Keresés

Részletes keresés

2791 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 5731

Van-e jelenleg a heg? Jó-e a labor eredményed (pl. vas, stb..) műtét után hónapok múlva? Hány nap múlva tudtál járni műtét után pl. vizelni mentél, stb.?

Előzmény: bonap arte (5729)
okoska 01 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 5730

KEDVES SORSTÁSRSAK!

kálváriám 2009-ben kezdödött,3-ad fokú gyulladt aranyérrel,mint később megállapitották.nem biztos utólag,hogy a legjobb döntés volt,az ars med klinikán mütöttek,lézerrel.idáig,többé-kevésbé jól voltam ezidáig,mert 2 héttel ezelőtt elöntött a vér,és nem vagyok nőböl.a háziorvos rögtön a  sebészerte irányitott,de ott ujjal történt vizsgálat,vérzésforrást nem talált.továbbküldtek a proktólógiára,ahol 16cm-re vizsgálva,szemölcsöket,illetve nem gyulladt ,külső aranyereket találtak,amire az orvos myrtavent adott és tovább küldött végbéltükrözésre,mert talált valami barnás,sárgás valamit,ami biztos nem a glicerin kúp származéka,de ő továbbvizsgálni nem tudott.megkérdeztem tőle,lehet -e esetlegesen,a lézeres mütét utóhatása.azt mondta ,semmi sem lehetetlen,ő az esetlegesen  kialakuló szövödmények miatt nem ajánlja senkinek sem ezt a mütét tipust.a tükrözés okt 08.-án lesz,ha megtudok valamit jelentezem,de azóta vérzésre utaló jelek nem voltak.viszont 3 hónap alatt kb 30 kgt fogytam,mindenhova elküldtek,még immunólógiai kivizsgálásra is,és minden eredményem tök negativ.

bonap arte Creative Commons License 2015.10.02 0 0 5729

A Fortedol fájdalomcsillapítót receptre adják. Elég gyorsan hat, nem kell talán fél-egy óra. 6 óránként szedtem a műtét után, aztán ahogy enyhült a fájdalom a napok alatt úgy nyújtottam a szedési időt. Egy hónap alatt elhagyható a szedése, csak akkor veszel be ha muszáj.

 

Nálam a vizelés ment nehezen, viszont ha beálltam a melegvizes tus alá akkor könnyen ment. Nagyvécé után nyugodtan le lehet mosni , viszont legyen otthon vazelin krém, hogy be tudd kenni a segglyuk körül. Ettől sokkal kényelmesebb lesz, nem dörzsölődik  Mint korábban írtam, az első székelés eléggé karcol, de túl lehet élni. Ahogy telnek a napok úgy lesz könnyebb.

 

A parafin olaj nem drága, én fél literes üvegben vettem, úgy mérik ki a patikában nem kell hozzá recept, 700 forint körül van az ára. A műtét után én nem kaptam szilárd ételt 2 napig csak teavizet, azt is cukor nélkül. Aztán 2 nap után jött az ápolónő és reggel és este egy kanál olajat adott. Ekkor már kaptam pépesített főzeléket.

 

A vécézéshez fontos a parafin olaj, a székletnek könnyen kell kicsúsznia. Egyébként bármikor vehetsz be egy evőkanállal, nem lesz tőle bajod de ha úgy érzed, hogy szorulásod van  akkor sokkal könnyebben megy a vécé. Ez nem hashajtó csak könnyebben mozog a belekben az anyag.

A műtét után egy hónapig érdemes szedni napi 1 evőkanállal. És sokkal több folyadékot mint a műtét előtt. Nekem azelőtt szinte mindig kemény volt a székletem és sokat erőlködtem a vécén. Azóta sokkal több folyadékot iszok, ezért a vécén is könnyebb.

Előzmény: 2791 (5728)
2791 Creative Commons License 2015.10.02 0 0 5728

Köszönöm, hogy írtál sokat. Nekem is volt súlyos vashiányos anémia (3,3). Január végén kb. fél óra alatt folyamatosan folyt a vér. WC-ből gyorsan mentem a tusolóba, ahol sokat vártam vérzés végéig. Sokszor mostam, lehetetlen. Ez csak egyszer volt véletlenül. Azóta néha fáradékony voltam, mintha depis lettem volna. Áprilisban sebész kérdezte, miért vagyok sápadt. Laborba kellett mennem. Rájöttem, hogy vashiányom van, még 5 csillag (Hemoglobin, stb..). Gyomor- és

vastagbéltükrözés szerint rendben van. Aranyér vérzés az oka. Nem értem az előző sebészeket, miért nem a műtét.... 3 hónap "vaskúra" után július végén labor szerint normális, de még kicsit szedek naponta vérzés miatt.

