Keresés

Részletes keresés

Ricsee1986 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 6138

 - Punta Cana

 - Saona

Előzmény: Lacoste40 (6134)
Ricsee1986 Creative Commons License 2016.12.04 0 0 6137

Punta Canai partot összevetni Saonával olyan mint a Trabantot egy Mercedessel :)

 

Nem rossz a Punta Cana part, de semmi extra, olyan máshol is van. De Saonai part na az maga a gyönyörűség, tényleg olyan mint a katalogusban.

Előzmény: Lacoste40 (6134)
Replay Creative Commons License 2016.12.04 0 0 6136

Samanai öböl szerdán.

Lacoste40 Creative Commons License 2016.12.04 0 0 6135

Briggg

 

Az árra nem emlekssem pontosan,de ne menj 'hotelos'szervezessel oda.(Menj Gustavoval vagy a Südi Józsiékkal!).Mi az utolsó pillanatban tudtunk Gustavo segitsegével egy 7végi Saona-szigeti útra felférni.Hiba lett volna kihagyni,de az elobb emlitett Urakkal biztosan jobb elmehyben lett volna részünk.Indulás után 'órákig,legalabbis annak tünt',mire felvett a nagybusz mindenkit a Hoteloknál.Ugyan ez amikor vége volt a napnak.Komolyan mondom,hogy többet voltunk kulonbozo boltokban(vásárolj ezerrel dupla/tripla áron),mint magán a szigeten.Ha màs lehetoseg nem lenne,bevállalnám azt újra a Hotellal is....de csak végsö esetben.Viszont ahova a Hoteltol vittek....brutálisan szép part volt.Majd keresek rola képet,beszéljen az helyettem.😀🌴🌴🌴Utána Gusztávoval voltunk több programon.Felejthetetlen élményeket adott.A múltkor beszéltem vele telefonon,mert készülûnk vissza...Ijesztö volt,hogy az együtt töltött napok MINDEN PERCÉRE emlékezett.(Figyelsz Gusztávó???).Arról is amikröl beszélgettünk.

Előzmény: briggg (6107)
Lacoste40 Creative Commons License 2016.12.04 -1 0 6134

Hello Derball!

 

Megmondom öszintén,amikor irtad,hogy Saona nem nagy szám,Nekem is egybol az jutott az eszembe,hogy tényleg odavittek-e 40 dollarért!?😀Nem überelni akarlak,de többszáz(!)Oceán vagy tengerpartot láttam(èlöben...,ez ugy jön ki,hogy például 'csak'Californiában minimum 20-t..s mind-mind nagyon más),de a Saona-island egészen biztosan a Top 10,de lehet,hogy Top 5-ben Nálam benne van.Igaz láttam arrol a szigetecskérol olyan képeket,videokat,ami engem sem 'nyugozott'le annyira.Ezek szerint ott is nagyon lényeges hol tesznek ki.Az ételekkel kapcsolatban teljesen igazad van+ Nekem a languszta miatt ne legyen 'duplaja'az ár,mert amugy sem eszek olyanokat.😀

Külföldon elo magyar idegenvezetok.Jomagam  NAGYON ORULOK,ha van magyar idegenvezeto,turaszervezo ahova eppen utazunk,mert igaz sokszor intezem magunknak a turakat,de ha nem,Akkor SZIVESEBBEN ADOM A PENZT honfitarsainknak,mint mondjuk a 'nagy cégeknek,Hoteloknak,Hotel hálozatoknak).Ha már fizetni kell érte,akkor vandoroljon a penzem magyarok zsebébe.Megdolgoznak érte,sok áldozattal jár...egy idegen környezetben.Ezèrt is biztatok mindenkit,hogy menjen a Józsiékkal vagy a Gusztávoval.Minde1 kivel,csak velük.Merem allitani,hogy pl.egy 120 dollaros/fö út utan nem marad Nekik 20 dollár/fö profitjuk miutan kifizetnek mindent.(Hajo,busz,szemelyzet,etel-ital..adók,engedelyek..+a részesedesek leadasa után.De ezeket csak tippelem.Van egy kis cegem egy baratommal egy hadonlo orszagban,mint Dominika...kicsit más jatekszabalyok vonatkoznak Rank,mint a helyiekre..mibden téren.Igaz ez értheto is,hiszen mi vagyunk az 'idegenek'ott.Ezt csak azert irom,mert sejtem,hogy mi mindenen mennek/mentek keresztul,amig 'pl.egy hajó elindulhatott a szervezesukben'Saona-szigetere.De errol Ok tudnanak meselni.

