Keresés

Részletes keresés

muphrid Creative Commons License 2005.01.04 0 0 418
Szoval azt mondod, hogy folosleges belevagni, mert plagizalnank?
Előzmény: fokhagymabors (416)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.04 0 0 417

Fokhagyma meg nem bir velunk... :)))

 

Miva? Csáprágóimra tűzlek benneteket, csitrik!

Előzmény: muphrid (415)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.04 0 0 416

de értjük, semmi gond.

 

Más: klasszikusok nyomdokain lépkedünk, amikor az utókor számára akarjuk megörökíteni soklábú társbérlőinkkel való együttélésünket. Mindenkinek megvan odahaza a "Nálatok laknak -e állatok?" című single?

 

A Spektrumon is volt egy film arról, milyen szörnyetegekkel fekszünk le pl. este. (Itt elsősorban a kettőnél több lábú lényekre fókuszált a műsor:-))

Előzmény: lxrose (410)
muphrid Creative Commons License 2005.01.04 0 0 415

Debizony! Tulajdonkeppen harman tartjuk a lelket a topicban, ezek kozul Madarkaval vagyunk ketten csajok, Fokhagyma meg nem bir velunk... :)))

Kozulunk ketten pokfobiaval kuzdunk (Fokhagyma es en), Madarka szakmai erdeklodesbol csatlakozott. Nekem van madarpokom, Lujzanak hivjak es kesz sztarpok, mert mar jelent meg rola cikk az interneten. Az oldalamon is fent van, ha erdekel itt. O egy Brachipelma Albopilosum (vagy Albopilosa).

A konyvirassal kapcsolatban meg, sztem mi sem vagyunk tulsagosan kimuvelve, de megfigyelessel es utananezessel sok erdekes dolgot ossze tudnank gyujteni! Szerintem. :)))

Előzmény: lxrose (414)
lxrose Creative Commons License 2005.01.04 0 0 414
Nem mondod, hogy a csajok túlerőben vannak? :-)
Előzmény: muphrid (412)
lxrose Creative Commons License 2005.01.04 0 0 413

Ez igazán kedves Tőled, komolyan! Az az igazság, hogy én egy régebbi IQ tesztes kérdést azért buktam el, mert úgy emlékeztem, hogy a pókoknak 6 lábuk van.  Valószínűleg köztük is van fogyatékos, és én pont azzal találkoztam. :-)

Ennek ellenére érdekelnek a tudományos érdekességek, régebben még azt is megfigyeltem, hogyan készül a pókháló. De mégis én inkább művelésre szorulnék, nem hiszem, hogy a könyv írásához sokat tudnék tenni. Azt nem kétlem, hogy jó itt a hangulat (ha valaki el nem rontja :-)), és biztosan jól is érezném magam itt is, de hogy mások is így gondolják-e...Elég sok vitában benne vagyok a fizikában, de majd figyelmesebb leszek és meglátjuk, mi lesz.

Addig is...jó szórakozást! :-)

Előzmény: muphrid (412)
muphrid Creative Commons License 2005.01.04 0 0 412
En Teged is invitallak ide. Sztem jol erezned Magad koztunk! :) Es ha jol sejtem 1-essel kezdodik a szemelyi szamod, ami meg azert is jo, mert javitanad a nemek aranyat! :) Esetleg csatlakozhatnal Madarka konyviros kezdemenyezesehez, es lehetnel Te is lelkes adatgyujto! :) Vagy lelkes iro! :)
Előzmény: lxrose (410)
muphrid Creative Commons License 2005.01.04 0 0 411
Tetszik a kezdemenyezes. Irjunk konyvet! Felrakjuk a netre. Megfigyelunk, adatot gyujtunk, Madarka meg megirja, mert sztem kozulunk o vagja leginkabb a temat! :) Vagy kiosztunk temakat egymas kozt. Esetleg keresunk meg nehany lelkes embert! Mit szoltok???
Előzmény: Mad árka (409)
lxrose Creative Commons License 2005.01.04 0 0 410

Van úgy, hogy az ember hibázik. Olyan is van, hogy elismeri azt. Én most megszegtem egy korábbi igéretem, és mégis reagálok, ez egy hiba. A látatlanba diagnosztizálás még egy szakembernek sem működne, nekem sem a valódi orvosi szakvélemény nyilvánítása volt a szándékom. A dolog úgy kezdődött, hogy véleményt mondtam a topik helyére vonatkozóan, ami lehet rossz, de az enyém. (Ez még akkor is igaz, ha én sem teszem most a topikot tudományos jellegűvé.) Most páran úgy érzik, hogy én vagyok a gonosz bácsi és őket akarom bántani. 