Műtét után 2 nap múlva szedtél Fordetolt. Hány óra múlva kezdett hatni a Fordetol szedés után? Hány óra alatt hatott a Fordetol?  Hány nap múlva már nem szedtél? Próbálnám ezt használni műtét után, ezt nem ismerem. PL. régen szájsebészetnél foggyökér eltávolítás után (fogíny metszés után) Cataflam szedtem 4 óránként, mert 3 óra alatt hatott.  Diclofenac-Ratiophram-ot szedtem, de 4 óra múlva kezdett hatni, 4 óra múlva újra nagyon fájt. Algoflex se jobb. Eddig nem tudom, melyik jobb az erős fájdalomcsillapító tabletta. Hogyan tudtál vizelni és székelni műtét után (később)? Tisztálkodni? Bocsi a kérdéseimért. Nem kell válaszolni a vmelyik kérdésemre, ha kellemetlen..  Szedsz paraffin olajat naponta? Neten olvastam róla, csak 1 hétig szedhet. Nem? Még nem próbáltam ezt. Mennyibe kerül a paraffin olaj, hány dl üvegben? Csak patikában kapható? Vény nélkül vásárolható?

Előzmény: bonap arte (5723)
bonap arte Creative Commons License 2015.10.01 0 0 5727

Vérző aranyérnél szokták feljebb is megnézni a vastagbelet, hogy kizárják a feljebbről jövő vérzés lehetőségét. Az én orvosom rendes tájékoztatást adott az aranyérről. Elmondta, hogy akinek műteni kell az egyik aranyerét, ott a másik kettő sem lesz a legjobb állapotban.

Nálam pl a háromból kettőt műtöt ki. A harmadik még élhető állapotban van de ha gondom lenne vele akkor bármikor visszamehetek vele és azt is megcsinálja. Szerencsére nincs vele gond de tudom, hogy ott van. Vécézéskor egy kicsit kidudorodik. Általában magától visszahúzódik de én vécé után mindig megmosom és kicsit rásegítek a visszahúzódásra. 

Ezt a műtét előtt minden vécézés után meg kellett csinálnom mert az a kifordulás már nem ment vissza magától.

 

Valószínű, hogy nálad még a gyógyulási folyamat tart. Én is éreztem hasonlót egy hónap után, de aztán elmúlt. Igyál sok folyadékot, napi egy kanál növényi rost pl búzakorpa, akár belekeverve az ételbe akár evés közben folyadékkal bevenni.

 

És reggeli előtt ajánlatos egy kanál parafin olajat is meginni. Ettől nem lesz hasmenésed viszont síkosítja a székletet és könnyíti a vécézést. Aranyér műtétek után ez ajánlott.

 

A patikában lehet kapni recept nélkül Detralex, vénaerősítő gyógyszert. Inkább ezt szedd a kenőcs helyett.

Előzmény: Viktor1991 (5725)
b_ela Creative Commons License 2015.10.01 0 0 5726

Elképesztő hogy micsoda gátlástalan emberek vannak. Egy WC ülőke meggyógyítja az aranyeret ? Úgy látom a gátlástalanságnak nincs határa ! Beteg embereken nyerészkedni aljasság !

Előzmény: Végvárianna (5703)
Viktor1991 Creative Commons License 2015.10.01 0 0 5725

Illetve az jotott még eszembe hogy szoktak ilyenkor tükrözést csinálni, mert úgy hallottam szoktak, de nekem nem volt a műtét előtt se utána tükrözés.

Viktor1991 Creative Commons License 2015.10.01 0 0 5724

Hali kb másfél hónapja megműtöttek aranyérrel, meggyógyult szépen a seb, de most a másik oldalon érzek egy csomót amit ha megnyomok egy kicsit fáj, de nincs akkora fájdalom mint a múltkorinál, elkezdtem reparonnal kenni. Azt szeretném kérdezni kialakulhatott e másik aranyér, illetve mit javasoltok mit csináljak vele, ez egy ilyen kékes színű csomó.  Köszönöm a segítséget

bonap arte Creative Commons License 2015.09.30 0 0 5723

Nálam már súlyos volt a helyzet, minden székelés közben nagyon sok vért vesztettem ezálltal amitől durva vashiányom is lett a vérképemben. Evégett mentem orvoshoz mert nagyon fáradékonynak éreztem magamat, pár lépcsőfok után már levegő kellett pedig csak 82 kiló vagyok 178 cencivel.

