Keresés

Részletes keresés

lanacska1984 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 369
Szia Bandimacs,

nálunk az örök favorit a Rio Mare tonhal...:) Illetve a kis haspók bármit megeszik, amit eszünk és jön kunyerálni. Paradicsomot és retket is hajlandó fogyasztani.:)
Előzmény: Bandimacs (366)
lanacska1984 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 368
Szia nadyzs,

köszönöm a tippet. Próbálkozom elkerülve a kommersz tápokat, mert nagyon sok rosszat hallok róluk. Egyébként a macskák tényleg Whiskast vennének.:) De szerencsére nem vásárolnak maguknak.:):).
Előzmény: nadyzs (362)
Fklari Creative Commons License 2008.11.30 0 0 367
Ez a Dexter nagyon szépséges! Kitől van?

Az én Maine Coon-jaim annak idején nem válogattak, csak a legelső, és ő is csak addig, amíg egyedül volt. A második, Beethovenem, ő bármit megevett, és aztán a többiek már tőle megtanulták, hogy amit nem esznek meg, azt megeszi Béti :o))
Érdekes módon ezután már az első MC-om, Asti sem válogatott...
Előzmény: lanacska1984 (361)
Bandimacs Creative Commons License 2008.11.30 0 0 366
Szia,
nagyon szép Dexter ! Sok boldogságot !
Nálunk is állandó probléma az alu tasakos, mi is váltogatjuk.
Ha már semmi nem kell, akkor egy kis pulykamell sonka ...
Előzmény: lanacska1984 (361)
Bandimacs Creative Commons License 2008.11.30 0 0 365
Tavasszal amikor szervizben volt a kocsi - a buszon én is felcsíptem pár balhát...
Azt vettem észre, hogy a macsekok vakaróznak.
Én a Strongholdot használom, nálunk bevált - azóta nincsenek bolháink.

"A Stronghold elpusztítja a kifejlett bolhát az állaton és megöli a petéket és lárvákat az állat környezetében. "
A lapockára kell cseppenteni és egy füst alatt megvan a (bél) féregírtás is.

A nyakörv is jó, de én nem mertem megkockáztatni, mert egész nap nem vagyok itthon és féltem, hogy a kelekótya macsekok -akár játék közben is - felakadnak valahova és megfulladnak.

Előzmény: Szisznyóka (363)
nadyzs Creative Commons License 2008.11.30 0 0 364

Szia.

 

Ez a legjobb családban is előfordul.

Voltunk egy elöadáson , ahol ez volt a téma. Tudtad hogy van külön macska és külön kutyabolha? Pedig van. A kutyabolha csak kutyákon , de a macskabolha mindkettön van. És a macskabolha annyira agressziv , hogy már alassan nem lesz kutyabolha mert jelenleg is a kutyák 80 % -án már macskabolha van.

Ez olyan mint egy mese. A bolha lerakja a petéit az állatra , majd rövid idön belül elpusztul. majd a pete mielött kikelni lecsuszik a szörröl a padlora vagy földre , vagy füre.... és vár...(láttad a 8. utas a halált?) na ezek olyanok megérzik amikor valami meleg állat, elhalad felettük, melettükés mint egy bomba kirobbannak a petezsákból az állatra.és márottis van eszik kicsit és már pár napon belül petét rak.

De a legszebb, hogy nem árt a petéknek a hó a tél a fagy (csak a nagyon nagy )

és képesek éveket is várni az áldozatra.

Előzmény: Szisznyóka (363)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.30 0 0 363

Nem tudom mia jó benne. :-))

 

Ma nagy szégyen érte a családot. Majd 30 éve van állat a házban és sosefordult elő, hogy valamelyik bolhás lenne. Pocakvakargatás közepette észrevettem, hogy Archialdnak bizony lakói vannak. Rohanás a boltba, bolhanyaköv és sampon vásárlás. Átnéztem a másik 3 jószágot, de azokban szerencsére semmi. Még a folyton csavargó házimacskában sem. Úgyhogy megfürdettem a drágát. A vártnál sokkal jobban tűrte. A vízben is találtam tetemeket és utána csipesszel szedegettem kia macsekból a dögöket. Kapott nyakövet mind a 2 macsek. Biztos ami biztos alapon. Nem állítom, hogy nincs már benne egy sem, de reménykedem. Tanácsokat várok, hogy  hogy is tudnám végérvényesen megszüntetni ezt az állapotot.  Folyamatosan azon jár az eszem, hogy hol szedhette össze őket. De ötletem sincs, mivel mind a 4 négylábú ugyan azt a területet járja be. 

Előzmény: Bandimacs (359)
nadyzs Creative Commons License 2008.11.30 0 0 362

Szia.