Ha olvassa valaki ezt az irasom,s jart Saona-szigetén...kivancsi lennék a vélemyukre,hogy Nekik a Punta Câna-i part,vagy Saona-Sziget tetszett-e jobban.Gyonyoru a Hotelsor partjai is,de szeriintem sehol sincs a Saona-sziget partjához kêpest.(képeslap feeling).Hogy oszinte legyek(ismént😀),Én azt hittem Pubta Cana partjairol,hogy mindenhol olyan szép,mint Saona-islanden...Huuu,kicsit elkanyarodtam ossze-vissza,de most ebredtem.😀Irásom nem 'koteledesnek'irodott,ez az Én vélemény.S igy jo,hogy MINDENKINEK Más tetszik.De hogy Saona-island nem nagy szám,velemyemszerint ezzel a megallapitassal 'magadra'maradsz.Tényleg erdekel,hogy pl.melyik partszakaszon Jartal a kozel 60 orszagban,ahol ennél szebbet láttál!?Csak mert lehet,hogy adsz VALAMI jo tanacsot a kovetkezo utamhoz..s azt barmikor szivessen veszem.

Elore is kellemes Unnepeket mindenkinek!

mimike- Creative Commons License 2016.12.04 0 0 6133

Sziasztok!

 

Tegnap érkeztünk haza a Be Live-ből. Ha jól emlékszem talán minden nap esett valamennyit, de egyáltalán nem volt zavaró. Pár perc és már újra sütött a nap. Nagyon kellemes meleg a levegő és a víz este is, pedig én fázós vagyok.

 

Kilépési illeték nincs, eltörölték mint kiderült, de ezt mi se tudtuk. Belépéskor kellett csak fizetni a 10 dollárt. Átalakítót is feleslegesen vettünk, mert a szobákban hagyományos csatlakozó is tökéletesen működött. A 6 napos 25 dolláros netet vettük meg, az mindenhol tökéletes volt. Az utolsó napokban a free wifit vadásztuk a medence körül ami hol volt, de inkább nem volt.

A szobánk a 3-as blokkban volt, az erkélyen néha bejött a szomszédos hotel wifije is. Megérkezésünk után kb 3 nappal szétbombázták a főéttermet, amíg ott voltunk addig nem lettek kész vele. Helyette a parti éttermekbe zsúfolták a népeket, ami elég kellemetlen volt. Sem a választék sem a hely nem volt elegendő annyi embernek. Utolsó este jöttünk rá, hogy a távoli mexikói étteremben is van büfé vacsora (valószínűleg előtte is volt, csak ez sehol se volt kiírva), ha  ezt tudjuk, biztos nem a parti étteremben tömörülünk mindig.

 

A hotel azért messze van az 5*-tól. A szobánk economy típus volt. Ez nem hangzott túl jól, ezért érkezéskor 280 dollár fejében cseréltettük is master junior suite típusra ocean view. A kilátás tényleg szép volt, 30 méterre a víztől. Első este után költözünk kellett, meg a szoba reggelre félig vízben állt a klíma miatt.

Átköltöztettek a 4-ből a 3-as blokkba. Az a szoba még szebb volt és ott alig csöpögött a víz a falból :-) Egy pasas állandóan a szobák falát festette így gondolom ez általános probléma. Az animáció tényleg reggeltől estig biztosítja a programot annak szereti az ilyesmit.

