Keresés

Részletes keresés

könyvmoly Creative Commons License 2005.03.02 0 0 77
" A szemész nem kérdezett sem gyógyszert, sem kórt." Na és, ha nem kérdezi? Én minden dokinak folyton bemondom, mert abból nem lesz baj, ha tudja, de abból lehet, ha nem...
Előzmény: S-Sz-B (71)
könyvmoly Creative Commons License 2005.03.02 0 0 76
antiTPO-ra az én dokim szerint a nulla a megfelelő mennyiség, mert az valami ellenanyag. Egyébként a lassulás, kvázi butulás érzés, hízás, hajhullás mind az alulműködés tünete - ne aggódj, ezek a megfelelő kezeléstől javulni fognak (és most csupa tapasztalatról beszélek :). Euthyrox-ot szedek én is, szerintem ne azt jegyezd meg, hogy felet, hanem azt, hogy hány mikrogrammot, mert nemcsak egyféle adagban létezik. Ha orvos kérdezné, akkor így fogsz tudni pontosan felelni.
Előzmény: aria (74)
H_G Creative Commons License 2005.03.02 0 0 75
"Lehet, hogy rosszul értettelek benneteket, de ezek a tünetek vagy-vagy alapon kellene, hogy jelentkezzenek, vagyis, ha alulműködik, akkor lassulok, de nem hízok, ha túl, akkor hízok, de inkább pörgök, nem?"

Tévedés, a hízás is az alulműködés tünete.

A többihez nem tudok hozzászólni, de valószínűnek tartom, h. keresned kéne egy jobb orvost! (Tudom, endokrinológusoknál ez nehezebb, mint a legtöbb más területen.) A rossz alváson pedig a hormonproblémád mellett is segíthet az az egyszerű módszer, ha jól kimeríted magad fizikailag.
Előzmény: aria (74)
aria Creative Commons License 2005.03.02 0 0 74
Sziasztok!

Sajnos én is érintett lettem a témában. Elolvastam az eddigi hozzászólásokat, de bevallom: nem igazán állt még össze a kép.

Nálam rendkívüli fáradtsággal, lelassulással jelentkezett, és iszonyatos módon hullik a hajam.(A folyamatos fáradtság ellenére viszont mégsem tudok rendesen aludni, nem az elalvással van bajom, de nagyon nyugtalanul alszom, van, hogy félóránként, óránként felébredek, ami nem volt jellemző eddig.). Az előző már a munkámban is zavar, elképesztő lassúsággal fogok fel dolgokat, utóbbi miatt pedig legfőként azért aggódom, mert véleményem szerint nem állna jól a tar fej, és nagyon ebbe az irányba tartok. Az már csak csemege, hogy két év alatt híztam harminc kilót, bár ennek lelki okai is voltak, amiket evéssel próbáltam kompenzálni, de ennyit azért nem „vigasztaltam” magam. Úgyhogy most kövér vagyok, buta és lassan kopasz is. Lehet, hogy rosszul értettelek benneteket, de ezek a tünetek vagy-vagy alapon kellene, hogy jelentkezzenek, vagyis, ha alulműködik, akkor lassulok, de nem hízok, ha túl, akkor hízok, de inkább pörgök, nem?

Ami miatt bizonytalan vagyok: az orvos szerint a hormonjaim rendben vannak. Mindkét pajzsmirigyem gyulladásban van, de még bírják. (TSH:1.05; T4:12.3; Anti-TPO AAT: 711.4 Az utolsót nem tudom, hogy mi lehet, a többi az általatok leírtak alapján tényleg jó.)

Göbök vannak mindkét oldalon, cytológián voltam, rendben van.

A hormon miatt (mivel rendben van) nem hullhat a hajam az orvos szerint. De a krónikus gyulladástól már igen, vagy nem?

