jó egészséget kívánok neked.

Előzmény: bonap arte (5697)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.22 0 1 5697

Nekem mondta a doki, hogy két hónap után is lehet véres a széklet de ezért ne aggódjak. Volt nekem is egyhónap után mikor egykicsit erőlködnöm kellett de aztán teljesen elmaradt. Azóta egy csepp sem volt.

Búzakorpa elég napi 1 evőkanál. Rá is van írva a csomagolására nem szabad túlzásba vinni mert ellenkező hatása is lehet, főleg ha nincs elegendő folyadékbevitel..

A teákkal is óvatosan mert hasmenés ellen hatásosak. Csibemell mehet, de minden olyan ami fogja a székletet mellőzendő az első hónapokban. A fűszeres kaját meg abszolút nem. 

 

Én sok gyümölcslevet ittam meg inkább szörpöt.

Előzmény: tunde1021 (5696)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5696

Hú, köszi. Akkor a lencse kuka, vagy megeszi a család. Csirkemell, párolt zöldséggel mehet? Nem kis gyomorideg van rajtam, hanem tiszta ideg vagyok a wc gondolatától is. Most sikerült végre, ki fogsz nevetni, ha megmondom, hogyan. Egy sámlit tettem a wc elé és tulajdonképpen azon guggolva, fenék a fajansz fölött. xD De úgy vettem észre, ez a módszer kevésbbé terheli a vágott sebet. Bár így is volt vér benne. Normális ez?

Mennyi búzakorpát ajánlasz? Jézusom, nem tudtam, hogy ellenkező hatás is lehet tőle. Elég nagy mennyiségeket pakolgattam a joghurtomba. Vagy hagyjam el és inkább búzacsírát+lenmagőrleményt tegyek bele? Vagy azokat is mértékkel? Kiskanál? Nagykanál? Hashajtót hagyjam? Várjam meg, míg megoldja a természet? Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de teljesen össze vagyok zavarodva, nekem alig mondott valamit a dokim. Sajnos nagyon szűkszavú.

Ferguson, Milligan-Morgan, Parks, mind szikés, kimetszéses alkalmazások, némelyiket teljesen zárják, mémelyiket félig, vagy teljesen nyitva hagyják, talán ez a fő különbség köztük, már amit innen a netről el tudtam olvasni. A Parksról elég keveset írnak magyarul. Ezért kérdeztem, hogy nálad melyiket alkalmazták.

"A hagyományos (kimetszéses) aranyérműtétekről.
Az aranyérműtéteknek évszázados múltja van, jövőjük azonban kevés. A különféle kimetszéses technikával végzett (Ferguson, Milligan-Morgan, Parks, stb.) műtétek során a csomók eltávolítása mellett azok vérellátását próbáljuk meg korlátozni. Ezen műtétek érzéstelenítésben történnek. A beavatkozást követően néhány hétig komoly fájdalommal terhes periódus várható, évekkel a műtét után pedig a végbélnyílás bizonyos mértékű beszűkülésével lehet számolni. Ezért eme megoldásokat manapság már csak igen ritkán, gondos mérlegelést követően ajánljuk."
Figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt, (számomra legalábbis) nagyon fontos tudnivalókat tartalmaz:
http://www.vastagbel.hu/proktologia/az-aranyer-kezelese

Előzmény: bonap arte (5695)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5695

Mondjuk a lencsefőzeléktől nem csoda, hogy felpuffadsz. Rajtad van egy kis gyomorideg a vécézéstől ezért lehet, hogy nem megy olyan könnyen. 

A búzakorpát mértékkel csak mert ellenkező hatást is kiválthat.

A széklet jön majd ha telítődnek a belek. Sok folyadék és kevés szárazanyagtartalom miatt a széklet sem lesz sok. 

 

Nálam a zárójelentésen Ferguson féle műtét van, ez szikés kimetszéses alkalmazás. Nekem mondta is a doki, hogy miképp vágja ki.