 

Nekem 4 MC-nom van és mindegyik mást eszik. Nálam 8-10 féle RC száraz kaja van kint folyamatossan elöttük, és igy is válogatnak. Nedveset is esznek reggel és este. Sok mindent kiprobáltam és neked is azt ajánlom probálj ki minnél több fajtát majd rájösz melyiket eszi és melyiket bírja. Nálunk a Hills tápokat nem hajlandóak enni még akkor sem ha kiéheztetjük öket:-) Már probáltuk....

De például Armani a legfiatalabb és legnagyobb kandúrom nem hajlandó mást enni csak RC maine coon tápot. Hiába esznek a többiek minden félét , ha elfogy a sajátja,  és véletlenül nincs itthon akkor sem eszik , mást.

Előzmény: lanacska1984 (360)
lanacska1984 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 361
Íme Dexter:

lanacska1984 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 360
Sziasztok!

Lassan két hónapja én is egy szépséges négy hónapos Maine Coon kandúrkával élek együtt. Az etetéssel kapcsolatban lenne egy kis gondom. Sajnos elég válogatós őfelsége. Royal Canin kölyök száraztáp nem igazán csúszik, úgyhogy tekintettel a fejlődő szervezetére picit szoktam csalni Whiskas junior darabkákat keverek bele neki, de erről szép lassan szeretném leszoktatni.(már amennyire lehet, tekintettel a hozzáadott ízfokózókra) Alutasakost kap még napi egyet háromfelé elosztva. A tenyésztő whiskast adott neki, én elkezdtem Hill's-el etetni, de alig evett belőle...:( Most áttértem Royal Canin alutasakos kölyökeledelre az egyelőre nem szárad meg az edényben.:) Tudtok esetleg javasolni még valamilyen alutasakos/konzerv dolgot?
Köszönöm!
Bandimacs Creative Commons License 2008.11.30 0 0 359
Már én is fülöncsíptem Ubulkát, ahogy a mosdóban szendergett...
Előzmény: Szisznyóka (358)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.29 0 0 358
Nekünk van 2 féle bútorunk. Soha nem megy bele a doboz részébe. Mostanában a bidét és a mosdót részesíti előnyben amikor aludni akar.
Előzmény: degulo (353)
Bandimacs Creative Commons License 2008.11.29 0 0 357
Az unokahugom egy kutyát a férje egy benti szobamacskát vitt a házasságba. A macsek mindig érdeklődve figyelte, hogy délutánonként a kutyát a lány elviszi sétálni. Kisváros, kertesházas övezet, néha jön csak 1-1 autó. Egyik délután a macsek is csatlakozott hozzájuk, azóta hármasban járnak sétálni. Középen az unokahugom picivel előtte a kutyus és a macsek... A szomszédok persze jót derültek :)

Lora1213 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 356
Szia! Szerintem a macsektól is függ, kijár-e vagy nem. Két perzsa cicám volt, 16, ill. 19 évig éltek velünk. Soha nem engedtem ki őket, és ez nem volt különösebben nehéz. Most egy 7 hónapos kis MC él velünk. Ha kötéllel kötném meg sem tudnám csak lakásban tartani. Olyan hatalmas mozgásigénye van, reggel és este vagy kiengedem, vagy kiszökik, vagy szétszedi a lakást. Csupa izgalom minden nap hogy nem vész-e el, vagy nem történik valami baja.
Előzmény: mentholx (352)
degulo Creative Commons License 2008.11.29 0 0 355
Tenyésztőtől veszem, meglátogattam őket személyesen, családtagként élnek a cicákkal, egészségesek, gyönyörűek.
Októberben meghalt a kutyám (17 éves lett volna januárban) és nagyon hiányzik.
Mivel tömbben lakunk és már én is dolgozom, anyukámmal úgy döntöttünk, hogy cicát választunk.
És ha cica, akkor MC.
Természetesen minden állatot imádok, Maci is keverék, mentett kutyus volt.
De a Maine Coon egy álom :-) És ez most valóra válik.
Előzmény: minden név foglalt?? (351)
vikica21 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 354

Szia!

 

Igaz, én még nem régóta vagyok Maine Coon-os, de régen perzsa cicám volt, s ő is kimondottan nagy termetű volt, ahhoz képest, h nőstény cicc volt. Pl. ő kimondottan utálta a zárt cicawc-t! Ha levettem a tetejét, úgy már szerette :) A Maine Coon-omnak így én már kapásból nyitottat választottam(Fressnapfból), olyat aminek van pereme. Az alom kristályos macskaalom, Multifit diamonds... sztm nagyon, nem tapad bele a lábacskájába, s igazán könnyű a kezelése is!

Előzmény: degulo (348)
degulo Creative Commons License 2008.11.29 0 0 353
Köszönöm a választ, a Jumbo wc-t én is láttam, jó nagy :-)
De hát valahogy majd megoldjuk az elhelyezését.