Ennek ellenére az orvos szerint a gyulladáscsökkentőt csak akkor szoktak javasolni, ha a gyulladás már nyaki panaszokat is okoz, ez nálam nincs, addig felesleges a szervezetet terhelni a gyógyszerrel. Ezzel alapjába véve egyet is értek. De közben csak hullik és hullik a hajam.

Ellenben Euthyrox-ot írt ki, napi felet. De ha egyszer rendben van a hormonszintem, akkor miért? Szerintetek nem pont ezzel kerülök bele a gyógyszerszedés vermébe? Ahogy itt olvastam, ha egyszer elkezdem, akkor bizony nagy valószínűséggel mindig szednem kell majd.

Ha valaki kicsit jobban átlátja ezt a betegséget, segítsen megérteni nekem!

 

Köszi előre is!

S-Sz-B Creative Commons License 2005.03.01 0 0 73

Szia,

köszönöm, remélem hamarosan neked is meglesznek a vizsgálatok.

A szememmel már voltam egy másik szemésznél, aki őszintén megmondta, nem tudja pontosan mi ez, csak kizárásos alapon tippel allergiára.

Most beveszekedtem magam soron kívül a nefrologiára, kicsit felpörögtek a dolgok, már csütörtök reggelre készen lesz egy teljes labor-kivizsgálás.

Ha itt sincs eredmény a legrosszabb marad: allergia, na az még egy tuti orvosi terület.

Jobbulást és fel a fejjel.

Előzmény: flóraanyu (72)
flóraanyu Creative Commons License 2005.02.27 0 0 72

Szia!

 

Nekem sem sima rutinból csinálták. Mondtam, hogy fogytam is pedig már alig fogyózom. Erre kérte a házi orvosom a TSH vizsgálatot is. Elküldtek a leletek után az Újpesti korházba, ott van szakambulancia. Ott helyben levették a vérem ismét, majd 2,5 hét múlva kell majd UH-ra mennem, azt mondták akkorra lesznek meg a vérvétel eredményei. Ezek szerint én még jól állok az idővel. Az Uh utánni napon kell visszamennem a dokihoz, akkor remélem mond is majd valamit. Hát kiváncsi leszek. Nézd meg mindenképpen a http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm ott nagyon sok érdekes dolog van. Ott felsorolják a tünetek közt a dülledő szemeket is. Olvasd el mindenképpen. Jobbulást

Előzmény: S-Sz-B (71)
S-Sz-B Creative Commons License 2005.02.27 0 0 71

Most találtam Rátok, próbálok figyelni,

sajnos az én tapasztalataim sem jobbak ami a betegség felismerését, kezelését és az orvosok által adott tájékoztatást illeti.

Szerencsének mondanám, hogy a Te rutinvizsgálatodban szerepel a TSH.

Én rendszeresen járok vizsgálatokra, szűrésekre, mégis a véletlen segített.

A mi körzetünkben a rutinvizsgálatkor nem nézik a TSH-t.

Az alábbi tünetek mind jöhetnek sorban. Figyelj oda, mert sok bajnak okozója lehet

ez a betegség. Talán a gyermekednek is jobb lenne, ha betegállományban otthon maradnál az elválasztás idejére, és a gyógyszeres kezelés is könnyebb ha nem kell munkába járni a kezdeti időben. Régen ezt kórházban állították be, ma még ki sem írnak, pedig nekem eleinte igen rossz volt, csak a második gyógyszer jött be.

Nekem is túlmüködésem van, az FT4 felső határ kétszerese.

Kezeltek már - a tünetek miatt- depresszióval, klimax-szal, munkahelyi ártalommal, mígnem egy makacs köhögés miatt, a tüdőgyógyászatra jártam.

A kezelésről késve, mentségemül megmutattam a súlyos sipcsontödémámat, melytöl évek óta szenvedek, néha nem tudtam lábraállni. A Főorvosasszony azonnal rákérdezett a pm müködésemre, mondván ez tipikus tünet. Miért Ó?

