Keresés

Részletes keresés

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.31 0 0 3028

 

a kotes levetel ota hordom, ejjel nappal ezt a szilikon valamit. Azt mondta a doki kell, h rogzuljon az allapot es en re,elem is, h segit megallitani az ujjam befele fordulasat. Orokre fogok hordani estere is egyenesito sint es amikormtudom nappal ezt is. Javaslom probald megszokni nem olyan veszes. nekem meg full egyenes a labujjam. ami vicces, h van res a tobbike es anagylabuj kozott, latom nekedis, elmeletileg majd , kiveszem a szoilikonparnat odacsatlakoznak a tobbike is:)

ugy teszem be, hogy a nagyobb kerek felulete van felfele, a kissebb oldala meg a fold fele.

Előzmény: krokidoki (3027)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.31 0 0 3027

Szia. Es te hasznalod azt a szilikon bucit?? Az hogyan kell betteni pontosan a labujjak közé?? Én kezelő cipőben már nagyon jol megyek. A helyzethez képest sokat talpalok, már palacsintát is sütöttem mivel szombat ota vissza kaptam a gyerekeimet. 

Előzmény: LaurenC. (3026)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.31 0 0 3026

Szia krokidoki!

 

Nekem ma 27 napos a lábam, tegnap óta dolgozom. Behoztam egy puffot, azon tartom a lábam, amúgy hoznak visznek, mert vezetni és gyalogolni nem tudok még.

Ez a hét a 4. hetem. Az 5. hét végeztével fogok próbálkozni cipővel, mert csavaros műtétnél 6 hét előtt nem forr össze a csont. Ezért szerintem még 3 hetesen ne próbálkozz kezelőcipő nélkül, ha a csavaros lábadról van szó, vigyázni kell nagyon.

 

Én is remélem, hogy nem nő vissza, azoknak szokott inkább, akiknek schede mütéttel műtenek, de ott se mindenkinek. Az én dokim is mondta, hogy nem 100 % még a chevron módszer se, ezért vigyázni kell mindig a lábra.  Nekem a talpam még mindig dagadt és a nagyújjam töve is. Mindennap jobb, de erre még nem is tudnék ráállni.

Előzmény: krokidoki (3025)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.31 0 0 3025

20. Nap. A jobb lábam 90% os. Érzem, tudom mozgatni, nem zsibbad, ha egyedűl lenne már probálnék járni rajta. A bal lábam zsibbad, a nagyláb ujj nem mozgatható  és nem érzem. Csak bizni  tudok benne, hogy átmeneti állapot. Valamikor már tökre örülök, hogy ilyen sok idő eltelt.....valamikor pedig mérhetetlenül feszült vagyok a türelmetlenségtől, hogy mikor lesz már vége a semmit tevésnek. Látványra nagyon szépek lettek, remélem így marad és a fájdalom része sem jön vissza amiért nekivágtam ennek az egésznek. Kb. 1 hete akár kivel beszéltem mindenki peldálozott valakivel, hogy megcsináltatta és rövid időn belül vissza nőt vagy még rosszabb is lett. Még jó, hogy ezekkel az emberekkel csak műtét után találkoztam. Egy szónak is száz a vége, akinek fáj a lába és van 3-4 hete magára az nyugodtan vágjon bele. Fájdalom csak 1-2 napig van, sok pihenés 2-3 hétig és szép lábak pedig annál tovább:)  

kittinemeth Creative Commons License 2014.07.30 0 0 3024

Szia Eszti!

Igen jövő hét kedd :( már alig várom.... próbálok most már talpon menni de ha elfeledkezem akkor egyből talpél :( gondoltam rá én is  hogy eleinte problémás lesz majd a lábujjam. ha belegondolok lassan 10 hete meg sincs mozdítva be is van dagadva, valszín kell majd neki idő hogy helyre rázkódjon... bicózni én már bicózom egy ideje, gyaloglás is megy csak utána dagadok :( 

Előzmény: EsztiH (3019)
L.Zsófia Creative Commons License 2014.07.30 0 0 3023

Sziasztok!
Szeretném megműttetni bütyök probléma miatt mind a két lábam a közeljövőben. Tudtok ajánlani esetleg jó orvost? A legjobb az lenne, hogy BP-en lenne. Egyenlőre két klinikát találtam, ami szimpatikus, az egyik az Ars Medica Lézerklinika, a másik a Kelen Kórház. Esetleg van valami tapasztalatotok ezekkel a helyekkel kapcsolatban?
Nagyon köszönöm!

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.30 0 0 3022

Szia!

 

Lilul, ha állok egy helybe és ha pócolom akkor visszamegy a normális színre. Ez állítólag normális, mert a keringés nem áll helyre, még vagy két hónapig.

