Keresés

Részletes keresés

memorix Creative Commons License 2006.12.07 0 0 2898

Ha Ytong akkor február ha tégla akkor Január vége szokott lenni. Azonban ettől eltérhetnek  amit már megvettél az már a tied ...ha van helyed akkor érdemes kiszállítatni és ha tudod örözni...különben meg a legtöbb telepen lehet kérni egy kis csúsztatott szállítás 2-3 hét esetleg 1 hónap...

 

Ha meg van az alap arra rá lehet tenni. Ha nincs akkor nem szabad elfeljteni ,hogy a földmunkához, alapkészítéshez is kell a hely...

Előzmény: puntooo (2897)
puntooo Creative Commons License 2006.12.07 0 0 2897

Sziasztok! Van-e konkrét informácitok arról, hogy mikor várható a következő áremelkedés? Ugyanis fel tudom már venni a banktól az első hitel-részemet, amiből esetleg meg tudnám venni előre a falazat anyagát. Mivel 6%-os kamatot fizetek rá, illetve, ha nem is veszem fel, 1,5 hó múlva 2% rendelkezésretartásit, így akkor lenne értelme felvenni, ha már kora tavasszal ennél nagyobb mértékben emelkedne az építőanyag ára!

 

puntooo

puntooo Creative Commons License 2006.12.07 0 0 2896

"A csatorna cső bent van?!"

 

A sávalapnál+ lábazatnál, amivel eddig kész vagyok, benne van, a többit meg a "békázás" után teszik be!

 

puntooo

 

Előzmény: Lacivill (2889)
ivhegeszto Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2895
Anyagok közt is nagy a különbség!A 35-milioba mit számoltál!Én soknak találom!Az én házam is elég nagy minden benne van ami az igényeimnek megfelel!Telekkel 15-be fért bele!Épitöanyag ami saját kezü munkám vályog és szerintem bármeik uj anyagnál jobb!Nekem a gyufaház nem kéne!De ez saját vélemény!
micimacho Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2894

Nomost, ha most megfagy, az nem emelgeti, mert épp egy jó ideje nem esett. Tehát nincs komoly víztartalma a földnek. Ha meg fagyott talajra betonozol, akkor az összeesik éppen. Ha jön a fagy a vizes talajra, maga a beton fogja meggátolni, hogy átfagyjon és emelkedjen. Nem hinném, hogy a ház alatt a talaj megfagy, ha tél van. Eleve csak az alap melletti 1m hül le eléggé ahhoz, hogy oda eztra szigetelést is ajánljanak. A közepe tuti nem. Namost, ha fagyna, és púposodna a víz akkor is kisajtolódna a puhább középső részre, nem pedig nyomja felfele a betont.

Ja, és eleve, a talaj porózus. Nem hiszem, hogy van mérhető tágulata, mivel a porózusság felveszi a térfogat-tágulást.

 

Födémet tényleg óvatosabban érdemes kezdeni, bár azért a nagy fagy, az nem annyira hírtelen jön általában. Másrészt toronyház építkezések nem állnak meg a hidegben. szóval ki van találva, csak az adott esetre kell a megfelelő technológiát kitalálni.  A 3m magas födém meg nem a talajmenti fagy kategória.

 

Én azt ajánlanám, ha már egyáltalán, hogy adalékkal és max sávalap plusz alaplemez. Az még bevállalható karácsony előtt, ha a nagyon közeli jövőben már önteni lehet. Biztosítékként meg a +5% fagyálló az megéri a biztonságot a betonban. Falazni meg még simán el lehet kezdeni minden gond nélkül.

 

mm.

Előzmény: Törölt nick (2893)
micimacho Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2891
Apró megjegyzés: sima adalékolt betonnal akár közepes minuszokig is simán lehet betnozni. (de akár minusz 20ig is, megfelelő további adalékkal) A sima adalékolás nem annyira drágítja a betont. (<5%)
Ráadásul csak az első pár nap az izgalmas, mint azt már mások is írták. Azt meg előre lehet tudni az időjárásjelentésből. Amennyire az előre becsül, betonozáshoz elég. Reggeli talajmenti fagyok nem befolyásolnak, mert az ellen letakarás is elég. Elég jó beton (C20-C25ös) még enyhe minuszt is simán elvisel, önmagában is elég hőt termel.

