Keresés

Részletes keresés

Giniscoon Creative Commons License 2008.12.03 0 0 401
Szia! Hidd el nem vagyok féltékeny Armanira, miután a mi tenyészetünkből származik. Öt kölyökből kettőt megtartottunk, és őt az utolsó percig nem akartam odaadni. Nekem az hogy ilyen gyönyörű sikeres cica lett a legnagyobb öröm, viszont azt nem akarom, hogy szenvedjen. Mi kiállításra sem járunk túl gyakran, mert nem bírjuk nézni ahogy szenvednek a ketrecben. Amikor odaadtuk a kölyköket bevallom, szerettem volna ha tovább viszik a tenyészetet, és néha elviszik őket kiállításra. De tudod van aki a kezdeti sikertől elveszti a fejét és túlzásokba esik, onnantól kezdve minden létező kiállításon részt vesz, és már nem tud másra gondolni csak a szereplésre...és már nem nézi a kedvence érdekeit.
Előzmény: istokkata (383)
nadyzs Creative Commons License 2008.12.03 0 0 400

Sziasztok!

 

 

Én mint kezdő tenyésztő (még tényleg a legelején) sajnos a Briginek adok igazat.

Mi is  hobby célra vettük első cicáinkat. A lányom miután elköltözött,sporolni szeretett volna és olcsón maine coont. Természetesen talált nagy tenyésztöt , törzskönyv nélkűl, gyönyörű állat volt . Sajnos csak az 1 éves kort érte meg mert mint kiderűlt FIP-es volt amiről a tenyésztő nem szólt. Utólag reklamálhattam volna , de akkor megfogadtam csak a legjobb tenyésztöktöl szabad venni, mertaz állat elvesztése iszonyat fájdalommal jár.

Ezenkivűl a kiállitásra tényleg el kéne vinni azokat a cicákat akit utánna pároztat az ember , mert akkor szembesülhet vele , hogy a kis állat amit vett rendelkezik -e pont azokkal a fajta tulajdonságokkal ,amiket meg kéne örizni.

Pl. Armaninál aki most egy éves,rendszeressen járunk vele kiállitásra. Már tudom a hibáit és a pozitiv tulajdonságait. Hiába gyönyörű nagy és a farka olyan, amilyen nincs még egy magyarországon,de a füle állhatna egyenesebben, az álla lehetne erősebb. Tehát ha nöstényt keresünk hozzá akkor ami nála gyengébb az a nösténynél tökéletesnek kell lenni, különben , nem lesznek olyanok a kölykök.

Előzmény: shine_adonis (387)
ody42 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 399
Egészen biztos, hogy jó gazdi vagy és voltál. Csak egyszerűen nem értem, hogy ha csinálják nagyon sokan úgy, h. a 100 000-es eladási árból sincs tulajdonképpen profitjuk, akkor nem hiszem, hogy ugyanezt a minőséget ki lehet hozni feleennyi pénzből. De ezzel nem azt akarom mondani, tényleg, hogy a te cicád minősége rossz lenne!
Előzmény: shine_adonis (396)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 398
Nem ált szándékomban meggyanúsítani, hogy nem vagy jó gazdija a cicának. Kérlek ha mégis ezt érzed akkor elnézést kérek.
Előzmény: shine_adonis (396)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 397

Egy költői kérdésem lenne. Nem várok választ, de tedd fel magadnak. Benned nem ébredt gyanú miután tudod, hogy egy törzskönyv kiállítási költsége 2000 forint körül van akkor miért kért 20000 forinttal többet érte?

Talán azért mert nem akarta, hogy azzal vedd meg. Ki tudja miért. :o(

 

Részemről lezártnak tekintem a történetet. Kérlek szeressd azt a csöpséget és légy jó gazdija. Megérdemli, hisz ő nem tehet semmiről. :o)