Előzmény: tunde1021 (5694)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5694

Köszi a bíztatást és a tanácsokat. Érdekes, nekem a vizelés simán megy, de széklet továbbra sincs. Lehet, hogy a tegnapi borzalmas szélgörcsöket az ebédre elfogyasztott lencsefőzelék okozta? Pedig leforrázva hagytam állni egy napot, aztán leszűrtem és új vízben főztem meg. Virslit ettem mellé. Vettem be no-spát, most kb. 1 órája voltak szelek, de széklet nincs. Reggel bevettem egy evőkanál parafin olajat, de semmi produktum. Vegyek be hashajtót? Vagy várjak? Csak attól félek, hogy belém keményszik. Teát, szörpöt 3-4 litert iszom naponta+rostnak búzakorpa-búzacsíra-lenmagőrlemény vegyítve, mindegyikből 1 evőkanállal joghurtba, kefírbe keverve.

 

Neked mi volt a zárójelentésen? Milyen műtéti technikával operáltak? Nekem ez van ráírva: "Diagnózis: BNO I8440 és I8420 Nodi haemorrhoidales, Beavatkozás: Haemorrhoidectomia sec. Parks"

 

Válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: bonap arte (5693)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5693

A második hét vége még benne van a kellemetlenebb időszakban. A vécézés ebben az időszakban még nálam is szúrós volt. A seb még nem gyógyult be belül teljesen ezért érzed a vécén.

A parafin olajat azért ne hagy abba de elég napi egy kanállal reggel. Melegvizes tusolás a hasra és vegyél be görcsoldót mert ettől kicsit ellazulnak vastagbélt szabályozó izmok.

 

Nálam a vizelés ment nehezen. Csak úgy tudtam rendesen mikor beleálltam a fürdőkádba és melegvizet engedtem a hasamra.

Könnyű ételeket egyél, főzelékeket, tésztékat és sok folyadékot. A doki mondta, hogy segít ha jobbról balra félkörben indulva lefelé  maszírozod a hasadat mert ebben az irányban van a vastagbél a hasfal alatt.

 

3-4 hét közé tehető az az időszak amikor már tudsz mozogni rendesen. A vécén ekkor is érezni fogod a heget de már nem lesz olyan fájdalomérzet. Ahogy puhul a heg  és tud nyúlni úgy múlik a karcolás érzés is.

 

Az a baj, hogy a seb bent sokkal nehezebben gyógyul mint szabad levegőn, és ráadásul naponta ki van nyújtva meg szinte egész nap mozgatva van. De el fog múlni ne aggódj.

Előzmény: tunde1021 (5692)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 0 5692

Köszönöm kérdésed, sajnos pocsékul. Ma múlt pont két hete, hogy megműtöttek, szerdán voltam kontrollon, ahol a főorvos alaposan megvizsgált. Azt hittem kiugrik a szemem, amikor benyúlt és még forgatta is az ujját. El is kezdett vérezni alaposan. :'( Székletem volt ma kevés, viszont most olyan szélgörcseim vannak, hogy úgy érzem egy lufi van a gyomrom helyén, nyomja föl a rekeszizmomat, egészen a szívemig. Viszont nem jön ki egy csepp szél sem és más sem. Ma megint megszabadítottak itthon egy varrattól, ami rettenetesen irritált. A széklet még mindig nagyon csíp, szúr. Talán azért is fúvódtam föl ennyire, mert sztem a fele bennem maradt. Képtelen vagyok kinyomni, mert fáj és önkéntelenül megugrok a wc-n és abbamarad az egész. Nem tudom mit csináljak? Szerdán nem volt semmi produktum és csütörtökön sem. Megijedtem és megittam egy csésze mályva teát, lefekvés előtt este. Attól aztán ma reggel sikerült, de, mint mondtam, nem tudtam rendesen kirakodni. A seb hol fáj, hol meg kevésbbé, az a lóbab nagyságú duzzanat lejjebb apadt. Neked is voltak szélgörcseid? Ha nem, akkor szerencsés vagy, ha igen, akkor mit csináltál? Erre szokták azt mondani, hogy a fing is keresztbe áll bennem. Gubbasztok, szenvedek, kicsit sétáltam, de az se hozott eredményt. Bevettem egy Bilagitot, de a mérges gázok csak nem akarnak kijönni. Már éjjel van, nem tudok aludni, annyira feszít a hasam. A doki azt írta elő, hogy hagyjam abba a parafin olajat és lefekvés előtt toljak föl esténként egy Reparon kúpot, azt hittem van itthon, de csak kenőcs van és hétfőig nincs nyitva patika. Teljesen tanácstalan vagyok... Már úgy érzem, mintha a vesém felé mennének a szelek, de a "kijárat" felé semmi se hajlandó menni. Masszírozom a hasamat, olyan mint egy 6 hónapos terhesnek, próbálok különféle tornamutatványokat, felhúzom a térdem, majd visszaengedem, semmi... Kutyorog, mutyorog, de még véletlenül se tudok kiengedni, még egy aprócskát se. Kész csoda lesz, ha túlélem ezt az éjszakát és vajon mi vár rám reggel? Hát jól kipanaszkodtam magam, bocsi.  Tudsz valami csodaszert, esetleg?