Bár igaz, hogy 3 nap múlva már lehet falazni, de mégis, komoly időnyereség lehet a mostani betonozás, ha már ilyen szép az idő. Nekem csak az alapozás és szerelőbeton elkészítése a 4 lépéses zsaluzással, vasalással több mint 2 hét volt.
Mivel bárhol abba lehet hagyni, ha az idő nem jól alakul, ezért nyugodtan bele lehet kezdeni. Oszt vagy végére ér az ember, vagy nem. Mindenképpen időt nyer azonban. Egyszerű szerelőbetonozásnál (egy lapos lemez) mondjuk ez nem számít, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy gerendák elkészítése, esetleges szintváltások mind-mind egyes lépéseket jelentenek, mert bár meg lehet önteni egy lépésben is mondjuk egy sík részt, meg a ráülő gerendát, de akkor számolni kell a púposodással a csatlakozásnál (a lemez és a gerenda alja...) Az meg később komoly gond lehet. (vésni kell, nem sík felület, ...)

Időnyereség szempontból a házépítésnél az "amit ma megtehecc ne halaszd" elv amúgy is nagyon ott van, mert valami mindig közbejön. Egy elfecsérelt napsütéses hét, egy hónap csúszást is hozhat, ha az időjárás végül úgy gondolja. Szóval meg kell ragadni minden pillanatot. Mert ha már tető alatt van, akkor könnyebb, de ott meg a szakmák egymás melletti munkája miatt nem engedhető a csúszás. Ha az egyik megcsúszik, az hat a másikra, ha tetszik, ha nem.

Javaslat: Fel Camelotba! Irány betonozni amíg még ilyen szép az idő.

mm.
Előzmény: puntooo (2877)
Davidovics P. Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2890

Köszönöm!

 

Átolvasom.

Előzmény: memorix (2883)
Lacivill Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2889

Jó, valamennyi csúszás lehet, de több veszély lenne a téli fagy.

A csatorna cső bent van?!

Előzmény: puntooo (2888)
puntooo Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2888

"Szóval nem értem milyen többhetes nyereséged lenne, a betonozás után 3 nappal lehet falazni."

 

O.K., de azért 1 hetet nem árt várni. A többi pedig az időjárásból adódhat! Ha kész a szerelőbeton, akkor már elég könnyen lehet falazni, viszont még he könnyebben is kiolvad és kiszárad a töltés, mint az altalaj, azért egy csapadékos idő okozhat plusz 1-2 hét késést. Állandó záradékom: szigorúan csak szerintem...

 

puntooo

Előzmény: Lacivill (2879)
puntooo Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2887

"Na meg van fagyásgátló is "

 

Nem magának a betonnak, hanem a földnek a felfagyását tartotta veszélyesnek a a cikk írója!

 

puntooo

Előzmény: Törölt nick (2880)
puntooo Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2886

"Ha van elegendő pénzed én javasolnám, hogy a szerelő beton alá rakjál 10 cm XPS -t...igy jó meleg lesz az aljzat betonod"

 

Ez már nyilván a hőszigetelés témája. Abban igazad van, hogy a beton alatti sóder általában emlegetett funkcióit (is) ellátja az XPS, de nem tudom, hogy itt mernék-e újítani, pld szilárdságban nem számít-e, hogy egy ilyen réteg kerül be a beton és a töltés közé!

 

puntooo 

Előzmény: memorix (2878)
puntooo Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2885

"Csak általánosítottam mint minden szakma ez építés is tanulható "

 

Csak nem gondolod, hogy megsértődtem? Sőt ez olyan nagy ziccer volt, hogy igen nagy mosolygások között csaptam le!

 

Igen, megvannak a hívő táborok itt is, pld. már a szerelőbeton kérdésre is két ellentétes véleményt fogalmaztatok meg:-)

 

puntooo

Előzmény: memorix (2878)
memorix Creative Commons License 2006.12.06 0 0 2884

Falazati árak:

 

http://www.satsorbau.hu/index.php?s=98

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a belső vakolás , gipszkartonozás ólcsóbb Ytong esetében... ez egy 120nm ház esetében (280 fal, monolit fődémnél + 120nm is lehet a felület ennek a munkadíja anyaggal akár 1M is lehet...vakolás esetén...)

 

Rétegrend szerkesztő: (ezzel kiszámolhatod magad)

 

http://www.eptar.hu/retegrendek/run.php?pid=41&products=150&fills=2&thicks=&us

 

pl hőszigetelés esetén ..különböző falaknál mennyi a K...

 

http://www1.rockwool.de/graphics/RW-HU/pdf/letoltes/homlokzati.pdf

 

 

Ytong anyagkiiró 2.02 : http://www.xella.hu/html/hun/hu/ytong_letoltesek.php?service_area_id=74

 

Ytong árak: nagytételű kiszállításnál akár 5-8% is lehet kapni...