Előzmény: shine_adonis (394)
shine_adonis Creative Commons License 2008.12.03 0 0 396
Látom, egymás mellet elbeszélünk. Végül is nekem mindegy meggyőzök-e valakit innen, vagy nem, mindenki onnan vesz cicát, ahonnan akar. Rendes és rossz emberek is vannak mindenhol, tehát a macska tenyésztők és szaporítók között is.
Nekem is volt házi cicám, elhiheted, hogy szerettem annyira, mint itt bárki a macskáját, pedig csak az utcán találtam. Az is biztos, hogy 10 év alatt többszörösét ráköltöttem az ellátására és a műtéteire, mint egy pedigrés állat ára, és szívesen fizettem volna még, ha meg lehet menteni.
Előzmény: ody42 (395)
ody42 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 395
Én Brigivel értek egyet. Nekem 2 házi cicám van, nem is igényem, h. fajta tiszta cicám legyen, nem anyagi okok miatt vannak ők, és nem vásárolt cicák. De! Valószínűleg ha egyszer mégis pedigrés cica mellett döntünk, akkor elvárom, h. a pedigrével biztonság is járjon. Ezt a biztonságot pedig a szűrések, a minőségi szülők, a minőségi kaja, a megfelelő állatorvosi ellátás nyújtja. Ezek pedig költségesek, és ezt kell megfizetni a cicában, nem a törzskönyvet. Én is úgy tudom, h. a macskatenyésztés, ha minőségi, akkor nem túl nyereséges.
Gyakorló gazdiként tudom, hogy a macsekok alapimmunizálása, féreghajtása, megfelelő táp, a hordozó(k), játékok, macskabútor mind-mind jelentős költségek emésztenek fel, és 13-16 évre számolva bizony nem a cica vételi ára az, ami üríti a zsebet.

Egyébként Adonis tényleg nagyon szép cica, sok örömöd leld benne!
Előzmény: shine_adonis (394)
shine_adonis Creative Commons License 2008.12.03 0 0 394
Úgy gondolom, hogy körülbelül ugyanaz, ha nem adja oda a törzskönyvet, csak +20 ezer forintért, mintha csak másolatot kapsz+ivartalanítási szerződést kell aláírni, és további 50-60 vagy még többért kapod meg a rendes tk-et. De különben biztosan jobban értesz hozzá, hiszen nekem ezelőtt csak egy fajta tiszta házi macskám volt(:
Én csak arra akartam kilyukadni, hogy nem mindenki engedheti meg magának a 100 ezres nagyságrendet, de attól még lehet neki fajta tiszta cicája vagy kutyája. Kutyáknál amúgy is megszokott, hogy kétfajta ár van: tenyészállaté, és a hobbiállaté, bár általában az utóbbihoz is adnak tk-et.
Előzmény: Brigi0621 (392)
vikica21 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 393

Szia!

 

Én megértelek... Sajnos én is tudok olyan "tenyésztőt", akit inkább szaporítónak hívnék... :(( Igaz, ő nem MC-ket tartott, de akkor is...

Állítólag ő odáig ment, h hormon injekcióztatta a nőstényeit, h több cica szülessen, aztán pedig felvásárlónak adta őket!!!! :@ Ez már a durvább "tenyésztő" típusba tartozik... Azóta egyébként már nem tenyészt...szerencsére... Ez sztm undorító! De az az állatorvos is, aki megcsinálta ezt neki...

 

Előzmény: Brigi0621 (391)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 392
Egy kedvencnek tartott cicának tényleg nincs szüksége kupára.
Előzmény: shine_adonis (390)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 391

Sziasztok!

Látom a hozzászólásommal nem lettem a kedvenc. :o)

De hiszem, hogy a MC fajta megérdemli a megbecsülést és nem szeretném ha úton-útfélen mindenki fajta tiszta MC-t árulna, mindenféle papír és kiállítási részvétel nélkül. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden áron, minden kiállításra ki kell vinni a cicát, hanem azt, hogy minden cicának meg kellene kapnia a minősítést mielőtt tenyésztik. Bármelyik magyar cica egyesület tagja tudja és elfogadja, hogy a cicának ahhoz, hogy tenyészthető legyen meg kell ütnie egy bizonyos szintet. Ehhez az szükségeltetik, hogy párszor igenis elvigyék a kiállításra ahol megkapja a megfelelő minősítést. Ami alapján vagy tenyészthető vagy nem.

Ismerőseim közül bátran állíthatom, hogy hobby céllal tenyésztenek és nem kereskedelmi. A tenyésztés elsőrendű célja a fajtanemesítés és a fajta megóvása. 