 

Kirándulás és transzfer Sanyiékkal volt. Saona szigetre mentünk, 120 dollár/fő. Elégedettek voltunk velük. Nem tudom máshol mennyi, nem is néztük. Nekünk tetszett hogy csak magyarok voltak a hajón, jó hangulat és sokat mesélt az országról. A szigeten is szinte csak a mi hajónk volt azon a részen.

 

Összességében jó választás volt.

Rókasz34 Creative Commons License 2016.12.04 -1 0 6132

Sok helyen jártam már a világban...olyan emberrel mint te nem vitatkozom...inkább megtartom magamnak...

Előzmény: derball76 (6130)
300C Creative Commons License 2016.12.04 0 0 6131

Sziasztok,

az országok túlnyomó többségében nagyrészt nem az a legszebb, ahova mindenki megy, vagy ahova viszik és leginkább semmi köze nincs az ottani valósághoz.

Dominikával kapcsolatban: Punta Cana csak fizikailag Dominika. Las Terrenason több az európai nyugdíjas állandó lakó mint a dominikai. Bacardi Island egy műbalhé.

Samanai öböl északi és déli oldala. Chavon folyó keleti és nyugati oldala, aki ezen utóbbi kettőt látta, az tudja miről beszélek.

Én a Samanai félsziget északi és keleti oldalát szeretem a legjobban. Azok a partok és az ottani lakosok még nagyrészt valódiak (kivéve Las Terrenas és környéke lakosai részben) és eredetiek.

Bár a pénz mindent elront, mint tudjuk. Őket is. És ez már elég régen érezhető ott is, sajnos. 

Amikor először voltam El Limonnál, akkor egy ló 5 USD volt.... 

 

derball76 Creative Commons License 2016.12.04 0 2 6130

Szövegértés nem nagyon megy,látom.Közel 60 országban jártam,el tudom dönteni hogy nekem mi tetszik,mi éri meg az árát és mi nem.Ha majd lesz utazási tapasztalatod,te is rájössz majd.Minden személyeskedés nélkül mondom,az hogy te nő vagy nem nagyon tükröződik vissza a megnyílvánulásaidból.

Ezzel ezt a beszélgetést lezártam.

Annyit azért elmondok neked hogy ez egy utazási fórum ahol mindenki elmondja a saját véleményét az utazásairól hogy a többieknek legyen több összehasonlítási alapja.Nem csak egy igazság van,nem mondom hogy az enyém a jó de én így éltem meg,ilyennek értékelem.

Így már érted???

 

Előzmény: Rókasz34 (6129)
Rókasz34 Creative Commons License 2016.12.03 -2 0 6129

Én meg barátom imádom  az olyan elégedetlen embereket mint te...te inkább patakpartra menj ha Saona nem tetszett...Egyébként meg,hogy elmondjam barátocskám "nő" vagyok !

Előzmény: derball76 (6127)
derball76 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6128

Ja és nem azt mondtam hogy nem szép hanem azt hogy nem éri meg az árát.Az egész környék gyönyörű és ha all inclusive hotelbe mész akkor nem igazán érdekel az ott kapott ennivaló mert a szállodába ugyanez áll hegyekbe

 

Előzmény: Rókasz34 (6124)
derball76 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6127

Hát barátom én bizony ott voltam csak nem a honfitársakon vastagodó túravezetőkkel...

Nagyon szeretem az ilyen megmondóembereket mint te.Olyan okosak,szépek....

 

Előzmény: Rókasz34 (6124)
djtommie Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6126

Sziasztok!

Talan hasznos lehet a következő...

Olvasom itt a hozzászólásokát a szervezett utakról.

Mi 3 éve jartunk először Dominikán, akkor Punta Canan.

Saona kirándulásra Südi Sándorral mentünk és szuper volt a túra, mi is egy kis faluban álltunk először meg, ott volt kaja (languszta, sültek, gyümölcsök...kókusz is),  majd tovább haladtunk egy még szebb helyre. Túlzás nélkül allíthatom, hogy abszolút képeslap effektus!!! Visszafelé pedig megálltunk egy természetes medencénél, ahol a parttól bőven beljebb egy nagyon nagy részen derékig érő víz van, tengeri csillagokkal.