A második hozzászólásom sem volt durva (az üldözési mánia meg nem kórkép, legfeljebb egy feltételes reflex, ami azért el kell ismerni, működött), mégis úgy érzem, hogy ellenséges lett itt a hangulat. (Kösz Mad árka a tárgyilagos választ!) :-)

Gondolom, hogy velem vagy nélkülem, de továbbra is jól fogjátok érezni magatokat, nekem nem áll szándékomban ez ellen tenni! A humorról ugyanaz a véleményem, mint a többségnek, a tudományba is belefér, érdekesebbé teszi azt, jobban tanulhatóvá.

Nem akarnám tovább ragozni a dolgot, talán ebből is érthető amit akartam. (Ha nem, akkor meg úgyis mindegy.)

Sziasztok!

Előzmény: fokhagymabors (402)
Mad árka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 409
Néha látni olyan könyveket, minthogy milyen madarak élnek Budapesten, avagy miféle szárnyasok repkednek a nagyvárosokban, - szerintem nem rossz ötlet az ilyen kezdeményezés. Igaz, vagy irodalmilag találom túlzónak vagy természettudományilag, egyik sem fogja meg igazán a környezet iránt érdeklődő embert.

Mindenesetre izgalmas kérdés volna a „milyen állatok élnek a lakásokban?” is. A különféle atkáktól kezdve a muslincákon át a pókokig volna miről írni. Lehet, hogy csak én vagyok perverz vagy agyilag durrdefektes, de szerintem egészen más halálra válni egy erkélyen élő póktól úgy, hogy az ember mondjuk felismeri: jé, itt van az egyik védett állatunk, ez meg ez a neve. A téma másik fele, hogy szerintem alig tudunk valamit ezekről az állatokról. Talán bután hangzik a felvetés, de pl. hogy mit és mikor eszik a kaszáspók a lakásban, szerintem boncolásra érdemes, s hiába akarsz adott esetben szakirodalomból kiművelődni, nem lehet, mert nincs.

 

(Aki ezidáig lázasan gondolkozott, hogy Madárka vajon hová akar kilyukadni, az itt hagyja is abba a homlokdörzsölést, mert nincs célom. Csak eltöprengtem, hogy milyen izgalmas volna egy album vagy ismeretterjesztő könyv a lakásban, netán lépcsőházban élő állatokról.)

 

muphrid Creative Commons License 2005.01.04 0 0 408

Ehhez a tudomanyos dologhoz semmit sem szeretnek hozzafuzni. Mar megtanultam a sajat karomon, hogy nem szabad (nekem, mert ha elkezdem... huhhh... nem tudok uralkodni az erzelmeimen. Viszont ha el se kezdem, akkor jo vagyok! :)))).

 

Madarkanak e-mailje erkezett, a Fokhagyma meg kuldhetne fenykepet.

 

Lujza punnyad. 2 napja meg se mozdul... Lehet, hogy meg kene etetni?! :))) Nem, kdaracsonykor jol beetettuk. Azt hiszem 5 tucskot vagott be egy het alatt. Csak ugy megemlitem, hogy 1-2 hetente szokott kapni egyet. Jah... Lehet, emeszt. Asztan hamarosan elmegy vedleni es Fokhagyma kaphat pokruhat! :)))

beluking Creative Commons License 2005.01.04 0 0 407

És ma végül - lxrose kedvéért :-) :

Képzeljétek, láttam egy pókot, még tavaly.

Nem a lépcsőházban, hanem a szobában, a TV-ben.