Előzmény: bonap arte (5691)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.21 0 0 5691

tunde 1021

 

Hogy állsz gyógyulásilag?

Hersir Creative Commons License 2015.08.14 0 0 5689

Én is olvastam, hogy ha nagyon fáj, akkor rosszul lett felrakva vagy egyéb baj van, viszont a kisebb fájdalom általában vele jár. Ezzel nem is volt baj, csak hogy még ott van. Visszahívott kontrollra csak nem volt nagyon kedvem menni, mert egy ilyen vizsgálatra nehéz előkészülni, mármint a tisztaság szempontjából. De most már elmegyek a következő alkalommal.

Hersir Creative Commons License 2015.08.13 0 0 5687

Szia!

Akkor a pár nap múlva leesik szöveg nem rám vonatkozott:) Mindenhol ezt írják, ezért nem tudtam mit kezdeni vele, hogy négy hét múltán még mindig itt van, vagy valami maradványa. De akkor lehet hogy tényleg csak az aranyér az. Dr Balogh Gábor kezelt, egyébként nagyon rendes volt, sok információt adott. Az érzéstelenítőt nem hiányoltam, amikor felhelyezte akkor nem is fájt, utána sajgott pár óráig, de az bőven elviselhető volt.

Neked mikor volt a kezelés? Utána mennyi idővel esett le?

Hersir Creative Commons License 2015.08.13 0 0 5685

diák100: a helyedben én is a gyűrűzést választottam volna. Csak olyan ideálisan hangzik ahogy leírják: az aranyér pár nap után leesik, a helyén marad egy heg. Az ember bele se gondol, hogy lehetnek mellékhatások vagy akár az aranyér is visszatérhet később. Én se tudom mi ez a dudor odabenn, négy hét után még lehet hogy tartja magát az aranyér?

Engem egyébként meg se kérdezett az orvos, vizsgálgatott úgy egy percig, aztán hallottam egy hangot és egy pillanatra rá már mondta hogy feltett egy gyűrűt:)

 

Hersir Creative Commons License 2015.08.13 0 0 5683

Köszönöm a bátorítást! Meglepő amit mondtok a III.-as aranyérrel kapcsolatban, mert a tanulmányok amiket a gyűrűzésről nézegettem mind azt írták hogy a III-asra is jó még, persze jobb ha még csak az első kettő valamelyikében van. Lehet hogy III-as és III-as között is van különbség, az orvos aki gyűrűzött egyetemi docens a Semmelweisen, gondolom azért tudta mit csinál. Mondta is utána, hogy nagy volt és jó hogy még most jöttem, a legtöbben csak később viszik orvoshoz.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5682

Nekem IV-es stádium volt, trombotizált külső aranyerek, belső szövődményekkel. Ez volt a kórlapon. Nem tudom mi lehet az a szürkés váladék, nekem húslészerű rózsaszín váladék jön, mint a menzesz első és utolsó napján, de erre figyelmeztetett a főorvos, hogy ez természetes, ne ijedjek meg tőle. Na de szürke... (?). Bonap arte jól mondja, a III-as stádiumot is műteni szokták. A főorvos, aki engem műtött, mondta is, hogy ezt már régen meg kellett volna operálni, amikor még csak III-as stádiumban volt. Nem fogsz meghalni, ne ijedj meg, de menj vissza a dokidhoz, ő ismeri a hátsódat, biztos, hogy megnyugtat. Valószínűleg nincs semmi kóros, neked így zajlik, hiszen minden szervezet más és a beavatkozásokra is más a szervezet válaszreakciója. Fel a fejjel! Jobbulást kívánok! Majd írd meg, mi volt.

Előzmény: Hersir (5681)
Hersir Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5681

Köszi hogy írtatok!