út közben és a szigeten is korlátlan ital!! NEM A SZAR TREMORS, HANEM BRUGAL RUM!!

 

Nos most ismét itt vagyunk Dominikán, de ezúttal Bayahibe-nél a karibi oldalon.

A hotellel volt egy kis afférunk (szobában nem mukodott a net)..3 napig nem tudtak megoldani, majd utolsó balhém után 1 üveg Ron Barcello Imperial és 1-1 saona túra jegy várt minket a szobában.

 

Igy lehetőségem volt látni, hogy milyen is a szálloda által szervezett, olcsobb túra (ahogy más fogalmazott)...

valoban az ára 80-85 dollár/fő lett volna (ha ki kellett volna fizetnem).

 

A tanulság... olcsó húsnak híg a leve!!

 

Szaros, legolcsóbb italok, ha kókusz akarsz fogyasztani, azért fizess, nulla tájékoztatás és egy olyan helyre visznek, ahol rajtad kívül kiköt még másik minimum 10 hajó! Utána sehová, visszafelé a medencénél még van egy rövid stop, aztán go vissza.

Ja? Kivittek minket 9-re és a hajó 10 után indult.

 

Szóval a tanulság... bőven megéri a plusz 30 dolcsi, mert akkor látsz is valamit!

Aki a szállodai foglalással ment még csak, annak merem azt állítani, hogy igazán nem is látta még saonat!!

 

Köszi Sanyi az akkori túrát mégegyszer!!!

 

Udv mindenkinek!!

 

 

djtommie Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6125

Sziasztok!

Aki mostanában jött haza és vásárolt ezt-azt...

...mennyi rumot engednek feladni a bőröndbe?

2-3 üveg/bőrönd sok lehet?

 

Hazafelé tényleg kel fizetni vagy nem?

Érkezéskor ugye 10 dollárt kellett, de hallottam olyat is, hogy kilépéskor 20 dollárt kell?

Ez igaz?

 

Köszi, üdv!

Rókasz34 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6124

Szia!Saona 40 dollár ?Akkor te tuti nem ott voltál.100 dollárnál kezdődik az ára!Szerintem gyönyörű szép hely,jövőre ha megyünk újra elmegyünk oda...

Előzmény: derball76 (6123)
derball76 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6123

szia.

saona 40 usd volt.Nem nagy szám,nem éri meg.Ráadásul ha nem bírod a hánykolódást a vízen akkor semmiképp ne menj.

Inkább ússzatok a delfinekkel,merülj cápákkal,az nagyobb élmény lesz.

Előzmény: briggg (6107)
derball76 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6122

Szia!

 

A jetairfly.com oldalon foglaltam.sima mastercarddal.Zaventenről charleroiba úgy jutottunk el hogy béreltem egy autót 1 napra az europcar oldalán 55 euróért.Ez olcsóbb mintha átmennél taxival mert az 78 eu vagy tömegközlekedéssel mert az még több(mi hárman voltunk.

A jetairfly járatán 2x kaptunk ételt is és korlátlan italfogyasztás volt üditőből

Előzmény: Mnikolina (6108)
Ricsee1986 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6121

Szia

 

küldtem email a kért kontaktokkal ;)

Előzmény: Attika30 (6120)
Attika30 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6120

Szia!

 

Mi is készülünk dominikára jövőre, tudsz adni nekem honlapcímet Gustavoról és Sanyiékról ahol meg lehet nézni a kirándulásaikat, azok árait.....? :)

 

Köszi előre is.

Előzmény: Ricsee1986 (6119)
Ricsee1986 Creative Commons License 2016.12.03 0 2 6119

Sziasztok!

 

Látom sokan készültök, mentek ki még idén :) A programok ügyében ugyanazt látom mint mielőtt kimentünk - kinek a pap kinek a papné.