Miért nem a körzeti, miért nem az ideggyógyász, miért nem a pszihologus, miért nem a sebész, miért nem a rheumatologus: miért kellett azt a sok szemét gyógyszert megennem éveken keresztül? Miért?

Ö elküldött a vizsgálatra és lám...

Az endokrin rendelésre bejutni sem volt könnyű, de a szükséges további vizsgálatok időpontjára való hónapos várakozások kimerítőek.

Az UH most három hónap után kész, a jövő hónap közepén megmutathatom a kezelőorvosomnak.  ???

Aktuális lesz még?  

Most 6. hete szemhélyam felduzzadt, szemem vörös, alig látok ki a résen.

Kezelnek a szemészeten, a negyedik csepp+kenőcs kombinációval.

Eredmény: 0

Olvasom, talán a kettő összefügg. A szemész nem kérdezett sem gyógyszert, sem kórt.

Visszamentem a tüdőgyógyászomhoz: Lenne-e valami ötlete?

Volt. Hétfőn megyek az Ö szemészéhez, mert szerinte legálább azt el kellene eldönteni, a szemem-e a beteg?

Van köztetek valaki aki hallott már ilyen tünetről a pm  túlmüködésével kapcsolatosan, vagy a kezelésnél alkalmazott (Propycil 50, Concor 5)gyógyszer okozta allergiás tünetről?

Köszönöm a lehetőséget.

 

 

 

Előzmény: flóraanyu (68)
flóraanyu Creative Commons License 2005.02.26 0 0 70

Köszönöm,hogy válaszoltál!

Nem igazán tudom viszont, hogy ez mit csinál a szervezetemmel. Olvastam amit találtam, de nem igazán értettem. Nem érzem a tüneteket, nem izzadok, nem vagyok ideges, semmi. Amig nem kezdtem fogyózni, nem is fogytam semmit. Szóval meg tudnád nekem mondani, mit tesz ez velem?

Előzmény: TamásD (69)
TamásD Creative Commons License 2005.02.26 0 0 69

Hahó.

 

Bár ugye ezt hivatalosan kimondani nem lehet, de egy kis idő, mondjuk két-három hónap talán nem fog ártani. Túl sokat azonban ne várj, mert a hyperthyreosis a szervezetet tönkreteszi, ezt gondolom te is tudod.

 

TamásD

Előzmény: flóraanyu (68)
flóraanyu Creative Commons License 2005.02.25 0 0 68

Sziasztok!

 

Nekem nem csökkent pm-működésem, hanem túlműködésem van, attól tartok. A terhességem alatt már nagyon megnőtt a pulzusom. Elküldtek mindenféle szívkivizsgálásra, majd toxémia gyanuval inkább befektetek a végére :((

Mindegy, csúnyán meghíztam, majd a nyáron mikor már 96 voltam, besokaltam nekiálltam fogyózni. Mára 65 vagyok. Elmentem a körzetihez, egy rutin kivizsgálásra, ahol is közölték, hogy mivel a TSH: 0,01, menjek a pm ambulanciára. Ma voltam, de a doki másfél perc alatt kirakott.  A következő lenne a kérdésem, gondom: A lányom még időnként szopizik. A doki közölte, hogy azonnal válasszam el, mert izotópos vizsgálat kell majd, és így nem lehet. Namármost a lányom most kezdte a bölcsit, elég megterhelő ez neki így is. Ha most közlöm vele, hogy nincsen több anyatej, teljesen kész lenne. Mi van, ha még nem kezdik el a vizsgálatokat? Mi bajom lehet, hisz teljesen véletlenűl jöttünk csak rá az egész pm dologra. Mi bajom lehet, ha nem kezeltetem még egy ideig?

H_G Creative Commons License 2005.02.25 0 0 67
Szerintem Neked a saját testi-lelki egészséged érdekében sokkal kevesebbet kellene filozofálnod!
Előzmény: ovica (65)
könyvmoly Creative Commons License 2005.02.24 0 0 66
Sziasztok! Van még itt valaki?