Nem szeretnék általánosítani (mert nem tudok a szóban forgó tenyésztőről semmit), de sajnos nem egyszer tapasztaltam hogy azok a tenyészetek akik kerülik a nyilvánosságot  (a kiállításokat és így a többi tenyésztőt is) valamit rejtegetnek. A törzskönyv 1200 - 2000 forintba kerül. Ha egy tenyésztő TK nélkül sokkal olcsóbban adja a cicát akkor a küldönbséget máshol spórolta le. Minden valamire való tenyésztő nem adja olcsóbban a cicát csak azért mert TK nélkül van. :o(

Esetleg a mama cica nem volt az előírásnak megfelelően orvosilag letesztelve (fip, Fiv, Felv, HCM).

Amióta megismertem ezt a csodálatra méltó fajtát, szeretném megóvni.

Annak idején én spánieleket tenyésztettem, ami már olyan magas szinten belterjes volt hazánkban és a tenyész elvek alacsonyan voltak megszabva, hogy a spániel fajta már túltenyésztett lett. Az életem kutyája 12 éves korában meghalt, mert minden szerve egyszerre adta fel a szolgálatot. Elkeserítő volt hallani, hogy a túltenyésztés miatt sajnos a spánielek nem élnek sokkal tovább és hogy ez természetes. :o(((

 

Nem szeretném, ha a Maine Coon-ok is erre a sorsra jutnának.

 

Elnézést mindenkitől, hogy a fórum hangulata megváltozott, de ezt el szerettem volna mondani.

shine_adonis Creative Commons License 2008.12.03 0 0 390
Szerintem viszont megterhelő procedúra a macskának egész nap ketrecben csücsülni a kiállításokon csak azért, hogy drágábban lehessen eladni a kölyköket. Ráadásul a csupán kedvencnek tartott cicáknak semmi szüksége különféle kupákra.
Előzmény: Brigi0621 (388)
Lora1213 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 389
Szia! Elmondanád, hogy mi a felháborító abban ha valaki törzskönyvezett, egészséges állatokat szaporít? Miért baj, ha nem jár kiállításra?
Előzmény: Brigi0621 (388)
Brigi0621 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 388

Szia! Adonis tényleg gyönyörű, de őszintén megmondva számomra felháborító a "tenyésztő" ( én inkább szaporítónak nevezném) viselkedése és hozzáállása. :o(

Előzmény: shine_adonis (387)
shine_adonis Creative Commons License 2008.12.03 0 0 387
Sziasztok!

Pár napja szó volt róla, hogy ki honnan, és mennyiért vásárol maine coon cicát. Mi Adonist 50 ezer Ft-ért vettük tk nélkül, tk-vel 70 ezer az ára. A tenyésztő hölgy szépen tartja a tenyészcicákat, akiket ismert nevű kennelekből vásárolt. Azért adja olcsóbban a kicsiket, mert nem zaklatja a szülőket kiállításokkal, így mondhatni "nem minőségi"cicákat árul. Szerintem, ha valaki kedvencnek szeretne cicát, akkor felesleges a legdrágább kölykök közül válogatni, hiszen Adonis gyönyörű. (elfogultság nélkül(:)
vikica21 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 386

"beszundizás" játék közben :)

 

Sajnos nem túl jól sikerült a kép, picit homályos :S

 

De olyan kis ÉDES a kis drágánk... :)

shine_adonis Creative Commons License 2008.12.03 0 0 385
Szisztok! Mi bolha ellen frontline-t használtunk, nekünk bevált.
Előzmény: Szisznyóka (363)
vikica21 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 384
Köszönöm Dumás Sanyinak és Bandimacsnak is a könyvvel kapcsolatos válaszát!!! :)
istokkata Creative Commons License 2008.12.03 0 0 383
Sziasztok!
régóta olvasom a topikot,mert nagyon szeretnék egy maine coon kiscicát és minden érdekel amit róluk írnak...
Gini én tényleg nem szeretnék nagyon beleszólni,de nem lehet,hogy ez inkább féltékenység mint tényleges probléma?
nem hinném hogy egy egyébként agyon kényeztetett cica életében komoly törést jelent,hogy 3 napig "dolgoznia" kell!Úgy hogy ott is mindenki imádja és ami a legfontosabb,hogy a gazdája is ott van...
Szerintem egy cicának az a probléma amit te teszel azzá!
Mégegyszer bocsánat a beleszólásért...
További szép napot!
Bandimacs Creative Commons License 2008.12.03 0 0 382
Szia,
megnéztem a honlapodat, gyönyörűek a macsekjaid !
Előzmény: Giniscoon (381)
Giniscoon Creative Commons License 2008.12.02 0 0 381
Úgy gondolom a vitát nem én kezdtem. Részemről amúgy is ennyi volt a topikban való részvétel. Csak azért regisztráltam, hogy tudjak neked válaszolni, ha már rólam volt szó...
Előzmény: nadyzs (380)
nadyzs Creative Commons License 2008.12.02 0 0 380

Szia.