 

Mi oktober végén töltöttünk kinn 11 éjszakát a Be Liveben. És megelőzve a kérdést hogy honnan tudom hogy milyen a másik fél programja, a feleségem és én mind Gustavo mind Sandro programjain is voltunk a 12 nap alatt :)

 

Transzfer ügyében: nekünk az iroda intézte, indulás előtti héten kaptam meg hogy Südi Sándor a kinti kapcsolattartó és programszervező. Ide egy csillag és kifejtem mindjárt! Egy órát késett a gépünk és egy hercehurca volt közel ujabb egy ora mire kiértünk a terminálbol, de ennek ellenére 2 fő magyar kinti programszervező jött ki értünk, úgy hogy az nap csak mi ketten érkeztünk!! Elkisértek a szállodába elmondtak mindent higy s mint merre hány méter! 

 

Csillagos részvitt jön: mire megkaptam Sanyi elérhetőségét addigra befizettem előre Gustavohoz. Nem mondom hogy megbántam, de utolag inkább azt mondom költöttem volna még programokra Sanyiéknál. Eleve fura volt hogy előre fizetni azzal az indokkal h igy tuti a hely mert hogy bagyon fogynak a helyek... amik mindkettő kiránduláson voltak még...

 

Gustavoval Saona ékezésünk után 2 nappal: nagyon vártuk a kirándulást mert szuper dolgokat olvastunk hallottunk. Időben elindultunk ezzel nem volt gond, de piszok idő volt egész éjjel és az eső kitartott egész délelőtt a nap meg egész nap ha sütött 30 percet. No de egy ora buszozás megérkeztünk a kikötőbe, elég lehangolo szegényes hely. Gyorshajora szálltunk ami egy 16 személyes motorcsonak. Az út borzaszto volt a vizen, 2x elkapott minket a szakado eső illetve közel méteres hullámokon ment a hajo mint az ök*r... A hátsó felem még másnap is fájt.... A társaságban volt 2 fura fazon de a többiek jofejek voltak. De az egész nap olyan semmijen volt, mondhatni eltelt. Gustavo nem volt kommunikativ a telefonjával bubelödött egész nap. Biztosan nem ilyen szokott lenni de ezen a kiránduláson ez igy jött ki neki... A hely egyébként szép volt. De kérdem én mért nem mondta azt hogy rossz idő lesz tegyük át máskorra vagy adja vissza az árát??

 

Másnap Catalina sziget: ugye magyarnyelvű idegenvezetéssel! Indulás 6-n vagyunk a buszban. Elmentünk először Romanot megnézni utána irány a kikötő. Utközben derült ki h csak mi 2-n megyünk Catalina a többiek mennek Santo Domingo... kirakott minket a kikötőben és ment tovább santo domingoba. Mi meg fellettünknrakva egy hajora ami ment catalinára 30 dél amerikaival.... Feltaláltuk megunkat meg minden de nem ez volt igérve. 16 orára a kiköbe értünk s több mint egy órát kellett várnunk.... szerencsére egy fotos srác elvitt minket egy plázába ahol biztonság van, de kinn az utcán necces lett volna tele tolvajokkal és zsebes gyerekekkel.... Nem vagyok egy reklamálos fajta, így jártam  de itt eldöntöttük higy megyünk Sanyiékkal is túrára mert nem akarok ilyen emlékeket hazavinni. Itt is kérdem én ha nem volt elegendő létszám mért nem hivott fel előző este hogy ez a helyzet elmehetünk Santo Domingoba vagy visszaadja a pénzt??