No voltam dokinál, úgy néz ki beállt a hormonszintem, nem emelte a tiroxint. Szóval pajzsmirigy fronton nálam most minden OK :)
Most jön a negatívum, mert mégsincs minden rendben, további laborok, egyéb hormonok megnézegetése következik plusz egy terheléses cukor. De legalább nem kell további hónapokat várni. Teljesen úgy beszélt a dokinő, hogy erre vártunk, hogy a pajzsm. rendbejöjjön, aztán lehet továbblépni. Csak nekem elfelejtette mondani korábban...
Na de alapvetően örülök :)

Könyvmoly
ovica Creative Commons License 2005.02.01 0 0 65
Kedves Zorka2004! Igazából nem ijesztettél el, mert nem vagyok feladós típus. Az alulmotiváltságot találom a legközvetlenebb okának az immunbetegség kialakulásában. Nekem van pikkelysömöröm is, alkoholista időszakom is volt, most túlevéses problémám van, ezek mind-mind következményei az immunrendszer alulműködésének. Hogy mitől működik ez alul? Attól, hogy nincs egy olyan célom, ami előre lendítené az életemet. Miért nincs? van, de nem elég gátlástalan, önző. Egyébként is, attól félek, hogy ez nem egyéni probléma, még akkor sem, ha mindenkinek van egyéni esete is. Ez véleményem szerint az emberi faj túlszaporodottságának biológiai következménye. Ugyanis, ilyenkor az állatvilágban létező fajok esetében, elkezdik a gyengébb egyedek magukat megcsonkítani (kitépik a szőrüket csomóstól, pl), vagy megharapják magukat, mígnem megtörténik teljes káosz, amiben elpusztul a faj nagy része (embernél: háborúk, járványok, neurotikus betegségek ennek a megfelelői). A megmaradt egyedek aztán újra kezdhetik a faj reprodukcióját, immáron ellenálló és kellően motivált egyedeivel. Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mik a hasonló vonások az emberiség esetében. Például: öncsonkítások, öngyilkosságok, depresszió, pánikbetegségek, alkoholizmus, drogfüggőség (fiatal, erejében teljes egyedek esetében), különböző neurotikus betegségek, modern korunk betegségei: immunbetegségek, pikkelysömör, pajzsmirigy alulműködések, kövérség. Ez utóbbi betegségek mind azt szolgálják, hogy a páralakítási versenyben ne legyenek ezek az egyedek kivánatosak, vonzóak, hátha nem születnek tőlük utódok, mert azzal is csökken fajunk lélekszáma. Az én esetemben is egy 2. terhesség volt a kiváltó esemény (kb.20 éve), de nekem már az első szülésem gyermekem alkalmából komplikációm volt, így nem tudtam kihordani. Onnantól kezdődött az egész ámokfutás, először a pikkelysömörrel, aztán voltak lelki problémáim is, ami a házas életemet illette sem voltam boldog. Aztán el kezdtem hízni, persze nem látványosan mindjárt, csak 2-3 kg-t. Aztán kezdtem elveszíteni az önbizalmamat, vesztesnek érezni magamat, stb. Ezt tetézte később a sok probléma elől az alkoholba való menekülés, abbahagyása után pedig az evésbe. Fiatalabb éveimben (idén leszek 40) sokat sportoltam, mára szinte nulla lett a testmozgásom. A pm-en már nem is csodálkoztam, inkább rádöbbentett, hogy ennek véget kell vessek. Elkezdtem önmagmért küzdeni, apró, óvatos lépésekkel. Absztinencia, dohányzásról való leszokás elsőként, aztán a baráti kapcsolataim, ismeretségeim, munkám iránti igényességem fejlesztése. Jó modellek elemzése, akik meggyógyultak, stb. Most tartok annál a fázisnál, hogy a testmozgás ennek az évnek a fő célja az egyetemmel együtt (mert a szellemi energiámiat is frissíteni szükségeltetik). Igyekszem semmilyen gyógyszert nem szedni vitaminok, vasak, ásványi anyagok pótlásának kivételével. A fogyókúra nem sikerült immáron 3. éve küszködök, de a végrehajtása még várat magára. Egyébként azt gondolom, hogy az edzésekkel javulni fog a táplálkozáshoz való hozzáállásom is, ezzel elősegítve a fogyókúrát, mintegy közvetett úton. Ennél többet egyelőre nem tudok. Ami még fontos, de nem tervezhető, az a játék, az örömteli események és élmények adódása esetén spontán elengedni magam. Hú, sokat írtam, remélem nem iszonyodtatok el tőlem, ez vagyok én. Hiszem, hogy kellő energia befektetéssel, időáldozattal és alázattal meggyógyulok teljesen. A nagy kérdés, hogy akkor helyettem más lesz beteg, mert ettől még nem csökken fajunk lélekszáma. Ha én meggyógyulok, akkor el kezdek azért dologzni, hogy megszűnjön a túlszaporodottság, pl: a tudományban fogok megoldást kutatni, keresni. Ha sokan tesszük ezt, akkor van remény fajunk kipusztulásának elkerülésére, de ahhoz előbb önmagunkat kell megmentenünk. Ovica Bocsi, ha túlságosan belemélyedtem.
Előzmény: zorka2004 (63)
k007 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 64