 

http://www.agbtuzep.hu/tuzep/

 

Ha küldesz valami rajzot ckicet és egy körübeli műszaki tartalmat a lenti leírásból akkor konkrétabb értékeket is mondhatok...a jövő évi árámelés mértéket pedig még én sem ismerem várhatóan az anyagoknál 8-12%, az EPS-nél 10-30% a, munkadíjaknál 10-15% körül várható...lehet fogadásokat kötni...

Előzmény: memorix (2883)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2883

Ha 0,18 a cél akkor a javaslatom a következő:

 

Egyszintes házat javasolnék fafődémmel, esetlegesen késöbbi galériás beépítéssel,

 

A fal Ytong 37,5 N+F hőszigetelő habarcs + baumit rockwool RP-PT hőszigetelő rendszer 10 cm , szilikát vagy szilikon festékkel, belül Ytong vakolat vékonyan 2 rétegben, élvédőkkel, a fal csatlakozásnál 6x6 üvegszövet, a válaszfal Ytong 12,5 válaszfal, a lábazatra 8cm -s XPS, a fődém fafődém látszodó vagy az ólcsóbb, gipszkarton, párazáró fólia, cserép ellenléc, felette 20 cm rockwool hőszigetelés, 15x20 gerendákközött ez le kell zárni hajó padlóval, ha beépítésre kerül a felső szint akkor egy lépésálló, zajcsökkentő réteg is kell majd...különben meg nem. A szerelő beton alá 10 cm XPS lemezt javaslok az aljzat betonba pedig 5 v 6 cm nikecellt (sárga nc100), a szobákba radiátort, a radiátor csatlakozást az alzatbetonba érdemes elvinni, megfontolás kérdése a nappaliba, fürdőbe a padló fűtés, nem sokkal ólcsóbb itt is a radiátor, a gáz lehet cirkós, kéményben vagy turbó cirkos rendszerű, érdemes tárolós keringetős rendszert választani, ólcsóbb az átfolyós, ablaknak minimum 1,1 üvegezésű 5 kamrást javaslok, ha az ólcsóbb  kategoria között nézelödsz akkor a premier, rehau, tyson tipusokat ajánlom minimum 68 -s beépítési mélységben, ha több pénzt szánsz rá akkor 80-s beépítési profilt javaslok 3 rétegű üvegezéssel igy a 0,8 körüli érték is elérhető itt az internorm www.mantu.hu céget ajánlanám (lehet alkudni is), ha redőnyt is szeretnél, akkor vakolható tokos pl.hella http://www.hella.co.hu/ redőnyöket javaslom lehetőleg alu kivitelben , ha fa nyilászárokat szeretnél akkor hosztoldot borovit ajánlanék, zsalugáterrel, vagy kihagyva neki a helyett, ez 2x drágább mint a műanyag és  minden 4-5 évben kezelni kell, kb 40-50eFt -i festéket fogsz mai áron rákenni kb..., 

Tetőfedésnek bramacot vagy Tondach cserepeket ajánlok www.bramac.hu vagy www.tondach.hu, javaslok a nappaliba rakjatok kandallót, kéményt egyrészt meghit másrészt hidegebb napokon lehet ezzel is tüzelni..., esetleg lehet rásegítő fűtésnek alkalmazni...melegvizet is lehet késziteni vele,

 

Ha pest környékén szeretnél építkezni tervezőt tudok ajálani egyszintes ház most idén kb 200eFt a tervezése (utánjárással,kerítés tervel, esetleg bontással), a többszintes kb 300-400eFt körül van. Itt két femü -T tudnak ajánlani...

 

Pest környékén, Veresegyházon tudok ajálani ácsokat, köműveseket, villanyszerelőt, vizest, fűtés szerelőt,stb. Neked kell kiválasztani öket mindegyik megbizható és szép munkát végez, mindegyiket leinformáltam és megnéztem a munkájukat és beszélgettem a tulajdonosokkal...valamelyik pedig nálam is dolgozott...