A doki elküldött laborba ahol kiderült, hogy a vasam a férfiak minimum 12.5 értéke helyett csak 1 egység volt. A doki szörnyülködött és ott vallottam be neki, hogy nagyon vérzik az aranyerem, és ez volt az a pont ahol azt mondtam elég volt. Gyerekkorom óta volt aranyerem, hol éreztem hol nem, de az utóbbi 6-7 évben már egyre sűrűbben vérzett főleg a téli hidegebb időkben. Volt, hogy csak egy-két napig de volt, hogy másfél hét alatt szűnt meg. Az utolsó hetekben már spiccelve vérzett.

 

Rossz volt mert sehol nem tudtam elmenni vécére csak otthon. Mindig le kellett tusolni a seggemet és visszanyomkodni az aranyeret.

 

A doki ajánlott egy jó sebészt Mosonmagyaróváron, elmentem hozzá. Megvizsgált és mondta, hogy műtét lesz mert 3.-4. fokozatban vagyok. Maga a műtét teljesen fájdalommentes, én el is aludtam és csak akkor ébredtem fel amikor már visszavittek az ágyamba.

 

Mikor elmúlik az érzéstelenítő hatása utána fájdalmas, de valóban. Nem aludtam az első két nap szinte semmit sem csak forgolódtam. Kaptam a kalmopirin injekciókat de csak keveset használt. Aztán az egyik nővér hozott egy erősebb hatású fájdalomcsillapítót, Fortedolt, ettől jelentősen enyhült az égő fájdalom és el tudtam aludni. 5 napig voltam a kórházban, ezalatt annyira szűnt meg a fájdalom, hogy tudtam sétálni keveset de leülni még csak oldalfekvésben volt jobb.

 

Az 5. nap reggelén tudtam először egy kis székletet produkálni, na az sem volt egy leányálom de kibírtam. Az otthoni lábadozás már jobban esett. 6 óránként szedtem a Fortedolt és ezzel jól bírtam. Napról napra jobb lett, egyre csökkent a fájdalom. December 13.-án műtöttek és Január 6.-án már mentem dolgozni. Nehéz fizikai állómunkám van de rendesen tudtam csinálni. A vécézés is megváltozott, nem kellett sokáig ülnöm a vécén, mire elmúltak a görcsök. Bementem, egyet toltam és már mentem is kifelé, az egész nem tartott egy percig.

 

Nem volt vérzés azóta, bárhol elmehetek vécére ha éppen rámjön. Ettől függetlenül azért igyekszem otthon elvégezni a dolgomat mert mindig letusolom utána. Már nagyon bánom, hogy nem lett előbb megcsinálva. Igaz, hogy a műtét után kínlódik az ember pár hetet de műtét előtt meg szenvedtem miatta hosszú éveket.

 

Szóval ne félj tőle, fájdalomcsillapítóval kibírod a gyógyulási időszak fájdalmasabb időszakát. Nekem már lassan két éve, hogy meg lett csinálva és mindenképpen azt mondom, hogy megérte.

Előzmény: 2791 (5722)
2791 Creative Commons License 2015.09.30 0 0 5722

Szia.

Vérzéssel van gondom székelés után. Nagyon ritkán erős gyulladás volt, kilógott. Másnap elmúlt magától. 4 éve próbáltam sokféle kúppal, kenőccsel, sikertelen. Ezek csak gyulladáscsökkentők, nem vérzéscsillapítók. Aloe nektárt, vagy Ferenc József gyógyvizet ittam naponta gyomoréhségen székletlágyításhoz. 4 év alatt 3 sebész (egyik proktologus) szerint, műtét nem javasolt, mert I-II. fokú volt. Jelenleg II.-III. fokú. Eddig nem hallottam, hogy műtét után hetek múlva jobban van, vérzés megszűnt, több hónapja problémamentes, stb...., de széklet mindig lágy legyen. Csak tőled tudom, de tőled még sok kérdésem lenne.  Engem érdekelné, ha részletesen írnál műtét utáni történetedről. Több ember is írhatna, akiknek már voltak aranyér műtétje. Nehéz találom a proktologus-sebészt, akiben nagyon bíznám, nagyon jól és hibátlanul műt, jó tanácsot ad, figyelmes, kedves, nem nézi le, nem pénzre gondol, stb.. Remélem, jól választottam Sesztakov sebészt. Sebészed nagyon jó, Mosonmagyaróvárra mennék, de messze van. Fórumon nincs volt aranyeres ember, akinek Sesztakov szikes műtétje volt. Nem értem, hogy szikes műtét nem egyféle módszer van pl. Ferguson, Parks. Nagyon félek a műtét utáni fájdalomtól.