Nekem is a második gyerek szülése után jött először elő. Ezt persze csak most utólag tudom diagnosztizálni, akkor fogalmam sem volt mi történik velem. Mindenki azt modta, hogy a két kis gyerek miatt vagyok olyan fáradt (bár hozzátették, hogy régen nem volt automata mosógép stb..) szóval mindenki úgy csinált, hogy én csak nyafogok. Külön gondot okozott a szexuális vágy teljes hiánya. Erre azt ajánlotta a doki, hogy menjek el a férjemmel egy gyertyafényes vacsorára :(( Ez kb. 1 évig tartott, aztán elmúlt magától.

Lassan megszabadultam a plusz 20 kilo egy részétől is, de nem nyertem teljesen vissza a versenysúlyomat. Több mint 10 év után jött ismét elő, bár lehet, hogy kisebb fokban állandóan alultermelt a pm, mert a súlyommal mindig probléma volt, hiába a sport és a szénhidrát szinte teljes hiánya.

De nem biztos, hogy neked is így lesz, szerintem nálam más oka is volt. Nagyon rossz passzban voltam magánéletileg és ezt már nem bírta az immunrendszerem. Az első - ma már tudom, hogy egyértelmű - tünetek után kb. fél év telt el, mire a doki elküldött pm vizsgálatra. Addig voltam mindenhol, meg kezeltek pánikbetegséggel, de minden problémám megszűnt amióta szedem a hormont.

Előzmény: zorka2004 (63)
zorka2004 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 63

Te jó ég! Nem akartalak elkeseríteni, de nekem is nagyon-nagy szükségem lenne valamiféle bátorításra, mert 15 kg-tól nem tudok megszabadulni, pedig a heti ötször egy órás edzésnél több nem telik tőlem, szénhidrát láttán pedig átmegyek az utca túloldalára, és ez megy 4 (?!) hónapja! De én most szültem másodszorra, először három hónap alatt olyan karcsú voltam, mint egy agár, pedig mindkét esetben 20 kg fölött híztam, hálás köszönet ennek az én fránya pm-nek, nem a kajának. Na szóval! Azt tanácsolta a dokim, hogy most hagyjunk abba mindennemű tiroxint, és majd meglátjuk, de én nem álltam kötélnek, mivel még mindig csak a férjem nadrágjába férek bele, és mindenhol gyűrődik a hájam...Nagyon-nagyon rossz érzés! Így csak kivárásra helyezkedtem, mert azt mondják, lehet fél év is, mire másodszorra sikerül visszaállni szülés után. De nekem ehhez kell a tiroxin, mert igaz, hogy néha érzek túlműködést is, sőt, inkább azt, de előbb-utóbb győznie kell az anyagcsereturbónak, és a vágyott 58 kg-nál majd beszélhetünk a tiroxin-adagról, mert úgy hiszem, nálam ez egy életre szóló lesz...:-((