 

Úgy gondolom a vitánk méltatlan  topikhoz.

Ha valami problémád van tudod az email cimemet, telefonomat.

 

Giniscoon Creative Commons License 2008.12.02 0 0 379
Felfrissítem az emlékezeted:

"Szia.

Bujkálok Gini elöl....." vagy erre a hozzászólásodra nem emlékszel?

Igazad van Zsuzsa, az cseppet sem szenvedés egy macskának amikor 800 fotót készítenek róla és 3 napig vakufények alatt izzad. Az sem szenvedés amikor mindenkivel simogattatod a kiállításon a ketrec tetején és még Svédországba is elvinnéd egy reklám miatt. Nekem más a véleményem erről, és többé kevésbé emiatt többet kiállításra sem viszem őket, mert én fontosabbnak tartom az ő nyugalmukat a saját magam szórakoztatásánál.
nadyzs Creative Commons License 2008.12.02 0 0 378

Szia.

 

"

Nagyon elfáradt a végére. Amugy ök egész nap alszanak.De itt 2-3 óránként volt szünete, talán fél óra. A 3. napra a fotózásra már nagyon ki volt. Ment rá a vakú ezerrel. melege volt. Lihegett, Ugráltatták. Közel 800 képet csináltak róla és ebböl választottak ki 10-12db-ot.A végén már csak feküdt, és lerakta a mancát a feje alá és bobiskolt. Nem tudtunk életet verni bele.De addigra készen is voltunk.Ugy volt hogy csak 1 filmet csinálnak vele, de mivel nagyon tetszett mindenkinek és jó volt vele dolgozni , gyorsan összehoztak még kettőt. Igy lett 3 film. És plakátok."

 

Nem tudom te itt hol látod azt hogy nagyon szenvedett?Verték, kinozták, éhezett ?

Elfáradt, mivel ök napi 24 órából 20-at alszanak,és ott azon a két napon csak napi 12 órát tudott aludni.Talán ennyi még belefér az úgynevezett állatkínzásomba....

A forgatáson is a ketrecbe HÁTON, olyan hangosan horkolva aludt , hogy mindenki ezen vihorázott.

Amúgy nem bújkálok, miért tenném?

 

Előzmény: Giniscoon (377)
Giniscoon Creative Commons License 2008.12.02 0 0 377

Zsuzsa! Nem kell bújkálnod előlem... mint ahogy napokkal ezelőtt írtad ebben a fórumban. Ne gondold, hogy féltékeny vagyok Armanira, miután ő tőlünk származik...

Örülök a sikereinek, de annak nem, hogy itt a fórumban nyíltan beismered, hogy mennyire szenvedett a forgatáson, és tessék itt az újabb reklám...

Előzmény: nadyzs (376)
nadyzs Creative Commons License 2008.12.02 0 0 376

Sziasztok!

 

Megy már az új reklám Armanival.

Bandimacs Creative Commons License 2008.12.02 0 0 375
az Amazon.com -on csomó könyv van 10 USD körül (plusz szállítási költség) ha angolul is jó
Előzmény: vikica21 (373)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 374
Az Elektra elkezdte kiadni a Macskakönyvtár-sorozatot, Eva-Maria Götz - Gesine Wolf, abban (mármint a német eredetiben) volt.
Előzmény: vikica21 (373)
vikica21 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 373

Sziasztok!

 

Nem tudja valaki véletlenül, hogy nincs-e Maine Coon-nal foglalkozó könyv?

Mert láttam már Perzsás könyvet, Sziámisat...

Szisznyóka Creative Commons License 2008.11.30 0 0 372
Köszi, akkor holnap beszerzek egyet. Egy haszna biztos volt a fürdetésnek, mert szép puha, bársonyos lett a szőre a rosszcsontnak. :-)
Előzmény: Bandimacs (365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!