Akkora volt, mint egy ember és Peter Parker volt a neve.

Nekem jobban tetszett az a rész, amikor visszatért, pláne a vörös barátnője.

 

BUÉK még egyszer mindenkinek !!

 

 

 

 

beluking Creative Commons License 2005.01.04 0 0 406

Hali!

 

Ha nem elégít ki a kempózás, meg a futás, kezdj el még valami más sportot is, de ne bántsd a topiclakókat légyszi.

Ha úgy gondolod, nyiss egy "Szigorúan TUDOMÁNYOS pókos topic"-ot, és élvezd ki az ezzel járó örömöket és folyamatosan fikázhatod az ittenieket, ha erre van szükséged, plusz kielégítheted a szigorúan tudományos vágyaidat, amik teljesen jogosak egyébként, még 1et is értek veled. Ezzel megoldódna a problémád, persze csak addig, amíg be nem írom a fórumodba, hogy, mennyi lüke tudományos fej van itt :-).

 

Szóval nyugi, ne szívd mellre, ha másra vágysz, rajta, nyiss új topic-ot, én bíztatlak, de minket hagyjál békén és ne oktass ki minket pls!

 

Üdv és kösz,

Topicnyitó

 

Előzmény: lxrose (396)
beluking Creative Commons License 2005.01.04 0 0 405
Boldog Új Évet minden kitartó póktopikoslépcsőházas fórumozónak!
Mad árka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 404
Az íráskép különbözősége nem a mondandóm hangsúlyozása végett van, csak Wordből másolom át a beírásaimat, s rendre a leglényegtelebb válik a legfeltűnőbbé. :)
Mad árka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 403
Én személy szerint nagyon kedvelem Fokhagyma stílusát, szóval nem bánnám, ha nekem is hasonló lenne :). Kevés ember humorán tudok ilyen jókat derülni.

 

A pókos topikot azért védelmembe venném, mivel az eddigiek során elég sok pókos téma szóba került, s van köztünk olyan is, aki pókot tart. Beszéltünk már a sárgapotrohosokról, a cselőkről, kaszásokról, keresztesekről (belőlük volt a legtöbb), pókpároztatásról, s éppen ezen az oldalon bukkant fel (hogy csak a legfrissebbeket említsem) műsorajánló, drogos cikkrészlet (én érdekesnek találtam), illetve a szálfonás-evés rejtelmei is felbukkantak. Engem elgondolkoztatott.

 

Hogy közben beszélgetünk, az valahol az élet velejárója. Fenntartjuk a topikot, mondhatnám. Van egy másik fórum egy másik helyen, ami kifejezetten szakmai célokkal nyílt, s szinte teljesen halott, mert mindig elzavarták a beszélgetni vágyókat, még a beszélgetésre kijelölt helyről is. Viszont azzal, hogy itt a többé-kevésbé frissek között vagyunk, talán elgondolkoztatunk pár embert, hogy hol is láttak a lakásban pókot. Amióta létezik ez a téma, sokkal érzékenyebben kezelem a lakás zugjait, nyáron egy nyaralóban pl. egészen ritka fajtát is sikerült lencsevégre kapni. Az ilyen jellegű dolgokat, illetve bármit, ami pókokkal kapcsolatos, gondolkodás nélkül fel lehet ide tenni, mint ahogy a topik léte során viszonylag gyakran bukkantak fel így emberek. Senkit sem üldözünk el, sőt a cél az volna, hogy minél többen legyünk itt, lépcsőházi nyolclábúsok.

 

Valaki nagyon okos mondta még régen, hogy a tudomány igazi alapja a kreativitás és a humor, no, valami ilyen itt a szlogen. Nevetünk együtt, esztétikailag gyönyörködtetjük egymást a fotókkal, s megpróbáljuk kitalálni az adott alanyról, mégis miféle. A könnyed hangvétel ellenére viszont nemcsak pókjelmezesdit játszunk, - ahogy az az eddig érkezett visszajelzésekből is kiderül.
Előzmény: lxrose (401)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.03 0 0 402

köszönjük az észrevételt.