Dr. Erdélyi Gábor műtött.

Előzmény: Törölt nick (3021)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.30 0 0 3021

Szia LaurenC!
Majd elmesélem.
Remélem gyógyulsz és már nem lilul be a lábad! Neked ki műtötte?

Előzmény: LaurenC. (3018)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3020

Szia EsztiH és a Többiek!

 

én 3 hónapos műtött vagyok, a drót már több, mint 1 hónapja ki van véve, de még nekem sem tökéletes a lábam, pontosabban a menés. Próbálok én teljes talpon menni, de merev a nagylábujjam, úgyhogy én is "külső talpélezek" jobb híján.  És egyelőre csak plüsspapucsban mászkálgatok itthon, más lábbeli még nagyon irritál. (Mondjuk nekem a talpon járás már normál menetben sem ment, a bütykön túl a talpi süllyedést is műtik 2 hét múlva, tehát én nehezebb eset vagyok)

Előzmény: EsztiH (3019)
EsztiH Creative Commons License 2014.07.29 0 0 3019

Szia Kitti!

 

9 héttel a műtét után és 3 héttel a dróteltávolítás után: menni normálisan nem tudok, mivel még mindig nem hajlik rendesen a nagyujjam, pedig tornáztatom rendszeresen és így még mindig a külső talpélet használom, ami estére már igencsak fáj. Be már nem dagad, illetve egy kicsit még a nagyujj alatt (tövénél) és az e feletti rész. Edzőcipőt és szandált is tudok már húzni, úszni, bicajozni is tudok és kb. 3 km-t tudok gyalogolni is, utána már nagyon fáj a lábam... Az a helyzet minden lépést érzek még, ha ráterhelek, ha nem. A dróteltávolítás után nem éreztem jó darabig a nagyujjam.

Ha jól emlékszem Te jövő kedden mész újra?

Előzmény: kittinemeth (3004)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3018

Szia kutastimi! neked volt mar butyokmuteted? 

Előzmény: Törölt nick (3017)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3017

Szia katt2! Óh sajnálom, hogy még nem tökéletes, de furcsa, hogy a csavarozott lábon sem egyenes az ujj és még kis kidudorodás is látszik. Szerintem még be van dagadva és amiatt van, pár hét múlva biztos jobb lesz! A másik lábadon viszont nem tudom, mert amit csak simán lefaragnak, az általában visszanő és még rosszabb lesz, mint volt.
Szerintem érdemes lenne megkérdezned az orvost, hogy megnyugodj.

Előzmény: katt2 (3016)
katt2 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3016

Sajnos mind a kettőn. A bütyök sokkal kisebb ugyan, de dudorodik rendesen. Abban bízom ,ha nem dagad ennyire a lábam, kisebb lesz.Nekem nagyon ferdén állt már a lábujjam műtét előtt, de azért ennél jobbra számítottam.Amit nem csavaroztak,az talán ferdébb.Ja, és rendesen fáj a hátam és a derekam, gondolom azért,mert nem tudom még szabályosan terhelni a talpaimat és így nem jó a tartásom.

Mindegy ,ez már így marad, akármi lesz az eredmény.Azért bízom még abban,hogy kicsit szebb lesz az eredmény pár hónap múlva.

 

Előzmény: Törölt nick (3015)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3015

Szia katt2! Mindkét lábadon ezt tapasztalod, hogy befelé fordul a lábujj és még ott van egy kisebb bütyök vagy csak azon, amit nem csavaroztak? Mert korábban írtad, hogy nem egyformán csinálták a két lábadat.

Előzmény: katt2 (3014)
katt2 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 3014

Ugyanazok a tapasztalataim,mint Neked:befelé forduló lábujj, kisebb,de ott lévő bütyök,dagadás. Én arra számítok, az idő múltával ez jobb lesz (másfél hónapja műtöttek.)Lehet,hogy nem?

Előzmény: Ágica6105 (3013)
Ágica6105 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 3013

Nagyon örülnék, ha régebbi mütöttesek olvasnák a levelem.

5 és fél hónapja volt a mütétem mind két lábamon.

Akkor sokat voltam itt a fórumon, néha most is benézek.

A kérdésem azokhoz szólna, akik már fél éve vagy több, hogy átestek a műtéten.

Annyira biztam a műtétben, de valahogy az utobbi időben elkeseredtem.

Nem tetszik a lábam, sokkal szebbre számitottam, és még mindig érzem a lábam, és nappal mindig bedagad.

Próbálgatnék cipőket, de egyszerüen semmibe nem fér bele a lábam:((

Most már egy életre elfelejthetem a csinosabb cipőket?