 

Ha meg van a tervrajz akkor el kell küldeni az

 

Ytong magyarországnak ingyen elkészitik az anyagszükségleti kiirást a falazatra, áthidalókra,stb,

Tondac vagy Bramac MO -nak ingyen elkészitik az anyag kiirást  tetőre 

 

Egy 120nm -s hasznos nettó területű egyszintes (kb bruttó 140-155) ház jövöre kb 16-20MfT között fog megállni mivel már idén is jelentősen és jövőre is jelentősen lesz áremelkedés...(ez komplett kivitelezés alaptól a kulcsig). Ami erősen függ a műszaki tervtől, beépített anyagoktól, hőszigetelés mértékétől. Itt akkor tudsz spórolni ha egyes munkálatokat magad is eltudod végezni..., vagy nem ilyen műszaki tartalmú házat választasz, (ebben az árban nincs benne az utcáról történő közmű rékötés, ezt önkormányzata és a szolgáltató településenként válogatja, a közmű hozzájárulás, telek ára, kerítés ára,medence készítés,kertészeti tereprendezés,stb...)

Előzmény: Davidovics P. (2882)
Davidovics P. Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2882

Tudok ajánlani, persze. Építkezés előtt állunk, a könnyűszerkezetes piacot teljesen átnéztem, részletes kimutatásom van, rengeteg cégtől kértem ajánlatot ugyanarra a tervre.

A tapasztalat az, hogy egy 120m2-es ház esetében is van cég és cég között akár 3.000.000 forint szórás is, és ez csak szerkezetkész állapot.

Ami még érdekes, hogy nem feltétlenül a nagy cég (pl. Trendhaus) a legdrágább, sőt!

 

Őket mindenképpen ajánlom, mintaházat, házállítást is megnéztem, alapban 0.17-es k értékű falakkal dolgoznak. Ezt lehet még fokozni 0.14-ig.

 

Egyelőre úgy néz ki, hogy ők a befutók, de ha tudsz jó ajánlatot Ytongból, vagy téglából (alap is kellene még), azt megfontolom.

Előzmény: memorix (2876)
Lacivill Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2879

Nem szabad most foglalkozni a szerelőbetonnal,a víz valóban segítség, de azért nem helyettesíti a békázást.

Ugye a csatorna csövek le vannak rakva?

Szóval nem értem milyen többhetes nyereséged lenne, a betonozás után 3 nappal lehet falazni.

Előzmény: puntooo (2877)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2878

Ha megcsinálod adalék annyaggal kell megcsinálni (transport beton és nem kézi keverésű) ami szintén plusz költség mivel 28 nap a teljes szilárdulási idő ha addig fagy lesz akkor a nedvesség ami jelen van a betonban érdekes dolgokat tud müvelni (adalék anyag nélkül)...könnyű elképzelni mit tesz egy lezárt teli palackkal a viz ha 0 fok alá hütik...

 

Mindenféle képpen kell békázni, ha jön eső és hó az még jobban lenyomja a földet mielött rámenne a szerelő beton. Én 3 napig engedtem rá a kútvizet a békázás után...és pár nap következett amig száradt és utánna ment rá a szerelő beton...

 

Ha van elegendő pénzed én javasolnám, hogy a szerelő beton alá rakjál 10 cm XPS -t...igy jó meleg lesz az aljzat betonod...mivel abba is érdemes 4-5 cm-s nikecellt rakni... később pedig lehet lábazatot, falat szigetelni, vagy tetőt szigetelni...:))

 

---

 

Csak általánosítottam mint minden szakma ez építés is tanulható no meg az orvos szakmai is...pl kuruzsló...egy biztos nem mennék orvosnak...nem birom a vért...

 

Nem kell sok ahoz, hogy mindenki értsen az építéshez...csak meg kell kérdezni ki mit ajál ...teljesen eltérőek lesznek a vélemények...ez majd nem olyan mint az orvosi szakma .))) Elmegy a beteg az orvoshoz 1. felir valamit az orvos, 2. felir falami mást az orvos 3. megmüti 4 mire meghal a beteg ... és az orvos a végén azt mondja pedig lett volna még néhány ötlete...:))) No jó ez egy picit abszúrd...szerintem egy idő múlva úgyis kialkul , hogy kéne csinálni... az első házat az ember az ellenségének a másodikat a barátjának a harmadikat magának építi....ha már az általánosságoknál tartunk..:)))

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (2877)
puntooo Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2877
"Meg mihez is ért egy orvos ha házépítésről van szó..:))"

Csak ne személyeskedjünk, kérem:-) Tényleg nem sokat tudok, de ahhoz képest, hogy egy fél éve még semmit sem tudtam, már ez is hatalmas előrelépés:-)