 

az "üldözési mániát" mint kórképet eleresztem a fülem mellett, bár a másik ember látatlanban történő diagnosztizálása meg az én stílus- szépérzékemet bántja. Itt a pókos topikban még nem fordult elő ilyen.

 

Mindenesetre 400 hsz-t megértünk, és még senki sem kifogásolta a jelenlétünket. Csak téged zavart eddig.

 

Mindazonáltal ha tényleg ennyire zavar, nyugodtan átrakathatod valahova, nem fogunk kiátkozni.

 

(őszintén remélem, az e-mailcímemre csak kíváncsiságból akartál rápillantani...:-))))))

Előzmény: lxrose (401)
lxrose Creative Commons License 2005.01.03 0 0 401

Kedves fokhagymabors!

Igérem, csak egyetlen reagálás a témán kívül, miután az E-mail címed nem publikus.

- Először is  Mad árka nem helyetted is válaszolt, mert az ő stilusa és a tiéd nem sokban hasonlít egymásra.

- Nem olvastam végig a topikot, mert annyi időm nincs, elég volt néhány hozzászólás, mert a topik címe elég gyakran felbukkant a gyakran futók listáján. Szóval arra számítottam, hogy a pókokról szól lényegében a dolog, de csalódtam.

- Egyből magadra vetted a dolgot, ami talán valami üldözési mánia lehet Nálad, miután én nem a hozzászólásokat, vagy azok íróját bíráltam, hanem azok helyét, aminek nem lenne muszáj a tudomány alatt lennie.

- Az asztrológiát sem tartom tudománynak, ennek ellenére nem üldözöm, nem akarom elpusztítani azt, sőt néha el is olvasom, mert szórakozásnak nem rossz. (Nem azért, hogy jót röhögjek rajta, csupán az információ végett, ha már az is benne van a napilapban, amiért fizetek.) Persze lehet tudományos alapon közelíteni az asztrológiához is, csak nem igazán szokták azt tenni, mert akik hisznek abban, hogy a csillagok döntenek helyettünk, azokat ez általában nem érdekli. Szóval szerintem az a topik is lehet a saját helyén mondjuk az ezoterika alatt. (Ha még nincs ilyen, akkor javaslom létrehozni egyet a weblap karbantartóinak. Szerintem igény lenne rá.) Szóval ha "akkor oké", akkor nincs vita, ugye?

- Azt megint nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a tudományt szerető vagy azzal foglalkozó embereknek nincs humorérzékük, sótlanok. Az meg végképp nem igaz, hogy én azok közé az emberek közé tartozom, akikre Te céloztál. Én csak szeretem a tudományt, nem alakítom.

- A döntést meg nyilván nem fogják rám bízni, miután nekik saját akaratuk van, ha léteznek egyáltalán. (Ha igen, ritkán szólnak közbe.)

Ennyi volt a hozzászólásom a reagálásodra.

Elnézést a többiektől!

Üdv:

Lxrose

 

Előzmény: fokhagymabors (399)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.03 0 0 400
szigorúan privátban, légyszi! Most lettünk leb****a.
Előzmény: muphrid (398)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.03 0 0 399

köszi, hogy helyettem is válaszoltál.

 

Azon töprengtem, hogy

 

- tényleg mi vagyunk itt az indexen a legnagyobb fórumrombolók?

 

- tényleg zavarja a kollégát a jelenlétünk? Akkor minek olvasta végig a topikot? Minek kattintott ide? Még jó, hogy a nickjeinket nem akarja egyszer 's mindenkorra kitöröltetni a Tudomány-fórumból... Nem írhatnék többet se a csillagászatba, se a mikroszkópba, se az aszteroidás topikba, se sehova. Merthogy én se csetelni járok ám ide :-((((((((((

 

- Hol kezdődik a tudomány? Talán a relativitáselméletnél? Akkor a holdcsalásos asztrológiás izéket is átpakoltatja valahova? Mert akkor oké.

 

-biztosan van olyan tudományos szaklap, amelynek az utolsó oldala bal sarkában van egy kis humor, vagy rajz, akármi. Tanult kollégánk biztos tíz körmével marcangolja ki az újságból az ilyet.