Nem is a magas sarku cipőkre gondolok, de  egyszerüen szélesebb is lett a lábam, és sajnos a bütyök sem tünt el teljesen.

Megint kicsit befelé áll a nagyujjam...szóval sokat szenvedek vele, és csalódott vagyok:((

Jó lenne ha irnátok tapasztalatokat, kinek mennyi idő után állt vissza a régi állapot mármint dagadás stb, és bizhatok még abban hogy egyszer elmulik a fájdalom és a dagadás?? a bütyök az sajnos kicsit megmaradt, na persze nem olyan csunya mint volt, de szebbre számitottam:((((((

LaurenC. Creative Commons License 2014.07.25 0 0 3012

Nekem is akkor kezdett dagadni, amikor levettem a varratszedes utani tapaszokat is. Kivancsi leszek Nalad mi lesz. Hat eleg para ez a lilasag, de olvastam,h masnak is igy volt ez a szinvaltas ezert remelem, nem nagy baj.sztem is csinaltass betet a kisfiadnak, hatha meg lehet elozni a bajt. Az en dokim se volt tul kozlekeny mindent nekem kellett megkerdezenm es a legtobb infot itt A forumban szereztem...

Előzmény: krokidoki (3011)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.25 0 0 3011

Semmit nem mondott, nekem meg időm se volt kérdezni mert folyamatosan szoltak neki, hogy már a műtőben kellene lennie. Én azt hittem előbb kell majd vissza mennem és esetleg akkor ellát tanácsokkal , na mindegy most még kettő hétig biztosan semmi tenni valóm nincsen velük és ha közben eszembe jut valami akkor felhívom. Aug. Vegén gondolkodom rajta, hogy elviszem a suli előtt a kisfiam hozzá  mivel ő is ludtalpas nem akarom, hogy 33 éves korára így járjon mint én. Eddig vettem neki supi cipőket de kb. Fél éve már nem lehet kapni a méretében   , a boltban kapható ludtalp betétek pedig nem olyan jok. Vissza térve a lábadra , tök vicces lehet ahogy el lilul majd kifehéredik. Még mindig dagadt?? Az én dokim szerint az én lábam nem dagadt. Hát majd meglátjuk kötés nélkül mit produkál majd. Lilának sem lila még. Kiváncsi leszek hogy bírod majd a munkát. Elvileg én aug. 10 ig pihenek , ha kértem volna a dokitól papírt maradhattam volna tovább táppénzen de ezvigy is elég lesz mar. Én azt vettem észre, hogy a labamnak az a jó ha vízszintesen van, nekem ugyan ugy el zsibbad attól ha lóg mint attól ha fel van pocolva. 

Előzmény: LaurenC. (3010)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.25 0 0 3010

Ez gyorsan ment, akartam is kerdezni mi volt. nekem elmeletileg a mutet utan negy hettel lehetne cipot hordanom, vagyis egy het mulva....hat arra befizetek. Most az van velem, h amig pocolom a labam normalis a szine, ahogy leteszem, vagy megyek vele, latvanyosan belilul, ahogy belemegy a ver, aztan , ha felteszem visszafeheredik :S

en meg mutet elott vettem szilikonos labujtamasztot, azzal nyomulok.viszont most akkora a res a labujjaim kozott, hogy nem fogok tudni labujkozos papucsot se felvenni, mert nem tudok,rafogni majd...masfajta papucs meg nyomni fog oldalrol. En magamnak korainak tartom a negy hetet, szoval sztem az otodik hettol probalkozom majd jarassal csak. nekem augusztus vegen kell majd visszamennem a dokihoz. 

Labujjaidra mit mondott a doki? Ajanlott vmi tornat?

Előzmény: krokidoki (3009)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.25 0 0 3009

Túl vagyok a varrat szedésen. Mire besétáltam a kórházba a kocsitól meg ott még állva vártam , kellően elzsibbadt ahhoz ,hogy simogatásnak éljem meg a varratszedést. 2 hónap múlva kell vissza mennem. 4 hétig kell lábujj kitámasztót használnom és négy hét után hagyhatom el a kezelőcipőt. azt mondta , hogy kicsi távokra már a harmadik héttől is levehetem a lényeg ,hogy nem egyik pillanatról a másikra dobjam el hanem fokozatosan szoktassam le magamat róla.

katt2 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 3008

Szia!

Remélem a varratszedés rendben ment. A kétheti tétlenség érzete még nekem is friss emlék,de ne félj, ezután napról napra többet mozoghatsz. A tv-től én is jó 2-3 hét után szakadtam le, ennyi elég is volt belőle a hátralévő éveimre.