Előzmény: bonap arte (5721)
bonap arte Creative Commons License 2015.09.28 0 0 5721

Csináltasd meg mindenképpen a műtétet. Utána nem lesz kellemes, kell egy hónap mire teljesen rendbejössz. Ugyanebben a cipőben jártam lassan két éve, és így utólag nagyon bánom, hogy nem csináltattam meg sokkal előbb. Rengeteg kínlódástól megszabadultam volna.

A műtét után szenvedni fogsz ez garantált, de mindenképpen megéri.

Előzmény: 2791 (5720)
2791 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 5720

Szia.

Jövő héten megyek a Sesztakov Roman proktologushoz. 4 éve vérzik. II.-III. fokú aranyereim vannak. Talán műtét lesz valamikor. Kérdezhetem Öntől, milyen volt az aranyér műtét után? Elnézést, ha nem szeretne írni...

Előzmény: Prita02 (5466)
2791 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 5718

Sziasztok! Valakinek volt aranyér műtétje (szikés) a bp-i Szent Imre kórházban? Ismeri valaki a Sesztakov Roman proktologus-sebészt?

Ria41 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 5716

Én is örülnék az orvos elérhetőségeinek!

Előzmény: kktangels (5714)
kktangels Creative Commons License 2015.09.03 0 1 5714

Sziasztok!

Ödémás aranyeres krízissel mentem orvoshoz, miután egy hét szenvedés után, amikor már kezdett elmúlni elkaptam valamit (hasmenés-hányás) újra nagyon csúnya lett, ráadásul előjött még egy mellette...

Ezután kezdődött az a rész, hogy a "falat kapartam", nem tudtam aludni... Jól viselem a fájdalmat, de már sírtam annyira fájt... 

Menni, ülni és állni (és feküdni -oldal fekvésben volt picit jobb) nagy fájdalmakkal tudtam. 

Rettegtem elmenni orvoshoz, féltem, hogy mit csinál, mit mond, mikor műtenek....

Aztán egyik este, amikor már sírtam a fájdalomtól és a fáradságtól mondtam, hogy most vagy soha. Fogtam a telefont és kértem időpontot.

Másnap estére kaptam. Mondanom se kell, hogy egész nap ideges voltam, a váróban már remegett mindenem...

Aztán bementem és az orvosnak már a hangjától, kedvességétől megnyugodtam.

Bárki sebészt, proktológust keres, csak őt ajánlom!

Hozzám se mert nagyon érni, mert annyira durva volt, felírta a szükséges dolgokat, elmagyarázott mindent és megbeszéltük, mikor kell visszamennem, hogy megvizsgáljon és megbeszéljük a továbbiakat...

Még (orvoslátogatás után másnap) mindig az ágyat nyomom, és fáj, de lelkileg sokkal jobb, hogy elmondta, mi az, amit tennem kell...

Közel két hete szenvedek és nagyon megbántam, hogy nem mentem el előbb orvoshoz.

Privátban szívesen megadom az elérhetőségeit az orvosnak!

Kitartást mindenkinek!

 

 

 

 

kacsaXD Creative Commons License 2015.08.31 0 0 5713

Mi az a nitromintes kúp?

Interneten sehol nem találom!

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 5712

Nincs és nem is volt. Sztem annak semmi köze az aranyerekhez. Inkább prosztata, de lehet kezdődő lágyéksérv, az az ágyékban van. Ez csak az én privát véleményem, ha esetleg mész újabb kontrollra, meg kéne mondani a dokinak, ha csak el nem múlik addig. Bár a vastagbél leszálló ága lemegy az ágyékig, viszont az aranyerek a végbélben voltak... Hát nem tudom.