De engedjetek meg egy-két OFF kérdést: A szerelőbetont érdemes most megcsináltatni, vagy inkább tavasszal? Nyilván nagy a kísértés, hiszen akár több hetet is nyerhetnénk a mostani elkészítéssel, viszont azt olvastam egy szakújságban, hogy a feltöltés átfagyása komolyan károsíthatja a betont, így ezt midenképpen tavaszra érdemes hagyni.(?) 2: A lábazatot érdemes betakarni, vagy nincs jelentősége? 3: Illetve-és ez már jobban idetartozik- többektől hallottam, hogy kispórolták a békázást, mondván: a téli csapadék egyenletesebben tömöríti a feltöltést, mint a döngölés. Eddig még azokra hallgattam, akik szerint ez mindenképpen kell. Ti mit mondotok?

puntooo
Előzmény: memorix (2876)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2876

Reméljük az orvosod a mandula mütétet nem a végbeleden keresztül kivánja megműteni...:))) Esetleg, mert belgyógyász...:)) Ott nem biztos, hogy a jó bizonyitvány elég...:))) Meg mihez is ért egy orvos ha házépítésről van szó..:))

 

Visszatérve a kérdésemhez, tudsz a kollegának valami jó kis könnyűszerkezetes házat ajánlani lehetőleg ólcsót és jót? Te mit ajánlanál neki, milyen falakat, nyilászárót, vagy csak általánosságban szóltál hozzá a kérdéshez?

Előzmény: Davidovics P. (2875)
Davidovics P. Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2875
Ne általánosíts. Általában véve elmondható, hogy a legtöbb orvos okosabb, mint a legtöbb pék. De a legokosabb pék valószínűleg okosabb, mint a legbutább orvos :)
Előzmény: viktor a takarító (2874)
viktor a takarító Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2874

Hülyeséget ne írjunk le:

A tégla (mondjuk  PTH 38-as) jobb hőszigetelő, mint egy fa vázszerkezet (mondjuk két osb/gipszrost között légrés). A hőszigetelés már mindkettőre mehet, illetve a könnyűszerkezetesbe kell is. Ez utóbbinál is van olyan, ahol 10-12cm kőgyapotra megy kívül 5 cm dryvit, ami éppencsak elég. Ahol jobbat akarsz, ott többet kell fizetni. Ez igaz a téglára is, ha elég a 38-as PTH, akkor olcsóbb, ha jobbat akarsz, teszel rá még 8-10 cm-t.

Szóval érdemes megnézni, hogy mit hasonlítunk mivel, és nem kell megsértődni azon,ha kategórikus hülyeségre kioktatás a válasz....

Előzmény: Davidovics P. (2872)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2873

A téglára, Ytongra is lehet hőszigetelést rakni a könnyűszerkezetes házak sem általában hőszigetelés nélküli falakból állnak....

 

Ha cél mondjuk az U=0,3 -0,32 körüli érték akkor

 

téglánál van 44 HS -s tégla

Ytongnál van 37,5 tégla

 

mindenfajta hőszigetelés nélkül. Ez az energia szabvány szerint "B" besorlás. Ha "A" -s ba szeretnéd akkor legalább 0,29 kell elérni. Ha ilyen 37,5 v. 44HS falazatod van akkor általában 0,2 -0,24 körüli értékre éri meg hőszigetelni...vagy egyeltalán nem kell...még most...:)))

 

Ha ezen U értékek alá szeretnéd pozicionálni a ház falazatát akkor lehet ezen falakra is felrakni hőszigetelést vagy másmilyen falazatot alkalmazni

 

pl cél a U= 0.23

 

Ytong 37,5 + 5 cm rockwool PL-PT  0,23

PTH 44 HS +6cm rockwool PL+PT 0,23

PTH 38 N+F +10cm  0,23

Ytong 30 +8 cm 0,23

PTH 30 N+F +11cm 0,23

 

Fa 20 cm-s +16cm 0,23

 

Azonban a nyilászáróknak, lábazatnak, fődém hőszigetelésének érdemes egyensúlyba lennie, mert ha brutálisan leszigeteld a házad falát és a nyilászárók nem jók akkor nem sokat ér a ráforditott pénz....

 

Visszatérve a kiinduló kérdéshez szerintem, mint irta kevés pénzből szeretne minél jobb házat...igy szerintem ha megcélozza a 0,3 körüli fal értéket, 1.1 nyilászárókat akkor minimális többlet befektetéssel lesz jó kis háza...minimális rezsivel...ami később jól eladható...