 

itt huzok egy vonalat innentől csak jo dolog jön és az amitől örök emlék marad minden :)))

 

Nos akkor előre utalás minden nélkül természetesen Sanyiéknál volt hely, én nem tagadtam előtte hogy Gustavoval is mentünk, nagyon korrekten kezelte és örült hogy elmegyünk vele is. Az ár valoban drágább 30$ per fővel de! itt languszta az ebéd és látni fogjátok hogy megéri! Az út ugyanabba a faluba vezetett ahonnan indulnak a Saonai hajok, de egy teljesen másik részére, ami egy kiemelt városrész tele luxus házakkal és hajokkal. Ott vártak minket reggeli falatokkal kávéval üditővel. A hajo egy sokkal tágasabb kényelmesebb hajó volt. Az idő gyönyörű volt és ők rossz időben el sem indulnak! Először egy világörökségi helyre mentünk egy kis faluba ott voltunk az ebéd elfogyasztásáig (ide mindössze 3 cégnek van engedélye kikötni). Már a hajon indult a szuper hangulat (3 magyar idegenvezetővel - Mira, Benedek és Sanyi és 3 fő hajozo személyzettel), ami a szigeten folytatódott. Az ebéd nagyon finom volt folyt a rum és minden ami jo :) Utána áthajoztunknegy másik részre (ide jöttünk Gustavoval is, ő a faluba nem köthet ki egy másik részen voltunk), ami szintén mesebeli mint a katalogusokban. Eltelt a nap hazafele nagyon jo hangulat és itt jött a meglepetés aki akar szálljon ki a szállodánál aki akar maradjon a buszon :) Aki maradt, elvittek minket egy nagyon jó kis bárba ahol a vendégeik voltunk! és egy nagyon jo kis rögtönzött magyaros bulit csaptunk :) Onnan kocsival visszavittek éjjel minket a szállodába!! 

 

Samana: Erről is regéket tudnék mesélni, de nem teszem mert hosszu lenne. Itt István volt az idegen vezető, csoda jo kis kirándulás volt! Repülő - esőerdő lóháton - finom ebéd és Bacardi sziget.

 

Ez az én tapasztalatom, nagyon bántam volna ha nem megyek el Sanyiékkal is a kirándulásokra, mert így bármikor szivesen visszamennék oda, de az első 2 kirándulás után ezt nem mondtam volna! :)

 

Ricsi

Roli! Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6118

Szia! Azért, mert ha már kifizetek egy zsák pénzt és utazok 9 órát, nem a szálloda medencéjében akarok fürdeni, mivel a part és a víz térdig áll a fűben vagy miben. Én ilyet szeretnék itt is 😊 :

 

Előzmény: Rókasz34 (6117)
Rókasz34 Creative Commons License 2016.12.03 0 0 6117

Szia!Miért kiábrándító?

Előzmény: Roli! (6115)
Andras125 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6116

Szia Kitti,

Mi is dec 3-tol leszunk Bavaron 17-ig de sajnos a masik vegen Grand Bahia Principe Bavaron a 18 honapos kislanyunkal. Azert ha gondolod irj ide es lehet hogy egy kirandulast ossze tudunk szervezni. Jo nyaralast nektek :).

Előzmény: KedvesKitti (5969)
Roli! Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6115

Ez a látvány elég kiábrándító. :/

Előzmény: --northstar-- (6106)
Mnikolina Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6111

ó tényleg, most ott van :D szuper köszönöm :)

Előzmény: harimango (6110)
harimango Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6110

Most elindítottam egy próbafoglalást és megtaláltam Magyarországot, próbáld meg mégegyszer.

Előzmény: Mnikolina (6108)
harimango Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6109

Én mastercarddal foglaltam. Arra nem emlékszem, hogy az ország megadásánál mit ajánlott fel, de a visszaigazolásban a címem után ennyi szerepel: IDN.

Előzmény: Mnikolina (6108)
Mnikolina Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6108

Szia :) Kérdezhetek? A Jetairt simán neted foglaltad? sima mezei bankkártyával? kér címet de ott nem ajánl fel Mo-t.És hogy mentetek át Charleroiból Zaventembe? Nagyon köszönöm előre is válaszod! N.

Előzmény: derball76 (6104)
briggg Creative Commons License 2016.12.02 0 0 6107

A szállodában mennyibe kerültek a fakultatív programok? Pl. Saona?

Előzmény: derball76 (6104)
--northstar-- Creative Commons License 2016.12.01 0 0 6106

Előzmény: Roli! (6101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!