Tünde: nem műtét volt, talán azért nem fáj nekem. Illetve nem negyedfokú, hanem csak harmadfokú volt(?), talán ezért se. Megpróbálok elmenni az orvoshoz, de két hét alatt szerintem megőrülök. Annak azért örülök, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy a kezelés után is maradt még valami, remélem hogy az aranyér az és nem valami polipféle. Pár nappal ezelőtt meg furcsa, szürkés váladékok voltak a székletemen, szóval nem értem ezt az egészet.

Bonap arte: az orvos azt mondta hogy ezt még épp hogy lehet, illetve a neten is azt írják, hogy elsősorban I. és II.-fokúnál, de III.-nál is lehet még ezt alkalmazni, csak utólag több panasz lehet, nagyobb az esély arra hogy sikertelen a beavatkozás. Engem most már az se érdekel ha nem sikerült, csak ne haljak bele.

bonap arte Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5680

Harmadfokú aranyeret már nem gyűrűznek, azon már csak a műtét segít.

Előzmény: Hersir (5678)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5679

Szia! Azt tudom ajánlani, hogy ne te nézegesd, gondolom nem vagy orvos, kész csoda, hogy tudtál kutakodni a kezeddel, én ha csak hozzáérek, úgy fáj, hogy falra mászom tőle.

 

18-20 éve engem is "csak" gyűrűzni akartak, de nem mentem vissza. Sajnos mostanra műtét lett belőle. Várd meg a két hetet és mutasd meg a dokinak aki gyűrűzött. Addig is napi minimum 3-4 l folyadék bevitele, széklet rendezése rostos ételekkel (búzakorpa, búzacsíra, lenmagőrlemény stb.). Ajánlatos 2-3x1 evőkanál parafin olaj, az kenőanyag, hogy a széklet csússzon. Ha vannak fájdalmaid, nagyon jót tesz a Fortedol fájdalomcsillapító, bonap arte ajánlotta, nekem is bevált. Feltétlenül menj vissza a dokidhoz, ha 2 hét, hát 2 hét. Lehet, hogy ez alatt az idő alatt kilöki a széklet a csomódat, de ha nem, akkor az orvosod meg tudja mondani, mi a teendő. 

 

Nekem a műtét után egy jó nagy lóbabnyi csomó maradt vissza, csak nekem kívül. Hogy belül mi van, azt nem tudom, csak nagyon csíp minden székelés után. Ezt majdnem hideg vizes altáji tusolással enyhítem+mostmár jégakkut is használok, bonap arte javaslatára és az is sokat segít, bár a csomó még megvan. Mához 1 hétre megyek kontrollra, majd én is megkérdezem, hogy ez minek maradt ott.

 

Egy szó, mint száz, nézesd meg a dokiddal 2 hét múlva, addig is kezelgesd, vazelinnel nyugodtan bekenegetheted. Nekem még kamillás, majdnem hideg ülőfürdőket javasolt a főorvos, ezt is csinálom, de 5 percnél nem tudok tovább ücsörögni benne, mert azt a bizonyos "lóbabot" nyomja a lavór alja.

 

Nem tudom, segítettem-e, a saját tapasztalataimat írtam le.

Előzmény: Hersir (5678)
Hersir Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5678

Sziasztok! Látom ez a sebészet kategória, nekem gyűrűzés volt, de hátha tudtok segíteni. Már 4 hete volt hogy a harmadfokú aranyerem meggyűrűzték, és elég furcsán alakult a gyógyulás. Mindenhol azt írják hogy az aranyér pár nap után lelökődik, esetleg lehet vér a székletben de én egyiket se láttam. Se vér, se az aranyér... Pár napja tettem egy kis felfedező utat belül, és a mutatóujjammal egy dudort tapintottam, akkora mint egy borsó és olyan 6 centi mélyen van. Ez az aranyér lehet? Hogyhogy 4 héttel a gyűrűzés után még ekkora? Volt valakinek hasonló tapasztalata aranyér kezelés után? Nektek hogy nézett ki a heg?