Bútort is szeretnék venni, amiben van házikó is, de azt is hallottam, hogy mivel hosszú a szőrük, melegük van, azt úgysem használják, a szivacs házikót sem.
Ebben mi a tapasztalatotok?

Előzmény: Szisznyóka (350)
mentholx Creative Commons License 2008.11.29 0 0 352

Dehogynem, teljesen igazad van!

Én is azt gondolom, hogy a macskákat felelősen csak a lakásban lehet tartani, hát még a maine coon-t, akit előbb ellopnak, mint a házit..

Én magam is lakásban tartom a macskáimat, és minden mentett cicát kizárólag lakásba adok örökbe. Tehát ez számomra is a világ legtermészetesebb dolga.

Én is hallottam már olyat, hogy a cica nem ment el, és úgy öregedett meg, hogy kijárós volt, és végelgyengülésben halt meg. De az ilyen, valljuk be, olyan ritka, hogy csoda-számba megy! A felelős gazdi pedig nem kockáztat. Nem kockáztatja meg az elütést, kutya általi széttépést, emberi bántalmazást/vagy lopást, méregevést, véletlen történő valahova bezárást, elkóborlást, és még sorolhatnám..És nemcsak a levegőbe beszélek: sajnos tapasztalatból is mondom ezt;  mindig volt a nagyszüleimnél macska, méghozzá nagyon sok(akkor még ivartalanítás se volt), ill. kisebb koromban én is találtam több cicát a nagyiék kertjének végében, akiket meg is tartottunk, és a rengeteg macska  mind eltűnt! Előbb vagy utóbb, rögtön, vagy évek múlva...Pedig szeretve voltak, nagyon..mind.

Másrészt nekem egy másik gyengém a fertőző betegségek..FIP, FeLV, FIV.. Nagyon gyakoriak, nagyon ocsmányak, gyógyithatatlanok, és mindenki kockáztat velük, ha kiengedi a cicáját, mert pl. a FIV-re nincs oltás, míg a FIP-re van, de veszélyes az oltóanyag, és 20%-os védelmet, ha ad.. A leukozis(FelV) vakcina pedig úgy tudom, 80%-osat, tehát az már nagyon jó, de az se 100..

Én 18. kerületi vagyok, és sajnos tisztán emlékszem arra, amikor a váróban arról beszéltek a gazdik, hogy a doki azt mondta, a kerületben 3 év a kijárós cicák átlag életkora a betegségek miatt..   

Persze más az is, ha a kerítés ilyen profi módon meg van csinálva, macska-biztossá van téve. Ezzel semmi probléma nincsen, sőt, ez jobb is, mint a lakás.

És én személy szerint azt se preferálom, ha felügyelettel megy ki a cica, mert általában a macska nem megbizható, nem behívható, mint egy kutya. 

 

Persze tudom, erről nagyon megoszlanak a vélemények..Valaki azt mondja (én pl.), hogy legyen bent a cica, lemondva a szabadságról, de biztonságban, más meg azt, hogy menjen ki, mert szabad lény, aztán lesz ami lesz, de szabad volt. Kérdés, hogyan boldogabbak.. Rövid de szabad élettel, vagy biztonságos hosszú élettel. Az én 3 macskám remekül érzi magát a lakásban, és nem lesik az ajtót, hogy kiszökhessenek..

Sajnos egy olyan világban élünk, amiben nem lehet biztonságosan tartani a cicát, ha kijár..És a mi felelősségünk, ha baja lesz, mert a macskák gyerekek, nem tudnak magukra vigyázni. 

Előzmény: Bandimacs (347)
minden név foglalt?? Creative Commons License 2008.11.29 0 0 351
Szia
 És hol veszed a cicát? Tenyésztőnél? Ki mellet döntöttél és hogyan mert annyian vannak és szerintem nem mindig az  árat kell nézni.
Előzmény: degulo (348)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.29 0 0 350
Szia!
Gratulálok! Biztos sok örömöd lesz benne. Nagyon jó fej macsekok. :-) A mi wc-nk kb. 70x50 cm, zárt. Ez a legnagyobb amit akkor a fresnapfban lehetett kapni. Az ajtót le kellett venni róla, mert egyszerűen nem volt hajlandó keresztül menni rajta. Szilikonos almot használunk első pillanattól fogva. Nem igazán kapar benne, így a szétszórt alomdarabok nem e miatt vannak. Én azt vettem észre, hogy a talpába ragad bele és amikor kilép az alomból, akkor szórja szét. :-)
Viszont a vizet azt nagyon tudja pacsálni. Szeret mozgó vízből inni, így mi vettünk neki egy vizforgatós önitatót. Nem egy olcsó mulatság és nem is mindenhol kapni, de azóta nincs akkora víz a fürdőben. :-D
Előzmény: degulo (348)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.29 0 0 349
A mienk kijár. Sima, mezei drótkerítésünk van. Még nem jutott az eszébe átmászni rajta, pedig a házi cicánk előszeretettel ugrál ki-be az orra előtt. ( kop-kop-kop) Az előző macsekunk se ment ki a kertből sosem. De az egy elég magának való perzsa macska volt. Archibald inkább a kutyák társaságát keresi, így valószínűleg hozzászokott, hogy azok sem járnak ki a kertből, így neki sem kell. :-) Egyedül is ki szoktam engedni, de azért időről időre ránézek, hogy merre jár.
Előzmény: mentholx (346)
degulo Creative Commons License 2008.11.29 0 0 348