Előzmény: Hersir (5711)
Hersir Creative Commons License 2015.08.29 0 0 5711

Ágyéktájon egyébként nincs fájdalmad? Nekem van pár hete, nem tudom lehet-e köze az aranyerek kezeléséhez.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 5710

Hersir: Bizony nagyon jól tetted! Bárcsak én is előbb megtettem volna, mielőtt így elfajultak a dolgok. Megfogadtam, ha bármi hasonló adódik, azonnal megyek a dokihoz. A kúpot csak azért kérdeztem, mert nekem is van valami enyhén fahéj illatú kúpom, de az is noname, patikában készítős, sok komponensű. Az biztos, hogy van benne lidocain, azt az egy összetevőt sikerült megjegyeznem, amikor még "csak" a területileg illetékes proktológushoz jártam. Az a kúp jó volt a fájdalom enyhítésére, tüneti kezelésképp. Nekem a reparont valószínűleg enyhe hashajtásra szánta a doki, aki operált. Panaszkodtam, hogy nem megy a dolog magától.
A műszer biztos rectoscóp, vagy anoscóp volt. A rectoscóp mélyebbre megy, kb 20-30 cm-re. Az anoscóp rövidebb, 10-15 cm.
Valóban sokkal jobban vagyok, csak azon parázom állandóan, hogy nincs széklet, rásegítés nélkül. Pedig nem szeretnék visszaszokni a hashajtókra. :(

Előzmény: Hersir (5709)
Hersir Creative Commons License 2015.08.28 0 0 5709

Hát a doktor azt mondta hogy ő ujjal nem tudja jól elérni a prosztatán túli részt, nem is azzal nézte meg aztán, hanem műszerrel, szóval az ujja hossza nem számított.

A kúp az noname, nem fényképeztem le a receptet, pedig jó hosszú volt, legalább 6 féle összetevő volt benne. 5 napig napi kettőt, aztán öt napig egyet kell használni belőle.

Tündi: az előzményeket olvasva a mostani állapotod elég jónak tűnik! Olvasva ezeket a műtétes sztorikat megértem a doktoromat, aki szerint jól tettem, hogy még ebben az állapotban mentem orvoshoz, nem később.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 5708

Hersir: Örülök neki, hogy jobban vagy és sikerült legyűrűzni a felső dudort is. Tényleg jó hosszú ujja lehet a dokinak. Mi a neve annak a fahéj illatú kúpnak, vagy no name, patikában készítős? Érdekes, nekem Reparon kúpot kell este 1-et fölnyomni, de már tudok kicsit üldögélni, sétálni sokat. Az állás, meg az ülés még kissé nehézkes, de már látom a fényt az alagút végén. :) További javulást!

Előzmény: Hersir (5706)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.27 0 0 5707

A prosztatád felett kiéreztél aranyeret? Milyen hosszú a doki ujja?

Előzmény: Hersir (5706)
Hersir Creative Commons License 2015.08.27 0 0 5706

Tünde: még élek, köszönöm :) Amikor a doktor benyúlt, mondta hogy szépen begyógyult a gyűrűzés helye, én meg mikor már vége lett volna a vizsgálatnak, mondtam hogy mégis érzek egy dudort, megnézné-e hogy mi az. Erre rátapintott egy pontra, és mondta, hogy ez a prosztatám. Mondom nem az, ez beljebb van, még feljebb nyúlt, erre kiderült hogy ott is van egy aranyér, úgyhogy még egy gyűrűzés lett:)) Ezután már megnyugodtam, de erre gondoltam volna legkevésbé, hogy volt ott még egy aranyér, amit először nem vett észre.

Szóval egyelőre örülök, aztán meglátjuk mi lesz. Most megint jönnek 1-2 hétig a fahéjillatú kúpok :)

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.26 0 0 5705

Hogy vagy Hersir? Ha jól számolom, letelt a két hét. Voltál-e kontrollon és leesett-e a dudor?

Előzmény: Hersir (5689)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.26 0 0 5704

Olvastad a szabályzatot? Ez itt nem reklámoldal. Ez a " csodaszer " az itt jelenlévőkön már nem fog segíteni.

Előzmény: Végvárianna (5703)
Végvárianna Creative Commons License 2015.08.26 -1 0 5703

Tisztelt Aranyeres betegek 

Ezekszerint nem elég egyszer, kétszer felhívni a figyelmet.

www.aranyerhelp.hu Már több 1000 alkalommal segített mint műtét előtt, mint műtét után.

Aki spórolni akar a saját egészségén annak nem ajánljuk.