Tudom hogy elcsesztem, orvossal kellett volna/kéne megnézetni, mondta is a doktor, hogy menjek majd vissza kontrollra. Csak az a baj hogy magánklinikán csináltattam, a doktor kéthetente van, és lecsúsztam a mostani rendeléséről, úgyhogy legközelebb két hét múlva tudok csak menni.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 5677

Érdekes, hogy mennyi eltérés van két ugyan olyan műtét elő és postoperatív szakaszaiban. Gondolom orvosa válogatja az előírásokat.
Nekem lehetett enni a műtét előtti napon, csak éjféltől nem. Mivel a vastagbél tükrözésnél nem pucolt ki az endostar lavage, ezért nekem ricinus és keserűsó kombinációját kellett bevennem, de nagy eredményt az sem hozott. Adtak egy hashajtó kúpot, de semmi. Aztán jött a beöntés, de nem ám úgy, hogy összeszorított fenékkel várni kellett volna utána, hanem már közben folydogált kifelé és mikor lement a 2 liter, azonnal az ott lévő wc-re ültettek és már jött is ki, de csak a víz. Nem sokat foglalkoztak vele, hogy minden bennem maradt. Ráadásul aug. 6-ra csütörtökre voltam kiírva a műtétre 3.-ként, de behoztak egy sürgősségi esetet (egy nőnek perforált a gyomra) és őt operálta a főorvos 6 órán keresztül, utána feljött hozzám és mondta, hogy nem lenne etikus, ha ilyen fáradtan nekem állna. Ezért halasztották el az egészet péntekre. Gondolhatod... jól rákészültem lelkileg, aztán a nagy koppanás. Igaz, pénteken elsőként engem operált.

Elég fura fazon egyébként, én már csütörtökön oda adtam neki a borítékot 20 ezerrel, utána roppant kedves volt, majd a műtétet követően egy kisebb boríték 10 ezerrel. Akkor is kedves volt, de a közbenső időben rám se hederített, de ugyan ezt csinálta a szobatársammal is, akit epével műtött. Jövő szerdán megyek kontrollra, de ha belém nyúl, aminek a gondolatától is idegbajos leszek, akkor a még elkülönített - már csak 5 ezres - borítékját szépen megtartom. A két nővérke viszont nagyon is megérdemelte az 5-5 ezer forintját, mert minden óhajomat teljesítették.

Most lecsökkentettem a parafin olajat 3x1 evőkanálnyira, búzacsírát, búzakorpát, és lenmag őrleményt kotyvasztok össze, egy fél literes joghurttal, vagy kefírrel, ez a reggelim és a vacsorám. Leveseket, csirkehúst és párolt zöldségeket eszem a csirke mellé köretnek, ez az ebéd. Rízst, krumplit nem ehetek, állítólag fognak. Napi 3-5 liter teát iszom, főleg, hogy ilyen meleg van. A kamillás ülőfürdőt nem melegen csinálom, hanem majdnem hidegre hagyom hűlni.
A wc utáni altáj tusolást is majdnem hideg vízzel végzem, csak a rendes, egész testre kiterjedő tusolás meleg, ill. langyos hőmérsékletű.

A Fortedol valóban segít, nagyon köszi, hogy ajánlottad. 50 mg-os kiszerelésben írta föl a háziorvos 3 receptre, mindhármon 4-4 dobozt. Érdekes, ez nem levélben van, hanem helyes kis műanyag dobozkában, csavaros tetővel. Egy dobozban 20 db van, remélem ez a 12 doboz elég lesz a fájós napokra.

Tegnap reggeli után 2x is sikerült wc-re mennem, aztán most arra ébredtem, hogy megint kell. Jól kipucolódtam, bár igen fájdalmas volt. Még a szelek kieresztése is fáj. Nem akar egy cseppet se visszafejlődni az az egy nagy dudor, amit vazelinnel kenegetek. Lehet, hogy meghagyott egy külső aranyeret? Vagy mi a fene lehet az? Egy jó nagy, fejtett bab nagyságú, bedagadt valami. Ez fáj leginkább. De ha jön a széklet, akkor belül is fáj, csíp, szúr.

Ez a jégakkus dolog épp most jutott eszembe, de nem mertem használni, eddig. A kórházban erről egy szót sem említettek, de most, hogy írtad, már bátran fogom használni. Érdekes, hogy annyira jól esik bármi, ami hideg. Ez nagyon jó ötlet, most tettem be a fagyasztóba és van itthon steril gézből pelenkám, majd abba tekerem. Az egyik nővérke adott két csomaggal, mielőtt hazahoztak.