Bocs, ha hosszú voltam, neked mi a sztori? Hogy kezdődött? Hogy érzed magad?

 

 

Előzmény: ovica (62)
ovica Creative Commons License 2005.01.28 0 0 62
Kedves Zorka2004! Ezt nem értem. Az én háziorvosom azt tanácsolta nekem, hogy kezdjek hozzá valami lendületes testmozgásnak, mert könnyen lehet, hogy ez csak átmeneti alulműködési zavar. Ugyan kellene szednem ez a tiroxin féle gyógyszert, de attól állandóan gombóc van a torkomban, másrészt észrevettem, hogy lendületesebben kezdődik a napom, ha szedem. Szóval, abbahagytam és nem múlt el a lendület és van is motivációm az edzésekhez. Azt gondolod, hogy nem fogok tudni lefogyni? Jó ég, én azt nem bírnám elviselni, ha egész életemben ilyen kövérnek kell maradnom. Ovica
Előzmény: zorka2004 (57)
zorka2004 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 61
Ez így van, pontosan, ahogy írod. Nekem ugyanis volt egy vetélésem is az első gyermekem előtt, az első egy hónappal korábban született, nameg egyikőjüket sem tudtam szoptatni... Szinte könyörögtem, hogy ugyan, nézzünk már hormonszintet, mert mindez nem normális, de valóban nem foglalkoztak velem az orvosok. Most sem segít senki, sőt...azt mondta minden "okos", hogy olyan kicsi eltérést, ami nekem van, nem is éreznek meg az emberek...Pedig nem vagyok hipochonder, sőt, mégis én vetem észre, hogy valami a pm-mel lehet, mert hogy produkáltam a csinos kis tüneteket, lásd ödémás szem, iszonyú fáradság, depi, bőrszárazsg, dehát nektek nem kell ezt ecsetelnem, a dokiknak meg kellett...TamásD-nek már írtam, hogy alacsony, 0,005-ös a TSH-m, de a többi szinte, és tényleg rendben is van, az endokrinológus meg csak és kizárólag a TSH-t "látta", a tünetek meg össze-vissza, most szedem a Lethrox-ot, meg a Metabolt (ne kövezzetek meg, kaptam, és kipróbálom)
Előzmény: csotrog (60)
csotrog Creative Commons License 2005.01.26 0 0 60

Az a feneség az egészben, hogy "látványos", jól mérhető laborleletei a pm működésnek vannak...

... szerintem - ha ez a hormonszerv rosszul működik, az a többi ilyennel (pl agyalapi mirigy, mellékvesekéreg, stb...) is kapcsolatban van... egy ideig kompenzálják egymás működését, stimulálják, v. gátolják egymást.... aztán már nem tudják egyensúlyban tartani magukat, egymást... jön a fizikai eltérés... pl a gyulladás... gondolom én...

...ezek nagyon bonyolult működések, és irányítások... sztem még messziről tudják csak kezelni...

... az egyéb hormonvizsgálatok nagyon drágák... egyedi az egyén hormonháztartása, mérete, arányai...

Biztosan jót tesz a mozgás, erősítés... hiszen ha jó karban van a mechanizmus, kevesebb "olajozás" is tudja működtetni...

Lehet, hogy valami más eltérésed is van, amit eddig még nem vettek észre, nem gondoltak rá, vagy nem ismernek...