 

- ha pedig valaki komolyan feldob egy pókos komoly kérdést, megvitatjuk. Mint ahogy tettük azt korábban is.

 

 

Remélem, a moderátor bácsik/nénik hagynak minket élni itt, és nem sótlan megmondóemberekre bízzák a döntést.

Előzmény: Mad árka (397)
muphrid Creative Commons License 2005.01.03 0 0 398

muphrid re. :))))

Most ertem haza a bulibol. Jah... Szoval idaig tartott. :)))) Reszleteket priviben! :) Csak annyit talan, hogy bikavadito volt... :D

Mad árka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 397

Helló, lxrose! Szerintem egyikünket se zavarná, ha átpakolnának bennünket. Ha valakinek tudományos igénye van, persze így is beterjesztheti, lehet, tudunk rá válaszolni, néha felbukkannak biológusok is. Ellenben, nem mintha védeni akarnám a mundér becsületét, de szerintem már a topiknyitás se volt éppenséggel tudományos. ;-)

 

Egyébként engem érdekel, hogy ki milyen pókkal találkozik a lakásban, s örültem az eddigi fényképeknek, hozzászólásoknak. (A szórakozás mellett - tudom, Neked főképp ezzel volt most bajod.) A képeket és élménybeszámolókat sajnálnám, mint pöttöm biosz hallgatónak nekem nem teljesen melllékesek ezek, pontosabban szólva érdekelnek. (piruló smiley...)

Előzmény: lxrose (396)
lxrose Creative Commons License 2005.01.03 0 0 396

Nem tudom, hogy ez a topik miért nem kerül át a moderátorok által egy másik helyre. Nem zavarná a listát a tudományos topik iránt keresők számára. Ez inkább chat, mint "tudományos vita". Kíváncsi volnék, hogy a majd 400 hozzászólás között hány valódi "tudomány-szándékú" van! (Most eggyel több lett a nem tudományos hozzászólások száma, de ebből nem kívánok rendszert csinálni.) Örülnék, ha valaki odafigyelne ilyenekre is a karbantartásoknál. 

Üdv mindenkinek, nem a csevejt szándékoztam megzavarni.

Mad árka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 395

Tudni kéne némi méretarányt. Elnyújtott csepp alakú lehet egy kamionméret is, meg egy bolhap*cs is. Poros kullancsra tippelek a leírtak alapján :o).

 

Fokhagyma! Te honnan, mivégre vagy így kiművelve mindenféle kérdésben? Most már tényleg kezdek kíváncsi lenni.

Előzmény: Filburt (392)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.03 0 0 394

kéne takarítani is néha:-)))

 

(a pók nem puhatestű! Max. puha testű.)

Előzmény: Filburt (392)
Filburt Creative Commons License 2005.01.03 0 0 392
Ma reggel a parkettán átfutott előttem valami.
Jellegzetességei:
- nagyon nagyon lapos
- szürke
- elnyújtott csepp alakú
- puhatestűnek tűnt
- talán voltak csápjai, de ez nem fix. lehet, hogy rágók voltak.

Mi lehet ez?

Filburt
Mad árka Creative Commons License 2005.01.02 0 0 391

Aszondta, nincs a két ünnep között. Már csak azt kéne tudni, melyik két ünnepre gondolt! :-D

 

Ha gondolok, tudok neki üzenni. Ha személyes jellegűt akarsz, majd nem figyelek oda. ;-))

Előzmény: fokhagymabors (390)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.02 0 0 390
hol van Muphrid ? Behálózták?
Mad árka Creative Commons License 2005.01.02 0 0 389
Arra én is rágyüttem, hogy a pók seggéből jön a fonál, tehát hacsak nem akarunk hálóevést szimulálni, meg kell(ene) elégednünk a hátsó szálakkal. De mint tudjuk, nemcsak "hátul", "elől" is van élet... ;-)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.02 0 0 388
de nem is, mer' ez most éppen leereszkedik a képről, mégpedig pont fejjel felfelé, ami szerintem nem jó! Hiba!
Előzmény: Törölt nick (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!