Nekem varratszedéskor nem az a doki volt ott, aki műtött, a kérdéseimre így nem kaptam válasz. Ha kapsz új infókat,oszd meg velünk, légyszíves! Köszi és további problémamentes gyógyulást!

Előzmény: krokidoki (3007)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.24 0 0 3007

köszi a választ. Már nagyon várom a holnapot , reggel varrat szedés és jubilálóm a kettő hetes műtétemet :))  hihetetlen ,hogy milyen lassan telik az idő egy kanapén , soha nem nézek tévét de most kívülről fújok minden műsort :)) 

Előzmény: LaurenC. (3006)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.24 0 0 3006

Igen volt, de nekem a kulso resze is meleg volt mindig, ha lelogatom a melegseg fokozodik, idokozonkent luktetett, nyilalt, szurt, meg most is, de ritkabban. szerintem a labadban a keringes all helyre. A labfejem a mutet kornyeken most is nagyon meleg. Jegelem naponta tobbszor is. A seb kornyeket leszamitva feketenadalytőkremmel kenem a duzzadt reszeket. A sebet, ami mar szaraz, koromviraggal, mert huzodik a bor.

Előzmény: krokidoki (3005)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.24 0 0 3005

szia. tegnap óta az egyik lábamat kb. 30 percenként elönti a meleg , megfogom de persze nem meleg csak belülről érzem . Neked volt ilyen ???

Előzmény: LaurenC. (3003)
kittinemeth Creative Commons License 2014.07.24 0 0 3004

Szia!

Valami változás?? Hogy vagy most?? Javulsz?? 

Előzmény: EsztiH (2951)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.23 0 0 3003

szia Krokidoki! Koszi a megnyugtatast :) ma mar kiporszivoztam, egyszerre csak egy szobat tudtam :) jovo szerdan megyek dolgozni, vagyis hoznak visznek, ott meg egy puffon lesz a labam. A szamitogep elott csak el leszek.... Hat meglatjuk h sikerul, de mar harom es fel het utan kene mennem vissza. Mozgatom kezzel a labujjam meg kozben probalok izommal is rasegiteni, hat nem valami nagy a mozgastartomanyom... A nagyujjam tövét en se nagyon erzem, mert ott is be van dagadva, a tetejet erzem rendesen.

Reggel nehezebb igen, gondolom mert akkor nagy sokk a hirtelen todulo ver, felpocolva alszom. Este is kicsit rosszabb,  mint napkozben.

Előzmény: krokidoki (3002)
krokidoki Creative Commons License 2014.07.23 0 0 3002

Szia!12. napon járok , az egyetlen ami jó ,hogy már nem kell böknöm magam , ma megint kötést cseréltem és ugyan így néz ki a lábam csak nekem mind a kettő. Annyira dagadt ,hogy zsibbad tőle és folyamatosan elönti a meleg őket :(( A bal nagy lábujjam még mindig nem érzem. A kezelő cipőt már én is egész jól tudom használni de még mindig kb. 10 perc az állóképességem. Szóval csak nyugtatni tudlak ,hogy normális ez a helyzet , annak örülj ,hogy te előbb gyógyulsz pár nappal mint én :)))) te rendesen érzed az ujjad???  reggel szokott fájni mikor felébredsz ??? mennyire tudod mozgatni???

Előzmény: LaurenC. (3001)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.23 0 0 3001

sziasztok! Ket es fel hete volt butyokmutetem, csvaros. Mult heten lekerult a fasli es a varratok is ki lettek szedve. Eleg durvan dagad a labam a talpam felso reszen es a lefaragott butyok helyen. A kezelocipoben jol kozlekedem legalabb.

Ez mennyire normalis? Lehet kezdeni valamit vele?

katt2 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 3000

Két-három(?) hónapot mondott a doki.Fel kell hívnom telefonon és megbeszéljük. Úgy gondoltam, két hónap elteltével megkérdezem az időpontot.Eddig nem írtam de én vettem un. nagylábujj kiegyenesítő párnát.Ez egy kis szilikon darab,piskótára emlékeztető formája van, a műtét után odatett "buci"-t helyettesíti. Ezt hordom. Ma néztem, nekem elég nagy maradt a jobb lábamon az a csont,ahonnan a bütyköt levágták. Remélem,kisebbedik ha nem lesz dagadt, mert én többé nem műttetem meg.

Előzmény: krokidoki (2993)
LaurenC. Creative Commons License 2014.07.19 0 0 2999

Azt mondta a doki, ilyen mutetnel nem kell gyogytorna. Nehany dolgot mutatott, h csinaljak.

Előzmény: krokidoki (2998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!