Most látom, hogy lassan novellává duzzad ez a szösszenet :D , már hat a Fortedol, így nincs akadálya, hogy visszatérjek az alváshoz. :)

Előzmény: bonap arte (5676)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.11 0 0 5676

Érdekes, hogy kaptál a műtét után szilárd kaját. Nekem megmondta a főorvos, hogy előtte két nappal már ne egyek csak folyadékot fogyasszak. A műtét előtti napon kellett meginnom a fehér poros hashajtót, az kipucoltl tisztára, márcsak víz jött belőlem.

A műtét után pedig abszolút semmit nem ehettem. Lehet, hogy ez is kicsit befolyásolja a fájdalmaidat. Az algopyrin nem ér semmit max enyhe fejfájásra lehet szedni.

 

Sok folyadékot inni és búzakorpát minden étkezésnél mert ez segít a puha székletben. Nekem is mindig szorulásom volt előtte és akkor ittam vizet ha szomjas voltam és csak annyit amennyi elég volt. Műtét után legalább 3 x annyit iszom mint előtte. 

 

Megmondta a doki, hogy a széklet a vastagbélből vesz fel sok folyadékot és ettől nem lesz kemény állagú. Előtte képes voltam fél óráig is ülni a vécén, ez sem tett jót az aranyereknek.

Műtét után már elég egy perc a vécén. Nem időzök sokat, kitolom és megyek letusolni.

 

Viszont a meleg kamillafürdőzést nem ajánlom. Egy begyulladt sebet nem szabad tovább melegíteni. Nekem az ápolónők folyamatosan hozták a pelenkába tekert jégakkukat és azt kellett tennem a hátsómhoz.

Előzmény: tunde1021 (5675)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 5675

Székletem egészen vasárnapig volt, na hétfőn meg semmi. Nagyon félek, hogy a következő fájni fog. Azért volt eddig, mert minden - keserűsó, fosató tea, kórházi hashajtó kúp, műtét előtti beöntés, mind-mind - bennem maradt. Nekem adtak már másnap (mert este 6-kor jöttek csak értem) rendes reggelit és ebédet is. Reggelire zsömlét, kockasajtot, dzsemet, teát, ebédre húslevest, sárgarépa főzeléket virslivel. Amíg a cső bennem volt, nem tudtam wc-re menni, de szombat reggel kivették és utána, mint a vízfolyás. Konkrétan befostam. Jó kis takarítás volt utána, mert nem akartam a takarító nőnek szólni, gusztustalan lett volna más után szart pucolnia. Aztán itthon is ez megismétlődött, de a lányom nem engedte, hogy feltakarítsam, kénytelen voltam ráhagyni. Most viszont már nagyon ideges vagyok, mert még ingerem sincs. Sajnos szembesültem vele, hogy a Fortedol receptköteles, így nem is tudtam szerezni, mert csak délig volt a háziorvos és én rögtön a patikába küldtem a páromat, aki csak délután ért haza. Algopyrint szedek, de nem nagyon használ. Ma viszont felírják, de csak 4-től van az orvos. Most ittam mályva teát, meg beszedtem két zöld kapszulát (dr. Chen féle szűztea forte), de már éjjel van és még mindig semmi eredmény. Pedig ettem, ittam rendesen és azért vettem be több parafin olajat is hátha..., de semmi hatás. Ha ma se lesz semmi, akkor jön a keserűsó, vagy Guttalax cseppek, mittom én mi. Ez így nem állapot. Csak szelek jönnek néha, aztán kész. Hát itt tartok egyenlőre, parázom rendesen, mert ha belém keményedik, akkor nem tudom, hogy bírom kinyomni. Egyébként is mindig székrekedéssel kűzködtem, állandóan hashajtókat szedtem váltogatva. Érdekes módon csak a műtét előtti szerdán volt spontán székletem, csodálkoztam is. Napi 3 l vizet meg kell innom, azt mondta a főorvos, aki operált és sok rostosat kell ennem. Meg is ettem a búzakorpás, búzacsírás, lenmagőrleményes reggeli joghurtomat, de meg se moccantotta a beleimet.

 

Hú, 5 nap az rengeteg idő, nekem eddig, ha két napig nem volt produkció, 3. napra már totál bekeményedett. Ettől rettegek most is. Most nem is annyira a fájdalomtól, hanem a félelemtől nem bírok aludni. Majd beszámolok a fejleményekről. 