Előzmény: zorka2004 (57)
csotrog Creative Commons License 2005.01.26 0 0 59

Sajna nem... ha tudnék tutit, már terjeszteném... 8)..

Ha van kedved próbálkozni, a google-ban keress rá, vagy természetgyógyász centrumokat, ahol foglalkoznak vele... ott már csak szakorvosok szurkálhatnak...

Én anno az Ormosba jártam. Iriszdiagnózison voltam megint 1 éve,....

... nagyon messze vannak tőlem, meg a pénztárcám sem bírja... 

Előzmény: k007 (56)
k007 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 58
A mozgás önmagában biztos nem gyógyít, de jót fog tenni. Én intenzíven sportoltam, és még ma is heti 4 alkalommal 1-1 órát sportolok, de ez idő alatt híztam meg. Éppen  ez volt kezdetben a legnagyobb problémám, hogy a mozgás ellenére híztam és egyre fáradtabb lettem. Egyébként van egy speciális jógaállás, magyarul a gyertya, de a fejenállásra is azt mondják, hogy kifejezetten serkenti a pajzsmirigy működését, gondolom azért, mert a vér odaáramlik. Szóval mozogni kell, de sajnos nem segít. Ráadásul sokkal több energiába kerül ugyanaz a teljesítmény mint előtte.
Előzmény: ovica (54)
zorka2004 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 57

Szia Ovica!

Sajnos a pm alulműködésnek biztosan nem oka a kevés mozgás, mert én terhességeim előtt, és egészen a hetedik hónapokig heti 5-ször egy órát keményen edzettem, és mégis küszködök ezzel. Sőt, most az emelt gyógyszer miatt túlműködésem van, az orvos azt mondta, álljunk le teljesen, hogy lássa, a szülés (4 hónapja kb) mit okozott a pm működésében. De én nem állok le, mert így sem tudok megszabadulni a 15 kg feleslegtől, pedig újra csak edzés, edzés, edzés és diéta, diéta, diéta....majd leállok, ha beleférek a ruháimba, aztán kezdődhet a kísérletezgetés...Hogy én ezért mit fogok kapni...Lehet, hogy kereshetek másik orvost :-)) (Érdekes, hogy jól láthatóan izmosodok, miközben a súlyom, na meg a körméretiem nem csökkennek, ki érti ezt? )

Előzmény: ovica (54)
k007 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 56

Te tudsz valami tuti helyet? Mert kipróbálni hajlamos lennék, de hogy csak úgy bemenjek valakihez háááát..

Láttam én is, hogy van hatása egy csomó esetben, de az autoimmum folyamat megállításáról még nem hallottam. A pénzszerzést úgy értem, hogy az immunrendszer erősítés nagyon jól hangzik, de nem tudod kontrollálni, hogy tényleg erősödött-e. Nem olyan, mint egy betegség, aminek vannak jelei aztán vagy elmúlnak vagy nem. Pl. nekem mielőtt felfedezték a bajt, állandóan torokgyulladásom volt, mióta szedem a szert azóta pedig nincs. Most akkor az immunrendszerem javult meg vagy mi.

Előzmény: csotrog (51)
k007 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 55

Meglepő, hogy a jód nem lenne jó, amikor mindenhol azt lehet olvasni, hogy mennyire fontos, és a hiánya pl golyvát okoz, illetve a pajzsmirigy nem fog működni.

Én is megkérdezem majd a dokit, mert eddig eszembe sem jutott, hogy árthat, azt gondoltam, hogy nem használ, de jó volt azt hinnem, hogy teszek az ügy érdekében valamit.