 

Ennek a fórumnak nem célja, hogy csak a magunk oldalát hangoztassuk, de tőled nem láttunk semmilyen részletes alternativát...milyen készházat javasolsz, milyen műszaki tartalom mellett , és várhatóan mennyi lesz szerinted a bekerülési költsége...ha van jó céges tapasztalatod nyugodtan megadhatod, hátha mégis a könnyűszerkezetes lesz amit választ...

 

Előzmény: Davidovics P. (2872)
Davidovics P. Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2872

A tégla hőszigetése nemhogy hasonló, de messze elmarad a könnyűszerkezetes házakétól. Ez tény.

Ha ennek a fórumnak az a célja, hogy hangoztassuk a magunk oldalát, akkor nem foglak győzködni, utolsó hozzászólásom a tégla vs könnyűszerkezet témában.

Előzmény: memorix (2871)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2871

Ki mondta, hogy a könnyűszerkezetesben nem kell fűteni...:)))

 

Hasonló hőszigetelési értékű házakról beszéltem (U vagy K)... ha hasonló a hőszigetelése akkor ne mond már, hogy a könnyűszerkezetes üzemeltetési költsége ólcsóbb...a viz, gáz, villany, csatorna díj pedig akkor úgyanannyi...

 

 

Előzmény: Davidovics P. (2867)
tbs1001 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2870
Energiatakarákos LEHET... Maga a technológia nem garantálja ezt. Ugyanúgy lehet energiatakarékos egy téglaépület is. ;D
Előzmény: Lacivill (2868)
zsomica Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2869

Mail ment,

Zs.

Előzmény: labee (2860)
Lacivill Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2868

Igazad van abban, hogy egy jó könnyűszerkezetes nem olcsó, viszont energiatakarékos, sőt még lehet, hogy jó is.

Viszont ha el akarnád adni a magyar piacon kevés vevő keres ilyet, és értékén alul lehetne értékesíteni.

Szerintem...........

Előzmény: Davidovics P. (2867)
Davidovics P. Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2867

Ki állította, hogy olcsóbb?

Összeségében kell látni, egy házat nem csak felépíteni kell, lesznek annak üzemeltetési költségei is. Ha ingyen jön a gáz, akkor nem gond...

Előzmény: memorix (2865)
Lacivill Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2866
Talán még annyit, hogy téglaházban is van többfajat szerkezeti megoldás........
Előzmény: Dreamhome (2857)
memorix Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2865

Szerintem meg ne könnyűszerkezetest építs a jó (gyárban, elöre összeszerelt)  könnyűszerkezetes ház semmivel sem olcsóbb mint a tégla. Nyugodtan számolj utánna és akkor majd nem állítasz ilyeneket. A család fele az építő iparban dolgozik...hidd el sokkal több rossz könnyűszerkezetes építkezést láttunk mint jót...

(a kellöen kiszáritot fa, impregrálva sem ólcsó...)

 

Valamint a bankok sokkal jobban hiteleznek a tégla, Ytong, rönk házaknak. Valamint ha késöbb el szeretnéd adni, bizony akkor nem biztos, hogy kap érte annyit...

 

Ha szereti a fát akkor én továbbra is a rönk házat javasonám...különben meg a helyi szokásokat érdemes figyelembe venni...

 

Egy Ytong  vagy egy kellöen szigetelt PTH, ISOTECH, KING BLOCK -s ház olyan kis mértékben kerül többe egy 80-90nm ház építésénél fajlagosan, hogy azért nem érdemes probálkozni mással...

 

Ha gondolod hasonlitsd össze a kivitelezési költségeket.

 

Cél: Fal: U: 0.3 - 0.33, legyen hagyományos kocka tipusú ház az egyszerűség kedvéért... számold ki csak a falazatot (fal, vakolatok,hőszigetelés ha kell) . A többi úgyan annyiba kerül. (Cserépfedés, szaniterek,gépészet,ablak ,stb...) Igy ott semmit sem takaritasz meg. Legyen a ház bruttó területe: 90nm, fal nettó terület 70nm (ablakok nélkül csak a fal). A fal külső magasága 3m, belül 2,8. , fafődémes, cserépfedéssel.  

 

Az eltérés ilyen kis falazatnál 50eFt- 600eFt sávban húzódik...összeségében anyagban és munkadíjban...

 

Talán érdemes elfelejteni, hogy a könnyűszerkezetes ólcsóbb és úgyan olyan jó...:)))

Mindenki olyan házat épít amilyet akar...ebben nem különbözik a véleményünk...:)))

 

 

 

 

Előzmény: Davidovics P. (2864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!