Sziasztok!

 

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.

Karácsony után én is Maine Coon gazdi leszek :-)

Már nagyon várom!

 

Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Már vettem neki ezt-azt, de cica wc-ben nem tudok dönteni.

Zártra gondoltam, mert abból talán nem potyog szét az alom.

Sok boltot végigjártam, neten a webáruházakat is, de általában 50 cm hosszúak.

Szerintem kicsik egy MC-nak, igaz, ő kislány lesz.

 

Mi a véleményetek?

 

Bandimacs Creative Commons License 2008.11.29 0 0 347
Ólmos eső esik - még én is itt bent tespedek a gép előtt :)

Mi a 2. emeleten lakunk - nálunk ez nem kérdés.
A barátnőm macsekja a 1,5 m-es dróthálós kerítésen is vígan kiszökött - aztán egy nap nem jött már haza :(
Az a kerítés, amin a macsek nem tud kiszökni cca. 2 m magas (ennél magasabbhoz már építési engedély kell) sima azaz: teljesen lesimított felületű -tömör betonfal erődítmény...
És ne legyen a közelében fa-bokor amit ugródeszkának használva mégis meglóg.
Mostanában már sokat látok ilyet , de hát ez nem olcsó mulatság.
Ha egy MC kijut az utcára, nem csak az a gond, hogy elüti valami, hanem ez elsó ember, aki meglátja - gondolkodás nélkül ellopja, annyira szép és különleges.
Inkább csak úgy kellene a kertbe kijárnia, hogy Te is ott vagy mellette és a fél szemed állandóan rajta van.
De lehet, hogy nincs igazam - én egyébként is óvatos duhaj vagyok.
Előzmény: mentholx (346)
mentholx Creative Commons License 2008.11.29 0 0 346

Tényleg, -bocsi, hogy megint belekotty..-, de ti a maine coon-otokat csak bent tartjátok vagy kijárósként? Ha kijárósként, akkor a kerítés meg van csinálva, hogy azon a macska ne mehessen át?

 

És mégegy kérdés, ami jobban idevág: a maine coon tenyésztők a cicákat fertőző betegségekre szűrik (FIP, FIV, FeLV) mindnyájan? Vagy köztük is van olyan, aki nem foglalkozik ezzel (pedig az egyik (ha nem A) legfontosabb dolog lenne.. )?  

Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.28 0 0 345
:-) Ez jó lehetett! A múlt héten összeszedtünk az utcán egy kutyát. Míg vártuk, hogy megjöjjön a gazdi, addig kint volt Archibalddal a kertben. Na az én kis drágám úgy megkergette, hogy öröm volt nézni. Szegény kutya azt se tudta hova meneküljön.   :-D Egyébként rendszeresen kiséri a kutyát a kerítés mellett,amikor az ugat. Már várom, hogy mikor fog ő is ugatni.
Előzmény: Bandimacs (343)
nadyzs Creative Commons License 2008.11.28 0 0 344

Sziasztok.

 

Fújt is morgott is.Szerintem nagyon parfümben usztak a müsorvezetők. Ez nem tetszett neki.

Előzmény: Bandimacs (343)
Bandimacs Creative Commons License 2008.11.28 0 0 343
Ez aranyos ! Az emberek nem ismerik ezt a fajtát, az én vendégeim is majd' infarktust kaptak, amikor Ubulka ment ajtót nyitni :) És megkérdezték: Te, ez biztosan macska ?!
(neki elég félelmetes pofija is van egyébként )
Szóval, nem csodálom, hogy a műsorvezetők féltek Armanitól, főleg amikor halkan elkezdett morogni... azt még én is hallottam a képernyő előtt :)
Előzmény: nadyzs (328)
nadyzs Creative Commons License 2008.11.28 0 0 342

KÖSZI.....

 

Remélem oda találunk

 

Előzmény: Brigi0621 (337)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 341
Szóval csak kövessétek az óriás kereket. :D
Előzmény: Brigi0621 (340)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 340
Előzmény: Brigi0621 (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!