Előzmény: Hárpia (50)
ovica Creative Commons License 2005.01.26 0 0 54
Sziasztok Sorstársak! Köszönöm a doki válaszát, meg azt is hogy Ti is leírtok helyettem is minden aggályt. Azt írta a doki, hogy ritka esetben elmúlik. Nekem van egy kérdésem ezzel kapcsolatban? Nem lehetséges, hogy a testmozgás elégtelenségére visszavezetni a betegséget? Úgy értem, olvastam, hogy mi minden tünete van, a fáradékonyság, meg egyáltalán a levertség. Ha elkezdene valaki intenzívebben élni, az nem lenne hatással a pm. működésére? Én mindenesetre megpróbálok többet mozgást beépíteni az életvitelembe és lesz valami hatása, akkor megírom nektek is. Ovica
Hárpia Creative Commons License 2005.01.25 0 0 53
Hm... Szomorúan olvasom a rossz orvosi tapasztalataitokat:((( Mióta van ez az egész nekem (az első komoly betegségem 34 év alatt), igencsak sok vizsgálaton vettem részt különböző irányban és nincsen okom szidni senkit, mert maximálisan rám figyeltek és lelkiismeretesen tették. A saját bőrömön ezt tapasztaltam eddig még ebben a dologban.
Előzmény: ir6 (52)
ir6 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 52
Köszi, ez tényleg fontos lehet, mert én azért szedek jódot a saját elhatározásomból, mivel mindenhol azt olvastam, hogy az milyen fontos a pajzsmirigynek. Talán az lehet az összefüggés, hogy a jód valamilyen védelelmet ad, ami miatt nem tud egy csomó dolog felszívódni, pl. ezért javasolták a jódot a csenobili kitörés idején a kontinens boldogabbik felén.(mi meg ettük a salátát). Nálam biopsziát nem csináltak, göbjeim nincsenek. Ha nálad vannak göbök (azt hiszem akkor csinálnak csak biopsziát) akkor lehet, hogy azért kell kerülni a jódot? Ha nemsokára megyek az ellenőrzésre megkérdezem, talán válaszolni is fog az orvos, ha lesz rá ideje.....
Előzmény: Hárpia (50)
csotrog Creative Commons License 2005.01.25 0 0 51

8(

Az akup.-ban annyira lehet hinni, mint egy orvosban, gyógyszerben...

(... gyógyszereket is engednek reklámozni...magánkórházakat is... valóban pénzszerzés a célja a reklámnak...)

...a kezelések módja - szokás, ismeretek, kultúra dolga...

(... az immunrendszer elölésével hat a HIV is.... meg néhány más finomság...reklám nélkül...)

...22 éve- beszélni sem tudtam - mint kiderült a kimerültségtől....... a kórházból elküldtek volna szanatóriumba, meg szabadságra...

Akupu-val állítottak talpra - 2 hét alatt...

Előzmény: k007 (47)
Hárpia Creative Commons License 2005.01.25 0 0 50

Nekem tavaly januárban a biopszia idején mondta a patológus, hogy milyen típusú eredményre tippel, s mivel bingó volt, elbeszélgettünk, s azt is mondta többek között, hogy a jódtartalmú holmikat kerülnöm kell. Különösebben nem válogatom meg az étrendem ilyen szempontból, jódos sót nem eszem tudatosan, és a vitaminkészítmények közül a Supradynt szedem, mert az nem tartalmaz egyedül jódot. Én ennyit tudok az Euthyrox-szal való kapcsolatáról:)

Előzmény: k007 (47)
Hárpia Creative Commons License 2005.01.25 0 0 49
Gondolom, nálad is alulműködés lehetséges. Illetve hát én ezt gondolom a hasonló gyógyszer miatt. Jómagam tavaly február óta szedem, és napi fél tablettát.
Előzmény: Llywelin (43)
Hárpia Creative Commons License 2005.01.25 0 0 48

Haematológiai kivizsgálás is történt nálam (sok más mellett), ahol határozottan azt a választ kaptam, hogy teljesen jók, nagyon jók az értékeim, így nem minősülök vérszegénynek egyáltalán. A többi vizsgálat más jellegű volt.

Előzmény: TamásD (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!