Aranyér help a fejlett országokban már jelen van, és elfogadott gyógyászati segédezköz, mint a kiújulás ellen, mint a megelőzésben. Az aranyér help egy olyan gyógyászati segédezköz ami a záróizom ellazulásában megereszkedett belső izomzat fejlesztésében elsősorban segíteni tud. Bárki használhatja nem kell egyébb vegyszeres kezelés az intim területen, és mégis működik.

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 5702

Ne aggódj, engem több, mint két hete műtöttek, de még tegnap is volt vér a székletemben, ma első nap, hogy nem volt. Ahogy bonap arte is mondta, a meleg nem tesz jót a sebnek. Saját tapasztalatom, hogy a kb 30 fokos kamilla teás ülőfürdő jó, mert nyugtat. A vazelin is jó, nekem is ajánlotta bonap arte. Nagyon jókat mond, érdemes megfogadni a tanácsait. Tegnap a szakasszisztens barátnőm hozott egy kenőcsöt, Ialugen a neve, orvosi vényre írva kapható. Ez állítólag az ezüst tartalma miatt nagyon jó mindenféle sebre. Nekem még most is van egy kis csomóm, de szépen húzódik vissza. A műtét után kb egy héttel még lóbab nagyságú volt, most kisebb, mint egy borsó. Jobbulást kívánok.

Előzmény: Viktor1991 (5700)
bonap arte Creative Commons License 2015.08.23 0 1 5701

Ami csomót érzel az a megduzzadt heg. Elmúlik idővel. A melegvizes ülőfürdő nem ajánlott, a sebet hűteni kéne mivel gyulladásban van.

Tusold le vécé után és használj kevés vazelint. Ettől nyugodtabb a seb környéke és kevésbé dörzsölődik.

Előzmény: Viktor1991 (5700)
Viktor1991 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 5700

Sziasztok

 

Engem kedden műtöttek aranyérrel, kivagták és összevarták, ma wc-zés után egy kicsit vérzett, illetve mikor megnéztem a varratnál lett egy csomó holnap kell menjek kontrollra, de egy kicsit megilyedtem a csomótól nem tudom mitől lett, kiújulhat az aranyér ugyanazon a helyen? Illetve olyan kérdésem lenne ti milyen meleg vizbe űlőfürdőztök? 

tunde1021 Creative Commons License 2015.08.22 0 1 5699

Tisztelt Doktor Úr!

 

Elnézést, hogy ebbe a topikba írok, de nem találtam közvetlen linket, ahol saját kérdést tehetnék fel Doktor Úr részére.


Két hete műtöttek aranyérrel, Parks szerinti technikát alkalmazva. Tegnap voltam az első kontroll vizsgálaton, ahol a főorvos úr alaposan megvizsgált, ami rettenetesen fájdalmas volt és azt mondta, hogy hagyjam abba a paraffin olaj szedését, továbbá napi, este 1 db reparon kúpot és kétszeri kamillás ülőfürdőt írt elő. Székeléskor ma kétszer elájultam a wc-n. Parafin olaj nélkül nincs spontán székletem, pedig napi 3-4 l vizet iszom és kb. 100 g búzakorpát, búzacsírát és lenmagőrleményt eszem joghurtba keverve. A seb erősen váladékozik és nagyon fáj. Mikorra várható enyhülés és mit tegyek az állandó székrekedés kiküszöbölésére? Egyáltalán, mi ez a Parks szerinti műtét, mert a neten hiába kerestem rá, sehol nem találom? Az aranyerem IV-es stádiumú volt, muszájból mentem bele a műtétbe. Előzetes gasztroenterológiai vizsgálatok, gyomor, vékonybél, vastagbél tükrözés megtörtént. Ezeket megelőzően végbéltükrözés is volt. Továbbá hasi UH. Az aranyereken kívül semmi más kórosat nem találtak. Diagnózisok BNO kódjai: I8440 és I8420.

Azt gondoltam, valami korszerűbb eljárást alkalmaznak majd, pl. doppler vezérelt technikát, vagy Longo féle műtétet. Sajnos nem így történt és most sokkal rosszabbul vagyok, mint a műtét előtt, bármikor. Tudom, hogy látatlanul nehéz ezt megítélni, de kérem, hogy legalább körülbelül szíveskedjen megírni, hogy mik a kilátásaim és mi ennek a Parks szerinti műtétnek a menete?

Sajnos most jöttem csak rá, hogy először kellett volna kérdeznem és csak utána belemenni a műtétbe, de ez már késő bánat.

Szíves válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:

tunde1021

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!