Előzmény: bonap arte (5674)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.10 0 0 5674

Érdekes, hogy tudsz vécére menni. Engem bent tartottak a kórházban 5 napig de az első három nap nem kaptam kaját csak teavizet, utána meg húsleves levét, felhigított krumplifőzeléket. Az 5. nap reggelén tudtam produkálni székletet, na az megizzasztott.:-)

 

A 3x2 evőkanál olajat kicsit sokallom, én 3x1 kanállal kaptam. A Fortedol receptköteles, legalábbis én mindig az üzemorvossal íratom fel.

 

Ha pénteken műtöttek akkor még jól benne vagy a legfájdalmasabb napokban. Ha meglesz a tabletta akkor az elviselhetővé teszi a gyógyulást.

 

Majd írd meg, hogy alakul az állapotod. Jobbulást!

Előzmény: tunde1021 (5673)
tunde1021 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 5673

Kedves bonap arte!

 

Köszönöm a válaszodat, amint hazajön valaki rögtön elküldöm a patikába a Fortadol tablettákért. A műtét pénteken (e hó 7-én) volt 1/2 11-kor és szombaton már ki is rúgtak a kórházból. Felvételes volt a kórház és kellett az ágy. A hátsó ülésen elterülve tudtam csak hazajönni, de minden úthibánál följajdultam. 

Nekem is 3-4 külső csomót vágtak ki, a belső aranyereket pedig aláöltötték. Hogy ez mit jelent, fogalmam sincs róla. Érzem én is a külső varrratokat, szúrnak is. Pedig a doki azt mondta, hogy ezek fölszívódnak. Jövő szerdán kell mennem kontrollra, remélem nem szadizza meg a doki, mert én ha hozzáérek bekenés céljából, akkor is borzasztóan fáj. Széklet után mindig lezuhanyzom a területet, aztán kamillás ülőfürdő. Ma még széklet se volt, ami eléggé aggaszt, pedig rendszeresen fogyasztom a parafin olajat 3x2 evőkanállal. Hát reménykedem, hogy előbb-utóbb csak rendbe jön. Rendeltem aranyér párnát, holnap szállítják ki. Talán azzal tudok kicsit üldögélni, mert a sok fekvéstől már teljesen legyengültem.

Előzmény: bonap arte (5672)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.10 0 0 5672

Sajnos ennek így kell fájnia. Nagyon érzékeny területről vágják ki a megduzzadt eret vagy mint nálam ereket. Én nagyon szenvedtem azutám miután elmúlt az érzéstelenítő hatása. Az első három nap nem aludtam egy órát sem. Pedig 6 óránként kaptam a fájdalomcsillapító szereket, hol injekcióban hol tablettában.

 

Az egyik nővér hozott erősebb fájdalomcsillapítót Fortedol a neve. Az egészen jó volt és végre tudtam aludni is pár órát. 

 

Hány napja műtöttek? Vazelin legyen otthon, ezzel vékonyan kend be az érintett területet mert ez csökkenti a dörzsölődést, nekem is sokat segített. Ezt a gyógyulás során végig alkalmaztam.

 

Két hét kell, hogy megnyugodjon a seb, duzzanat lesz rajta ezt érzed most is. A varrat is irritál, ezek fokozatosan kijönnek majd. Bár nálam a legkülső varratot a nejem csípte el kisollóval mert nem akart kijönni. Jó érzés volt utána.

 

Hivatalosan ezek feloldódó anyagból készülnek de a külső részeken ez sokkal tovább tart és az utolsó varratokat valszeg hasonló módon kell eltávolítani mint nálam.

 

Ne aggódj, folyamatosan javulni fog az állapotod. Engem December 13.-án műtöttek, a karácsony még elég keservesen telt, nem tudtam sokáig egyhelyben ülni azt is csak félvalaggal, inkább feküdtem. Aztán utána már egyre jobban lettem és újévkor már lementem az udvarra egy kicsit fát rakodni is. Már nagyon hiányzott a mozgás. 

Rá egyhetére már rendesen mentem dolgozni 8 órában.

 

Szóval ne aggódj el fog múlni. Székelés után mindig tusold le meleg vízzel, vazelinnel bekenni és szedni a FORTEDOL tablettát 6 óránként amíg szükséges. Aztán nyújthatod a szedési időt ahogy a fájdalomérzet szűnik.

Jobbulást kívánok!

Előzmény: tunde1021 (5671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!